Προς τους υπευθυνους των εργαστηριων CSLAB 1 k CSLAB 2

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Post Reply
MyTHoS_
byte level
byte level

Προς τους υπευθυνους των εργαστηριων CSLAB 1 k CSLAB 2

Post by MyTHoS_ » Wed Nov 23, 2005 10:53 am

Moderation Message
Απαγορευονται οι συζητήσεις που αναφέρονται σε παράνομο λογισμικό. Παρακαλώ να μην δοθέι περαιτέρω συνέχεια σε αυτό το θέμα

Δεν ξερω τινος ηταν η ιδεα να γινει format σε αυτα τα εργαστηρια.Ετσι κι αλλιως καλο ειναι να γινεται format που και που γιατι μερικοι αφηνουν στα local files αρχεια που ειχαν κατεβασει πριν 1 χρονο και δεν τα σβηνουν.Καλο θα ηταν ομως οταν λενε οτι θα κανουν format να φροντιζουν μετα να εγκαθιστουν ΟΛΑ τα προγραμματα που υπηρχαν παλια και να τα εγκαθιστουν ΣΩΣΤΑ.
Ηταν για γελια αυτο που συνεβη πριν 2-3 βδομαδες:Ειχα εργαστηριο c++ και ως γνωστον γραφαμε με το notepad τα προγραμματα γιατι το devc++ δεν ειχε εγκατασταθει σωστα(σημειωση:η beta εκδοση ειναι μια χαρα.το οτι ειναι beta δεν σημαινει οτι θα ειναι μαπα).Αυτο ειχε ως αποτελεσμα να γραφουμε τα προγραμματα στο notepad(σιγα το τρομερο) και μετα να τα κανουμε compile μεσω command prompt k g++ κ.ο.κ
Το προβλημα ειναι ομως οτι μετα το τελευταιο format οι κυριοι που το εκαναν νομισαν οτι με μια απλη εγκατασταση των προγραμματων θα ξεμπερδευαν κατι το οποιο ειναι τελειως χαζο(για να μην πω τιποτα αλλο).Και οπως ειναι λογικο το cygwin δεν δουλευε σωστα με αποτελεσμα να κανουμε εργαστηριο c++ χωρις να μπορουμε να κανουμε compile τα προγραμματα.Οτι καλυτερο για καποιον που σπουδαζει προγραμματισμο να μην εχει compiler που να δουλευει.Ευτυχως το παιδι που ηταν υπευθυνος εκεινη την στιγμη(και μπραβο του) αφου του εξηγησαμε το προβλημα και τι εφταιγε εφτιαξε(επιτελους) το devc++ σε ολους τους υπολογιστες(το cygwin απο οτι ξερω ακομα δεν δουλευει σωστα).Μπραβο στον κυριο αυτο γιατι ειχε την ορεξη να κανει αυτο που βαριοντουσαν οι αλλοι.Εκανε login σε ολους τους υπολογιστες και διορθωσε το προβλημα.

edited By P3

Επισης καλο θα ηταν οτι προγραμμα εγκαθιστατε σε εναν υπολογιστη να υπαρχει σε ολους.Στο CSLAB 1 σε αλλους υπολογιστες υπαρχει visual basic 6 και σε αλλους οχι(βεβαια δεν δουλευει εκει που υπαρχει αλλα τουλαχιστον υπαρχει).
Την επομενη φορα που θα κανετε format να εχετε υποψην οτι δεν υπαρχετε μονο εσεις οι admins στην σχολη.Υπαρχουν χιλιαδες φοιτητες που προσπαθουν να εργαστουν στα εργαστηρια.Δηλαδη αν δεν λειτουργουν οι compilers και το nero τι να κανουμε?Να κανουμε "surfing" στο web?Αυτο μπορουμε να το κανουμε και απο το σπιτι μας.
Ελπιζω να το δει αυτο το μηνυμα καποιος υπευθυνος και να διορθωθει το προβλημα το συντομοτερο.Απλα θα πρεπει να κατανοησουν οι υπευθυνοι οτι στις συγκεκριμενες θεσεις που ειναι εχουν και καποιες ευθυνες και θα πρεπει να τις τηρουν. :???:
P.S:Το post το εκανα εδω γιατι πιστευω πως ηταν η σωστη κατηγορια.Αν οχι παρακαλω μετακινηστε το σε αλλο section
Image
In DaRk Forests I wonder
where Silence lives
and darkness devours the sun..
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: PhD

Post by TaRaNTuLa » Wed Nov 23, 2005 11:34 am

Λοιπόν φίλε μου...

