Κατάληψη

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Locked

Είστε ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της κατάληψης στο ΟΠΑ

ΥΠΕΡ
38
28%
ΚΑΤΑ
96
72%

Total votes: 134
Jonk
byte level
byte level

Κατάληψη

Post by Jonk » Mon Oct 16, 2006 7:09 pm

Παιδια,επειδη δεν εχω παρακολοuθήσει την συζητηση απο την αρχη,ακοuγεται ότι εχει αποφασιστει κατι σχετικο με καταληψη στη σχολη πριν το τελος της επαναληπτικης εξεταστικης?Αν ειμαι εκτος θέματος συγνωμη.. :?:
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Erevodifwntas » Mon Oct 16, 2006 8:40 pm

κάτι μου πήρε και 'μένα το αυτί μου... θέλω να πιστεύω ότι είναι ράδιο αρβύλα και όχι κάτι σοβαρό...
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
Stefano
byte level
byte level

Post by Stefano » Mon Oct 16, 2006 8:48 pm

Η επαναληπτική εξεταστική έχει ήδη αρχίσει.. Δεν νομίζω να κάνουνε από δω και πέρα...

Πάντως για άλλη μια φορά πληροφόρηση από τα ΜΜΕ -10%!

Θυμάμαι και τον Ιούνιο που δεν έλεγαν τίποτα στις ειδήσεις, ας είναι καλά το Venus και μαθαίναμε κανένα νέο.

Πρώτη η κρατική τηλεόραση και εφόσον έγινε η πρώτη κατάληψη κατάλαβαν πως τα πράγματα είναι σοβαρά και έκαναν ένα θέμα για τις πανεπιστημιακές καταλήψεις...
Web Hosting - Internet Radio Hosting - Linux/Windows VPS - Web Design - e-Commerce Development
http://www.netshop-isp.com.cy
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Post by adam98 » Mon Oct 16, 2006 9:03 pm

stefano++
H δύναμη της εξαπάτησης και της καταστροφής μπορεί να γοητεύσει μόνο μέτριους και αδύναμους
Τhe lessons we learn from pain are the ones that make us the strongest
Jonk
byte level
byte level

κατάληψη

Post by Jonk » Tue Oct 17, 2006 12:48 pm

Παιδιά,εύχομαι να είναι όπως τα λέτε και να μην μας κάνουν καμία,κάτι καλά που κυλάει αυτή η εξεταστική.Ευχαριστώ!Για ό,τι ακούω θα ενημερώνω από τη πλευρά μου. :???:
alberta
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by alberta » Tue Oct 17, 2006 1:27 pm

Ρε παιδιά τι κατάληψη και μλκ ακούω? Δηλ είμαστε καλά που φτάσαμε νοέμβρη και δεν έχουμε τελειώσει ακομα την εξεταστικη...?
Καλά και άγια τα δικαιώματά μας και πρέπει να τα διεκδικούμε γιατι αλλιώς θα μας καβαλήσουν αλλά στην τελική ποιό είναι το αίτημα? Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια? Για να δούμε λίγο το γεγονος ότι είμαστε το μοναδικό κράτος στην ΕΕ που δεν έχει και για το λόγο αυτό απειλούμαστε με πρόστιμο...Και στην τελική ας αναβαθμιστούν τα δημόσια ώστε να είναι αντάξια ή και καλύτερα των ιδιωτικών....Εδώ υπάρχει ιδιωτική εκπάιδευση απο την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στην τριτοβάθμια το θυμιθήκαμε?Τα ιδιωτικά δημοτικα δεν μας χαλάνε?
Image
Jonk
byte level
byte level

