Θέσεις για CSLAB Admins

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Θέσεις για CSLAB Admins

Post by sandra » Fri Oct 01, 2010 1:02 pm

Aπλά είχα την αίσθηση πως εδώ και 2 χρόνια δε μετρά σαν πρακτική άσκηση, σαν μάθημα δηλαδή, η δουλειά στα εργαστήρια. Έκανες πρόσφατα ή πιο παλιά; Δε βρισκω και λογική στο να δουλευουν οι μισοι με μισθο και σαν μάθημα και οι υπολοιποι για την ψυχή της μανας τους :smt017 :oops:
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by para » Fri Oct 01, 2010 1:27 pm

Ισχύει ότι πρόσφατα δε γινόταν πρακτική άσκηση. Αλλά φέτος αν ενδιαφέρεται κάποιος μπορεί να εργαστεί εκεί σαν πρακτική. Εννοείται ότι στη δεύτερη περίπτωση θα έχει περισσότερες υποχρεώσεις από όσες θα έχει ως εθελοντής.

Επίσης, δεν πληρούν όλοι τις προϋποθέσεις για να κάνουν πρακτική, αλλά κάπως πρέπει να βρεθούν άτομα. Οπότε χρειάζεται να βρεθούν και εθελοντές για να καλυφθούν τα ωράρια.
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Disclaimer: Η παραπάνω πρόταση δεν εκφράζει την άποψή μου για το αν πρέπει ή όχι να απασχολούνται φοιτητές ως εθελοντές στα εργαστήρια.
Last edited by para on Fri Oct 01, 2010 3:54 pm, edited 1 time in total.
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
supergirl
byte level
byte level
Academic status: N>4

Post by supergirl » Fri Oct 01, 2010 1:40 pm

sandra wrote:Aπλά είχα την αίσθηση πως εδώ και 2 χρόνια δε μετρά σαν πρακτική άσκηση, σαν μάθημα δηλαδή, η δουλειά στα εργαστήρια. Έκανες πρόσφατα ή πιο παλιά; Δε βρισκω και λογική στο να δουλευουν οι μισοι με μισθο και σαν μάθημα και οι υπολοιποι για την ψυχή της μανας τους :smt017 :oops:

Από αυτό το εξάμηνο γίνεται και πρακτική.. Προς το παρόν όλοι όσοι έχουν δηλώσει είναι εθελοντικά γιατί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ή για δικό τους λόγο( απ'όσο γνωρίζω δηλαδή γιατί οι περισσότεροι έμαθα είναι από μικρά εξάμηνα, ο Para με έχει ήδη καλύψει).
Γιατί να μην είναι λογικό από τη στιγμή που θα μπορεί και κάποιος 1ετής, 2ετής και 3ετής να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο εργαστήριο αν πραγματικά θέλει να βοηθήσει? Αν είναι και συνεπής θα πάρει και συστατική και θα μάθει και πράγματα, οπότε χαμένος δεν βγαίνει έτσι κι αλλιώς..
Clouseau
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Clouseau » Fri Oct 01, 2010 5:05 pm

Ρε γμτ εκδήλωσα και'γω ενδιαφέρον αλλα δεν είμαι σίγουρος αν θα προλαβαίνω με τα μαθήματα (όλα του 3ου με υπολογιστικα,πιθανότητες κλπ) :roll:
Τον πόνο μου λεω :-p
Exceptions, gotta catch 'em all!
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Fri Oct 01, 2010 5:14 pm

Εξαρταται τι θα παρεις...εγω στο 5ο ειχα αρκετο χρονο(σε σχεση με τα υπολοιπα εξαμηνα παντα).Εξαλλου μπορεις να διαβαζεις και εκει.
Clouseau
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Clouseau » Fri Oct 01, 2010 5:25 pm

Ναι το διάβασμα εκεί εννοείται! Απλά δε μπορώ να ξέρω και εκ των προτέρων αν θα υπάρχει conflict με τις ώρες. Δεν έχουν βγεί ούτε οι ώρες των εργαστηρίων ακόμα(των μαθημάτων).
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by para » Fri Oct 01, 2010 5:33 pm

Τις ώρες στα εργαστήρια θα τις διαλέξεις εσύ μαζί με τους υπόλοιπους, οπότε μπορείς να φροντίσεις να μην υπάρχει conflict. Δεν μπορεί να σε αναγκάσει κανένας να κάτσεις ώρα που έχεις μάθημα, αλλά αν υπάρξει ώρα που δεν καλύπτεται και πρέπει κάποιος να είναι στα εργαστήρια, καλό θα ήταν κάποιος να κάνει μια υποχώρηση.

