ξέρει κανεις πότε ξεκινάμε,και το πρόγραμμα;

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Sun Oct 22, 2006 11:30 pm

Κοίταξε. Εγώ πιστεύω πως από πλευράς οργάνωσης και καθηγητών είμαστε ΙΣΩΣ το καλύτερο τμήμα & πανεπιστήμιο στην Ελλάδα!
Πιστευεις, αλλα μαλλον χωρις λογο. Δεν φανταζομαι να εχεις φοιτησει σε ολα τα πανεπιστημια και τμηματα της ελλαδας (αστειακι :-D )
e-class (περιοχές συζητήσεων, διαφάνειες, παλιά θέματα, ανακοινώσεις...).
google is your friend κανε μια αναζητηση, εχουν ολες (σχεδον) οι σχολες!

Αντι-Παραδειγμα

Νομικη Αθηνων. (ενα πανεπιστημιο που ολοι το βριζουν)

-Ηλεκτρονικη γραμματεια 2 χρονια*αν θυμαμαι καλα* πριν απο εμας (και δεν ειναι καν κοντα στο αντικειμενο τους)

-Καθηγητες αυθεντιες στο αντικειμενο τους (εχει και βλασταρια αλλα εχει και καλους) Ποτε δεν αμφισβητησα οτι εχουμε καλους καθηγητες στο οπα BTW.

-Η γραμματεια τους, επειδη την επισκεπτομουν συχνα, μια χαρα, καμμια επαφη με αυτα που ακουγονται...

Α, και το προγραμμα τους βγαινει νωρις. Οταν εμεις ψαχνομασταν για το προγραμμα μαθηματων του εαρινου, αυτοι ξεραν και της εξεταστικης Σεπτεβριου (αλλο αν ανατραπηκε μετα λογω καταληψεων)

Α, εχει και φορουμ πριν απο εμας :) :P

Επειδη και εγω ετσι νομιζα για την ΟΠΑ, δεν ισχυει οτι ειμαστε τοσο οργανωμενοι... Ισως παλιοτερα, αλλα τωρα αλλα τμηματα μπορει και να μας εχουν περασει.. (δε τα ξερω)
Η αδερφη μου εχει βγαλει 2 πανεπιστημια (Οπα και Νομικη) οποτε δικαιουται αποψη, γιατι δεν "της ειπαν" οτι ετσι στο ταδε πανεπιστημιο, τα εζησε και τα 2...

η συγκριση μου εξαλου δεν ηταν με τα αλλα ελληνικα μπαχαλα, αλλα με το αν ειμαστε ΤΟΡ στην ευρωπη ;) Στους τυφλους, μπορει να βασιλευει ο μονοφθαλμος με 5 βαθμους μυωπιας, αλλα αυτο δεν τον κανει "γερακι"

no offence σε κανεναν φυσικα, ολοι δικαιουμαστε αποψη! :)

btw, η ολη φαση μεσα μου ξεκινησε μιλωντας με κατι ΔΕΤακια τα οποια πρεπει να τα ταιζουν πολυ πρωτια του τμηματος διεθνως, γιατι ειναι (στην πολοιψηφια τους) τρελα ψωνια (του στυλ θα τελειωσω και θα γινω στελεχος, και τιποτα κατωτερο απο το 3χιλιαρο δε θα ειναι για εμενα) και το ΜΙΤ με περιμενει μετα, οπως και το LSE, θα δουνε ΔΕΤ ΟΠΑ και θα με παρουν :lol: :lol:
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Mon Oct 23, 2006 1:07 am

Την δική μου άποψη για το τμήμα γενικά πιστεύω θα τη θυμάστε οι περισσότεροι...
Για να μην πολυλογώ συμφωνώ με silegav και HdkiLLeR.

Όσον αφορά τη διαφορά με την Ευρώπη, δεν μπορώ να συγκρίνω άμεσα το επίπεδο οργάνωσης μας με το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό.
Αλλά θα υποθέσω πως επειδή ως χώρα είμαστε πίσω σε θέματα οργάνωσης, το ίδιο θα ισχύει και για το Πανεπιστήμιο.
Και πάλι δηλαδή μας βρίσκω οργανωμένους λόγω e-class, e-secretariat κλπ, αλλά έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Aλλά οι καθηγητές μας δεν νομίζω οτί έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους ξένους. :smt026

Εντελώς άσχετο: Έχετε δεί αυτό το μάθημα;Το διδάσκει και ο Χ. Παπαδημητρίου!Χθες το είδα και έπαθα πλάκα με αυτή την πρωτοτυπία, μακάρι να είχαμε κάτι τέτοιο και εμείς.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Mon Oct 23, 2006 1:20 am

οι διακρίσεις του πανεπιστημίου αφορούν τα οικονομικά τμήματα και όχι μόνο την πληροφορική.

