In conclusion...
Συμφωνώ ότι η αποχή από μόνη της δεν είναι λύση...Είναι όμως μια αρχή...
Γιατί να κατέβω να ψηφίσω?
-Για να πανηγυρίζουν δύο μερόνυχτα χοροπηδώντας σαν ζώα και σπάζοντας τα έδρανα, τα οποία έδρανα καλούμαστε να πληρώσουμε έμμεσα εμείς?
-Για να δικαιολογήσουν με κάποιο τρόπο όλα αυτά τα λεφτά που ξόδεψαν για άχρηστες αφίσες τόσο καιρό, κολλημένες μάλιστα η μία δίπλα στην άλλη, λες κ με μία μόνο δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλει να πει?
-Για να τους στείλει το κόμμα που βρίσκεται από πίσω τους ένα καλό χρηματικό bonus νίκης, το οποίο θα μετατρέψουν σε Blackberry ή μια βδομαδούλα στη Μύκονο?
-Για να μου πουλάνε παραμύθια όλη τη χρονιά περί δήθεν διεκδικήσεων και άκυρων αιτημάτων (βλέπε flashάκι στο ΔΕΤ)?
{Βάλτε πόσα λεφτά πεταμένα μέχρι τώρα}
-Για να πιστεύουν ότι τους στηρίζουμε κ ότι συμφωνούμε με τις πράξεις και τις ενέργειές τους? (γιατί ψήφος by default συνεπάγεται στήριξη)
-Για να μη μένω αμέτοχος και αφήνω τους άλλους να αποφασίζουν για μένα? Μα, εφόσον δεν υπάρχει κάποια παράταξη με την οποία να συμφωνώ, ακόμα και να κατέβω και να ψηφίσω άκυρο,ακόμα κ όλοι μας να ψηφίσουμε άκυρο, πάλι άλλοι θα αποφασίσουν για μας!Ποιοι άλλοι;Τα κομματόγαβ, που οι παραταξιακές τους παρωπίδες δεν τους επιτρέπουν να μην ψηφίσουν την παράταξή τους.
-Για να με κοροϊδεύουν μπροστά στα μούτρα μου περί μη ανάγκης ύπαρξης παραβάν? Η αιτιολογία της καθυστέρησης της διαδικασίας απλά δεν υφίσταται...Όποιοι το θεωρούν αυτό σοβαρή δικαιολογία, ας αναλογιστούν παρόμοια περίσταση (καθυστέρηση της διαδικασίας επειδή είναι κατειλημμένα όλα τα παραβάν) στις βουλευτικές εκλογές, και νομίζω πως θα βρουν άμεσα ανταπάντηση στον ισχυρισμό αυτό. Και όχι, δεν μπορώ να ψηφίσω σε μια γωνιά, γιατί πρέπει να έχω το νου μου ποιος είναι τριγύρω μου, αποσπώντας την προσοχή μου από την εκλογική διαδικασία (ακραία δικαιολογία,αλλά όσο ισχύει το παραπάνω περί καθυστέρησης, άλλο τόσο ισχύει κ αυτό)
-Για να τους δίνω το δικαίωμα να αποκαλούνται εκπρόσωποί μου? Δεν μπορώ να δεχτώ σαν εκπρόσωπό μου έναν άνθρωπο, ο οποίος θα στείλει στο νοσοκομείο ένα παιδί επειδή υποστηρίζουν διαφορετικές παρατάξεις ή επειδή κάθονται σε απέναντι "γραφειάκια"
(ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ).

Ούτε δέχομαι σαν εκπρόσωπό μου αυτόν που μπαίνει (τουλάχιστον στα μικρότερα έτη) πριν την αρχή κάθε μαθήματος, ψαρεύει ψήφους, και μετά σπαταλά το χρόνο του μαθήματος για να φωνάζει και να τσακώνεται με τους συναδέλφους του εκπροσώπους άλλων παρατάξεων (ο χαρακτηρισμός "συνάδελφος" πάει στο ουσιαστικό εκπρόσωπος) για ανούσια ως επί το πλείστον θέματα χωρίς να ακούνε ο ένας τον άλλον και χωρίς να έχουν λογική και συνέχεια τα όσα λένε...Και επανέρχονται και στο διάλειμμα για τον δεύτερο γύρο (και για να μας πουν και για το πάρτυ την Παρασκευή στο προαύλιο της σχολής ή στα μπουζούκια).
Αν του χρόνου είμαι ακόμα στη σχολή, βρείτε μου ένα καλό λόγο να με πείσετε να κατέβω να ψηφίσω...