Επίσης, μπορείς να συνδυάσεις ώρες εργαστηρίων με βάρδιες ;)

Για αρχή, δε θα βγάλετε μόνιμο πρόγραμμα, ή θα βγάλετε μια πρώτη έκδοση και όσο βγαίνουν οι ώρες των μαθημάτων θα κάνετε τις αλλαγές, οπότε μη σε αγχώνει αυτό!
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
Clouseau
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Clouseau » Fri Oct 01, 2010 5:46 pm

Αυτό λύνει πολλά προβλήματα!
supergirl
byte level
byte level

Post by supergirl » Fri Oct 01, 2010 6:32 pm

Clouseau wrote:
Αυτό λύνει πολλά προβλήματα!

Ω ναι! Ψήσου! ;)
Clouseau
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Clouseau » Fri Oct 01, 2010 10:52 pm

Ψημένος είμαι,αν τα βρούμε και στο χρόνο τέλεια. :)
supergirl
byte level
byte level

Post by supergirl » Wed Jan 12, 2011 7:54 pm

Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν admins για το εαρινό εξάμηνο θα βρουν πληροφορίες στην πρώτη σελίδα αυτού του θέματος. Με το πέρας της εξεταστικής τελειώνουν και οι αρμοδιότητες των admins του χειμερινού εξαμήνου και για να αποδεσμευτουν χρειάζεται να έρθουν νέα άτομα. Για όσους έχουν όρεξη και όχι υπερβολικά πιεσμένο πρόγραμμα θα είναι μια χρήσιμη εμπειρία.
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Wed Jan 12, 2011 8:28 pm

supergirl wrote:Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν admins για το εαρινό εξάμηνο θα βρουν πληροφορίες στην πρώτη σελίδα αυτού του θέματος. Με το πέρας της εξεταστικής τελειώνουν και οι αρμοδιότητες των admins του χειμερινού εξαμήνου και για να αποδεσμευτουν χρειάζεται να έρθουν νέα άτομα. Για όσους έχουν όρεξη και όχι υπερβολικά πιεσμένο πρόγραμμα θα είναι μια χρήσιμη εμπειρία.
Δηλαδή αρχίζουμε να στέλνουμε όσοι ενδιαφερόμαστε από τώρα?
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Thu Jan 13, 2011 12:25 pm

Καπου στο μεσο της εξεταστικης στειλε.
supergirl
byte level
byte level

Post by supergirl » Thu Jan 13, 2011 9:42 pm

necrofear_13 wrote:
supergirl wrote:Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν admins για το εαρινό εξάμηνο θα βρουν πληροφορίες στην πρώτη σελίδα αυτού του θέματος. Με το πέρας της εξεταστικής τελειώνουν και οι αρμοδιότητες των admins του χειμερινού εξαμήνου και για να αποδεσμευτουν χρειάζεται να έρθουν νέα άτομα. Για όσους έχουν όρεξη και όχι υπερβολικά πιεσμένο πρόγραμμα θα είναι μια χρήσιμη εμπειρία.
Δηλαδή αρχίζουμε να στέλνουμε όσοι ενδιαφερόμαστε από τώρα?
οσο πιο σύντομα τόσο το καλύτερο!
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Thu Jan 13, 2011 10:31 pm

Ναι παιδιά ρώτησα σήμερα και μου είπαν να ξεκινήσετε να στέλνετε οι ενδιαφερόμενοι. Αλλιώς δε μπορούμε να αφήσουμε οι τωρινοι τα labs :/
Stayrakas
Mbyte level
Mbyte level

