Φοιτητικές Εκλογές 2010 : Μαθήματα Δημοκρατίας

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
cypher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a
Re: Φοιτητικές Εκλογές 2010 : Μαθήματα Δημοκρατίας

Post by cypher » Wed May 19, 2010 9:13 pm

aguero88 wrote:Α αναδρομικά δεν μπορώ να δράσω...Ακόμα κανείς...Αναμένω...

@Pascal τι μου λες να πάω σπίτι; Σπίτι μου είμαι...Εκτός αν κάνεις ερώτηση τόση ώρα και δεν το έχω καταλάβει...Ενοείς Πας σπίτι ;
@Proskope ναι όλα τα επιτελεία των παρατάξεων ξυμεροβραδιάζονται υπολογίζοντας πιθανότητες...Βασικά πέρνα από τα τραπεζάκια αύριο και ρώτα πόσοι έχουν περάσει πιθανότητες...Ελάχιστοι...
@Pascal Το μέγεθος δεν μετράει :) . Αυτό το καθορίζουν όλες οι παρατάξει νομίζω...Άσε που το σήμα είναι μικρό...
Επίσης εσύ τι νοιάζεσαι; Δεν είσαι κατά τις αστικής δημοκρατίας και των εκλογικών διαδικασιών η κάνω λάθος; Αλήθεια πήγες να ψηφίσεις; Δεν έχεις πει ότι είσαι αναρχικός η κάνω λάθος; Σορρυ γιατί έχω μπερδευτεί εδώ μέσα...Μόλις λέω την άποψη μου χαρακτηρίζομαι και με διαφορετικό χρώμα...Πολύχρωμος έχω καταντίσει...

Ουσια; Ουσία; Ουσία; Ουσία; Ξέρω δεν υπάρχουν παραβάν...Ουσία όμως; Α ξέχασα δεν υπάρχουν παραβάν...Η ουσία που πήγε; Ξέχασα δεν υπάρχουν παραβάν...
Lame, στα ιδια τα φυλλαδια που μοιραζατε μας πριζατε οτι θελετε παραβαν και ζητατε παραβαν και και και. Τωρα πριζουμε εμεις και εμεις χανουμε την ουσια; Kαι λογικα δεν κατανοησες πληρως αυτα που ειπε ο proskopos. To point στα λεγομενα του ειναι στο "οτι μπορείτε να μάθετε τι ψήφισε ο καθένας" και οχι στο "με πολύ μικρή πιθανότητα σφάλματος" . Detecting processing errors.

Link :)
ImageImageImageImageImageImageImage
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Wed May 19, 2010 9:17 pm

Phoenix! wrote:Η επιλογή του να φτιαχτεί μια παράταξη ΜΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ που ως στόχο θα έχει την κατάργηση των κομματικών παρατάξεων δεν είναι εφικτή ε? Μια παράταξη φοιτητών ενάντια στα κόμματα που θα παλεύει για το καλό των φοιτητών και της σχολής, ανεξαρτήτως άλλων συμφερόντων είναι εφικτή ή εγώ είμαι πολύ ιδεαλίστρια?
"Δεν είσαι ιδεαλίστρια, αφάσια είσαι", θάλεγα αν δεν συγκρατούσα την ψυχραιμία μου. Αλλά τη συγκράτησα, Καθηγητής άνθρωπος... :smt009

Δ. Γκρ.
aguero88
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by aguero88 » Wed May 19, 2010 9:19 pm

