Κατάληψη

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Locked

Είστε ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της κατάληψης στο ΟΠΑ

ΥΠΕΡ
38
28%
ΚΑΤΑ
96
72%

Total votes: 134
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Sat Oct 07, 2006 5:30 pm

tara για εμενα δηλαδη που μπαινω 5ο ετος και χρωσταω ~20 μαθηματα (για να μη νομιζεις οτι μιλαω εκ του ασφαλους) γιατι σου φαινεται τοσο κακο το νεο νομοσχεδιο για το Ν+2? εμενα πιστευω θα με ωφελουσε να υπαρχει, γιατι αντι να σφιξω τον κωλο μου τοσο καιρο, χαλβαδιαζα και δεν περναγα μαθημα... Ενω αν ξερεις οτι δεν ισχυει το "αφου μπηκες, θα τελειωσεις" που μας λενε απο τα 5 ετη μας, τι να κανεις, θα προσπαθησεις περισσοτερο...

Σε μερικα σημεια του νομοσχεδιου προφανως και διαφωνω, αλλα το 90% των καταληψιων ειτε το κανουν απο αντιδραση, ειτε επειδη "φοβουνται" το Ν+2...
Οπως σου ειπα και στην αρχη, ειμαι απο τους πρωτους που πρεπει να φοβουντε το Ν+2... αλλα επειδη δε με βολευει το νομοσχεδιο, δε σημαινει οτι πρεπει να το καταργησουμε, η να προσπαθησουμε να το καταργησουμε με καταληψεις και παρεμποδιζοντας αλλους φοιτητες να προχωρησουν τις σπουδες τους! Εγω θελω να τελειωνω, και ηδη μου κοστισε η υποθεση, γιατι εδωσα 10 μαθηματα συνολο στις 2 εξεταστικες(επειδη ηταν κολητα), ενω αν ηταν Ιουνης και Σεπτεβρης, μπορουσα να ειχα δωσει 14π.χ. :twisted:
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Theofaman » Sat Oct 07, 2006 5:39 pm

tara wrote:παιδια πως θα γινει διαμαρτυρια χωρις καταληψη?Ποσο νομιζετε οτι θα επηρεαστει η κυβερνηση?Να βαλουμε τοτε ενα περιβραχιονιο στο χερι μας οτι διαμαρτυρομαστε και να συνεχισουμε κανονικα τα μαθηματα μας σαν τους Ιαπωνες απεργους Και ειναι και το αλλο οι περισσοτεροι δεν πηγαινουμε στην πορεια οταν εχει καταληψη τωρα θα παμε?
Πηγαινεις εξω απο την Βουλη των Ελλήνων και φωνάζεις μέχρι να τους πονέσουν τα αυτιά.
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by ciao » Sat Oct 07, 2006 7:22 pm

Παιδιά σε κάθε "αγώνα" υπάρχουν οι παράπλευρες απώλειες...
Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Paralia (αν και μπαίνω σε προχωρημένο έτος...>5) και με τον Ganther.
Το θέμα είναι να γίνουν συντονισμένες ενέργειες και όχι να γίνονται καταλήψεις επειδή κάποιοι ψάχνουν ευκαιρία να λουφάρουν!
Συν ότι το νομοσχέδιο κατ' εμέ θα πρέπει να συνοδεύεται και από άλλες ρυθμιστικές διατάξεις-προϋποθέσεις...γιατί αντε και πες ότι έχεις Ν+2 για να βγάλεις την όποια σχολή...τι γίνεται με τους καθηγητές οι οποίοι σε αξιολογούν και σε κόβουν επανηλειμμένα χωρίς σοβαρό λόγο...δεν θα πρέπει να αξιολογούνται και εκείνοι? Ακόμα περισσότερο θα πρέπει να συνοδεύεται και από διάφορες ρυθμίσεις οι οποίες να υπαγορεύουν σαφώς τα "όρια δράσης" του καθενός (φοιτητές-καθηγητές) για να λέμε ότι έχουμε ένα κάποιο αποτέλεσμα...
Ας πάρουν και καμιά ιδέα από άλλους (βλέπε εξωτερικό)...
S.S.D.D.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Sat Oct 07, 2006 8:03 pm

Επειδη το επιχειρημα "μας κοβουν αδικα" το ακουω και εχει γινει λιγο καραμελα, αν θελει καποιος ας μας πει, ποσους τετοιους καθηγητες εχει το τμημα μας?