Πρωταρχικά θα σε παρακαλούσα (αν έχεις τα κότσια,γιατί από τα forums όλοι μάγκες είμαστε) να περάσεις από το CSLAB1 μεταξύ 1-7,όπου θα βρίσκομαι,να μου θέσεις τους προβληματισμούς σου(και μη νομίζεις ότι αγνοώ προσωπικά εγώ όσα ανέφερες).Στους 9 μήνες που είμαι administrator έχω περάσει πολλές φορές ΟΛΑ τα PCs του εργαστηρίου μου για να φροντίσω ότι όλα θα δουλεύουν οκ για ένα φροντιστήριο που είναι την επόμενη μέρα.Έχω ξεκινήσει και έχω κατέβει 8 η ώρα το πρωί,γιατί στις 9 έχει εργαστήριο και την προηγούμενη μέρα δεν είχα καταφέρει να φτιάξω όλα τα PCs.Και μετά έμενα στη σχολή και ξυνόμουν(άντε πήγαινε για κανά καφέ),επειδή εγώ μπορεί να μη χρειαζόταν να κατέβω πριν τις 1 ή τις 5 το απόγευμα μερικές φορές.Προσωπικά έχω τρέξει αρκετά για τα εργαστήρια και έχω προσπαθήσει και δεν μπορώ να δεχτώ τέτοιου είδους posts.Έχεις το "τάδε" πρόβλημα;Έλα,πιάσε με και πες το μου!

Όσον αφορά πρώτα το Cygwin,δυστυχώς η έκδοση που βρήκαμε στο αρχείοι που κρατιέται με το software των images,αποδείχτηκε μη-λειτουργική.

edited by P3

Αυτό που λες για τη VB,οφείλεται στο γεγονός ότι αρχικά βάλαμε .ΝΕΤ μόνο,αλλά στη συνέχεια προστέθηκε και το Visual Studio 6.0,μιας και έπρεπε να υπάρχει το VC++.Κανονικά η VB 6.0 δεν έπρεπε να υπάρχει καθόλου,μιας και το .NET Framework την καθιστά μη-λειτουργική.Το γεγονός ότι αλλού υπάρχει και αλλού όχι,οφείλεται σε ασυνενοησία εμού και ενός άλλου παιδιού,όπου εκεινός την άφηνε(γιατί μπορεί να βγει στο μέλλον framework που να λύνει αυτό το conflict) και εγώ δεν τη συμπεριλάμβανα στην εγκατάσταση,μιας και δε δουλεύει...

Δεν πρόκειται να αρχίσω πόλεμο υπευθύνων-φοιτητών,γιατί αυτό σίγουρα δε θα βγάλει κάπου...

Και τέλος,δε μ'αρέσει ο χαρακτηρισμός "κύριοι",αποδιδόμενος τουλάχιστον σε μένα,γιατί κοιτάζω να βοηθάω όποιον μου το ζητάει με τον καλύτερο τρόπο που μπορώ...

Κάνε μου τη χάρη να περάσεις...Μην κοτέψεις!
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
MyTHoS_
byte level
byte level

