Διδασκαλία Office στο Τμήμα
-
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
-
- Venus Former Team Member
Όπως πολύ σωστά έχει προαναφερθεί, η τριβή και η χρήση (καλά μπορείς να ρωτήσεις και κανέναν άλλο, δε θα σου πάρει το κεφάλι) σε κάνει να είσαι ένας αρκετά καλός χρήστης των Office, και να ξέρεις πως να τελειώσεις την δουλειά σου ... 
Το θέμα ΔΕΝ είναι να γίνουμε χρήστες ... το θέμα είναι να γίνουμε ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ !

Το θέμα ΔΕΝ είναι να γίνουμε χρήστες ... το θέμα είναι να γίνουμε ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ !
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
Δε νομίζω να είπε κανείς ότι θα παραμερίσουμε τον προγραμματισμό, αλλά όπως και να το κάνουμε και ένα χαζό documentation να θες να γράψεις κάπου θα το γράψεις κι αυτό και δε θα είναι στα vi/visual studio κτλ.
Μάθε τέχνη κι άστηνε!!!Είτε λέγεται word, είτε open office-κάποια στιγμή θα χρειαστεί και καλό είναι να ξέρεις δυο τρια πράγματα για να τελειώνεις αυτό που θες να κάνεις αμέσως, χωρίς να ψάχνεσαι και να κολλάς σε ανούσιες λεπτομέρειες.. Δεν έχει ουσία να χρειάζεται κανένας 5 ώρες για να γράψει ένα απλό χαζό κείμενο.
Δεν υπονοώ ότι θα πρέπει να τα διδασκόμαστε υποχρεωτικά, αλλά ένα μάθημα όπως είανι οι ξένες γλώσσες ή οι χοροί και να το παρακολουθεί όποιος θέλει δεν είναι τόσο δύσκολο να οργανωθεί. Aς οδηγεί αργότερα σε ECDL, πολύς κόσμος θα ωφεληθεί απ' όλα τα τμήματα.
Μάθε τέχνη κι άστηνε!!!Είτε λέγεται word, είτε open office-κάποια στιγμή θα χρειαστεί και καλό είναι να ξέρεις δυο τρια πράγματα για να τελειώνεις αυτό που θες να κάνεις αμέσως, χωρίς να ψάχνεσαι και να κολλάς σε ανούσιες λεπτομέρειες.. Δεν έχει ουσία να χρειάζεται κανένας 5 ώρες για να γράψει ένα απλό χαζό κείμενο.
Δεν υπονοώ ότι θα πρέπει να τα διδασκόμαστε υποχρεωτικά, αλλά ένα μάθημα όπως είανι οι ξένες γλώσσες ή οι χοροί και να το παρακολουθεί όποιος θέλει δεν είναι τόσο δύσκολο να οργανωθεί. Aς οδηγεί αργότερα σε ECDL, πολύς κόσμος θα ωφεληθεί απ' όλα τα τμήματα.
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
"χρήσιμη" είναι η φωτογραφία, οι ξένες γλώσσες (όχι μόνο αυτές που παρέχονται για πτυχίο), ο αθλητισμός και οι χοροί. Ας οργανώσουν ένα μάθημα τέτοιου τύπου, προαιρετικό αλλά στα πλαίσια του πανεπιστημίου.
A blink of an eye
A dream for the blind
Έλα τώρα, όλοι μας νομίζω έχουμε μεγαλύτερες φιλοδοξίες από αυτό.xrokos wrote:Ο πληροφορικάριος δεν ξέρει καλό OFFICE αλλά καλό προγραμματισμό κλπ.Αν τώρα θες να ακολουθήσεις καριέρα γραμματέα τότε μάθε το OFFICE απ'εξω και ανακατωτά!Και με την ευχή μου!!!
Απλά, δεν νομίζω ότι τη μέρα της ορκωμοσίας μου θα στέκεται στην
είσοδο της σχολής ο πρόεδρος καμιάς top εταιρίας υπολογιστών να
με πάει με τη λιμουζίνα στο νέο μου γραφείο... Μέχρι να βρω την πολυπόθητη
θέση, τι να κάνω, να την αράξω περιμένοντας; Νομίζω πως η
lumenintervalum έχει δίκιο: "Μάθε τέχνη κι άστηνε!"