Post by Stayrakas » Thu Jan 13, 2011 10:52 pm

Δεν μας λετε εσεις οι παλιοι τι χρειαστηκατε πραγματικα ως γνωση? Και επισης ειναι καταληλλο για 4ο εξαμηνο? (Βαση την οποια δυσκολια...)
Ενταξει απο windows δεν εχω προβλημα ,αλλα απο linux δεν μπορω να πω οτι ειμαι και expert :roll:
Three Rings for the Elven-kings under the sky,Seven for the Dwarf-lords in their halls of stone,Nine for Mortal Men doomed to die,
One for the Dark Lord on his dark throne,In the Land of Mordor where the Shadows lie.
One Ring to rule them all, One Ring to find them,One Ring to bring them all and in the darkness bind them
In the Land of Mordor where the Shadows lie.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Fri Jan 14, 2011 12:07 am

Κοιτα υπαρχει γενικα μια ελλειψη ενδιαφεροντος και απο την πλευρα των φοιτητων αλλα και των διαχειριστων οποτε μην περιμενεις να κανεις και κατι τρελο. Νομιζω πως περισσοτερο εχει να κανει με το ποσο το επιδιωξεις εσυ. Προσωπικα επειδη κανω πρακτικη και δεν ειμαι εθελοντικα επρεπε να κανω απλα ενα προτζεκτ το οποιο συζητησα με τον κ.Πολυζο (σχετικα ασχετο με τα εργαστηρια) και τις βαρδιες μου που ειναι 20 ωρες τη βδομαδα. Δεν ειναι πολλες, ειδικα αν εισαι στο 1ο εργαστηριο εχεις και δικο σου υπολογιστη και κανεις τη δουλεια σου, το διαβασμα σου, προσεχοντας ταυτοχρονα το εργαστηριο, να μην κυκλοφορουν με καφεδες κλπ και αν εχει καποιος προβλημα ειτε με πισι ειτε με εκτυπωτη εννοειται τον βοηθας. Οσοι δεν κανουν πρακτικη και δουλευουν εθελοντικα εχουν σαφως λιγοτερες ωρες, καποιοι ακομα και 10 τη βδομαδα. Ξερω οτι καποια παιδια δουλευουν στο 3ο εργαστηριο κανει πανω σε linux, εγω δεν χρειαστηκα τετοιες γνωσεις γιατι δεν το επιδιωξα. Αν πραγματικα θες να μαθεις πρεπει να παιρνεις πρωτοβουλιες και να ζοριζεις τους υπευθυνους. Αλλιως θα καθεσαι να κανεις τις βαρδιες σου και θα βοηθας απλα στο να κυλαει σωστα η λειτουργια των εργαστηριων.

Υ.Γ. 1 : Οσοι κανουν πρακτικη στο εαρινο μενουν μεχρι το καλοκαιρι οπου τα εργαστηρια υπολειτουργουν, οποτε ξεκαθαριστε εξαρχης αν θα ειστε εκει τον Ιουνιο ή θα φυγετε.

Υ.Γ. 2: Αυτα που εγραψα ειναι η αποψη μου. Παλιοτεροι φοιτητες που ηταν διαχειριστες εκαναν πολλα περισσοτερα πραγματα, στην ουσια εστησαν τα εργαστηρια που εχουμε. Οπως επισης και καποιοι απο εμας συνεχιζουν και συντηρουν αυτα που εχουμε, οποτε μην ξενερωνετε. Ναι μεν τα πραγματα δεν ειναι ιδανικα αλλα πραγματικα χρειαζεται η συνδρομη οσων απο εσας μπορειτε να βοηθησετε τους συμφοιτητες σας
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Fri Jan 14, 2011 6:29 pm

