Κατάληψη

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Locked

Είστε ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της κατάληψης στο ΟΠΑ

ΥΠΕΡ
38
28%
ΚΑΤΑ
96
72%

Total votes: 134
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by shodanjr_gr » Mon May 29, 2006 10:32 pm

Ήθελα να ξέρα...τα μέλη ΔΕΠ ακόμα συνεδριάζουν και δεν έχουν βγάλει ανακοίνωση;
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
nefeli
byte level
byte level

Post by nefeli » Mon May 29, 2006 10:49 pm

Κοινό καλό είναι η διπλη εξεταστική το Σεπτέμβρη; Μ δε νομίζω... Ούτε η κατάληψη νομίζω ότι είναι πρακτική που θα φέρει αποτελέσματα, μάλλον το αντίθετο αφού στρέφει την κοινη γνώμη εναντίον μας και δίνει στους εκάστωτε κυβερνώντες δικολογία για την ιδιωτικοποιήση των πανεπιστημίων (π.χ. αφού τα δημόσια ημιλειτουργούν και κλείνουν τόσο εύκολα να φτιάξουμε "ανωτέρου επιπέδου" ιδιωτικά)... Όσο για τη μη συμμετοχή στη συνέλευση, για πολλούς από μας που είναι σε άλλες πόλεις, δουλεύουν κτλ δεν είναι εύκολο να παρεβρεθούν και εξάλλου όταν συσπειρώνονται οι διαφοροι κομματικοί για να εξυπηρετηθούν τα κομματικά συμφέροντα πόσο εύκολο είναι να αλλάξουν τα αποτελέσματα; Ή όταν υπάρχει η πρακτική πως θα κάνουμε 5ώρες γενικές συνελεύσεις κάθε λίγο και λιγάκι μέχρι να βαρεθεί ο κόσμος να ρχεται και να περάσει το δικό μας; Σίγουρα δεν διαφωνώ οτί έπρεπε να υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον και συμμετοχή απλά οι περισότεροι για τους παραπάνω και άλλους λόγους αισθάνονται πως η ψήφος τους δεν αλλάζει τίποτα σε μια σχεδόν προκαθορισμένη αναμέτρηση μεταξύ των κομματικών δυνάμεων. Anyway αφού αυτό ψηφίστηκε είναι σεβαστό.
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Mon May 29, 2006 11:16 pm

Θέλω κι εγώ με τη σειρά μου να καταδικάσω το άγριο "γιαούρτομα" και το "αυγοτάραχο" που δέχτηκε φοιτητής όχι από σεβασμό σε συγκεκριμένες παραταξιακές θέσεις αλλά από σεβασμό σε κάθε ομιλητή. Σημασία έχει ότι σήμερα μετά από 8 χρόνια κινητοποιήθηκαν πολλοί ανένταχτοι φοιτητές. Φοιτητές που σήμερα έκαναν μιά διπλή υπέρβαση: πρώτον παρά την κομματική διάβρωση των παρατάξεων ψήφισαν ενωτικό πλαίσιο δράσης(που σημαίνει ότι αν θέλουμε μπορούμε να τα βρούμε) και δεύτερον ορισμένοι κατέθεσαν και δικές τους προτάσεις.
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Mon May 29, 2006 11:18 pm

PASCAL wrote:(που σημαίνει ότι αν θέλουμε μπορούμε να τα βρούμε)

Θα φανεί κακό, αλλά εγώ θα κάνω rephrase την παραπάνω πρόταση ως εξής:

"που σημαίνει ότι όταν δεν είμαστε κυβέρνηση μπορούμε να τα βρούμε"

Αν θεωρεί κάποιος admin ότι το παραπάνω post ξεπερνά τα όρια τότε ας το σβήσει.
Kandy_Kandy
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by Kandy_Kandy » Mon May 29, 2006 11:33 pm

Ρε παιδιά απ ότι νομίζω εδώ μέσα λέμε ο καθένας ότι άκουσε, ότι πιστεύει κλπ....θα βγάλουν κάποια απόφαση επίσημη αυτές τις μέρες; εγώ είμαι κάτω κύπρο και θα έρθω μόνο για εξεταστική. έρχομαι την κυριακή κανονικά.....τι να κάνω; θα μάθουμε μέχρι πέμπτη-παρασκευή κάτι επίσημο; Πρέπει να ξέρω.....τι με συστήνετε να κάνω;
The Grand essentials of happiness are: something to do, something to love, and something to hope for.
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Mon May 29, 2006 11:35 pm

