Erasmus/Έρασμος
- ariadni
- Kilobyte level
- Academic status: Alumnus/a
Re: Erasmus/Έρασμος
τι ωρες σου ειπαν οτι θα ειναι ανοιχτα την πεμτη ?! 

ariadni wrote:τι ωρες σου ειπαν οτι θα ειναι ανοιχτα την πεμτη ?!
δεν ειπαν κατι συγκεκριμενο αλλα υποθετο οτι αμα πασ μεχρι τισ 1-2 μια χαρα θα εισαι
Γεια σας και απο εμένα:)
Διάβασα τυχαία τις συζητήσεις σας!!απλώς θα ήθελα να βοηθήσω λίγο μιας και εχω πάει erasmus:)
Καταρχάς να πάτε και μην το σκέφτεστε καν..δεν προκειται να ξαναζήσετε τέτοια εμπειρία με τόσες διευκολύνσεις ..αρα κινητοποιηθείτεε!!
Για την ημεροηνία δεν είμαι ενήμερη αλλά αρχικα χρειάζεται να συμπληρώσετε τις προτιμήσεις στα πανεπιστημια που θέλετε να πατε και μετα μεχρι καποιο διάστημα να πατε τα χαρτια(αγγλικα ,γερμανικα και διαφορα αλλα που θα σας ζητήσουν)για να αποσταλουν στο αντιστοιχο πανεπιστημιο που θα σας δεχτούν.
Επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο της πληροφορικής!Οπως διάβασα και συμφωνώ ,απο τον κ.Βαρζιγιάννη μν περιμένετε γρήγορη απάντηση.Απαντάει σωστά αλλά όταν το δει...!
Επισης αν προβληματίζεστε και θέλετε παραπάνω πληροφορίες για τα πανεπιστημια μπορειτε σε πρωτη φάση να έρθετε σε επαφή με το Σύλλογο erasmus της Ασοεε (ευελπίδων 29),οπου εκει μπορει να βρειτε παιδια που εχουν παει στα πανεπιστημια που ενδιαφέρεστε και να σας δώσουν πληροφορίες!!!Εχουμε συγκεριμένες office hours στην σελίδα http://www.esnathens.gr όπου εκει μπορείτε να διαβάσετε και τα σχετικα με τους outgoing students!:)
Αν μάθω κάτι για την ημερομηνια θα σας πω,ωστοσο στο γραφείο διεθνών σχέσεων η Κ.Βασιλική μπορεί να σας ενημερώσει:)
Eυχομαι να σας δεχτούν εκεί που θέλετε,αλλά και αν όχι πάλι καλα θα περάσετε γιατι απλως θα πάτε erasmus!!
Διάβασα τυχαία τις συζητήσεις σας!!απλώς θα ήθελα να βοηθήσω λίγο μιας και εχω πάει erasmus:)
Καταρχάς να πάτε και μην το σκέφτεστε καν..δεν προκειται να ξαναζήσετε τέτοια εμπειρία με τόσες διευκολύνσεις ..αρα κινητοποιηθείτεε!!
Για την ημεροηνία δεν είμαι ενήμερη αλλά αρχικα χρειάζεται να συμπληρώσετε τις προτιμήσεις στα πανεπιστημια που θέλετε να πατε και μετα μεχρι καποιο διάστημα να πατε τα χαρτια(αγγλικα ,γερμανικα και διαφορα αλλα που θα σας ζητήσουν)για να αποσταλουν στο αντιστοιχο πανεπιστημιο που θα σας δεχτούν.
Επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο της πληροφορικής!Οπως διάβασα και συμφωνώ ,απο τον κ.Βαρζιγιάννη μν περιμένετε γρήγορη απάντηση.Απαντάει σωστά αλλά όταν το δει...!
Επισης αν προβληματίζεστε και θέλετε παραπάνω πληροφορίες για τα πανεπιστημια μπορειτε σε πρωτη φάση να έρθετε σε επαφή με το Σύλλογο erasmus της Ασοεε (ευελπίδων 29),οπου εκει μπορει να βρειτε παιδια που εχουν παει στα πανεπιστημια που ενδιαφέρεστε και να σας δώσουν πληροφορίες!!!Εχουμε συγκεριμένες office hours στην σελίδα http://www.esnathens.gr όπου εκει μπορείτε να διαβάσετε και τα σχετικα με τους outgoing students!:)
Αν μάθω κάτι για την ημερομηνια θα σας πω,ωστοσο στο γραφείο διεθνών σχέσεων η Κ.Βασιλική μπορεί να σας ενημερώσει:)
Eυχομαι να σας δεχτούν εκεί που θέλετε,αλλά και αν όχι πάλι καλα θα περάσετε γιατι απλως θα πάτε erasmus!!
