Κατάληψη

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Locked

Είστε ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της κατάληψης στο ΟΠΑ

ΥΠΕΡ
38
28%
ΚΑΤΑ
96
72%

Total votes: 134
Maverick
byte level
byte level

Post by Maverick » Thu Jun 01, 2006 8:34 pm

sagwnias wrote:Στα Αγγλικα 4 τα δινουμε παρασκευη και δεν εχει βγει ακομα το βιβλιο..
Πηγα την περασμενη Πεμπτη και μου ειπε για Παρακευη..Απο τοτε ομως η σχολη ειναι κλιστη και βιβλιο γιοκ..

Για το θεμα της οργανωσης ποθ λεγαμε.. :!:
Και μαθηματικός προγραμματισμός όποτε πάω δεν υπάρχει. Εχει τελειώσει εδώ και κανα μήνα και ακόμα να φέρουν νέα (τελευταία φορά πήγα την δευτέρα).
vasvas
Kilobyte level
Kilobyte level

Συνεδρίαση Συγκλήτου

Post by vasvas » Thu Jun 01, 2006 8:39 pm

"την Δευτέρα η σχολή θα βρίσκετε υπό κατάληψη και η νέα ΓΣ θα αποφασίσει για το αν θα συνεχιστεί. Όσο για την Σύγκλητο επειδή ήμουν παρόν στην συννενόηση των αντιπροσώπων του φοιτητικού συλλόγου στην πρυτανεία μετά την τελευταία ΓΣ ο κ Βενιέρης είχε δεσμευτεί να γίνει την Πέμπτη ενώ τώρα προφασίζετε θέμα ασφάλειας των καθηγητών και έλλειψης parking(!!!!)."

Δεν ξέρω και εν γένει δε με ενδιαφέρει τι προφορικές "δεσμεύσεις" (λέτε ότι) αναλαμβάνει ο κ. Βενιέρης έναντι των παρατάξεων. Τη Σύγκλητο τη συγκαλεί με συγκεκριμένο τρόπο ο Πρύτανης, και δεν την συγκάλεσε για Πέμπτη, τη συγκάλεσε για Δευτέρα.
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Thu Jun 01, 2006 9:36 pm

sagwnias wrote:Στα Αγγλικα 4 τα δινουμε παρασκευη και δεν εχει βγει ακομα το βιβλιο..
Πηγα την περασμενη Πεμπτη και μου ειπε για Παρακευη..Απο τοτε ομως η σχολη ειναι κλειστη και βιβλιο γιοκ..
Εγώ το πήρα το βιβλίο μαζί με έναν φίλο, θα σε γελάσω όμως, ποιά μέρα έγινε αυτό! :roll: ... Πάντως τα βιβλία Αγγλικά 4 έχουν βγεί...
SpUga5
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: Alumnus/a
Post by SpUga5 » Thu Jun 01, 2006 10:11 pm

Όλη αυτή η σιγουριά για την εξεταστική μου φτιάχνει τη διάθεση για διάβασμα......
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :!: :?: :roll: :cry: :mad: :???: :-( :!: :?: :razz:
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Thu Jun 01, 2006 10:21 pm

SpUga5 wrote:Όλη αυτή η σιγουριά για την εξεταστική μου φτιάχνει τη διάθεση για διάβασμα......
Μακάρι να ήταν τα πράγματα τόσο σίγουρα!
Λέω να προτείνουμε στον ΟΠΑΠ να βάλει μετά τους ποδοσφαιρικούς αγώνες και το αν θα συνεχιστεί η κατάληψη ή όχι, με διπλή ευκαιρία την απεργία των καθηγητών...:-p :-p :-p

Πάντως το διάβασμα δεν πάει σε καμία περίπτωση χαμένο!...Είτε γίνει η εξεταστική, είτε όχι.
SpUga5
Kilobyte level
Kilobyte level
Post by SpUga5 » Thu Jun 01, 2006 10:28 pm