Stayrakas wrote:Δεν μας λετε εσεις οι παλιοι τι χρειαστηκατε πραγματικα ως γνωση? Και επισης ειναι καταληλλο για 4ο εξαμηνο? (Βαση την οποια δυσκολια...)
Ενταξει απο windows δεν εχω προβλημα ,αλλα απο linux δεν μπορω να πω οτι ειμαι και expert :roll:
Το 4ο εξαμηνο ειναι ζορικο αλλα αν δεν χρωστας κανα σοβαρο μαθημα την παλευεις.Εξαλλου μια χαρα μπορεις να διαβασεις και το lab, ειναι μερες που θα σε ενοχλησουν απο ελαχιστα ως καθολου.Και τις ωρες τις κανονιζεις ωστε να μην χανεις εργαστηρια και φροντιστηρια.Υπαρχουν μερες βεβαια που θα εχεις 3 ωρες βαρδια και αλλα 4 μαθηματα οποτε θα εισαι σχεδον ολη μερα στη σχολη.Μην το βλεπεις στραβα ομως, εχει την πλακα του.
granny_E
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by granny_E » Tue Aug 30, 2011 10:54 am

Αναζητούμε την καινούρια ομάδα βοηθών admin για το χειμερινό εξάμηνο 2011-2012! :)
Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να στείλει e-mail με το βιογραφικό του στον κ.Παντουβάνο (ppanto aueb gr).
Loner
Venus Former Team Member

Post by Loner » Tue Aug 30, 2011 11:10 am

Εθελοντών...?
You either die a Spongebob or live long enough to see yourself become the Squidward.
vasilaros69
Gbyte level
Gbyte level

Post by vasilaros69 » Tue Aug 30, 2011 1:08 pm

Να ρωτησω κατι...Μπορει καποιος να διευκρινησει ποσες ωρες την ημερα ειναι,ποσοι μηνες συνολικα και πανω κατω ποιες ειναι οι υποχρεωσεις των CSLAB admins?
"Sometimes questions are more powerful than answers,..."
granny_E
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by granny_E » Tue Aug 30, 2011 2:05 pm

Loner wrote:Εθελοντών...?
Εννοείς αν θα υπάρχει η δυνατότητα να συνδυαστεί με πρακτική? Ναι, θα υπάρχει, για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις. Οι υπόλοιποι εθελοντικά.
vasilaros69 wrote:Να ρωτησω κατι...Μπορει καποιος να διευκρινησει ποσες ωρες την ημερα ειναι,ποσοι μηνες συνολικα και πανω κατω ποιες ειναι οι υποχρεωσεις των CSLAB admins?
Οι νέοι βοηθοί admin θα ξεκινήσουν 3 Οκτωβρίου (αν μπορούν και νωρίτερα, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτοι :-D ) και θα μείνουν μέχρι και το τέλος της εξεταστικής του χειμερινού εξαμήνου (πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου σύμφωνα με το Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο).
Οι βάρδιες είναι 12:00-21:00 για cslab1 και cslab2. Αν είναι αρκετά άτομα και μπορούν ν' ανοίξουν και το cslab3, θα το κρατάνε ανοιχτό 10:00-20:00.
Όσοι κάνουν πρακτική, θα πρέπει να κάνουν 20 ώρες την εβδομάδα (όχι απαραίτητα 4 ώρες την ημέρα και όχι απαραίτητα κάθε μέρα). Οι υπόλοιπες ώρες μοιράζονται στους εθελοντές. Για παράδειγμα, στο εαρινό εξάμηνο οι εθελοντές είχαν βάρδιες 12-13 ώρες την εβδομάδα. Αλλά αυτό εξαρτάται κάθε φορά απ' τον αριθμό των admins και το πόσοι απ' αυτούς θα κάνουν πρακτική! :smt001
Τώρα όσον αφορά στα καθήκοντα των admins, όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενα posts, κυρίως βοηθούν όσους έχουν πρόβλημα με τον υπολογιστή και τον εκτυπωτή και ίσως κάποιες φορές χρειαστεί να κάνουν κάποια πράγματα που θα τους υποδείξει ο κ.Σαζόνωφ. Εκείνοι που θα κάνουν πρακτική, θα πρέπει να ετοιμάσουν και κάτι επιπλέον απ' το οποίο θα προκύψει ο βαθμός τους. :)
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”