Post by MyTHoS_ » Wed Nov 23, 2005 12:50 pm

1)Το post μου αυτο δεν ειχε κανενα σκοπο να προσβαλει καποιον.Απλα ηταν ενα "γραμμα" προς τους υπευθυνους.Απο την στιγμη που μου λες οτι εσυ εχεις δωσει τους κωδικους αλλα δεν τους εχουν περασει τοτε οκ ειμαι καλυμενος.
2)Δεν το εγραψα ουτε για να το παιξω μαγκια ουτε ειπα οτι ειναι παιχνιδακι να εισαι administrator στα εργαστηρια.Οποτε εκφρασεις του τυπου "αν εχεις τα κοτσια" και "μην κοτεψεις" πιστευω δεν ταιριαζουν.Ουτε ειρωνικο ηταν το post μου ουτε πηγα να το παιξω καποιος μαγκας.Δηλαδη τι απαγορευται να αναφερω τα προβληματα που υπαρχουν?
3)Οντως για την visual basic 6.0 ξερω οτι υπαρχει προβλημα με το framework(αν δεν κανω λαθος χρειαζεται την νεα εκδοση 2.0)
4)Τα προβληματα που εχω εγω πιθανοτατα τα αντιμετωπισαν πολλοι φοιτητες.Για αυτο εκανα αυτη την ανακοινωση απλα για να τα σημειωσω.Δεν θα ερχεται ο καθε φοιτητης να σε ρωταει συνεχεια γιατι δεν τρεχει το nero(πιστευω πως θα καταντησει σπαστικο).
5)Ο χαρακτηρισμος κυριοι αποδιδεται γιατι δεν ξερω κανεναν προσωπικα για να τον πω φιλο ή γνωστο.Δεν υπαρχει καμια ειρωνικη χροια στον χαρακτηρισμο κυριοι.Αν δεν θεωρεις τον εαυτο σου κυριο τοτε οκ.
6)Δεν ειπα οτι γενικοτερα δεν κανετε τιποτα.Απλα τονισα οτι σε αυτη την χρονικη περιοδο που διανυουμε υπαρχουν προβληματα σε οτι εχει σχεση με τα προγραμματα.
7)Το υφος μου δεν ηταν ουτε ειρωνικο(θα ηταν τουλαχιστον γελοιο να ειρωνευτω την δουλεια σας) ουτε επιθετικο.Απλα ειχε εναν τονο αγανακτησης ο οποιος αν δεν κανω λαθος ειναι και δικαιολογημενος.
8 )Δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα να συναντηθουμε.Γιατι να κοτεψω οπως λες και εσυ?Απλα δεν βρισκω τον λογο.Ανεφερα τα προβληματα που εχω παρατηρησει.Αλλη φορα θα φροντιζω να μιλαω στον administrator.Δεν ηξερα οτι απαγορευται να γραφουμε για τα προβληματα της σχολης.Τοσο καλη εικονα θελουμε να περασουμε πλεον που αφηνουμε τον ρεαλισμο απ'εξω?Οπως ειπα αν θες να βρεθουμε δεν εχω κανενα προβλημα.Δεν ανοιξα και ουτε θελω να ανοιξω κανεναν πολεμο γιατι δεν βλεπω κανεναν λογο για να γινει κατι τετοιο.
Image
In DaRk Forests I wonder
where Silence lives
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by HdkiLLeR » Wed Nov 23, 2005 1:28 pm

Παιδιά με ηρεμία σας παρακαλώ! Δεν είναι ανάγκη να ρίχουμε λάδι στην φωτία. Ο καθένας μπορεί να παραθέτει τις ανυσηχίες του χωρίς να καταφεύγουμε σε προσωπικά flames.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Wed Nov 23, 2005 1:43 pm

εγώ θα ήθελα να πω ότι μου φαίνεται λογικό να υπάρχουν προβλήματα στα εργαστήρια που να μην είναι εύκολο να λυθούν άμεσα. καλό θα ήταν να γίνεται, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο. Εδώ πολλές φορές ένα pc έχουμε να "διαχειριστούμε" στο σπίτι μας μετά από format και μας παίρνει τουλάχιστον 1 μέρα(χωρίς προβλήματα πάντα) χωρίς να κάνουμε κάτι άλλο. Ας σκεφτούμε λίγο πόσο εύκολο είναι για τα pc των cslab, δεδομένου του πλήθους των προγραμμάτων που πρέπει να περαστούν και το χρονοβόρο του όλου θέματος συν του ότι κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του πανεπιστημίου και των εργαστηρίων όλο και κάποιος θα θέλει κάτι!!
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Gbyte level
Gbyte level

Post by TaRaNTuLa » Wed Nov 23, 2005 1:57 pm

Διέκρινα ειρωνικό τόνο στο post σου,γι'αυτό κράτησα τέτοια στάση.Ένα σημείο τέτοιου τόνου ήταν το "οι κύριοι".Δεν πιστεύω ότι έχω άδικο...Και εννοείται πως δεν έχω πρόβλημα και θέλω να με αποκαλούν "κύριο"(εννοείται πως δεν το θέλω μέσα στο εργαστήριο αυτό,αφού ένας φοιτητής είμαι).

