Ολίγον άσχετο και ολίγον άσχετος...

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Sun Jul 08, 2007 3:17 pm

θα προταθεί να γίνει τμήμα μηχανικών Η/Υ όπως της Πάτρας για να έχουν μεταξύ άλλων δικαίωμα εγγραφής στο ΤΕΕ. Ούτως ή άλλως το βλέπουν πιο πολύ από την πλευρά των μηχανικών
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Sun Jul 08, 2007 3:23 pm

Σε κάθε περίπτωση , σύγκρινε αυτή την εξέλιξη με εμάς που είμαστε "buisness oriented" a.k.a ΠΣ (και σε σχέση με αυτά που γράφτηκαν στην σελίδα 4)
Εμένα ολο και πιο πολύ TEI (Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα) και όχι Πανεπιστήμιο μου κάνει η "Επαγγελματική" προετοιμασία μας..
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Sun Jul 08, 2007 4:50 pm

AmmarkoV wrote:Σε κάθε περίπτωση , σύγκρινε αυτή την εξέλιξη με εμάς που είμαστε "buisness oriented" a.k.a ΠΣ (και σε σχέση με αυτά που γράφτηκαν στην σελίδα 4)
Εμένα ολο και πιο πολύ TEI (Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα) και όχι Πανεπιστήμιο μου κάνει η "Επαγγελματική" προετοιμασία μας..
από άποψη τυπικών προσόντων θεωρούμαστε Πληροφορική και όχι εφαρμοσμένη Πληροφορική.
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ciao » Sun Jul 08, 2007 7:40 pm

AmmarkoV wrote:Σε κάθε περίπτωση , σύγκρινε αυτή την εξέλιξη με εμάς που είμαστε "buisness oriented" a.k.a ΠΣ (και σε σχέση με αυτά που γράφτηκαν στην σελίδα 4)
Πολλά πράγματα έχουν πάρει τον "στραβό" τον δρόμο...το θέμα είναι τι κάνεις εσύ... ;) (όχι εσύ προσωπικά, ο καθένας μας)
S.S.D.D.
StormRider
Gbyte level
Gbyte level
Post by StormRider » Sun Jul 08, 2007 7:44 pm

Σύντομα να εκθέσω τα ακόλουθα.

Το τμήμα λέγεται ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ και όχι επιστήμης υπολογιστών.

Το να επιλέξει κάποιος να γίνει επιστήμονας, δεν περιχαρακώνεται μέσα στα πλαίσια του οποιουδήποτε προγράμματος σπουδών...

Το ζήτημα των ΠΣ δεν το θεωρώ υποδιαίστερο του προγραμματισμού. Η ικανότητα του συντονισμού μιας ομάδας εργασίας για εμένα προϋποθέτει η πορεία του Συντονιστή να έχει περάσει από αυτή του συντονιζόμενου.

Αν κατάλαβα ο technics είπε ότι είναι πρωτοετής. Απορώ πως κατάλαβε ότι το πανεπιστήμιο βγαίνει στα 4 χρόνια άνετα.
Διάβαζες τους τίτλους των μαθημάτων? Γιατί και εμένα εύκολα μου φαίνονται, όπως μου φάνηκε και το πρώτο έτος δηλαδή, αλλά βλέπω ότι το ζήτημα των πιεσμένων εξεταστικών πέραν από χρόνο θα έχει και απόρροια στη βαθμολογία.

Τέλος, με ενδιαφέρει περισσότερο το ζήτημα της σύνδεσης της επιστήμης με την αγορά εργασίας καθαρά για λόγους ποιότητας ζωής.

----edit: Το πανεπιστήμιο εδώ και αρκετά χρόνια έχει ξεφύγει από τα όρια του ΠΑΝεπιστημίου, λόγω της διεύρυνσης των Επιστημών. Οπότε τελειώνεις το πανεπιστήμιο για να βρεις δουλειά, αλλιώς μένεις και συνεχίζεις για ΠΑΝεπιστήμιο. (Αναφέρομαι στηω 3η περίοδο μου και στα των 2 πάραπάνω)
Image
tZoLe
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by tZoLe » Sun Jul 08, 2007 7:49 pm

AmmarkoV wrote:Άκουσα από φίλους μου στο ΕΚΠΑ οτι το τμήμα τους θα γίνει 5 ετών , με επιπλέον μαθήματα που θα το καθιστούν πιο κοντά στους Ηλεκτρολόγους/Μηχανολόγους..