"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
Ναι ρε παιδί μου, την τέχνη του WORD την ξέρεις.Εννοώ να γράφεις κείμενο, να βάζεις εικόνες, να αλλάζεις παραγράφους, να κάνεις στήλες...Ε, τι άλλο πια να μάθεις;Έλεος!Αν ήσουν γραμματέας πρέπει να το ξεσκονίσεις το WORD αλλά δε νομίζω να έχεις τέτοιες βλέψεις.Άλλωστε στη ανάγκη κατεβάζεις ένα tutorial, παίρνεις κανένα βιβλίο αξίας 25ευρώ και είσαι έτοιμη για τη θέση γραμματέα.Βέβαια πρέπει να είσαι και εμφανίσιμη για να πετύχεις! 

Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
μόνο αυτά νομίζεις ότι έχει το word?
Σχήματα κτλ πώς τα φτιάχνεις??κι αν θες να διορθώσεις ένα κείμενο και να φαίνονται οι αλλαγές πώς τις κάνεις??Περιεχόμενα??Παραπομπές??
Λέω για πράγματα που είναι πιθανό να χρειαστεί στη σχολή. Γιατί να μην μπορεί να τα μάθει εαν το επιλέξει??Με την ίδια λογική θα έπρεπε να μαθαίνουμε αγγλικά μόνο τα σχετικά με computer science και τα υπόλοιπα να μην τ αγγίζουμε καν
Σχήματα κτλ πώς τα φτιάχνεις??κι αν θες να διορθώσεις ένα κείμενο και να φαίνονται οι αλλαγές πώς τις κάνεις??Περιεχόμενα??Παραπομπές??
Λέω για πράγματα που είναι πιθανό να χρειαστεί στη σχολή. Γιατί να μην μπορεί να τα μάθει εαν το επιλέξει??Με την ίδια λογική θα έπρεπε να μαθαίνουμε αγγλικά μόνο τα σχετικά με computer science και τα υπόλοιπα να μην τ αγγίζουμε καν
A blink of an eye
A dream for the blind
Ρε παιδιά το Word είναι προϊόν τι να κάτσουμε να το μάθουμε όπως ήρθε μπορεί και να παρέλθει στα επόμενα 10-15 χρόνια. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με μια γλώσσα βέβαια. Οι βασικές γνώσεις που έχει αποκομήσει κάποιος (πιστεύω) απο την σχολή μας είναι για να μπορεί εύκολα να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις. Εάν μάθεις να χειρίζεσαι το Word, το Netbeans το VS κλπ τότε απλά εξειδικευμένος εργάτης είσαι. Τέχνη είναι να μάθεις να προγραμματίζεις σωστά χωρίς να ακολουθείς patterns και το αποτέλεσμα να είναι σωστό ή τέχνη είναι να πάρεις το νέο x,y,z νέο "word" να και μπορείς αμέσως να προσαρμοστείς και να το χρησιμοποιείς οχι να γίνεις super expert σε κάτι το οποίο βρίσκεται τώρα σε άνθιση. Βέβαια θα μπορούσες να εμβαθύνεις και να το χειρίζεσαι τέλεια αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Συμφωνώ και επαυξάνω...HdkiLLeR wrote:Τέχνη είναι να μάθεις να προγραμματίζεις σωστά χωρίς να ακολουθείς patterns και το αποτέλεσμα να είναι σωστό ή τέχνη είναι να πάρεις το νέο x,y,z νέο "word" να και μπορείς αμέσως να προσαρμοστείς και να το χρησιμοποιείς
[offtopic]
Πάντως για "μεγάλα" και "βαριά" κείμενα (με πολλές εικόνες, πίνακες κλπ) το Word είναι άθλιο.
LaTeX Rulez

[/offtopic]
It is by will alone I set my mind in motion...
Πωπω μιλάτε λες και είστε τελείως στόκοι!Αφου δεν είστε, τι το συζητάτε;;Όλα αυτά είναι γελοιωδώς εύκολα με ένα tutorial,ένα F1,ένα google βρε αδερφέ.Πολλά features τα βρίσκεις και μόνος σου με λίγο ψαξιμο.Έχω μια φίλη που σπουδάζει σε ΙΕΚ και μαθαίνουν Outlook.Τι θέλετε η σχολή να γίνει ΙΕΚ;Δεν είμαστε και τόσο ταβανόπροκες!
