Ανοιχτή Συνέλευση Φοιτητών - Εργαζομένων Ασοεε 24/6

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
anoixti_suneleusi
bit level
bit level
Academic status: 2nd year

Re: Ανοιχτή Συνέλευση Φοιτητών - Εργαζομένων Ασοεε 24/6

Post by anoixti_suneleusi » Sat Jun 25, 2011 5:48 pm

Μόλις 20 εμφανίστηκαν την Παρασκευή για την ανοιχτή συνέλευση που είχε καλεστεί στο προαύλιο της σχολής. Οι υπόλοιποι ρε παιδιά τι έγινε? Η αγανάκτιση εκφράστηκε κ αποσυμπιέστηκε με απλώς δυα αράδες κι ενα κλικ στο πληκτρολόγιο?
Η ώρα για αντίσταση έχει έρθει προ πολλού και τώρα είναι η ύστατη στιγμή.
Οι φοιτητές της Ασοεε δε βρέθηκαν για να συντονιστούν και να αγωνιστούν. Πότε θα γίνει αυτό άραγε? Στην ουρά του ΟΑΕΔ που ως τελειόφοιτοι πλέον θα βρεθούν να επικοινωνήσουν "α! κι εσύ ασοεε τελείωσες?"
Με την αδιαφορία μας αυτή οπλίζουμε τα χέρια των παρατάξεων, τους κάνουμε να αντιλαμβάνονται ότι μόνο αυτοί μπορούν να κάνουν κάτι για μας. Επίσης το ζήτημα δεν είναι να φτιάξουμε άλλη μια ανεξάρτητη παράταξη που θα καταλήξει να συνδιαλλέγεται με τους κομματικούς ακόλουθους.
Μια ανοιχτή συνέλευση φοιτητών ,χωρίς προεδρείο, και με τη ελεύθερη συμμετοχή και τοποθέτηση όλων θα έστελνε τις παρατάξεις και την αντιπροσώπευση στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sat Jun 25, 2011 6:01 pm

ωραιο στα λογια αλλα κατι τετοιο χρειαζεται την αμεση συμμετοχη ολων των, η εστω πολλων, φοιτητων σε τακτικα χρονικα διαστηματα.
αμα η πρωτη συγκεντρωση - μαζι με το "ειναι καλο να συμμετεχω, το κανουν και οι αγανακτισμενοι" που ειναι δημοφιλες αυτην την περιοδο - δεν τραβηξε ιδιαιτερο κοσμο, δεν πιστευω να περιμενεις οτι μπορει πραγματικα να αλλαξει κατι με τετοιες συνελευσεις (στα συγκεκριμενα δεδομενα, παντα, που το μεγαλυτερο μερος των φοιτητων απεχει απο τα κοινα και οι περισσοτεροι απο τους υπολοιπους ειναι φανατικοι της πασπ)

λεγοντας ανοιχτα οτι δεν πηγα - κυριως επειδη ηταν προβλεψιμο ποσο λιγοι θα ηταν αλλα και επειδη αμφιβαλω για το ποσο ελευθερα μπορει να εκφραστει κανεις σε τετοια συνελευση - θα ηθελα να ηξερα ποσοι πηγαν απο αυτους που το υποστηριζαν εδω μεσα
The Heart Collector
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by The Heart Collector » Sat Jun 25, 2011 7:52 pm

