Συζήτηση περί Καταλήψεων, Νόμου Πλαισίου και Συνελεύσεων

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Re: Συζήτηση περί Καταλήψεων, Νόμου Πλαισίου και Συνελεύσεων

Post by Zifnab » Wed Sep 14, 2011 7:19 pm

ja_the_invincible wrote:@Leon μιλάς σωστά αλλά πίσω από κάθε νόμο υπάρχει και μία παγίδα.
Θα σου δώσω ένα παράδειγμα.Μπορείς πολύ απλά να έχεις παρακολουθήσει κάποια μαθήματα από ένα κύκλο και να μην τον έχεις τελειώσει.Αυτό δεν σε κάνει ανειδίκευτο στον τομέα αυτό ( π.χ αν έχεις κάνει όλα τα δίκτυα χωρίς την αρχιτεκτονική ) όμως με το σύστημα πιστωτικών μονάδων που ισχύει φαίνεσαι ως ανειδίκευτος και επομένως το αφεντικό σου έχει κάθε δικαίωμα να σε απολύσει ή να σε πληρώσει με τον μισθό κάποιου που δεν είναι ειδικευμένος.
Επίσης όταν σου λέει ότι κόβω την χρηματοδότηση και δίνω φοιτητικά δάνεια εσύ τι καταλαβαίνεις ότι κρύβεται πίσω από τις λέξεις?Δίδακτρα μήπως?
ja στην εταιρεία που δούλευα συνυπήρχα εγώ με ένα άλλο παιδί από ΑΣΟΕΕ, ένας από ΤΕΙ, ένας από ΙΕΚ, δύο από ψηφιακά συστήματα ΠΑΠΕΙ, ένας απο ΗΜΜΥ (ΕΜΠ) και ένας από London που είχε και Master.. Τα πιο πολλά τα έπαιρνε ο project manager από london..οι άλλοι κάπου ανάμεσα στα 900-2000 ευρώ ανάλογα με τα χρόνια και καμία σχέση με το πτυχίο...
Εγώ σε σχέση με το άλλο παιδί της ΑΣΟΕΕ ήμασταν μέρα με τη νύκτα και ήταν και ένα χρόνο μεγαλύτερος. Οπότε τώρα που εγώ δεν ξέρω πόσο διάλο αξία έχει το πτυχίο μου σε σχέση με όλο τον υπόλοιπο κόσμο, δεν ξέρω που βρίσκομαι..
Οι πιστωτικές μονάδες δεν είναι τίποτα άλλο από τις διδακτικές ώρες την βδομάδα ανα μάθημα. Στην τύχη πχ το μάθημα του Σχεδιασμού Βάσεων δεν χρειάζεται τόσες ώρες από τα Λειτουργικά Συστήματα άρα θα πάρει λιγότερες πιστωτικές μονάδες... Οι τίτλοι σπουδών με λιγότερες από 180 μονάδες (πχ 120) δεν θα θεωρούνται πτυχία αντίστοιχα με ΑΕΙ - το γράφει ξεκάθαρα το έγγραφο διευκρινήσεων του Υπουργείου Παιδείας. Επιτέλους ίσως συρρικνωθούν κάποια πτυχία που τα τράβηξαν σε 4 έτη ενώ δεν χρειάζεται - και πάλι το υπουργείο λέει πως τα ιδρύματα θα το αποφασίσουν...ΙΕΚ 4ετή ΤΕΙ 4ετή ΑΕΙ 4ετη Πολυτεχνεία 5ετη - όλα εκτός από το πρώτο = Bachelor's Degree - και μην κρυβόμαστε η ύλη της ΑΣΟΕΕ άνετα χωράει σε 3 δυνατά χρόνια..Και πολύ σωστά η διάρκεια σπουδών δεν κάνει το πτυχίο μεταπτυχιακό.

btw εγώ με 36+1 μαθήματα έχω 144+4 μονάδες << 180 ... Στο ΕΜΠ με ~50 μαθήματα --> 200 μονάδες...

