Κατάληψη
- AnINffected
- Gbyte level
Code: Select all
redlabel += 2;
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!
Re: "Πολιτικό";
Σπουδαίο και απερίσκεπτο... γιατί ποτέ δεν έχουμε μόνο λουλούδια, αλλά και τσουκνίδες που καραδοκούν να πνίξουν τα άλλα φυτά και που δεν προσφέρουν τίποτα σε ένα χωράφι παρά ασχήμια και πρέπει κάποιος να τα ξηλώσει από το έδαφος αν θέλουμε να έχουμε μια καλή "σοδειά" στο τέλος!redlabel wrote:Πιστεύω ότι είναι πολύ σπουδαίο να αφήνει κανείς "όλα τα λουλούδια ν' ανθίζουν".
Δ. Γκρ.
Απλά το δύσκολο είναι να ξεχωρίσεις ποιό είναι τσουκνίδα και ποιό είναι "λουλούδι". Όταν το ξεχωρίσεις η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις είναι εύκολη, αρκεί να έχεις τα κότσια να βάλεις το χέρι σου μεσ'τα αγκάθια για να ξεριζώσεις ό,τι δεν χρειάζεται!
- lewton
- Kilobyte level
Το θέμα είναι η κατάληψη.
Στη σημερινή ΓΣ ευτυχώς δεν αποφασίστηκε κατάληψη, απλά συμμετοχή του συλλόγου φοιτητών στην αυριανή πορεία.
ΥΓ. Πάντως πολύ θα ήθελα να απαντήσω στη συγκεκριμένη ερώτηση. Αν περιοριστώ καθαρά και μόνο στο συγκεκριμένο πρόσωπο θα είναι κομματικό το μήνυμα ή προσωπικό;
Στη σημερινή ΓΣ ευτυχώς δεν αποφασίστηκε κατάληψη, απλά συμμετοχή του συλλόγου φοιτητών στην αυριανή πορεία.
ΥΓ. Πάντως πολύ θα ήθελα να απαντήσω στη συγκεκριμένη ερώτηση. Αν περιοριστώ καθαρά και μόνο στο συγκεκριμένο πρόσωπο θα είναι κομματικό το μήνυμα ή προσωπικό;
Stop playing games... feel them.
- f@bio
- byte level
- Academic status: Alumnus/a
Ναι όντως το venus είναι πολύ καλό εργαλείο για τους φοιτητές αλλά καλό θα ήταν να βγάζαμε και κανένα αποτέλεσμα καμιά φορά μπας και μάθουμε ποτέ τι μας γίνεται....vasvas wrote:Νομίζω ότι οι διαχειριστές/συντονιστές έχουν τοποθετήσει το θέμα σε πολύ σωστά πλαίσια και ως τώρα έχουν σημαντική συμβολή στην επιτυχία του venus.
Το venus προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην κοινότητα της Πληροφορικής του ΟΠΑ -- σε όλους σας(μας) δηλαδή. Αξίζει τον κόπο να συνεχίσετε να την προστατεύετε. Πολλοί από μας έχουμε συμμετάσχει σε φόρουμ που έχουν πάρει την κατηφόρα με flame wars κλπ -- στο τέλος χαμένοι από τέτοιες εξελίξεις είναι όλοι.
Υ.Γ vasvas αν η ΑΣΟΕΕ ήταν ιδιωτικό πανεπιστήμιο μήπως είχες βγάλει τα αποτελέσματα στην ώρα τους?????
λεω εγώ τώρα...
- rapadder
- Gbyte level
Προσέξτε αυτό που αναφέρει:
Θέλετε κάποιοι από το forum να μαζέψετε υπογραφές για να παραχωρηθούν κάποιες αίθουσες στο τμήμα Πληροφορικής; Με 300 υπογραφές θα πιέσετε και τις παρατάξεις και θα σας παραχωρήσουν 2-3 αίθουσες.
