Κατάληψη

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Locked

Είστε ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της κατάληψης στο ΟΠΑ

ΥΠΕΡ
38
28%
ΚΑΤΑ
96
72%

Total votes: 134
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by mikem4600 » Thu Jun 29, 2006 11:47 pm

Έρευνα (δημοσκόπηση) της VPRC σχετικά με τις προτάσεις αλλαγών και τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια.

Συνοπτικά, οι πολίτες απορρίπτουν συνολικά τις μεταρυθμίσεις, αλλά αποδέχονται μεμονομένη κάθε διάταξη των προτάσεων για μεταρυθμίσεις (συμπεριλαμβανομένων των μη-κρατικών πανεπιστημίων και των ορίων σπουδών για την κατάργηση των αιώνιων φοιτητών). Παρ' όλα αυτά δηλώνουν ανενημέρωτοι για τις αλλαγές και διχασμένοι για τις καταλήψεις.

Αυτή η χώρα ποτέ δεν θα σταματήσει να με εκπλήσει... :-D
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
cactus
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4
Post by cactus » Sun Jul 02, 2006 1:11 pm

Και την Παρακευή απ'ότι έμαθα, πάλι δεν έγινε γενική συνέλευση...απλά αποφασίστηκε(!!) (δεν ξέρω πως, δεν ξέρω απο ποιούς) να σταματίσει η κατάληψη.Τη Δευτέρα 3/7 η σχολή πλέον ανοίγει.
Αν κάποιος ξέρει περισσότερα, η κάτι που να αναιρεί αυτά που πα, αν μπορεί να ενημερώσει...
tasoskar
bit level
bit level

Post by tasoskar » Sun Jul 02, 2006 2:14 pm

Ήταν φρονιμότερο να σταματήσει.Το μήνυμα ήταν καθαρό.Δεν υπήρχε απαρτία.Δεν ανανεώθηκαν μαζικά οι κινητοποιήσεις που σημαίνει ότι έπρεπε να σταματήσουν.Σαν τι να αποφασίζε ο σύλλογος δηλαδή? :roll:
Αν το συνεχίζαμε θα ήταν αυθαίρετο και εγώ προσωπικά (που είμαι και υπέρ) θα ξενέρωνα τελείως.Την Τρίτη θα δούμε.Εγώ τους είχα πει να τη βάλουμε απογευματάκι στις 6-7 αλλά μου λέγανε είναι παράδοση να γινεται στη 13:00! :shock:
M.I.T.as
byte level
byte level

Post by M.I.T.as » Sun Jul 02, 2006 4:20 pm

cactus wrote:Και την Παρακευή απ'ότι έμαθα, πάλι δεν έγινε γενική συνέλευση...απλά αποφασίστηκε(!!) (δεν ξέρω πως, δεν ξέρω απο ποιούς) να σταματίσει η κατάληψη.Τη Δευτέρα 3/7 η σχολή πλέον ανοίγει.
Αν κάποιος ξέρει περισσότερα, η κάτι που να αναιρεί αυτά που πα, αν μπορεί να ενημερώσει...
Αφού δεν έγινε Γ.Σ. και δεν πάρθηκε εκ νέου απόφαση για κατάληψη, η κατάληψη σταματάει! Δεν χρειάζεται να πάρει κάποιος απόφαση!!! Απλό είναι!!
It is forbidden to kill. therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.
Voltaire
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Sun Jul 02, 2006 4:48 pm

Κι εμένα δεν μου φαίνεται πια κακό να σταματήσει, τουλάχιστον μέχρι να ξαναμαζευτούν οι φοιτητές από Σεπτέμβρη. Αν και θα ήταν καλύτερο να επιβεβαιωθεί σαν απόφαση από τη ΓΣ.

Ευκαιρία να ανοίξουν λίγο οι γραμματείες, η βιβλιοθήκη για όσους διαβάζουν, να γίνουν τυχόν βαψίματα και επισκευές κτλ.
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
J'ohn
byte level
byte level

Post by J'ohn » Sun Jul 02, 2006 4:53 pm

Δηλαδή τελικά αύριο θα είναι ανοιχτή η σχολή->γραμματεία?

SBS :)
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Sun Jul 02, 2006 5:05 pm

J'ohn wrote:Δηλαδή τελικά αύριο θα είναι ανοιχτή η σχολή->γραμματεία?
Εφόσον δεν υπάρχει κατάληψη πλέον, θα πρέπει κανονικά να είναι ανοιχτή...
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Sun Jul 02, 2006 5:55 pm

Με το που μεταφέρθηκε η εξεταστική, σταμάτησαν και οι κινητοποιήσεις... Αλλά για τους επι πτυχίω η πρόταση ήταν να έχουμε κατάληψη και ταυτόχρονα εξεταστική.... τα σχόλια δικά σας...

