Κατάληψη ΙΙ

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Wed Mar 14, 2007 8:57 am

shodanjr_gr+++++;

Παιδιά το θέμα είναι Κατάληψη - καλό είναι να μην ξεφύγουμε κι' άλλο με τα συγγράμματα :shock:
Ευχαριστώ ;)
greenlover
bit level
bit level

Post by greenlover » Wed Mar 14, 2007 10:13 am

Απόφαση για μη εφαρμογή και απόσυρση του νόμου εξέδωσε η Σύγκλητος του ΕΜΠ, ενώ αναμένονται ανάλογες αποφάσεις από τις Συγκλήτους και άλλων πανεπιστημίων.

«Πρέπει να καταστεί σαφές ότι ένας νόμος που διακατέχεται από την αντίληψη ότι το πανεπιστήμιο είναι ένα απείθαρχο σχολείο, όπου φοιτούν, για απεριόριστο χρόνο, αδιάφοροι και αμελείς σπουδαστές, με ανεπαρκείς δασκάλους οι οποίοι λειτουργούν στη λογική της συντεχνίας και σπαταλούν το δημόσιο χρήμα, δεν μπορεί και δεν θα οδηγήσει σε κανενός είδους αναβάθμιση» τονίζει η Σύγκλητος.
malagaras
bit level
bit level

Post by malagaras » Wed Mar 14, 2007 1:24 pm

ξερει κανεις ποιες παραταξεις συμμετεχουν στη σημερινη συνελευση??
debbie
Gbyte level
Gbyte level

Post by debbie » Wed Mar 14, 2007 1:30 pm

Νομίζω οτι η ΔΑΠ δεν κατεβαίνει σήμερα...
Τώρα για τις υπόλοιπες, λογικά θα συμμετέχουν ...
Δεν είμαι και πολύ σίγουρη αν είναι όλες μαζί στο ενωτικό.
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by sagwnias » Wed Mar 14, 2007 1:54 pm

Ε αμα δεν κατεβει η ΔΑΠ παλι κλιστη θα ειναι η σχολη...καλα παμε...ερχεται το καλοκαιρι..
djsolid
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by djsolid » Wed Mar 14, 2007 2:41 pm

Εγω τρομάζω στη σκέψη ότι μπορει να ξεκινήσει το εξάμηνο και μεσα σε 4 εβδομαδες να κάνω εργασίες , να μάθω και να κατανοήσω :
JAVA 2
Λειτουργικά
Υπολογιστικά
Βάσεις
Aλγόριθμους
Αυτόματα
Μετταγλωτιστές

Πραγματικά τρομάζω
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Wed Mar 14, 2007 2:49 pm

djsolid wrote:Εγω τρομάζω στη σκέψη ότι μπορει να ξεκινήσει το εξάμηνο και μεσα σε 4 εβδομαδες να κάνω εργασίες , να μάθω και να κατανοήσω :
JAVA 2
Λειτουργικά
Υπολογιστικά
Βάσεις
Aλγόριθμους
Αυτόματα
Μετταγλωτιστές

Πραγματικά τρομάζω
Όλο και κάποιος αγωνιστής θα βρεθεί να σου πει ότι το εξάμηνο είναι μια χαρά, με 8 ή 9 βδομάδες αρκούν για να κατοχυρωθεί το εξάμηνο. Δίκιο δεν έχει; Και ο αγώνας για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο και για καλύτερες σπουδές συνεχίζεται, να δεις που σε λίγο θα καταργηθούν οι διαλέξεις ως περιττές και θα κάνουμε 4 μήνες κατάληψη και 1 μήνα εξεταστική.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Wed Mar 14, 2007 2:54 pm

Όλο και κάποιος αγωνιστής θα βρεθεί να σου πει ότι το εξάμηνο είναι μια χαρά, με 8 ή 9 βδομάδες αρκούν για να κατοχυρωθεί το εξάμηνο.
Πρέπει να τους δείξεις κατανόηση. Τα λένε οι άμοιροι γιατί δεν έχουν "νιώσει τον έρωτα" :-D

Εν γένει, όταν οι αγωνιστές μιλάνε για μαθήματα είναι αντίστοιχο του να μιλάω εγώ για παραδοσιακή κογκολέζικη μουσική.
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Wed Mar 14, 2007 2:57 pm

The Punisher++
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Wed Mar 14, 2007 3:03 pm

Μου ειπε ενα παιδι οτι θα παει καταλληψη μεχρι 21 Μαρτιου!!!!
Ε ρε γλεντια... Χριστουγεννα-Πασχα χωρις μαθημα!! Αυτο θα πει διακοπες...ουτε το καλοκαιρι ετσι..
Δεν εχει και καλο καιρο να παμε για κανενα μπανακι...