κατάληψη

Post by Jonk » Tue Oct 17, 2006 6:04 pm

Συμφωνώ και επαυξάνω.Όσοι μαθητές δεν τα καταφέρνουν στην Ελλάδα,φεύγουν στο εξωτερικό και τα κοπανάνε κάθε χρόνο.Γι'αυτούς τί έχουμε να πούμε?Έρχονται από ξένες χώρες με χρυσοπληρωμένα διπλώματα και μερικές φορές με πιο δυνατά πτυχία και προτεραιότητα σε σχέση με τα ελληνικά διπλώματα(βλέπε ιατρική για ειδικότητα πριν από κάποιες μέρες).Αυτό δε σημαίνει ότι συμφωνώ απόλυτα με τα ιδιωτικά από την άποψη ότι παιδιά χωρίς την απαιτούμενη οικονομική στήριξη από την οικογένεια θα μένουν εκτός σχολών,κάτι πολύ άδικο.Αν η κυβέρνηση μεριμνήσει για τέτοιες περιπτώσεις τότε όλοι θα είναι ευχαριστημένοι.Αλλιώς η Γιανάκου δε πρόκειται να ησυχάσει!
Μια αλλη παράμετρος είναι το γεγονός ότι όλοι μας άτυπα καταφεύγουμε στη ιδιωτική παιδεία(φροντιστήρια).Πείτε μου ποιος από μας μπήκε στο πανεπιστήμιο χωρίς φροντιστήριο?Υπάρχει δωρεάν παιδεία? :mad:
Manousos
byte level
byte level

Post by Manousos » Tue Oct 17, 2006 8:20 pm

εγω ξέρω μια κοπέλα που μπήκε στην ιατρική στα Ιωάννινα χωρίς φροντιστήριο.

Επίσης τίποτα δεν είναι δωρεάν μόνο ο αέρας και ο ήλιος , αντε και τα δείγματα για δίαφορα προϊόντα
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Re: κατάληψη

Post by Ganther » Tue Oct 17, 2006 8:26 pm

Jonk wrote:Πείτε μου ποιος από μας μπήκε στο πανεπιστήμιο χωρίς φροντιστήριο?Υπάρχει δωρεάν παιδεία? :mad:
Παροτι πηγα φροντιστηριο, πιστευω ακραδαντα οτι δε χρειαζοτανε... Απλα εχουμε μαθει ολοι οτι πρεπει να παμε γιατι αλλιως δε θα περασουμε, οποτε πηγαινουμε! Δε μπορω να ειμαι σιγουος οτι παλι θα ειχα βγαλει τα ιδια μορια αν δεν ειχα παει, αλλα δε μου προσεφερε ιδιαιτερα πολλα το φροντιστηριο σε σχεση με τον κοπο και τις εξτρα ωρες! Καλυτερα να διαβαζα εκεινο το 4ωρο σχεδον καθε μερα... :???: :???:
Αυτο φυσικα για το συστημα που εδωσα, που ειχα με 9 μαθηματα, ολα σε ανεκτο επιπεδο!

Αν ξαναεδινα πανελληνιες, δε θα εκανα φροντιστηριο, και θα εκανα μονο μαθημα στα Μαθηματικα κατευθηνσης..
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Tue Oct 17, 2006 8:50 pm

Συμφωνώ μαζί σου Ganther, ωστόσο αυτό που μου προσέφερε το φροντηστήριο εκτός των άλλων είναι τα διαγωνίσματα πολύ αυξημένης δυσκολίας σε σχέση με τις Πανελαδικές σχεδόν κάθε κυριακή. Επιπλέον τα τεστάκια την ώρα του μαθήματος που σε κάποια αντικείμενα έφταναν και δέκα στον αριθμό καθόλη τη χρονιά. Τέλος στο σχολείο μου αντίκρισα στην πλεοψηφία των καθηγητών, με εξαίρεση εκείνους που είχα στην Θετική κατεύθυνση, μια αδειαφορία, σχετικά με το αν έχω κάνει ασκήσεις, αν ξέρω το μάθημα κτλ. Δεν μου έκανε κανείς ποτέ έλεγχο. Θα μου πείτε μεγάλα παιδιά είμαστε...Αλλά άλλο αν υπάρχει και η πρόκλιση του ελέγχου! Μπορώ να μιλήσω για το διαγώνισμα του πρώτου τετραμήνου, και για το δεύτερο (προαιρετικό) διαγώνισμα - για όσους δεν βαριούνταν, σαν μόνη αφορμή να κάτσω να στρώσω τον -ξέρετε- και να διαβάσω κανα κεφάλαιο. Με το φροντιστήριο κάθε δυο Κυριακές, έπρεπε να είμαι πανέτοιμος σε κάποιο συγκεκριμένο μάθημα.
Για να μην αναφέρω ότι με το φροντηστήριο βρίσκεσαι δύο-τρεις βδομάδες μπροστά στην ύλη, ενώ αν είσαι του καλοκαιρινού τμήματος είσαι ένα μήνα μπροστά στην ύλη και έχεις χρόνο για ΧΟΝΤΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ :twisted: :twisted:

Εκθέσεις στο φροντηστήριο: 32 / παρέδωσα 28
Εκθέσεις στο σχολείο: 5
Περιλήψεις στο φροντηστήριο: περίπου 50
Περιλήψεις στο σχολείο: 2

Αυτά τα ολίγα... :-p
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by ciao » Wed Oct 18, 2006 2:05 am

Θα συμφωνήσω με Zifnab και να προσθέσω στα περί δημόσιας δωρεάν παιδείας...
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί που στέλνουν τα παιδιά τους οι βουλευτές και λοιποί???
Δεν νομίζω σε δημόσιο σχολείο...και μετά κάποιοι μιλάνε για την παιδεία...
S.S.D.D.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Wed Oct 18, 2006 2:19 am

Zifnab wrote:Συμφωνώ μαζί σου Ganther, ωστόσο αυτό που μου προσέφερε το φροντηστήριο εκτός των άλλων είναι τα διαγωνίσματα πολύ αυξημένης δυσκολίας σε σχέση με τις Πανελαδικές σχεδόν κάθε κυριακή.
Στο δικο μου φροντιστηριο μπορουσες να συμμετεχεις σε αυτα τα τεστ και ας μην ησουν εκει εγγεγραμμενος, με πολυ μικρο (αστειο) κοστος...
Τέλος στο σχολείο μου αντίκρισα στην πλεοψηφία των καθηγητών, με εξαίρεση εκείνους που είχα στην Θετική κατεύθυνση, μια αδειαφορία, σχετικά με το αν έχω κάνει ασκήσεις, αν ξέρω το μάθημα κτλ. Δεν μου έκανε κανείς ποτέ έλεγχο. Θα μου πείτε μεγάλα παιδιά είμαστε...Αλλά άλλο αν υπάρχει και η πρόκλιση του ελέγχου!

Στις πανελληνιες υποτιθεται οτι πας συνηδητοποιημενος και δε θες μπαμπουλα... Οταν ειπα σε αλλο θεμα για "μπαμπουλα" με ελεγχο στο πανεπιστημιο, εφαγα κραξιμο... ο 1 χρονος μας μαρανε διαφορα? (Συμφωνω επι της ουσιας οτι κανει διαφορα παντως)[/quote]
Μπορώ να μιλήσω για το διαγώνισμα του πρώτου τετραμήνου, και για το δεύτερο (προαιρετικό) διαγώνισμα - για όσους δεν βαριούνταν, σαν μόνη αφορμή να κάτσω να στρώσω τον -ξέρετε- και να διαβάσω κανα κεφάλαιο. Με το φροντιστήριο κάθε δυο Κυριακές, έπρεπε να είμαι πανέτοιμος σε κάποιο συγκεκριμένο μάθημα.
Ειναι θεμα οργανωσης, και μπορουσες να συμμετεχεις στα διαγωνισματα γνωστων φροντιστηριων με μικρο κοστος οπως ξαναειπα ;)
Για να μην αναφέρω ότι με το φροντηστήριο βρίσκεσαι δύο-τρεις βδομάδες μπροστά στην ύλη, ενώ αν είσαι του καλοκαιρινού τμήματος είσαι ένα μήνα μπροστά στην ύλη και έχεις χρόνο για ΧΟΝΤΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ :twisted: :twisted:
Οπως βολευει το καθενα, εγω δεν ημουν τοσο μπροστα παντως και ας ημουν σε καλοκαιρινο τμημα...