Όσο για τις δεξιότητες του πτυχίου δεν τους πολυενδιέφερε τότε, τώρα θα τους ενδιαφέρει??? Η προϋπηρεσία μετράει τί projects έχεις κάνει κτλ (είχα 12+ projects - 2 δικά μου custom) και τα παιδιά από τα ψηφιακά πειραιά είχαν μία πτυχιακή που ήταν ένα HTML site...Ξέρεις Drupal,Joomla,Wordpress? Ξέρεις sql,php,asp?? Ξέρεις css,html? κτλ.. αυτά κοιτάνε!
Οι δεξιότητες είναι πολλές περισσότερες από το UNION (των διαφορετικών κύκλων όλων των σχολών).. υπό αυτήν την έννοια όλοι είμαστε ανειδίκευτοι επειδή δεν γράφει το πτυχίο μας επακριβώς "Βάσεις και Διαχείριση Συστημάτων"

Ανοίχτε το μυαλό μας γιατί θα γίνουμε Ζιμπάμπουε πιο γρήγορα από ότι καταρρέει η οικονομία μας

Υ.Γ τα νούμερα επάνω είναι από μνήμης μπορεί να είναι διαφορετικά..
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: N>4

Post by ja_the_invincible » Wed Sep 14, 2011 7:24 pm

Θα κάνω μία προσπάθεια να το εξηγήσω , βέβαια μπορεί να λέω και κάποια πράγματα λάθος.Αυτό που καταλαβαίνω με το νέο νόμο είναι ότι στο πτυχίο σου θα αναγράφονται κάποιες δεξιότητες οι οποίες θα σε χαρακτηρίζουν ως επαγγελματία δηλαδή δεν φαίνεται ενιαίο.Θα μου πεις , μα για να με προσλάβει ο άλλος θα πρέπει να του δείξω ότι είμαι εξειδικευμένος στον χ τομέα οπότε είτε είναι ενιαίο το πτυχίο είτε όχι ποιά η διαφορά αφού εγώ το βαθμό στο μάθημα θα δείξω σωστά?Από την αντίστροφη όμως σκέψου ότι αν θέλει το αφεντικό σου μπορεί να σου πει : Ξεκινάω ένα project εσύ όμως επειδή στις δεξιότητές σου δεν αναφέρονται οι βάσεις ( π.χ ) θα πληρωθείς με μισθό ανειδίκευτου και αν σου αρέσει.

Επίσης σόρρυ παιδιά δεν ήθελα να γράψω πιστωτικές μονάδες πιο πάνω για τις δεξιότητες που θα αναφέρονται στο πτυχίο ήθελα να πω. :oops:
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
N@z_Plir
Kilobyte level
Kilobyte level

Συζήτηση περί Καταλήψεων, Νόμου Πλαισίου και Συνελεύσεων

Post by N@z_Plir » Wed Sep 14, 2011 8:07 pm

WoLfeN Ilic wrote: Για αυτο το λογο ο κοσμος ψηφισε καταληψη αλλα δεν εκατσε να ψηφισει τα πολιτικα τους καπελα
επρεπε να τους δεις πως ουρλιαζανε που εφευγε ο κοσμος ενω ηταν η ωρα να ψηφιστουν τα πλαισια
Στην πραγματικότητα συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Η πασπ δεν ήθελε να μπει σε διαδικασία καταμέτρησης των πλαισίων γιατί πολύ απλά ήταν πολύ πιθανόν να ερχόταν δεύτερη πίσω από το πλαίσιο της ανοιχτής σχολής. Και για ένα πανεπιστήμιο που παίρνει 62% θα έδειχνε πολλά. Μάλιστα αν γινόταν κάτι τέτοιο θα είχαμε το εξής τραγελαφικό. "Πρώτο" (αν δεχτούμε ότι ήταν πρώτο) στα ψηφίσματα θα ήταν η κατάληψη κα στα πλαίσια η ανοιχτή σχολή. Τι θα υπερίσχυε?

