Κατάληψη

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Locked

Είστε ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της κατάληψης στο ΟΠΑ

ΥΠΕΡ
38
28%
ΚΑΤΑ
96
72%

Total votes: 134
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by shodanjr_gr » Tue May 30, 2006 10:44 am

Η βιβλιοθήκη λειτουργεί;
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Tue May 30, 2006 11:07 am

vasvas++++

Μου φαίνεται πια αστείο το manipulation των νεολαίων παρατάξεων από τις αντίστοιχες παρατάξεις... :) Όλοι καίγονται για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τα συγγράμματα κτλ. αλλά κανείς δεν παραδέχεται ότι αυτό που τους πονάει στ' αλήθεια είναι ότι θα σταματήσουν οι παρατάξεις τους να έχουν και τυπικό νόημα (πέρα από το ουσιαστικό, που έχασαν χρόνια τώρα) στην ανάδειξη οργάνων της σχολής...

Έτσι, ξαναγυρίζουν στο να είναι φερέφωνα απόψεων που είναι αμφίβολο ότι θα κατέληγαν μόνοι τους - με κάποια πράγματα που διαβάζω, πραγματικά χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο... :-D Ενδεικτικά: "Α, δεν ήταν το 5% στη ΓΣ, αλλά το 15%. Οπότε εντάξει, είμαστε κατοχυρωμένοι να κλείσουμε τη σχολή." Δεν το πιάνουμε το μήνυμα ότι δεν πατάει άνθρωπος για κάποιο λόγο... ;) Και τα περί "δουλεύω, δεν προλαβαίνω, δεν μπορώ, γεννάει η γάτα μου, το καναρίνι μου έπεσε σε κατάθλιψη" κτλ. δεν ισχύουν στην πλειοψηφία των φοιτητών. Άλλος είναι ο πραγματικός λόγος. Αλλά καμία από τις παρατάξεις δεν ενδιαφέρεται να τον λάβει υπ' όψιν της, αρκεί να διατηρείται το υπάρχον σύστημα. :roll:

Edit: PS. Και για όσους είναι μικρά έτη και μπερδεύονται ακόμα με τα μαθηματικά :) μονάδα μέτρησης της "μαζικότητας" ΔΕΝ είναι το αν τα αμφιθέατρα έχουν 5 φορές περισσότερους φοιτητές απ' όσους χωράνε, και γίνονται σάουνα. Η Γενική συνέλευση λέγεται γενική για κάποιο λόγο. Αλλά θα μου πείτε, "Ναι, ήταν το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε! Δεν χωράγαμε άλλοι!!" Δηλαδή, με την μέθοδο αυτή στην καλύτερη περίπτωση καλύψαμε το 15%. Μήπως μας λέει κάτι αυτό για τη μέθοδο;
Last edited by mikem4600 on Tue May 30, 2006 11:28 am, edited 1 time in total.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
Swtos
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: MSc

Post by Swtos » Tue May 30, 2006 11:27 am

Argi wrote:Απ'ότι βλέπω το πάμε φιρί φιρί να χάσουμε/καθυστερήσουμε την εξεταστική. Επιμένω ότι το χάσιμο της εξεταστικής μας και οι καταλήψεις
δεν αλλάζουν τη στάση της κάθε κυβέρνησης. Μόνο κακό στους εαυτούς μας κάνουμε έτσι. Κι όσο για τα δημόσια πανεπιστήμια, οι φοιτητές φταίνε που έχουν υποβαθμιστεί τόσο με τις καταλήψεις και την αδιαφορία τους για ένα καλύτερο επίπεδο σπουδών. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να πάρουν εύκολα και άσχετα μαθήματα για να λένε ότι έχουν ένα πτυχίο. Και όταν ένας καθηγητής κάνει λίγο πιο δύσκολο ένα μάθημα και βάζει εργασίες για να μάθουμε κάτι παραπάνω όλοι διαμαρτύρονται. Και βέβαια θα προτιμούσα ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο από το δικό μας έτσι όπως το έχουμε καταντήσει. Τουλάχιστον εκεί δεν θα είχαμε καταλήψεις γιατί ό Έλληνας ως γνωστόν σέβεται μόνο ό,τι πληρώνει.
Τι χρήσιμο θα έχουν να μας πούν ότι έκαναν αυτοί που είναι υπέρ της κατάληψης όταν το καλοκαίρι θα γράφουμε καθυστερημένες εξετάσεις και δεν θα έχει αλλάξει τίποτα;
Πέστα!!!