Φίλε δεν υποτιμάω τι νοημοσύνη κανενός...Εγώ ξέρω άτομα που κατεβαίνουν 5 χρόνια και κανένας δεν ξέρει τι ψηφίζουν...Δεν ξέρω το περιστατικό σου απλά ξέρω και βλέπω ότι άμα πας σε μια γωνία ψηφίζεις χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα...Υπάρχει περίπτωση να σε ψαρέψανε με αυτό τον τρόπο που ξέρω...Αλλά μην λέμε και ανακρίβιες ότι σε ένα ολόκληρο Α δεν μπορεί να πάει κανείς στα δεξιά σε μια μεριά και να ψηφίσει μυστικά μέσα στον χαμό των ψηφοδελτίων...
Τέσπα πάω για διάβασμα, τα ξαναλέμε πιο μετά :-)
edit Ούτε για διάβασμα δεν μπορώ να πάω...:D Τι να σχολιάσω βρε cypher ; Το έχω πληροφόρηση από μέσα; Αυτό ακούγεται σαν το (έχω γνωστό μεσα στο νομισματοκοπείο και μου έχει πει ότι κόβουν δραχμή)...Όλη η Ελλάδα έχει καταντήσει να έχει γνωστό εκεί μέσα...Δεν γνωρίζω την επιστημονική μέθοδο πρόβλεψης ψήφου φοιτητή...Ρώτα αυτούς που έχουν τα μέσα...:Dθ
edit2 Αν ήμουν παράγοντας δεν θα ήμουν σχολή να κυνηγάω ψήφους σήμερα και όχι να γράφω εδώ; Λέω τώρα...Μπας και αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας...
Λεφτά υπάρχουν: Και άξιοι επίσης δείτε αυτή την εκπληκτική ιστορία --------> http://www.youtube.com/watch?v=yraCtUo9N6E Και για όσους βαριούνται εδω ---------> http://blogthea.gr/NextStep/aeeaeidhyo/ ... -ueea.html
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Eytixws den eimai Notios Makedonas na mou leei o Anthimos ti na psifisw...
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Wed May 19, 2010 9:44 pm

fail οι εικόνες εγώ έχω καλύτερες που τα παραβαν κρέμονται από δέντρα στην δεριγνύ :-p ..τεσπα απορώ τι σας κάνει εντύπωση όταν πέρυσι τα πρασινοφασιστάκια είχανε διαλύσει 2 αμφιθέατρα για να πανηγυρίσουν την νίκη τους.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Wed May 19, 2010 10:01 pm

edit Ούτε για διάβασμα δεν μπορώ να πάω...:D Τι να σχολιάσω βρε cypher ; Το έχω πληροφόρηση από μέσα; Αυτό ακούγεται σαν το (έχω γνωστό μεσα στο νομισματοκοπείο και μου έχει πει ότι κόβουν δραχμή)...Όλη η Ελλάδα έχει καταντήσει να έχει γνωστό εκεί μέσα...Δεν γνωρίζω την επιστημονική μέθοδο πρόβλεψης ψήφου φοιτητή...Ρώτα αυτούς που έχουν τα μέσα...:Dθ
υπήρχε περίπτωση να πω ποιον ξέρω από που και τι μου είπε? όχι... Εγω το λέω και όποιος θέλει το κρατάει...Δεν με ενδιαφέρει κάποιος να με πιστέψει καθώς δεν έχω κάτι να αποδείξω.. απλά εσύ αν είσαι σε παράταξη και όχι απλά γλάστρα για να μοιράζεις χαρτιά και να κολλάς αφίσες, ξέρεις οτι ισχύουν και δεν έπρεπε να μας περνάς για πρόβατα...
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
Phoenix!
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by Phoenix! » Wed May 19, 2010 10:06 pm

redlabel wrote:
Phoenix! wrote:Η επιλογή του να φτιαχτεί μια παράταξη ΜΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ που ως στόχο θα έχει την κατάργηση των κομματικών παρατάξεων δεν είναι εφικτή ε? Μια παράταξη φοιτητών ενάντια στα κόμματα που θα παλεύει για το καλό των φοιτητών και της σχολής, ανεξαρτήτως άλλων συμφερόντων είναι εφικτή ή εγώ είμαι πολύ ιδεαλίστρια?
"Δεν είσαι ιδεαλίστρια, αφάσια είσαι", θάλεγα αν δεν συγκρατούσα την ψυχραιμία μου. Αλλά τη συγκράτησα, Καθηγητής άνθρωπος... :smt009

Δ. Γκρ.
Γιατί λάθος είμαι? Κανονικά οι κομματικές παρατάξεις δεν είναι αυτές που τσακώνονται κάθε χρόνο, δημιουργώντας περιστατικά βίας κλπ?
Η κάθε παράταξη έχει τα δικά της συμφέροντα που δεν συμβαδίζουν πάντα με το καλό του συνόλου, άρα αφού με την αποχή ή τα άκυρα δεν καταφέρνει κανείς τίποτα μήπως είρθε η ώρα το Πανεπιστήμιο να απαλλαχθεί οριστικά από αυτές? Τι ακριβώς κερδίζουμε με το να έχουμε στα πόδια μας τα κόμματα?
Δεν θα έπρεπε να παλέψουμε - έστω και με τρόπο συμβατό με το παρόν σύστημα- για την εξάλειψή τους?
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Wed May 19, 2010 10:14 pm

