Erasmus/Έρασμος
Re: Erasmus/Έρασμος
εγώ αυτό έκανα νομίζω και οι άλλοι έτσι κι αλλίως νομίζω τυπικά είναι σε πρώτη φάση.....
Most of you are familiar with the virtues of a programmer. There are three, of course: laziness, impatience, and hubris.
-
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Αχα, ευχαριστώ. Τα πτυχία γλωσσομάθειας θέλει μόνο απλή φωτοτυπία και να τους πας να δούν και το πρωτότυπο;bikk wrote:εγώ αυτό έκανα νομίζω και οι άλλοι έτσι κι αλλίως νομίζω τυπικά είναι σε πρώτη φάση.....
μόνο απλή φωτοτυπία....
Most of you are familiar with the virtues of a programmer. There are three, of course: laziness, impatience, and hubris.
-
- Gbyte level
Δηλαδή μία αναλυτική, την αίτηση, μία φωτογραφία και τις φωτοτυπίες....ευχαριστώ πολύ! Για φέτος, αν με δεχτούν εκπρόθεσμα, αλλιώς του χρόνου...
ναι,βασικά δεν νομίζω να σου πουν όχι για λίγες μέρες....έτσι κι αλλιώς τα πανεπιστήμια δέχονται αιτήσεις και πολύ πιο μετά από τώρα συμφωνα με τις σελίδες τους
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
-
- Gbyte level
Χααχχα...πες μου τι έχεις βάλει, να βάλω κάτι άλλο, έτσι για το ευχαριστώ για τη βοήθεια.bikk wrote:ναι,βασικά δεν νομίζω να σου πουν όχι για λίγες μέρες....έτσι κι αλλιώς τα πανεπιστήμια δέχονται αιτήσεις και πολύ πιο μετά από τώρα συμφωνα με τις σελίδες τους
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
http://www.cs.aueb.gr/el/content/progra ... -2012-2013
Πάντως όσο γι'αυτό που λέει εδώ για τα υποχρεωτικά του πρώτου έτους δεν το καλύπτω....χρωστάω δύο, σκοπεύω να τα περάσω βέβαια μέχρι να φύγω, απλά είχα την εντύπωση ότι στο τμήμα, μιας και δεν υπάρχουν υποχρεωτικά έτους με την αυστηρή έννοια, αρκούν 10 μαθήματα/60 ECTS, το οποίο το καλύπτω και με το παραπάνω. Είχαν πει κιόλας ότι όταν λένε 10 υποχρεωτικά πρώτου έτους, εννοούν 10 υποχρεωτικά γενικώς...
Last edited by michalis on Fri Feb 17, 2012 3:19 pm, edited 2 times in total.
ούτε και εγώ το καλύπτω τα 10 πρέπει να αρκούν απο ότι είχε πει η γαλάνη....
νορβηγία το χειμερινό...
νορβηγία το χειμερινό...
-
- Gbyte level
Γαλανάκη.bikk wrote:ούτε και εγώ το καλύπτω τα 10 πρέπει να αρκούν απο ότι είχε πει η γαλάνη....
νορβηγία το χειμερινό...
Α, εντάξει, είμαι του εαρινού.
Και ειδικά εκεί πάνω, αν και το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά, με προβληματίζει πολύ το θέμα του κόστους. Ακούω διάφορα. Και δεν ξέρω και κατά πόσο εύκολο είναι να βρεις καμιά ψευτοδουλειά τύπου 2-3 ώρες χωρίς Νορβηγικά.
PS: Σόρρυ σ'εχω πρήξει αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί όλα αυτά δεν είναι ήδη ανεβασμένα στη σελίδα...Υπάρχει κανένα για Πληροφορική στα Αγγλικά από τα Wien, Aalborg, Paris-Dauphine, Corvinus, Norwegian University of Science κλπ, Univ. do Minho και Vilniaus που ήταν πέρσι στον πίνακα αλλά όχι φέτος;
Αυτό στο Vilnus έχει τις περισσότερες θέσεις....αλλά δεν ξέρω πόσο ενδιαφέρον μπορεί να έχει μία πρώην σοβιετική πόλη στην άκρη του πουθενά...είναι challenge βέβαια.
και εγώ τα σκεφτόμουν αυτά που λες αλλά μου φαινόταν πιο αξιόλογο σε σχέση μετα άλλα και πιο εύκολο να βρεις μαθήματα .το corvinus το έβαλα και εγώ φαίνεται αρκετά καλό(αν και έχει λίγα μαθήματα πληροφορικής αν θες οικονομικά όμως...)και του ααλποργκ υπάρχει σίγουρα και τα άλλα νομίζω.ίσως λοιπει κανένα γαλλικό
για πιο σίγουρα πετάξου μέχρι τη γραμματεία να δεις όμως μη σε παρω στο λαιμό μου,οι θέσει όμως όπως ξαναείπα νομίζω είναι αισθητά λιγότερες...