Σωστά, όμως όλη αυτή η αβεβαιότητα που επικρατέι λειτουργεί αγχολυτικά για τους φοιτητές, όλοι λέμε αφού μπορεί να μην γίνει γιατί να διαβάσω??
Με αποτέλεσμα ότι διαβάζουμε να μην το διαβάζουμε με μία μικρή δόση άγχους, που όταν είναι σε μικρές δόσεις σε βοηθά να αποδίδεις καλύτερα :cool:
tara
byte level
byte level

Post by tara » Thu Jun 01, 2006 10:46 pm

Για ποιο λόγο πρέπει να αγχωνόμαστε τόσο για την εξεταστική.Πρότασή μου είναι ας διαβάσουμε να είμαστε έτοιμοι και όποτε είναι ας γράψουμε.
Εκτιμώ πάντως ότι δε θα χαθεί η εξετατική αυτή στο πανεπιστήμιο μας.Λογικά θα χάσουμε τις 2 πρώτες μέρες.

Vasvas δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το ΟΠΑ με τα αμερικάνικα πανεπιστήμια στον κόσμο.Είμαστε πολύ κατώτεροι σε όλους τους τομείς και το ξέρεις καλύτερα αυτό.Αυτοί όπως λές τελειώνουν εξεταστική σε λίγες μέρες αλλά προετοιμάζονται όλο το χρόνο.Εγώ προσπαθώ να διαβάσω τα μαθήματα και να τα μάθω μόνος μου γιατί η παρακολούθηση των διαλέξεων όπως γίνονται δε με βοηθάει καθόλου.Δεν γίνεται το μάθημα σωστά και σ αυτό φταίνε όλοι οι εμπλεκόμενοι(κράτος,καθηγητές,φοιτητές).
mariosCSX
Kilobyte level
Kilobyte level
Post by mariosCSX » Thu Jun 01, 2006 10:55 pm

τα βιβλία αγγλικά 4 όντως έχουν "κυκλοφορήσει" και τα έχω κι εγώ στα χέρια μου.

για το θέμα του διαβάσματος, δεν είναι ότι θα πάει χαμένο, αλλά σίγουρα, άλλο πρόγραμμα έχεις , όταν ξέρεις ότι έχεις 4 μέρες χρόνο για διάβασμα, κι άλλο όταν έχεις 14 ... νομίζω αυτό είναι λογικό..

εγώ για άλλο τα πήρα. άκουγα ειδήσεις στο Μέgα, και είχε συζήτηση για τις καταλήψεις κτλ, και αναφερόμενος στην κυβέρνηση ο δημοσιογράφος είπε κάτι τέτοιο : "και η κυβέρνηση περιμένει να επιστρέψουν οι φοιτητές στα πανεπιστήμια, λόγο και εξεταστικής, και να προχωρήσει στο ψήφισμα των καινουριων νόμων (κτλ κτλ δεν θυμάμαι ακριβώς πως το είπε). Δηλάδή αυτό περιμένουν λοιπόν. Να επιστρέψουμε στα θρανία μας, για να κάνουν τα δικά τους... ε εμένα μου φαίντεται αντιδημοκρατικό αυτό. σαν να μην δίνουν καμία απολύτος σημμασία στο τι πιστεύουν οι φοιτητές ...

αν δεν μετρά η γνώμη των φοιτητών για τα φοιτητικά θέματα, τους οποίους αφορούν και επιρεάζουν άμεσα, ε τότε ποιοών οι γνώμοι πρέπει να μετρά ? των 45χρονων πολιτικών;;;
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Fri Jun 02, 2006 12:01 am