Phoenix! wrote:Γιατί λάθος είμαι?
Όχι φυσικά. Απλώς να ξέρεις ότι όσοι είναι ικανοποιημένοι (για να μην πω βολεμένοι) από το υπάρχον σύστημα της κομματοκρατίας - και αυτοί είναι αρκετοί και πολύ καλά ταμπουρωμένοι - θα πολεμήσουν με νύχια και δόντια κάθε προσπάθεια για αλλαγή. Απ' όσο ξέρω όλες οι αντίστοιχες προσπάθειες αποτύχανε, τουλάχιστον στην ΑΣΟΕΕ κι όχι μόνο.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
Phoenix!
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Phoenix! » Wed May 19, 2010 10:20 pm

Το οτι αποτυγχάνουν κάποιες προσπάθειες δεν σημαίνει όμως ότι κάποια στιγμή δεν θα ξεκουμπιστούν!
Τώρα ειδικά, που όλο και περισσότεροι απέχουν απο τις εκλογές και δείχνουν την δυσαρέσκειά τους, τώρα θα έπρεπε να ενεργήσουμε.
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Wed May 19, 2010 10:22 pm

Phoenix! wrote:
redlabel wrote:

Δ. Γκρ.
Γιατί λάθος είμαι? Κανονικά οι κομματικές παρατάξεις δεν είναι αυτές που τσακώνονται κάθε χρόνο, δημιουργώντας περιστατικά βίας κλπ?
Η κάθε παράταξη έχει τα δικά της συμφέροντα που δεν συμβαδίζουν πάντα με το καλό του συνόλου, άρα αφού με την αποχή ή τα άκυρα δεν καταφέρνει κανείς τίποτα μήπως είρθε η ώρα το Πανεπιστήμιο να απαλλαχθεί οριστικά από αυτές? Τι ακριβώς κερδίζουμε με το να έχουμε στα πόδια μας τα κόμματα?
Δεν θα έπρεπε να παλέψουμε - έστω και με τρόπο συμβατό με το παρόν σύστημα- για την εξάλειψή τους?
Δεν είσαι σωστή. Κανείς δεν θέλει κομματικές παρατάξεις. Παρόλα αυτά κάτι κάνουν, άσχετα με το τι συμφέροντα εξυπηρετούν. Αν εσύ φτιαξεις μια παράταξη για να καταργήσει τις κομματικές:

1) Να δω πως θα αποδείξεις ότι είναι κομματικές.
2)Δεν είναι κακό που είναι κομματικές.Καθένας μπορεί να είναι ότι θέλει.Κακό είναι που τις ψηφίζεις.
3)Άντε τις καταργείς. Μετά?? Ποιος θα καλύψει το κενό τους? Θα κάνεις κανονικό έργο?? Και μετά πώς θα ξέρουμε ότι δεν θα κομματοποιηθείς και εσύ? Ας πούμε σου προσφέραν κάποια γενναία αμοιβή.

Άρα γιατί εξαρχής να μη είσαι μια κανονική παράταξη όπως οι άλλες, απλά χωρίς να έχεις κάτι από πίσω? Ο δρόμος που πρέπει να πάρεις για να εξαλείψεις τις πολιτικές παρατάξεις, είναι ο ανταγωνισμός σε αυτές. Να αποδείξεις ότι εσύ είσαι καλύτερος, και δεν είσαι και κομματικός. Να δείξεις ότι κάποιοι μπορούν και χωρίς τα κόμματα. Και όταν το δείξεις, τότε πολλοί θα σε ακολουθήσουν. Αν βέβαια σε αφήσουν κάποιοι άλλοι να το αποδείξεις (βλ. διάλυση ΦΑΝΚΙ)

υ.γ. Με το εσύ αναφέρομαι στον καθένα.
Phoenix!
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Phoenix! » Wed May 19, 2010 10:39 pm

nickpro wrote: Δεν είσαι σωστή. Κανείς δεν θέλει κομματικές παρατάξεις. Παρόλα αυτά κάτι κάνουν, άσχετα με το τι συμφέροντα εξυπηρετούν. Αν εσύ φτιαξεις μια παράταξη για να καταργήσει τις κομματικές:

