πρακτική άσκηση

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year
Re: Πρακτική άσκηση σε τομείς Δικτύων ή Web development

Post by rose » Sat Nov 15, 2008 5:48 pm

Luke wrote:Ευχαριστώ για την πληροφόρηση. :smt023
rose wrote: Καλό θα ήταν να μην λες σε κάποιον ασχολούμαι με java,c και τα ρέστα, ακούγεται λίγο άσχημο.
Και τι να λέω αν κάποιος ρωτάει ποιες είναι οι γνώσεις μου;
Η κάθε γλώσσα ειναι απλά ενα εργαλείο, μπορείς να το αναφέρεις αλίμονο, αλλα πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος.

Καλύτερα να δίνεις βάρος στην έννοια, πχ ασχολούμαι με κατανεμημένα, παράλληλα συστήματα ή πιο συγκεκριμένα, αυτό το καιρό ασχολούμαι με αποδοτικούς αλγορίθμους αναζήτησης αρχείων σε κατανεμημένα συστήματα....
που θα πάει θα το δουμε...
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by shodanjr_gr » Sat Nov 15, 2008 7:37 pm

rose wrote:
Luke wrote:Ευχαριστώ για την πληροφόρηση. :smt023
rose wrote: Καλό θα ήταν να μην λες σε κάποιον ασχολούμαι με java,c και τα ρέστα, ακούγεται λίγο άσχημο.
Και τι να λέω αν κάποιος ρωτάει ποιες είναι οι γνώσεις μου;
Η κάθε γλώσσα ειναι απλά ενα εργαλείο, μπορείς να το αναφέρεις αλίμονο, αλλα πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος.

Καλύτερα να δίνεις βάρος στην έννοια, πχ ασχολούμαι με κατανεμημένα, παράλληλα συστήματα ή πιο συγκεκριμένα, αυτό το καιρό ασχολούμαι με αποδοτικούς αλγορίθμους αναζήτησης αρχείων σε κατανεμημένα συστήματα....
Η άποψή μου είναι ότι ανάλογα με το που "targetάρεις", πρέπει να έχεις και το κατάλληλο CV (αν μιλάμε για CV δηλαδή).

Αν πας για κάποιο διδακτορικό/master, τότε απλά αρκεί να αναφέρεις μερικές γλώσσες που κατέχεις μαζί με κάποια APIs/Frameworks κλπ, και να δώσεις μακράν μεγαλύτερο βάρος στα ερευνητικά σου ενδιαφέροντα και έργα. Αν από την άλλη μιλάμε για πρακτική άσκηση ή δουλειά σε μία εταιρία (ειδικά αν ζητάνε συγκεκριμένα πράγματα), δεν νομίζω ότι είναι παράλογο να δώσεις λεπτομέριες για τις τεχνικές σου γνώσεις.
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
Luke
Gbyte level
Gbyte level

Post by Luke » Mon Dec 08, 2008 3:51 pm

Luke wrote:Αν και είναι σχετικά νωρίς για την πρακτική του εαρινού εξαμήνου έχω αρχίσει να το ψάχνω σιγά σιγά από τώρα. :-)

Έχω να διαλέξω μεταξύ 2 επιλογών.
  1. Να κοιτάξω κάτι σε προγραμματισμό δικτύων. Βέβαια η κύρια γλώσσα που γνωρίζω είναι η Java (και ελάχιστη γνώση C/C++) οπότε φαντάζομαι ότι εδώ υπάρχει ένα (μεγάλο?) μείον. Η πτυχιακή μου, με την οποία ασχολούμαι αυτή την περίοδο, έχει σχέση με κατανεμημένα συστήματα αλλά και εκεί ασχολούμαι πάλι με java (τουλάχιστον ως τώρα).
  2. Κάτι σε web development (π.χ. δυναμικές σελίδες, php, κλπ), το οποίο απ' ότι φαίνεται θα είναι μια πολύ καλή και χρήσιμη εμπειρία λόγω και της ζήτησης που υπάρχει στον τομέα.
Προσπάθησα να πάρω κάποιες πληροφορίες από τα sites των εταιρειών που αναφέρονται στο site της Πρακτικής Άσκησης αλλά δεν διαφωτίστηκα. Ξέρει κανείς αν υπάρχουν κάπου αλλού παραπάνω πληροφορίες ή που μπορώ να απευθυνθώ;
Αν υπάρχουν προτάσεις και για συγκεκριμένες εταιρείες σχετικά με τους παραπάνω τομείς θα με βοηθούσε πολύ να τις αναφέρετε καθώς και πιθανές εμπειρίες που έχετε, αν έχετε εργαστεί εκεί. Αν θεωρείται διαφήμιση η αναφορά εταιρειών περιμένω pm. :)
Επειδή θάφτηκε λίγο το θέμα αν υπάρχουν κι άλλες προτάσεις ή συμβουλές, από όσους δεν το έχουν δει, θα με βοηθούσαν πολύ.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
George1488
byte level
byte level