Να συμπληρώσω απλά ότι την μεγαλύτερη ευθύνη για την κακοδαιμονία του ελληνικού Πανεπιστημίου την έχουν οι καθηγητές (μέλη ΔΕΠ και μη).
vasvas wrote: Σε όλα τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ η εξεταστική έχει διάρκεια 5-6 μέρες. Οι εξετάσεις είναι κάθε μέρα, και το πρόγραμμα ανακοινώνεται μαζί με το πρόγραμμα μαθημάτων: Τα μαθήματα που είναι Δε-Τε 9-11 έχουν όλα εξέταση τη Δευτέρα 5 Ιουνίου στις 9πμ, τα Δε-Τε 11-1 έχουν Δε 5/6 στις 12, τα Δε-Πα 9-11 έχουν Δε 5/6 3-6 κλπ κλπ. Τα υποχρεωτικά του ίδιου έτους (ή/και οι δημοφιλείς επιλογές) δεν μπαίνουν την ίδια ώρα, ούτε στο πρόγραμμα σπουδών και άρα ούτε και στις εξετάσεις. Σε μια βδομάδα είναι όλοι έτοιμοι να πάνε στα σπίτια τους (τα οποία είναι βέβαια συχνά χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.)

Στη σχολή μας δεν συμβαίνει αυτό επειδή οι καθηγητές δεν θέλουν να δεσμευθούν και ο καθένας θέτει τις απαιτήσεις του κατά βούληση. Είναι φυσιολογικό καθηγητής που διδάσκει μόνο ένα μάθημα σ’ ένα εξάμηνο να έχει την απαίτηση να καθορίζει (μέχρι 3 εβδομάδες πριν) πότε θα γίνει η 3ωρη εξέταση του μαθήματος του; Να ξέρει 5 μήνες πριν ότι την τάδε μέρα θα εξεταστεί το μάθημα του και να αναλάβει τις ευθύνες του! Δεν είναι ραντεβού με την κομμώτρια!
vasvas wrote:Το ΟΠΑ κάνει 22-25 βδομάδες μαθήματα και 13-14 βδομάδες εξετάσεις. Σας φαίνεται normal αυτό;
Για τα μαθήματα που χάνονται πάλι φταίνε οι καθηγητές γιατί δεν έχουν καμία διάθεση να τα αναπληρώσουν. Γίνεται απεργία μέσων μαζικής μεταφοράς, γενική συνέλευση, (ανθρώπινη) αδυναμία του καθηγητή να προσέλθει κλπ, γιατί δεν τα αναπληρώνουν; Μήπως γιατί δεν υπάρχει αίθουσα; Ας είμαστε σοβαροί. Όταν ο καθηγητής (στην Ελλάδα) δεν ελέγχεται και η δουλειά του επαφίεται στο φιλότιμο του, τότε ο τελευταίος που πρέπει να κατηγορηθεί είναι ο φοιτητής.
vasvas wrote:Στο συνάδελφο που προβληματίζεται για την ανάγκη να ψηφίσει το πλαίσιο συγκεκριμένης παράταξης (η οποία, όποια κι αν είναι, μπορεί να το εκμεταλλευτεί κομματικά -- λογικός ο προβληματισμός)...
Πολλές φορές όλοι μας έχουμε απηυδήσει από τις φοιτητικές παρατάξεις. Πάλι φταίνε οι καθηγητές, οι οποίοι έχουν πελατειακές σχέσεις μαζί τους και τους αντιμετωπίζουν πότε με το μαστίγιο και πότε με το καρότο. Ορισμένοι καθηγητές θέλουν να γίνουν χαλίφης στη θέση του χαλίφη και φροντίζουν να έχουν καλές σχέσεις μαζί τους για να τους ψηφίσουν μεθαύριο σε κάποια θέση. Τα γνωρίζετε καλύτερα από μένα. Βλέπεις κάτι τύπους που είχαν να πατήσουν σε αμφιθέατρο από το πρώτο έτος και ξαφνικά έχουν περάσει σε 2 μεταπτυχιακά της ΑΣΟΕΕ.
Γενικά η κριτική σας είναι χρήσιμη απλά είναι αρκετά μονόπλευρη. Φυσικά και υπάρχουν άξιοι καθηγητές και θεωρώ ότι στην σχολή μας είναι η πλειοψηφία. Όμως τα ερωτήματα παραμένουν. Σε καμιά χώρα του κόσμου δεν υπάρχει η οικογένειοκρατία* που υπάρχει στα ελληνικά Πανεπιστήμια. Γιατί λοιπόν να μην μιλήσουμε και για αυτά τα θέματα και να ασχολούμαστε με τα 40 Ευρώ παραπάνω που ζητάνε αύξηση οι καθηγητές; Με 40-50 Ευρώ παραπάνω αύξηση (σε σχέση με αυτά που τους δίνουν) θα λυθούν τα προβλήματα της παιδείας;