Έγώ δεν μπορώ να καταλάβω για πιο λόγο θελουν να μεταφερθεί η εξεταστική του Ιουνίου. Για να γίνουν κινητοποιησεις μεσα στο καλοκαίρι? Και πως ειναι τοσο σιγουροι οτι θα αλλαξει η σταση της Κυβερνησης??? Και αν δεν αλλάξει δηλαδή τι θα γίνει??? Θα γίνονται καταλήψεις και το Σεπτέμβρη και θα μεταφερθεί και εκείνη η εξεταστική μήπως? Ας μου απαντήσει καποιος απο τους υποστηρικτές της κατάληψης. Εδώ είμαστε, να δω τι θα έχουν πετύχει μέσα στο καλοκαίρι οι ενδοξοι αγωνιστές μας...Εμείς το μονο που ξερω ειναι οτι θα λειώνουμε στο διάβασμα μεσα στον Αυγουστο επειδή καποιοι προσπαθούν να δώσουν νόημα στη ζωή τους μεσα απο τετοια γεγονότα...
-My father made him an offer he couldnt refuse
-What was that?
-Luca Brasi held a gun to his head and my father assured him that either his brain or his signature would be on the contract

-The Godfather
Kandy_Kandy
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by Kandy_Kandy » Tue May 30, 2006 11:44 am

Πληθαίνουν οι καταλήψεις πανεπιστημιακών σχολών από φοιτητές, την ώρα που οι καθηγητές καλούνται να αποφασίσουν εάν θα εγκρίνουν την πρόταση της συνδικαλιστικής τους ηγεσίας (ΠOΣΔΕΠ) για απεργία διαρκείας από την 1η Ιουνίου.

Σύμφωνα με το συντονιστικό όργανο των φοιτητών, υπό κατάληψη τελούν συνολικά 167 Σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ σε όλη τη χώρα.

Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου οι φοιτητές για να αποφασίσουν τη συνέχιση ή τη διακοπή των κινητοποιήσεων.

Oι καθηγητές από την πλευρά τους καλούνται να αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν στην απεργία διαρκείας που προτείνει η ΠΟΣΔΕΠ.

Ωστόσο, δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρουν ότι ήδη στο Oικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕ) και σε άλλα ιδρύματα αποφασίστηκε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΠOΣΔΕΠ καταρχήν για μια εβδομάδα.

Oι πανεπιστημιακοί αντιδρούν στην αξιολόγηση των ΑΕΙ και ζητούν αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ και της έρευνας στο 1,5% του ΑΕΠ, ετήσια αύξηση της χρηματοδότησης για τα ΑΕΙ τουλάχιστον 20%, συγκεκριμένη πολιτική για την ενίσχυση της βασικής έρευνας, κατάργηση του επιδοματικού χαρακτήρα των αποδοχών με ενσωμάτωση των επιδομάτων στον βασικό μισθό και κατάργηση του θεσμού των «εποχικών» διδασκόντων.

Οι φοιτητές, από την πλευρά τους, ζητούν να μην αλλάξει ο νόμος για τον πανεπιστημιακό άσυλο, να μην καταργηθούν τα δωρεάν συγγράμματα, να μην μπει πλαφόν στα έτη φοίτησης και απαγόρευση στις μεταφορές μαθημάτων κ.ά.

Δημοσίευμα
The Grand essentials of happiness are: something to do, something to love, and something to hope for.
nap
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by nap » Tue May 30, 2006 11:56 am

mikem4600++

Να κάνω λίγο μια ερώτηση που πιστεύω ότι είναι σημαντική και μου φαίνεται περίεργο που κανείς δεν την έχει κάνει μέχρι τώρα: Όταν λέμε κατάληψη της σχολής, τι εννοούμε; Κλείνουμε το κεντρικό κτίριο για να μην γίνονται μαθήματα, αλλά όλα τα υπόλοιπα τα αφήνουμε να δουλεύουν (γραφεία καθηγητών, μεταπτυχιακά, ΕΛΚΕ κλπ.); Και πώς ακριβώς "ζημιώνεται" η κυβέρνηση αν οι φοιτητές χάσουν το μάθημά τους και πιθανόν την εξεταστική τους; Γιατί αν έχω καταλάβει καλά, το νόημα της κατάληψης είναι να δημιουργήσουμε μία κατάσταση που να ενοχλεί την κυβέρνηση, έτσι ώστε να μην περάσει το επίμαχο νομοσχέδιο...

Σας πληροφορώ λοιπόν ότι κανενός δεν του καίγεται καρφί αν δεν γίνονται μαθήματα και εξεταστικές ή όχι. Η έρευνα (όπου βρίσκονται τα χοντρά λεφτά και άρα το ζουμί της υπόθεσης) προχωράει κανονικά, τα προγράμματα - ευρωπαικά και εθνικά - τρέχουν και όλοι είναι ευχαριστημένοι. Οι μεν που το παίζουν επαναστάτες, οι δε που βγάζουν τα λεφτά τους έτσι κι αλλιώς (και με περισσότερο ελεύθερο χρόνο)...

