Περί του Πανεπιστημιακού Ασύλου
- komatoskilo
- byte level
komatoskilo wrote:4.000.000++ δενδρύλλια χασίς είναι φυτεμένα σε ολόκληρη την Κρήτη, στον Πύργο στην Καλαμάτα και στην Κόρινθο. Δεν είδα κανένα δημοσιογράφο να κάνει ρεπορτάζ για αυτό. Αντίθετα μας φταίει το δημόσιο πανεπιστήμιο που θέλουμε να το παρουσιάζουμε σαν χώρο ακολασίας....rapadder wrote:Παραθέτω ορισμένα στοιχεία που αναφέρθηκαν σήμερα σε μια εκπομπή στη ΝΕΤ:
- 400 δενδρύλια χασίς είχαν φυτευτεί εντός της Πανεπιστημιούπολης στην Κρήτη.
- 2 δολοφονίες έχουν γίνει στην Θεσσαλονίκοι και δεν επιτράπει στην σήμανση να πάρει στοιχεία.
- Λαθρεμπόριο γίνεται κάθε πρωί στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου (κρεάτων κλπ).
- Ολόκληρο κτίριο στην Τοσίτσα έχει καταληφθεί από αντιεξουσιαστές και χρησιμοποιείται από αυτούς (ως τυπογραφείο, εργαστήριο κλπ).
Όλα αυτά σε γνώση και αδράνεια των πρυτανικών αρχών.
Πόσες δολοφονίες γίνονται κάθε χρόνο σε όλη την Ελλάδα. Πόσοι νονοί της νύχτας πέφτουν νεκροί κάθε χρόνο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών .Έχετε δει την αστυνομία να βρίσκει τους δράστες...
Για το λαθρεμπόριο όπλων, καυσίμων, ποτών και τσιγάρων μιλάει κανείς;
Υπάρχει μια τάση στην Ελλάδα να μεγαλοποιούμε τα πάντα...
Οι δημοσιογράφοι παρουσιάζουν αυτή την πλευρά του πανεπιστημίου επειδή 1ον πουλάει(βία-εγκληματικότητα) και 2ον επειδή εξυπηρετούν συμφέροντα.
Και εμείς σαν κοινωνία αποδεχόμαστε πως όντως το πανεπιστήμιο είναι έτσι και τι προτείνουμε;
Την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων!
Μπράβο!
Θα ήθελα να μου πει κανείς σε πόσες κοπέλες έχει γίνει απόπειρα βιασμού σε πανεπιστήμιο(και στην ΑΣΟΕΕ αν υπάρχει περιστατικό)
Θα ήθελα να μου πει κανείς πόσες δολοφονίες έχουν γίνει σε πανεπιστημιακό χώρο... Εγώ ξέρω ποιοι πέθαναν γιατί, πότε και από ποιους αλλά κάποιο ξεχνούν νομίζω....
Ο νοών νοείτο
Θα ήθελα να βγει κάποιος και να καταγγείλει αν κάποιος προσπάθησε να του πουλήσει ναρκωτικά μέσα στο πανεπιστήμιο ή αν είδε κάποιον με την σύριγγα στο χέρι κάποιο βράδυ όταν έφευγε από το πανεπιστήμιο.
Ακόμα και στα περιστατικά με τις μολότοφ αν εφαρμοστεί ο νόμος θα υπάρξει αποτέλεσμα....
Κάποιοι όμως δεν θέλουν να εφαρμόσουν το νόμο.
Και για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους θέλουν να καταργήσουν το
άσυλο που αποτελεί δημοκρατική κατάκτηση....
Ας ξυπνήσουμε επιτέλους από την χειραγώγηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από τον στυγνό λαϊκισμό διεφθαρμένων πολιτικών και ας πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας.
silegav wrote:P.S.kommatoskilo...είσαι απλά γραφικός! Θόρυβος για μένα, οπότε δεν απαντάω....
Τα σχόλια δικά σας....Vag_plir wrote:καλά το ποιός είναι γραφικός το κρίνει ο κόσμος...
- AnINffected
- Gbyte level
Ναι, βασικά έχω να κάνω το εξής σχόλιο:
Οτί κοντεύετε να κάνετε (και) το Venus δεύτερο (ή μήπως τρίτο; ) υπόγειο της σχολής.