οικογένειοκρατία* = διορίζω όποιον θέλω, όπου θέλω, από τον λέκτορα μέχρι και την καθαρίστρια.
Last edited by rapadder on Fri Jun 02, 2006 9:01 am, edited 2 times in total.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Tomahawk
Mbyte level
Mbyte level

Post by Tomahawk » Fri Jun 02, 2006 12:48 am

rappader ++

Αλλα να προσθεσω μια θεωρητικη αναλυση στην αντιθετη κατευθυνση.
Η ευθυνη υπαρχει και στον φοιιτητη.Αν απαιτεις καλυτερες σπουδες δεν φτανουν οι κινητοποιησεις και η αντιδραση ΟΤΑΝ οργανωνεται.Οφειλεις να το αποδυκνυεις και σε προσωπικο επιπεδο και να μην περιμενεις να δρασεις μονο ομαδικα οταν ελθει η καλη αυτη ωρα και μεχρι τοτε να επαφυεσαι στην παρουσα κατασταση και να δικαιολογησε μεσα απο αυτη.
Αν πραγματικα πιστευεις οτι υπαρχει κατι καλυτερο απο αυτο που απολαμβανεις τωρα.Αν πραγματικα πιστευεις οτι τα αμερικανικα ,για παραδειγμα, ακαδημαικα δεδομενα ειναι καλυτερα που αυτα που εχεις και ειναι αυτα που θελεις τοτε οφειλεις εστω και μονος σου να προσπαθησεις ακομα και αν ολα γυρω σου δεν συνομωτουν υπερ σου.Ακομα και οταν δεν εχεις βιβλια,δεν εχεις παθιασμενους καθηγητες,δεν εχεις βοηθους που θα σε βοηθησουν στο ενα βημα περα απο τα του μαθηματος που πρσπαθεις να κανεις,δεν εχεις εργαστηριο κτλ κτλ οφειλεις αφου το πιστευεις να δινεις και την προσωπικη σου μαχη.
Κανε αυτο το βημα παραπανω.
Αν δεν παει ο μωαμεθ στο βουνο....
Προσπαθησε να λειτουργησεις οσο μπορεις ΣΑΝ να ησουνα στα ακαδημαικα δεδομενα που ποθεις.Αλλιως ο αγωνας σου δεν ειναι γνησιος αλλα επικαιρος και επιφανειακος.
Ολη αυτη τη θεωρια απλως δηλωνω οτι πλεον απλα την αντιλαμβανομαι.Δεν διεκδικω την αξιωση οτι τα εφαρμοζω κιολας.
Πιστευω οτι αυτο ειναι που θελει να εκφρασει και ο κ.Βασσαλος με τις συχνες του συγκρισεις και αναφορες στα στοιχεια της αμερικανικης παιδειας.

Οση λογικη και αν βρισκεται πισω απο αυτη την θεωρια και οσος σεβασμος και αν υπαρχει σε πρσπαθειες προς αυτην την κατευθυνση πιστευω δυστυχως οτι με τα τωρινα δεδομενα θα αποδειχθουν απελπιδες.
Τελος ,προς υπερασπιση του παραπανω , να προσθεσω αυτο που ολοι εχουμε ακουσει και πιθανον συμφωνουμε : "Οι φοιτητες ειναι που κανουν το πανεπιστημιο".