Από γνωστό έμαθα ότι θα υπάρξει σύσκεψη την Πέμπτη για την τύχη της εξεταστικής (πάντως είχα την εντύπωση ότι θα αποφάσιζαν σήμερα τα μέλη του ΔΕΠ...). Δυστυχώς δεν το έχω επιβεβαιώσει από κάπου αλλού...
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Tue May 30, 2006 12:46 am

Τελικά στις βάσεις δεδομένων οι ημερομηνίες παράδοσης εργασιών ισχύουν, οπότε προσοχή μην τις χάσετε κατά λάθος.
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
vasvas
Kilobyte level
Kilobyte level

Katalhch

Post by vasvas » Tue May 30, 2006 1:23 am

Όλη η επαναστατούσα φοιτητιώσα νεολαία του ΟΠΑ, με την πιο μαζική γενική συνέλευση της τελευταίας 8ετίας, έστειλε βροντερό το μήνυμα "Δε θέλουμε να αλλάξει τίποτα"....

Αυτό λέτε: Δε θέλετε να αλλάξει ο νόμος πλαίσιο, δε θέλετε να αλλάξει το άρθρο 16, θέλετε μόνο η κοινωνία να σας/μας δώσει περισσότερα χρήματα, για να τα καίμε μια-δυο φορές το χρόνο στις καταλήψεις, ή να τα κάνουμε μηχανήματα τα οποία θα κάθονται το μισό χρόνο, διότι μαθημα κάνουμε 24 βδομάδες (από τις 52). Κατά τα άλλα, όλα καλά.

Πρόταση δεν κάνετε καμμία. Όραμα ουδέν -- εκτός αν μετρά για όραμα η αφίσα που είδα στους τοίχους με υπογραφή "Αναρχικοί ΑΣΟΕΕ" και σύνθημα να υποστηρίξουμε όσους κάνουν απαλλοτριώσεις (γνωστές και ως ληστείες -- συχνά μετά φόνου) σε τράπεζες.

Και το θεωρείτε κατόρθωμα αυτό -- το ότι το σύνθημα σας και ο αγώνας σας είναι η συντήρηση του status quo.

Θα σας πω μια ιστορία (αν και όχι παπούς ακόμα): Πέρσι/πρόπερσι, ένας φοιτητής μας πήγε Erasmus, σε πανεπιστήμιο στη Νότια Γαλλία (της Νίκαιας νομίζω). Δεν ήξερε γαλλικά. Όταν γύρισε τον ρώτησα πως πήγε, και μου είπε "μια χαρά, πέρασα 4 μαθήματα με καλό βαθμό". Εξεπλάγην, γιατι δεν ήξερε τη γλώσσα, και του είπα. Η απάντηση: "Ναι, τα κατάφερα, ήταν πολύ καλό το γενικό κλίμα. Βέβαια δεν ήταν σα πανεπιστήμιο, σα θέρετρο ήταν."

Φυσικά, σα πανεπιστήμιο είναι το πανεπιστήμιο της Νίκαιας. Αλλά είναι γεγονός ότι δε μοιάζει με το ΟΠΑ, ειδικά αν είσαι προπτυχιακός φοιτητής.

Αν νομίζετε ότι δε φέρει μεγάλες ευθύνες το φοιτητικό κίνημα για την κατάσταση στα πανεπιστήμια, είστε γελασμένοι.

Τα μη κρατικά πανεπιστήμια τελικά θα επιτραπούν κατά πάσα πιθανότητα. Και κάποια θα τα ιδρύσουν ιδιώτες. Οι καταλήψεις, οι αφισοκολλήσεις, τα αυγα στις γενικές συνελεύσεις, τους κάνουν δώρο τους μελλοντικούς φοιτητές: σε 2-3 χρόνια, ένας επιμελής μαθητής, ίσως όχι ιδιαίτερα πολιτικοποιημένος, που θα έχει να διαλέξει, τι λέτε να διαλέξει; Κι αν ο ίδιος δεν είναι σίγουρος, οι γονείς του τι λέτε να διαλέξουν;

Εγώ θέλω να διαλέξει, και να διαλέξουν, ΟΠΑ. Πως θα τους πείσω/πείσουμε; Με τις 24 (συχνά 22, όπως φέτος) βδομάδες διδασκαλίας; Με την εικόνα που δίνει το κεντρικό κτήριο; Με την ευγένεια που διακρίνει πολλούς από σας στις συναναστροφές σας μαζί μας (για να μην πω και μεταξύ σας, όταν είστε σε "αντίπαλες παρατάξεις").