Re: πρακτική άσκηση

Post by George1488 » Wed Jan 14, 2009 2:53 pm

Ρε παιδιά όσοι ξέρετε, από πρακτική..γράφτε τίποτα... εγώ ενδιαφέρομαι για πρακτική εαρινού εξαμήνου σε μια εταιριούλα...Θα πάω να ρωτίσω και από γραμματεία..αλλά ότι λέει καθένας ευπρόσδεκτο..θα με βοηθήσετε πολύ..
oldholborn
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by oldholborn » Wed Jan 14, 2009 3:04 pm

Εγω πήρα το cv που δίνουν στο site της πρακτικής άσκησης , συμπλήρωσα τα στοιχεία μου και το έστειλα μαζί με χαρτί απο την εταιρία που θα έκανα πρακτική που λέει ότι θα του κάνουμε την πρακτική σε αυτήν που είναι στο εργαστήριο της πληροφορικής και μετά το τέλος της πρακτικής πήρα την αξιολόγηση απο την εταιρία που λέει ότι όντως έκανα την πρακτική και έγραψα 10 σελίδες με αυτά που έκανα και τα έδωσα στον καθηγητή απο την σχολή μας και σε αυτήν πάλι που είναι στον δεύτερο όροφο.αυτά
rigo
Gbyte level
Gbyte level

Post by rigo » Wed Jan 14, 2009 4:46 pm

:shock: 1 πρόταση!
"Αλλού κοιμάται το κορμί, και αλλού η ψυχή ξυπνάει"
George1488
byte level
byte level

Post by George1488 » Mon Jan 26, 2009 5:44 pm

Ο καθηγητής, από τη σχολή που θα μας επιβλέπει στην πρακτική, πρέπει να είναι ο κύριος Πολίζος? ή οποιοσδήποτε άλλος?...αν ισχύει το δεύτερο, όποιος έχει προηγούμενη εμπειρία...ας μου προτείνει κάποιον...
oldholborn
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by oldholborn » Mon Jan 26, 2009 5:56 pm

ισχύει το δεύτερο
kos7706
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by kos7706 » Wed Jan 28, 2009 11:21 am

Πρακτική μπορείς να κάνεις και στο 5ο έτος ή μέχρι το τέταρτο?
Image
oldholborn
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by oldholborn » Wed Jan 28, 2009 4:53 pm

απο το τέταρτο και πάνω εγω στο έκτο έκανα :)
kos7706
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by kos7706 » Wed Jan 28, 2009 6:13 pm

thanks!ρωτάω γιατί στο προγραμμα σπουδών λέει για 6,7,8 εξάμηνο!!
Image
rigo
Gbyte level
Gbyte level

Post by rigo » Wed Jan 28, 2009 7:32 pm

Κοιτάξτε και αυτό αν σας ενδιαφέρει:
Η AIESEC, διεθνής, μη κομματικός, μη κερδοσκοπικός, φοιτητικός, ανεξάρτητος, εκπαιδευτικός οργανισμός, αποτελείται και διοικείται αποκλειστικά από φοιτητές και πρόσφατους πτυχιούχους από ανώτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα με ενδιαφέρον κυρίως σε παγκόσμια κοινωνικά θέματα, το leadership και το management.

Με παρουσία σε πάνω από 100 χώρες και 1100 πανεπιστήμια, η AIESEC δίνει τη δυνατότητα, μέσω του Διεθνούς Προγράμματος Ανταλλαγών του οργανισμού, σε περισσότερους από 4400 φοιτητές το χρόνο να ζήσουν και να εργαστούν σε μια από τις χώρες του δικτύου της από 2 μήνες μέχρι και 1,5 χρόνο.