(το τι είναι απλό και τι όχι, θέλει τεράστια συζήτηση... ;-)
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
Joaviop
bit level
bit level

Post by Joaviop » Sun Jul 02, 2006 8:30 pm

---Καλησπέρα. Είμαι καινούργιος στο Venus και μπήκα μετά από παρότρυνση φίλου μου,για να διαβάσω τις συζητήσεις που πραγματοποιούνται.
---Καταρχάς, είναι θεμιτό να γίνονται συζητήσεις και ιδιαιτέρως για σημαντικά θέματα που αφορούν όχι μόνο τους φοιτητές αλλά και ολόκληρη την κοινωνία.
---Παρατήρησα διαβάζοντας πολλές διαφορετικές απόψεις, προτάσεις, αλλά και εναντιώσεις σε γεγονότα που λαμβάνουν μέρος στην ΑΣΟΕΕ.
---Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω είναι, ότι είναι θεμιτό αυτές οι συζητήσεις να πραγματοποιούνται και στα μέρη στα οποία λαμβάνονται οι αποφάσεις.
---Δεν ανήκω σε κάποια παράταξη ούτε σε κάποιο άλλο χώρο, αλλά προσπάθησα να συμμετέχω στις εξελίξεις τον τελυταίο μήνα και σε μεγάλο βαθμό το πέτυχα, αφού και η γνώμη μου ακούστηκε και πολλές φορές έπαιξε και σημαντικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων. Άσχετα όμως από το γεγονός αυτό, μπορώ να πω σίγουρα ότι συμμετείχα και δεν άσκησα απλώς κριτική από μακριά. Γιατί άλλο πράγμα είναι να ασκείς κριτική σε ένα γεγονός αφότου έχει πραγματοποιηθεί και άλλο να συμμετέχεις στην πραγματοποίησή του.
---Θα ήθελα, λοιπόν, να καλέσω όλο τον κόσμο που γράφει στο Venus, εκτός από τις συζητήσεις που πραγματοποιούνται εδώ, να συμμετέχει και άμεσα στο πανεπιστήμιο, στο βαθμό που μπορεί ο καθένας, ξεκινώντας από τη συνέλευση της Τρίτης.
---Τη συμμετοχή, όμως, αυτή δεν την εννοώ μόνο με τις συνελεύσεις, αλλά και με τη γενικότερη συζήτηση, είτε αυτή πραγματοποιείται στη συντονιστική επιτροπή κατάληψης, είτε στους χώρους του πανεπιστημίου και με τη συμμετοχή σε δραστηριότητες οι οποίες αποφασίζονται από τους φοιτητές.
---Είναι καλή και θεμιτή η ύπαρξη των παρατάξεων αλλά δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από αυτές και δεν μπορούμε να κατηγορούμε αυτές κάθε φορά που συμβαίνει κάτι το οποίο δεν μας αρέσει. Κατά η γνώμη μου πρέπει όλοι να συνδιαμορφώσουμε την κατάσταση και ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό είναι με τη συζήτηση και την αντιπαράθεση των διαφορετικών απόψεων, έτσι ώστε, σε κάποιο βαθμό, να πετύχουμε τον συγκερασμό τους.
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Sun Jul 02, 2006 9:13 pm

γειά σου Joaviop, καλωσήρθες.

Το post σου είναι για μένα μακράν το καλύτερο των ημερών, κυρίως λόγω του ήπιου ύφους σου.

Εγώ από την σειρά μου θα ήθελα να γίνεις ένα ενεργό μέλος του forum και μετά την λήξη αυτής της κουβέντας. Το να μπαίνουν νέα μέλη για να πουν δυο πράγματα και μετά να εξαφανίζονται δεν είναι και τόσο καλό για μια κοινότητα.
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Mon Jul 03, 2006 2:22 am

Code: Select all

Joaviop++
krisiun82
byte level
byte level

Ειναι ανοιχτή η σχολή ??

Post by krisiun82 » Mon Jul 03, 2006 12:25 pm

Καλημέρα.
Αναρωτιέμαι αν είναι ανοιχτή η σχολή σημερα και αυριο και συγκεκριμένα αν η κ.Παπαθεωδόρου (η υπεύθυνη στο γραφείο διασύνδεσης μας-που εδρεύει στο CSLAB 1) είναι στο ποστο της γιατι έχω αρχίσει πρακτικη και την ψάχνω για κάποια απαραίτητα έγραφα.