Αλλά ξέχασα: Δε χρειάζεται να τους πείσουμε! Θα βγούμε στους δρόμους για να μην τους δωθεί η επιλογή! Φαεινή ιδέα. Βέβαια όσοι έχουν χρήματα και προσβάσεις θα πάνε στο Πολυτεχνείο του Μονάχου, στο Πανεπιστήμιο της Νίκαιας, στο Reading, στο Harvard...

Ελπίζω, κλείνοντας, στη διάρκεια της κατάληψης να μην εμποδιστούν ως συνήθως οι υποψήφιοι διδάκτορες να πάνε στα εργαστήρια -- δουλειά προς όφελος του κοινωνικού συνόλου είναι η πανεπιστημιακή έρευνα, δεν την κάνουμε για να περνάει η ώρα.

Καληνύχτα σας.
rak
byte level
byte level

Post by rak » Tue May 30, 2006 1:25 am

Fairy wrote:Τελικά στις βάσεις δεδομένων οι ημερομηνίες παράδοσης εργασιών ισχύουν, οπότε προσοχή μην τις χάσετε κατά λάθος.
Και δεν ξέρω αν είναι τυχαίο αλλά η ανακοίνωση του Βασσάλου τέλειωνε με...
Καλή επιτυχία στις εξετάσεις.

Ο διδάσκων
nantia_86
Venus Former Team Member

Post by nantia_86 » Tue May 30, 2006 2:17 am

Όλη η επαναστατούσα φοιτητιώσα νεολαία του ΟΠΑ, με την πιο μαζική γενική συνέλευση της τελευταίας 8ετίας, έστειλε βροντερό το μήνυμα "Δε θέλουμε να αλλάξει τίποτα"....
Νομίζω ότι αδικείτε την άποψη αυτής της επαναστατούσας φοιτητιώσας νεολαίας και ταυτόχρονα τη γενικεύετε. Δε νομίζω ότι είπε κανείς ότι δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα, απλά ενώ έχουμε ήδη πολλά προβλήματα(π.χ. υποχρηματοδότηση) και αντί να προσπαθήσουμε να λύσουμε αυτά ασχολούμαστε με τους αιώνιους φοιτητές (δε λέω είναι και αυτό ένα πρόβλημα), τα ιδιωτικά πανεπιστήμια κτλ.
θέλετε μόνο η κοινωνία να σας/μας δώσει περισσότερα χρήματα, για να τα καίμε μια-δυο φορές το χρόνο στις καταλήψεις, ή να τα κάνουμε μηχανήματα τα οποία θα κάθονται το μισό χρόνο, διότι μαθημα κάνουμε 24 βδομάδες (από τις 52)
ε δε νομίζω ότι είναι δικαιολογία αυτή για το γεγονός ότι δεν έχουμε αυτά που θα πρεπε ίσως να έχουμε για να μπορούμε να κάνουμε κι εμείς κι εσείς καλύτερα τη δουλειά μας/σας.
Ας είχαμε 400 υπολογιστές στη διάθεση μας και ας κάναμε και περισσότερες εβδομάδες μάθημα.
Αν νομίζετε ότι δε φέρει μεγάλες ευθύνες το φοιτητικό κίνημα για την κατάσταση στα πανεπιστήμια, είστε γελασμένοι.
Σ'αυτό θα συμφωνήσω, αλλά ας μην το απαξιώνουμε κι εντελώς λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα όραμα και καμία πρόταση ή προβάλλοντας αυτά που μπορεί να υποστηρίζει μια μικρή ομάδα (όπως οι αναρχικοί), που καλώς ή κακώς έχει την άποψή της
Καλύτερα να κάνεις κάτι που τελικά μπορεί ν'αποδειχτεί ότι ήταν και λάθος, παρά να μετανιώσεις που δεν το έκανες...
Image
MiRacLe^f
Kilobyte level
Kilobyte level

Re: Katalhch

Post by MiRacLe^f » Tue May 30, 2006 2:34 am

vasvas wrote:Όλη η επαναστατούσα φοιτητιώσα νεολαία του ΟΠΑ, με την πιο μαζική γενική συνέλευση της τελευταίας 8ετίας, έστειλε βροντερό το μήνυμα "Δε θέλουμε να αλλάξει τίποτα"....