Για να λεμε ομως και τα συκα συκα τροχοπεδη αδιαμφισβητητα αποτελουν και οι καθηγητες,και το κρατος,και η κοινωνια,και η εκαστοτε κυβερνηση και η ελληνικη νοοτροπια ο καθενας με την συμβολη του.Και η ευθυνη τους ειναι τεραστια μπροστα σε αυτη του καθε φοιτητη.
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Fri Jun 02, 2006 1:01 am

vasvas wrote:Offtopic, επειδή αναφέρεται στο thread πολύ η εξεταστική. Να σας πω ένα "παράλογο"; Σε όλα τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ η εξεταστική έχει διάρκεια 5-6 μέρες. Οι εξετάσεις είναι κάθε μέρα, και το πρόγραμμα ανακοινώνεται μαζί με το πρόγραμμα μαθημάτων: Τα μαθήματα που είναι Δε-Τε 9-11 έχουν όλα εξέταση τη Δευτέρα 5 Ιουνίου στις 9πμ, τα Δε-Τε 11-1 έχουν Δε 5/6 στις 12, τα Δε-Πα 9-11 έχουν Δε 5/6 3-6 κλπ κλπ. Τα υποχρεωτικά του ίδιου έτους (ή/και οι δημοφιλείς επιλογές) δεν μπαίνουν την ίδια ώρα, ούτε στο πρόγραμμα σπουδών και άρα ούτε και στις εξετάσεις. Σε μια βδομάδα είναι όλοι έτοιμοι να πάνε στα σπίτια τους (τα οποία είναι βέβαια συχνά χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.)

Δεν έχει διανοηθεί κανένα από τα εκατομύρια φοιτητών, ούτε του Harvard, ούτε του Kalamazoo Community College, να ρωτήσει "πότε θα διαβάσω;", ή "πως θα οργανώσω το διαβασμά μου;"....

Το ΟΠΑ κάνει 22-25 βδομάδες μαθήματα και 13-14 βδομάδες εξετάσεις. Σας φαίνεται normal αυτό;
Αυτό δε γίνεται μόνο στις ΗΠΑ,αλλά και στην Ιταλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.Το γνωρίζω από φίλη μου που είχε πάει Ιταλία με το erasmus.

@tara: Σίγουρα το διάβασμα δεν πάει ποτέ χαμένο,το θέμα όμως είναι η οργάνωσή του.Π.χ. αν χαθούν οι 2 πρώτες μέρες της εξεταστικής και πάνε στο τέλος,τότε ποιο το νόημα να διαβάσεις το 1ο μάθημα και να μην προετοιμαστείς καλύτερα για το επόμενο;Πιστεύω καταλαβαίνεις πως το λέω.

Να ρωτήσω και κάτι τελευταίο:Επειδή είναι απόλυτη ανάγκη να πάρω βεβαίωση σπουδών από τη γραμματεία ξέρετε αν και πότε θα ανοίξει;
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Fri Jun 02, 2006 1:33 am

Paralias wrote:Να ρωτήσω και κάτι τελευταίο:Επειδή είναι απόλυτη ανάγκη να πάρω βεβαίωση σπουδών από τη γραμματεία ξέρετε αν και πότε θα ανοίξει;
Είχα διαβάσει στο forum ότι την Παρασκευή θα είναι κανονικά ανοιχτή η γραμματεία , άσχετα με την κατάληψη...
Παρεπιπτόντως θέλω και εγώ σύντομα μια βεβαίωση σπουδών.Ξέρεις αν με
την παραλαβή της αίτησης, η γραμματεία είναι διατεθημένη να δώσει όποιο πιστοποιητικό χρειάζεσαι, την ίδια ημέρα?
jamrock
bit level
bit level

Post by jamrock » Fri Jun 02, 2006 1:35 am

οι γραμματείες την δευτέρα θα είναι ανοιχτές για να εξυπηρετηθούν οι φοιτητές που έχουν ανάγκη...η εξεταστική δεν πρόκειτε να χαθεί απλά θα παραταθεί και αν είμαστε τυχεροί θα γίνει διπλή τον σεπτέμβρη....μεσα στην εβδομάδα αποκλείετε να δοθουν μαθήματα όποια και αν είναι η απόφαση τησ συνέλευσης....ξεκολείστε από διαβασμα και καφέδες και σκεφτειτε λίγο παραπέρα από αυτά τα θέματα... :!:
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Fri Jun 02, 2006 1:43 am