Όποιος την δει ή ξέρει κατι ας κάνει ένα κοπο να χτυπήσει ενα postaki εδω...
nantia_86
Venus Former Team Member

Post by nantia_86 » Mon Jul 03, 2006 12:42 pm

Βρήκα αυτό το τηλ: 210 8203345 ( http://www.cs.aueb.gr/people/profiles/p ... orou.shtml )

P.S. Αν και γενικά πιστεύω ότι η σχολή είναι ανοιχτή
Καλύτερα να κάνεις κάτι που τελικά μπορεί ν'αποδειχτεί ότι ήταν και λάθος, παρά να μετανιώσεις που δεν το έκανες...
Image
cactus
Mbyte level
Mbyte level
Post by cactus » Mon Jul 03, 2006 1:20 pm

Welcome Joaviop!! :) Αν και δεν είμαι ιδιαίτερα παλιος για αν σε καλοσορίσω...
:smt023 για τις απόψεις σου!! Θα διαφωνίσω για τις παρατάξεις καθώς εκτείνονται σε πεδία που δεν μπορούμε να ελέγχουμε εμείς ως φοιτητές.
Ξέρει κανείς αν η σχολή σήμερα είναι ανοικτα;; Τα τηλέφωνα της γραμματείας δεν απαντουν!!
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Mon Jul 03, 2006 2:10 pm

Ένας φίλος μου που σήμερα ήθελε να χρησιμοποιήσει το Cslab, πήγε και μου είπε πως το βρήκε ανοικτό.
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Mon Jul 03, 2006 4:57 pm

Η σχολή είναι ανοιχτή σήμερα.Και η γραμματεία μας ήταν ανοιχτή σήμερα! Λογικά και αυριο θα έινια ανοιχτή η σχολή τουλάχιστον μέχρι να γίνει η Γ.Σ.
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Wed Jul 05, 2006 12:48 am

Για ρίξτε μια ματιά εδώ: http://www.xkatsikas.gr/2006-Colleges-in-Greece.pdf έχει ενδιαφέρον.
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Sat Jul 08, 2006 1:39 am

Ο ορισμός του ιδιωτικού πανεπιστημίου:
http://athens.indymedia.org/local/webca ... otskai.mp3
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Sat Jul 08, 2006 1:09 pm

Έχει κάτι κακό? Μια χαρά κίνηση προώθησης είναι. Διαφήμιση για ιδιωτικό πανεπιστήμιο είναι και μάλιστα δεν έχει τίποτα ψεύτικο μέσα.

Στο δημόσιο παίζει πολύς καφές, όπως και στα ιδιωτικά που είναι στην Ελλάδα.

Το πανεπιστήμιο αυτό, συνεργάζεται με μερικά ξένα πανεπιστήμια, μόνο που δεν ξέρουμε την ποιότητα των πανεπιστημίων αυτών και βέβαια την ποιότητα σπουδών που παρέχει το συγκεκριμένο.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι πρόβλημα δημιουργεί η αναγνώριση των πανεπιστημίων αυτών. Οι μόνοι που μπορεί να πληγούν είναι αυτοί που έχουν όνειρο ζωής μια θέση στο δημόσιο και τπτ άλλο.

Στον ιδιωτικό τομέα, όλα τα πανεπιστήμια είναι αναγνωρισμένα και σε καλές εταιρείες είναι γνωστό σε ποιά από αυτά γίνεται δουλειά και σε ποιά όχι.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Sat Jul 08, 2006 2:00 pm

silegav++
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Sat Jul 08, 2006 5:12 pm

Φυσικά και έχει κάτι κάκό. Και όχι ένα, πολλά.
-Πρώτα απ΄ όλα γιατί είναι κολλέγιο και όχι πανεπιστήμιο.
-Δεύτερον γιατί στο κολλέγιο τα κριτήρια εισαγωγής είναι οικονομικά.
-Τρίτον γιατί στο κολλέγιο η λήψη του "πτυχίου" εξαρτάται και πάλι από κριτήρια οικονομικα.
-Τέταρτον γιατί στο κολλέγιο δεν παίρνεις πτυχίο αλλά bachelor ή master.
-Πέμπτον γιατί τα "προπτυχιακό" και το "μεταπτυχιακό" πρόγραμματα σπουδών των κολεγίων είναι πολύ κατώτερο των πανεπιστημίων.
-Έκτον γιατί πολλά κολλέγια ιδρύθηκαν από εταιρίες.
-Και έβδομον γιατί τα περισσότερα κολέγια συνεργάζονται κερδοσκοπικά με εταιρίες.
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Sat Jul 08, 2006 5:35 pm

Λοιπόν. Όλα τα παραπάνω ισχύουν. Αλλά ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να βλάψει το δημόσιο πανεπιστήμιο η αναγνώριση των ιδιωτικών
Δέχομαι ότι μπορεί να μην προσφέρει τίποτα, αλλά δεν κατανοώ πως μπορεί να το βλάψει.