Αν θέλουμε πραγματική επανάσταση, βάζουμε λουκέτο σε όλα. Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει να έχουμε τα @@@δια να συγκρουστούμε με πολλά συμφέροντα. Δε βαριέσαι τώρα... ;)

Edit: Τώρα είδα το παραπάνω πόστ και θέλω να συπληρώσω...
Έλενα Γεωργίου wrote:Oι πανεπιστημιακοί αντιδρούν στην αξιολόγηση των ΑΕΙ και ζητούν αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ και της έρευνας στο 1,5% του ΑΕΠ, ετήσια αύξηση της χρηματοδότησης για τα ΑΕΙ τουλάχιστον 20%, συγκεκριμένη πολιτική για την ενίσχυση της βασικής έρευνας, κατάργηση του επιδοματικού χαρακτήρα των αποδοχών με ενσωμάτωση των επιδομάτων στον βασικό μισθό και κατάργηση του θεσμού των «εποχικών» διδασκόντων.

Οι φοιτητές, από την πλευρά τους, ζητούν να μην αλλάξει ο νόμος για τον πανεπιστημιακό άσυλο, να μην καταργηθούν τα δωρεάν συγγράμματα, να μην μπει πλαφόν στα έτη φοίτησης και απαγόρευση στις μεταφορές μαθημάτων κ.ά.
Από το παραπάνω φαίνεται ότι καθηγητές και φοιτητές διαμαρτύρονται για εντελώς διαφορετικά πράγματα. Ισχύει όντως αυτό;
It is by will alone I set my mind in motion...
Fabio

Post by Fabio » Tue May 30, 2006 11:58 am

Συνάδελφε Swtos
είμαι ένας από τους υποστηρικτές των κινητοποιήσεων
(όλων των κινητοποιήσεωνκαι όχι μόνο της κατάληψης όπως κάποιοι θέλουν να λένε).

Σου απαντάω σε μερικά από αυτά που είπες:
Εδώ είμαστε, να δω τι θα έχουν πετύχει μέσα στο καλοκαίρι οι ενδοξοι(???)αγωνιστές μας
Σου έχω δώσει κάποιο δικαίωμα για να με ειρωνεύεσαι???Νομίζω πως όχι μιας και δεν σε ξέρω καν...Οπότε χαρακτηρισμούς σαν 'ενδοξοι αγωνιστές'
καλύτερα να μην τους χρησιμοποιείς.
Και πως ειναι τοσο σιγουροι οτι θα αλλαξει η σταση της Κυβερνησης
Και πως είσαι σίγουρος πως δεν θα αλλάξει η στάση της κυβέρνησης
Αλλά ας δεχθούμε πως δεν αλλάζει.Σε αυτήν την περίπτωση η πρόταση σου ποια είναι?Μία παθητική στάση που θα τα δέχεται όλα αβίαστα?
Αλήθεια τι ηλικία έχεις???Αν αναρωτιέσαι γιατί ρωτάω , είναι επειδή δεν μπορώ να φανταστώ πως ένας άνθρωπος τόσο νέος έχει τόσο παθητικές αντιλήψεις
Αν όμως αλλάξει κάτι πως θα νοίωσεις άμα κερδίσεις κάτι από τις προσπάθειες αυτών που τώρα τους ειρωνεύεσαι?
προσπαθούν να δώσουν νόημα στη ζωή τους μεσα απο τετοια γεγονότα...
Είσαι τουλάχιστον προσβλητικός και καλύτερο θα ήταν να ανακαλέσεις αυτήν την πρόταση.Συνάδελφε το νόημα της ζωής μου το έχω βρει και εδώ και πολύ καιρό.Δεν περιμένω τις κινητοποιήσεις για να λυσω τα υπαρξιακά μου.

Μην κατηγοριοποιείς με βάση τα 'πιστεύω' (πολιτικά ή όχι) μία ολόκληρη ομάδα.
Τέλος ότι δεν μπορείς να καταλάβεις μην το ειρωνεύεσαι....
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Tue May 30, 2006 12:06 pm

Μία καλή λύση και τρόπος αντιμετώπισης θα ήταν να αποφάσιζε κάθε σχολή, σε επίπεδο φοιτητικού για το ποιά συγκεκριμένα σημεία του νόμου δεν βρίσκουν σύμφωνους τους φοιτητές και για τα σημεία αυτά να γίνουν αντιπροτάσεις από τους φοιτητές.

Στην συνέχεια να γίνει μια συντονιστική συνέλευση αντιπροσωπειών των φοιτητικών συλλόγων και να καταλήξουν όλοι μαζί, σαν φοιτητικό κίνημα σε ένα "ψήφισμα διαμαρτυρίας" προς την Βουλή, με συγκεκριμένα αιτήματα και συγκεκριμένες προτάσεις.