Όσο για τη διαδικασία, για να αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής της ψηφοφορίας, δηλαδή από πλαίσια να καταθέσουμε ψηφίσματα, χρειάζεται συντακτική συνέλευση με απόφαση των 3/5 του σώματος των φοιτητών. Κάτι τέτοιο δεν υπήρξε ποτέ. Στην καταμέτρηση μάλιστα αυτή καθ' εαυτή η νοθεία και η μη τήρηση του "ψηφίζουμε με πάσο ή ταυτότητα" που υπήρξε δεν έχει ξαναγίνει. Κάτι τέτοιο θα το περίμενα από ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στα παιχνίδια αυτά των παρατάξεων, αλλά δεν περίμενα να πρωτοστατούν σε αυτά άνθρωποι που ευαγγελίζονται την ανατροπή των δομών της κοινωνίας.

Από ότι φαίνεται η κατάληψη για τους περισσότερους που την υποστηρίζουν, είναι τελικά αυτοσκοπός.
L30N
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by L30N » Wed Sep 14, 2011 8:24 pm

ja_the_invincible wrote: Επίσης όταν σου λέει ότι κόβω την χρηματοδότηση και δίνω φοιτητικά δάνεια εσύ τι καταλαβαίνεις ότι κρύβεται πίσω από τις λέξεις?Δίδακτρα μήπως?
Αυτό που καταλαβαίνω είναι οτι για μία τοσο θεμελιώδη αλλαγή όπως η ύπαρξη διδάκτρων , θα το έγραφε ξεκάθαρα και οχι πίσω απο τις λέξεις , νόμος είναι οχι λογοτεχνία. Τωρα αν εννοεις οτι ως απορροια των άνω θα εισαχθεί και ο θεσμός των διδάκτρων άκριτα τοτε ναί , και εγώ μαζί με τα παιδιά απο το στέκι να κάνουμε καλλιτεχνίες με μπουκάλια απο μπύρες(βλεπε προγενέστερη φωτο) σε κατάληψη μετα το μπάρμπεκιου στην κοινόχρηστη ψησταρία.
evridiki
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by evridiki » Wed Sep 14, 2011 9:11 pm

L30N wrote:
ja_the_invincible wrote: Επίσης όταν σου λέει ότι κόβω την χρηματοδότηση και δίνω φοιτητικά δάνεια εσύ τι καταλαβαίνεις ότι κρύβεται πίσω από τις λέξεις?Δίδακτρα μήπως?
Αυτό που καταλαβαίνω είναι οτι για μία τοσο θεμελιώδη αλλαγή όπως η ύπαρξη διδάκτρων , θα το έγραφε ξεκάθαρα και οχι πίσω απο τις λέξεις , νόμος είναι οχι λογοτεχνία. Τωρα αν εννοεις οτι ως απορροια των άνω θα εισαχθεί και ο θεσμός των διδάκτρων άκριτα τοτε ναί , και εγώ μαζί με τα παιδιά απο το στέκι να κάνουμε καλλιτεχνίες με μπουκάλια απο μπύρες(βλεπε προγενέστερη φωτο) σε κατάληψη μετα το μπάρμπεκιου στην κοινόχρηστη ψησταρία.
μα ετσι δε σου λεει κατευθειαν πληρωνε στο φερνει σιγα σιγα ετσι ωστε και η αντδραση να ειναι σιγα σιγα ...οπως και με τα βιβλια στα σχολεια γιατι τωρα μπορει να φαινεται παραξενο που δεν μοιρασαν βιβλια αλλα του χρονου θα θεωρηθει φυσικο και μετα του παραχρονου θα πληρωνεισ και το cd που εδωσαν και παλι δε θα σου φαινεται περιεργο .Ετσι παει παντα το πραγμα σιγ σιγα ....