Περαστικά μας..
Δεν ξέρω αν ταιριάζει το "περαστικά μας". Έχω την άισθηση πως το τμήμα μας έχει ένα σαφή προσανατολισμό προς τα ΠΣ, όπως συμβαίνει με αντίστοιχα τμήματα πληροφορικής στο εξωτερικό. Αν κάποιος ήθελε να γίνει μηχανικός τότε είναι σε λάθος τμήμα. Δεν νομίζω ότι θα βοηθούσε να κάναμε περισσότερα πράγματα αγγίζοντας και άλλους τομείς της επιστήμης των υπολογιστών, πχ τηλεπικοινωνίες και επεξεργασία σήματος, για λόγους σφαιρικότητας. Αίσθηση μου είναι πως αγγίζουμε αρκετά το αντικείμενο των υπολογιστών, αλλά αν κάποιος ήθελε σήματα και περισσότερα δίκτυα μάλλον προς πολυτεχνικές έπρεπε να κοιτάξει. Αν δεν κάνω λάθος και στο πολυτεχνείο έχει ροή σχετικά με λογισμικό και ΠΣ, αλλά από ότι έχω ακούσει από γνωστούς μου είναι πιο πίσω από εμάς. Η κάθε σχολή έχει τον δικό της προσανατολισμό.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Sun Jul 08, 2007 8:17 pm

Στο ΕΜΠ είναι πολύ πίσω σχετικά με το λογισμικό, η άνθρωποι πολλές φορές δεν έχουν αρκετή εμπειρία με java! :shock:
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ciao » Sun Jul 08, 2007 8:53 pm

Zifnab wrote:Στο ΕΜΠ είναι πολύ πίσω σχετικά με το λογισμικό, η άνθρωποι πολλές φορές δεν έχουν αρκετή εμπειρία με java! :shock:
Αυτό το έχω ακούσει και εγώ! :???:
S.S.D.D.
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Sun Jul 08, 2007 9:07 pm

tZoLe όταν ήμουν στην διαδικασία μηχανογραφικού είχα έρθει στην παρουσίαση του τμήματος (με πρόσκληση από το τμήμα κιόλας λόγω της ΕΠΥ) οι καθηγητές μας έλεγαν οτι μην παρεξηγείτε οτι το τμήμα εντάσσεται στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο .. Εϊναι καθαρή πληροφορική..
Αυτό ξέρω.. :roll:
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
maria_
Venus Former Team Member

Post by maria_ » Sun Jul 08, 2007 10:59 pm

Ammar επειδή έχει τύχει να πάω δύο φορές σε παρουσίαση του τμήματος,αυτό το οποίο τόνισαν οι καθηγητές και τις δύο φορές ήταν οτι το τμήμα μας είναι αμιγώς τμήμα Πληροφορικής.Δεν νομίζω οτι μπορεί να το αμφισβητήσει κάποιος αυτό.
Όπως είπε κι ο tZole,τα υπόλοιπα είναι θέμα προσανατολισμού της σχολής.Το τμήμα μας ασχολείται κυρίως με το software.Το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών αχολείται και με τηλεπικοινωνίες ενώ το Πολυτεχνείο με τα μηχανολογικά/ηλεκτρολογικά ενός υπολογιστή.Σίγουρα δεν κάνουν πράγματα που κάνουμε εμείς ή τουλάχιστον στο βάθος που τα κάνουμε εμείς και το αντίθετο.
Απο εκεί και πέρα είναι θέμα προσωπικών επιλογών.
Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει την ψυχή
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί!
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Sun Jul 08, 2007 11:52 pm

Πληροφορική είναι...όχι τηλεπικοινωνίες...
tzole++

Ρε παιδιά...αφού μηχανικοί θέλατε να γίνετε..γιατί επιλέξατε την πληροφορική? Ειλικρινά απορώ...πρόγραμμα σπουδών δεν είδατε πριν έρθετε?
Το ότι υπάρχουν πολύ λίγα μαθηματικά και καθόλου σήματα δεν το είδατε?