Μόνο τα έγχρωμα γράμματα λείπουν από τα posts!
Και αυτό χωρίς να προσπαθώ να φιμώσω κανέναν-απλώς, κάνω μία παρατήρηση για κάτι που με ενοχλεί.
Οτί κοντεύετε να κάνετε (και) το Venus δεύτερο (ή μήπως τρίτο; ) υπόγειο της σχολής.

Μόνο τα έγχρωμα γράμματα λείπουν από τα posts!

Και αυτό χωρίς να προσπαθώ να φιμώσω κανέναν-απλώς, κάνω μία παρατήρηση για κάτι που με ενοχλεί.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace

- rapadder
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Αποκλεισμός διδασκόντων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στο κτίριο της διοίκησης
Εντός του κτιρίου διοίκησης του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης κρατούνται από σπουδαστές ο πρόεδρος του ιδρύματος και άλλα δέκα μέλη που συμμετείχαν σε συνεδρίαση για την εξεταστική περίοδο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Στυλιανό Ιωαννίδη, η απόφαση του συμβουλίου για διεξαγωγή μιας εξεταστικής για το χειμερινό εξάμηνο (2006-2007) και διπλής εξεταστικής τον Σεπτέμβρη, χωρίς ενδιάμεση εξεταστική τον Ιούνιο, είναι νόμιμη και απέρριψε το αίτημα των σπουδαστών για αλλαγή της απόφασης.
«Για να σωθεί το εαρινό εξάμηνο απαιτείται η διεξαγωγή μαθημάτων 15 εβδομάδων, κάτι πρακτικά αδύνατο. Η απόφαση του συμβουλίου δεν μπορεί να αλλάξει, παρά μόνο από το υπουργείο Παιδείας» δήλωσε. Eπίσης, αρνήθηκε τις κατηγορίες των σπουδαστών για προβοκάτσια σε ό,τι αφορά την κατάληψη και τον εγκλεισμό των μελών του συμβουλίου. Στο μεταξύ, το συντονιστικό καταλήψεων των σπουδαστικών συλλόγων ΤΕΙΘ με ανακοίνωση του καταγγέλλει ως προκλητική τη στάση του πρόεδρου, υποστηρίζοντας ότι επιχειρεί να υποβαθμίσει τον φοιτητικό αγώνα και απειλώντας με άρση του ασύλου και παρέμβαση εισαγγελέα.
Αρνείται, εξάλλου, κατηγορηματικά ότι «κρατά ομήρους» και αντιτείνει ότι τα μέλη του συμβουλίου κλειδώθηκαν οικειοθελώς σε γραφείο και αρνούνται σκοπίμως να βγουν έξω. Στη διάρκεια συνεδρίαση του συμβουλίου οι σπουδαστές ζήτησαν, επίσης, να επιληφθεί για τις διδακτικές μονάδες, να καταργηθούν οι αλυσίδες μαθημάτων, να βελτιωθεί η λέσχη σίτισης και να επαναλειτουργήσει το αμφιθέατρο, ενώ εκφράζουν ετοιμότητα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Εντός του κτιρίου διοίκησης του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης κρατούνται από σπουδαστές ο πρόεδρος του ιδρύματος και άλλα δέκα μέλη που συμμετείχαν σε συνεδρίαση για την εξεταστική περίοδο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Στυλιανό Ιωαννίδη, η απόφαση του συμβουλίου για διεξαγωγή μιας εξεταστικής για το χειμερινό εξάμηνο (2006-2007) και διπλής εξεταστικής τον Σεπτέμβρη, χωρίς ενδιάμεση εξεταστική τον Ιούνιο, είναι νόμιμη και απέρριψε το αίτημα των σπουδαστών για αλλαγή της απόφασης.
«Για να σωθεί το εαρινό εξάμηνο απαιτείται η διεξαγωγή μαθημάτων 15 εβδομάδων, κάτι πρακτικά αδύνατο. Η απόφαση του συμβουλίου δεν μπορεί να αλλάξει, παρά μόνο από το υπουργείο Παιδείας» δήλωσε. Eπίσης, αρνήθηκε τις κατηγορίες των σπουδαστών για προβοκάτσια σε ό,τι αφορά την κατάληψη και τον εγκλεισμό των μελών του συμβουλίου. Στο μεταξύ, το συντονιστικό καταλήψεων των σπουδαστικών συλλόγων ΤΕΙΘ με ανακοίνωση του καταγγέλλει ως προκλητική τη στάση του πρόεδρου, υποστηρίζοντας ότι επιχειρεί να υποβαθμίσει τον φοιτητικό αγώνα και απειλώντας με άρση του ασύλου και παρέμβαση εισαγγελέα.
