Λειτουργία Πανεπιστημίου και Γενικά Θέματα

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
nickpro
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4
Re: Θα κλείσει?

Post by nickpro » Thu Dec 11, 2008 3:28 pm

Ρε παιδιά, που το είδατε ότι σήμερα θα γίνει συνέλευσή??
Σε ποιό site?? Εγώ κοίταξα και στο blogspot της κατάληψης και στα site των δύο μεγάλων παρατάξεων και το μόνο που βρήκα στο site της κατάληψης , αλλά για μια χθεσινή συνέλευση.
Παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by rapadder » Thu Dec 11, 2008 3:30 pm

Φυσικά και υπάρχει διαδικασία για να γίνει Γ.Σ. Δεν μπορεί ο καθένας να καταλάβει ενα Πανεπιστήμιο και να κάνει "Γενική Συνέλευση". Ακόμα και τα 30 άτομα που είναι στην κατάληψη να είναι φοιτητές του ΟΠΑ, δεν γίνεται Γ.Σ. Σε αυτήν αποφασίζουν φοιτητές (με την επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας όταν πρόκειται για θέματα όπως η κατάληψη).
Υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που μπορεί να υποστηρίξει ότι αυτή η παρωδία μπορεί να εκπροσωπήσει τους χιλιάδες φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου;
Αν θέλετε να κάνετε συζήτηση με τους καταληψίες, μπορείτε να κάνετε μια βόλτα από το ΟΠΑ. Η συζήτηση πάντα βοηθάει και σε γενικές γραμμές, αν κάποιος δεν είναι εριστικός/ προκλητικός, δεν κινδυνεύει. Άλλο πράγμα όμως μια συζήτηση και άλλο η Γ.Σ.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
cypher
Venus Former Team Member

Post by cypher » Thu Dec 11, 2008 3:35 pm

nickpro wrote:Ρε παιδιά, που το είδατε ότι σήμερα θα γίνει συνέλευσή??
Σε ποιό site?? Εγώ κοίταξα και στο blogspot της κατάληψης και στα site των δύο μεγάλων παρατάξεων και το μόνο που βρήκα στο site της κατάληψης , αλλά για μια χθεσινή συνέλευση.
Eχει και ανακοινωση στο πανεπιστημιο, στην εισοδο απο δεριγνυ ειδα σημερα μια αφισα :-p
ImageImageImageImageImageImageImage
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by crash_override » Thu Dec 11, 2008 3:36 pm

Και πότε θα γίνει αυτή η συνέλευση?
What to say man...what to say....
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Thu Dec 11, 2008 3:38 pm

Να με συγχωρείτε λοιπόν που δεν επαιξα με τις λέξεις. Ωραία.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ δεν γίνεται μεσα σε καταληψη, τη στιγμή που η κατάληψη είναι απο μόνη της παράνομη πράξη. Και ναι, χρειάζεται διαδικασίες (όπως διάβασα) και εγκριση από τον Πρύτανη κτλ.

Γίνεται όμως μια ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στην οποία μπορείτε όσοι θέλετε να πάτε και να πείτε τη γνώμη σας. Μαζέψτε κόσμο αν θέλετε να ανοίξει και πάτε και πείτε το. Αν μείνουν με το ζόρι, ντάξει το παρακάνουνε, και δεν έχει νόημα να καλούν συνέλευση.

Και μην ανησυχείτε όσο συνεννοήστε στη ΓΣ τόσο θα συνεννοηθείτε και στη Συνέλευση Καταληψης. Ισως και καλύτερα αν λάβουμε υπ'οψη και ότι λογικά θα κατέβουν λιγότερα άτομα. Εδω λενε ότι φοβούνται για τη σωματική τους ακεραιότητα :lol:

@Punisher : Ποσο παρεξηγόπουλο με'χεις περάσει :lol: :-p
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Thu Dec 11, 2008 3:40 pm

cypher wrote:
nickpro wrote:Ρε παιδιά, που το είδατε ότι σήμερα θα γίνει συνέλευσή??
Eχει και ανακοινωση στο πανεπιστημιο, στην εισοδο απο δεριγνυ ειδα σημερα μια αφισα :-p
Α, δηλαδή πρέπει να κατέβω μέχρι την ΑΣΟΕΕ για να μάθω ότι γίνεται συνέλευση.Με συγχωρείτε παιδιά, αλλά δεν νομίζω ότι αυτή θα είναι μια κανονική συνέλευση.Θα είναι σίγουρα και για άτομα που αυτή τη στιγμή δεν βρίσκονται στην ΑΣΟΕΕ, αλλά μάλλον δεν απευθύνεται σε φοιτητές.Πάλι θα αποφασίσουνε για εμάς, χωρίς εμάς.
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by para » Thu Dec 11, 2008 3:52 pm