2)Δεν είναι κακό που είναι κομματικές.Καθένας μπορεί να είναι ότι θέλει.Κακό είναι που τις ψηφίζεις.
3)Άντε τις καταργείς. Μετά?? Ποιος θα καλύψει το κενό τους? Θα κάνεις κανονικό έργο?? Και μετά πώς θα ξέρουμε ότι δεν θα κομματοποιηθείς και εσύ? Ας πούμε σου προσφέραν κάποια γενναία αμοιβή.

Άρα γιατί εξαρχής να μη είσαι μια κανονική παράταξη όπως οι άλλες, απλά χωρίς να έχεις κάτι από πίσω? Ο δρόμος που πρέπει να πάρεις για να εξαλείψεις τις πολιτικές παρατάξεις, είναι ο ανταγωνισμός σε αυτές. Να αποδείξεις ότι εσύ είσαι καλύτερος, και δεν είσαι και κομματικός. Να δείξεις ότι κάποιοι μπορούν και χωρίς τα κόμματα. Και όταν το δείξεις, τότε πολλοί θα σε ακολουθήσουν. Αν βέβαια σε αφήσουν κάποιοι άλλοι να το αποδείξεις (βλ. διάλυση ΦΑΝΚΙ)

1. Τα σήματα ΠΑΣΠ, ΔΑΠ καθώς και οι πολιτικές που ακολουθούν, που αλλάζουν ανάλογα με την ποιος είναι στην Κυβέρνηση δεν τις χαρακτηρίζει ως κομματικές?
2. Σίγουρα κάποιος πάντα θα τις ψηφίζει! Οπότε και θα παραμείνουν ως έχει εκτός αν κινηθούμε όλοι μαζί εναντίον..
3. Το κενό θα το καλύψουν φοιτητές που θα θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με τα δρώμενα της σχολής, εκλεγμένοι κάθε χρόνο από τους φοιτητές. Σαφώς ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για κάποιον, όμως θέτοντας κανόνες όπως "Όσοι εμπλέκονται σε περιστατικά βίας θα χάνουν το δικαίωμα να θέτουν υποψηφιότητα κλπ" καθώς και γεγονότα που θα δημιουργούν υποψίες ότι ο χ-ψ είναι κομματικοποιημένος αυτομάτως θα τον βγάζουν "εκτός" βοηθούν στο να αποφύγουμε περιστατικά "λαδώματος". Εκτός αυτού υπάρχουν και άλλες πολλές λύσεις, θα έπαιρνε όμως πολύ χρόνο να αναλύσω.

Και οποιαδήποτε μορφή εκπροσώπησης των φοιτητών είναι καλύτερη από τις κομματικές, δεν χρειάζεται απόδειξη! Απλά άσε τους ΔΑΠίτες και τους ΠΑΣΠίτες μαζί σε κλειστό χώρο μία μέρα και θα έχεις πάρει την απόδειξή σου... :)
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Wed May 19, 2010 10:43 pm

Χμμ, προς στιγμή πίστεψα οτί ο τίτλος του τόπικ δεν είναι ειρωνικός, τί αφελής!Τέλοσπάντων, τώρα μπήκα, είδα και θα γράψω για να θυμηθώ στιγμές δόξας.

@aguero <--- Ναι, δεν είναι η ουσία στο οτί δεν υπάρχει παραβάν; Όποτε γίνονται βανδαλισμοί και πέφτουν μαχαιρώματα, πώς γίνεται η ουσία να βρίσκεται στο οτί "έχουμε άσυλο";
Μήπως τελικά η ουσία βρίσκεται στο συμφέρον μας; (σημ. το μήνυμα δεν είναι προσωπικό).