Αρνείται, εξάλλου, κατηγορηματικά ότι «κρατά ομήρους» και αντιτείνει ότι τα μέλη του συμβουλίου κλειδώθηκαν οικειοθελώς σε γραφείο και αρνούνται σκοπίμως να βγουν έξω. Στη διάρκεια συνεδρίαση του συμβουλίου οι σπουδαστές ζήτησαν, επίσης, να επιληφθεί για τις διδακτικές μονάδες, να καταργηθούν οι αλυσίδες μαθημάτων, να βελτιωθεί η λέσχη σίτισης και να επαναλειτουργήσει το αμφιθέατρο, ενώ εκφράζουν ετοιμότητα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
- AnINffected
- Gbyte level
εεε;
Είτε κλειδώθηκαν μεσα μόνοι τους, είτε όχι, το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουμε ξεφύγει εντελώς πλέον.
Και όλα αυτά για ένα κρατιέμαι-να-μην-εκφραστώ-νομοσχέδιο.
Ή με αφορμή αυτό.
Είτε κλειδώθηκαν μεσα μόνοι τους, είτε όχι, το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουμε ξεφύγει εντελώς πλέον.
Ή με αφορμή αυτό.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Ada Lovelace

Πάντως εδώ και 10 σελίδες δεν έχει ακουστεί κάποια άποψη για το πως αντιλαμβάνεται κανείς το "ελεύθερη διακίνηση των ιδεών" που είναι και η ουσία του ασύλου.Γιατί αυτό, δεν σημαίνει ελεύθερη διακίνηση των ιδεών που μας εκφράζουν, αλλά ελεύθερη διακίνηση των ιδεών γενικότερα.Όμως η διαφορετική άποψη είναι δύσκολο να γίνει αποδεχτή από όλους μας που θεωρούμαι εαυτούς γνώστες της μεγάλης αλήθειας.Αυτό συμβάλει ευρύτερα στην ουσία της απελευθέρωσής μας ως άτομα από προκαταλήψεις και δογματισμούς.
Κατά τα άλλα μη θεωρείς ότι ο εαυτός σου κατέχει την απόλυτη αλήθεια γιατί η ιστορία θα σε διαψεύσει.
Κατ΄αρχήν ο μπακούνιν ξέρω απλά ποιος είναι και δεν συμφωνώ με τις θεωρίες του περί ατομικισμού κτλ.Proxenos wrote:Χμ, αυτό μου θυμίζει λίγο Μπακούνιν... Μμμ, για να θυμηθώ, δεν είναι ουτοπία η αναρχία;N@z_Plir wrote:Μα δεν θα τον υποβάλλεις εσύ.Η συνείδηση του πρέπει να του επιβάλει την προάσπιση του ασύλου.Στον πανεπιστήμιο ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του.
Κατά τα άλλα μη θεωρείς ότι ο εαυτός σου κατέχει την απόλυτη αλήθεια γιατί η ιστορία θα σε διαψεύσει.
- Proxenos
- Gbyte level
Μα το θέμα δεν είναι με τι νομίζουμε ότι συμφωνούμε, αλλά ποιες ιδέες εν τέλει αναπαράγουμε (σαν playback)...N@z_Plir wrote: Κατ΄αρχήν ο μπακούνιν ξέρω απλά ποιος είναι και δεν συμφωνώ με τις θεωρίες του περί ατομικισμού κτλ.
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
-
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Professor
"Νομοσχέδιο"
Νομίζω ότι μόλις δημοσιευθεί το περιβόητο αυτό "νομοσχέδιο", ο AnINffected (και άλλοι πολλοί) θα δικαιωθεί πλήρως για τα γραφόμενά του...AnINffected wrote:εεε;
Ή με αφορμή αυτό.
Δ. Γκρ.
