Διευκρινίσεις σε μια νεοεισαγόμενη.

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by silegav » Sat Oct 28, 2006 12:30 pm

mel wrote:που πρέπει να κάνουμε αίτηση για να πάρουμε το πιστοποιητικό για την ηλεκτρονική γραμματεία
Στην γραμματεία των cslabs, κα. Παπαθεωδόρου, όπως μπαίνεις στο CSLab στον δεύτερο στο γραφείο που είναι αριστερά στην πόρτα.
Αν θυμάμαι καλά, πέρυσι το έδινε και η γραμματεία, φέτος δεν ξέρω τι γίνεται.
mel wrote:από που και πότε θα το πάρουμε ???
Νομίζω πως χρειάζεται μόνο μια φοιτιτηκή ταυτότητα. Πας όποτε θες πάλι στο ίδιο γραφείο. Τουλάχιστον για το πιστοποιητικό εκεί θα ρωτήσεις, μπορεί να σε παραπέμψουν στην γραμματεία.
mel wrote:Χρειαζόμαστε κωδικούς για το cslab και τι πρέπει να κάνω για να τους αποκτήσω??
Χρειάζεσαι κωδικούς και τους παίρνεις από τους administrators των CSLabs, δλδ αυτά τα συμπαθέστατα παιδιά που βρίσκονται όπως μπαίνεις στο CSLab στον δεύτερο ακριβώς απέναντι από την πόρτα και στο CSLab στον τρίτο στο κουβούκλο δεξιά όπως μπαίνεις.
mel wrote:Πήγα και μου είπαν το p3****** και τον κωδικό ******** αλλά ήταν ο ίδιος για όλους.Πώς θα τον αλλάξω???
Λογικά αυτό που λες είναι ο κωδικός για τα CSLabs. Για να μην σου γράφω πως να τον αλλάζεις, όταν πας σε ένα cslab, φώναξε έναν admin να σου δείξει. Θα χαρούν να βοηθήσουν...it's their job!

mel wrote:Θα μας δώσουν τίποτα άλλο από εκεινο το γραφείο στο cslab1?
Εξαρτάται τι έχεις πάρει! :-) Δεν είναι και πολλά αυτά που παίρνεις από εκεί.

mel wrote:Α!!Και τι σχέση το eclass με την ηλεκτρονική γραμματεία???
Aπ'όσο ξέρω η σχέση τους περιορίζεται στα πιστοποιητικά, άλλος την διαχειρίζεται και άλλος την έχει στήσει. Έτσι ξέρω τουλάχιστον.
mel wrote:Μπορώ να έχω email και στο @aueb.gr???
Μόνο οι καθηγητές, μερικό προσωπικό και οι μεταπτυχιακοί/διαδακτορικοί έχουν εκεί account. Δεν νομίζω να μπορείς να πάρεις κι εσυ.

ουφ!!!!Πολλές ήταν!!! :-D
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Sat Oct 28, 2006 2:29 pm

Μερικά quick shots από μένα

1) πιστοποιητικά για e-γραμματεία, κωδικούς cslab κλπ φέτος δίνει ο κ. Σαζόνωφ (ο ξανθός κύριος στο cslab1, 1-9 κάθε μέρα)

2) Μην χρησιμοποιείτε το web mail του dias γιατί δεν αποθηκεύει τα mail που εσείς στέλνετε. Είναι πολύ σημαντικό feature αυτό, για να ξέρετε τι έχετε στείλει και που, εκτός κι αν κάνετε cc πάντα τον εαυτό σας. (εγώ κάνω το δεύτερο!)
mel
byte level
byte level

Post by mel » Mon Oct 30, 2006 8:13 am

Ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά!!!Ήταν όντως πολλές οι απορίες μου και συγνώμη αν σας κουρασα αλλά έχω το ελαφρυντικό της νεοεισαγόμενης ;) :)
tsilochr wrote:εκτός κι αν κάνετε cc πάντα τον εαυτό σας. (εγώ κάνω το δεύτερο!)
Τι ακριβως είναι το cc?(No offence απλά ρωτάω για να μαθαίνω) :-)
Manousos
byte level
byte level

Post by Manousos » Mon Oct 30, 2006 8:33 am

στο cc μπορεις να βάλεις ένα mail . Συνήθως χρησιμεύει στο να μπορείς να στείλεις το mail πχ στον εαυτό σου για να σιγουρευτείς ότι έστειλες το mail και έκανες σωστά την διαδικασία.
mel
byte level
byte level

Post by mel » Mon Oct 30, 2006 8:36 am

THANKS Manouso!!! :) :) :)
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Post by Luke » Mon Oct 30, 2006 1:24 pm

Το cc (αρκτικόλεξο του carbon copy) είναι στα ελληνικά η κοινοποίηση. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις προκειμένου να αποστείλεις το ίδιο mail σε περισσότερους του ενός παραλήπτες. Επίσης υπάρχει και το bcc (blind carbon copy) έτσι ώστε να στέλνεις σε πολλούς το ίδιο μήνυμα αλλά να μην εμφανίζεται σε ποιους άλλους το έστειλες. Αυτά...