@Phoenix <--- βλ. Νίτσε.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Wed May 19, 2010 11:23 pm

Phoenix! wrote:
nickpro wrote: Δεν είσαι σωστή. Κανείς δεν θέλει κομματικές παρατάξεις. Παρόλα αυτά κάτι κάνουν, άσχετα με το τι συμφέροντα εξυπηρετούν. Αν εσύ φτιαξεις μια παράταξη για να καταργήσει τις κομματικές:

1. Τα σήματα ΠΑΣΠ, ΔΑΠ καθώς και οι πολιτικές που ακολουθούν, που αλλάζουν ανάλογα με την ποιος είναι στην Κυβέρνηση δεν τις χαρακτηρίζει ως κομματικές?
2. Σίγουρα κάποιος πάντα θα τις ψηφίζει! Οπότε και θα παραμείνουν ως έχει εκτός αν κινηθούμε όλοι μαζί εναντίον..
3. Το κενό θα το καλύψουν φοιτητές που θα θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με τα δρώμενα της σχολής, εκλεγμένοι κάθε χρόνο από τους φοιτητές. Σαφώς ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για κάποιον, όμως θέτοντας κανόνες όπως "Όσοι εμπλέκονται σε περιστατικά βίας θα χάνουν το δικαίωμα να θέτουν υποψηφιότητα κλπ" καθώς και γεγονότα που θα δημιουργούν υποψίες ότι ο χ-ψ είναι κομματικοποιημένος αυτομάτως θα τον βγάζουν "εκτός" βοηθούν στο να αποφύγουμε περιστατικά "λαδώματος". Εκτός αυτού υπάρχουν και άλλες πολλές λύσεις, θα έπαιρνε όμως πολύ χρόνο να αναλύσω.
1. Δεν αποδεικνύεται κάπου όμως. Μόνο η ΠΚΣ το δηλώνει.
2. Έχουμε δημοκρατία. Καθένας μπορεί να ψηφίζει ότι θέλει. Όσο υπάρχουν κάποιοι που τις ψηφίζουν, πρέπει να υπάρχουν. Ο μόνος τρόπος είναι να τις φέρεις σε αυτοδιάλυση επειδή δεν θα μαζέυουν ψήφους, ή να αποκαλύψεις παρανομίες που έχουν κάνει.
3. Κατάλαβε ότι δεν απαγορέυεται να είσαι κομματοποιημένος. Δεν γίνεται αυτό που λες είναι αντισυνταγματικό και ανεφάρμοστο. Ωραίο αυτό που λες για τους φοιτητές. Αλλά σου είπα ότι το σωστό είναι να το δημιουργήσεις καταργήσεις-δεν καταργήσεις τις κομματικές παρατάξεις. Μην περιμένεις δηλαδή πρώτα να τις καταργήσεις και μετά να δούμε τι θα κάνουμε.

Είσαι πρωτοετής ακόμα, και φαίνεται ότι είσαι οργισμένη με τις παρατάξεις αρκετά ώστε να μην βλέπεις ήρεμα και ώριμα τα πράγματα. Και εγώ στο πρώτο έτος τα σκεφτόμουν έτσι απλά και ωραία. Κάτσε να ωριμάσει λίγο ακόμα η γνώμη σου για τις παρατάξεις, και έτσι θα δεις ότι κάποια πράγματα δεν χρειάζονται καταργήσεις,απαγορέυσεις κλπ κλπ. ;)
Phoenix!
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Phoenix! » Wed May 19, 2010 11:38 pm

Και τι χρειάζεται για να αποτραπούν οι σκηνές που είδα όταν μπήκα σε αυτό το Πανεπιστήμιο, οι βανδαλισμοί, η βία μεταξύ φοιτητών, οι διάφοροι "μπράβοι" που κυκλοφορούσαν πριν από κάτι μήνες στην σχολή? Υπάρχει λύση αποφυγής τέτοιων περιστατικών ή απλά τα αποδοκιμάζουμε για ένα διάστημα και μετά τα ξεχνάμε?
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Thu May 20, 2010 12:05 am

Phoenix! wrote:Και τι χρειάζεται για να αποτραπούν οι σκηνές που είδα όταν μπήκα σε αυτό το Πανεπιστήμιο, οι βανδαλισμοί, η βία μεταξύ φοιτητών, οι διάφοροι "μπράβοι" που κυκλοφορούσαν πριν από κάτι μήνες στην σχολή? Υπάρχει λύση αποφυγής τέτοιων περιστατικών ή απλά τα αποδοκιμάζουμε για ένα διάστημα και μετά τα ξεχνάμε?
Αυτοί οι μπράβοι υπάρχουν όσο υπάρχουν και οι παρατάξεις τους. Άρα χωρίς πολιτικές παρατάξεις ... ;)