Αυτό λέτε: Δε θέλετε να αλλάξει ο νόμος πλαίσιο, δε θέλετε να αλλάξει το άρθρο 16, θέλετε μόνο η κοινωνία να σας/μας δώσει περισσότερα χρήματα, για να τα καίμε μια-δυο φορές το χρόνο στις καταλήψεις, ή να τα κάνουμε μηχανήματα τα οποία θα κάθονται το μισό χρόνο, διότι μαθημα κάνουμε 24 βδομάδες (από τις 52). Κατά τα άλλα, όλα καλά.
Δηλαδή η Παιδεία χρηματοδοτείται όσο χρειάζεται αυτό λέτε;
Δεν χρειαζόμαστε τίποτα, είμαστε επαρκείς;
Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ

ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΝΑ

ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ
nefeli
byte level
byte level

Re: Katalhch

Post by nefeli » Tue May 30, 2006 3:28 am

Θα συμφωνήσω σε μεγάλο βαθμό με vasvas:
vasvas wrote: Θα σας πω μια ιστορία (αν και όχι παπούς ακόμα): Πέρσι/πρόπερσι, ένας φοιτητής μας πήγε Erasmus, σε πανεπιστήμιο στη Νότια Γαλλία (της Νίκαιας νομίζω). Δεν ήξερε γαλλικά. Όταν γύρισε τον ρώτησα πως πήγε, και μου είπε "μια χαρά, πέρασα 4 μαθήματα με καλό βαθμό". Εξεπλάγην, γιατι δεν ήξερε τη γλώσσα, και του είπα. Η απάντηση: "Ναι, τα κατάφερα, ήταν πολύ καλό το γενικό κλίμα. Βέβαια δεν ήταν σα πανεπιστήμιο, σα θέρετρο ήταν."

Φυσικά, σα πανεπιστήμιο είναι το πανεπιστήμιο της Νίκαιας. Αλλά είναι γεγονός ότι δε μοιάζει με το ΟΠΑ, ειδικά αν είσαι προπτυχιακός φοιτητής.

Μια βασική διαφορά που κατά τη γνώμη μου κάνει τα ξένα πανεπιστήμια να υπερτερούν σε σχέση με τα ελληνικά είναι η έλλειψη κομματικοποίησης με τον τρόπ που χρησιμοποιείται εδώ (προσοχή, δε διαφωνώ με την πολιτικοποίηση γενικά αλλά με τον τρόπο που λειτουργεί η κομματικοποίηση μέσα στις σχολές):
-Παραπονιόμαστε όλοι για τους καθηγητές που κάνουν αυθαιρεσίες, κόβουν όποιον γουστάρουν, περνάνε ελαχιστους, δεν κάνουν μάθημα, δίνουν τα δικά τους βιβλία που δεν είναι πάντα καλά κτλ. Κανένας όμως δε λέει ποιος τους ψήφισε ώστε να ανεβούν στην πανεπιστημιακή ιεραρχία χωρίς πάντα να το αξίζουν και ποιος τους δίνει τη δύναμη και κάνουν ότι θέλουν... Έτσι ενώ στα ξένα πανεπιστήμια και 60 χρονών να είσαι, αν δεν αξίζεις θα παραμείνεις βοηθός κτλ, και πρέπει να κάνεις δουλεια για να ανέβεις ή και να παραμείνεις στη θέση σου, στα ελληνικά πανεπιστήμια όλοι ανεβαίνουν με τους γνωστούς τρόπους γι'αυτό και δεν αγχώνονται και πολύ... Δε θα ήταν καλύτερα να συμμετέχουμε όλοι στη διαδικασία αξιολόγησης ώστε να μην επωφελούνται και οι μεν και οι δε και να μαστε χαμένοι μόνο εμείς;
-Όταν κύριο μέλημα μας είναι να γεμίσουμε τη σχολή αφίσες μέχρι που να μη φαίνεται τοίχος, να συνεργαστούμε όλες οι παρατάξεις εναντίον της εκάστωτε κυβερνητικής και να κλείσουμε τη σχολή για κομματικές σκοπιμότητες με το πρόσχημα της διαφωνίας με κάποιο νομοσχέδιο (αλήθεια πιστεύει κανείς οτί αν ήταν κάποιος άλλος στην κυβερνηση θα είχε συμμετάσχει παλι στην καταληψη; και οτι δεν γινεται προτίστως για κομμαιτικές σκοπιμότητες; ) ε πως να μην επικρατει αυτη η κατασταση;