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
-
- Gbyte level
ΕΕΕ... τσαπρρρρ.... χαλάρωσε λίγο (για τους χαρακτηρισμούς λέω)xrokos wrote:Πωπω μιλάτε λες και είστε τελείως στόκοι!Αφου δεν είστε, τι το συζητάτε;;Όλα αυτά είναι γελοιωδώς εύκολα με ένα tutorial,ένα F1,ένα google βρε αδερφέ.Πολλά features τα βρίσκεις και μόνος σου με λίγο ψαξιμο.Έχω μια φίλη που σπουδάζει σε ΙΕΚ και μαθαίνουν Outlook.Τι θέλετε η σχολή να γίνει ΙΕΚ;Δεν είμαστε και τόσο ταβανόπροκες!
Το Latex χρειάζεται επιγόντως έναν editor της προκοπής... μέχρι τότε θα ανήκει στην κατηγορία των πραγμάτων που ΔΕ δουλεύουν ;-)
-
- Venus Former Team Member
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
είπε κανείς για υποχρεωτικό μάθημα??απορώ που καθόμαστε και το αναλύουμε τόσο. Εννοείται (και νομίζω συμφωνούμε όλοι σ αυτό) ότι υποχρεωτικό μάθημα ή επιλογής (for all that matter) ΔΕΝ θα πρέπει να υπάρχει στο πρόγραμμα σπουδών.
Εγώ αναφέρθηκα σε μάθημα εκτός προγράμματος σπουδών στα πλαίσια όμως του πανεπιστημίου όπως τα κινέζικα ή η φωτογραφία!!!
Εγώ αναφέρθηκα σε μάθημα εκτός προγράμματος σπουδών στα πλαίσια όμως του πανεπιστημίου όπως τα κινέζικα ή η φωτογραφία!!!
A blink of an eye
A dream for the blind
Κάνω άλλη μια προσπάθεια να εξηγήσω την αρχική μου
πρόταση:
1)Όπως, ακριβώς αναφέρει η lumenintervalum, μίλησα για το
βοηθητικό χαρακτήρα του σεμιναρίου. Ποτέ δεν πρότεινα να γίνει
υποχρεωτικό ή να μας φορτώσουν περισσότερο το ήδη βεβαρημένο
πρόγραμμά μας.
2)Ποτέ δεν πρότεινα την υποβάθμιση της σχολής, την προσαρμογή
της στις ανάγκες της συγκεκριμένης εταιρίας λογισμικού ή την
προσαρμογή των αποφοίτων της σε κάθε χαζομάρα που ζητά ο εκάστοτε
εργοδότης.
3)Όπως μας προτείνει η σχολή κάποια προγράμματα που υπάρχουν στα
εργαστήρια, έτσι θα μπορούσε να παρέχει κάποια βοήθεια και σε
αυτό συγκεκριμένα για το μόναδικό λόγο ότι είναι δημοφιλές σε
εξωσχολικές συνθήκες. Το Mathematica πχ, δεν είναι συγκεκριμένης
κατασκευής, μόδας, έκδοσης που σε λίγα χρόνια θα βγει καλύτερή
της; Μην πω ότι είναι και πολύ πιο περιορισμένης χρησιμότητας
στην πραγματική ζωή από το Office. Απλά αναγνωρίζεται ότι έιναι
χρήσιμο στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
4)Για το word εντάξει καταθέτω πια τα όπλα! Το Access όμως ,πώς
στο καλό μαθαίνεται πατώντας μόνο το κουμπάκι του help? Εδώ πριν μπω
στη σχολή δεν ήξερα καν τι είναι - επιστημονικά τουλάχιστον -
βάση δεδομένων (η αμαρτωλή)!
Ανακεφαλαίωση:
Οι δύο καλύτεροι λόγοι για να μην διδάσκεται το Office στη σχολή που
ειπώθηκαν παρά πάνω μου φάνηκαν:
Ό,τι είναι άδικο να προτείνονται συγκεκριμένα εργαλεία, συγκεκριμένης
εταιρίας (σωστότατο αν και πρακτικά αδύνατον εκτός κι αν βγάλει
η σχολή δικούς της editors, μεταγλωττιστές κτλ.)
Ό,τι προγραμματισμός δεν είναι η εκμάθηση με παρωπίδες ενός
εργαλείου και that's it, αλλά η προσαρμογή της γνώσης στις
εκάστοτε συνθήκες.
Από κει και πέρα το να αρνούμαστε να μάθουμε κάτι γιατί ακούγεται
εξωφρενικά εύκολο ή το διδάσκουν αλλού κι εμείς πρέπει να διαφέρουμε
σώνει και καλά δεν μου φαίνονται αρκετοί για να αλλάξω γνώμη.