Μην τους ονομασει, αριθμο να δωσει...

Ειμαι υπερ της αξιολογησης φυσικα, αλλα αυτο ειναι αλλου παππα ευαγγελιο
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ciao » Sun Oct 08, 2006 2:28 pm

Πιστεύεις ότι δεν υπάρχουν??
S.S.D.D.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Sun Oct 08, 2006 3:36 pm

Δεν ειπα οτι δεν υπαρχουν! Ρωτησα ποσοι ειναι αυτοι που κοβουν χωρις λογο.
Γιατι εκτος απο του Καβουρα τα Λειτουργικα φετος ( ο οποιος ειναι δικαιος*, απλα ζηταει πολυ δυσκολα) δεν ξερω αν υπαρχει αλλος

*Δεν κοβει "χωρις λογο"
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ciao » Sun Oct 08, 2006 6:25 pm

Ρίξε και μια ματιά Υπολογιστικά...
Προσωπικά νομίζω ότι δεν πρέπει να ξεπερνάνε την παλάμη του ενός χεριού.
(με αυστηρά μαθηματικά θα χρησιμοποιούσα το μικρότερο ή ίσο)

Πάντως και εμένα μου τι δίνει αυτή η καραμέλα αλλά μην βλέπεις μόνο το τμήμα μας και την σχολή μας...δες το και λίγο πιο σφαιρικά.

Εγώ ξέρω τέτοιες καταστάσεις, όχι καραμέλας, σε άλλα 4 τουλάχιστον Πανεπιστημιακά Ιδρύματα...και φαντάζομαι ότι και άλλοι μπορεί...
S.S.D.D.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Sun Oct 08, 2006 6:40 pm

Kαι πιο σφαιρικα βλεπω, οτι στη Νομικη π.χ. που "κοβουν για πλακα" η εστω αυτη η φημη υπαρχει, η αδερφη μου την τελειωσε σε 3 χρονια(ηταν απο κατατακτηριες, η 2η σχολη της), χωρις να παρακολουθει και χωρις να γλυφει και χωρις να ειναι φυτουκλα, και μαλιστα το 1 χρονο ηταν Γαλλια κ δουλευε και ερχοταν στην εξεταστικη...

Χωρις να λεω οτι οι καθηγητες ειναι αγιοι, σε καμμια περιπτωση δε θελω να υποστηριξω κατι τετοιο, για εμενα εχουν μεγαλο μεριδιο ευθηνης και οι Φοιτητες, που εχουν τη νοοτροπια αφου μπηκα, πρεπει να παρω πτυχιο, ακομα και αν μου το χαρισουν! Και ξαναλεω, χρωσταω τα ΑΠΕΙΡΑ μαθηματα... Αλλα τοσο καιρο ελεγα "μας κοβουν μας αδικουν, μας ρανουν" αλλα μολις εστρωσα το κωλαρακι μου λιγακι, μια χαρα αρχισα και περναω και κανα μαθημα...

Δεν μπορω να εχω αποψη για αλλα τμηματα επειδη καποιος ειπε απλα οτι ειναι δυσκολα η τους κοβουν χωρις λογο! Ο Βασσαλος π.χ. τρωει τρελα βρισιδια απο διαφορους, αλλα μπορει να ζηταει πολλα πχ. στο προτζεκτ η να ειναι δυσκολο το διαγωνισμα, δεν νομιζω οτι "κοβει χωρις λογο" ομως**... Βασικα για τα υπολογιστικα δεν μπορω να εχω αποψη, γιατι δε το εχω δωσει ποτε....