Είμαστε όντως πολύ καλά οργανωμένο πανεπιστήμιο κι τμήμα για τα ελληνικά δεδομένα αλλά στην πληροφορική θεωρώ ότι το πρόγραμμα σπουδών μας δεν είναι αρκετό. Είναι μεν πολύ κοντά στην αγορά , δλδ κάνουμε εφαρμοσμένα πράγματα και βγάζει πολύ καλούς προγραμματισυές, αλλά μόνο αυτό. Η πληροφορική έχει πολλούς άλλους τομείς. Γίνεται βέβαια μια προσπάθεια να αλλάξει αυτό...
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Mon Oct 23, 2006 1:55 am

Συμφωνώ και με tsilochr.
Πολύ καλά όσα έχουμε αλλά μία ανανεωσούλα με προσθήκη μαθημάτων την χρειαζόμαστε νομίζω.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ciao » Mon Oct 23, 2006 2:20 am

Ναι στην ανανέωση!...
S.S.D.D.
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Mon Oct 23, 2006 3:06 am

Φαντάζομαι οτι εμείς οι (μόλις) δευτεροετείς μάλλον θα προλάβουμε κάποια προσθήκη μαθημάτων, μέχρι να αποφοιτήσουμε? Σε έσας τους παλαιότερους, έγινε κάποια προσθήκη ολοκαίνουριου μαθήματος από τότε που έχετε εγγραφεί στο Τμήμα ? (όχι απλά η Java να χωριστεί σε Εισαγωγή και Java 2 - Καινούρια αντικέιμενα)
Paralias
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Paralias » Mon Oct 23, 2006 3:38 am

Οι παλιοί(μαζί και'γω) ακολουθούν άλλο οδηγό σπουδών,οπότε και άλλο-ολοκαίνουριο μάθημα να προστεθεί δεν τους "πιάνει" εκτός κ αν το θέλουν.
Αυτό έγκειται στις εκάστοτε μεταβατικές προυποθέσεις απόκτησης πτυχίου από έναν οδηγό σπουδών στον επόμενο.
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Mon Oct 23, 2006 11:13 am

θέλουμε πιο πολλά μαθήματα κοντά στη μηχανή, αρχιτεκτονική, ψηφιακά συστήματα, ψηφιακές επικοινωνίες και επεξεργασία σήματος, προγραμματισμό συστήματος κλπ. Το λέω γιατί βλέπω ότι άλλες πληροφορικές τα κάνουν αυτά τα πράγματα και είναι ένα σημαντικό κενό στο υπόβαθρο μας, ειδικά για όσους θέλουν να κάνουν κάποιο μεταπτυχιακό αλλού.

Πχ ο vagalati τώρα στο UCSD αναγκαστικά παρακολουθεί προπτυχιακό μάθημα για αρχιτεκτονική

ΥΓ Νομίζω ότι τώρα κάνουμε κάποιο μάθημα για αρχιτεκτονική πέρα από την ψηφιακή σχεδίαση και βλέπω ότι οι προκυρήξεις για νέα μέλη ΔΕΠ έχουν τέτοια κατεύθυνση
nefeli
byte level
byte level

Post by nefeli » Mon Oct 23, 2006 12:16 pm

Σίγουρα το ΟΠΑ είναι πιο οργανωμένο σε σχέση με κάποια άλλα πανεπιστήμια αλλά το καλύτερο στην Ελλάδα δε νομίζω!
Πέρα από το πολυτεχνείο που ήδη αναφέρθηκε, ξέρω ότι στο ΤΕΙ πειραιά στο τμήμα Η/Υ συστημάτων, έχουν κάτι ανάλογο με το δικό μας eclass, παίρνουν βιβλία αμέσως και απο μέσα από τη σχολή (όχι μετά από 2 μήνες και γυρνόντας την αθήνα) & ότι η γραμματεία βγάζει επι τόπου ότι χαρτί ζητήσεις.
Δεν ξέρω αν είναι έτσι σε όλα τα τμήματα του ΤΕΙ πειραιά αλλά δεν αποκλείεται!
Τώρα για το πρόγραμμα, έχουμε αρκετά κακή φήμη, εγώ όταν μπήκα θυμάμαι να μου λένε όλοι ότι θα πρέπει να στήσω αντίσκηνο στη σχολή αν θέλω να παρακολουθώ τα μαθήματα (μένω και μακριά...), και δεν είχαν άδικο, συνήθως υπάρχουν 2 μέρες με μαθήματα 9:00-21:00 και οι υπόλοιπες ψιλοάδειες.
Σίγουρα τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα και όντως θεωρούμαστε από τα οργανωμένα πανεπιστήμια σε σχέση με τα άλλα ελληνικά αλλά το να παίρνουμε βιβλία 1 μήνα πριν τις εξετάσεις (ιδιαίτερα αν είναι σχεδόν ίδιο με την περσινή έκδοση..), ή να ερχόμαστε 2-3 φορές για πάσο γιατί τελείωσαν τα χαρτιά, ή να το να μην έχει βγει ακόμα πρόγραμμα 3 μέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων (κτλ κτλ) ε δεν είναι και ότι καλύτερο...
"Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away"
cactus
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4
Post by cactus » Mon Oct 23, 2006 12:40 pm