Έστω λοιπόν ότι οι περισσότεροι καθηγητές έκαναν καλό μάθημα, έβγαζαν καλές σημειώσεις, βαθμολογούσαν πιο λογικά κτλ ξέροντας οτί θα αξιολογηθούν από μας και έλειπαν οι πολιτικοί τσακωμοί πριν αρχίσει το μάθημα και γενικά, δεν θα έιχαμε ένα πολύ καλύτερο πανεπιστήμιο;

Και φυσικά εμείς οι ίδιοι οδηγούμε τον κόσμο να θέλει στο μέλλον τα ιδιωτικά πανεπιστήμιο γιατί περιμένει κάτι καλύτερο από αυτό που ύπαρχει τώρα..

Και δεν είναι κάπως αυταρχική η πρακτική της κατάληψης; Αν δεχτούμε ότι οι περισσότεροι είναι υπέρ και μόνο ένα 30% (π.χ.) είναι κατά, αυτό το ποσοστό που περιλαμβάνει χιλιάδες φοιτητών γιατί είναι υποχρεωμένο να συμμετάσχει σε αυτό τον τρόπο διαμαρτυρίας; Δεν είναι πιο δημοκρατικό να διαμαρτυρηθούν όσοι θέλουν με τον τρόπο τους και "να αφήσουν τους υπόλοιπους που διαφωνούν απέξω";

Για να μην παρεξηγηθώ: Δεν πιστεύω πως για όλα φταίνε τα κόμματα και πως δεν προσφέρουν τίποτα. Απλά σε κάποιο βαθμό δυστυχώς λειτουργούν με λανθασμένο τρόπο, και ενώ σε κάποιες περιπτώσεις συντελούν στη βελτίωση της σχολής, σε άλλες επικρατεί το συμφέρον και ο φανατισμός με αρνητικές συνέπειες για όλους.
M.I.T.as
byte level
byte level

Post by M.I.T.as » Tue May 30, 2006 4:57 am

shodanjr_gr wrote:Από γνωστό έμαθα ότι θα υπάρξει σύσκεψη την Πέμπτη για την τύχη της εξεταστικής (πάντως είχα την εντύπωση ότι θα αποφάσιζαν σήμερα τα μέλη του ΔΕΠ...). Δυστυχώς δεν το έχω επιβεβαιώσει από κάπου αλλού...
Τα μέλη ΔΕΠ συνεδρίασαν σήμερα και αποφάσισαν απεργία από Πέμπτη ως Τετάρτη και μετά θα ξανασυνεδριάσουν.
It is forbidden to kill. therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.
Voltaire
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Tue May 30, 2006 5:46 am

Τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια θα έρθουν και όλοι μας (καθηγητές με αποχές, φοιτητές με την απάθεια) βάζουμε τα δυνατά μας για να κάνουμε την αποδοχή τους απο τον κόσμο μεγαλύτερη. Γιατί ένας που έχει λεφτά να κάθεται και να τρώει στη μάπα ένα σωρό "επαναστατικές" καταστάσεις; Απλά θα πηγαίνει στο ιδιωτικό και οι υπόλοιποι ας χτυπιούνται όσο θέλουν (στο δημόσιο). Ο καθένας για τους λόγους του (υποχρηματοδότηση, πολιτικές επιλογές κλπ), το συμπέρασμα είναι ότι κανένας δεν είναι ευχαριστημένος από το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Πρώτα απ' όλα ακόμα και χτές, με την μαζικότερη προσέλευση φοιτητών των τελευταίων ετών, θεωρείτε ότι ήταν αντιπροσωπευτική η συμμετοχή; Φυσικά και όχι. Και 3 αμφιθέατρα να γεμίσουν, το ποσοστό όσων δεν ψήφισαν (για δικούς τους λόγους) παραμένει συντριπτικό σε σχέση με το ποσοστό όσων ψήφισαν. Η ΓΣ είναι μια (υποτιθέμενη) αμεσοσυμμετοχική διαδικασία που δεν μπορεί πρακτικά να λειτουργήσει στις μέρες μας. Εκτός και αν θέλεις να κάθεσαι όρθιος για 3 ώρες σε ενα αμφιθέατρο σάουνα. Σε οποιαδήποτε δημοκρατική διαδικασία, αν δεν υπάρχει προσέλευση άνω του π.χ. 50% δεν μπορεί να υπάρχει η δημοκρατική νομιμότητα. Έχουμε εισάγει την έννοια της δειγματοληπτικής δημοκρατίας (sampling democracy). Μόνο που το δείγμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό. Πανηγυρίζουμε που συμμετείχε το 4-5% των φοιτητών.
Όταν οι τιποτένιοι γιάπηδες, τα ρομποτάκια χωρίς όραμα (οι φοιτητές των άλλων ευρωπαϊκών χωρών δηλαδή) σπουδάζουν κανονικά, εμείς εδώ τολμάμε και επαναστατούμε, προτάσσουμε τα στήθια μας για μια νέα παιδεία. Είμαστε πρωτοπόροι (εδώ υπάρχει η ηχητική επένδυση του Βαγγέλη Παπαθανασίου). Χιλιάδες χρόνια μετά τον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα, δείχνουμε στον κόσμο ότι η Ελλάδα δεν έπαψε να πρωτοπορεί. Ζούμε ιστορικές στιγμές. Μπράβο μας :)
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Vag_plir
Kilobyte level
Kilobyte level
Post by Vag_plir » Tue May 30, 2006 7:01 am

shodanjr_gr wrote:
PASCAL wrote:(που σημαίνει ότι αν θέλουμε μπορούμε να τα βρούμε)

Θα φανεί κακό, αλλά εγώ θα κάνω rephrase την παραπάνω πρόταση ως εξής:

"που σημαίνει ότι όταν δεν είμαστε κυβέρνηση μπορούμε να τα βρούμε"

Αν θεωρεί κάποιος admin ότι το παραπάνω post ξεπερνά τα όρια τότε ας το σβήσει.
Φίλε καλά θα έκανες να ρωτήσεις πριν μιλήσεις.Να ρωτήσεις για το ποιος έκανε κατάληψη στην σχολή το 98 όταν ήταν άλλη η κυβέρνηση.Βέβαια καταλαβαίνω ότι πείραξε πολλούς η απόφαση της χθεσινής ΓΣ και θέλουν να την πλήξουν με λασπολογίες.

Οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ συνάδελφε vasva είπαν ενα δυναμικό ΟΧΙ στις αντιδραστικές αλλάγες αλλά δεν ειπαν να μην αλλάξει τίποτα αλλά ότι είναι να αλλάξει να αλλάξει προς το καλύτερο.Κατανοώ βέβαια ότι και εσένα σε πείραξε η απόφαση των φοιτητών οπότε σταματάω εδώ...

Όσο για εσένα φίλε rappader ξεκινάς τον συλλογισμό σου από την παραδοχή ότι οι προσεχείς νόμοι θα περάσουν.Μοιρολατρισμός και πάλι μοιρολατρισμός ...Επίσης 1100 άτομα είναι περίπου το 15% των φοιτητών και όχι το 5% .Αλλά ακόμα και έτσι ήταν στην διακριτική ευχέρεια του καθενός να έρθει και να ψηφίσει οποιοδήποτε από τα πλαίσια.Πάντως αν είχε περάσει το πλαίσιο της ΔΑΠ τότε είμαι σίγουρος ότι δεν θα αμφισβητούσες την δημοκρατικότητα της διαδικασίας άλλα θα πανηγύριζες που δεν χάθηκε η εξεταστική.Το μόνο που κάνεις τώρα είναι να αμφισβητείς μία απόφαση που πήρε πάνω από το 60% των φοιτητών που συμμετείχαν στην ΓΣ.Συνέχισε λοιπόν να ζεις και εσυ στην μιζέρια σου (τελικά αυτό είναι στο οποίο υστερεί ο Έλληνας όχι στην ιδιωτική παιδεία) και να γκρινιάζεις γιατί οι φοιτητές επιτέλους συνειδητοποίησαν την κρισιμότητα της κατάστασης και ψήφισαν υπέρ των κινητοποιήσεων.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Tue May 30, 2006 8:08 am

