Πρωτοβουλία για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Post Reply
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a
Πρωτοβουλία για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου

Post by rapadder » Sun Apr 03, 2005 4:54 pm

Να συντάξουμε ένα έγγραφο με το οποίο θα ορίζουμε κανόνες συμβίωσης και συμπεριφοράς. Ένας από αυτούς θα ήταν να απομακρύνονται αφίσσες τύπου Club 22 από τις αίθουσες διδασκαλίας (... έξω οι εταιρείες από τις σχολές :smile:), να υπάρχει ορισμένη απόσταση στα τραπεζάκια στο υπόγειο (επαφίεται στις παρατάξεις να τον τηρούν), περιορισμός του αριθμού των ταμπλό σε κάθε όροφο, να απαγορευτούν οι αφίσσες μέσα στις διδακτικές αίθουσες (ή τουλάχιστον να γίνονται σε πίνακες ανακοινώσεων, όχι να λερώνεται ο τοίχος από τις κολλητικές ταινίες). Επίσης πρέπει να υπάρχει περιορισμός στην ηχορύπανση (κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να ακούει την Πέγκυ Ζήνα στην διαπασών...).
Θα μπορούσε να έχει 10-12 σημεία (radiobutton) και ο φοιτητής να σημειώνει τα σημεία στα οποία να συμφωνεί. Μετά θα έγραφε το ονοματεπώνυμο του, σχολή, ΑΜ και ημερομηνία. Όλα αυτά θα γίνονταν ηλεκτρονικά (σε μια φόρμα συμπλήρωσης). Αιτήσεις χωρίς πλήρη στοιχεία δεν θα γίνονταν αποδεκτά.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Re: Πρωτοβουλία για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου

Post by PaP » Sun Apr 03, 2005 8:14 pm

rapadder wrote: Επίσης πρέπει να υπάρχει περιορισμός στην ηχορύπανση (κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να ακούει την Πέγκυ Ζήνα στην διαπασών...).
Να τη βλέπει όμως ? ;-)
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Sun Apr 03, 2005 8:55 pm

Νομίζω ότι ώς διαλλακτικά όντα μπορούμε να κάνουμε αυτόν τον συμβιβασμό :smile:. Όποιος έχει χρόνο ας ετοιμάσει κάνα έγγραφο.
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Mon Apr 04, 2005 3:38 pm

Θα μπορούσε να έχει 10-12 σημεία (radiobutton) και ο φοιτητής να σημειώνει τα σημεία στα οποία να συμφωνεί. Μετά θα έγραφε το ονοματεπώνυμο του, σχολή, ΑΜ και ημερομηνία.Όλα αυτά θα γίνονταν ηλεκτρονικά (σε μια φόρμα συμπλήρωσης). Αιτήσεις χωρίς πλήρη στοιχεία δεν θα γίνονταν αποδεκτά.
Και πού θ'αποθηκεύονται τ'αποτελέσματα;
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Mon Apr 04, 2005 5:00 pm

Σε μια Βάση Δεδομένων που θα περιέχει τα στοιχεία των φοιτητών (πχ ένας πίνακας της Access). Πιο απλά, θα μπορούσαμε να φτιάξουμε απλά μια φόρμα που να συμπληρώνει ο χρήστης τα στοιχεία του και πατώντας ένα κουμπί Submit να τα στέλνει σε ένα λογαραριασμό e-mail (πχ της gmail) και να συγκεντρώνονται εκεί.
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Mon Apr 04, 2005 5:54 pm

Εάν θελήσετε να φτιάξετε κάτι για το automation της διαδικασίας το venus μπορεί εύκολα να το στεγάσει.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Mon Apr 04, 2005 6:47 pm

Ευχαριστούμε τα μάλα!!! :grin:
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Tue Apr 05, 2005 2:38 am

Εγώ θα ευχαριστηθώ περισσότερο εάν περάσουμε στην υλοποίηση :)
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Tue Apr 05, 2005 3:16 pm

Παιδιά μπορώ να το υλοποιήσω/στεγάσω εγώ και να κάνει forward τα mail στον λογαριασμό μου..
(Ένα καλό της Otenet)
Έχω είδη φτιάξει κάτι παρόμοιο (όχι σοβαρό όμως) το οποίο μπορώ να προσαρμόσω/βελτιώσω πολυ γρήγορα..
Και αν θέλετε για να είναι κυριλέ μπορεί το frameset να στεγάζεται στο venus (ωστε στο address bar να εμφανίζεται http://venus.cslab.aueb.gr/κτλ) ;)
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Tue Apr 05, 2005 3:48 pm

Καλύτερα θα ήταν κάτι σε perl ή php που να μιλάει με μια βάση
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Wed Apr 06, 2005 12:24 am

Για να μην μπλέξεις με perl η οποία θα σε δυσκολέψει ελαφρώς στις dbs κάνε μια φορμούλα με php όπως αναφέρει και ο einherjar παραπάνω. Καλό θα ήταν να ξεκινάγαμε ένα thread με συζήτηση των fields που θα έχει η φόρμα κλπ καθώς και να φτιάξουμε μια μικρή db για να σταγάσουμε τις εγγραφές.

PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Wed Apr 06, 2005 12:54 am

Αμα θέλετε το κάνω εγώ καθότι έχω λιώσει με αυτά τα θέματα τελευταία :)

Λοιπόν προτείνω να υπάρχουν όνομα, επίθετο και αριθμός μητρώου έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η μοναδικότητα της υπογραφής καθώς και κάποιος έλεγχος για την εγκυρότητα ίσως με κάποιο finger στο δια.

Επίσης θα πρέπει να συντάξουμε το κείμενο το οποίο θα προσυπογράφουμε... και μετά που θα βρεθούμε για να τους πλακώσουμε στο ξύλο μετα ;-)
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Wed Apr 06, 2005 6:19 pm

Φίλε Pap, αν θέλεις κάντο εσύ γιατί διαφορετικά δεν πρόκειτε να το κάνει κανένας.
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”