Εκθέσεις στο φροντηστήριο: 32 / παρέδωσα 28
Εκθέσεις στο σχολείο: 5
Περιλήψεις στο φροντηστήριο: περίπου 50
Περιλήψεις στο σχολείο: 2
Η εκθεση ειναι πονεμενη ιστορια... Οσες και να εγραψα, οσο και να προσπαθησα, 12 επαιρνα παντα, 12 και στις πανελληνιες.

Ας μην ξεχναμε και την ενισχυτικη διδασκαλια, η οποια ηταν πολυ χρησιμη και περιλαμβανε στο δικο μου σχολειο και τεστακια και αλλα βοηθητικα για οποιον (ελαχιστοι) ηθελε βοηθεια σε καποιο μαθημα!
Τρομερο μετρο κατ'εμε που δεν επιασε καθολου γιατι ειμαστε στενομυαλοι και μας αρεσει να πληρωνουμε για τα ιδια πραγματα... :???:
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Wed Oct 18, 2006 2:44 am

Ganther wrote:Ας μην ξεχναμε και την ενισχυτικη διδασκαλια, η οποια ηταν πολυ χρησιμη και περιλαμβανε στο δικο μου σχολειο και τεστακια και αλλα βοηθητικα για οποιον (ελαχιστοι) ηθελε βοηθεια σε καποιο μαθημα!
Τρομερο μετρο κατ'εμε που δεν επιασε καθολου γιατι ειμαστε στενομυαλοι και μας αρεσει να πληρωνουμε για τα ιδια πραγματα...
Με φόβο να φύγουμε off-topic, κλείνω την θέση μου λέγοντας, ότι δεν είμαστε απαραίτητα στενόμυαλοι που θέλουμε να σπαταλάμε τα λεφτά μας, για 3 λογους:
1.Η ενισχυτική ξεκινάει κολλητά χωρίς ανάσα μετά το 7ωρο! :shock:
2. Έχεις τους ίδιους καθηγητές που έχεις και στο μάθημα- αν είναι μάπα την ώρα του μαθήματος, θα είναι και μάπα την ώρα της ενισχυτικής διδασκαλίας.
3. Μέχρι να βγει το πρόγραμμα τις ενισχυτικής, να δουν προσέλευση και να βγάλουν τμήματα, έχουμε φτάσει Νοέμβριο, όταν τα φροντηστήρια δουλεύουν από αρχές Σεπτεμβρίου σε full ωράρια

Κατά τα άλλα αποτελεί ένα καλό μέτρο, που βοηθά ακόμα και σήμερα περιοχές (όπως επαρχία) που δεν υπάρχουν φροντηστήρια, ή οι κάτοικοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Υ.Γ Στο δικό μου φροντηστήριο ήταν τσάμπα η συμμετοχή στα 3ωρα διαγωνίσματα τις Κυριακές για τα άτομα που δεν ήταν εγγεγραμμένα στα αντίστοιχα μαθήματα...
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Wed Oct 18, 2006 2:53 am

Βγηκαμε ηδη offtopic, god help us :p

Κατα βαση δε διαφωνουμε, κουβεντα κανουμε...Κ εγω στενομυαλος ημουν που κατασπαταλησα τα λεφτα... Μια χαρα πηγαινα φροντιστηριο...