Το τμήμα μας είναι τμήμα καλύτερης ποιότητας από όλα τα ΙΕΚ όχι
γιατί διδάσκει τα πιο δύσκολα θέματα που μπορεί, αλλά για την
ποιότητα των καθηγητών του, την οργάνωσή του, την ποικιλία θεμάτων
που διδάσκει και κυρίως τη διάθεσή του να βάλει τον πήχη ψηλά.
Σίγουρα υπάρχουν ακόμη πράγματα να γίνουν, στο χέρι μας είναι να
τα προτείνουμε.
πρόταση:
1)Όπως, ακριβώς αναφέρει η lumenintervalum, μίλησα για το
βοηθητικό χαρακτήρα του σεμιναρίου. Ποτέ δεν πρότεινα να γίνει
υποχρεωτικό ή να μας φορτώσουν περισσότερο το ήδη βεβαρημένο
πρόγραμμά μας.
2)Ποτέ δεν πρότεινα την υποβάθμιση της σχολής, την προσαρμογή
της στις ανάγκες της συγκεκριμένης εταιρίας λογισμικού ή την
προσαρμογή των αποφοίτων της σε κάθε χαζομάρα που ζητά ο εκάστοτε
εργοδότης.
3)Όπως μας προτείνει η σχολή κάποια προγράμματα που υπάρχουν στα
εργαστήρια, έτσι θα μπορούσε να παρέχει κάποια βοήθεια και σε
αυτό συγκεκριμένα για το μόναδικό λόγο ότι είναι δημοφιλές σε
εξωσχολικές συνθήκες. Το Mathematica πχ, δεν είναι συγκεκριμένης
κατασκευής, μόδας, έκδοσης που σε λίγα χρόνια θα βγει καλύτερή
της; Μην πω ότι είναι και πολύ πιο περιορισμένης χρησιμότητας
στην πραγματική ζωή από το Office. Απλά αναγνωρίζεται ότι έιναι
χρήσιμο στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
4)Για το word εντάξει καταθέτω πια τα όπλα! Το Access όμως ,πώς
στο καλό μαθαίνεται πατώντας μόνο το κουμπάκι του help? Εδώ πριν μπω
στη σχολή δεν ήξερα καν τι είναι - επιστημονικά τουλάχιστον -
βάση δεδομένων (η αμαρτωλή)!
Ανακεφαλαίωση:
Οι δύο καλύτεροι λόγοι για να μην διδάσκεται το Office στη σχολή που
ειπώθηκαν παρά πάνω μου φάνηκαν:

εταιρίας (σωστότατο αν και πρακτικά αδύνατον εκτός κι αν βγάλει
η σχολή δικούς της editors, μεταγλωττιστές κτλ.)

εργαλείου και that's it, αλλά η προσαρμογή της γνώσης στις
εκάστοτε συνθήκες.
Από κει και πέρα το να αρνούμαστε να μάθουμε κάτι γιατί ακούγεται
εξωφρενικά εύκολο ή το διδάσκουν αλλού κι εμείς πρέπει να διαφέρουμε
σώνει και καλά δεν μου φαίνονται αρκετοί για να αλλάξω γνώμη.
Το τμήμα μας είναι τμήμα καλύτερης ποιότητας από όλα τα ΙΕΚ όχι
γιατί διδάσκει τα πιο δύσκολα θέματα που μπορεί, αλλά για την
ποιότητα των καθηγητών του, την οργάνωσή του, την ποικιλία θεμάτων
που διδάσκει και κυρίως τη διάθεσή του να βάλει τον πήχη ψηλά.
Σίγουρα υπάρχουν ακόμη πράγματα να γίνουν, στο χέρι μας είναι να
τα προτείνουμε.
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
- Fairy
- Gbyte level

αυτό μάλλον θα πήγαινα στα τελευταία μαθήματα αν κάνουν κάτι που είναι για προχωρημένους.
Θα πήγαινα όμως σίγουρα σε όλα τα άλλα, Excel, Powerpoint που ξέρω μόνο τα πολύ βασικά
και οπωσδήποτε Access, FrontPage που έχω - προσωπικά πάντα - μαύρα μεσάνυχτα. Με ενδιαφέρει
επίσης τυφλό σύστημα, πέρα από το Office της Microsoft. Νομίζω είναι μια δεξιότητα χρήσιμη όχι
μόνο στις γραμματείς... Γράφω αρκετά γρήγορα και έτσι, αλλά με το τυφλό έχεις άλλον αέρα.