Stoupeace++

---
nickpro wrote:Πάλι θα αποφασίσουνε για εμάς, χωρίς εμάς.
Στο χέρι σας είναι.
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Thu Dec 11, 2008 4:03 pm

para wrote:
nickpro wrote:Πάλι θα αποφασίσουνε για εμάς, χωρίς εμάς.
Στο χέρι σας είναι.
Para, είσαι και εσύ φοιτητής της ΑΣΟΕΕ μου φαίνεται.Μην αποστασιοποιείσαι.
Πρέπει να κάνουμε κάτι όλοι μαζί.Αλλιώς δεν θα γίνει πάλι τίποτα και θα κλαιγόμαστε ότι οι αναρχικοι αυτο και εκείνο...
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by para » Thu Dec 11, 2008 4:16 pm

Δεν κλάφτηκα για τους αναρχικούς. Αν είδες σε κάποιο post μου να κλαίγομαι θα ήταν για τα μαγαζιά των μικρομεσαίων, τα οποία καταδικάζονται και απ' τους αναρχικούς.

Αν κατέβω στη συνέλευση θα ψηφίσω τη συνέχιση της κατάληψης. Αν δε δικαιωθεί τώρα ο αγώνας, θα είναι σαν να επιτρέπουμε να χυθεί κι άλλο αίμα αθώων πολιτών.

Σωστή σαν παρατήρηση πάντως ;)
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Thu Dec 11, 2008 4:56 pm

Κοίτα, εγώ δεν πιστεύω ότι μία κατάληψη είναι η σωστή μορφή αγώνα.Γιατί ναι μεν μπορείς να δημιουργείς έναν μπελά για την αστυνομία στο τετράγωνο της ΑΣΟΕΕ, και έναν μπελά στο υπουργείο για το ότι δεν λειτουργεί η σχολή, αλλά δεν πιστεύω ότι θα τους πειράξει αρκετά ώστε να αλλάξουνε τα πράγματα.Αυτό που λες θα ήταν η σωστή μορφή αν όλοι οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ συμμετείχαμε στην κατάλειψη, και διαδηλώναμε όλοι μαζί, κλείνοντας κάθε φορά τους δρόμους, χωρίς να σπάμε μαγαζιά, ίσως μόνο κανα 2 υπουργεία, μη υποχορώντας στην πίεση των μπάτσων, και ασφαλώς προστατεύοντας τη σχολή μας αντί να την καταστρέφουμε.
Αλλά ασφαλώς αυτό που μόλις είπα ειναι πραγματική science fiction...
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Thu Dec 11, 2008 5:00 pm

nickpro wrote:υτό που λες θα ήταν η σωστή μορφή αν όλοι οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ συμμετείχαμε στην κατάλειψη, και διαδηλώναμε όλοι μαζί, κλείνοντας κάθε φορά τους δρόμους, χωρίς να σπάμε μαγαζιά, ίσως μόνο κανα 2 υπουργεία, μη υποχορώντας στην πίεση των μπάτσων, και ασφαλώς προστατεύοντας τη σχολή μας αντί να την καταστρέφουμε.
Αν εκλεινες τους δρόμους, θα άκουγες όλα τα ΜΜΕ, όπως λένε τώρα "είναι ντροπή να σπάνε τις περιουσίες των ανθρώπων, αυτοί δεν φταίνε σε τίποτα", να λένε "Είναι ντροπή να εμποδίζουν τους ανθρώπους να πάνε στις δουλείες τους, αυτοί δεν φταίνε σε τίποτα"...
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Thu Dec 11, 2008 5:02 pm

Άρα ή τα σπάμε ή δεν κάνουμε τπτ? Υπάρχουν βαθμίδες αντίδρασης και διαμαρτυρίας, καλό είναι πάντως να μην λείπει η λογική.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Thu Dec 11, 2008 5:05 pm

Δεν είπα κάτι τέτοιο... Είπα ότι αν ακολουθηθεί αυτή η μέθοδος πάλι θα κατακρίνουν τα ΜΜΕ, όχι κάτι παραπάνω ή λιγότερο...
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Silver
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Silver » Thu Dec 11, 2008 6:00 pm

Αν κατέβω στη συνέλευση θα ψηφίσω τη συνέχιση της κατάληψης. Αν δε δικαιωθεί τώρα ο αγώνας, θα είναι σαν να επιτρέπουμε να χυθεί κι άλλο αίμα αθώων πολιτών.
Και να θυμίσω ότι και οι φοιτητές κάνουν καταλήψεις, δεν χρειαζόμαστε εξωπανεπιστημιακούς.