επισησ χτεσ εγω ημουν στο Γ και αυτο που ελεγε η πασπ ηταν να δουμε πρωτα αν θα ψηφιστει καταλαψη και μετα να απο τα αναλογα να ψηφισουμε αναμεσα στα αντιστοιχα πλαισια.

Επισησ κατα την γνωμη μου οι περισσοτεροι φοιτητεσ σηκωθηκαν και εφυγαν οχι γιατι τουσ ενδιεφερε μονο η καταληψη ή μη αλλα επειδη ενιωθαν να τουσ κοροιδευουν .Γιατι οι παραταξεις ειδαν οτι δε θα βγει καταληψη αν ψηφισουμε πλαισια γι'αυτο αλλαξαν τον τροπο , ο οποιοσ τοσα χρονια ειναι να ψηφιζουμε πλαισιο .Και μετα επρεπε να ξερουμε τι χρωμα θα βαψουμε την σχολη (εμένα προσωπικα μου αρεσει το πορτοκαλι με πρασινεσ βουλες...)
Kitty19
byte level
byte level
Academic status: 4th year

Post by Kitty19 » Wed Sep 14, 2011 11:50 pm

Από ότι άκουσα υπήρχαν νοθείες στα ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ όσον αφορά την ψηφοφορία της κατάληψης. Ψήφισαν απλά υπέρ ή κατά κατάληψης χωρίς πλαίσια και χωρίς πάσο ή φοιτητική ταυτότητα. Αρχικά ψηφίστηκε να ανοιχτεί η σχολή. Κάποιοι επιτήδειοι όμως ανέφεραν ότι ψήφισαν και παιδιά από ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ και ξαναέγινε η ψηφοφορία για 2η φορά, με αποτέλεσμα να κλείσει πάλι η σχολή. Δεν είμαι κάθετα κατά της κατάληψης, αλλά διαφωνώ με τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας σε κάποιες σχολές. Δεν νομίζω ότι η όλη διαδικασία χαρακτηρίζεται πέρα για πέρα δημοκρατική. :???: Στη φιλοσοφική σχολή για παράδειγμα περνούσαν τα παιδιά με το πάσο τους και το έλεγχαν πριν ψηφίσουν.
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Thu Sep 15, 2011 12:14 am

Ξαναλέω : η γκρίνια πίσω από το pc και οι κατηγορίες για νοθεία εκ των υστέρων δεν οδηγούν πουθενά.Όση νοθεία και να υπήρξε αν κατεβαίναμε 1000 άτομα υπερ του πλαισίου αντικατάληψης η σχολή θα ήταν ανοιχτή.Οπότε κοιτάξτε να έρθετε την επόμενη φορά. :smt006
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
Kitty19
byte level
byte level

Post by Kitty19 » Thu Sep 15, 2011 12:29 am

Αν απευθύνεσαι σε μένα, εννοείται ότι ηρθα να ψηφίσω.
timphilby88
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by timphilby88 » Thu Sep 15, 2011 12:31 am

ja_the_invincible wrote:Ξαναλέω : η γκρίνια πίσω από το pc και οι κατηγορίες για νοθεία εκ των υστέρων δεν οδηγούν πουθενά.Όση νοθεία και να υπήρξε αν κατεβαίναμε 1000 άτομα υπερ του πλαισίου αντικατάληψης η σχολή θα ήταν ανοιχτή.Οπότε κοιτάξτε να έρθετε την επόμενη φορά. :smt006
+1 να ξεβαρεθεί ο κόσμος και να κατέβει , για να μην έχουν καμιά δικαιολογία όλα τα ψευτοαριστερά στοιχεία εκεί μέσα ακόμα και με τα μαγειρέματα τους...
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Thu Sep 15, 2011 12:32 am

