Νομίζω ότι εκεί είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα. Στην αδυναμία/ απροθυμία των πρυτανικών αρχών να αλλάξουν την κατάσταση. Και αυτό συμβαίνει σε ένα βαθμό επειδή υπάρχουν πελατειακές σχέσεις μεταξύ παρατάξεων και (ορισμένων) καθηγητών/ καθηγηταράδων, ειδικά σε σχολές όπως η Νομική και το ΠΑΠΕΙ.Marauder wrote: Κυρίως όμως έζησα την απόλυτη καταρράκωση των θεσμών, των λειτουργιών του Πανεπιστημίου και της φοιτητικής συμμετοχής, μαζί με την απόλυτη αδυναμία και κατά την γνώμη μου αδιαφορία, των πρυτανικών αρχών να διασφαλίσουν τη λειτουργία των οργάνων, την πανεπιστημιακή αυτοτέλεια και το άσυλο.
Η δικτατορία της μειοψηφίας
- rapadder
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
-
- Buffer underflow exception
Εγώ καταλαβαίνω την απογοήτευση πολλών από αυτά που βλέπουν. Είναι αλήθεια πως υπάρχουν πελατειακές σχέσεις μέσα στο Πανεπιστήμιο, πως στις Γενικές Συνελεύσεις επικρατεί ένα κλίμα που δεν βοηθάει τη διαδικασία κ.ά. Εγώ όμως θέλω να υπογραμμίσω ότι οι γενικεύσεις δεν βοηθούν γιατί βάζουν τους πάντες σε ένα τσουβάλι.
Πρέπει να σκεφτούμε ποιοι είναι αυτοί που ουσιαστικά θέλουν να γίνεται αυτό, ποιοι είναι αυτοί που θέλουν η νεολαία να μην λειτουργεί συλλογικά, να μην ενδιαφέρεται και να μην ενημερώνεται για το τι συμβαίνει γύρω της.
Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν σήμερα οι νέοι άνθρωποι να λένε πως οι Γενικές Συνελεύσεις ή οι εκλογές έχουν ξεπεραστεί. Μήπως είναι οι ίδιοι που βάζουν στο καναβάτσο τα δικαιώματά μας; Μήπως είναι οι ίδιοι που αύριο θα σου πούνε πως ό,τι δικαίωμα και αν έχεις θα στο καταστρατηγήσουμε και μην περιμένεις τίποτα γιατί οι αγώνες δεν έχουν αποτέλεσμα;
Τέλος ρωτάω αν κατέβαιναν στο δρόμο όλοι σχεδόν οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ και των άλλων Πανεπιστημίων και σταματούσαν να ψηφίζουν τις παρατάξεις τους, αλλά και αυτούς το Πανεπιστήμιο θα ήταν καλύτερο ή χειρότερο;
Πρέπει να σκεφτούμε ποιοι είναι αυτοί που ουσιαστικά θέλουν να γίνεται αυτό, ποιοι είναι αυτοί που θέλουν η νεολαία να μην λειτουργεί συλλογικά, να μην ενδιαφέρεται και να μην ενημερώνεται για το τι συμβαίνει γύρω της.
Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν σήμερα οι νέοι άνθρωποι να λένε πως οι Γενικές Συνελεύσεις ή οι εκλογές έχουν ξεπεραστεί. Μήπως είναι οι ίδιοι που βάζουν στο καναβάτσο τα δικαιώματά μας; Μήπως είναι οι ίδιοι που αύριο θα σου πούνε πως ό,τι δικαίωμα και αν έχεις θα στο καταστρατηγήσουμε και μην περιμένεις τίποτα γιατί οι αγώνες δεν έχουν αποτέλεσμα;
Τέλος ρωτάω αν κατέβαιναν στο δρόμο όλοι σχεδόν οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ και των άλλων Πανεπιστημίων και σταματούσαν να ψηφίζουν τις παρατάξεις τους, αλλά και αυτούς το Πανεπιστήμιο θα ήταν καλύτερο ή χειρότερο;
Ρεαλισμός είναι να ζητάς το Αδύνατο
Che
Che
- rapadder
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Αν θέλεις την ταπεινή μου γνώμη, οι δυναμικές κινητοποιήσεις (να βγείς στους δρόμους) δεν είναι συλλογικό μέσο διεκδίκησης δικαιωμάτων. Υπάρχει ο κίνδυνος να καταντήσουμε οχλοκρατία, δηλαδή να περνάει η άποψη όποιου κατεβάζει περισσότερο κόσμο. Έτσι είναι και οι Γενικές Συνελεύσεις. Όποια παράταξη καταφέρει (κάτω από διάφορες συνθήκες) να μαζέψει περισσότερο κόσμο, παίρνει την ΓΣ. Ένα από τα θέματα λοιπόν είναι ότι οι συνεδριάσεις είναι "μπουλοκοκεντρικές" (boulouki oriented
) και η κριτική περνάει σε δεύτερη μοίρα. Το φαινόμενο των "εβδομαδιαίων" ΓΣ (που έχει αποδυναμώσει τον θεσμό) έχει ακριβώς αυτό το σκοπό, να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε οι μικρότερες παρατάξεις να φέρουν περισσότερο λαό (αφού κάποια - ή καμία- από τις μεγάλες δεν θα συμμετέχει) και να πάρουν την ΓΣ. Έτσι μέσα σε λίγο καιρό κανένας δεν δίνει σημασία στις ΓΣ και ο θεσμός χάνει την αξία του.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...