Λουκέτο στη φοιτητική εστία του Οικονομικού Πανεπιστημίου

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Post Reply
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by PASCAL » Thu Jul 12, 2012 6:12 pm

Με λουκέτο κινδυνεύει η φοιτητική εστία του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» ήδη η διοίκηση ενημέρωσε με επιστολή τους οικότροφους για την παύση λειτουργίας, χωρίς, όμως, να υπάρχει καμία δέσμευση για τη στέγαση των 75 φοιτητών τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς η εστία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, από τον Ιανουάριο, όταν δηλαδή η φοιτητική μέριμνα πέρασε στα χέρια των Πανεπιστημίων, επειδή ο νέος νόμος-πλαίσιο επέβαλε την κατάργηση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, τα προβλήματα διογκώθηκαν. Μάλιστα, πέντε φορές μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα!

«Αν κλείσει η εστία θα αναγκαστούμε να γυρίσουμε πίσω στα σπίτια μας, γιατί χρήματα για νοίκι δεν υπάρχουν», δηλώνει στην εφημερίδα ο φοιτητής Στέλιος Σπαντιδάκης οικότροφος της εστίας στη Δροσόπουλου. Και προσθέτει: «Από τον Γενάρη φαινόταν ότι θα κλείσει γιατί η χρηματοδότηση ήταν πενιχρή αν και τα μηνιαία έξοδα ήταν μόνο 30 χιλιάδες ευρώ».

Ο υπεύθυνος της φοιτητικής λέσχης ΑΣΟΕΕ, καθηγητής Επαμεινώνδα Πανάς περιγράφει με δηλώσεις του στην εφημερίδα την κατάσταση που επικρατεί: «Ως τώρα υπάρχουν μόνο 45 άδειες κλίνες στη φοιτητική εστία επί της οδού Πατησίων και δε γνωρίζουμε ακόμη ποιος θα είναι ο αριθμός των πτυχιούχων. Οι θέσεις αυτές εκτιμούμε ότι θα υπερκαλυφθούν. Όλα τα παιδιά αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Υπάρχουν μέχρι και ασθενείς φοιτητές. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να παρακαλείς τη ΔΕΗ να μην κλείσει το ρεύμα;».
http://tvxs.gr/news/ellada/loyketo-sti- ... epistimioy
Βρωμοπόδαροι επαρχιώτες θέλετε και εστία. Τραβάτε στα σπίτια σας, η ΑΣΟΕΕ είναι μόνο για τους Αθηναίους.
John - John
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year
Re: Λουκέτο στη φοιτητική εστία του Οικονομικού Πανεπιστημίου

Post by John - John » Thu Jul 12, 2012 7:25 pm

Ελπίζω να το λες για αστείο (με κάποιον τρόπο), γιατί άμα φτάσαμε στο σημείο να βρίζουμε ο ένας Έλληνας τον άλλον ..... χαθήκαμε στα σοβαρά ...
"Το θέμα δεν είναι τί είναι δύσκολο ή εύκολο.
Το θέμα είναι τί είναι αληθινό."
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Thu Jul 12, 2012 7:31 pm

John - John wrote:Ελπίζω να το λες για αστείο (με κάποιον τρόπο), γιατί άμα φτάσαμε στο σημείο να βρίζουμε ο ένας Έλληνας τον άλλον ..... χαθήκαμε στα σοβαρά ...
Σαρκαστικά το λέει....
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Thu Jul 12, 2012 7:55 pm

"Researchers have known for years that people with frontotemporal dementia often lose the ability to detect sarcasm"
-----------