edited by P3

Υπέθεσα ότι είσαι μια από τις περιπτώσεις όπου πίσω από κάποιο nickname "λέω ό,τι θέλω".Θα χαρώ να μην ισχύει(το έχω δει πολλές φορές σε forums να γίνεται αυτό που αναφέρω).
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Wed Nov 23, 2005 4:42 pm

Moderation Message
Απαγορευονται οι συζητήσεις που αναφέρονται σε παράνομο λογισμικό. Παρακαλώ να μην δοθέι περαιτέρω συνέχεια σε αυτό το θέμα.
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Wed Nov 23, 2005 7:11 pm

Μερικές σημειώσεις στα γρήγορα.
Φίλε MyTHoS_ ( το nick σου μου θυμίζει σταθερά της C++!) καλωσήρθες στο venus. Απότι κατάλαβα είσαι δευτεροετής. Απλά θέλω να σου εξηγήσω συνοπτικά το καθεστώς λειτουργίας των εργαστηρίων. Μέχρι σήμερα τα εργαστήρια διαχειρίζονται από φοιτητές που κάνουν την πρακτική τους άσκηση. Το κάνουν εθελοντικά χωρίς υποχρεώσεις και χωρίς απαιτήσεις από την μεριά του διευθυντή. Απλά παίρνουν το ποσό της πρακτικής άσκησης που ορίζει το τμήμα και είναι ίδιο για όλους. Το ουσιασικό καθήκον τους είναι να φυλλάνε το χώρο τις απογευματινές ώρες που λείπουν οι γραματείς.

Τον Οκτώβρη προσλήφθηκε μόνιμος επί πληρωμή διαχειριστής ο οποίος ακόμα δεν έχει δείξει ακόματο στίγμα του στα εργαστήρια.

Όσο για την οργάνωση και ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρουν τα εργαστήρια, θεωρώ ότι είναι πολύ λιγότερη από αυτό που θα έπρεπε να προσφέρουν. Όμως όπως είναι οργανωμένα τα πράγματα, πάλι καλά που λειτουργούν κι έτσι. Ειδικά όσοι ξέρουν, καταλαβαίνουν. Μιλάμε πως ό,τι υπάρχει στα cslab είναι στημένο από φοιτητές που είχαν κ**λα.

Προβλήματα θα υπάρχουν, το θέμα το συζητούμε κάθε εξάμηνο εδώ μέσα
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Wed Nov 23, 2005 7:29 pm

Φίλε MyTHoS, καταλαβαίνω απόλυτα τον εκνευρισμό σου. ;) Προφανώς και δεν απαγορεύτεται να αναφερόμαστε στα προβλήματα της σχολής (εδώ έχουμε θάψει ένα κάρο άλλα θέματα της σχολής στο venus) και ούτε στόχος είναι να δίνουμε κάποια ουτοπική εικόνα προς τα έξω.

Είμαι σίγουρος ότι τα άτομα στη διαχείριση των cslabs έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν με τα μέσα που διέθεταν για να δημιουργήσουν και να περάσουν τα τρέχοντα images. Το θέμα είναι ότι απ' όσο ξέρω, τα άτομα που ασχολούνται αυτή την περίοδο ενεργά με τη διαχείριση των cslabs δεν είχαν ξαναδημιουργήσει images, οπότε μπορούμε να τους αναγνωρίσουμε κάποιο ελαφρυντικό.

Θα σου πρότεινα να μαζέψεις τους φίλους σου και να περάσετε κάποια στιγμή από τα εργαστήρια έτσι ώστε να τονίσετε αναλυτικά όλα τα προβλήματα που παρατηρήσατε (ειδικά όσον αφορά εφαρμογές που χρησιμοποιείτε σε μαθήματα), καθώς είναι αδύνατον οι admins να τα εντοπίσουν όλα αν δοκίμαζαν τα images πριν τα περάσουν. Τα άτομα εκεί είναι εξυπηρετικά και υποθέτω ότι θα ενδιαφέρονται να ακούσουν ό,τι πρόβλημα έχετε σχετικά με τα εργαστήρια και θα προσπαθήσουν να τα λύσουν.