Εχουμε χασει τη μπαλα ρε γμτο..
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Wed Mar 14, 2007 3:05 pm

sagwnias wrote:Μου ειπε ενα παιδι οτι θα παει καταλληψη μεχρι 21 Μαρτιου!!!!
Ε ρε γλεντια... Χριστουγεννα-Πασχα χωρις μαθημα!! Αυτο θα πει διακοπες...ουτε το καλοκαιρι ετσι..
Δεν εχει και καλο καιρο να παμε για κανενα μπανακι...

Εχουμε χασει τη μπαλα ρε γμτο..
Εγώ από το πολύ καθησιό έχω αρχίσει να νιώθω τα οπίσθια μου να μεγαλώνουν... (i can feel my ass grow όπως λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι)....
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
debbie
Gbyte level
Gbyte level

Post by debbie » Wed Mar 14, 2007 3:08 pm

sagwnias wrote:Μου ειπε ενα παιδι οτι θα παει καταλληψη μεχρι 21 Μαρτιου!!!!
:shock:
Έτσι λέει το πλαίσιο για την κατάληψη? :roll:
greenlover
bit level
bit level

Post by greenlover » Wed Mar 14, 2007 3:22 pm

Καταθέτω παράπονο: όταν καποιοι εδώ μέσα σχολιάζουν αρνητικά για τους "αγωνιστές" και πετάνε ειρωνικά σχόλια, οι moderators τους χαϊδεύουν τα αυτιά.

Όταν όμως απαντάω εγώ (η "αγωνίστρια") όλοι πέφτουν να με φάνε...

Αισθάνομαι πάρα πολύ άσχημα και δεν νιώθω καθόλου καλά από την νοοτροπία που υπάρχει στο forum.

Έχουμε χωριστεί στην "μειοψηφία" των αριστερίζουντων αναρχικών που θέλουν να μην πάρει κανείς πτυχίο, και σε όλους τους άλλους λογικούς;

Όπως θίγονται οι περισσότεροι εδώ μέσα όταν ανέφερα για τους "παρτάκηδες" και τους "ωχαδερφιστές" έτσι και εγώ θίγομαι όταν μιλάνε απαξιωτικά για τους αγώνες που κάνουμε (οι "αγωνιστές")
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Wed Mar 14, 2007 3:28 pm

Χωρίς να θέλω να τρομοκρατήσω κόσμο, εξάμηνο 10.5 εβδομάδων Μεταγλωττιστές δεν γίνεται. Η εργασία είναι πολύ μεγάλη. Δεν ξέρω τι έγινε πέρυσι, εμείς κάναμε τότε 13 εβδομάδες μάθημα και πάλι αρκετοί δεν μπόρεσαν να κάνουν την 3η φάση μεταγλωττιστές. Αντίστοιχα θα μπορούσα να γράψω και για τα Λειτουργικά Συστήματα.

@greenlover: Έχεις δίκιο, πρέπει να είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί.
Last edited by rapadder on Wed Mar 14, 2007 3:33 pm, edited 2 times in total.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Wed Mar 14, 2007 3:31 pm

Πιστεύω οτι σε γενικές γραμμές ισχύει αυτό που λέει η Greenlover.. :???:
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Wed Mar 14, 2007 3:35 pm

The Punisher wrote: Πρέπει να τους δείξεις κατανόηση. Τα λένε οι άμοιροι γιατί δεν έχουν "νιώσει τον έρωτα" :-D

Εν γένει, όταν οι αγωνιστές μιλάνε για μαθήματα είναι αντίστοιχο του να μιλάω εγώ για παραδοσιακή κογκολέζικη μουσική.
Punisher το'χεις :-D :-D :-D :lol: :lol: :lol: :lol: :smt005 :smt005 :smt038 :smt038 :jocolor: :thumright: =D>