Για περιορισμένο χρονικό διάστημα υπάρχουν θέσεις διαθέσιμες σε Κωνσταντινούπολη, Αμβούργο, Πράγα, Σμύρνη, Χόνγκ Κόνγκ, Τυνησία, Μαυρίκιο για αμέσως μετά την εξεταστική. Μην χάσεις την ευκαιρία.

Για περισσότερες πληροφορίες:

AIESEC Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Δεριγνύ 1, κτίριο Βανκούβερ 3ος όροφος

Τηλ: 210 8203 268
E-mail: aiesec.athens@gmail.com
Webpage: http://www.aiesec.org/greece/athens
"Αλλού κοιμάται το κορμί, και αλλού η ψυχή ξυπνάει"
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Thu Jan 29, 2009 10:05 am

Μαυρίκιο; Τυνησία;

Δ. Γκρ.
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Fri Feb 06, 2009 10:44 pm

:smt006 Να κάνω μια γενική παρατήρηση σε όσους από σας ενδιαφέρονται και ίσως δεν το γνωρίζουν. Ορισμένες χρονιές, εκτός από την πρακτική άσκηση κατά τη διάρκεια του χειμερινού - εαρινού εξαμήνου (part time) υπάρχει και η δυνατότητα πρακτικής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

1. Δεν συμβαίνει κάθε χρονιά οπότε καλό είναι να ρωτήσετε από τώρα την κυρία Παπαθεοδώρου ή τον υπεύθυνο καθηγητή.
2. Είναι full time, από μέσα Ιουνίου έως τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη.
3. Πέρσι, στην ανακοίνωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το εαρινό εξάμηνο (το Φεβρουάριο) υπήρχε στο τέλος μια παράγραφος που εξήγγειλε τη δυνατότητα πρακτικής το καλοκαίρι.
4. Η ανακοίνωση του καλοκαιριού βγαίνει στις αρχές Μαΐου στη σελίδα cs.aueb και σε εκείνη της πρακτικής άσκησης.
5. Οι θέσεις είναι σχετικά λίγες.
6. Εφόσον επιθυμείτε πρακτική το καλοκαίρι (και επιβεβαιώσετε πως θα έχει φέτος, μην μείνετε ξεκρέμαστοι) πρέπει να δηλώσετε την πρακτική άσκηση στη δήλωση μαθημάτων εαρινού εξαμήνου που θα κάνετε σε λίγες βδομάδες.

Αυτά τα ενημερωτικά.
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
Luke
Gbyte level
Gbyte level

Post by Luke » Sun Feb 22, 2009 12:20 pm

Μήπως γνωρίζει κανείς πότε θα ανακοινωθεί η πρακτική του εαρινού εξαμήνου και πότε περίπου θα ξεκινήσει; Αν θυμάμαι καλά από άλλες χρονιές τέτοια εποχή είχε ήδη ανακοινωθεί και ξεκινούσε αρχές Μαρτίου.
Στα αντίστοιχα site δεν έχω βρει κάτι σχετικό και αρχίζω να ανησυχώ. :???:
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sun Feb 22, 2009 1:51 pm

Luke wrote:Μήπως γνωρίζει κανείς πότε θα ανακοινωθεί η πρακτική του εαρινού εξαμήνου και πότε περίπου θα ξεκινήσει; Αν θυμάμαι καλά από άλλες χρονιές τέτοια εποχή είχε ήδη ανακοινωθεί και ξεκινούσε αρχές Μαρτίου.
Στα αντίστοιχα site δεν έχω βρει κάτι σχετικό και αρχίζω να ανησυχώ. :???:
Luke μου ήρθε αυτό το mail
«Ζητούνται εθελοντές φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής που θα συμμετάσχουν στη διαχείριση και βελτίωση των υπολογιστικών συστημάτων των Εκπαιδευτικών Εργαστηρίων Πληροφορικής (CSLAB) του Τμήματος, καθώς και στην εποπτεία της λειτουργίας τους κατά το εαρινό εξάμηνο του 2009. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν επαρκή εξοικείωση με λειτουργικά συστήματα (Windows, Linux) και όρεξη να γνωρίσουν τις μεθόδους και τα εργαλεία διαχείρισης των συστημάτων των Εργαστηρίων. Διευκρινίζεται πως η ενέργεια αυτή είναι ανεξάρτητη της πρακτικής άσκησης και, επομένως, δεν απαιτείται οι ενδιαφερόμενοι να πληρούν τις προϋποθέσεις της πρακτικής άσκησης. Σε όσους συμμετάσχουν επιτυχώς θα χορηγηθούν συστατικές επιστολές προϋπηρεσίας. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να έρθουν σε επαφή με τους Παναγιώτη Παντουβάνο (ppanto@aueb.gr) και Γιάννη Σαζόνοφ (isazo@aueb.gr), στέλνοντάς τους ένα πρόσφατο βιογραφικό σημείωμα μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου.»
Δεν ξέρω με την πρακτική σε εταιρίες τι παίζει.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Luke
Gbyte level
Gbyte level

