meli wrote: !!! Θα γίνω βαρετή αλλα πρεπει ν τ πώ κ στς υπόλοιπους....Ευχαριστώ πλ για τ καλοσορίσματα!!!!! Κ αφου μ δίνετε τν άδεια ν κάνω ερωτήσεις έχω 3 πρόχειρες.....
1. Στ απαιτούμενα για τν εγγραφή ειναι 2 ευρω για τ εισητήρια.Ποιά εισητήρια ??? Τν λεγόμενη κάρτα εισόδου αντί για εισητήρια?
2. Επισης μιλάει για μια ηλεκτρονική αίτηση, που θ τν βρώ ???
3. Πόσοι απο εσάς μπήκατε σε αυτή τν σχολή γιατι αγαπούσατε τν προγραμματισμό ή τν πληροφορική (τς Η/Υ) ?
Η τελευταία προαιρετικά. Απλά είμαι περίεργει , γιατι απο τς γύρω μου λίγοι μπήκαν εκει π ήθελαν κ λίγοι ήταν αυτοί π ήξεραν τι ήθελαν.
Θεωρίστε τ ως μια ιδιωτική έρευνα .
1. Δεν είναι αντί για εισιτήρια, απλά με το πάσο έχεις φοιτητικό εισιτήριο στα μέσα της Αθήνας (που κοστίζει ακριβώς το μισό του κανονικού) και βασικά απ'οτι ξέρω σε όλα τα μεταφορικά μέσα εκτός του αεροπλάνου σε όλη τη χώρα, με εκπτώσεις από 20 έως 50%. Και διάφορα άλλα ψιλο-άσχετα μπόνους σε μαγαζιά, σινεμά κλπ. Αν και στα περισσότερα εγώ έχει τύχει να τους έχω δείξει την ταυτότητα της ΑΣΟΕΕ και πάλι να περάσω με φοιτητικό.
2. Απαντήθηκε.
3. Προσωπικά ήτανε 1η επιλογή. Και λόγω Πληροφορικής και λόγω ΑΣΟΕΕ. Το ότι μ'άρεσε το αντικείμενο το κατάλαβα με τον Προγραμματισμό στην τρίτη λυκείου, αν και γενικά από πάντα ασχολιόμουν με υπολογιστές, απλά το "ασχολούμαι με υπολογιστές" με το "θέλω να σπουδάσω πληροφορική" είναι διαφορετικά πράγματα. Αρχικά, για να καταλάβεις, πήγαινα για Οικονομικό, τουλάχιστον αυτό είχα στο νου μου πριν αρχίσω να μπαίνω στη λογική του ΑΕΠΠ και να βλέπω ότι μ'αρέσει.
Πάντως το να σου αρέσει μια σχολή σημαίνει ότι γουστάρεις αυτά με τα οποία ασχολείσαι, δεν σημαίνει ότι περνάς και μαθήματα με βαθμούς, αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο, του παπα-διαβάσματος. Εγώ να σου πω, παρ'ολο που αυτή τη στιγμή αυτό που κάνω μου αρέσει ίσως και περισσότερο απ'οσο περίμενα ότι θα μ'αρέσει πέρσι τέτοιον καιρό, πριν μπω, γενικά και τις δυσκολίες μου τις είχα το πρώτο έτος και χρωστάω και μαθήματα, κυρίως επειδή δεν ασχολήθηκα όσο θα πρεπε. Αν προσπαθήσεις όσο πρέπει κι αν αποφασίσεις όσο πιο νωρίς γίνεται να κόψεις τη θεωρία "τώρα μπήκα άρα αράζω", τότε θα πας και καλά. Εννοώ, δηλαδή, το να σου αρέσει κάτι πολύ μπορεί να σημαίνει ότι το κάνεις με ευχαρίστηση, δεν σημαίνει, όμως, ότι το κάνεις κι εύκολα. Αντικειμενικά κανένας δεν ήξερε τι θέλει όταν έκανε μηχανογραφικό, απλά αν τελικά σου κάτσει ωραία, είσαι τυχερός. Αν όχι, απλά θα χρειαστεί να ψάξεις τις διεξόδους του καλύτερα. Ο κόπος και η προσπάθεια, πάντως, δεν είναι κάτι που μπορείς να αποφύγεις αν θες να τελειώσεις γρήγορα και με βαθμό, σε οποιαδήποτε απ'τις δύο κατηγορίες κι αν ανήκεις. Οπότε αν τυχαίνει να θεωρείς ότι δεν τρελαίνεσαι κιόλας για το αντικείμενο, σου λέω απλά να περιμένεις να μπεις στη σχολή να δεις τι παίζει κι αποφασίζεις μετά. Κατα τ'αλλα, όλοι στα ίδια μαθήματα εξετάζονται και όλοι ξεκινάνε απ'την ίδια αφετηρία.