ja_the_invincible wrote:Ξαναλέω : η γκρίνια πίσω από το pc και οι κατηγορίες για νοθεία εκ των υστέρων δεν οδηγούν πουθενά.Όση νοθεία και να υπήρξε αν κατεβαίναμε 1000 άτομα υπερ του πλαισίου αντικατάληψης η σχολή θα ήταν ανοιχτή.Οπότε κοιτάξτε να έρθετε την επόμενη φορά. :smt006
Δεν έχει νόημα. Εκτός αν φέρεις και εσύ 10 άτομα από αλλού να ψηφίσουν για ανοχιτή σχολή.
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Thu Sep 15, 2011 1:16 am

timphilby88 wrote:
+1 να ξεβαρεθεί ο κόσμος και να κατέβει , για να μην έχουν καμιά δικαιολογία όλα τα ψευτοαριστερά στοιχεία εκεί μέσα ακόμα και με τα μαγειρέματα τους...

Αν ήσουν εκει θα είδες πως δεν ήταν η αριστερά που εκανε το μαγείρεμα , ήταν αυτη που αντέδρασε προς αυτο . Περισσότερο απο την αντικαταληψη μάλιστα που ησυχασε μόλις είδε τη δαπαρα να είναι μαζι της . Εκτός άμα θεωρείς την πασπ αριστερά τότε απλά : :lol:
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by necrofear_13 » Thu Sep 15, 2011 10:45 am

Ανοίξουμε δεν ανοίξουμε κάνουν δεν κάνουν μ@λ@κίες μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο πέρα από το να κατέβουμε να ψηφίσουμε?
Όχι. Οπότε ας το κάνουμε.
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
statakos
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by statakos » Thu Sep 15, 2011 10:57 am

necrofear_13 wrote:Ανοίξουμε δεν ανοίξουμε κάνουν δεν κάνουν μ@λ@κίες μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο πέρα από το να κατέβουμε να ψηφίσουμε?
Μπα, εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω tour κάθε Τρίτη στη σχολή για να ψηφίζω αν θα γίνει κατάληψη ή όχι και να με δουλεύουν τα κομματόσκυλα. Δεν είναι στο χέρι των απλών φοιτητών.
"Always program as if the person who will be maintaining your program is a violent psychopath that knows where you live."
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Thu Sep 15, 2011 10:58 am

statakos wrote:
necrofear_13 wrote:Ανοίξουμε δεν ανοίξουμε κάνουν δεν κάνουν μ@λ@κίες μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο πέρα από το να κατέβουμε να ψηφίσουμε?
Μπα, εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω tour κάθε Τρίτη στη σχολή για να ψηφίζω αν θα γίνει κατάληψη ή όχι και να με δουλεύουν τα κομματόσκυλα. Δεν είναι στο χέρι των απλών φοιτητών.
Ούτε εγώ είμαι αλλά είναι το μόνο που μπορώ να κάνω. Δεν μπορώ άλλο να μένω άπραγος.
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
statakos
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by statakos » Thu Sep 15, 2011 11:42 am

necrofear_13 wrote:
statakos wrote:
Ούτε εγώ είμαι αλλά είναι το μόνο που μπορώ να κάνω. Δεν μπορώ άλλο να μένω άπραγος.
Αν υπάρξει *σοβαρή* οργάνωση από "ανεξάρτητο" πλαίσιο, ίσως, θα το ξανασκεφτώ.
"Always program as if the person who will be maintaining your program is a violent psychopath that knows where you live."
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Thu Sep 15, 2011 12:24 pm

statakos wrote:Αν υπάρξει *σοβαρή* οργάνωση από "ανεξάρτητο" πλαίσιο, ίσως, θα το ξανασκεφτώ.
statakos εφόσον πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει κάτι πιο οργανωμένο γιατί δεν συμμετέχεις στην οργάνωσή του και εσύ? Εκτός αν δεν βρίσκεσαι Αθήνα..
statakos
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by statakos » Thu Sep 15, 2011 12:35 pm

Προσωπικά, δεν έχω την όρεξη για κάτι τέτοιο. Χλευασμός, γιαουρτώματα, δυσφήμιση και άλλα πολλά είναι μέσα στο κόλπο... Θα στηρίξω όποιον είναι διατεθειμένος να κάνει κάτι οργανωμένο πάντως.