Προσπάθησα και με CD, αλλά τα πιο χρήσιμα tips μου τα είπαν άτομα που έχουν μάθει ήδη, παρά
το όποιο εγχειρίδιο αυτοβοήθειας...
- silegav
- Venus Project Founder
Εγώ είμαι της άποψης να μην διδάσκεται τίποτα τέτοιο πάλι στο πανεπιστήμιο. Είμαι της άποψης επίσης ότι όποιος θέλει, μπορεί να μάθει όποιοδήποτε από τα εργαλεία αυτά και σε λίγο χρόνο, καλό θα του κάνει να μάθει κάτι μόνος, η διαδικασία και μόνο του ψαξίματος θα είναι ωφέλιμη.
Τώρα για το σεμινάριο, είμαι κι εκεί αντίθετος.Γιατί?Να κάνω μερικές ερωτήσεις:
α)ποιός θα είναι ο "διδάσκων/demonstrator" του Office?Να καλέσουμε την MS>θα φάμε ξύλο, να προσλάβουμε κάποιον?>εδώ δεν έχουμε λεφτά για μελάνια και χαρτιά, θα πληρώνουμε κάποιον να μας μάθει office?
β)Που θα γίνεται η διδασκαλία? Εγώ ήμουν από τους τυχερούς που πρόλαβαν να έχουν πάντα ένα εργαστήριο ελέυθερο για να κάνει δουλειά, τώρα έχω πετύχει φορές να γίνεται και στα δύο μάθημα, θα θέλατε να επιβαρυνθεί κι άλλο το πρόγραμμα των εργαστηρίων?
γ)Πως θα δικαιολογηθεί η "προώθηση" πολυεθνικών εταιρειών μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου για το οποίο θα υπάρξει 110% κατηγορία(δεν είμαι σύμφωνος με την κατηγορία, αλλά θα υπάρξει). Εδώ καλά καλά δεν μας προτείνεται κάποιο IDE για programming, θα προσφέρουν προώθηση πολύ συγκεκριμένης πλατφόρμας που δεν είναι και τσάμπα?
Κλείνοντας να κάνω μια πρόταση: Τα άλλα τμήματα ξέρω ότι έχουν τα μαθήματα για τα οποία συζητάτε. Απ'όσο ξέρω τα μαθήματα αυτά είναι ανοιχτά και γίνονται στο Κ/Υ στον 3ο της Δεριγνύ. Όποιος θέλει θα μπορούσε να μάθει πότε γίνονται τα μαθήματα αυτά και να πάει να παρακολουθήσει εκεί.
Τώρα για το σεμινάριο, είμαι κι εκεί αντίθετος.Γιατί?Να κάνω μερικές ερωτήσεις:
α)ποιός θα είναι ο "διδάσκων/demonstrator" του Office?Να καλέσουμε την MS>θα φάμε ξύλο, να προσλάβουμε κάποιον?>εδώ δεν έχουμε λεφτά για μελάνια και χαρτιά, θα πληρώνουμε κάποιον να μας μάθει office?
β)Που θα γίνεται η διδασκαλία? Εγώ ήμουν από τους τυχερούς που πρόλαβαν να έχουν πάντα ένα εργαστήριο ελέυθερο για να κάνει δουλειά, τώρα έχω πετύχει φορές να γίνεται και στα δύο μάθημα, θα θέλατε να επιβαρυνθεί κι άλλο το πρόγραμμα των εργαστηρίων?
γ)Πως θα δικαιολογηθεί η "προώθηση" πολυεθνικών εταιρειών μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου για το οποίο θα υπάρξει 110% κατηγορία(δεν είμαι σύμφωνος με την κατηγορία, αλλά θα υπάρξει). Εδώ καλά καλά δεν μας προτείνεται κάποιο IDE για programming, θα προσφέρουν προώθηση πολύ συγκεκριμένης πλατφόρμας που δεν είναι και τσάμπα?
Κλείνοντας να κάνω μια πρόταση: Τα άλλα τμήματα ξέρω ότι έχουν τα μαθήματα για τα οποία συζητάτε. Απ'όσο ξέρω τα μαθήματα αυτά είναι ανοιχτά και γίνονται στο Κ/Υ στον 3ο της Δεριγνύ. Όποιος θέλει θα μπορούσε να μάθει πότε γίνονται τα μαθήματα αυτά και να πάει να παρακολουθήσει εκεί.