Κινητοποίηση του Venus

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Locked
theo_
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Κινητοποίηση του Venus

Post by theo_ » Thu Jun 29, 2006 5:03 pm

Θυμωμένοι από την όλη κατάσταση κ σε μία προσπάθεια να ακουστεί και μία διαφορετική άποψη, που ήρθε στην επιφάνεια με τα πρόσφατα γεγονότα τρομοκρατίας και βανδαλισμού, μαζί με την Ethel συντάξαμε σήμερα το πρωί το παρακάτω κείμενο.

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ...

Η ομάδα διαχείρισης και συντονισμού της On-line κοινότητας των φοιτητών Πληροφορικής, αγανακτισμένη από τα δρώμενα των τελευταίων ημερών στο χώρο του πανεπιστημίου μας, αισθάνεται την ανάγκη και την υποχρέωση να αντιδράσει. Γι’αυτό λοιπόν, καταδικάζουμε:
1.την βίαιη είσοδο μιας μερίδας φοιτητών στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΟΠΑ και τον εξαναγκασμό που άσκησαν στους καθηγητές να πάρουν μια απόφαση παρά τη θέλησή τους.
2.την καταστροφή ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας που προκλήθηκε κατά τη διάρρηξη και το βανδαλισμό του γραφείου του επίκουρου καθηγητή πληροφορικής κ.Βασσάλου.
3.το κλίμα τραμπουκισμού και τρομοκρατίας που ασκείται μέσα στο Πανεπιστήμιο και στις Γενικές Συνελεύσεις από τους ίδιους τους φοιτητές που θεωρούν τους εαυτούς τους αντιπροσώπους όλων των φοιτητών και μεταρρυθμιστές.
Προτείνουμε:
1.την επανάληψη της συνεδρίασης της Συγκλήτου ώστε να ληφθεί απόφαση για εξεταστική για τους επί πτυχίω φοιτητές.
2.την επικράτηση ειρηνικού και δημοκρατικού κλίματος κατά τη διάρκεια των Γενικών Συνελεύσεων και τη δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης οποιασδήποτε άποψης μέσα σε αυτή.

Ομάδα διαχείρισης και συντονισμού

Είμαστε πρόθυμοι να το τυπώσουμε , να το τοιχοκολλήσουμε ,ακόμα και να το μοιράσουμε στο Πανεπιστήμιο πριν τη Γενική Συνέλευση.Οποιαδήποτε παρέμβαση στο περιέχομενο του κειμένου είναι ευπρόσδεκτη και θα εξεταστεί σοβαρά από την ομάδα διαχείρησης και συντονισμού.
Τέλος για την ρεαλιστική πραγματοποίηση αυτής της προσπάθειας θα ήθελα οποιοσδήποτε θέλει να συμμετάσχει ενεργά να το δηλώσει υπεύθυνα* εδώ
Ακούω προτάσεις για το τόπο και την ώρα που θα συναντηθούμε…

* όσο υπεύθυνα γίνεται πίσω από τη ανωνυμία.
People are never more insecure than when they become obsessed with their fears at the expense of their dreams
p3030090
bit level
bit level

Post by p3030090 » Thu Jun 29, 2006 5:28 pm

Μολονότι δεν είμαι σίγουρος για το πόσο έγκαιρα λαμβάνεται μια τέτοια πρωτοβουλία συμφωνώ με το περιεχόμενο και επαυξάνω. Δεν ξέρω αν πραγματικά θα αλλάξει κάτι σε όλους αυτούς τους "φιλελεύθερους, δημοκρατικούς" ψηφοθήρες των κομμάτων αλλά είναι μια αξιοπρεπής ένδειξη διαμαρυρίας και αποδοκιμασμού.
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by Ethel » Thu Jun 29, 2006 5:32 pm

Μα δεν σκοπεύουμε να αλλάξουμε τον κόσμο (άλλο που οι παρατάξεις λένε πως θα το κάνουν κι αυτό), ούτε το πανεπιστήμιο. Είναι μόνο μια ένδειξη αγανάκτισης, μια μικρή φωνή μέσα στην οχλαγωγία...
There's no place like 127.0.0.1
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Thu Jun 29, 2006 5:40 pm

Ethel wrote:Μα δεν σκοπεύουμε να αλλάξουμε τον κόσμο (άλλο που οι παρατάξεις λένε πως θα το κάνουν κι αυτό), ούτε το πανεπιστήμιο. Είναι μόνο μια ένδειξη αγανάκτισης, μια μικρή φωνή μέσα στην οχλαγωγία...
Μια φωνή που θα πρέπει όσοι μπουρούμε να την στηρίξουμε γιατί όπως δεν ανεχόμαστε να παίρνονται αποφάσεις για την Παιδεία χωρίς διάλογο, το ίδιο δε θα πρέπει να επιτρέπουμε σε οποιονδίποτε μιλα εξ ονόματος των φοιτητών, αγνοώντας τους φοιτητές...
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
ikapod
bit level
bit level