Φιλικά πάντα... :-)
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Mon Jul 09, 2007 12:33 am

AmmarkoV wrote:tZoLe όταν ήμουν στην διαδικασία μηχανογραφικού είχα έρθει στην παρουσίαση του τμήματος (με πρόσκληση από το τμήμα κιόλας λόγω της ΕΠΥ) οι καθηγητές μας έλεγαν οτι μην παρεξηγείτε οτι το τμήμα εντάσσεται στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο .. Εϊναι καθαρή πληροφορική..
Αυτό ξέρω.. :roll:
Πήγα στην πρόσφατη παρουσίαση του τμήματος και σε κάθε περίπτωση ξεκαθάρισαν τι κάνουμε στο τμήμα και τι δεν κάνουμε. Πάντως άλλο τμήμα πληροφορικής και άλλο τμήμα Ηλεκτρολόγων μηχανικών. Προσωπικά όταν αποφάσισα να έρθω ασοεε, είχα απορρίψει το ΕΚΠΑ λόγω προγράμματος σπουδών, υπάρχει μία διαφορά στον προσανατολισμό.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"

έτσι

Bloody Mary
Venus Former Team Member
Post by Bloody Mary » Mon Jul 09, 2007 12:51 am

tzole ++

Κι εγώ όταν ήταν να φτιάξω το μηχανογραφικό μου είχα κοιτάξει τα προγράμματα σπουδών όλων των σχολών πληροφορικής και τελικά είχα καταλήξει στο συγκεκριμένο γιατί απλά ήταν αυτό που έψαχνα και δε με ενδιέφερε να ασχοληθώ με πολλά μαθήματα μαθηματικών, φυσικής και σημάτων....

Για να μην αναφέρω το γεγονός ότι στα δύο πρώτα εξάμηνα στο Καποδιστριακό έχουν ως υποχρεωτικά μαθήματα σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας!!! :shock: :shock: :shock:

Τι σχέση έχει αυτό με την Πληροφορική και τις Τηλεπικοινωνίες;

Επίσης, μια και ετέθη και αυτό το θέμα.... Αλήθεια , εμείς θεωρούμαστε αμιγώς τμήμα πληροφορικής... Κι εγώ αυτό έχω καταλάβει.. Αλλά πρόσεξα πάνω σε ένα από τα βιβλία του Λυπιτάκη πως έγραφε "Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής" ...... :roll:
Στείλε μας το άρθρο σου, βοήθησε να αναπτυχθεί
το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!
Υπάρχουν 10 είδη ανθρώπων: Αυτοί που ξέρουν δυαδικό σύστημα και αυτοί που δεν ξέρουν.
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Mon Jul 09, 2007 12:53 am

Bloody Mary wrote:Αλλά πρόσεξα πάνω σε ένα από τα βιβλία του Λυπιτάκη πως έγραφε "Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής" ...... :roll:
Κάποτε νομίζω έτσι λεγόμασταν... ας το επιβεβαιώσει κάποιος παλιότερος που θυμάται.
Image

έτσι

nantia_86
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by nantia_86 » Mon Jul 09, 2007 1:02 am

ναι έτσι ονομαζόταν αρχικά
Καλύτερα να κάνεις κάτι που τελικά μπορεί ν'αποδειχτεί ότι ήταν και λάθος, παρά να μετανιώσεις που δεν το έκανες...
Image
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Mon Jul 09, 2007 1:13 am

Εγώ btw με συζητήσεις που είχα με την κ. Παπαδοπούλου (Δομές Δεδομένων και Αυτόματα) μου είπε πως σε αυτό το πανεπιστήμιο έχετε πάααρα πολλά Πληροφοριακά Συστήματα και δεν έχετε π.χ ένα δεύτερο μάθημα Αλγορίθμους...Γενικά εγώ δεν συμπαθώ τα Πληροφοριακά Συστήματα γιαυτό θα κοιτάξω να επεκταθώ και σε Δίκτυα και σε Βάσεις και σε Θεωρητική πληροφορική (αν γίνεται)... Γενικά νιώθω ότι όσοι μπάινουν και δεν τα καταφέρνουν με τα μαθήματα αμιγούς πληροφορικής (java, αλγορίθμους δομές, αυτόματα κτλ) είτε 1) το γυρνάνε στα οικονομικοστατιστικά, είτε 2) παίρνουν όλα μαθήματα πληρ.συστημάτων για να βγάλουν ένα πτυχίο, είτε 3) παρατάνε τελείως το τμήμα...κατά την ταπεινή μου γνώμη...