- AnINffected
- Gbyte level
Πολύ καλή ερώτηση...N@z_Plir wrote:Πάντως εδώ και 10 σελίδες δεν έχει ακουστεί κάποια άποψη για το πως αντιλαμβάνεται κανείς το "ελεύθερη διακίνηση των ιδεών" που είναι και η ουσία του ασύλου.Γιατί αυτό, δεν σημαίνει ελεύθερη διακίνηση των ιδεών που μας εκφράζουν, αλλά ελεύθερη διακίνηση των ιδεών γενικότερα.

"Με δικά μου λόγια", ελεύθερη διακίνηση των ιδεών για εμένα είναι, το να μπορώ να εκφράζω την άποψή μου και να προβάλλω τις ιδέες μου χωρίς να αντιμετωπίζω το ενδεχόμενο να μου κάνει κάποιος κακό (ή/και το φόβο αυτού του ενδεχομένου), έμμεσα ή άμεσα.
Φυσικά ούτε εγώ έχω το δικαίωμα (και σε καμία περίπτωση την πρόθεση) να κάνω αναλόγως κακό ή να τρομοκρατήσω οποιονδήποτε για τις απόψεις του.
Με ακόμη πιο δικά μου λόγια, όταν λέω *κακό* εννοώ το να *παίξω* με την σωματική ή ψυχική ακεραιότητα κάποιου άλλου, να καταστρέψω/κλέψω τα περιουσιακά στοιχεία, να παρακωλύσω την εργασία του ή/και να να παρεμποδίσω την ελευθερία έκφρασης των δικών του ιδεών.
Με λιγότερα λόγια, είναι το να σέβομαι το χώρο μέσα στον οποίο βρίσκομαι και τα άτομα με τα οποία συναναστρέφομαι.
Θα μπορούσαμε να αντιληφθούμε την ελευθερία διακίνησης των ιδεών όπως αντιλαμβανόμαστε (την αντιλαμβανόμαστε; ) την ελευθερία γενικότερα: με την δική μας ελευθερία να τελειώνει, εκεί οπού αρχίζει η ελευθερία του άλλου.
Κατ'αντιστοιχία: να διατηρούμε τις ιδέες μας, σεβόμενοι τις ιδέες των άλλων.
Αυτό προϋποθέτει να μπορούμε να δούμε που βρίσκονται τα όρια.
Και επειδή καμία φορά τα όρια είναι δυσδιάκριτα, θα είναι αναγκαίο να υπάρχουν υποχωρήσεις (κατά προτίμηση αμοιβαίες).
Σε αυτή την ιστορία, υπάρχουν;
Στην πραγματικότητα όμως, γνωρίζει κανείς τη μεγάλη αλήθεια;N@z_Plir wrote:Όμως η διαφορετική άποψη είναι δύσκολο να γίνει αποδεχτή από όλους μας που θεωρούμαι εαυτούς γνώστες της μεγάλης αλήθειας.Αυτό συμβάλει ευρύτερα στην ουσία της απελευθέρωσής μας ως άτομα από προκαταλήψεις και δογματισμούς.
Υπάρχει;
Ada Lovelace

Ada Lovelace

- Proxenos
- Gbyte level
AnINffected++AnINffected wrote:Πολύ καλή ερώτηση...N@z_Plir wrote:Πάντως εδώ και 10 σελίδες δεν έχει ακουστεί κάποια άποψη για το πως αντιλαμβάνεται κανείς το "ελεύθερη διακίνηση των ιδεών" που είναι και η ουσία του ασύλου.Γιατί αυτό, δεν σημαίνει ελεύθερη διακίνηση των ιδεών που μας εκφράζουν, αλλά ελεύθερη διακίνηση των ιδεών γενικότερα.![]()
"Με δικά μου λόγια", ελεύθερη διακίνηση των ιδεών για εμένα είναι, το να μπορώ να εκφράζω την άποψή μου και να προβάλλω τις ιδέες μου χωρίς να αντιμετωπίζω το ενδεχόμενο να μου κάνει κάποιος κακό (ή/και το φόβο αυτού του ενδεχομένου), έμμεσα ή άμεσα.
Φυσικά ούτε εγώ έχω το δικαίωμα (και σε καμία περίπτωση την πρόθεση) να κάνω αναλόγως κακό ή να τρομοκρατήσω οποιονδήποτε για τις απόψεις του.
