Κατάληψη

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Locked

Είστε ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της κατάληψης στο ΟΠΑ

ΥΠΕΡ
38
28%
ΚΑΤΑ
96
72%

Total votes: 134
FadeToBlack
bit level
bit level

Post by FadeToBlack » Wed May 31, 2006 11:03 pm

Φοβερή όλη αυτή η συζήτηση.....3 μέρες τώρα τη διαβάζω και αμφιβάλλω αν τα έχω δει όλα.
Και οι 2 πλευρές έχουν επιχειρήματα και είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να πάρει θέση.
Εγώ είμαι κατά του νομοσχεδίου, όχι επειδή έχω κάτι με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά επειδή στη χώρα που ζούμε έχω γνωρίσει με προσωπικά βιώματα τι ρόλο παίζει το χρήμα. Εδώ και στα κρατικά πανεπιστήμια επί μονίμου βάσεως συμβαίνουν γεγονότα που υποβαθμίζουν το θεσμό της γνώσης,
παράδειγμα 1) Κολλητός μου στο πολυτεχνείο πριν από 2-3 χρόνια είχε στείλει φίλο του να δώσει μάθημα για αυτόν με τη συννεόηση του καθηγητή!!!!!Ήταν σε κόμμα βλέπετε και είχαν μια κάποια εξουσία.
παράδειγμα 2) Καθηγητής να περνάει μαθήτρια επειδή είχαν περιπτύξει κάποιες σχέσεις...δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες, και αυτό μάλιστα είχε γίνει στην ασοεε.
Αν αυτά συμβαίνουν στα κρατικά πανεπιστήμια που τους καθηγητές τους πληρώνει το κράτος και δεν έχουν κανένα όφελος από εμάς, δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γίνεται στα λεγόμενα "μη-κρατικά"...
Για να κάνω πιο καταννοητή τη σκέψη μου, αν υπήρχε κάποιο ΙΕΚ Ιατρικής εγώ δε θα εμπιστευόμουν τον εαυτό μου σε κάποιον απόφοιτο εκείνου του ΙΕΚ.
Ξεκαθαρίζω οτί είναι απλά οι φόβοι που έχω για την κατάσταση που έρχεται, ίσως ξαφνικά να γίνουμε Αγγλία και Γαλλία και τα πάντα να δουλέψουν άψογα και σωστά όπως εκεί.

Τώρα βέβαια επειδή κάπου διάβασα και για τις καταλήψεις επί Αρσένη, κι επειδή τυχαίνει να πήγαινα 2α λυκείου εκείνη την περίοδο ήμουν κι εγώ στις πορείες και στις καταλήψεις ως ενεργό μέλος όσο μπορούσα βέβαια...και κάποια στιγμή με ρώτησε ένας καθηγητής που αποσκοπούμε κάνοντας τις καταλήψεις, και τότε του είχα πει επακριβώς "Εμείς απλά θέλουμε να χάσουμε μάθημα,δεν πιστεύω ότι θα γίνει τίποτα,το νομοσχέδιο θα περάσει τελικά και θα η πρώτη χρονιά δηλαδή εμείς θα υποστούμε μια μεγάλη αποτυχία", κι έτσι έγινε τελικά. Παιδιά ο τρόπος για να εκφράσουμε τις αντιρρήσεις δεν είναι οι καταλήψεις, καλώς η κακώς έχουμε δημοκρατία και αν έστω και ένας θέλει να κάνει μάθημα εσύ δεν έχεις το δικαίωμα να του το στερήσεις. Ο μόνος τρόπος για να κάνει πίσω το κράτος είναι να εκφράσουμε τις απόψεις μας ενωμένοι, αλλά αυτό δυστυχώς δε γίνεται διότι πρώτα πρέπει να συμφωνήσουμε εμείς...τελεία
mindcrime
bit level
bit level

Post by mindcrime » Wed May 31, 2006 11:10 pm

Το post σου Mindcrime διαγράφεται.