ΑΛΛΑ, το θέμα ξαναλέω δεν είναι του απλού φοιτητή. Να ψηφίσεις για το αν θα προβείς σε μια παράνομη διαδικασία (κατάληψη) ή όχι; Να εφαρμοστεί ο νόμος...
S.a.kiss.007
Mbyte level
Mbyte level

Post by S.a.kiss.007 » Thu Sep 15, 2011 12:39 pm

statakos wrote:Προσωπικά, δεν έχω την όρεξη για κάτι τέτοιο. Χλευασμός, γιαουρτώματα, δυσφήμιση και άλλα πολλά είναι μέσα στο κόλπο... Θα στηρίξω όποιον είναι διατεθειμένος να κάνει κάτι οργανωμένο πάντως.

ΑΛΛΑ, το θέμα ξαναλέω δεν είναι του απλού φοιτητή. Να ψηφίσεις για το αν θα προβείς σε μια παράνομη διαδικασία (κατάληψη) ή όχι; Να εφαρμοστεί ο νόμος...
Τι σημαίνει να εφαρμοστεί ο νόμος? Να μπει αστυνομία?
Νομίζω μπορείς να φανταστείς τι αποτελέσματα θα έχει αυτό...
?:=2b|~2b wrote:Τα διάφορα επιχειρήματα που έχω ακούσει από μέλη ΔΕΠ που διαφωνούν με αυτή την κίνηση είναι:

1) Η αστυνομία δεν θα έρθει: θα πάρει ο αστυνομικός που τον πήρανε τηλέφωνο πανικόβλητος τον υπουργό, και αυτός θα του πει να κάτσει εκεί που είναι, και οτι το θεμα πρεπει να το χειριστεί ο υπουργός πολιτικα.
2) Αν έρθει, τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα, και ενδεχομένως να έχουμε θύματα.
3) Δεν είναι λύση τα ΜΑΤ να βγάλουν σηκωτούς 100 φοιτητές, όσο και αν το φαντασιώνονται πολλοι (και ΜΑΤ και φοιτητές). Την επόμενη φορά θα πρέπει να βγάλουν 200. Οι φοιτητές πρέπει να καταλάβουν το σφάλμα τους και να βγούν μόνοι.
4) Δεν είναι δικιά μου δουλειά (αν πρόκειται περί μεμονωμένου άτομου).
5) Δε με νοιάζει. Εγώ σπούδασα. Αν θέλουν οι φοιτητές να σπουδάσουν, να σταματήσουν την κατάληψη. Μέχρι τότε εγώ θα είμαι στο εξοχικό μου.
6) Φοβάμαι. Αν καλέσω την αστυνομία, θα μου κάψουν το γραφείο.

και διάφορες παραλλαγές και συνδυασμοί των άνω. Αμα θυμηθώ και τίποτα άλλο θα το προσθέσω.
Κάποια από αυτά τα επιχειρήματα που μετέφερε ο κος Τουμπής δεν είναι απλά δικαιολογίες...
statakos
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by statakos » Thu Sep 15, 2011 12:43 pm

Ωραία λοιπόν, δεκτά όλα τα άνω. Οι υπόλοιποι τί προτείνετε;
S.a.kiss.007
Mbyte level
Mbyte level