Πάντως ωραίο το κολπάκι για να το αποστέλεις και στον εαυτό σου. Δεν το είχα σκεφτεί. :lol:
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Mon Oct 30, 2006 7:35 pm

Sreak wrote:Για δοκίμασε να κάνεις login εδώ:
http://195.251.248.2/cgi-bin/webmail.cgi
Εγώ δεν τα καταφέρνω να μπω ούτε εδώ. Βγάζει μήνυμα
Unable to copy mail spool file... μπλα μπλα.

Login Name έβαλα το p30.... σκέτο και password τον κωδικό μου στο Δια. Κάνω κάτι λάθος;

Προς το παρόν βολεύομαι με Run και telnet από το σπίτι οπότε βλέπω τα mail μέσω Unix. Αλλά τρώει κάτι φρίκες κατά καιρούς και αντί για τα ελληνικά γράμματα βγάζει αλαμπουρνέζικα. Στο παρελθόν που το είχα ξαναπάθει έφτιαχνε μόνο του μετά από βδομάδες!!!
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
mel
byte level
byte level

Post by mel » Mon Oct 30, 2006 10:14 pm

Fairy wrote:
Sreak wrote:Για δοκίμασε να κάνεις login εδώ:
http://195.251.248.2/cgi-bin/webmail.cgi
Εγώ δεν τα καταφέρνω να μπω ούτε εδώ. Βγάζει μήνυμα
Unable to copy mail spool file... μπλα μπλα.

Login Name έβαλα το p30.... σκέτο και password τον κωδικό μου στο Δια. Κάνω κάτι λάθος;
΄
Εμένα Fairy μου βγαίνει το Null Webmail.Δεν ξέρω τι ακριβώς κάνεις λάθος.Δλδ όταν πατάς το link σου βγάζει το μήνυμα??Αν δεν πατάς το link μάλλον έχεις κάνει λάθος όταν το αντέγραφες για να μπεις. :-)
Είναι "cgi".Παραλίγο να το μπερδέψω κι εγώ όταν το αντέγραφα!!! ;)
Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.Το link είναι σωστό πάντως.Είσαι σίγουρη οτι ο κωδικός που βάζεις είναι ο σωστός??? :)
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Sreak » Tue Oct 31, 2006 12:01 am

Μπορεί να έχεις πρόβλημα με τα quota σου και να πρέπει να μπεις από telnet(pine) για να σβήσεις τίποτα.
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ciao » Tue Oct 31, 2006 3:51 am

Από Thunderbird κανείς ή άλλον mail client δεν έχετε δοκιμάσει...
Προσωπικά το βρίσκω απλό και βέβαια...δουλεύει για τα mail της σχολής...
Εδώ και 2 χρόνια που το χρησιμοποιώ δεν είχα πρόβλημα...
Εκτός αν κατάλαβα λάθος... :???:
S.S.D.D.
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Tue Oct 31, 2006 11:21 am

mel wrote: Δεν ξέρω τι ακριβώς κάνεις λάθος.Δλδ όταν πατάς το link σου βγάζει το μήνυμα??Αν δεν πατάς το link μάλλον έχεις κάνει λάθος όταν το αντέγραφες για να μπεις. :-)
Είναι "cgi".Παραλίγο να το μπερδέψω κι εγώ όταν το αντέγραφα!!! ;)
Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.Το link είναι σωστό πάντως.Είσαι σίγουρη οτι ο κωδικός που βάζεις είναι ο σωστός??? :)
Να το αποσαφηνίσω: η ιστοσελίδα με τη φόρμα εμφανίζεται κανονικά. Όταν συμπληρώνω τα κουτάκια και πατώ login εμφανίζονται άλλα των αλλών.
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Tue Oct 31, 2006 2:54 pm

αυτό που λέει ο Sreak πρέπει να είναι. Έχεις quota και γαι το χώρο στο mail...
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Tue Oct 31, 2006 3:14 pm

Εννοείτε πως έχω αφήσει υπερβολικά πολλά mail στη μνήμη; Αν σβήσω κάμποσα θα φτιάξει το πρόβλημα;
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”