chriskin wrote: λεγοντας ανοιχτα οτι δεν πηγα - κυριως επειδη ηταν προβλεψιμο ποσο λιγοι θα ηταν αλλα και επειδη αμφιβαλω για το ποσο ελευθερα μπορει να εκφραστει κανεις σε τετοια συνελευση
Καταρχάς να πω κι εγώ πως δεν πήγα παρόλο που στηρίζω πολύ τετοιες ενέργειες,όχι για άλλο λόγο αλλά επειδή δούλευα. Αλλά ρε chriskin η λογική που λέει ότι "δεν πάω επειδή θα είναι 3 κ ο κούκος" ή "καλή προσπάθεια αλλά δεν πρόκειται να μαζευτεί κόσμος" είναι η αιτία της αποτυχίας. Εχω την αίσθηση ότι όλοι περιμένουν απ'τους άλλους να πάνε,περιμένουν από άλλους να κάνουν την αρχή. Δεν το λέω για να στην πω σε καμία περίπτωση, απλά να τονίσω ότι αυτό είναι το κοινό σκεπτικό από πολλούς μας κατά περιόδους που συνεισφέρει στην αποτυχία τέτοιων ενεργειών. Όταν το κάνει μια παράταξη πρήζει τον κόσμο στο μπιρι μπίρι και στα τηλέφωνα κ τον καταφέρνει να παρευρεθεί σε κάτι(από πάρτυ μέχρι συνελεύσεις κ εκλογές). Πρέπει να παίρνουμε την πρωτοβουλία να υπάρξουμε σαν φοιτητές συλλογικά ενάντια στα νέα μέτρα αλλά και ενάντια στις παρατάξεις γενικότερα με την ενεργή συμμετοχή μας.
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sat Jun 25, 2011 8:14 pm

The Heart Collector wrote:
chriskin wrote: λεγοντας ανοιχτα οτι δεν πηγα - κυριως επειδη ηταν προβλεψιμο ποσο λιγοι θα ηταν αλλα και επειδη αμφιβαλω για το ποσο ελευθερα μπορει να εκφραστει κανεις σε τετοια συνελευση
Καταρχάς να πω κι εγώ πως δεν πήγα παρόλο που στηρίζω πολύ τετοιες ενέργειες,όχι για άλλο λόγο αλλά επειδή δούλευα. Αλλά ρε chriskin η λογική που λέει ότι "δεν πάω επειδή θα είναι 3 κ ο κούκος" ή "καλή προσπάθεια αλλά δεν πρόκειται να μαζευτεί κόσμος" είναι η αιτία της αποτυχίας. Εχω την αίσθηση ότι όλοι περιμένουν απ'τους άλλους να πάνε,περιμένουν από άλλους να κάνουν την αρχή. Δεν το λέω για να στην πω σε καμία περίπτωση, απλά να τονίσω ότι αυτό είναι το κοινό σκεπτικό από πολλούς μας κατά περιόδους που συνεισφέρει στην αποτυχία τέτοιων ενεργειών. Όταν το κάνει μια παράταξη πρήζει τον κόσμο στο μπιρι μπίρι και στα τηλέφωνα κ τον καταφέρνει να παρευρεθεί σε κάτι(από πάρτυ μέχρι συνελεύσεις κ εκλογές). Πρέπει να παίρνουμε την πρωτοβουλία να υπάρξουμε σαν φοιτητές συλλογικά ενάντια στα νέα μέτρα αλλά και ενάντια στις παρατάξεις γενικότερα με την ενεργή συμμετοχή μας.

ελα ρε συ
πες οτι εγω παω. οχι, πες οτι παω και φερω μαζι μου και 200 φιλους μου. παλι δεν ειμαστε αρκετοι να κανουμε κατι σοβαρο

η εμπειρια μου λεει το παρακατω - το οποιο μπορει να ειναι και λαθος δεν ξερω, τρια χρονια εχω δει τη σχολη μονο:

1)αν καλεσει η πασπ συνελευση θα γινει ασχετα με το αμα υπαρχει θεμα
2)αμα καλεσουν οι αλλες παραταξεις θα γινει μονο αμα υπαρχει σοβαρο θεμα
3)αμα καλεσει οποιοσδηποτε αλλος θα ερθει μονο αυτος και 5-6 φιλοι του

ηδη θεωρω καπως περιεργο το οτι πηγαινω (σχεδον) σε καθε καλεσμα για γενικη συνελευση ενω ξερω πως δεν προκειται να γινει. παω , πες, για να ακουσω 5-6 αποψεις και να πω κι εγω τιποτα (εστω σε κανενα γνωστο κοντα μου, δεν ειμαι "φιλος" του μικροφωνου).