Σε ένα ΤΕΙ πρόσφατα είχαν κάνει ΓΣ και είχαν αποφασίσει να μην κάνουν κατάληψη. Κάποιοι άρχισαν να μαζεύουν υπογραφές υπέρ της κατάληψης. Μάζεψαν έναν αριθμό υπογραφών και μετά έκλεισαν την σχολή με την λογική ότι μαζεύτηκαν αρκετές υπογραφές. Προτείνω εμείς να κάνουμε το αντίθετο, να μαζέψουμε υπογραφές (νόμιμη πράξη) για να πιέσουμε όσους υποστηρίζουν μια παράνομη πράξη (κατάληψη).
Επίσης μπορεί να τονιστεί στο κείμενο ότι οι υπογράφοντες εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους για τα τεκταινόμενα στο χώρο της παιδείας, για να μην θεωρηθεί ότι είμαστε και καλά υπέρ του νομοσχεδίου και ότι υποδαυλίζουμε την προσπάθεια των υπολοίπων.
Γιατί δεν κάνει το τμήμα Πληροφορικής μια ξεχωριστή ψηφοφορία (με φοιτητικές ταυτότητες) στο αμφιθέατρο Αντωνιάδου για να σπάσει την κατάληψη; Το υπονοεί ξεκάθαρα ο πρύτανης, κάποια τμήματα θα μπορούσαν να κάνουν εξεταστική.Fairy wrote: Όμως υπό κατάληψη βρίσκονται και τα 8 τμήματα του ιδρύματος.
Θέλετε κάποιοι από το forum να μαζέψετε υπογραφές για να παραχωρηθούν κάποιες αίθουσες στο τμήμα Πληροφορικής; Με 300 υπογραφές θα πιέσετε και τις παρατάξεις και θα σας παραχωρήσουν 2-3 αίθουσες.
Σε ένα ΤΕΙ πρόσφατα είχαν κάνει ΓΣ και είχαν αποφασίσει να μην κάνουν κατάληψη. Κάποιοι άρχισαν να μαζεύουν υπογραφές υπέρ της κατάληψης. Μάζεψαν έναν αριθμό υπογραφών και μετά έκλεισαν την σχολή με την λογική ότι μαζεύτηκαν αρκετές υπογραφές. Προτείνω εμείς να κάνουμε το αντίθετο, να μαζέψουμε υπογραφές (νόμιμη πράξη) για να πιέσουμε όσους υποστηρίζουν μια παράνομη πράξη (κατάληψη).
Επίσης μπορεί να τονιστεί στο κείμενο ότι οι υπογράφοντες εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους για τα τεκταινόμενα στο χώρο της παιδείας, για να μην θεωρηθεί ότι είμαστε και καλά υπέρ του νομοσχεδίου και ότι υποδαυλίζουμε την προσπάθεια των υπολοίπων.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
- jimmyD
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
1. Προτείνοντας ψηφοφορία για την κατάληψη συμπεραίνω πως τη θεωρείς νόμιμη (πράγμα που από άλλα posts σου δεν το συμπεραίνω) . Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν δεν μπορείς με απόφαση ενός τμήματος να σπάσεις κατάληψη που έχει ψηφιστεί από τη θεσμοθετημένη Γ.Σ. και εκπροσωπεί όλα τα τμήματα.
2. Από την άλλη αν δεν θεωρείς την κατάληψη νόμιμη τότε ποιο το νόημα και με ποια νομιμότητα θα κληθεί ο οποιοσδήποτε να αποφασίσει για κάτι παράνομο. Όταν κάτι είναι παράνομο δεν χρειάζονται υπογραφές και ψηφοφορίες. Απλά είναι παράνομο.
Άλλωστε αντί της συλλογής υπογραφών πιο αποτελεσματική θα ήταν η διαμόρφωση και πρόταση στη ΓΣ ενός σχετικού πλαισίου. Αυτοί που θα υπέγραφαν θα το ψήφιζαν οπότε το αποτέλεσμα θα ήταν και εντός των θεσμοθετημένων οργάνων του Πανεπιστημίου.