Οι βανδαλισμοί θα σταματήσουν όταν οι παρατάξεις θα σταματήσουν να σκέφτονται κομματικά. (πολιτικό κόστος κλπ).
Γιατί αν θέλουν τότε οι βανδαλισμοί μπορούν το λιγότερο να περιοριστούν στο ελάχιστο. Σκέψου ποιοι δημιουργούν τους βανδαλισμούς, και σκέψου τους λόγους που καμιά παράταξη δεν κάνει κάτι για αυτό.
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Thu May 20, 2010 12:07 am

στο ΕΚΠΑ είχαν αυτοδιαχείριση για 4 χρόνια με πολύ καλά αποτελέσματα..το θέμα είναι ότι τέτοια πρωτοβουλία απαιτεί χρόνο που δεν μπορεί να διαθέσει κάποιος εύκολα..
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
Phoenix!
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Phoenix! » Thu May 20, 2010 12:23 am

nickpro wrote:
Phoenix! wrote:Και τι χρειάζεται για να αποτραπούν οι σκηνές που είδα όταν μπήκα σε αυτό το Πανεπιστήμιο, οι βανδαλισμοί, η βία μεταξύ φοιτητών, οι διάφοροι "μπράβοι" που κυκλοφορούσαν πριν από κάτι μήνες στην σχολή? Υπάρχει λύση αποφυγής τέτοιων περιστατικών ή απλά τα αποδοκιμάζουμε για ένα διάστημα και μετά τα ξεχνάμε?
Αυτοί οι μπράβοι υπάρχουν όσο υπάρχουν και οι παρατάξεις τους. Άρα χωρίς πολιτικές παρατάξεις ... ;)

Οι βανδαλισμοί θα σταματήσουν όταν οι παρατάξεις θα σταματήσουν να σκέφτονται κομματικά. (πολιτικό κόστος κλπ).
Γιατί αν θέλουν τότε οι βανδαλισμοί μπορούν το λιγότερο να περιοριστούν στο ελάχιστο. Σκέψου ποιοι δημιουργούν τους βανδαλισμούς, και σκέψου τους λόγους που καμιά παράταξη δεν κάνει κάτι για αυτό.
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή, χωρίς παρατάξεις δεν κάνουμε, αλλά ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε βίαια περιστατικά είναι να μην υπάρχουν κόμματα στην σχολή... :)
Το ΕΚΠΑ λοιπόν τι καλύτερο είχε από εμάς?
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Thu May 20, 2010 1:38 am

το απολυτο fail σε αυτο το thread ειναι η προσπαθεια του aguero88
1)να δειξει πως ειναι ανεξαρτητος και , κυριως
2)να μας εξηγησει πως ο,τι εγινε εγινε για το καλο μας :lol: :lol: :lol: :lol:

αν ειναι για το ποσο θα αργουσε κανεις, γιατι δεν αφηνατε τα παραβαν να μπαινει οποιος ηθελε και οποιος δεν ηθελε/δεν προλαβαινε να το φτιαξει απ'εξω; Λεω εγω τωρα. στην χειροτερη (που καποιος κοιμοταν μεσα :lol: ) να ηταν η κατασταση ιδια με αυτην που ηταν σημερα. αν και θα τον ξυπναγε καποιος λογικα
(εγω ηθελα να μπω σε παραβαν, γουσταρω να βλεπω μπλε γυρω μου και να νομιζω οτι εχω παει για μπανιο στον ωκεανο, που ειναι το προβλημα;)
δεν νομιζω οτι σοβαρα θα καθοταν κανεις μεσα απο το πρωι μεχρι το βραδυ , Αποκλειεται να βγαλατε τα παραβαν γι αυτο το λογο :smt005 :smt005

(αλλο fail ηταν σημερα στο δεριγνυ που ενας αλλος πασπιτης φωναζε απ'εξω "ας δουν οι συναδελφοι οτι υπαρχουν παραβαν μεσα"(ενα, και ψιλοσκισμενο, και στην αλλη ακρη της αιθουσας) ενω στο δεντρο που ηταν ακριβως εξω απο το παραθυρο ηταν πεταμενα τα κομματια απο τα παραβαν :lol: :lol: )
-------------------------------