Με ακόμη πιο δικά μου λόγια, όταν λέω *κακό* εννοώ το να *παίξω* με την σωματική ή ψυχική ακεραιότητα κάποιου άλλου, να καταστρέψω/κλέψω τα περιουσιακά στοιχεία, να παρακωλύσω την εργασία του ή/και να να παρεμποδίσω την ελευθερία έκφρασης των δικών του ιδεών.
Με λιγότερα λόγια, είναι το να σέβομαι το χώρο μέσα στον οποίο βρίσκομαι και τα άτομα με τα οποία συναναστρέφομαι.
Θα μπορούσαμε να αντιληφθούμε την ελευθερία διακίνησης των ιδεών όπως αντιλαμβανόμαστε (την αντιλαμβανόμαστε; ) την ελευθερία γενικότερα: με την δική μας ελευθερία να τελειώνει, εκεί οπού αρχίζει η ελευθερία του άλλου.
Κατ'αντιστοιχία: να διατηρούμε τις ιδέες μας, σεβόμενοι τις ιδέες των άλλων.
Αυτό προϋποθέτει να μπορούμε να δούμε που βρίσκονται τα όρια.
Και επειδή καμία φορά τα όρια είναι δυσδιάκριτα, θα είναι αναγκαίο να υπάρχουν υποχωρήσεις (κατά προτίμηση αμοιβαίες).
Σε αυτή την ιστορία, υπάρχουν;
Τώρα, όποιος πιστεύει ότι η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών είναι δυνατή μέσα στον χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ας βγει να το πει... Ή ας βγει να μας πει γιατί δεν είναι...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
- silegav
- Venus Project Founder
άποψη μου....το άσυλο δεν μπορεί να υπερασπιστεί με συνταγματικές ρυθμίσεις και νόμους πλέον. Ο άνθρωπος με την καμπαρντίνα έχει εκλείψει ή έχει αλλάξει μορφή. Δεν υπάρχει (σημαντικός) λόγος να υπάρχει τέτοιος νόμος.
Το άσυλο, όπως το φαντάστηκε ο εμπνευστής του πλέον αντιμετωπίζει νέους κινδύνους οι οποίοι προέρχονται μέσα από το πανεπιστήμιο και μπορεί να διασφαλιστεί μόνο από όσους ζουν και νοιάζονται για το πανεπιστήμιο.
Το άσυλο δεν είναι υλικό, είναι ιδέα και σαν ιδέα πρέπει πρώτα να την κατανοήσεις και μετά να την υπερασπιστείς.
Το άσυλο, όπως το φαντάστηκε ο εμπνευστής του πλέον αντιμετωπίζει νέους κινδύνους οι οποίοι προέρχονται μέσα από το πανεπιστήμιο και μπορεί να διασφαλιστεί μόνο από όσους ζουν και νοιάζονται για το πανεπιστήμιο.
Το άσυλο δεν είναι υλικό, είναι ιδέα και σαν ιδέα πρέπει πρώτα να την κατανοήσεις και μετά να την υπερασπιστείς.
Μπορεί να υπάρξει άσυλο ιδεών χωρίς άσυλο από όσους χειραγωγούν ?Γιατί όποιος νομίζει ότι μπορεί να υπάρχει άσυλο με παρουσία δυνάμεων ασφάλειας-καταστολών να βγει να το πει...
Πάντως επειδή υπάρχουν και παρανοήσεις , ένας από τους λόγους ύπαρξης του ασύλου είναι για να μπορούν να εκφράζονται και να αναπαράγονται ιδέες στο χώρο του πανεπιστημίου οι οποίες στην κοινωνία δεν είναι αποδεκτές για χ-ψ λόγους.
Πάντως επειδή υπάρχουν και παρανοήσεις , ένας από τους λόγους ύπαρξης του ασύλου είναι για να μπορούν να εκφράζονται και να αναπαράγονται ιδέες στο χώρο του πανεπιστημίου οι οποίες στην κοινωνία δεν είναι αποδεκτές για χ-ψ λόγους.
- Sreak
- Venus Project Founder
- Academic status: PhD
Δεν διαφωνώ μαζί σου αλλά πρόσεξε γιατί είναι πολύ λεπτά να όρια στο να παρατηρείς μόνο το δέντρο και όχι το δάσος. Ο silegav παραπάνω ίσως να μάζεψε τη σοφία όλου του thread.Vag_plir wrote:Μπορεί να υπάρξει άσυλο ιδεών χωρίς άσυλο από όσους χειραγωγούν ?Γιατί όποιος νομίζει ότι μπορεί να υπάρχει άσυλο με παρουσία δυνάμεων ασφάλειας-καταστολών να βγει να το πει...