**παω στοιχημα οτι ενας που δεν ειναι στη σχολη και ακουει τα διαφορα, θα θεωρει οτι διορθωνει "ανεμιστηρα"
Last edited by Ganther on Sun Oct 08, 2006 10:05 pm, edited 1 time in total.
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ciao » Sun Oct 08, 2006 6:56 pm

Δεν διαφωνώ και εγώ αυτό νομίζω και συγχαρητήρια και μπράβο και ό,τι καλύτερο για την αδερφή σου (χωρίς παρεξήγηση). Η ευθύνη δεν είναι μονόπλευρη...causality and effect!!!
Όντως μπορεί να είναι αλήθεια ότι κάποιοι κρίνουν όντας απ' έξω από το χορό!

Να σου πω και εγώ ένα αντιπαράδειγμα: ένας από τους κολλητούς μου ήταν Πάτρα και χρώσταγε ένα μάθημα για πτυχίο...καλός μαθητής και φοιτητής, όχι φυτουκλάκι, ούτε γλύφτης, ούτε, ούτε...και το δίνει και τον κόβει με 4.5 ενώ το είχε διαβάσει ένα καλοκαίρι...
Πάει και τον βρίσκει και το μόνο που του είπε ήταν ότι "δεν ήρθε ακόμα η ώρα σου για το πτυχίο..."
Εσύ πως βρίσκεις αυτόν τον λόγο???
S.S.D.D.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Sun Oct 08, 2006 7:11 pm

Εδω θεωρω βλακεια το να κοβεις με 4.5 κανονικα, ποσο μαλλον αν μενει 1 μαθημα για πτυχιο...
Για τον συγκεκριμενο δεν μπορω να ξερω, πραγματικα, συνηθως πανω στα νευρα μας μεγαλοποιουμε καποια πραγματα, επισης εχω δει ατομα που τους εμενε 1 μαθημα και ειχαν ολο το καλοκαιρι να κοβονται επειδη γραψαν σκατ*, και να το περνανε αλλοι και αλλοι... Προφανως και μπορει η περιπτωση του φιλου σου να εχει ολα τα δικια...

Ξερω παντως πολλους που κανουν το λαθος να μη διαβαζουν επειδη εινε "το τελευταιο" και μετα οταν γραψουν 3, πανε κ παρακαλανε...
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Sun Oct 08, 2006 8:54 pm

Πάντως οι αντιδράσεις αντί να στρέφονται εναντίον της κυβέρνησης και του νέου νόμου πλαίσιο στρέφονται εναντίον των φοιτητών που παλεύουν και αντιτίθονται σε αυτά τα νέα αντιδραστικά μέτρα. Αυτό είναι πολύ διχαστικό για τους φοιτητές. Όσο για το αν θα χαθούν εξάμηνα, εξεταστικές κτλ. είναι καθαρά θέμα συνεργασίας φοιτητών και καθηγητών.
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Παραεξουσία φοιτητικών παρατάξεων

Post by mikem4600 » Sun Oct 08, 2006 9:24 pm

Μια σειρά άρθρων από την Καθημερινή σχετικά με την ανώτατη παιδεία, τις αλλαγές και τις κινητοποιήσεις:
Παραεξουσία φοιτητικών παρατάξεων
Ομηροι φοιτητές και καθηγητές

«Τι είπες ρε; Αν δεν ήμουν εγώ, δεν θα ήσουν εδώ σήμερα!». Ετσι απάντησε «φοιτητοπατέρας» σε πρύτανη, ο οποίος αρνήθηκε να του κάνει ένα ρουσφέτι (μετεγγραφή φοιτητή). Ο εν λόγω πρύτανης είχε εκλεγεί με τη στήριξη της παράταξης του φοιτητή και το αντάλλαγμα δεν εδόθη.