Post by S.a.kiss.007 » Thu Sep 15, 2011 12:57 pm

Διάλογο διάλογο διάλογο!
α) Να δούμε αρχικά αν διαφωνούμε με όλα τα μέτρα ή με ένα μέρος του.
β) Συζήτηση με πρυτανεία, ώστε να δούμε αν μας υποστηρίζουν.
γ) Πίεση άμεσα στο Υπουργείο και όχι μέτρα που πιέζουν μόνο τους φοιτητές (βλ. κατάληψη). Αν στηθούν από κάτω από τη Διαμαντοπούλου (με την καλή έννοια :-p ) 1200 φοιτητές της ΑΣΟΕΕ, συν πόσοι παραπάνω μαζί με τις άλλες σχολές, που ψήφισαν κατά του Νομοσχεδίου, θα δεκτεί συζήτηση με τους φοιτητές. Έχει δοκιμαστεί και από επαγγελματικά συνδικάτα αυτό.

Διάλογος με πρυτανεία και υπουργείο είναι το πρώτο βήμα και μετά πράττεις αναλόγως του αποτελέσματος αυτού.

Μην ξεχνάμε πως, την επόμενη Τρίτη που θα έχουμε πάλι το δίλημμα "κατάληψη ή όχι", δεν είναι η πρώτη φορά τον τελευταίο μήνα που προτείνεται/αποφασίστηκε κατάληψη! Πρέπει να αξιολογηθεί και το αν έχουμε δει, όχι κάποιο αποτέλεσμα, αλλά έστω κάποια ελάχιστη κίνηση προς τη λύση.
statakos
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by statakos » Thu Sep 15, 2011 1:16 pm

Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο με αυτά που λες. Το θέμα είναι ότι κάποιοι δεν είναι ώριμοι να κάνουν διάλογο. Μερικοί τα βλέπουν όλα άσπρο ή μαύρο και κάνουν ο,τι περνά από το χέρι τους για να πετύχουν το σκοπό τους.

PS. Τη σωματική μου ακεραιότητα τη θέλω :-p
terminator
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by terminator » Thu Sep 15, 2011 2:32 pm

S.a.kiss.007 wrote:Διάλογο διάλογο διάλογο!
α) Να δούμε αρχικά αν διαφωνούμε με όλα τα μέτρα ή με ένα μέρος του.
β) Συζήτηση με πρυτανεία, ώστε να δούμε αν μας υποστηρίζουν.
γ) Πίεση άμεσα στο Υπουργείο και όχι μέτρα που πιέζουν μόνο τους φοιτητές (βλ. κατάληψη). Αν στηθούν από κάτω από τη Διαμαντοπούλου (με την καλή έννοια :-p ) 1200 φοιτητές της ΑΣΟΕΕ, συν πόσοι παραπάνω μαζί με τις άλλες σχολές, που ψήφισαν κατά του Νομοσχεδίου, θα δεκτεί συζήτηση με τους φοιτητές. Έχει δοκιμαστεί και από επαγγελματικά συνδικάτα αυτό.

Διάλογος με πρυτανεία και υπουργείο είναι το πρώτο βήμα και μετά πράττεις αναλόγως του αποτελέσματος αυτού.

Μην ξεχνάμε πως, την επόμενη Τρίτη που θα έχουμε πάλι το δίλημμα "κατάληψη ή όχι", δεν είναι η πρώτη φορά τον τελευταίο μήνα που προτείνεται/αποφασίστηκε κατάληψη! Πρέπει να αξιολογηθεί και το αν έχουμε δει, όχι κάποιο αποτέλεσμα, αλλά έστω κάποια ελάχιστη κίνηση προς τη λύση.
ειμαι σιγουρος οτι θα χαρακτηριστω με διαφορες ορολογιες αλλα ειλικρινα ο διαλογος πιστευω οτι δεν θα κανει τιποτα. οπως ολα τα συνδικατα δεν καταφεραν τιποτα καλυτερο και περασαν τοσοι νομοι... α ρε με ολη την σημασια χρειαζεται επανασταση με την κανονικη εννοια της λεξεως
- Hiroshima 45
- Chernobyl 86
- Windows 95
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”