Αν το άσυλο είναι η ασφάλεια ενός πληροφοριακού συστήματος, για να το πετύχεις δεν χρειάζεσαι μόνο availability αλλά confidentiality και integrity.
Και κάτι άλλο, η μεγαλύτερη απειλή της ασφάλειας ενός ΠΣ προέρχεται από ανθρώπους που βρίσκονται και εργάζονται μέσα στο ίδιο το Πληροφοριακό σύστημα.
-
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Professor
...στην Παιδεία τίποτα δεν πάει χαμένο...Sreak wrote:Δεν διαφωνώ μαζί σου αλλά πρόσεξε γιατί είναι πολύ λεπτά να όρια στο να παρατηρείς μόνο το δέντρο και όχι το δάσος. Ο silegav παραπάνω ίσως να μάζεψε τη σοφία όλου του thread.Vag_plir wrote:Μπορεί να υπάρξει άσυλο ιδεών χωρίς άσυλο από όσους χειραγωγούν ?Γιατί όποιος νομίζει ότι μπορεί να υπάρχει άσυλο με παρουσία δυνάμεων ασφάλειας-καταστολών να βγει να το πει...
Αν το άσυλο είναι η ασφάλεια ενός πληροφοριακού συστήματος, για να το πετύχεις δεν χρειάζεσαι μόνο availability αλλά confidentiality και integrity.
Και κάτι άλλο, η μεγαλύτερη απειλή της ασφάλειας ενός ΠΣ προέρχεται από ανθρώπους που βρίσκονται και εργάζονται μέσα στο ίδιο το Πληροφοριακό σύστημα.
Δ. Γκρ.
Η μεγαλύτερη απειλή για την Ασφάλεια ενός ΠΣ είναι η έλλειψη Παιδείας των ανθρώπων που το αποτελούν, αλλά και της κοινωνίας που αποτελει το περιβάλλον μέσα στο οποίο υπάρχει ένα ΠΣ.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν προσφέροντας καλύτερη Παιδεία, και να είστε σίγουροι ότι οι απειλές θα μειωθούν δραστικά...
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν προσφέροντας καλύτερη Παιδεία, και να είστε σίγουροι ότι οι απειλές θα μειωθούν δραστικά...
Last edited by apo on Mon Feb 19, 2007 8:30 pm, edited 1 time in total.
- rapadder
- Gbyte level
Λυπάμαι που θα ταράξω πάλι τα νερά αλλά από τα ευχολόγια μέχρι την πραγματικότητα υπάρχει μεγάλη διαφορά. Δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων αλλά σε μια κοινωνία ανθρώπων και σε μια κοινωνία ανθρώπων υπάρχουν κανόνες. Αφού υπάρχουν κανόνες θα πρέπει να υπάρχει και ένας μηχανισμός ελέγχου (πείτε το αστυνομία, πείτε το ακαδημαϊκή κοινότητα, δεν διαφέρει πολύ). Ο αυτοέλεγχος του καθενός δεν είναι αρκετός (δυστυχώς) γιατί πάντα θα υπάρχουν μέλη με παραβατική συμπεριφορά. Αφού κάποιοι δεν σέβονται τους άλλους, κάποιος θα πρέπει να τους σταματήσει και η αστυνομία είναι η μόνη που μπορεί να το κάνει καλύτερα από τον καθένα.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
- AnINffected
- Gbyte level
Όντως!Φοβερός ο παραλληλισμός με τα ΠΣ...redlabel wrote:...στην Παιδεία τίποτα δεν πάει χαμένο...Sreak wrote:Δεν διαφωνώ μαζί σου αλλά πρόσεξε γιατί είναι πολύ λεπτά να όρια στο να παρατηρείς μόνο το δέντρο και όχι το δάσος. Ο silegav παραπάνω ίσως να μάζεψε τη σοφία όλου του thread.Vag_plir wrote:Μπορεί να υπάρξει άσυλο ιδεών χωρίς άσυλο από όσους χειραγωγούν ?Γιατί όποιος νομίζει ότι μπορεί να υπάρχει άσυλο με παρουσία δυνάμεων ασφάλειας-καταστολών να βγει να το πει...