Δεν κρατάω μαζί μου και μαγιώ.Κάθομαι που κάθομαι Κρήτη ας κάνω και κανα μπανάκι.Αν και ο καιρός δεν είναι πολυ καλός.Και πέρα από την πλάκα τώρα να χάσω κάθε ελπίδα και με το β εξάμηνο?Και μη μου πει κανείς για τα νοίκια μου πάλι που τα βάζω πάνω από το συλλογικό καλό της παιδείας !!!Τρεις μήνες
έχω να πατήσω σαν άνθρωπος το πόδι μου στην Αθήνα.Βέβαια από το σπιτάκι σου,με τη μάνα σου και το ζεστό φαγάκι είσαι αγωνιστής.Γιατί στερείσαι πολλά βρε αδερφέ!
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Wed Mar 14, 2007 3:45 pm

The Punisher++

Και μια μίνι συνέντευξη του πρύτανή μας: Υπερβολικές οι αντιδράσεις για το νέο νόμο-πλαίσιο
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
greenlover
bit level
bit level

Post by greenlover » Wed Mar 14, 2007 3:53 pm

Πιστεύω οτι σε γενικές γραμμές ισχύει αυτό που λέει η Greenlover.. Confused
Σε ευχαριστώ ammarkov. Σημαίνει πολλά για εμένα που υπάρχει τουλάχιστον κάποιος που με καταλαβαίνει.
x_man
bit level
bit level

Post by x_man » Wed Mar 14, 2007 4:01 pm

tZoLe wrote:
djsolid wrote:Εγω τρομάζω στη σκέψη ότι μπορει να ξεκινήσει το εξάμηνο και μεσα σε 4 εβδομαδες να κάνω εργασίες , να μάθω και να κατανοήσω :
JAVA 2
Λειτουργικά
Υπολογιστικά
Βάσεις
Aλγόριθμους
Αυτόματα
Μετταγλωτιστές

Πραγματικά τρομάζω
Όλο και κάποιος αγωνιστής θα βρεθεί να σου πει ότι το εξάμηνο είναι μια χαρά, με 8 ή 9 βδομάδες αρκούν για να κατοχυρωθεί το εξάμηνο. Δίκιο δεν έχει; Και ο αγώνας για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο και για καλύτερες σπουδές συνεχίζεται, να δεις που σε λίγο θα καταργηθούν οι διαλέξεις ως περιττές και θα κάνουμε 4 μήνες κατάληψη και 1 μήνα εξεταστική.
Να μην αμφιβάλεις ότι αν δίνονταν η δυνατότητα να μη γίνεται μάθημα καθόλου στο πανεπιστήμιο (οι καθηγητές να ανακοινώνουν απλώς την ύλη που ΘΑ είχαν διδάξει και τις εργασίες) και απλώς να γίνονταν 3 εξεταστικές το χρόνο, μια σημαντική μερίδα φοιτητών θα ήταν απολύτως ευχαριστημένοι. :-(
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Wed Mar 14, 2007 4:19 pm

greenlover wrote:Καταθέτω παράπονο: όταν καποιοι εδώ μέσα σχολιάζουν αρνητικά για τους "αγωνιστές" και πετάνε ειρωνικά σχόλια, οι moderators τους χαϊδεύουν τα αυτιά.

Όταν όμως απαντάω εγώ (η "αγωνίστρια") όλοι πέφτουν να με φάνε...

Αισθάνομαι πάρα πολύ άσχημα και δεν νιώθω καθόλου καλά από την νοοτροπία που υπάρχει στο forum.

Έχουμε χωριστεί στην "μειοψηφία" των αριστερίζουντων αναρχικών που θέλουν να μην πάρει κανείς πτυχίο, και σε όλους τους άλλους λογικούς;

Όπως θίγονται οι περισσότεροι εδώ μέσα όταν ανέφερα για τους "παρτάκηδες" και τους "ωχαδερφιστές" έτσι και εγώ θίγομαι όταν μιλάνε απαξιωτικά για τους αγώνες που κάνουμε (οι "αγωνιστές")
Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα;

Η "ασυνέχεια" στις απόψεις των "αγωνιστών" (όχι αγωνιστών, "αγωνιστών").