Τα τελευταία χρόνια οι φοιτητικές παρατάξεις από φορείς πολιτικής ιδεολογίας και πράξης, έχουν μετατραπεί σε μηχανισμούς εξουσίας μέσα στα AEI. Ουδείς πλέον μπορεί να τις ελέγξει, καθώς αποτελούν τον κινητήριο μοχλό για τη λειτουργία του πανεπιστημίου. Παρεμβαίνουν σε όλα: από την εκλογή του πρύτανη, που συχνά γίνεται υποχείριό τους, έως και τη διανομή σημειώσεων, θεμάτων, εκδουλεύσεων στους φοιτητές. Συμπεριφέρονται με υπεροψία, εκβιάζουν, απαιτούν, ενίοτε κερδοσκοπούν σε βάρος του Δημοσίου, βυθίζοντας διδάσκοντες και διδασκόμενους στη σήψη.
Διευρύνεται η αναταραχή στον χώρο της εκπαίδευσης
Η ανώτατη παιδεία σήμερα, η σημασία της μεταρρύθμισης
Οι φοιτητικές παρατάξεις «διοικούν» τα ΑΕΙ και ΤΕΙ (I)
Οι φοιτητικές παρατάξεις «διοικούν» τα ΑΕΙ και ΤΕΙ (II)
Οι παρατάξεις στα πανεπιστήμια

Αν μη τι άλλο, τροφή για σκέψη (αν και φαντάζομαι ότι ως φοιτητές τα ξέρετε ήδη αυτά).

P.S. Ελπίζω με αφορμή αυτό το post να μην οδηγηθούμε (πάλι) σε flames και καυγάδες.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
N@z_Plir
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by N@z_Plir » Mon Oct 09, 2006 12:09 am

pascal ++

τα άρθρα δεν τα σχολιάζω καν...λειτουργούν απλώς αποπροσανατολιστικά.
nap
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by nap » Mon Oct 09, 2006 1:53 am

pascal wrote:Όσο για το αν θα χαθούν εξάμηνα, εξεταστικές κτλ. είναι καθαρά θέμα συνεργασίας φοιτητών και καθηγητών.
Δεκτό, μέχρι ένα σημείο όμως. Αν από τις 13 διδακτικές εβδομάδες του εξαμήνου χαθούν οι 7-8, τι μπορεί να κάνει ένας καθηγητής (μεμονωμένα) ή ένα ίδρυμα (συνολικά), όσο καλή θέληση και να έχει; Να κάνουν εξετάσεις με λιγότερη από τη μισή ύλη συμπληρωμένη; Και σε επόμενα εξάμηνα που πιθανόν να χρειάζονται γνώσεις του εξαμήνου αυτού που δεν διδάχτηκαν; Να κάνουν υπερεντατικά (κοινώς πασάλειμμα) την ύλη ενός εξαμήνου μέσα σε 5 βδομάδες; Ή να περάσουν τους πάντες άνευ εξετάσεων;
N@z_Plir wrote:τα άρθρα δεν τα σχολιάζω καν...λειτουργούν απλώς αποπροσανατολιστικά.
Δηλαδή αυτά που λένε δεν συμβαίνουν; Τα βγάζει από το μυαλό του ο εκάστοτε δημοσιαγράφος;
It is by will alone I set my mind in motion...
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ciao » Mon Oct 09, 2006 2:17 am

Πάντως τα εν λόγω άρθρα πυροδοτούν κάτι... :evil:
S.S.D.D.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Mon Oct 09, 2006 10:32 am

Αυτά τα άρθα περιγράφουν μια πραγματικότητα. Ανεξάρτητα του αν συμφωνεί κανείς ή όχι με τις καταλήψεις ή τα αιτήματα που προβάλλονται, δεν νομίζω ότι μπορεί να διαψεύσει το γεγονός ότι οι μεγάλες φοιτητικές παρατάξεις έχουν στήσει την "παράγκα" τους στις μεγαλύτερες σχολές.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Mon Oct 09, 2006 10:48 am

Μην εθελοτυφλούμε στην πραγματικότητα, χαρακτηρίζοντάς την "αποπροσανατολιστική"
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Mon Oct 09, 2006 11:27 am

nap wrote: Ή να περάσουν τους πάντες άνευ εξετάσεων;
Αυτό πρέπει να κάνουν. Οι εξετάσεις αποτελούν αντιδραστικό μέσο καταπίεσης των φοιτητών που τους τοποθετεί σε μια διαδικασία κρατικής τρομοκρατίας υπό την οποία φοβούνται ότι θα χάσουν και τις φετινές εξετάσεις του ΑΣΕΠ...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Mon Oct 09, 2006 4:11 pm

