Ολίγον άσχετο και ολίγον άσχετος...
-
- Gbyte level
-
- Kilobyte level
-
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
Βέβαια η κουβέντα αναθέρμανθηκε από το γεγονός ότι στο ΕΚΠΑ θέλουν να γίνουν μηχανικοί. ΑΝ γίνει, να πω ότι οι απόφοιτοι τους θα γράφονται στο ΤΕΕ και ως μηχανικοί θα ξεκινούν με πρώτο μισθό 1300€ λόγω συλλογικής σύμβασης. Java δεν κάνουν, ξεκινούν με C για να μπουν στη προγραμματιστική σκέψη και μετά κάνουν Object Oriented σε C++. Δεν πετάνε στα IS ούτε στη Java, έχουν IS όμως μαθήματα ως επιλογή, και εφαρμνογές web και βάσεις.
- Zifnab
- Academic status: MSc
Εγώ όταν μίλησα με την κ.Παπαδοπούλου δεν μου είπε ότι είναι ένα μάθημα "Πληροφοριακά Συστήματα" αλλά ότι το 60-70% αυτών που κάνουμε είναι άμεσα συσχετιζόμενα με τα ΠΣ, χωρίς να έχουν μεγάλη αξία (και δική μου γνώμη μέχρι να μου αποδειχθεί το αντίθετο)...dimitra wrote:Το μάθημα των πληροφοριακών συστημάτων σε ποιό εξάμηνο είναι άραγε??Ούτε θυμάμαι. Πάντως με το μάθημα αυτό θα σου φύγει η απορία τι είναι πληροφοριακό σύστημα Zifnab!!!!
Γι αυτό ρώτησα μερικά παραδείγματα απο μαθήματα που ασχολούνται με ΠΣ ...
και τί είναι τελικά ΠΣ!
- silegav
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Πτυχίο παίρνουμε την στιγμή που κάνουμε αίτηση για πτυχίο και αν έχουμε συμπληρώσει τις ελάχιστες απαιτήσεις για την λήψη του...αυτό σημαίνει ότι όποιος θέλει κι έχει όρεξη και τον χρόνο και την διάθεση και και και...μπορεί να πάρει όσα μαθήματα θέλει...εκμεταλευτείτε το...τα μαθήματα διδάσκονται.The Punisher wrote:νομίζω ότι είμαστε από τους πιο χαλαρούς σε αυτό το σημείο. Ας σφίξουν λοιπόν τα μαθήματα, say 42-46
Το γεγονός ότι για να πάρουμε πτυχίο χρειάζονται 36 μαθήματα, δεν μας αποκλείει από τα υπόλοιπα.
Όσο για το ποιά μαθήματα ασχολούνται με τα ΠΣ, μάλλον η απάντηση είναι όλα. Και οι αλγόριθμοι έχουν εφαρμογή εκεί, και τα δίκτυα όπως γίνονται έχουν εφαρμογή, και η τεχνητή νοημοσύνη, και ο προγραμματισμός, και όλα.
Το θέμα δεν είναι να κοιτάμε τι μας μαθαίνουν ή τι διδάσκεται, αλλά πως αυτό μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε/καλλιεργήσουμε/εξελίξουμε με τρόπο που εμείς γουστάρουμε. Βάσεις μας δίνουν...
Ένα υπολογιστικό σύστημα μαζί με τις πληροφορίες τις οποίες επεξεργάζεται (Δ.Γκρίτζαλης)και τί είναι τελικά ΠΣ!
- Ισοβίτης
Σχετικά με τον αριθμό των μαθημάτων:
Σημασία δεν έχει το πόσα μαθήματα κάνεις, αλλά το πόσο καλά τα διδάσκεσαι και, κυρίως, το πόσο καλά τα μαθαίνεις ο ίδιος.
Υπάρχουν σχολές στις οποίες ο φοιτητές πρέπει να συμπληρώσουν έναν τεράστιο αριθμό μαθημάτων (περισσότερα κι από 50) για να πάρουν πτυχίο.