Δ. Γκρ.
Και συνειδητοποιώ οτί χρειάζομαι επανάληψη στην Ενν. Θεμελίωση!

Συνεχίζοντας τον παραλληλισμό, πρέπει να πώ ότι 100% ασφάλεια ποτέ δεν μπορεί να υπάρξει, χωρίς να υπάρχει περιορισμός στην ελευθερία κινήσεων του καθε χρήστη (του καθενός από εμάς).rapadder wrote:Λυπάμαι που θα ταράξω πάλι τα νερά αλλά από τα ευχολόγια μέχρι την πραγματικότητα υπάρχει μεγάλη διαφορά. Δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων αλλά σε μια κοινωνία ανθρώπων και σε μια κοινωνία ανθρώπων υπάρχουν κανόνες. Αφού υπάρχουν κανόνες θα πρέπει να υπάρχει και ένας μηχανισμός ελέγχου (πείτε το αστυνομία, πείτε το ακαδημαϊκή κοινότητα, δεν διαφέρει πολύ). Ο αυτοέλεγχος του καθενός δεν είναι αρκετός (δυστυχώς) γιατί πάντα θα υπάρχουν μέλη με παραβατική συμπεριφορά. Αφού κάποιοι δεν σέβονται τους άλλους, κάποιος θα πρέπει να τους σταματήσει και η αστυνομία είναι η μόνη που μπορεί να το κάνει καλύτερα από τον καθένα.
Ούτε στον αυτοέλεγχο του κάθε φοιτητή/καθηγητή κ.λ.π. μπορούμε να έχουμε τυφλή εμπιστοσύνη (insider, αλλά και outsider, threat), ούτε στην αμεροληψία ή την απόδοση κάθε μηχανισμού ελέγχου.
Πιστεύω, παρ'όλα αυτά, οτί μπορώ να έχω εμπιστοσύνη μέχρι ενός σημείου και στις δύο πλευρές.
Το ζητούμενο πάντα, είναι το σύστημα να "κάνει τη δουλειά του", δηλαδή να εξυπηρετεί τους σκοπούς για τους οποίους δημιουργήθηκε.
Με αυτό το ζητούμενο κατα νού πρέπει να αποφασίζουμε το πως και πόσο θα το ασφαλίσουμε.
Και μία άλλη ερώτηση: χρειάζόμαστε Παιδεία (με κεφαλαίο Π)-πολύ σωστά-αλλά μήπως χρειάζόμαστε και παιδεία (με μικρό π);
Ada Lovelace

Ada Lovelace

- silegav
- Venus Project Founder
Νομίζω πως αν πρέπει να ελπίζουμε σε κάτι για να έχουμε άσυλο ιδεών, αυτό είναι η θέληση (και όχι ο αυτοέλεγχος) των ανθρώπων για τους οποίους είναι χρήσιμη αυτή η ελευθερία.
rappader: Ποιά είναι η πρόταση σου? Δεν κατάλαβα που κολλάει η αστυνομία με την σκέψη. Η αστυνομία σκέψης δεν φοράει ποτέ στολές (αν θυμάμαι υπήρχε ένστολη μόνο στο "1984" και στην Ελλάδα φόραγαν καπαρντίνα).
Από εκεί και πέρα, νομίζω πως συγχέεις,όπως πολλοί άλλοι, το άσυλο με την περιφρούρηση....η σύγχρονη "αστυνομία σκέψης" που φορά κουστούμια και κάθεται μπροστά σε κάμερες έχουν κάνει πολλούς να τα μπερδεύουν αυτά τα 2.
rappader: Ποιά είναι η πρόταση σου? Δεν κατάλαβα που κολλάει η αστυνομία με την σκέψη. Η αστυνομία σκέψης δεν φοράει ποτέ στολές (αν θυμάμαι υπήρχε ένστολη μόνο στο "1984" και στην Ελλάδα φόραγαν καπαρντίνα).
Από εκεί και πέρα, νομίζω πως συγχέεις,όπως πολλοί άλλοι, το άσυλο με την περιφρούρηση....η σύγχρονη "αστυνομία σκέψης" που φορά κουστούμια και κάθεται μπροστά σε κάμερες έχουν κάνει πολλούς να τα μπερδεύουν αυτά τα 2.