Εφόσον κάποιοι υποστηρίζουν πως η κατάσταση που περιγράφεται στα άρθρα είναι μακριά από την πραγματικότητα, γιατί τότε αντιδρούν όλες οι παρατάξεις στην καθολική εκλογή των πρυτανικών αρχών;;; Και αν όλα είναι παραπλανιτικά, αυτό σημαίνει ότι όλα είναι ρόδινα στα ΑΕΙ και ΤΕΙ;;; Γιατί και εγώ δε συμφωνώ συνολικά με το νομοσχέδιο ωστόσο δεν μπορώ να κρύβομαι πίσω από το δακτυλάκι μου και να μη βλέπω την πραγματική εικόνα των πανεπιστημίων.

Τροφή για συζήτηση: δικαιούνται 10 άτομα να καταλαμβάνουν το ιστορικό κτήριο του πανεπιστημίου Αθηνών για να διαμαρτυρηθούν υπέρ του Σάββα Ξηρού;;;Μήπως δεν είναι παράλογο να αναθεωρήσουμε το status του ασύλου τελικά;Με την ίδια λογική να κάνουν κατάληψη και οι βάζελοι για την αωνιστική εικόνα της ομάδας τους.... :-p
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
alexo
Venus Former Team Member

Post by alexo » Mon Oct 09, 2006 5:33 pm

PASCAL wrote:Πάντως οι αντιδράσεις αντί να στρέφονται εναντίον της κυβέρνησης και του νέου νόμου πλαίσιο στρέφονται εναντίον των φοιτητών που παλεύουν και αντιτίθονται σε αυτά τα νέα αντιδραστικά μέτρα. Αυτό είναι πολύ διχαστικό για τους φοιτητές. Όσο για το αν θα χαθούν εξάμηνα, εξεταστικές κτλ. είναι καθαρά θέμα συνεργασίας φοιτητών και καθηγητών.
PASCAL συμφωνώ για τις αντιδράσεις στο νόμο πλαίσιο αλλά ΟΧΙ μέσω της κατάληψης ΠΛΕΟΝ .

Αυτό που εξέλαβα εγώ από τους καθηγητές της ΑΣΟΕΕ ήταν πως αποφάσιζαν σύμφωνα με την απόφαση των φοιτητών.
Αφού κάθε φορά κανόνιζαν συνέλευση μετά την συνέλευση των φοιτητών.

Ξέρει κάποιος να μου πει αν και στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού ,έχουν εισχωρήσει πολιτικές παρατάξεις,όπως εδώ ;;
Ρωτάω γιατί δεν το γνωρίζω ,αλλά έχω την έντυπωση ότι δεν είναι έτσι.
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Mon Oct 09, 2006 6:29 pm

alexo wrote: Ξέρει κάποιος να μου πει αν και στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού ,έχουν εισχωρήσει πολιτικές παρατάξεις,όπως εδώ ;;
Δεν μπορώ να σου απαντήσω επι της ουσίας, ωστόσο ξέρω πως ενώ στα ιταλικά πανεπιστήμια δεν υπάρχουν ιταλικές παρατάξεις, οι ελληνικές παρατάξεις είναι φυσικά παρούσες....
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
nefeli
byte level
byte level

Post by nefeli » Tue Oct 10, 2006 12:17 pm

alexo wrote: Ξέρει κάποιος να μου πει αν και στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού ,έχουν εισχωρήσει πολιτικές παρατάξεις,όπως εδώ ;;
Όχι στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού δεν υπάρχει αυτή η γελοιότητα που υπάρχει εδώ, είμαστε πρωτοπόροι. Γι'αυτό και όλες σχεδόν οι ευρωπαικές χώρες έχουν έστω και ένα πανεπιστήμιο στις κατατάξεις με τα καλύτερα πανεπιστήμια ενώ εμείς ούτε ένα. Και ούτε πρόκειται να μπούμε ποτέ αν δε σταματήσει το σκηνικό με ρουσφέτια, καταλήψεις κτλ.
"Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away"
Locked

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”