Aπ'οτι έχει ανακοινωθεί στο http://www.aueb.gr στο ακαδημαΐκό ημερολόγιο αρχίζουμε Πεμπτη 26/10.
Το πρόγραμμα το αναμένουμε ακόμα...
laikedelic !
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Mon Oct 23, 2006 12:53 pm

To προγραμμα δεν ανακοινωνεται για να μη μας το αντιγραψουν τα αλλα πανεπιστημια, τα ανοργανωτα :-D :-D
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc

Post by sudtuwup » Mon Oct 23, 2006 1:06 pm

Εγω λεω να βγει παρασκευη. Για να εχουμε κ λιγη αγωνια.
Image
jimblanc
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year
Post by jimblanc » Mon Oct 23, 2006 1:28 pm

sudtuwup wrote:Εγω λεω να βγει παρασκευη. Για να εχουμε κ λιγη αγωνια.
Ganther wrote:To προγραμμα δεν ανακοινωνεται για να μη μας το αντιγραψουν τα αλλα πανεπιστημια, τα ανοργανωτα :-D :-D
σωστοι και οι δυο....
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Mon Oct 23, 2006 2:03 pm

ε όχι ρε nefeli και σύγκριση με το ΤΕΙ Πειραιά. Έλεος
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Mon Oct 23, 2006 2:45 pm

Μια μέση κατάσταση είμαστε, ούτε πολύ οργανωμένοι ούτε τελειώς ανοργάνωτοι. Δηλαδή ναι μεν βγήκε το Ακαδημαϊκό Ημερολόγίο αλλά δεν βγήκε το Ωρολόγιο Πρόγραμμα, ναι μεν σε μερικά μαθήματα θα πάρουμε την πρώτη βδομάδα βιβλία αλλά σε κάποια άλλα την τελευταία, ναι μεν θα βγεί μια Αίτηση Σπουδών αλλά αυτή θα αργήσει τουλάχιστον 2 μέρες και πολλά άλλα παραδείγματα που μας κάνουν ένα τυπικό Ελληνικό Πανεπιστήμιο.
nefeli
byte level
byte level

Post by nefeli » Mon Oct 23, 2006 3:04 pm

tsilochr wrote:ε όχι ρε nefeli και σύγκριση με το ΤΕΙ Πειραιά. Έλεος
Δεν ξέρω τι γίνεται γενικά στο ΤΕΙ Πειραιά, θέλω να πίστευω ότι είμαστε πολύ πιο οργανωμένοι, απλά έμαθα πρόσφατα ότι στο τμήμα Η/Υ συστημάτων:
1.Παίρνουν όλα τα βιβλία από το πανεπιστήμιο πολύ σύντομα.
2.Ότι χαρτί χρειάζονται από τη γραμματεία βγαίνει την ίδια μέρα και αν θυμάμαι καλά η γραμματεία τους είναι ανοιχτή 5 μέρες τη βδομάδα.
3.Έχουν κ αυτοί κατι σαν eclass.

Ε όσο να ναι με προβλημάτισε που ένα τμήμα του ΤΕΙ Πειραιά έχει καλύτερη εξυπηρέτηση στου τομείς της γραμματείας και των βιβλία από μας (όχι γενικά σε όλους τους τομείς! &στα υπόλοιπα τμήματα πραγματικά δεν ξέρω τι γίνεται!) γι'αυτο και το ανέφερα. Εγώ προσωπικά είμαι σχετικά ικανοποιημένη από την οργάνωση του τμήματος μας στους περισσότερους τομείς αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν και αρκετές ελλείψεις για να θεωρούμαστε το πιο οργανωμένο πανεπιστήμιο της Ελλάδας... Δεν μπορώ να καταλάβω, τόσο δύσκολο είναι να παίρνουμε και μεις τα βιβλία στην ώρα τους ή να είναι ανοιχτή η γραμματεία κάθε μέρα και να μην κάνουν 1 βδομάδα για ένα χαρτάκι ή να υπολογίσουν πόσα χαρτάκια πάσο χρειαζονται; Α και το πρόγραμμα ακόμα να βγει. :)
"Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away"
Manousos
byte level
byte level