]Σε καμιά χώρα του κόσμου δεν υπάρχει η οικογένειοκρατία* που υπάρχει στα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Ένα από τα "καλά"(3 - 4 επί συνόλω) των προτάσεων του ΕΣΥΠ είναι και η πρόθεση να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του νεποτισμού στα ελληνικά Πανεπιστήμια.
Επιτέλους οι "σοφοί" μας ανακάλυψαν........"το αβγό του Κολόμβου"!
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Fri Jun 02, 2006 1:55 am

jamrock wrote:οι γραμματείες την δευτέρα θα είναι ανοιχτές για να εξυπηρετηθούν οι φοιτητές που έχουν ανάγκη...η εξεταστική δεν πρόκειτε να χαθεί απλά θα παραταθεί και αν είμαστε τυχεροί θα γίνει διπλή τον σεπτέμβρη....μεσα στην εβδομάδα αποκλείετε να δοθουν μαθήματα όποια και αν είναι η απόφαση τησ συνέλευσης....ξεκολείστε από διαβασμα και καφέδες και σκεφτειτε λίγο παραπέρα από αυτά τα θέματα... :!:
θα ηθελα να ηξερα που το βασιζεις αυτο... γιατι εγω δεν εχω δει καμμια τετοια ανακοινωση...
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Fri Jun 02, 2006 2:13 am

Zifnab wrote: Ξέρεις αν με
την παραλαβή της αίτησης, η γραμματεία είναι διατεθημένη να δώσει όποιο πιστοποιητικό χρειάζεσαι, την ίδια ημέρα?
Όσες φορές στο παρελθόν έχω κάνει αίτηση για βεβαίωση σπουδών μου έχουν πει να ξαναπεράσω σε καμία εβδομάδα να την παραλάβω... Ελπίζω λόγω των συνθηκών να σταθείς πιο τυχερός, αλλιώς θα ταλαιπωρηθείς...
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Fri Jun 02, 2006 2:21 am

Μα τη χρειάζομαι άμεσα!

Fairy wrote:Ελπίζω λόγω των συνθηκών να σταθείς πιο τυχερός, αλλιώς θα ταλαιπωρηθείς...
Υπό κανονικές συνθήκες και σου είπαν να περάσεις σε καμιά βδομάδα...τώρα που η σχολή είναι υπο κατάληψη....άσε :roll:
Formax
bit level
bit level

Post by Formax » Fri Jun 02, 2006 2:43 am

Πάντως η όλη ιστορία και οργάνωση και των φοιτητών αλλά και των καθηγητών αλλά και του τρόπου ενημέρωσης του ασήμαντου κοινού ( δηλαδή εμάς ) είναι φανταστική!

Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με την γραμματεία, τι θα γίνει με την εξεταστική, τι θα γίνει με την κατάληψη και τι θα γίνει γενικά! Εγώ προσωπικά εχω ζαλιστεί προσπαθώντας να βρω τα πιθανά σενάρια για το καλοκαίρι, για το διάβασμα για την εξεταστική, για τις αιτήσεις για τα μεταπτυχιακά κτλ...

Πόσο δύσκολο είναι να πάρουν μια απόφαση και να την ανακοινώσουν να τελειώνουμε!!! Είναι πολύ χειρότερο να είμαστε στην αναμονή απο το να έλεγαν οτι μεταφέρεται τον Σεπτέμβρη ή γίνετι κανονικά κτλ!!! Έλεος έτσι, μια βδομάδα πρίν την εξεταστική είμαστε και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε! Ναι μπορούμε να διαβάσουμε αλλά όχι με ανοιχτό το net και κάθε μια ώρα να κοιτάμε μπας και εδέησαν να βγάλουν καμια ανακοίνωση!

Ο πρύτανης προφανώς και μετέφερε την ιστορία για την Δευτέρα!!! Είναι τουλάχιστον προφανές το γιατι!!! Το θέμα είναι όμως οτι καλό θα είναι να μην κοιτάνε την πάρτη τους, τουλάχιστον όχι τώρα, και να μας πουν τι θα γίνει! Να ξεχάσουν οι καθηγητές το οτι μπορούν να την βγάλουν καθαρή απο την ιστορία! Εγώ βλέπω οτι ο καθένας θέλει το καλύτερο για τον εαυτό του και έτσι το μπάχαλο συνεχίζεται! Εντάξει, στην Ελλάδα ζούμε!!!