alexo
Tomahawk
Mbyte level
Mbyte level

Post by Tomahawk » Wed May 31, 2006 11:15 pm

mindcrime για αλλη μια φορα η αντιμετωπιση σου ειναι απαραδεκτη.Θα σε παρακαλουσα να αναλογιστεις της καταστασης και να αντιληφθεις οτι προκειται για ενα δημοσιο μερος συζητησεων οπου εχουν δικαιωμα ολοι να συμμετασχουν καθως εχουν και ΟΛΟΙ την YΠΟΧΡΕΩΣΗ να συμπεριφερονται κοσμια και να τηρουν κατα γραμμα τους κανονισμους.
Πρεπει να αντιληφθεις οτι στις κοινωνικες σου συναναστροφες και την τριβη σου μεσα απο διαπροσωπικες επαφες ΔΕΝ ειναι αυτος ο τροπος αντιμετωπισης.Μπορεις να διαφωνεις με τον οιονδηποτε αλλα με καποιες βασικες αρχες.Δεν ειναι αμπελι να κανεις οτι θελεις.Οσο συντομοτερα το καταλαβεις τοσο το καλυτερο.

Προτεινω να κανονιστει γρηγορα απο καποιον moderator και να μην αμαυρωθει αυτη η εποικοδομητικοτατη συζητηση.
Last edited by Tomahawk on Wed May 31, 2006 11:27 pm, edited 2 times in total.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Wed May 31, 2006 11:19 pm

Τουλαχιστον ο Βασσαλος ειπε την αποψη του και την τεκμηριωσε

Γενικα, ειναι ενας καθηγητης με ξεκαθαρη αποψη και συμμετεχει και στο φορουμ... Μονο και μονο γιαυτο θα επρεπε να ντρεπεσαι να μιλας ετσι, ακομα και για συμφοιτητη σου, ποσο μαλλον για εναν καθηγητη σου...

Τι να πω, ενας moderator ρε παιδια...
mindcrime
bit level
bit level

Post by mindcrime » Wed May 31, 2006 11:26 pm

post deleted

by alexo
alexo
Venus Former Team Member

Post by alexo » Wed May 31, 2006 11:52 pm

Πραγματικά λυπάμαι πολύ που το επίπεδο της συζήτησης έπεσε τόσο χαμηλά .
Το topic κλειδώνεται γιατί η κατάσταση έχει ξεφύγει.
Το γεγονός ότι κάποιος καθηγητής συμμετέχει στις συζητήσεις μας,πρέπει να μας χαροποιεί είτε συμφωνούμε με τις απόψεις του είτε όχι.
Στο Venus δε γίνεται ΚΑΜΙΑ διάκριση.Ο καθένας μας αντιμετωπίζεται σαν απλός User και μπορεί να εκφράσει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι μπορεί να καταχραστεί αυτό το δικαίωμα εις βάρος του άλλου.

alexo
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by Einherjar » Thu Jun 01, 2006 2:13 am

Αποφασίσαμε το topic να ξαναανοίξει και ο mindcrime γίνεται - προς το παρόν τουλάχιστον - ban, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.
Απαράδεκτες ενέργειες δε θα πρέπει να φιμώνουν τον δημόσιο διάλογο.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
Formax
bit level
bit level

Post by Formax » Thu Jun 01, 2006 11:35 am

σωστά παιδια... είχαμε μια καλή συζήτηση με ( πιστεύω για όλους ) καλή πρόθεση αλλά και με πολύ ενδιαφέρον μιας και υπάρχουν κάμποσες απόψεις πολύ σημαντικές.

Χαίρομαι που ξανάνοιξε! Λίγος σεβασμός τουλάχιστον προς τους κανόνες δεν βλάπτει. Το μόνο που καταφέρνουμε με το να βρίζουμε είναι να μας πετάνε έξω όχι μόνο απο το forum αλλά και από πολλά άλλα στη καθημερινή ζωη!

Παρεπιπτόντως, σήμερα είναι η συνεδρίαση καθηγητών έτσι δεν είναι; Για να δούμε τι θα μάθουμε και απο κει...