Post by Manousos » Mon Oct 23, 2006 3:49 pm

λυσάξατε με το πρόγραμμα. Θα βγεί κάποια στιγμή εξάλλου έχουμε 2 μέρες ακόμα. Έχετε κανονίσει κάτι για την Πέμπτη και θέλει να δείτε αν θα πέφτει κανα μάθημα πάνω? Πλάκα κάνω ...
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Mon Oct 23, 2006 3:57 pm

nefeli eclass έχουν παντού.
MiRacLe^f
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by MiRacLe^f » Mon Oct 23, 2006 4:45 pm

Είναι γεγονός ότι πολλά τμήματα έχουν eclass. Σίγουρα στο τμήμα μας χρησιμοποιείται πολύ και ικανοποιητικά κατ΄εμένα. Υπάρχουν και τμήματα που το έχουν για διακοσμητικό. Άρα το γεγονός ότι έχουν eclass δεν σημαίνει και κάτι. Πχ και στο ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ στο τμήμα Ηλεκτρονικής έχουν eclass αλλά οι καθηγητές του το χρησιμοποιούν όσο χρησιμοποιώ και εγώ την ηλεκτρική σκούπα :-p :-p :-p :-p

P.S Μην με ρωτήσετε πόσο :oops:
Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ

ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΝΑ

ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ
P@radox
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by P@radox » Mon Oct 23, 2006 6:37 pm

- Όντως σχεδόν όλοι πλέον έχουν e-class .. δεν λέει κάτι αυτό..! Το θέμα είναι οι καθηγητές .. και πόσο ασχολούνται με αυτό..!.. και σε εμάς περαν λίγων μαθημάτων .. ασχολούνται αρκετά..!

- Ας μην ακούω συγκρίσεις με ΤΕΙ.. δεν θα ήθελα να τα υποβαθμίσω.. αλλα ...

- Εμείς συγκρινόμενοι με άλλες σχολες..είμαστε καλά..Τι να πούν κάποια άλλα ΑΕΙ .. που τρέχουν ολημερίς απο γραφείο σε γραφείο.. για να δούν αν εχει βγεί η ανακοίνωση του κάθε καθηγητή..! Τι να πουν άλλα ΑΕΙ που ο λόγος του καθηγητή είναι Νομος.. εδώ αν νομίζεις πως έχεις αδικηθει.. μπορείς τουλάχιστον .. να βγάλεις κάποια άκρη..(αν το κυνηγησεις..)..!

- Και σε ότι αφορά την γραματεία.. Οι άνθρωποι είναι απίστευτοι.. Δε νομίζω κάποιος να έχει κάποιο παράπονο.. Είναι μακράν μια απο τις καλύτερες γραμματείες που γνωρίζω..(τουλαχιστον απο θέμα ευγένειας , θέλησης και εξυπηρέτησης..)..!

Ας χαλαρώσουμε όλοι λίγες μερες απο την εξεταστική .. και το πρόγραμμα θα βγεί .. και θα έχουμε την χαρά να ξαναπήξουμε..!!
Image
P@radox's Space - Ελληνικότατο..!
cactus
Mbyte level
Mbyte level
Post by cactus » Mon Oct 23, 2006 7:14 pm

P@radox++

Εμείς τουλάχιστον έχουμε ενημέρωση από net ακόμα και σε περιόδους καταλήψεων.
P@radox wrote:Τι να πουν άλλα ΑΕΙ που ο λόγος του καθηγητή είναι Νομος..
Και στην πλειοψηφία τους είναι τυπικοί, τουλάχιστον αυτών που έχω γνωρίσει στα 2 έτη που είμαι in aueb.

ΕDIT Έχω την εντύπωση, ότι άκουσα την κοπέλα στη γραμματεία(μία νομίζω είναι) να λέει ότι αύριο θα βγει το πρόγραμμα, λογικό βέβαια...
laikedelic !
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ciao » Tue Oct 24, 2006 5:02 am

Άντε να δούμε...
Πάντως από πλευρά μου έχω να πω ότι δεν μπορούμε πάντα να τα έχουμε όλα...κατά τα άλλα θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες...
S.S.D.D.
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”