Όμως, πολλά από αυτά τα 50 μαθήματα διδάσκονται "περιληπτικά", πετσοκόβεται η ύλη και στο τέλος οι φοιτητές (αν όχι όλοι, τουλάχιστον μια τρομακτική πλειοψηφία) περνούν με πασαλλείμματα.
Γενικώς, πιστεύω ότι είναι καλύτερο να έχεις πλήρη γνώση ενός μόνο τομέα παρά ημιμάθεια πολλών τομέων.
Σημασία δεν έχει το πόσα μαθήματα κάνεις, αλλά το πόσο καλά τα διδάσκεσαι και, κυρίως, το πόσο καλά τα μαθαίνεις ο ίδιος.
Υπάρχουν σχολές στις οποίες ο φοιτητές πρέπει να συμπληρώσουν έναν τεράστιο αριθμό μαθημάτων (περισσότερα κι από 50) για να πάρουν πτυχίο.
Όμως, πολλά από αυτά τα 50 μαθήματα διδάσκονται "περιληπτικά", πετσοκόβεται η ύλη και στο τέλος οι φοιτητές (αν όχι όλοι, τουλάχιστον μια τρομακτική πλειοψηφία) περνούν με πασαλλείμματα.
Γενικώς, πιστεύω ότι είναι καλύτερο να έχεις πλήρη γνώση ενός μόνο τομέα παρά ημιμάθεια πολλών τομέων.
Στο Ε' Εξάμηνο είναι το "Ανάλυση και Σχεδιασμός Πληροφοριακών Συστημάτων" και στο ΣΤ' το "Τεχνολογία Λογισμικού", τα οποία και τα 2 είναι υποχρεωτικά. Τα υπόλοιπα IS-oriented μαθήματα θα τα συναντήσεις αν επιλέξεις κύκλο III και V και τα "αμέσου ενδιαφέροντος" επιλογής αυτών των κύκλων. Βασικά όλα είναι θέμα επιλογών. Για παράδειγμα αν κάνεις τις επιλογές των κύκλων και των μαθημάτων όπως θες δε νομίζω να ασχοληθείς άμεσα με ΠΣ πέραν των 2 υποχρεωτικών μαθημάτων.Zifnab wrote: Γι αυτό ρώτησα μερικά παραδείγματα απο μαθήματα που ασχολούνται με ΠΣ ...
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
να διακοψω λιγο τη Ροη και να βαλω μια παρενθεση, το οτι λεμε οτι το τμημα μας ειναι το καλυτερο σε γενικες γραμμες κλπ κλπ το λεει ο καθε φοιτητης για το τμημα του (αν δεν πενεψουμε το σπιτι μας.........).
Καλο δεν θα ηταν αν γινοταν να βαζαμε τουε προεδρους των τμηματων Πληροφορικης της Αθηνας σε κατι σαν debait (αν γραφεται ετσι)???????????????????????????????
Καλο δεν θα ηταν αν γινοταν να βαζαμε τουε προεδρους των τμηματων Πληροφορικης της Αθηνας σε κατι σαν debait (αν γραφεται ετσι)???????????????????????????????
-
- Gbyte level
μα, το αν ξέρει ο ένας πρόεδρος περισσότερα από τον άλλο, αυτό σημαίνει ότι η μία σχολή είναι καλύτερη από την άλλη? Τα ζητήματα της προεδρίας μου φαίνονται αρκετά γραφειοκρατικά...
Τέλοσπάντων και αμάν όλοι σας με αυτό το σπίτι και τα στερεότυπα... Είπαμε καλή η σχολή... πάντα και για κάθε σχολή υπάρχει μία καλύτερη...
Το ζήτημα δεν είναι πάντα τί "όπλο" σου δίνουν, αλλά τί θα κάνεις με αυτό... (πετάξαμε και μια παραβολή του 16ου αι. και συνεχιζουμε)
Τέλοσπάντων και αμάν όλοι σας με αυτό το σπίτι και τα στερεότυπα... Είπαμε καλή η σχολή... πάντα και για κάθε σχολή υπάρχει μία καλύτερη...
Το ζήτημα δεν είναι πάντα τί "όπλο" σου δίνουν, αλλά τί θα κάνεις με αυτό... (πετάξαμε και μια παραβολή του 16ου αι. και συνεχιζουμε)