σε μια συνελευση , ομως, που λεει πως ειναι ανοιχτη για ολους ενω πρακτικα ειναι κλειστη στο στεκι και οσους ειναι φιλικους προς αυτο ΚΑΙ ταυτοχρονα δεν θα μαζεψει με την καμια κοσμο ΚΑΙ ειναι στην πιο ακαταλληλη πιθανη ωρα (αρα ακομα λιγοτερο πιθανο να μαζεψει κοσμο - εγω την ιδια ωρα ειχα παει για δουλεια και ειμαι ακομα καμμενος απο τον ηλιο) γιατι να παω;
ουτε διαλογο παραγει αφου ολοι θα εχουν κοινες αποψεις, ουτε εχει τη δυναμη να παρει καποια αποφαση :S
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: N>4

Post by ja_the_invincible » Sat Jun 25, 2011 11:29 pm

chriskin wrote: σε μια συνελευση , ομως, που λεει πως ειναι ανοιχτη για ολους ενω πρακτικα ειναι κλειστη στο στεκι και οσους ειναι φιλικους προς αυτο
++
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
The Heart Collector
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by The Heart Collector » Sun Jun 26, 2011 5:23 pm

Έχεις πάει σε πολλές τέτοιες συνελεύσεις κ έχεις την εμπειρία ότι είναι κλειστή ε? Μάλλον την φτιάχνεις έτσι στο μυαλό σου. Φτιάχνουμε πάντα εικόνες για όλους και για όλα ,όχι από εμπειρίες αλλά από φαντασιώσεις
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sun Jun 26, 2011 8:53 pm

η απαντηση στην - ειρωνικη - ερωτηση σου ειναι "ναι"
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Wed Jun 29, 2011 5:14 pm

ja_the_invincible wrote:
chriskin wrote: σε μια συνελευση , ομως, που λεει πως ειναι ανοιχτη για ολους ενω πρακτικα ειναι κλειστη στο στεκι και οσους ειναι φιλικους προς αυτο
++

++ και από μένα. και ναι έχω πάει σε παρα πολλές.
Image
The Heart Collector
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by The Heart Collector » Mon Jul 11, 2011 6:18 pm

zweistein wrote:
ja_the_invincible wrote:
++

++ και από μένα. και ναι έχω πάει σε παρα πολλές.
Κρίμα που θα σε απογοητεύσω αλλά είναι η 1η τέτοια συνέλευση που έχει καλεστεί από τότε που είμαι στην ασοεε πάντως. Και είμαι 5ο έτος.οπότε όλα σου τα επιχειρήματα καταρρίπτονται...
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Mon Jul 11, 2011 6:21 pm

δεν υπαρχει μονο η ασοεε στον κοσμο

'ανοιχτες συνελευσεις' γινονται κατα καιρους σε πλατειες, δημαρχεια , ελευθεριακα στεκια κτλ
The Heart Collector
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by The Heart Collector » Mon Jul 11, 2011 6:55 pm

Δεν είναι όλες οι ανοιχτές συνελεύσεις το ίδιο.έχει σημασία το αν ο κόσμος που την καλεί θέλει όντως να είναι ανοιχτή συνέλευση. Αυτά. Και μιλάμε για την Ασοεε. Και αν σε κάποια ανοιχτή συνέλευση είναι κάποιοι που προσπαθούν να καπελώσουν να κάνουν το τάδε το τείνα κλπ είμαστε εκεί για να το εμποδίσουμε και δε γράφουμε πίσω από πληκτρολόγια "α οι τάδε καπελώνουν κλπ κλπ".Αν μας ενδιαφέρουν τέτοιες προσπάθειες. Αν δε μας ενδιαφέρουν και θέλουμε απλά να κράξουμε τότε είναι άλλη υπόθεση. Σόρυ δεν ήθελα να το κάνω flame αλλά να μη θέλουμε ντε και καλά να φανεί ότι έχουμε δίκιο για ρευστά πράγματα , τα οποία στο κάτω κάτω δεν έγιναν ποτέ(αναφέρομαι στο ότι δεν έγινε η συνέλευση, οπότε οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με τη λειτουργία της είναι ακυρο).

