Εξοπλισμός cslabs.

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Re: Εξοπλισμός cslabs.

Post by ~~Wind~~ » Sat Oct 23, 2010 3:40 pm

MpoMp wrote:Τι ακριβώς είναι αδύνατον?
σε ποίο εργαστηριακό μάθημα βλέπεις μόνο 14 άτομα ? έχεις πάει να δεις πόσο μικρό είναι το cslab3 ?
πού θα γίνονται τα projections ? που θα γράφει ο βοηθός ? ούτε πίνακας δε χωράει
ImageImage
Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sat Oct 23, 2010 3:43 pm

~~Wind~~ wrote:
σε ποίο εργαστηριακό μάθημα βλέπεις μόνο 14 άτομα ? έχεις πάει να δεις πόσο μικρό είναι το cslab3 ?
πού θα γίνονται τα projections ? που θα γράφει ο βοηθός ? ούτε πίνακας δε χωράει
Μα είπα εγώ ότι θα γίνονται μαθήματα? Απλά λέω ότι αφού δεν θα γίνονται, θα υπάρχει ελεύθερος εργασιακός χώρος για φοιτητές.

Στο 3 υπάρχει καλός εξοπλισμός?
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sat Oct 23, 2010 3:50 pm

MpoMp wrote:
~~Wind~~ wrote:
Μα είπα εγώ ότι θα γίνονται μαθήματα? Απλά λέω ότι αφού δεν θα γίνονται, θα υπάρχει ελεύθερος εργασιακός χώρος για φοιτητές.

Ρωτησες αν θα γινονται μαθημτα και σου ειπα οτι ειναι αδυνατον.Ο εξοπλισμος καλος ειναι.
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sat Oct 23, 2010 5:04 pm

ultimate_aektzis wrote:
MpoMp wrote:
~~Wind~~ wrote: σε ποίο εργαστηριακό μάθημα βλέπεις μόνο 14 άτομα ? έχεις πάει να δεις πόσο μικρό είναι το cslab3 ?

Ρωτησες αν θα γινονται μαθημτα και σου ειπα οτι ειναι αδυνατον.Ο εξοπλισμος καλος ειναι.
Ναι δεν αντιλέγω, απλά ο wind απάντησε πολύ επιθετικά, λες και εγώ είπα κάτι τέτοιο.

Όταν λες καλός? Αντίστοιχος των αιθουσών υπολογιστών για τα άλλα τμήματα?
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
miv
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 2nd year

Post by miv » Sat Oct 23, 2010 6:01 pm

Υποθέτω ότι είναι σχεδόν ίδιος με το cslab1, απλώς επειδή ήταν για χρόνια κλειστό το εργαστήριο, είναι απείραχτος, χωρίς απαραίτητα να σημαίνει κάτι αυτό. Δε μπορώ να κάνω σύγκριση με τα εργαστήρια άλλων τμημάτων, δεν έχουμε πρόσβαση εμείς εκεί.
Προτιμήστε ανοιχτές και δωρεάν λύσεις λογισμικού, σε όλα τα λειτουργικά, έναντι τις κλειστές και πειρατικές. Μπορεί να σώζουν προσωρινά την τσέπη σας, είναι εμπόδιο όμως στην ελευθερία της γνώσης.
Βρείτε εδώ με τί μπορείτε να αντικαταστήσετε το πανάκριβο πρόγραμμα το οποίο είστε έτοιμοι να κατεβάσετε παράνομα:
http://www.osalt.com
Εν τέλει θα ανακαλύψετε κάτι καλύτερο, πραγματικά δωρεάν και πραγματικά ελεύθερο
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by barbarosa » Sat Oct 23, 2010 6:08 pm

Στην πλειονότητα των εργαστηρίων έχουμε πρόσβαση. Μπαίνει με p30xxxxx και τον κωδικο σου στον dias.

Και όσον αφορά την αποκλειστική μας πρόσβαση στα δικά μας εργαστήρια, το οτι δεν έχουν οι άλλοι πρόσβαση στα cslab μας δεν λέει κάτι με τέτοιους δεινόσαυρους για pc έτσι κι αλλιώς κανείς άλλος δεν θα πάταγε.
The Punisher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by The Punisher » Sat Oct 23, 2010 9:10 pm

Esteban wrote:Στην επόμενη κατάληψη πάντως προτείνω να οργανωθεί μια ομάδα να περάσει κάποια διανομή ubuntu σε ορισμένα pc του lab1, και να δούμε πώς θα πάει και μετά.
αυτό είναι αστείο; υποτίθεται ότι κάποιος δουλεύει σε αυτά τα θέματα επι χρόνια. Θα πας εσύ και εγώ που δεν έχουμε ιδέα πως είναι στημμένο, τι είναι στημμένο, και γιατί είναι στημμένο και χωρίς planning θα περάσουμε ubuntu; Sorry αλλά ακούγεται εντελώς χαζό. Είμαι σίγουρος ότι ούτε δίκτυο δε θα μπορεί να στήσει αυτός που θα το δοκιμάσει :roll:
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sat Oct 23, 2010 9:51 pm