Με τα παραπάνω δεν θέλω να πάρω θέση πάνω στην πρότασή σου απλά διαπίστωσα κάποια κενά και είπα να τα αναφέρω.
2. Από την άλλη αν δεν θεωρείς την κατάληψη νόμιμη τότε ποιο το νόημα και με ποια νομιμότητα θα κληθεί ο οποιοσδήποτε να αποφασίσει για κάτι παράνομο. Όταν κάτι είναι παράνομο δεν χρειάζονται υπογραφές και ψηφοφορίες. Απλά είναι παράνομο.
Άλλωστε αντί της συλλογής υπογραφών πιο αποτελεσματική θα ήταν η διαμόρφωση και πρόταση στη ΓΣ ενός σχετικού πλαισίου. Αυτοί που θα υπέγραφαν θα το ψήφιζαν οπότε το αποτέλεσμα θα ήταν και εντός των θεσμοθετημένων οργάνων του Πανεπιστημίου.
Με τα παραπάνω δεν θέλω να πάρω θέση πάνω στην πρότασή σου απλά διαπίστωσα κάποια κενά και είπα να τα αναφέρω.
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
now nothing ever ever goes my way...
- rapadder
- Gbyte level
Εγώ είμαι μεταπτυχιακός φοιτητής και δεν μπορώ να πάρω μέρος σε καμιά Γενική Συνέλευση (ίσως μόνο ως ακροατής). Είμαι κατά της κατάληψης και κατά πολλών άλλων πραγμάτων αλλά αυτό λίγη σημασία έχει. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να εκφράζω τις αντιρρήσεις μου από το forum και όποιος θέλει διαβάζει .
Για να "νομιμοποιηθεί" η πρόταση που έκανα, θα πρέπει κάποιος προπτυχιακός φοιτητής να την προτείνει σαν πλαίσιο στην Γενική Συνέλευση και να πάρει την έγκριση της. Δεν είπα να μαζέψουμε υπογραφές για να παρακάμψουμε την Γενική Συνέλευση. Εγώ είμαι κατά των Γενικών Συνελεύσεων, αλλά εκείνος που θα την προωθήσει υποτίθεται ότι θα την αποδέχεται ως διαδικασία και θα την υποβάλει στην κρίση της.
Η λογική είναι ότι δεν χρειάζεται να συμφωνούμε όλοι στο 100%. Μπορούμε να βρούμε μια συμβιβαστική φόρμουλα. Το τι θεωρώ εγώ δεν έχει σημασία, αν όμως κάποιοι είναι διατεθειμένοι να εγκρίνουν την πρόταση μέσα από διαδικασίες που θεωρούν νόμιμες, ας το κάνουν.
Για να "νομιμοποιηθεί" η πρόταση που έκανα, θα πρέπει κάποιος προπτυχιακός φοιτητής να την προτείνει σαν πλαίσιο στην Γενική Συνέλευση και να πάρει την έγκριση της. Δεν είπα να μαζέψουμε υπογραφές για να παρακάμψουμε την Γενική Συνέλευση. Εγώ είμαι κατά των Γενικών Συνελεύσεων, αλλά εκείνος που θα την προωθήσει υποτίθεται ότι θα την αποδέχεται ως διαδικασία και θα την υποβάλει στην κρίση της.
Η λογική είναι ότι δεν χρειάζεται να συμφωνούμε όλοι στο 100%. Μπορούμε να βρούμε μια συμβιβαστική φόρμουλα. Το τι θεωρώ εγώ δεν έχει σημασία, αν όμως κάποιοι είναι διατεθειμένοι να εγκρίνουν την πρόταση μέσα από διαδικασίες που θεωρούν νόμιμες, ας το κάνουν.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
- costas1908
- byte level
-
- Mbyte level
- Kandy_Kandy
- Kilobyte level
- Academic status: N>4