επισης
aguero88 wrote:Μόλις λέω την άποψη μου χαρακτηρίζομαι και με διαφορετικό χρώμα...Πολύχρωμος έχω καταντίσει...
ποιος σε εχει βαλει σε αλλο χρωμα;
το εχω ξαναδιαβασει αυτο το επιχειρημα την προηγουμενη φορα που σε αποκαλεσε καποιος πασπιτη
αλλα δεν εχω δει, τουλαχιστον οχι φετος που ειμαι εδω, να σε αποκαλει καποιος οτιδηποτε αλλο :smt017
madness
Mbyte level
Mbyte level

Post by madness » Thu May 20, 2010 2:30 am

+∞ chriskin
Καθένας με την τρέλα του...
...εγώ προτιμώ την δική μου!!!
@Mobile Application Development (Symbian Qt, bada, Android, Java ME)
A.Stamati(tos)
bit level
bit level
Academic status: 3rd year

Post by A.Stamati(tos) » Thu May 20, 2010 4:11 am

In conclusion...

Συμφωνώ ότι η αποχή από μόνη της δεν είναι λύση...Είναι όμως μια αρχή...
Γιατί να κατέβω να ψηφίσω?

-Για να πανηγυρίζουν δύο μερόνυχτα χοροπηδώντας σαν ζώα και σπάζοντας τα έδρανα, τα οποία έδρανα καλούμαστε να πληρώσουμε έμμεσα εμείς?

-Για να δικαιολογήσουν με κάποιο τρόπο όλα αυτά τα λεφτά που ξόδεψαν για άχρηστες αφίσες τόσο καιρό, κολλημένες μάλιστα η μία δίπλα στην άλλη, λες κ με μία μόνο δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλει να πει?

-Για να τους στείλει το κόμμα που βρίσκεται από πίσω τους ένα καλό χρηματικό bonus νίκης, το οποίο θα μετατρέψουν σε Blackberry ή μια βδομαδούλα στη Μύκονο?

-Για να μου πουλάνε παραμύθια όλη τη χρονιά περί δήθεν διεκδικήσεων και άκυρων αιτημάτων (βλέπε flashάκι στο ΔΕΤ)?
{Βάλτε πόσα λεφτά πεταμένα μέχρι τώρα}

-Για να πιστεύουν ότι τους στηρίζουμε κ ότι συμφωνούμε με τις πράξεις και τις ενέργειές τους? (γιατί ψήφος by default συνεπάγεται στήριξη)

-Για να μη μένω αμέτοχος και αφήνω τους άλλους να αποφασίζουν για μένα? Μα, εφόσον δεν υπάρχει κάποια παράταξη με την οποία να συμφωνώ, ακόμα και να κατέβω και να ψηφίσω άκυρο,ακόμα κ όλοι μας να ψηφίσουμε άκυρο, πάλι άλλοι θα αποφασίσουν για μας!Ποιοι άλλοι;Τα κομματόγαβ, που οι παραταξιακές τους παρωπίδες δεν τους επιτρέπουν να μην ψηφίσουν την παράταξή τους.

-Για να με κοροϊδεύουν μπροστά στα μούτρα μου περί μη ανάγκης ύπαρξης παραβάν? Η αιτιολογία της καθυστέρησης της διαδικασίας απλά δεν υφίσταται...Όποιοι το θεωρούν αυτό σοβαρή δικαιολογία, ας αναλογιστούν παρόμοια περίσταση (καθυστέρηση της διαδικασίας επειδή είναι κατειλημμένα όλα τα παραβάν) στις βουλευτικές εκλογές, και νομίζω πως θα βρουν άμεσα ανταπάντηση στον ισχυρισμό αυτό. Και όχι, δεν μπορώ να ψηφίσω σε μια γωνιά, γιατί πρέπει να έχω το νου μου ποιος είναι τριγύρω μου, αποσπώντας την προσοχή μου από την εκλογική διαδικασία (ακραία δικαιολογία,αλλά όσο ισχύει το παραπάνω περί καθυστέρησης, άλλο τόσο ισχύει κ αυτό)