ειναι ιδιαιτερα θλιβερο παντως πως βρισκουν λεφτα να χρηματοδοτησουν κατι προγραμματα σαν την "τεχνη στην ασοεε" η μικρης σημασιας "αναγκες" οπως "νεες κουρτινες στα γραφεια του αντιπρυτανη" (<--το ειδα στο διαυγεια αυτο) αλλα δεν μπορουν να βρουν καποια για να κρατησουν τους φοιτητες που δεν μπορουν να μεινουν αλλιως στην αθηνα..
John - John
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by John - John » Thu Jul 12, 2012 8:32 pm

necrofear_13 wrote:
John - John wrote:Ελπίζω να το λες για αστείο (με κάποιον τρόπο), γιατί άμα φτάσαμε στο σημείο να βρίζουμε ο ένας Έλληνας τον άλλον ..... χαθήκαμε στα σοβαρά ...
Σαρκαστικά το λέει....
Κάτι κατάλαβα. Ζητώ συγνώμη για την απερισκεψία μου.
( ή "Λυπάμαι", όπως λέει και ο Τουμπής. )
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: N>4

Post by ja_the_invincible » Fri Jul 13, 2012 12:52 am

Τελείως απαράδεκτη η κατάσταση .Την ίδια στιγμή που οι καινούριες εστίες του πολυτεχνείου έχουνε μέχρι και γήπεδα tennis.Δεν ξέρω αν το ζήτημα είναι ταξικό ή απλά είμαστε το πλέον εγκαταλελειμμένο οικονομικά ίδρυμα της χώρας.Αίσχος πραγματικά...
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
Polkiller13
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Polkiller13 » Fri Jul 13, 2012 3:56 am

ja_the_invincible wrote:Τελείως απαράδεκτη η κατάσταση .Την ίδια στιγμή που οι καινούριες εστίες του πολυτεχνείου έχουνε μέχρι και γήπεδα tennis.Δεν ξέρω αν το ζήτημα είναι ταξικό ή απλά είμαστε το πλέον εγκαταλελειμμένο οικονομικά ίδρυμα της χώρας.Αίσχος πραγματικά...
Το 2ο θα έλεγα έλεγα εγώ
πραγματικά ειναι απαράδεκτο να κλείσει η εστία
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Fri Jul 13, 2012 8:57 pm

Τσεκάρετε δαπάνες, έχουμε ορισμένους πολυέξοδους καθηγητές http://et.diavgeia.gov.gr/f/aueb/
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
John - John
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by John - John » Fri Jul 13, 2012 10:52 pm

stoupeace wrote:Τσεκάρετε δαπάνες, έχουμε ορισμένους πολυέξοδους καθηγητές http://et.diavgeia.gov.gr/f/aueb/
Ντροπή και αίσχος ... :smt012
nickpro
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by nickpro » Sat Jul 14, 2012 3:22 pm

Πάντως είμαστε γενικά ριγμένοι σε αυτό το θέμα. Από όσο ξέρω, τυπικά η ΑΣΟΕΕ δεν έχει φοιτητική εστία. Οι φοιτητές της πάντα καταλάμβαναν μερικές θέσεις στις εστίες του ΕΚΠΑ, τις πιο πολλές σε αυτή που είναι πιο πάνω στην Πατησίων. Και πάλι από όσο ξέρω, σχετικά πρόσφατα είχε μισθωθεί ένα ακίνητο για να λειτουργήσει τυπικά ως εστία, και χρηματοδοτούνταν από τον προϋπολογισμό της ΑΣΟΕΕ. Ενώ νομίζω ότι οι άλλες εστίες έχουν τον δικό τους ξεχωριστό προϋπολογισμό.

Όμως με τις νέες αποφάσεις όπου ο προϋπολογισμός της ΑΣΟΕΕ μειώθηκε στο 50% περίπου, μάλλον είναι αδύνατον να χρηματοδοτηθεί η εστία.

Τώρα για αυτό που λέει ο PASCAL ότι η διαχείρηση πέρασε στα ιδρύματα, δεν το ξέρω. Ξέρω από προσωπική πηγή ότι το ΕΙΝ συγχωνεύτηκε με έναν άλλον οργανισμό και σχημάτισαν έναν νέο, αλλά δεν νομίζω να πέρασαν οι εστίες στον προϋπολογισμό των ιδρυμάτων. Αλλά και αυτό να έγινε, νομίζω ότι η εστία της ΑΣΟΕΕ δεν ήταν ποτέ στην δικαιοδοσία του ΕΙΝ, γιατί ήταν τύποις εστία.
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”