Όσο για την σύγκριση Ελληνικών και Αμερικάνικων πανεπιστημίων, τουλάχιστον αμα θέλουμε να λέμε από μυαλά κτλ δεν νομίζω οτι υπάρχουν διαφορές. Το θέμα είναι η νοοτροπία και η ιδεολογία του Έλληνα, το "να κάνω την καλή εγώ και ας κόψουν τον λαιμό τους" που μας έχει κάνει μια χώρα οπου τα πάντα δουλεύουν ευκαιριακά και συμφεροντολογικά! Αν αντιλαμβανόμασταν την επιστήμη όπως οι αμερικάνοι τότε δεν θα μασταν Ελλάδα αλλά πολλά πολλά χρόνια μπροστά!!! Επίσης, το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε σωστά είναι να τη λέμε σε όλους τους άλλους λαούς οτι και καλά είναι οι βλάκες και τα χαμάλια αλλά τα "αξιόλογα" κατορθώματά μας δεν τα κρίνουμε ποτέ! Ε, δεν χρειάζεται κιόλας... τα έκαναν οι αρχαίοι όλα για μας και έχουμε την άνεση να τα επικαλούμαστε συνέχεια...

Αυτό γίνεται και αυτή τη στιγμή! Όλοι κοιτάνε την πάρτη τους, όχι αυτοί που ξέρουν γιατι είναι στον δρόμο και στην κατάληψη αλλά οι υπόλοιποι που θέλουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, ίσως και μερικοί καθηγητές μιας και απο κανέναν δεν έχουμε ακούσει κουβέντα, επαναλαμβάνω, κάτι μέρες πρίν την έναρξη της εξεταστικής! Αυτό είμαστε! Προτιμούμε να μην γίνει τίποτα σωστά και να γίνουν όλα χειρότερα παρά να χάσουμε το μέγιστο συμφέρον που μπορούμε να έχουμε...

Τι να πω... μια ανακοίνωση ρε παιδιά και μια κοινή απόφαση να ηρεμήσουμε... έλεος δηλαδή... αμάν με την ( πάντα στη μόδα ) γραφειοκρατεία σας!!! Όχι και στο πανεπιστήμιο πια...
The power of the Dark Side of the Force...
makisb
bit level
bit level

Post by makisb » Fri Jun 02, 2006 9:36 am

Zifnab wrote:Μα τη χρειάζομαι άμεσα!

Fairy wrote:Ελπίζω λόγω των συνθηκών να σταθείς πιο τυχερός, αλλιώς θα ταλαιπωρηθείς...
Υπό κανονικές συνθήκες και σου είπαν να περάσεις σε καμιά βδομάδα...τώρα που η σχολή είναι υπο κατάληψη....άσε :roll:
Εγώ μια φορά που ήθελα άμεσα βεβαίωση σπουδών (έκανα εισαγωγή στο νοσοκομείο και την χρειαζόμουν για να θεωρήσω το βιβλιάριο), τους κλάφτηκα και μου τη δώσανε αμέσως.

Ξέρετε αν είναι σήμερα ανοιχτές οι γραμματείες; Επίσης η βιβλιοδιανομή;
sprmn
Buffer underflow exception
Buffer underflow exception