Αναρχικοί δρόμο, εδώ είναι πανεπιστήμιο!!!!
Last edited by Silver on Thu Dec 11, 2008 6:01 pm, edited 2 times in total.
Τελείωσα!!!!
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Thu Dec 11, 2008 6:00 pm

marios wrote:
nickpro wrote:υτό που λες θα ήταν η σωστή μορφή αν όλοι οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ συμμετείχαμε στην κατάλειψη, και διαδηλώναμε όλοι μαζί, κλείνοντας κάθε φορά τους δρόμους, χωρίς να σπάμε μαγαζιά, ίσως μόνο κανα 2 υπουργεία, μη υποχορώντας στην πίεση των μπάτσων, και ασφαλώς προστατεύοντας τη σχολή μας αντί να την καταστρέφουμε.
Αν εκλεινες τους δρόμους, θα άκουγες όλα τα ΜΜΕ, όπως λένε τώρα "είναι ντροπή να σπάνε τις περιουσίες των ανθρώπων, αυτοί δεν φταίνε σε τίποτα", να λένε "Είναι ντροπή να εμποδίζουν τους ανθρώπους να πάνε στις δουλείες τους, αυτοί δεν φταίνε σε τίποτα"...
Πιστεύεις ότι στην προσπάθειά μου να κάνω τα πράγματα καλύτερα θα έδινα έστω και την παραμικρή σημασία στα αδηφάγα τέρατα των ΜΜΕ?? Αν είναι να σε νοιάζει τι θα πούνε τα ΜΜΕ καλύτερα να μην κάνεις ούτε την σκέψη να προσπαθήσεις να κάνεις την χώρα σου καλύτερη.
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Thu Dec 11, 2008 6:10 pm

Επίσης δεν είπα κατι τέτοιο... Απλά είπα, ότι δεν γλυτώνεις από τα ΜΜΕ ότι και να κάνεις...
Επίσης, εσυ δεν θα έδινες, αλλά η κάθε κυράτσα(δεν το λέω φαλλοκρατικα) που θα ακουγε αυτό στην τηλεόραση μεταξύ της Τατιάνας και του Σαααααααααααααααααααααααακη, θα αρχίσει τα κλασσικά: "Τα κ..οπαιδα που δεν θέλουν να κάνουν μάθημα και βαριούνται, εκτός από αυτό δυσκολεύουν και τον κόσμο να πάει στην δουλειά του..."!
Anyway, αμφιβάλλω για το ποιο είναι πιο αποτελεσματικό μέτρο...
Η πιο αποτελεσματική λύση θα ήταν αν μπορούσαμε να στείλουμε στον αντίστοιχο υπουργο ένα κείμενο με τις υπογραφές μας που να λέει "ή μας παίρνεται στα σοβαρά, ή δεν βλέπεται ψήφο από εμάς ποτέ"!
Είναι το μόνο που τους ενδιαφέρει...
?:=2b|~2b
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: Professor
τελευταία ανταπόκριση από ασοεε

Post by ?:=2b|~2b » Thu Dec 11, 2008 7:08 pm

ενημέρωση για όσους (ακόμα) ενδιαφέρονται:

έκανα μια βόλτα πριν λίγο στη σχολή. η κατάσταση περιληπτικά έχει ώς εξής: εχουν σπάσει πολλά μάρμαρα τα οποία έχουν μετατραπεί σε πολεμοφόδια. επίσης είναι γραμμένοι όλοι οι τοίχοι (btw, ορισμένοι από τους καταληψίες είναι φοβεροί ακροβάτες) και το κηλικείο έχει διαρρηχθεί (όπως έχει ήδη ειπωθεί). Ομως, δεν έχουν γίνει εκτεταμένες φθορές, ενώ η πρόσβαση είναι ανοιχτή σε όλους. Υπάρχει μια στοιχειώδης οργάνωση: "φαρμακείο" με γάζες κτλ και οπλοστάσιο (άδεια μπουκάλια μπύρας και σοροί από πέτρες). Δεν έχει ίχνη παραβίασης η αντωνιάδου. Η Δεριγνύ έχει ελαφρώς σηκωμένο το ρολό. το πρωτόκολλο έχει διαρηχθεί, και κάποιος γράφει στον υπολογιστή. Οι φθορές αυτοί τη στιγμή είναι ελάχιστες, και σαφώς μπορεί να γίνει μάθημα, στην υποθετική περίπτωση που έφευγαν οι καταληψίες.