Post by Luke » Sun Feb 22, 2009 4:28 pm

Ευχαριστώ για την απάντηση sandra. Κι εμένα μου έχει έρθει αυτό το mail αλλά δυστυχώς δεν είναι αυτό που ζητάω.
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Fri Feb 27, 2009 3:22 pm

:smt006 Θυμάσαι καλά Luke πως οι ανακοινώσεις έβγαιναν Φεβρουάριο. Όπως και να έχει οι πλέον αρμόδιες για να σε καθησυχάσουν είναι οι κυρίες που είναι υπεύθυνες για την πρακτική. Τα e-mail τους είναι εδώ. Ειδάλλως μια επισκεψούλα στην κα Παπαθεοδώρου στο cslab1...
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
Luke
Gbyte level
Gbyte level

Post by Luke » Fri Feb 27, 2009 3:28 pm

Το θέμα είναι ότι ήδη έστειλα mail πριν μια εβδομάδα, προωθήθηκε το mail στο υπεύθυνο άτομο που γνωρίζει πιο καλά τα σχετικά θέματα αλλά ακόμα απάντηση δεν έχω πάρει. :-(
George1488
byte level
byte level

Post by George1488 » Fri Feb 27, 2009 7:51 pm

Ρε παιδιά πολύ το αργούνε το θέμα.......άντε να δούμε από Τρίτη...
Luke
Gbyte level
Gbyte level

Post by Luke » Wed Mar 04, 2009 11:34 am

Σε επικοινωνία μου με την κ. Νυφλή έμαθα ότι υπάρχουν δυσκολίες με τις εταιρείες (φαντάζομαι λόγω οικονομικής κρίσης) και πιθανόν να μην ανακοινωθεί αυτό το εξάμηνο κάτι για πρακτική σε εταιρείες. Παρ' όλα αυτά μου είπε ότι κάποιος μπορεί να κάνει αν θέλει, αρκεί να βρει μόνος του εταιρεία η οποία θα του καλύψει την ασφάλιση.
Αυτά για όποιον ενδιαφέρεται για το ζήτημα. :-)
George1488
byte level
byte level

Post by George1488 » Wed Mar 04, 2009 12:58 pm

Ακριβώς έτσι είναι, όποιος έχει τρέξει από μόνος του και έχει κανονίσει κυρίως για εταιρία, αλλά και επιβλέποντα καθηγητή είναι ΟΚ....οι υπόλοιποι ξεχάστε το......
Πάντως είναι κρίμα....θα έπρεπε σαν Πανεπιστήμιο να αφιερώνουμε κάποια χρήματα σε επιδοτήσεις επιχειρήσεων που εισάγουν και εκπαιδεύουν τους φοιτητές σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και όχι να λέμε οτι δεν υπάρχουν χρήματα, όταν κάθε δύο μέρες βάφεται ολόκρληρη η ΑΣΟΕΕ, αντικαθίστανται ξυλωμένα έδρανα και σπασμένα μάρμαρα...(από τα καλόπαιδα που φροντίζουν να αγωνιστούν για να έχουμε καλύτερο μέλλον).....
....btw....εγώ εδώ και καιρό κανόνισα με μια εταιρία....γιατί με αυτά που βλέπω κάθε μέρα δεν είχα και τρελή εμπιστοσύνη στο Πανεπιστήμιο.....
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”