Post by sprmn » Fri Jun 02, 2006 10:12 am

Παιδιά καθόμαστε και αγχωνόμαστε εμείς γιατί θέλουν να φανούν μερικοί από κάποιες παρατάξεις όπου βρίσκονται συνέχεια στην αφάνεια και έχουν βρει ευκαίρια μέσω της κατάληψης να αναδειχθούν,γιατί πρέπει και αυτοί κάπως να δικαιολογήσουν την παρουσία τους.Και καλά το παίζουμε αγωνιστές!Δηλαδή κύριοι πότε είμαστε αγωνιστές,όταν είναι για κατάληψη ή όταν είναι για μπάχαλα;Τι είμαστε αγωνιστές ή μπαχαλάκηδες;Δεν υπάρχουν άλλες μορφές αγώνα να κάνουμε πιο υγιής και ίσως πιο αποτελεσματικές;Δηλαδή αν είμαστε κάθε μέρα 10.000 έξω από το υπουργείο και τη βουλή δεν περνάμε το μήνυμα;Δεν πιέζουμε;Το κακό είναι ότι υποστηρίζει και η ΠΑΣΠ γιατί και αυτά τα παιδιά έχουν πάρει το μήνυμα από το κόμμα να κάνουν αντιπολίτευση άσχετα με το τι πιστεύουν.Λες και δεν ήταν ο Γιωργάκης ή George αυτός που μίλαγε για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
vasvas
Kilobyte level
Kilobyte level

Διάφορα

Post by vasvas » Fri Jun 02, 2006 10:30 am

Είμαστε πλέον offtopic...

rapaddr:

"Πολλές φορές όλοι μας έχουμε απηυδήσει από τις φοιτητικές παρατάξεις. Πάλι φταίνε οι καθηγητές, οι οποίοι έχουν πελατειακές σχέσεις μαζί τους"

Έ, όλα κι όλα: Για την κομματικοποίηση του πανεπιστημίου, οι τελευταίοι που έχουν ευθύνη είναι οι καθηγητές. Δεν εννοώ οι Πρυτάνεις, αυτοί έχουν σαφώς ευθύνη, αλλά η μεγάλη πλειονότητα των καθηγητών, που δεν έχουν καμμιά διάθεση για συναλλαγή -- τη δυσκολεύει τη δουλειά μας αυτό, δεν την διευκολύνει.

Όσο για τα άλλα: Ναι, έχουν οι καθηγητές ευθύνη, κυρίως γιατί βολευόμαστε με ορισμένες καταστάσεις. Αν όμως, όπως πιστεύω, οι καθηγητές που συμμετέχουν στα φαινόμενα που αναφέρεις είναι μειοψηφία, τουλ. στο Τμήμα μας, τότε οι φοιτητές έχουν δυνατότητα να επηρεάσουν θετικά την κατάσταση, με συγκεκριμένες καταγγελίες, διαμαρτυρία στα όργανα διοίκησης, ή, ανάλογα με τη σοβαρότητα του θέματος, και πιο έντονες μορφές δράσης.

Για τα χαμένα μαθήματα και τις αναπληρώσεις:
α) Την έλλειψη αιθουσών μην την υποτιμάς ως λόγο για τις μη-αναπληρώσεις. Δεν υπάρχει χώρος παιδιά δυστυχώς. (Βέβαια, για πάσης φύσεως παραταξιακές εκδηλώσεις βρίσκεται χώρος... αυτό είναι άλλο πονεμένο θέμα)
β) Αν χαθεί ένα-δυο μαθήματα, μπορούν να αναπληρωθούν. Αν χαθούν 4,5 ή παραπάνω, δε γίνεται: αναστατώνει εντελώς το πρόγραμμα.
γ) Οι 25 βδομάδες μαθημάτων είναι σύμφωνα με το πρόγραμμα, δεν είναι λόγω απωλειών.
lordelesar
byte level
byte level

Post by lordelesar » Fri Jun 02, 2006 11:09 am

Λοιπόν, χθες άκουσα στις ειδήσεις ότι πια η πραγματοποίηση ή όχι των μαθημάτων εξαρτάται από τον εκάστοτε διδάσκοντα. Έστειλα mail και ρώτησα για τα ψηφιακά και τεχν.λογισμικού. Μέχρι τώρα μόνο ο κ.Βενέρης απάντησε ότι θα γίνει κανονικά η εξέταση αρκεί να μπορούμε να μπούμε στο κτίριο.

Προτείνω να κάνετε το ίδιο για τα μαθήματα σας,τουλ της επόμενης εβδομάδας...
Locked

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”