υγ λιθουανία ρουμανία ακούγονται ενδιαφέρον(μαλιστα λιθουανία κάποιοι μου είχαν πει ότι ήταν γα...α) αλλά δεν ξέρω αν μπορείς να κάτσεις ένα εξάμηνο
για πιο σίγουρα πετάξου μέχρι τη γραμματεία να δεις όμως μη σε παρω στο λαιμό μου,οι θέσει όμως όπως ξαναείπα νομίζω είναι αισθητά λιγότερες...
υγ λιθουανία ρουμανία ακούγονται ενδιαφέρον(μαλιστα λιθουανία κάποιοι μου είχαν πει ότι ήταν γα...α) αλλά δεν ξέρω αν μπορείς να κάτσεις ένα εξάμηνο
-
- Gbyte level
bikk wrote:και εγώ τα σκεφτόμουν αυτά που λες αλλά μου φαινόταν πιο αξιόλογο σε σχέση μετα άλλα και πιο εύκολο να βρεις μαθήματα .το corvinus το έβαλα και εγώ φαίνεται αρκετά καλό(αν και έχει λίγα μαθήματα πληροφορικής αν θες οικονομικά όμως...)και του ααλποργκ υπάρχει σίγουρα και τα άλλα νομίζω.ίσως λοιπει κανένα γαλλικό
Κι εκεί 5 μήνες είναι. Απλά μου κάνει εντύπωση αυτό που λες γιατί συνήθως τα πανεπιστήμια με Αγγλικά έδιναν 1, άντε 2 θέσεις για 5 μήνες. Μάξιμουμ 3 το Vilniaus που σου είπα. Δηλαδή όταν λες αισθητά λιγότερες....τι εννοείς;.
νομίζω ότι είδα πολλά 1χ... ίσως να μην προσεξα καλά πάντως η νορβηγία είχε 1χ5. εννοώ για τη ζωή γενικά αν είναι "ωραία" αλλό να κάθεσε μια βδομάδα και άλλο πεντε μήνες...το ίδιο βεβαια μπορεί να πει κανεις και για τις σκανδιναβικές πχ αλλά εντάξει δεν είναι το ίδιο
-
- Gbyte level
Νομίζω παντού 5 μήνες είναι, πέρσι δηλαδή έτσι ήταν κι αυτό εξαρτάται απ'τη διάρκεια εξαμήνου εκεί, ασχέτως αν θα πάρουν 1 ή 3 άτομα. Θα το κοιτάξω κιόλας. Άλλωστε δεν επιτρέπει το Erasmus να πας λιγότερο από 2 ή 3 μήνες, οπότε δεν προσφέρονται μικρότερες διάρκειες. Που 3 μήνες δηλαδή είναι η maximum διάρκεια ενός νορμάλ "εξαμήνου" στην ασοέε....bikk wrote:νομίζω ότι είδα πολλά 1χ... ίσως να μην προσεξα καλά πάντως η νορβηγία είχε 1χ5. εννοώ για τη ζωή γενικά αν είναι "ωραία" αλλό να κάθεσε μια βδομάδα και άλλο πεντε μήνες...το ίδιο βεβαια μπορεί να πει κανεις και για τις σκανδιναβικές πχ αλλά εντάξει δεν είναι το ίδιο
δεν καταλαβες εννοω την ποιότητα όχι την ποσότητα που όντως είναι 5 μήνες σε όλαmichalis wrote:Νομίζω παντού 5 μήνες είναι. Θα το κοιτάξω κιόλας. Άλλωστε δεν επιτρέπει το Erasmus να πας λιγότερο από 2 ή 3 μήνες. Που 3 μήνες δηλαδή είναι η maximum διάρκεια ενός νορμάλ "εξαμήνου" στην ασοέε....bikk wrote:νομίζω ότι είδα πολλά 1χ... ίσως να μην προσεξα καλά πάντως η νορβηγία είχε 1χ5. εννοώ για τη ζωή γενικά αν είναι "ωραία" αλλό να κάθεσε μια βδομάδα και άλλο πεντε μήνες...το ίδιο βεβαια μπορεί να πει κανεις και για τις σκανδιναβικές πχ αλλά εντάξει δεν είναι το ίδιο
-
- Gbyte level
Ααα...οκ, εντάξει. Καλά αν κι εντάξει, 5 μήνες είναι, όσο χάλια και να ναι πιστεύω περνάνε.....έτσι κι αλλιώς με τη θέλησή μας πάμε.
καλα ναι σιγουρα και δε θα είναι κι άσχημα λογικά,δεν ξέρω κατα πόσο αξίζει να πας εκεί σε σχέση με άλλες χώρες όμως.