Καλό μήνα ε!
The power of the Dark Side of the Force...
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Thu Jun 01, 2006 11:44 am

Formax wrote:Παρεπιπτόντως, σήμερα είναι η συνεδρίαση καθηγητών έτσι δεν είναι; Για να δούμε τι θα μάθουμε και απο κει...
Παιδιά καλό μήνα κατ'αρχάς! :cool: Ξέρετε τι ώρα θα πραγαμτοποιηθεί η συνεδρίαση καθηγητών?
Formax
bit level
bit level

Post by Formax » Thu Jun 01, 2006 11:45 am

not a clue... δεν ξέρω καθόλου... έχω ανοιχτά όλα τα σχετικά site και που και που ρίχνω και καμια ματιά για να δω αν ανακοινώθηκε τπτ... μακάρι να μας πουν κάτι τελεσίδικο για να ξέρουμε...
The power of the Dark Side of the Force...
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Thu Jun 01, 2006 12:39 pm

Αν και λίγο offtopic σε σχέση με την κατάληψη..Άκουσα από το ραδιόφωνο ότι ήδη στις 4 από τις 21 σχολές των Αθηνών, οι καθηγητές ανακοίνωσαν απεργία διαρκείας
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Thu Jun 01, 2006 1:09 pm

Άραγε η ΑΣΟΕΕ θα κολουθήσει τους υπολοίπους ???

Και ακόμη περιμένουμε ... :(
sprmn
Buffer underflow exception
Buffer underflow exception

Post by sprmn » Thu Jun 01, 2006 1:47 pm

Ελπίζω οι καθηγητές να σκεφτούν και κάτι για όσους έχουν γίνει ήδη δεκτοί σε μεταπτυχιακά και πρέπει οπωσδήποτε να πάρουν πτυχίο τώρα τον ιούνιο..... :-(
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Thu Jun 01, 2006 2:11 pm

Zifnab wrote:Αν και λίγο offtopic σε σχέση με την κατάληψη..Άκουσα από το ραδιόφωνο ότι ήδη στις 4 από τις 21 σχολές των Αθηνών, οι καθηγητές ανακοίνωσαν απεργία διαρκείας
Νομιζω πως ειπαν σε μια πρωινη εκπομπη για σχολες,και ειπαν Αριστοτελειο,Παντειο,Οικονομικο και αλλο ενα αλλα δε θυμαμαι..
Με επιφυλαξη οσων ακουσα και οσων ειπανε αυτοι..
Περιμενουμε..
default_user
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by default_user » Thu Jun 01, 2006 3:10 pm

αυτήκοος μάρτυρας και εγώ!
smoky
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by smoky » Thu Jun 01, 2006 3:15 pm

Από flash.gr
Υπέρ της πρότασης της ΠΟΣΔΕΠ για απεργία διαρκείας έχουν ταχθεί μέχρι στιγμής οι σύλλογοι των καθηγητών στο Πάντειο, το Αριστοτέλειο, το Πανεπιστήμιο Πάτρας, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Ρεθύμνου, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο , το Δημοκρίτειο Θράκης και οι Σχολές ΜΜΕ, Νοσηλευτικής και Θετικών επιστημών του Πανεπιστημίου της Αθήνας.
Οι απεργοί θα εκτιμούν κάθε εβδομάδα της εξέλιξη της απεργίας και θα αποφασίζουν για την συνέχεια της
Πάντως κι εγώ απ όσο ξέρω δεν εχει ανακοινωθεί κάτι επίσημο ακόμα. Αναμένουμε...
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Thu Jun 01, 2006 3:21 pm

Πάντως το in.gr δεν δείχνει τόσο ενημερωμένο:
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη

ΑΠΕ
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Προηγούμενο άρθρο:
Αναβρασμός στα Πανεπιστήμια από τις κινητοποιήσεις καθηγητών και φοιτητών (30/5/2006)

Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν την Πέμπτη φοιτητές και πανεπιστημιακοί. Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Παιδείας.

Οι πανεπιστημιακοί αντιδρούν στην αξιολόγηση των ΑΕΙ, στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, στα νομοσχέδια για το νέο ΔΙΚΑΤΣΑ και τη Διά Βίου Εκπαίδευση και ζητούν, μεταξύ άλλων, αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ.