Όσο γι'αυτά που έγραψες PASCAL, να κάνω μερικά σχόλια:
PASCAL wrote:Πρώτα απ΄ όλα γιατί είναι κολλέγιο και όχι πανεπιστήμιο.
- Αν έχω καταλάβει καλά το κολλέγιο έξω είναι ισάξιο με το τμήμα ενός πανεπιστημίου.
Δλδ υπάρχει πχ το πανεπιστήμιο της California κι έχει ένα κολλέγιο CS. Αν κάνω λάθος διορθώστε με.
Το πανεπιστήμιο είναι ένα σύνολο τμημάτων, οπότε σαν όροι τουλάχιστον είναι τα ίδια.
PASCAL wrote:Δεύτερον γιατί στο κολλέγιο τα κριτήρια εισαγωγής είναι οικονομικά.
- Τα κριτήρια εισαγωγής σε κολλέγιο του Harvard δεν νομίζω πως είναι οικονομικά. Τα καλά ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν έχουν ανάγκη από λεφτά, αλλά από καλή φήμη που αποκτάται από καλούς φοιτητές και άρα θα προσπαθούν να επιλέξουν καλούς και όχι πλούσιους.
PASCAL wrote:Τρίτον γιατί στο κολλέγιο η λήψη του "πτυχίου" εξαρτάται και πάλι από κριτήρια οικονομικα.
- Επαναλαμβάνω τα προηγούμενα σχετικά με το πόσο καλό είναι ένα πανεπιστήμιο και τι φήμη αποκτά.
PASCAL wrote:Τέταρτον γιατί στο κολλέγιο δεν παίρνεις πτυχίο αλλά bachelor ή master.
- Τώρα αν γνωρίζω καλά παίρνουμε bachelor εμείς και master οι σχολές 5ετούς φοίτησης.
Και δεν μπορώ να καταλάβω αν έχει σημασία το τι θεωρείται τυπικά το πτυχίο σου, αλλά αν έχει σημασία το να γνωρίζεις πράγματα στην επιστήμη σου.
PASCAL wrote:Πέμπτον γιατί τα "προπτυχιακό" και το "μεταπτυχιακό" πρόγραμματα σπουδών των κολεγίων είναι πολύ κατώτερο των πανεπιστημίων.
- Επαναλαμβάνω το Harvard, ή ακόμα και το ΑΙΤ που είναι στην Ελλάδα...για σύγκρινε ώρες μαθημάτων, εργασίες, προοόδους κι έλα ξαναπές περί ανωτερότητας των δικών μας.
PASCAL wrote:Έκτον γιατί πολλά κολλέγια ιδρύθηκαν από εταιρίες.
- Κακό είναι να ιδρυθούν από εταιρείες??? Και το κράτος μια εταιρεία είναι άλλωστε...το θέμα δεν είναι να προάγεται η γνώση? Σε χαλάει να έχεις μετά την αποφοίτηση σου ένα πολύ καλό γραφείο διασύνδεσης για σύνδεση του πανεπιστημίου με την αγορά?
PASCAL wrote:Και έβδομον γιατί τα περισσότερα κολέγια συνεργάζονται κερδοσκοπικά με εταιρίες.
- Από εμάς τα παίρνουν? Το κράτος δεν συνεργάζεται κερδοσκοπικά με εταιρείες?

Σχετικά με τα 2 τελευταία, να συμπληρώσω ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμα δεν ιδρύονται απλά από εταιρείες, αλλά είναι τα ίδια εταιρείες που ανταγωνίζονται μεταξύ τους.
Δηλαδή προσπαθούν να:
- είναι ευέλικτα
- κοιτάνε τι παίζει στην αγορά
- προσαρμόζονται κάθε χρονιά στις απαιτήσεις της κάθε χρονιάς
- καταστρώνουν Business plan για την βιωσιμότητα τους και δεν τους κόβουν το ρεύμα όπως σε ελληνικά πανεπιστήμια
- απολύουν όσους δεν δουλεύουν όπως πρέπει σε αυτά (βλ. γραμματείς, νομικές υπηρεσίες)
και επιπλέον έχουν ένα πολύ σοβαρό κίνητρο να επιλέγουν καθηγητές που θα παράγουν έργο και θα διαφημίζεται μέσα από το έργο αυτό το πανεπιστήμιο αυξάνοντας την ζήτηση που θα έχει από τους φοιτητές.

Εμένα για καλά μου ακούγονται όλα αυτά!
Locked

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”