Κάπνισμα Τέλος Από 1η Ιουλίου 2009;
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Re: Κάπνισμα Τέλος Από 1η Ιουλίου 2009;
Δεν θα παθει και τιποτα αν δεν καπνισει.Οι Αγγλοι καπνιζουν σε υπαιθριο χωρο και στο μπαλκονι τους.Πουθενα αλλου.Ας βγει εξω αν καιγεται τοσο πολυ.Εχουμε αναγαγει εναν ανθυγιεινο και ασχημο εθισμο σε εθνικο ζητημα.Μονο στο ελλαντα...
- para
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Τώρα μιλάμε για το αν θα γίνει αυτό, όχι για το αν θα μπορούσε να μην ήταν έτσι. Νομίζεις ότι θα βγει έξω; Εγώ δεν το νομίζω. Θ' ανάψει το τσιγάρο, θα κάτσει στην καρέκλα και θα βλέπει τηλεόραση.
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Και αν γινουμε ποτε ευρωπαικη χωρα, να μου γραψετε... 

- gasparosoft
- Gbyte level
Πάμε όλοι Φινλανδία για μια καλύτερη ζωή.
- para
- Wow! Terabyte level
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
- Michelle
- Gbyte level
Σωστός, αυτά δεν τα γνώριζα.Stoupeace wrote:@Michelle:Περα απο το γεγονός ότι μονο οι καφετεριες αλλα ειδικά τα μπαράκια βγάζουν πολύ περισσότερα λεφτά από ενήλικες (οι παρεες σχολείου μπορει να πανε 10-10 και να παρουν 2 καφέδες), η δυνατότητα αλλαγής από καπνίζοντες σε μη-καπνίζοντες είναι κραχτό παραθυράκι που θα παραβιαστεί: "Μα εμείς σήμερα πήραμε την έγκριση από το τηλέφωνο για να το κάνουμε καπνιζοντων!"Καταστήματα μέχρι 70 τ.μ. θα πρέπει να λειτουργούν είτε ως χώροι καπνιζόντων είτε ώς χώροι μη καπνιζόντων, διατηρώντας τη δυνατότητα μετατροπής του καταστήματος από καπνιζόντων σε μη καπνιζόντων, ή το αντίστροφο, και μετά την 1η Ιουλίου.
Τώρα έχω την εντύπωση ότι εστιάζεις σε λεπτομέρειες. Τι σημασία έχει αν θα εφαρμοστεί πλήρως τώρα ή σε 6 μήνες; Σημασία έχει να εφαρμοστεί.Stoupeace wrote:Δηλαδη max στα 300 τ.μ τα 100 θα ειναι για καπνισμα. Ο πλήρης διαχωρισμός, τα ειδικά φίλτρα κτλ δεν τα έχουν προμηθευτεί ακόμη οι καφετέριες (εδώ καλα καλα δεν πήραν τα απαραίτητα σήματα) και τουλάχιστον για έξι μήνες ακόμα η εγκατάστασή τους θα "παρεμποδίζεται". Ορεξη έχει ο καταστηματάρχης να πληρώνει φίλτρα. Και μην μου πεις ότι αν δεν το κάνει θα πληρώσει πρόστιμο γιατι welcome to Ελλαντα. Τα πρόστιμα αυτά θα γίνουν ίδια με τις κλήσεις (αφού δίνονται και απο δημοτική αστυνομία). "Ρε Γιαννάκη, πήρα μια κλήση δε τη σβήνουμε?"Σε καταστήματα από 70 τ.μ. έως 300 τ.μ. προβλέπεται η δημιουργία χώρων καπνιζόντων έως το 30% του εμβαδού του καταστήματος, πλήρως διαχωρισμένοι, με ειδικά φίλτρα εξαερισμού και χωριστή είσοδο.
Όσον αφορά τα πρόστιμα, ας ελπίσουμε ότι δεν θα γίνει αυτό.
Υποθέτω ότι το σκεπτικό γύρω από τα "2 μέτρα ύψος" είναι ότι τόσο μεγάλοι χώροι δεν είναι εύκολο να "ντουμανιάσουν", πόσο μάλλον αν υπάρχουν και ειδικά φίλτρα καθαρισμού.Stoupeace wrote:Αλλη ψευτιά. Και θα ντραπεί ο καπνός να περάσει το διαχωριστικό? Πάλι εδώ ο Αβραμόπουλος βγήκε και είπε ότι θα υπάρχουν φίλτρα καθαρισμού και τα λοιπά. Τους πρώτους μήνες τουλάχιστον θα υπάρχει μόνο η τζαμαρία και απλά οι καπνιστές θα είναι σε βιτρίνα.Σε καταστήματα πάνω από 300 τ.μ. με ζωντανή μουσική, προβλέπεται η δημιουργία χώρων καπνιζόντων έως το 40% του καταστήματος, με διαχωριστικό ύψους 2 μέτρων.
Ναι αλλά δεν γίνεται να φτιάχνουμε νόμους έχοντας ως δεδομένο ότι δεν θα εφαρμοστούν!!Stoupeace wrote:Ναι ναι, όπως απαγορεύεται η πώληση αλκοολ σε παιδιά κάτω των 17.Στους χώρους καπνιζόντων θα απαγορεύεται η είσοδος σε παιδιά και νέους ηλικίας έως και 18 ετών, ακόμα και εάν συνοδεύονται από τους γονείς τους.
Question everything (and first of all, yourself)
w3.org/People/all#lea ✿ lea.verou.me ✿ @leaverou on Twitter
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Noμίζω ότι αυτό που λέμε συνοψίζεται σε αυτή τη φράση σου. Με τα παραπάνω προσπάθησα να πω ότι ο νόμος έχει πολλά παραθυράκια και δεν θα εφαρμοστεί στην ισχύ που διαφημίζεται.Michelle wrote:Ναι αλλά δεν γίνεται να φτιάχνουμε νόμους έχοντας ως δεδομένο ότι δεν θα εφαρμοστούν!!
Κατα τη γνώμη μου η ψηφοθηρία των μεγάλων κομμάτων φαίνεται και εδώ καθώς δεν βγάζουν έναν πολύ απλό νόμο:
Απαγορεύεται το κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους.
Ετσι δεν θα είχε κανείς την παραμικρή αμφιβολία για το αν υπόκειται ή όχι στο νόμο το μαγαζί του. Οι υπεκφυγές θα είναι πολλές και αυτό είναι που με ξενερώνει. Οταν θα ξαναπάω σε καφετέρια θα κάνω κι εγώ το report μου για το αν εφαρμόζεται ή όχι.

Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
- dexter
- Venus Former Team Member
- Academic status: N>4
άμα πας σε καφετέρια και καπνίζουν να πεις στο γκαρσόνι ότι δεν θα ξαναπάς μόνο και μόνο γι αυτό το λόγο..Stoupeace wrote:Noμίζω ότι αυτό που λέμε συνοψίζεται σε αυτή τη φράση σου. Με τα παραπάνω προσπάθησα να πω ότι ο νόμος έχει πολλά παραθυράκια και δεν θα εφαρμοστεί στην ισχύ που διαφημίζεται.Michelle wrote:Ναι αλλά δεν γίνεται να φτιάχνουμε νόμους έχοντας ως δεδομένο ότι δεν θα εφαρμοστούν!!
Κατα τη γνώμη μου η ψηφοθηρία των μεγάλων κομμάτων φαίνεται και εδώ καθώς δεν βγάζουν έναν πολύ απλό νόμο:
Ετσι δεν θα είχε κανείς την παραμικρή αμφιβολία για το αν υπόκειται ή όχι στο νόμο το μαγαζί του. Οι υπεκφυγές θα είναι πολλές και αυτό είναι που με ξενερώνει. Οταν θα ξαναπάω σε καφετέρια θα κάνω κι εγώ το report μου για το αν εφαρμόζεται ή όχι.
και να μην ξαναπάς όντως εγώ έτσι θα κάνω θα βρω μια καφετέρια στα μέτρα μου δεν τους χρειάζομαι εγώ αυτοί με χρειάζονται..
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
- Michelle
- Gbyte level
Πιθανόν αυτό να γίνει στο μέλλον (και μακάρι να γίνει!), αλλά δεδομένης της τωρινής κατάστασης, δεν είναι κάπως "απότομο";Stoupeace wrote:Noμίζω ότι αυτό που λέμε συνοψίζεται σε αυτή τη φράση σου. Με τα παραπάνω προσπάθησα να πω ότι ο νόμος έχει πολλά παραθυράκια και δεν θα εφαρμοστεί στην ισχύ που διαφημίζεται.Michelle wrote:Ναι αλλά δεν γίνεται να φτιάχνουμε νόμους έχοντας ως δεδομένο ότι δεν θα εφαρμοστούν!!
Ετσι δεν θα είχε κανείς την παραμικρή αμφιβολία για το αν υπόκειται ή όχι στο νόμο το μαγαζί του. Οι υπεκφυγές θα είναι πολλές και αυτό είναι που με ξενερώνει.
Εγώ πάντως το νόμο τον βρίσκω μια χαρά για τώρα αρκεί να εφαρμοστεί...
Χαχα, προσωπικά μόνο σε Starbucks πήγαινα και καθόμουν πάντα έξω, οπότε για μένα δεν αλλάζει κάτι όπως είπα παραπάνωStoupeace wrote: Οταν θα ξαναπάω σε καφετέρια θα κάνω κι εγώ το report μου για το αν εφαρμόζεται ή όχι.