Μπορεί κάποιος να μου ορίσει τί εννοούμε "Πληροφοριακά Συστήματα" μήπως και τα δω με καλύτερο μάτι? Μέχρι και το δεύτερο έτος έχουμε κάνει κάτι από αυτά? :roll:
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Mon Jul 09, 2007 1:17 am

Πιστεύω οτι χάνετε το point..
Το θέμα είναι οτι το ΕΚΠΑ δεν είναι μόνο Τηλεπικοινωνιών , είναι Πληροφορικής ΚΑΙ Τηλεπικοινωνιών.. Και αν γίνει 5 χρόνια είτε θέλετε να το πιστεύετε είτε όχι , θα έχει μεγαλύτερη αξία σαν τίτλος..
Από ότι μου λένε οι φίλοι μου θα μετράει και σαν Master.. Επίσης οσο υστερούν σε τεχνικές γνώσεις περι προγραμματισμού στο ΕΚΠΑ άλλο τόσο υστερούμε και εμείς για να το θέσω έτσι.. (τα περισσότερα μαθήματα μοιάζουν πάρα πολύ οπότε είναι αστείο το ασχολούνται μόνο με τηλεπικοινωνίες..)

Προφανώς δεν έχει πολυ νόημα (και βαριέμαι :-p ) να πάω κόντρα σε όλο το forum..
Αν δεν παινεύεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει λένε..

Το πανεπιστήμιο με την original έννοια έχει σχέση με μια τέχνη (πληροφορική) και όχι με τα trends της αγοράς εργασίας..
Με την λογική ακολουθούμε τα trends της αγοράς καλύτερα τότε να φτιάξουμε και ένα μάθημα "εισαγωγές και μετάφρασεις προγραμμάτων από το εξωτερικό" ένα δεύτερο "πως να χρησιμοποιούμε τα Windows" (ποίος ασχολείται με Unix/Linux = λειτουργικά) , "πως να χρησιμοποιούμε το Visual Studio" (ποιός κάθεται να φτιάξει δικό του μεταγλωττιστή = μεταγλωττιστές) δύο μαθήματα "Πως να κάνετε δουλειά γραφίστα , όταν την ζητάει το αφεντικό με το Photoshop Ι" , "Πως να κάνετε δουλειά γραφίστα , όταν την ζητάει το αφεντικό με το Photoshop ΙΙ" κτλ κτλ κτλ κτλ ..
Πιστεύω οτι οι απόφοιτοι του τμήματος τότε θα είναι κομμένοι και ραμμένοι για την Ελληνική αγορά πληροφορικής και αφήστε τους άλλους να ασχολούνται με σήματα και λοιπά ασήμαντα πράματα...
Image
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Mon Jul 09, 2007 1:34 am

σε αρκετά points συμφωνώ με ammar !
να πάω κόντρα σε όλο το forum..
#forum - 1 λοιπόν :-D
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Mon Jul 09, 2007 2:03 am

Πολύ ωραία είναι τα πληροφοριακά συστήματα, φοριούνται πολύ στη αγορά αλλά μάλλον ξεχνάμε ότι πληροφορική επίσης είναι: η οργάνωση του υπολογιστή, το λειτουργικό σύστημα (τι λέω τώρα, ασήμαντο κομμάτι), τα δίκτυα (επίπεδο MAC, δικτύου, μεταφοράς), τα κατανεμημένα συστήματα κλπ κλπ. Είναι πολύ ωραίο να λέμε ότι αυτά δεν είναι πληροφορική αλλά μηχανική των Η/Υ, είναι πολύ ωραίο να ασχολούμαστε μόνο με web και db και information αλλά τι πρέπει να σπουδάσει κάποιος για να φτιάξει το επόμενο IDE, το επόμενο AJAX, το επόμενο MPEG, το 802.16? Ξέρετε τι μαθηματικά απαιτούνται για την κατασκευή προγραμμάτων όπως το office? Όλα αυτά είναι αλγόριθμοι και δομές δεδομένων, είναι software κοντά στη μηχανή. Δεν είναι ηλεκτρολογικά. Δείτε λίγο τι κάνουν στα Γιάννενα και Κρήτη. Μήπως και εκείνοι είναι μηχανικοί?