-Για να τους δίνω το δικαίωμα να αποκαλούνται εκπρόσωποί μου? Δεν μπορώ να δεχτώ σαν εκπρόσωπό μου έναν άνθρωπο, ο οποίος θα στείλει στο νοσοκομείο ένα παιδί επειδή υποστηρίζουν διαφορετικές παρατάξεις ή επειδή κάθονται σε απέναντι "γραφειάκια" (ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ). :-) Ούτε δέχομαι σαν εκπρόσωπό μου αυτόν που μπαίνει (τουλάχιστον στα μικρότερα έτη) πριν την αρχή κάθε μαθήματος, ψαρεύει ψήφους, και μετά σπαταλά το χρόνο του μαθήματος για να φωνάζει και να τσακώνεται με τους συναδέλφους του εκπροσώπους άλλων παρατάξεων (ο χαρακτηρισμός "συνάδελφος" πάει στο ουσιαστικό εκπρόσωπος) για ανούσια ως επί το πλείστον θέματα χωρίς να ακούνε ο ένας τον άλλον και χωρίς να έχουν λογική και συνέχεια τα όσα λένε...Και επανέρχονται και στο διάλειμμα για τον δεύτερο γύρο (και για να μας πουν και για το πάρτυ την Παρασκευή στο προαύλιο της σχολής ή στα μπουζούκια).

Αν του χρόνου είμαι ακόμα στη σχολή, βρείτε μου ένα καλό λόγο να με πείσετε να κατέβω να ψηφίσω...
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Thu May 20, 2010 4:28 am

Εγώ πάλι συμφωνώ σε πολλά με αρκετές από τις απόψεις που ακούστηκαν αλλά το βλέπω διαφορετικά. Αν ήταν όντως φοιτητικές οι εκλογές θα κατέβαινα να ψηφίσω. Αλλά αυτό που γίνεται εμένα με παραπέμπει σε εθνικές και δημοτικές. Και επειδή δεν είναι ακόμα η περίοδός τους δεν κατέβηκα.....
Επίσης συμφωνώ με tzole(ψηφίζω πανάθα βέβαια)
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Thu May 20, 2010 4:45 am

@A.Stamati(tos) αυτα που λες χαρακτηριζουν (ολα) ολες τις παραταξεις; εμενα δεν μου τις θυμιζουν ολες, σαν να ζωγραφιζεις ακριβως την πασπ και λιιιγο λιγοτερο τη δαπ μου φαινεται.

και θα κανω την κλασικη χαζη απορια:

δεν θελεις να πανηγυριζουν αλλα δεν κανεις κατι ωστε να μην εχουν τα ποσοστα ωστε να πανηγυρισουν (!), γιατι;
-----------------
στην πραξη με το να μην συμμετεχει καποιος τους δυναμωνει, ενω θα μπορουσε να τους αποδυναμωσει. μου φαινεται λαθος το "ειμαι υπερανω ολων" και ουτοπικο το "θα κανω το συστημα να καταρευσει αμα δεν ψηφισω" που ειναι οι δυο βασικοι λογοι που απεχει κανεις.
αμα καποιος εχει καποιο λογικο επιχειρημα γιατι η αποχη ειναι πραγματι η "αρχη" (πολλοι δεχτηκατε οτι μπορει να μην ειναι λυση αλλα μια αρχη) μπορει να μου το πει κι εμενα;
επισης, αρχη για ποιο πραγμα ; να πεσει η σαπια λογικη της εμμεσης δημοκρατιας; με την τεραστια ποσοτικη διαφορα αυτων που ειναι υπερ και αυτων που ειναι κατα της εμμεσης δημοκρατιας δεν βλεπω την πιθανοτητα να γινει (οσο ομορφο κι αν ακουγεται).
----------------
με τη λογικη που το ειπες κι εσυ, αλλαγμενο : του χρονου φανταζομαι θα ειμαι ακομα στη σχολη (εδω μαθημα δεν εχω περασει, σιγουρα δεν τελειωνω :lol: ), βρες μου ενα καλο λογο να ΜΗΝ παω να ψηφισω

@necrofear

οι εκλογες πραγματι εχουν αερα δημοτικων/βουλευτικων/κτλ εκλογων. αυτος ο αερας ειναι σε ολες τις παραταξεις ομως; και σε οσες ειναι, ειναι σε ολες καθαρα για να κερδισουν κατι τα ιδια τα ατομα; :smt017
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Thu May 20, 2010 5:35 am

@chriskin αν θες την προσωπική μου άποψη ναι!!!
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
Locked

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”