Οι φοιτητές, από την πλευρά τους, ζητούν να μην αλλάξει ο νόμος για τον πανεπιστημιακό άσυλο, να μην καταργηθούν τα δωρεάν συγγράμματα, να μην μπει πλαφόν στα έτη φοίτησης και απαγόρευση στις μεταφορές μαθημάτων κ.ά.

Την ίδια ώρα, υπό κατάληψη τελούν 194 σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ την Τετάρτη συμμετοχή στην απεργία που προκήρυξε η Oμοσπονδία των καθηγητών πανεπιστημίου (ΠOΣΔΕΠ) αποφάσισαν και ο Σύλλογος καθηγητών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Πατρών καθώς και ο Σύλλογος καθηγητών στο Τμήμα ΜΜΕ, στο τμήμα Πληροφορικής και στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πάντως, η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, σε δηλώσεις της στο ραδιόφωνο του Alpha, υποστήριξε ότι κάποιοι καθηγητές χρησιμοποιούν τους φοιτητές τους και «είναι προκλητικό το γεγονός ότι οι καθηγητές Πανεπιστημίου, ενώ απεργούν, πληρώνονται κανονικά».

IN.GR
smoky
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by smoky » Thu Jun 01, 2006 4:04 pm

Οι μεταγλωττιστές ακυρώθηκαν... Ανακοίνωση στο eclass:

"Η τελική εξέταση του μαθήματος στις 6 Ιουνίου 2006 ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. Θα σας
ενημερώσω όταν μάθω τη νέα ημερομηνία εξέτασης.
----Μάρθα Σιδέρη"
lordelesar
byte level
byte level

Post by lordelesar » Thu Jun 01, 2006 4:05 pm

Η τελική εξέταση του μαθήματος στις 6 Ιουνίου 2006 ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. Θα σας
ενημερώσω όταν μάθω τη νέα ημερομηνία εξέτασης.
----Μάρθα Σιδέρη
Μόλις αναρτήθηκε αυτό στο eclass για τους μεταγλωττιστές. Δεν ξέρω αν αποτελεί ενδεικτικό...

edit: με πρόλαβε o smoky :P
krou
byte level
byte level

Post by krou » Thu Jun 01, 2006 4:36 pm

Παιδια,ακουσα οτι υπηρχε το ενδεχομενο να μην γινει τελικα η Συγκλητος σημερα λογω μη απαρτιας των καθηγητων ...
Εχει ακουσει κανεις κατι?? :shock:
The greater danger for most of us lies not in setting our aim too high and falling short but in setting our aim too low, and achieving our mark - Michelangelo
DeadEye
byte level
byte level

Post by DeadEye » Thu Jun 01, 2006 4:57 pm

Μια και ακυρωθηκαν τα μαθηματα που ηταν προγραμματισμενα για τις 6, να υποθεσω οτι θα ακυρωθουν και αυτα που ειναι για τις 5???Εννοω την παιδαγωγικη!Εχει ακουσει κανεις τπτ?
char.m
bit level
bit level

Post by char.m » Thu Jun 01, 2006 5:13 pm

DeadEye wrote:Μια και ακυρωθηκαν τα μαθηματα που ηταν προγραμματισμενα για τις 6, να υποθεσω οτι θα ακυρωθουν και αυτα που ειναι για τις 5???Εννοω την παιδαγωγικη!Εχει ακουσει κανεις τπτ?
Παιδιά, χτες πέρασα από τη σχολή και είδα ότι έχουν κατάληψη μέχρι και τη Δευτέρα 5/6. Επίσης τη Δευτέρα θα γίνει νέα συνέλευση για την συνέχιση ή όχι της κατάληψης. Με κάτι παιδιά που μίλησα, μου είπαν ότι τη Δευτέρα ακυρώνονται όλα τα μαθήματα και αν αποφασιστεί η εξεταστική του Ιουνίου να γίνει κανονικά (χλωμό, βέβαια) θα οριστεί νέα ημερομηνία για τα μαθήματα που χάθηκαν.
Locked

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”