Ευχαριστουμε Εφη.Αν θελεις πες μας και την εμπειρια σου
Παντως την πεμπτη θα κανουμε την "πρωτη" αιτηση οποτε δεν χριαζεται ακομα να εχουμε αντιστιχισει μαθηματα.
αν ξερει καποιος που θα βρουμε αυτο το χαρτη της αιτησης που θα βαλουμε τις προτημησεις μας ας πει(κατι ειχαν πει οτι θα ανεβασουν στο σιτε)

Παντως την πεμπτη θα κανουμε την "πρωτη" αιτηση οποτε δεν χριαζεται ακομα να εχουμε αντιστιχισει μαθηματα.
αν ξερει καποιος που θα βρουμε αυτο το χαρτη της αιτησης που θα βαλουμε τις προτημησεις μας ας πει(κατι ειχαν πει οτι θα ανεβασουν στο σιτε)
Last edited by Lifer on Tue Feb 15, 2011 7:09 pm, edited 1 time in total.
μας έστειλαν μαιλ με το χαρτι
το θέμα είναι ότι δε μπορείς να δηλώσεις έτσι στο βρόντο άμα δηλώσεις σε πάρουνε και μετά δε μπορείς να βρεις μαθήματα;;
το θέμα είναι ότι δε μπορείς να δηλώσεις έτσι στο βρόντο άμα δηλώσεις σε πάρουνε και μετά δε μπορείς να βρεις μαθήματα;;
Στη Σουηδία Lifer που είχα παει ήταν ανεπανάληπτα:)Το erasmus ειναι εμπειρία ζωής και θα με θυμηθείτε αν πάτε!!και δε συγκρίνετε σε καμία περίπτωση με το μεταπτυχιακό εξω..!!
Δηλώστε χώρες και ρωτήστε αν μπορείτε να αλλάξετε κάποια επιλογή σας αφου παρακολουθήσετε το event 'INFO MARKET',αν θελήσετε βέβαια!
Το 'INFO MARKET' ειναι το εξής:
ΑΝΟΙΚΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Σύλλογος Φοιτητών Erasmus του ΟΠΑ σας προσκαλεί αυτή την Παρασκευή 18/02 στην εκδήλωση "Erasmus Info Market" στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου 15:30 με 18:30. Ελάτε να μιλήσετε με τους ξένους φοιτητές Erasmus του Πανεπιστημίου μας και με Έλληνες Φοιτητές και μέλη του Συλλόγου που έχουν ήδη πάει Erasmus και ρωτήστε ότι θέλετε να μάθετε για τις χώρες που σας ενδιαφέρουν.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν και παρουσιάσεις για τα παρακάτω θέματα:
- 16:00 Γιατί να πάω Erasmus, τι μπορώ να κερδίσω από αυτή την εμπειρία (διάρκεια 20'-25')
- 17:00 Πώς να επιλέξω τη χώρα που θα πάω Erasmus (διάρκεια 20'-25')
- 18:00 Πώς να ψάξω διαμονή στη χώρα υποδοχής (διάρκεια 20'-25')
Γνώρισε τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης και διάλεξε που θα κάνεις και εσύ το δικό σου Erasmus!
Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων του ΟΠΑ.
Σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ!!!
Σύλλογος Φοιτητών Erasmus ΟΠΑ, ESN Athens AUEB
http://aueb.esnathens.gr/ - esn_aueb@yahoo.gr
Δηλώστε χώρες και ρωτήστε αν μπορείτε να αλλάξετε κάποια επιλογή σας αφου παρακολουθήσετε το event 'INFO MARKET',αν θελήσετε βέβαια!
Το 'INFO MARKET' ειναι το εξής:
ΑΝΟΙΚΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Σύλλογος Φοιτητών Erasmus του ΟΠΑ σας προσκαλεί αυτή την Παρασκευή 18/02 στην εκδήλωση "Erasmus Info Market" στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου 15:30 με 18:30. Ελάτε να μιλήσετε με τους ξένους φοιτητές Erasmus του Πανεπιστημίου μας και με Έλληνες Φοιτητές και μέλη του Συλλόγου που έχουν ήδη πάει Erasmus και ρωτήστε ότι θέλετε να μάθετε για τις χώρες που σας ενδιαφέρουν.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν και παρουσιάσεις για τα παρακάτω θέματα:
- 16:00 Γιατί να πάω Erasmus, τι μπορώ να κερδίσω από αυτή την εμπειρία (διάρκεια 20'-25')
- 17:00 Πώς να επιλέξω τη χώρα που θα πάω Erasmus (διάρκεια 20'-25')
- 18:00 Πώς να ψάξω διαμονή στη χώρα υποδοχής (διάρκεια 20'-25')
Γνώρισε τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης και διάλεξε που θα κάνεις και εσύ το δικό σου Erasmus!
Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων του ΟΠΑ.
Σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ!!!
Σύλλογος Φοιτητών Erasmus ΟΠΑ, ESN Athens AUEB
http://aueb.esnathens.gr/ - esn_aueb@yahoo.gr
- photisd
- Mbyte level
παιδιά τελικά για να κάνουμε δήλωση έπρεπε να έχουμε περάσει τα του πρώτου έτους όπως είπε ο κ. Βαζιργιάννης ή να έχουμε περάσει 10 όπως είπε η κ. Γαλανάκη?
...Τα μεγαλύτερα όνειρα δεν βγαίνουν ποτέ έξω απ' το κουτί. Χρειάζεται μεγάλο θάρρος για να τα βγάλεις στο φως, να τα κρατήσεις ψηλά και να δεις τον πραγματικό σου εαυτό να αντικατοπτρίζεται μέσα τους...
10 νομιζω .Βεβαια να ειναι αρκετα απο το 1ο ετος γιατι ειναι βασικα πραγματα για την συνεχεια.
Παντως οι δηλωσεις εγιναν .
Παντως οι δηλωσεις εγιναν .
- Clouseau
- Kilobyte level
Επειδή δεν έχω παρακολουθήσει πολύ τι παίζει, οι δηλώσεις που έγιναν ήταν και για το εαρινό 2012 ή γίνεται μόνο τα χειμερινά εξάμηνα;
Exceptions, gotta catch 'em all!
- DrNio
- Mbyte level
- Academic status: N>4
Για το χειμερινο του 2011 και το εαρινο 2012( Αν δεν εχει ερθει η συντελια του κοσμου ).Εγω δηλωσα εαρινο για να καταλαβεις.Clouseau wrote:Επειδή δεν έχω παρακολουθήσει πολύ τι παίζει, οι δηλώσεις που έγιναν ήταν και για το εαρινό 2012 ή γίνεται μόνο τα χειμερινά εξάμηνα;
Everything that has a beginning has an end
- Clouseau
- Kilobyte level
Πφφ πολύ νωρίς μου φαίνεται πάντως. Καλύτερα απο τη μια για να είναι καλά οργανωμένο, αλλα απο την άλλη αφού προϋποθέτει και κάποια επιπλέον χρήματα είναι λίγο δύσκολο για μερικούς να ξέρουν απο τώρα κατα πόσο μπορούν να τα διαθέσουν.
Κάποια άλλη ευκαιρία μέχρι τότε φαντάζομαι δε θα υπάρξει;
Κάποια άλλη ευκαιρία μέχρι τότε φαντάζομαι δε θα υπάρξει;
- DrNio
- Mbyte level
Μπορεις να δηλωσεις τουχρονου οταν θα εισαι 3ο ετος.Θα εχεις και "προτεραιοτητα" σε σχεση με τους αλλους, ως 3ετης.Παντως για το οικονομικο νομιζω σε βοηθαει το Ερασμους δινοντας σου καποια λεφτα ( ετσι νομιζω ) και μονο αν γυρησεις στην Ελλαδα χωρις να εχεις περασει ουτε ενα μαθημα+να μην εχεις εμφανιστει στο πανεπιστημιο πρεπει να τα επιστρεψεις ολα ( απο οτι ακουσα δεν εχει συμβει ποτε ).
- Clouseau
- Kilobyte level
Μωρε παίρνεις μια επιδότηση απ'το ΙΚΥ νομίζω αλλα αν τα βάλεις κάτω, εισητήρια, διαμονή,φαγητό(για Δανία τουλάχιστον που κοίταξα) θες ενα γερό συμπλήρωμα. Thnx for the info!
- DrNio
- Mbyte level
Γνωριζει κανεις που θα ανακοινωθουν ποιοι θα πανε στο Ερασμους τελικα?
Νομιζω οτι ειπαν μεσω μαιλ .Εχει λαβει κανεις τιποτα εχει παει τεταρτη και μεχρι την δευτερα πρεπει να εχουμε βρει μαθηματα !
- DrNio
- Mbyte level
Και εγω ετσι καταλαβα..με μαιλ,αλλα τιποτα..ανακατευει την τραπουλα ο κ.Βαρζιγιανης
Οταν ενημερωθει καποιος να ειδοποιησει και εδω!

Οταν ενημερωθει καποιος να ειδοποιησει και εδω!