Άσχετο: TaRaNTuLa, μιας και είσαι μέσα στα πράγματα, καμιά πληροφορία σχετικά με το πότε θα περαστεί το Visual Studio 2005; :-)
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
MyTHoS_
byte level
byte level

Post by MyTHoS_ » Wed Nov 23, 2005 7:40 pm

Ευχαριστω για το καλωσορισμα
Tarantula οπως ειπα και πριν το μηνυμα μου δεν ειχε σκοπο ουτε να δειξει καποια μαγκια ουτε να ειρωνευτει καποιον υπευθυνο.Το ξερω οτι τα παιδια που ειναι υπευθυνοι το κανουν ως εργασια αυτο.Δεν ειμαι ανθρωπος που το παιζει μαγκια απο forum και γιατι να το κανω αλλωστε.
tsilochr πως και σου θυμιζει μεταβλητη?Απο αλλου το εχω παρει :D(οχι απο μπυρα).Οντως ειμαι δευτεροετης :)
Anyway οπως ειπα και πριν απλα ηθελα να τονισω λιγο το θεμα αυτο και χαιρομαι που σημερα το μεσημερι που πηγα στο CSLAB 2 το nero δουλευε μια χαρα.Το visual studio 2005 εχει ακομα προβληματα αν δεν κανω λαθος ενω θελει οπωσδηποτε νεες εκδοσεις του sql server και του .net framework οποτε λιγο χλωμο να το βαλουν.Αν δεν απατωμαι ειναι ακομα σε beta εκδοση(ισως να κανω και λαθος).
Επισης συγγνωμη που μιλησα για παρανομο λογισμικο απλα ηταν απαραιτητο για να εξηγησω το προβλημα.
Αυτα και καλως σας βρηκα :)
Image
In DaRk Forests I wonder
where Silence lives
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level

Post by TaRaNTuLa » Wed Nov 23, 2005 8:05 pm

mikem4600 wrote:Άσχετο: TaRaNTuLa, μιας και είσαι μέσα στα πράγματα, καμιά πληροφορία σχετικά με το πότε θα περαστεί το Visual Studio 2005; :-)
Εννοείς πότε θα ανέβει στο ELMS ή πότε θα είναι περασμένο στα PCs του εργαστηρίου;;
Tamiya rulezZz....

mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Wed Nov 23, 2005 9:50 pm

TaRaNTuLa wrote:
mikem4600 wrote:Άσχετο: TaRaNTuLa, μιας και είσαι μέσα στα πράγματα, καμιά πληροφορία σχετικά με το πότε θα περαστεί το Visual Studio 2005; :-)
Εννοείς πότε θα ανέβει στο ELMS ή πότε θα είναι περασμένο στα PCs του εργαστηρίου;;
Η final στο ELMS έχει ανέβει και το έχουμε κατεβάσει εδώ και λίγο καιρο... Για τα εργαστήρια μίλαγα...
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Thu Nov 24, 2005 12:24 am

MyTHoS_ wrote:Το visual studio 2005 εχει ακομα προβληματα αν δεν κανω λαθος ενω θελει οπωσδηποτε νεες εκδοσεις του sql server και του .net framework οποτε λιγο χλωμο να το βαλουν.Αν δεν απατωμαι ειναι ακομα σε beta εκδοση(ισως να κανω και λαθος).
Αυτα και καλως σας βρηκα :)
Καλώς σε βρήκαμε και εμείς :) :)

Τo VS 2005 έχει κυκλοφoρήσει κανονικότατα και μάλιστα στης 6/12 έχουμε και το επίσημο Launch: http://www.microsoft.com/hellas/events/launch2005.mspx

Επίσης μπορείτε να το προμηθευτείτε και απο το ELMS/MSDNAA δωρεάν!
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
alexo
Venus Former Team Member

Post by alexo » Wed Nov 01, 2006 12:46 am

Μια κοπελιά που ήθελε το Visio από MSDNAA ας μου στείλει ένα πμ pls . :-)
Μου είπε ότι διαβάζει Venus , γι'αυτό το έγραψα εδώ.
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”