Καλά είναι τα IS, αλλά στην ροή της επιστήμης υπολογιστών πάσχουμε και εφόσον το τμήμα θέλει να δίνει πτυχία με κατεύθυνση επιστήμης υπολογιστών, καλό θα είναι να την εμπλουτίσει κι άλλο.
dimitra
Mbyte level
Mbyte level
Post by dimitra » Mon Jul 09, 2007 2:26 am

Αν και δεν έχω δει το καινούργιο πρόγραμμα σπουδών έχω την αίσθηση ότι γενικά το τμήμα αυτό σου δίνει κάποια ελευθερία για το κατά που θες να δώσεις βάση στο πτυχίο σου. Όσο για δεύτερο μάθημα αλγορίθμων εγώ είχα πάρει ειδικά θέματα αλγορίθμων. Πάντως και προγραμματισμό αν θες μαθαίνεις και αλγόριθμους αν θες μαθαίνεις και αν δεν θες και στα οικονομικά το γυρνάς. Το μάθημα των πληροφοριακών συστημάτων σε ποιό εξάμηνο είναι άραγε??Ούτε θυμάμαι. Πάντως με το μάθημα αυτό θα σου φύγει η απορία τι είναι πληροφοριακό σύστημα Zifnab!!!! Ακόμα κάποιος ανέφερε ότι δεν ξέρουν οι ηλεκτρολόγοι από java που χρησιμοποιείται αρκετά...Το νόημα δεν είνα να ξέρεις java ή C# το νόημα είναι να ξέρεις την λογική, όλα μετά μαθαίνονται. Και γενικά δεν είναι και πολύ καλό να στηρίζει κανείς τις γνώσεις του σε συγκεκριμένες "τεχνολογίες". Τέλος φίλε tsilochr όλοι χρειαζόμαστε! Κάποιοι θα ειδικεύονται και στο web κάποιοι σε αλγόριθμους και δομές. Και βρε χρήστο μου με 36 μαθήματα για πτυχίο πόση εμπλούτιση μπορεί να γίνει???[/i]
Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει.

Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Mon Jul 09, 2007 2:38 am

Ξέρετε τι μαθηματικά απαιτούνται για την κατασκευή προγραμμάτων όπως το office? Όλα αυτά είναι αλγόριθμοι και δομές δεδομένων, είναι software κοντά στη μηχανή. Δεν είναι ηλεκτρολογικά. Δείτε λίγο τι κάνουν στα Γιάννενα και Κρήτη. Μήπως και εκείνοι είναι μηχανικοί?

Καλά είναι τα IS, αλλά στην ροή της επιστήμης υπολογιστών πάσχουμε και εφόσον το τμήμα θέλει να δίνει πτυχία με κατεύθυνση επιστήμης υπολογιστών, καλό θα είναι να την εμπλουτίσει κι άλλο.
Πόσα ++ να δώσω .... πραγματικά δεν ξέρω!
Και βρε χρήστο μου με 36 μαθήματα για πτυχίο πόση εμπλούτιση μπορεί να γίνει???
νομίζω ότι είμαστε από τους πιο χαλαρούς σε αυτό το σημείο. Ας σφίξουν λοιπόν τα μαθήματα, say 42-46
Last edited by The Punisher on Mon Jul 09, 2007 3:06 am, edited 1 time in total.
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ciao » Mon Jul 09, 2007 2:51 am

Μάλλο εννοούσες 42-46..
Να γίνουν και 50 αλλά παράλληλα μήπως να σκεφτούμε και το ενδεχόμενο να γίνει η φοίτηση 5ετής?
(και δεν το λέω από "ζήλεια"..)
Βέβαια πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν μετράει η ποσότητα αλλά η ποιότητα..και όταν δε βρεθεί η χρυσή τομή των, τότε θα είμαστε ωραίοι!(όπως λέει και μια ψυχή.. ;) )
S.S.D.D.
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”