ερώτηση
μήπως ξέρει κανείς πόσο χρόνο πέρνει να σου απαντήσουν αν σε δέχονται ή όχι???γιατί ξέχασα να ρωτήσω στη γραμματεία
ερώτηση
μήπως ξέρει κανείς πόσο χρόνο πέρνει να σου απαντήσουν αν σε δέχονται ή όχι???γιατί ξέχασα να ρωτήσω στη γραμματεία
-
- Gbyte level
Μου έχουν πει ότι συνήθως Απρίλιο-Μάιο αρχίζουν οι αιτήσεις για τις εστίες. Οπότε λογικά οι αξιολογήσεις των αιτήσεων γίνονται πριν απ'αυτό.
οκ,thanks γιατί είναι και η επιλογή μαθημάτων στη μέσηmichalis wrote:Μου έχουν πει ότι συνήθως Απρίλιο-Μάιο αρχίζουν οι αιτήσεις για τις εστίες. Οπότε λογικά οι αξιολογήσεις των αιτήσεων γίνονται πριν απ'αυτό.
-
- Gbyte level
Έχουν βγει τα αποτελέσματα επιλογών στο webmail.....γνωρίζετε το minimum ECTS που πρέπει να συμπληρωθεί για το Learning Agreement; Θα πρέπει να το πάμε με τις μονάδες των αντιστοίχων μαθημάτων της ΑΣΟΕΕ που θα αναγνωριστούν ή με τις μονάδες των εκεί μαθημάτων, σε περίτπωση που διαφέρουν;
νομίζω χωρίς να είμαι σίγουρος αν μπορεί ας πει και κάποιος άλλος για πιο σίγουρα ότι πρέπει να έχεις 30 ects δηλαδη 5 μαθήματα για παραπάνω δ ξέρω.η ασοεε δε χρησιμοποιεί το ects μου φαίνεται γι αυτό ότι μάθημα διαλέγεις μετράει για 6 μονάδες...michalis wrote:Έχουν βγει τα αποτελέσματα επιλογών στο webmail.....γνωρίζετε το minimum ECTS που πρέπει να συμπληρωθεί για το Learning Agreement; Θα πρέπει να το πάμε με τις μονάδες των αντιστοίχων μαθημάτων της ΑΣΟΕΕ που θα αναγνωριστούν ή με τις μονάδες των εκεί μαθημάτων, σε περίτπωση που διαφέρουν;
είχε κανείς νέα από την πρόοδο των διαδικασιών η γενικά ξέρει τίποτα...
-
- Gbyte level
Απ'το δικό μου στο Παρίσι μου έχουν στείλει mail με όλη τη διαδικασία. Οπότε τώρα είναι στο χέρι κάθε πανεπιστημίου το πότε θα απαντήσει.
- Eldebryn
- Venus Former Team Member
Σκέφτομαι φέτος να κάνω αίτηση για Erasmus με έναν φίλο και είπα να αναφέρω κάποιες μου απορίες εδώ.
1) Υπάρχει κανείς(οχι απαραίτητα απο πληροφορική) που να έχει πάει Νορβηγία, Δανία, Πορτογαλία ή Λιθουανία να αναφέρει τι παίζει απο άποψη οργάνωσης, τιμών, διαμονής και μαθημάτων?
2) Η υπεύθυνη της σχολής ανέφερε οτι αν και σε μερικά τμήματα υπάρχει 1 θέση για το τμήμα μας, υπάρχει περίπτωση να προστεθούν και άλλες αν υπάρξει ζήτηση. Έχουν υπάρξει σχετικές περιπτώσεις ή είναι πολύ τραβηγμένο σενάριο?
3) Στην περίπτωση που κάνει κάποιος αίτηση και γίνει δεκτός αλλα αποφασίσει με την ανακοίνωση του αποτελέσματος οτι δεν θέλει να πάει τελικά στον συγκεκριμένο προορισμό για κάποιον λόγο, μπορεί να ακυρώσει την διαδικασία? Εάν ναι, υπάρχουν επιπτώσεις?
1) Υπάρχει κανείς(οχι απαραίτητα απο πληροφορική) που να έχει πάει Νορβηγία, Δανία, Πορτογαλία ή Λιθουανία να αναφέρει τι παίζει απο άποψη οργάνωσης, τιμών, διαμονής και μαθημάτων?
2) Η υπεύθυνη της σχολής ανέφερε οτι αν και σε μερικά τμήματα υπάρχει 1 θέση για το τμήμα μας, υπάρχει περίπτωση να προστεθούν και άλλες αν υπάρξει ζήτηση. Έχουν υπάρξει σχετικές περιπτώσεις ή είναι πολύ τραβηγμένο σενάριο?
3) Στην περίπτωση που κάνει κάποιος αίτηση και γίνει δεκτός αλλα αποφασίσει με την ανακοίνωση του αποτελέσματος οτι δεν θέλει να πάει τελικά στον συγκεκριμένο προορισμό για κάποιον λόγο, μπορεί να ακυρώσει την διαδικασία? Εάν ναι, υπάρχουν επιπτώσεις?