Στο δικο μου σχολειο ισχυε το εξης
2)Μπορουσες να διαλεξεις αλλο καθηγητη (αρκει να υπηρχε)
3.Εβγαινε νωρις το προγραμμα οχι ιδιαιτερα μετα το σχολικο ετος

ΥΓ. Μπορει και εμενα και να μη θυμαμαι καλα...
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by ciao » Wed Oct 18, 2006 3:01 am

Μήπως να κάνουμε άλλο θέμα με τα φροντιστήρια μας??? :-D

Όπως και να έχει το σύστημα ανακυκλώνει και προωθεί αυτά που υποτίθεται ότι παρέχει...
S.S.D.D.
alexo
Venus Former Team Member

Post by alexo » Fri Oct 20, 2006 6:09 pm

Έχουμε κανένα νεότερο της ημερομηνίας της Γενικής Συνέλευσης;;
Κάτι άκουσα για 1η Νοεμβρίου.

Στο ΠΑΠΕΙ και στη Νομική (νομίζω) ήδη ψηφίστηκε κατάληψη.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Fri Oct 20, 2006 6:19 pm

Γι' αυτό θα ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ να είμαστε στην Γ. Σ. στις 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ για να αποφασίσει ο σύλλογος φοιτητών την στάση του απέναντι στις εξελίξεις...
Ειναι απο το φορουμ της ΠΑΣΠ,αλλα λογικα ειναι σωστο, φανταζομαι αυτοι ξερουν καλυτερα...

το ΠΑ.ΠΕΙ. και η Γεωπονική ήδη αποφάσισαν κατάληψη, το Ε.Μ.Π. κλείνει από βδομάδα, η Πάντειος το ίδιο.
Καποιος λεει και αυτο, αλλα δε ξερω αν ειναι αληθεια...
Last edited by Ganther on Fri Oct 20, 2006 6:23 pm, edited 1 time in total.
jimblanc
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year
Post by jimblanc » Fri Oct 20, 2006 6:19 pm

Στην Νομικη τουλαχιστον ψηφιστηκε καταληψη απο μια ΓΣ ενος ανυπαρκτου φοιτητικου συλλογου...
Ειναι η αδερφη εκει και δεν ηξερε τιποτα για ΓΣ...
η τελευταια (ΓΣ) θεωρηθηκε μη-γινομενη λογω αφου δεν υπηρχε απαρτια απο τις παραταξεις και δεν θεωρουνται αυτοι που αποφασισαν οτι αποτελουν τους εκπροσωπους των φοιτητων...

Αλλωστε η καταληψη θα γινει μονο για σημερα Παρασκευη και την Δευτερα και θα παραδωθει η σχολη...

Αυτα απο Νομικη...
ΜΑΛΛΟΝ ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΟΠΑ !!!! (για το μεγαλο χαμο....)
Last edited by jimblanc on Fri Oct 20, 2006 6:28 pm, edited 1 time in total.
MiRacLe^f
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by MiRacLe^f » Fri Oct 20, 2006 6:28 pm

Σήμερα είδα αναρτημένη μια ανακοίνωση της Πανσπουδαστικής στην οποία έλεγε για διεξαγωγή ΓΣ την 1/11/06
Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ

ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΝΑ

ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ
Manousos
byte level
byte level

Post by Manousos » Fri Oct 20, 2006 6:52 pm

βασικα η Παντειος ψήφισε κατά τις κατάληψης και αυτό είναι σίγουρο το διάβασα στο indymedia. Επίσης και αρκετά άλλα μικρά τμήματα ψήφισαν κατά της κατάληψης. Ελπίζω στην δική μας Γ.Σ. αυτή τη φορά να αφήσουν να συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις.
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Fri Oct 20, 2006 8:04 pm

Επίσης και η Γεωπονική ψήφισε ΚΑΤΑ της κατάληψης.....
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
cactus
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4
Post by cactus » Fri Oct 20, 2006 8:22 pm

Ακουσα οτι το Γεωλογικό έχει κατάληψη, με επιφύλαξη η πληροφορία...όποιος ξέρει με βεβαιώτητα ας διαφωτίσει...
laikedelic !
Locked

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”