Ας πούμε ότι έχεις δίκιο για το ποσοστό. Αυτό που πρέπει (μεταξυ άλλων) να συνειδητοποίησεις είναι ότι η προσωπική πορεία του καθενός εξαρτάται από 1000 και βάλε παράγοντες. Το νομοσχέδιο είναι ένας απο αυτούς, υπάρχουν άλλοι όμως που έχουν πολύ περισσότερη βαρύτητα (π.χ. προσωπική προσπάθεια). Ένα "κακό" νομοσχέδιο δεν είναι η συντέλεια του κόσμου (κατά την ταπεινή μου γνώμη).
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Tue May 30, 2006 8:15 am

Όλοι εκφράζετε μόνο το τι δε θέλετε να γίνει και όχι το τι θέλετε.Με τη μόνιμη μεταξύ σας αντιπαράθεση (έστω και πολιτισμένη) δε γίνεται δουλειά, απλά χάνετε το χρόνο σας.
Εκτός εαν θέλετε απλώς να εκφράσετε την άποψη σας (απολύτως σεβαστό).

Η ψηφοφορία μέσω του forum είναι ένα καλό πρώτο βήμα.Όσοι δε θέλουν τις καταλήψεις, ας προσπαθήσουν να βρούν εναλλακτικούς τρόπους διαμαρτυρίας.Όσοι πάλι δε θέλουν ν'αλλάξει τίποτα, ας βρούν ένα τρόπο να το διεκδικήσουν αυτό και όσοι είναι της αντίθετης γνώμης το ίδιο!Και πάνω από όλα μην προσπαθείτε να καταπνίξετε ο ένας την άποψη του άλλου (αναφέρομαι στα προχθεσινά).Τμήμα Πληροφορικής είμαστε, σιγουρα μπορούμε να βρούμε τρόπους.

Όσον αφορά τη πρόταση, αντίθετος είμαι μόνο με την παράγραφο για τα συγγράμματα.Ο εκσυγχρονισμός των βιβλιοθήκων και η εξασφάλιση της ύπαρξη πληθώρας επιλογών είναι σίγουρα κάτι το επιθυμητό αλλά αυτό δε σημαίνει οτι πρέπει να σταματήσουν να δίνονται συγγράμματα.Νομίζω οτι καλύτερη λύση είναι όπως προαναφέρθηκε να δίνεται στους φοιτητές ειδικό κουπόνι ή κάτι ανάλογο για να επιλέξουν το βιβλίο της αρεσκείας τους.
Για το μέγιστο της διάρκειας φοίτησης είπα ήδη τη γνώμη μου.

Για τα μη-κρατικά πανεπιστήμια δεν είδα να αναφέρεται τίποτα στο πόρισμα... :???:

Για το "site διαμαρτυρίας" που έλεγα χθές (αν συμφωνείτε με αυτό) μία ιδέα θα ήταν να ενημερώσουμε για αυτό πολλά πανεπιστήμια, ώστε να συνεργαστούν πολλοί και να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα.

Υ.Γ. Επίσης συμφωνώ με το τελευταίο post του rapadder..
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
Kandy_Kandy
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Kandy_Kandy » Tue May 30, 2006 9:06 am

Από αυτή την Πέμπτη 1/6 μέχρι την Τετάρτη 7/6 δηλαδή έχει σιγουρα απεργία; Παιδιά αν μάθετε κάτι σίγουρο σας παρακαλώ να μου πείτε...
The Grand essentials of happiness are: something to do, something to love, and something to hope for.
nancyk
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: MSc

Post by nancyk » Tue May 30, 2006 9:09 am

Και κάτι άλλο
σήμερα είναι κατεβασμένα τα ρολά ?
είναι κλειστά και τα εργαστήρια?
κάποιος που έχει πάει σχολή σήμερα ας μας πει!
Argi
byte level
byte level