- Sergeant_Eikosaris
- Kilobyte level
- Academic status: MSc
Η' πέρνεις τηλέφωνο το 14.. και τους δίνεις όλους στεγνάάμα πας σε καφετέρια και καπνίζουν να πεις στο γκαρσόνι ότι δεν θα ξαναπάς μόνο και μόνο γι αυτό το λόγο..

5000 καταγγελίες μέχρι τώρα και συνεχίζουν να αυξάνονται εκθετικά.
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
- Sergeant_Eikosaris
- Kilobyte level
Το 5000 το άκουσα ραδιόφωνο αλλά έχω Link για 2000
http://www.foxnews.gr/index.php/1142-th ... gelion.htm
http://www.foxnews.gr/index.php/1142-th ... gelion.htm
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Aν ειναι δυνατον 2000 και ακομα δεν αρχισαμε 

Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
- emperormario
- Wow! Terabyte level
Μόνο που αυτό το τηλ. χρησιμοποιείται κυρίως για διευκρινιστικούς λόγους, και όχι μόνο για καταγγελίες..Μη γίνουμε και δοσίλογοι 

Last edited by emperormario on Wed Jul 01, 2009 5:32 pm, edited 2 times in total.
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Χωρις να το εχω ψαξει ιδιαιτερα(διαβαζω αυτοματα βλεπεις
) νομιζω ειναι για καταγγελιες.

- emperormario
- Wow! Terabyte level
Ναι αλλά τα 2000 ή τα 5000 (ή όσα είναι) τηλεφωνήματα έγιναν για διευκρινιστικούς λόγους..Καμιά 15αρια απο αυτά είχαν σοβαρές καταγγελίεςultimate_aektzis wrote:Χωρις να το εχω ψαξει ιδιαιτερα(διαβαζω αυτοματα βλεπεις![]()
) νομιζω ειναι για καταγγελιες.
Επίσης, κουλάρετε λίγο και αφήστε να περάσει λίγος χρόνος για να γίνει η προσαρμογή..Αμέσως βγάλατε τα τσεκούρια του πολέμου
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
- Sergeant_Eikosaris
- Kilobyte level
Δεν μιλάμε για πόλεμο. Ο καθένας το βλέπει απο την μεριά του. Οι καπνιστές αισθάνονται οτι χάνουν την ελευθερία τους και οτι περιορίζονται και οι μη-καπνιστές οτι επιτέλους δεν θα τρώνε τον καπνό του δίπλα στην μάπα (με όλα τα επακόλουθα --> από απλή αηδία για το παρόν, έως φτου ,φτου ,φτου καρκίνο στο μέλλον).
Τον αριθμό των τηλεφωνημάτων τον ανέφερα απλά για να τονίσω οτι υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν πάρει αυτό το μέτρο-νόμο στα ψιλά.
PS:Το 5000 δεν το έβγαλα απο το μυαλό μου. Αν δεν ισχύει φταίει ο ρεπόρτερ που το φούσκωσε (στυλ Ευαγγελάτου)
PS2:
Τον αριθμό των τηλεφωνημάτων τον ανέφερα απλά για να τονίσω οτι υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν πάρει αυτό το μέτρο-νόμο στα ψιλά.
PS:Το 5000 δεν το έβγαλα απο το μυαλό μου. Αν δεν ισχύει φταίει ο ρεπόρτερ που το φούσκωσε (στυλ Ευαγγελάτου)
PS2:
Σε ποιούς αναφέρεσε?rose wrote:θα το γλεντήσουν τα φλωράκια.
- sandra
- Wow! Terabyte level
Παιδιά γύρισα από έξοδο για φαγητό και ένα έχω να πω: Δεν κάπνιζε κανείς, οι σερβιτόροι έβγαιναν στο δρόμο για να καπνίσουν, και η ατμόσφαιρα ήταν μοναδικά καθαρή κρυστάλλινη κλπ 

Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Παιδιά εγώ σήμερα το πρωί είχα μια δουλειά και πήρα ταξί.. Ο ταξιτζής κάπνιζε!! 

- Michelle
- Gbyte level
Είναι χώρος κάτω από 70τμ, άρα μάλλον τον είχε ορίσει ως καπνιζόντωνKchatzi wrote:Παιδιά εγώ σήμερα το πρωί είχα μια δουλειά και πήρα ταξί.. Ο ταξιτζής κάπνιζε!!

Πάντως κι εγώ σήμερα που πήγα να πάρω κάτι να φάω από Goody's, είχαν εξαφανιστεί όλα τα τασάκια και δεν κάπνιζε κανείς.

Σίγουρα στα μεγάλα καταστήματα το μέτρο, ειδικά στην αρχή, θα εφαρμοστεί, έστω για τα μάτια του κόσμου!! Επίσης πέρασα μια βολτα από την σχολή και είδα 2 κυρίες της γραμματείας να καπνίζουν στην έξοδο Δεριγνυ!!