Κάτι που μου έκανε πολύ εντύπωση: με το που μπήκαμε, σε δύο λεπτά αποκτήσαμε "σκιά" έναν καταληψία, ο οποίος μας ακολουθούσε συνεχώς. Όταν το κατάλαβα μου είπε ότι είναι για λόγους ασφαλίας, γιατί έχουν γίνει μαχαιρώματα από ασφαλίτες κτλ. Του επισήμανα την διπλή ειρωνία (1) χρησιμοποιεί αστυνομικές μεθόδους, 2) επιτηρεί εμένα, που εκείνη την ώρα είχα μάθημα, ένας άσχετος) αλλά δεν νομίζω ότι την εκτίμησε. Μάλιστα μου είπε οτι δεν το ξέρει ότι είμαι καθηγητής (όπως εξάλου θα μου έλεγε και ένας αστυνομικός αν με σταματούσε έξω από την ασοεε) και οφείλει να λάβει τις προφυλάξεις του. Δεν προχωρήσαμε σε σωματικό έλεγχο πάντως, πρέπει να το παραδεχτώ. Η όλη κατάσταση μου θύμισε έντονα φάρμα των ζώων: και η αναρχία θέλει την οργάνωσή της. Η σκιά μας σημειωτέον δεν πρέπει να ήταν πάνω απο 20. Μου είπε ότι θα φύγουν όταν "απελευρωθούν" οι συλληφθέντες.

Αυτή είναι η ενημέρωση. Και τώρα κάποια σχόλια: Οι καταληψίες δεν ήταν πάνω από 50. Άρα 50 άτομα κάνουν ότι θέλουν πάνω από 5000 φοιτητές/καθηγητές/υπάλληλους. Το ότι αυτό συμβαίνει, νομίζω λέει πάρα πολλά.

Σταύρος Τουμπής, Επίκουρος στην Πληροφορική (φρέσκος!)

=========================================================================
"114: Η διατήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων"
elsupreme
Gbyte level
Gbyte level

Post by elsupreme » Thu Dec 11, 2008 7:39 pm

Καλωσήρθατε :lol:
Είναι η δημοκρατία των λίγων.
"Must float like lotus on river... and kill old lady!"
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level

Post by ~~Wind~~ » Thu Dec 11, 2008 7:47 pm

I guess some are more equal than others...
welcome :smt002
ImageImage
Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Thu Dec 11, 2008 7:56 pm

Γι'αυτό λοιπόν όσοι δεν θέλετε να είναι κλειστό, μπορείτε να κατεβείτε να αλλάξετε αυτη την κατασταση. Το να παραπονιέστε σε ένα φορουμ και να βρίζετε και να λέτε είναι δειλοί, είναι άχρηστοι, και λοιπά ωραία, μόνο εσάς τους ίδιους χαλάει. Σαν τους Δαπίτες που βρίζουν τη ΝΔ ενα πράγμα. Προσπαθούν να αλλάξουν το πανεπιστήμιο ψηφίζοντας ΝΔ και μετά διαμαρτύρονται κ αντιστέκονται στις προτάσεις της ΝΔ. Ε ρε γλέντια...

Welcome κι απο μένα :smt023
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Crab
Mbyte level
Mbyte level

Post by Crab » Thu Dec 11, 2008 7:58 pm

Κολοκύθια με τη ρίγανη...
Δηλαδή πόσοι έπρεπε να΄ναι οι καταληψίες για να έχουμε "δημοκρατία των πολλών";2-3 χιλιάδες;

Ok,50-60 είναι μέσα.Ξέρουμε πόσοι απ΄τους "απ΄έξω" υποστηρίζουν τις καταλήψεις;

ΥΓ.
Το 1/4 τον Ελλήνων βγάζει κυβέρνηση.Η "δημοκρατία των πολλών" που λέγαμε...
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Thu Dec 11, 2008 8:02 pm

Crab wrote:Κολοκύθια με τη ρίγανη...
Δηλαδή πόσοι έπρεπε να΄ναι οι καταληψίες για να έχουμε "δημοκρατία των πολλών";2-3 χιλιάδες;

Ok,50-60 είναι μέσα.Ξέρουμε πόσοι απ΄τους "απ΄έξω" υποστηρίζουν τις καταλήψεις;
Καλα αστο αυτο το θέμα γιατί θα αρχίσουνε κ εδώ τα "υποστηρίζεις τις καταστροφές" και δεν θα έχει πλάκα :smt011
Ενα άλλο θέμα είναι ότι ο κ.Τουμπής είδε 50 άτομα την ώρα που πήγε. Και που ξέρετε πόσοι είναι τις άλλες ώρες? Και όντως υπάρχουνε κ άτομα απέξω που συμφωνούμε με την κατάληψη. Οπότε δεν είναι θέμα πλειοψηφίας παιδιά. Οσο δεν κατεβαίνετε να λέτε τη γνώμη σας, μην περιμένετε να σηκωθούν να φύγουν από το πουθενά.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”