- photisd
- Mbyte level
παιδιά πιστεύετε ότι τον άνθρωπο τον νοιάζει καθόλου?? ικανό τον έχω να μην απαντά σήμερα επίτηδες λόγω απεργίας των "δημόσιων υπαλλήλων"...
Εγώ Σάββατο πετάω για εξωτερικό και πραγματικά απορώ για το αν θα προλάβω...
...Τα μεγαλύτερα όνειρα δεν βγαίνουν ποτέ έξω απ' το κουτί. Χρειάζεται μεγάλο θάρρος για να τα βγάλεις στο φως, να τα κρατήσεις ψηλά και να δεις τον πραγματικό σου εαυτό να αντικατοπτρίζεται μέσα τους...
photisd wrote:παιδιά πιστεύετε ότι τον άνθρωπο τον νοιάζει καθόλου?? ικανό τον έχω να μην απαντά σήμερα επίτηδες λόγω απεργίας των "δημόσιων υπαλλήλων"...
Γιατι το λες αυτο? Εμενα μου φανηκε οτι ενδιαφετε
Μαλλον θα εχει πελαγωσει προσπαθωντας να δει ποιους θα διαλεξει.. οι θεσεις ειναι λιγες αλλωστε
παντως εχει αργησει

εμενα δεν εχει απαντησει σε email που του εστειλα πριν απο 2 μηνες
και το εστειλα και 2 φορες
δεν θα ορκιζομουν οτι ενδιαφερεται ιδιαιτερα
και το εστειλα και 2 φορες
δεν θα ορκιζομουν οτι ενδιαφερεται ιδιαιτερα

- miv
- Kilobyte level
- Academic status: 2nd year
Έχουν τελειώσει οι αιτήσεις για το 2011-2012; Δεν έχω ακόμα όλες τις προυποθέσεις (μαθήματα+γλώσσα) αλλά μέχρι το εαρινό του 2012 (που ενδιαφέρομαι), πιθανότατα θα τις έχω. Μπορώ να δηλώσω και να δεσμευτώ ότι μέχρι να φύγω, θα τις έχω; Θυμάμαι η κ. Γαλανάκη είχε πει πως αυτό μπορεί να γίνει για τα πτυχία γλώσσας, αλλά δε θυμάμαι αν είπε κάτι για τα μαθήματα.
Προτιμήστε ανοιχτές και δωρεάν λύσεις λογισμικού, σε όλα τα λειτουργικά, έναντι τις κλειστές και πειρατικές. Μπορεί να σώζουν προσωρινά την τσέπη σας, είναι εμπόδιο όμως στην ελευθερία της γνώσης.
Βρείτε εδώ με τί μπορείτε να αντικαταστήσετε το πανάκριβο πρόγραμμα το οποίο είστε έτοιμοι να κατεβάσετε παράνομα: http://www.osalt.com
Εν τέλει θα ανακαλύψετε κάτι καλύτερο, πραγματικά δωρεάν και πραγματικά ελεύθερο
Βρείτε εδώ με τί μπορείτε να αντικαταστήσετε το πανάκριβο πρόγραμμα το οποίο είστε έτοιμοι να κατεβάσετε παράνομα: http://www.osalt.com
Εν τέλει θα ανακαλύψετε κάτι καλύτερο, πραγματικά δωρεάν και πραγματικά ελεύθερο
Οι αιτησεις εγιναν, ηταν μεχρι την προηγουμενη παρασκευη.
Τωρα περιμενουμε να δουμε ποιους επελεξαν.Παντως 2ο εισαι ,μπορεις να πας και του παραχρονου
Τωρα περιμενουμε να δουμε ποιους επελεξαν.Παντως 2ο εισαι ,μπορεις να πας και του παραχρονου
- photisd
- Mbyte level
Από που σου φαίνεται?? Από το ότι ούτε αυτός ούτε η κ. Φουστούκου δεν απαντούν σε mail? Από το ότι θα μας δώσουν μια μέρα περιθώριο? Εγώ δηλαδή που Σαββάτο φεύγω εξωτερικό, πότε θα προλάβω να έρθω σε επικοινωνία μαζί του για το learning agreement αν με έχει διαλέξει πχ?Lifer wrote:photisd wrote:παιδιά πιστεύετε ότι τον άνθρωπο τον νοιάζει καθόλου?? ικανό τον έχω να μην απαντά σήμερα επίτηδες λόγω απεργίας των "δημόσιων υπαλλήλων"...
Γιατι το λες αυτο? Εμενα μου φανηκε οτι ενδιαφετε
Μαλλον θα εχει πελαγωσει προσπαθωντας να δει ποιους θα διαλεξει.. οι θεσεις ειναι λιγες αλλωστε
παντως εχει αργησει