Post by Argi » Tue May 30, 2006 10:01 am

Απ'ότι βλέπω το πάμε φιρί φιρί να χάσουμε/καθυστερήσουμε την εξεταστική. Επιμένω ότι το χάσιμο της εξεταστικής μας και οι καταλήψεις
δεν αλλάζουν τη στάση της κάθε κυβέρνησης. Μόνο κακό στους εαυτούς μας κάνουμε έτσι. Κι όσο για τα δημόσια πανεπιστήμια, οι φοιτητές φταίνε που έχουν υποβαθμιστεί τόσο με τις καταλήψεις και την αδιαφορία τους για ένα καλύτερο επίπεδο σπουδών. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να πάρουν εύκολα και άσχετα μαθήματα για να λένε ότι έχουν ένα πτυχίο. Και όταν ένας καθηγητής κάνει λίγο πιο δύσκολο ένα μάθημα και βάζει εργασίες για να μάθουμε κάτι παραπάνω όλοι διαμαρτύρονται. Και βέβαια θα προτιμούσα ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο από το δικό μας έτσι όπως το έχουμε καταντήσει. Τουλάχιστον εκεί δεν θα είχαμε καταλήψεις γιατί ό Έλληνας ως γνωστόν σέβεται μόνο ό,τι πληρώνει.
Τι χρήσιμο θα έχουν να μας πούν ότι έκαναν αυτοί που είναι υπέρ της κατάληψης όταν το καλοκαίρι θα γράφουμε καθυστερημένες εξετάσεις και δεν θα έχει αλλάξει τίποτα;
I am a nobody, and nobody is perfect; therefore I am perfect.
Formax
bit level
bit level

Post by Formax » Tue May 30, 2006 10:20 am

Συμφωνώ με τον Argi ΑΠΟΛΥΤΑ! Η φωνή του κόσμου φαίνεται με την ψήφο του. Πόσες φορές έχουν βγεί εργαζόμενοι και συνατιξιούχοι κτλ κτλ στον δρόμο φέτος και τι κατάφεραν τελικά; Βασικά τίποτα. Δεν νομίζω οτι η κυβέρνηση ιδρώνει με τέτοια. Ούτε με απεργίες ούτε με καταλήψεις. Εδώ ακόμα και με αυτή την κατάσταση στα galop προηγείται!

Βασικά δεν πρέπει να χαθεί η εξεταστική. Ειναι απαράδεκτο να χαθεί ακόμα και να μετακινηθεί. Είμαι τελευταίο εξάμηνο, εχω κάνει αιτήσεις για μεταπτυχιακά και σαν εμένα είναι ενα κάρο παιδιά που κανείς δεν μας υπολογίζει. Κανένας δεν υπολογίζει και αυτούς που έχουν σκοπό να είναι συνεπείς και να ολοκληρώνουν κάθε εξάμηνο στην ώρα του.

Μερικοί πρέπει να καταλάβουν οτι το πανεπιστήμιο είναι μόρφωση και επιστήμη, δεν είναι τραπεζάκια και 20λεπτοι καυγάδες στα αμφιθέατρα μεταξύ των παρατάξεων. Αμα θέλουν να τρομάξουν τις κυβερνήσεις τότε να πάνε και να κάνουν κατάληψη στη Βουλή και όχι στο πανεπιστήμιο. Επίσης να καταλάβουν οτι το συμφέρον είναι κοινό και οχι η παραταξη που συμβαδιζει με την εκαστοτε κυβερνηση να ψηφιζει κατα, οι αλλοι υπερ και να πλακωνονται σαν Κορεατες βουλευτες. Αν ηξεραν τι ηθελαν τοτε θα εβρισκαν πιο σωστο τροπο διαμαρτυριας που συναμα δεν θα χαλαγε την εξεταστικη.

Η ιστορια με τα ιδιοτικα πανεπιστημια εχει ξεκινησει παρα πολυ καιρο πριν. Τωρα βρηκαν να κανουν καταληψεις; Πανω στην εξεταστικη;

Μήπως βέβαια μερικούς τους ψιλοβολεύει μια κατάληψη και μια χαμένη εξεταστική; Καλοκαίρι έρχεται βρε αδερφέ....

Λέω μήπως....
giannis_cs
byte level
byte level

Post by giannis_cs » Tue May 30, 2006 10:34 am

Σήμερα οι πλαινές πόρτες της σχολής καθώς και η πτέρυγα Δεριγνύ είχαν κατεβασμένα τα ρολλά.Άραγε που θα παραδώσουμε την εργασία Λειτουργικά;

Ελπίζω για την πρακτική ο καθηγηιτής να μην κάνει απεργία και πει "Τσάμπα πήγαινες δουλειά τους τελευταίους τέσσερις μήνες"

Ικανούς μας έχω εμάς τους Έλληνες...
Locked

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”