MpoMp wrote:
Όταν λες καλός? Αντίστοιχος των αιθουσών υπολογιστών για τα άλλα τμήματα?
20αρα wide οθονη και αν δεν απατωμαι εχει και dual core.2008 εγινε η αναβαθμιση.Και btw μολις περσι ηταν κλειστο για λογους που καλυτερα να μην σχολιασω. :roll:
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sat Oct 23, 2010 9:59 pm

ultimate_aektzis wrote:για λογους που καλυτερα να μην σχολιασω.
γιατί να μη σχολιάσεις; Δεν υπήρχαν αρκετοί φοιτητές για να τα κρατήσουν ανοιχτά
madness
Mbyte level
Mbyte level

Post by madness » Sun Oct 24, 2010 12:22 pm

ja_the_invincible wrote:Ποιο μπατζετ λέμε τώρα?Είναι απαράδεκτοι..Οι υπολογιστές αυτοί είναι τουλάχιστον 5-6 χρόνια στην σχολή(ούτε καν βασικά παραπάνω είναι)..Δεν δέχομαι ότι τόσα χρόνια δεν μπορεί να γίνει σταδιακή αντικατάσταση τους..Όπως δεν δέχομαι τυχόν κολλήμματα στο να μπει Open source λειτουργικό στα εργαστήρια.Στο ΔΕΤ έχουνε Ubuntu θυμίζω..

το cslab2 εξοπλίστηκε το 2004 (αν δεν απατώμαι) και τότε ήταν ΠΟΛΥ μπροστά τα μηχανήματα!!! προηγουμένως παίζαν μόνο με κονσόλες :lol:
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
κάτι τέτοιο νομίζω θυμάμαι απ την αδερφή μου...
σε κάποια pc του lab 1 τα "διπύρηνα" (Dual Core) πρέπει να είχε γίνει μια αναβάθμιση το 2008 (όπως ανέφερε κάποιος) και ήταν όλα εκείνα τα pc που ήταν pentium 2 [έκανε 5-7 λεπτά να κάνει compile το Quatrus], και πέρυσι (2010 - στο εαρινό πρέπει να ήταν κιόλας) έβαλαν τις wide τις 20αρες αντικαθιστώντας κάτι μεγάλες καθοδικού σωλήνα που ήταν σχεδόν όλες καμένες και τρεμόπαιζαν σε σημείο που σε έπιανε ναυτία!!!

τα εργαστήρια των άλλων τμημάτων που αναφέρατε εξοπλίστηκαν μετά το 2008 οπότε λογικό είναι να έχουν πιο τελευταία μηχανήματα και DVD-RW πάνω!!!

ότι χρειάζεται μια αναβάθμιση χρειάζεται! αν και αυτός ο pentium 4 στα 3-3.4 φοριέται πολύ!
Καθένας με την τρέλα του...
...εγώ προτιμώ την δική μου!!!
@Mobile Application Development (Symbian Qt, bada, Android, Java ME)
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Sun Oct 24, 2010 12:27 pm

Το θέμα είναι ότι αν κάποιο τμήμα χρειάζεται συχνότερα full αναβάθμιση είναι πρώτα της Πληροφορικής και του ΔΕΤ (εκει που κανουνε κατι Java και Βασεις Δεδομένων).
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
madness
Mbyte level
Mbyte level

Post by madness » Sun Oct 24, 2010 12:46 pm

δεν αντιλέγω απλά συνήθως οι αναβαθμίσεις πάνε με την εξής λογική, ποια είναι τα ποιο παλιά μηχανήματα? να τα πετάξουμε να πάρουμε καινούρια...
αν και στην περίπτωση μας το ποιο αποδοτικό θα ήταν (μιας και η πληροφορική θέλει πιο σύγχρονα μηχανήματα λόγω των σερβερ κτλ που τρέχουν σε αυτά) να πάρουν τα pc των cslabs να τα πάνε στα άλλα εργαστήρια (μετά από ένα full format) και να βάλουν καινούρια στα cslabs με ένα κονδύλι καλύπτονται όλες οι ανάγκες! ;)
Καθένας με την τρέλα του...
...εγώ προτιμώ την δική μου!!!
@Mobile Application Development (Symbian Qt, bada, Android, Java ME)
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sun Oct 24, 2010 4:19 pm

The Punisher wrote:
ultimate_aektzis wrote:για λογους που καλυτερα να μην σχολιασω.
γιατί να μη σχολιάσεις; Δεν υπήρχαν αρκετοί φοιτητές για να τα κρατήσουν ανοιχτά
Και οσοι υπηρχαν χαραμιζονταν.......οποιος καταλαβε καταλαβε. :smt023
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”