Post by ikapod » Thu Jun 29, 2006 5:42 pm

Ethel wrote:Μα δεν σκοπεύουμε να αλλάξουμε τον κόσμο (άλλο που οι παρατάξεις λένε πως θα το κάνουν κι αυτό), ούτε το πανεπιστήμιο. Είναι μόνο μια ένδειξη αγανάκτισης, μια μικρή φωνή μέσα στην οχλαγωγία...
Συμφωνώ απόλυτα. Ποτέ μου δεν κατάλαβα τι θέση έχουν οι κομματικές οργανώσεις μέσα στα πανεπιστήμια έτσι κι αλλιώς. Ψηφίζω συγκεκριμένο κόμμα σε κάθε εθνικές εκλογές, αλλά αλήθεια είναι πως δεν τα γουστάρω καθόλου αυτά που γίνονται με τσεκούρια παγοκόφτες και προπηλακισμούς φοιτητάδων και καθηγητάδων - κρίνοντας από όσα ακούω τις τελευταίες μέρες, οι άνθρωποι δρούν σα σπέιρες πια και ελπίζω ότι τα κόμματά τους θα πάρουν κάποια πρωτοβουλία να αλλάξουν τα πράγματα.

Μέχρι ένα σημείο δε νομίζω ότι φταίνε τα άτομα - είναι και πολύ καλά παιδιά σε φοιτητικά κόμματα αλλά έπειτα από ένα σημείο αυτό το κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια σου αλλάζει κάποιες απόψεις και μετά από ένα σημείο το θεωρείς κούλ να βρίζεις να πλακώνεις, να σπας κλπ επείδη εσύ εχείς το δίκιο με το μέρος σου και καλά - επειδή η δεξία έσφαζε αριστερούς, επειδή οι πασόκοι τα παίρνουν, επειδή αν είσαι κόκκινος σου φταίνε τα πάντα - και άσε που στο τέλςο χαζεύεις από την πολύ κομματίλα - εδώ έχουμε χαζέψει από το πολύ βένους να πούμε και δε μπρούμε να κάνουμε και καμια δουλειά....
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Thu Jun 29, 2006 6:14 pm

Συμφωνώ και θα κατέβω.Παιδιά όσοι συμφωνουν ας μαζευτούμε αύριο να μοιράσουμε τα φυλλάδια.Μη βαρεθείτε!!!
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
dimitra
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc
Post by dimitra » Thu Jun 29, 2006 6:17 pm

Εγώ συμφωνώ απόλυτα με την άποψη σας.Αλλά κατά πόσο είναι σωστό κάποιος που έχει τελειώσει και πάρει πτυχίο και που θεωρητικά δεν ανήκει στο πανεπιστήμιο να συμμετέχει σε κάτι τέτοιο?Εγώ έχω τελειώσει και όσο κι αν διαφωνώ δεν νομίζω ότι έχω δικαίωμα συμμετοχής.
Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει.

Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ
M.I.T.as
byte level
byte level

Post by M.I.T.as » Thu Jun 29, 2006 6:40 pm

dimitra wrote:Εγώ συμφωνώ απόλυτα με την άποψη σας.Αλλά κατά πόσο είναι σωστό κάποιος που έχει τελειώσει και πάρει πτυχίο και που θεωρητικά δεν ανήκει στο πανεπιστήμιο να συμμετέχει σε κάτι τέτοιο?Εγώ έχω τελειώσει και όσο κι αν διαφωνώ δεν νομίζω ότι έχω δικαίωμα συμμετοχής.
Προφανώς και έχεις δικαίωμα συμμετοχής! Το πανεπιστήμιο είναι ένας χώρος ελεύθερης σκέψης και δημιουργίας. Οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα να εκφράσει τις απόψεις του. Το μόνο δικαίωμα που δεν έχεις πλέον είναι να ψηφίζεις στη γενική συνέλευση...
It is forbidden to kill. therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.
Voltaire
nocturna_gr
byte level
byte level

Post by nocturna_gr » Thu Jun 29, 2006 7:11 pm

Ενδιαφερομαι και εγω
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Thu Jun 29, 2006 11:15 pm

Το topic κλειδώθηκε για λόγους που αναφέρονται στην τελευταία ανακοίνωση.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
Locked

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”