Οι οποίοι "αγωνιστές" από τη μία μάχονται για πτυχία με αξία, δεν δέχονται τα ιδιωτικά πανεπιστήμια γιατί "υποβαθμίζουν" τα δημόσια κλπ κλπ, αλλά από την άλλη, θεωρούν ότι εξάμηνα (που καταντάνε μονό-μηνα) των 9-10 εβδομάδων, με ελλειπείς παραδόσεις, και οι super-εξεταστικές με μαθήματα δύο εξαμήνων συμπιεσμένα μέσα σε ενάμιση μήνα δεν υποβαθμίζουν τα πτυχία μας...

Δεν ξέρω τί πιστεύετε εσείς, αλλά δε νομίζω ότι έχει νόημα να βγει φοιτητής από τη σχολή μας που διδάχθηκε π.χ. java (αυθαίρετο παράδειγμα) κατά τη διάρκεια αυτού του εξαμήνου...

Οι "αγωνιστές" αυτοί που μάχονται εκ του ασφαλούς...γνωρίζοντας πως ότι και να γίνει, περάσει-δε-περάσει ο νόμος, αυτοί και πάλι θα εξεταστούν στα μαθήματά τους, αφού με τον α) ή β) τρόπο θα καταφέρουν να πετύχουν τη διπλή εξεταστική...Να χαρώ εγώ έναν αγώνα χωρίς συνέπειες....

Προσωπικά εγώ αυτούς τους "αγωνιστές" σχολιάζω αρνητικά και νομίζω ότι το ίδιο ισχύει για όλους εδώ μέσα...

Φιλικά
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
Mirka
bit level
bit level

Post by Mirka » Wed Mar 14, 2007 4:22 pm

Έχω βαρεθεί πλέον να ακουώ για "αγώνες"... Τον προσωπικό αγώνα κάποιων φοιτητών γιατί δεν τον σέβεται κανείς? Υπάρχουν φοιτητές που θέλουν να τελειώσουν για να πιάσουν δουλειά, για να πάνε φαντάροι, για να ξεκινήσουν ένα μεταπτυχιακό, για να ξενοικιάσουν το σπίτι εδώ στην Αθήνα, για να προχωρήσουν στη ζωή τους με λίγα λόγια. Φοιτητές που για τον α, β,..., ω λόγο θέλουν να τελειώσουν. Όποιο και να είναι το κίνητρό τους δεν υπάρχει κανείς που να έχει δικαίωμα να τους κρίνει!!!

Η κατάληψη είναι εντελώς φασιστικό μέτρο. Τα δικαιώματα του καθενός σταματάνε εκεί που αρχίζουν τα δικά μου. Εγώ αυτό έμαθα πως είναι δημοκρατία! Κι εγώ έχω δικαίωμα να κάνω μάθημα, να δίνω εξετάσεις, να πηγαίνω στη βιβλιοθήκη, να πηγαίνω στο εργαστήριο... Κι αυτά τα δικαιώματα καμία "πλειοψηφία" γενικής συνέλευσης δεν έχει το δικαίωμα να τα στερεί από κανέναν.

Αν κάποιοι φοιτητές θέλουν να αγωνιστούν για αυτά που πιστεύουν ελεύθερα... αλλά όχι να σταματάνε το δικό μου αγώνα! Ας βγουν στους δρόμους να διαμαρτυρυθούν αλλά όχι να στέκονται εμπόδιο στα δικά μου όνειρα!

Τα ιδανικά και οι αξίες του καθενός είναι διαφορετικά και το ίδιο ισχύει και για τα πράγματα για τα οποία είναι διατεθειμένος να πολεμήσει κανείς στη ζωή του. Έχω ΔΙΚΑΙΩΜΑ να αγωνίζομαι γι' αυτά που εγώ πιστεύω σημαντικά κι όχι για αυτά που θα αποφασίσει μια ψευτο-πλειοψηφία μιας φοιτητικής συνέλευσης!
alberta
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by alberta » Wed Mar 14, 2007 4:24 pm

Mirka ++

Νομίζω το 'χεις...
Image
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”