ja στην εταιρεία που δούλευα συνυπήρχα εγώ με ένα άλλο παιδί από ΑΣΟΕΕ, ένας από ΤΕΙ, ένας από ΙΕΚ, δύο από ψηφιακά συστήματα ΠΑΠΕΙ, ένας απο ΗΜΜΥ (ΕΜΠ) και ένας από London που είχε και Master.. Τα πιο πολλά τα έπαιρνε ο project manager από london..οι άλλοι κάπου ανάμεσα στα 900-2000 ευρώ ανάλογα με τα χρόνια και καμία σχέση με το πτυχίο...ja_the_invincible wrote:@Leon μιλάς σωστά αλλά πίσω από κάθε νόμο υπάρχει και μία παγίδα.
Θα σου δώσω ένα παράδειγμα.Μπορείς πολύ απλά να έχεις παρακολουθήσει κάποια μαθήματα από ένα κύκλο και να μην τον έχεις τελειώσει.Αυτό δεν σε κάνει ανειδίκευτο στον τομέα αυτό ( π.χ αν έχεις κάνει όλα τα δίκτυα χωρίς την αρχιτεκτονική ) όμως με το σύστημα πιστωτικών μονάδων που ισχύει φαίνεσαι ως ανειδίκευτος και επομένως το αφεντικό σου έχει κάθε δικαίωμα να σε απολύσει ή να σε πληρώσει με τον μισθό κάποιου που δεν είναι ειδικευμένος.
Επίσης όταν σου λέει ότι κόβω την χρηματοδότηση και δίνω φοιτητικά δάνεια εσύ τι καταλαβαίνεις ότι κρύβεται πίσω από τις λέξεις?Δίδακτρα μήπως?
Εγώ σε σχέση με το άλλο παιδί της ΑΣΟΕΕ ήμασταν μέρα με τη νύκτα και ήταν και ένα χρόνο μεγαλύτερος. Οπότε τώρα που εγώ δεν ξέρω πόσο διάλο αξία έχει το πτυχίο μου σε σχέση με όλο τον υπόλοιπο κόσμο, δεν ξέρω που βρίσκομαι..
Οι πιστωτικές μονάδες δεν είναι τίποτα άλλο από τις διδακτικές ώρες την βδομάδα ανα μάθημα. Στην τύχη πχ το μάθημα του Σχεδιασμού Βάσεων δεν χρειάζεται τόσες ώρες από τα Λειτουργικά Συστήματα άρα θα πάρει λιγότερες πιστωτικές μονάδες... Οι τίτλοι σπουδών με λιγότερες από 180 μονάδες (πχ 120) δεν θα θεωρούνται πτυχία αντίστοιχα με ΑΕΙ - το γράφει ξεκάθαρα το έγγραφο διευκρινήσεων του Υπουργείου Παιδείας. Επιτέλους ίσως συρρικνωθούν κάποια πτυχία που τα τράβηξαν σε 4 έτη ενώ δεν χρειάζεται - και πάλι το υπουργείο λέει πως τα ιδρύματα θα το αποφασίσουν...ΙΕΚ 4ετή ΤΕΙ 4ετή ΑΕΙ 4ετη Πολυτεχνεία 5ετη - όλα εκτός από το πρώτο = Bachelor's Degree - και μην κρυβόμαστε η ύλη της ΑΣΟΕΕ άνετα χωράει σε 3 δυνατά χρόνια..Και πολύ σωστά η διάρκεια σπουδών δεν κάνει το πτυχίο μεταπτυχιακό.
btw εγώ με 36+1 μαθήματα έχω 144+4 μονάδες << 180 ... Στο ΕΜΠ με ~50 μαθήματα --> 200 μονάδες...
Όσο για τις δεξιότητες του πτυχίου δεν τους πολυενδιέφερε τότε, τώρα θα τους ενδιαφέρει??? Η προϋπηρεσία μετράει τί projects έχεις κάνει κτλ (είχα 12+ projects - 2 δικά μου custom) και τα παιδιά από τα ψηφιακά πειραιά είχαν μία πτυχιακή που ήταν ένα HTML site...Ξέρεις Drupal,Joomla,Wordpress? Ξέρεις sql,php,asp?? Ξέρεις css,html? κτλ.. αυτά κοιτάνε!
Οι δεξιότητες είναι πολλές περισσότερες από το UNION (των διαφορετικών κύκλων όλων των σχολών).. υπό αυτήν την έννοια όλοι είμαστε ανειδίκευτοι επειδή δεν γράφει το πτυχίο μας επακριβώς "Βάσεις και Διαχείριση Συστημάτων"
Ανοίχτε το μυαλό μας γιατί θα γίνουμε Ζιμπάμπουε πιο γρήγορα από ότι καταρρέει η οικονομία μας
Υ.Γ τα νούμερα επάνω είναι από μνήμης μπορεί να είναι διαφορετικά..