ΥΓ.Επίσης για να σου δείξω ότι οι ανοιχτές συνελέυσεις όντως δεν είναι τόσο ανοιχτές κάποιες φορές σας παραπέμπω στο περιοδικό Blaumachen τεύχος 3 (http://www.blaumachen.gr/wp-content/upl ... ssue_3.pdf , Σελίδα 22 -σημείωση 17 στο πλάι) όπου αναφέρεται ένα τέτοιο περιστατικό όπου ουσιαστικά κάποιες απόψεις δεν αφήνονταν να εκφραστούν.Κρατάμε πάντα τα καλά όμως και πολεμάμε τα λάθη χωρίς να απαξιώνουμε στο σύνολό τους τέτοιου είδους κινήσεις. Φιλιά
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Tue Jul 12, 2011 5:35 pm

Το κατα ποσον μια ανοιχτη συνελευση ειναι οντως ανοιχτη και ευπροσδεκτη προς μεγαλο μερος του πληθυσμου (γιατι το να καλεις σε ανοιχτη συνελευση και να υποδεχεσαι φασιστες και ανθρωπους που βαζουν περιφραξεις ειναι σα να αναιρεις ο ιδιος το βασικο χαρακτηριστικο που εβαλες για τη συνελευση) εξαρταται απο τα ατομα που απαρτιζουν τη συνελευση. Και το αν γινεται οντως συνδιαμορφωση εξαρταται σε πολυ μεγαλο βαθμο απο το ατομικο επιπεδο "ανοιχτομυαλοσυνης" του καθενος και στο κατα ποσον αυτος ειναι επηρεπης στην ψυχολογια της μαζας. Εξηγουμαι: μπορει εγω να εχω ολη την καλη διαθεση να συνδιαμορφωσω αλλα σε κατι που διαφωνω, υποσυνειδητα να εστιαζω απλα στο να πεισω τον αλλο και να μην τον ακουω καθολου περιμενοντας απλα τη σειρα μου. Οποτε η διαθεση απο μονη της ειναι μια καλη αρχη αλλα δεν ειναι και το τερμα του θεματος. Πρεπει ο καθενας να κανει προσωπικες διεργασιες (οι οποιες πολλες φορες γινονται πιο ευκολα μεσα απο συλλογικα εγχειρηματα) ωστε να εξελιξει τον εαυτο του. Επισης ειναι πολυ ευκολο η ψυχολογια της μαζας 10 ατομων να ενωθει εναντιον 1 απλα σαν πεισματαρικη αντιδραση εναντια στα επιχειρηματα του ενος. Με λιγα λογια αν καποιος δεν εχει επιχειρηματα ή δεν θελει καν να μπει στη διαδικασια της συνδιαμορφωσης μπορει ευκολα να αποροφηθει απο μια μαζα ατομων που ειναι στην ιδια κατασταση και να εκτοπισουν καποιον ο οποιος εχει ολη την καλη διαθεση να συζητησει για κατι που διαφωνει μαζι τους. Ενα καλο παραδειγμα για αυτο ειναι το πως παιζανε μπαλα οι φασιστες στην πανω συγκεντρωση στο συνταγμα. Ενα τελειως "λαικο - απλο" -ομως στην πραγματικοτητα πολυ χαμηλο- επιπεδο αφορισμου χωρις επιχειρηματα που απλα εστιαζε σε καποιες γηπεδικες εκφρασεις και μαζικες συνθηματολογιες. Υπο το πεπλο της "λαικης εκφρασης" εναντια στην "πανεπιστημιακη θολοκουλτουρα" βρισκουν ευκαιρια να εκφραστουν κομπλεξ και ρατσισμοι ξεγλιστρωντας απο τον "ελεγχο" για την υπαρξη επιχειρηματων. Αυτο απλα σαν παραδειγμα. Η ψυχολογια της μαζας ειναι αρκετα πολυπλοκο ζητημα που εξαρταται απο διαφορους παραγοντες και φυσικα μπορει να εντοπιστει και σε αυτοοργανωμενα εγχειρηματα οπου οι συμμετεχοντες μπορει να μην τα διακρινουν σαν σημαδια αλλα υποσυνειδητα να τα εκφραζουν.

Παντως εγω δεν παω σε τετοιες ανοιχτες συνελευσεις γιατι εχω ακουσει οτι αμα πας σε σταμπαρουν και ερχονται μετα σπιτι σου και σε ληστευουν
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”