Αλλά τι λέω τώρα...αυτά είναι η δημοκρατία...παλίά πράγματα!
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Tue May 30, 2006 12:07 pm

Οι προσωπικές κόντρες το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να χαλάσουν τη συζήτηση. Παρακαλώ να τις αποφεύγετε!
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Tue May 30, 2006 12:10 pm

silegav wrote:Μία καλή λύση και τρόπος αντιμετώπισης θα ήταν να αποφάσιζε κάθε σχολή, σε επίπεδο φοιτητικού για το ποιά συγκεκριμένα σημεία του νόμου δεν βρίσκουν σύμφωνους τους φοιτητές και για τα σημεία αυτά να γίνουν αντιπροτάσεις από τους φοιτητές.

Στην συνέχεια να γίνει μια συντονιστική συνέλευση αντιπροσωπειών των φοιτητικών συλλόγων και να καταλήξουν όλοι μαζί, σαν φοιτητικό κίνημα σε ένα "ψήφισμα διαμαρτυρίας" προς την Βουλή, με συγκεκριμένα αιτήματα και συγκεκριμένες προτάσεις.

Αλλά τι λέω τώρα...αυτά είναι η δημοκρατία...παλίά πράγματα!
Image
Αν γίνει αυτό, ο Ολυμπιακός θα πάρει το Champions League ImageImage
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
Fabio

Post by Fabio » Tue May 30, 2006 12:13 pm

Einherjar wrote:Οι προσωπικές κόντρες το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να χαλάσουν τη συζήτηση. Παρακαλώ να τις αποφεύγετε!
Δεν είναι προσωπικές κόντρες.Μόνο ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ανθρώπων.
Γεγονός που προωθεί την συζήτηση και δεν την χαλάει.Από την φύση του το topic θα κατέλληγε εδώ :-)
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Tue May 30, 2006 12:13 pm

Πληθαίνουν οι καταλήψεις πανεπιστημιακών σχολών από φοιτητές, την ώρα που οι καθηγητές καλούνται να αποφασίσουν εάν θα εγκρίνουν την πρόταση της συνδικαλιστικής τους ηγεσίας (ΠOΣΔΕΠ) για απεργία διαρκείας από την 1η Ιουνίου.

Σύμφωνα με το συντονιστικό όργανο των φοιτητών, υπό κατάληψη τελούν συνολικά 167 Σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ σε όλη τη χώρα.

Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου οι φοιτητές για να αποφασίσουν τη συνέχιση ή τη διακοπή των κινητοποιήσεων.

Oι καθηγητές από την πλευρά τους καλούνται να αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν στην απεργία διαρκείας που προτείνει η ΠΟΣΔΕΠ.

Ωστόσο, δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρουν ότι ήδη στο Oικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕ) και σε άλλα ιδρύματα αποφασίστηκε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΠOΣΔΕΠ καταρχήν για μια εβδομάδα.

Oι πανεπιστημιακοί αντιδρούν στην αξιολόγηση των ΑΕΙ και ζητούν αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ και της έρευνας στο 1,5% του ΑΕΠ, ετήσια αύξηση της χρηματοδότησης για τα ΑΕΙ τουλάχιστον 20%, συγκεκριμένη πολιτική για την ενίσχυση της βασικής έρευνας, κατάργηση του επιδοματικού χαρακτήρα των αποδοχών με ενσωμάτωση των επιδομάτων στον βασικό μισθό και κατάργηση του θεσμού των «εποχικών» διδασκόντων.

news.in.gr
Πηγή: in.gr
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Tue May 30, 2006 12:18 pm

Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
Kandy_Kandy
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by Kandy_Kandy » Tue May 30, 2006 12:21 pm

Εντάξει δεν είναι ώρα για διαφωνίες εδώ μέσα νομίζω....δεν είναι παιχνίδι αυτά τα πράγματα...για να αρχίσουμε τις προσωπικές διαφωνίες και διαμάχες...έχουμε δίκιο σαν φοιτητές να απαιτήσουμε κάποια πράγματα....και να αντιδράσουμε όταν βλέπουμε πωσ αδικούμαστε.....και αυτοί που ειρωνέυονται τους υπόλοιπους και τους κοροιδεύουν επειδή θα χάσουν κάποιο μάθημα να σταματήσουν....να σκεφτουν το καλό και των ιδίων και των σπουδών τους....και να μην ξεχνούν....πριν από εμάς υπήρξαν άλλοι "ενδοξοι αγωνιστές" όπως θέλετε να τους ονομάζεται που είχαν κερδίσει κάποια πράγματα τα οποία απολαμβάνουμε εμείς.
Εγώ προσωπικά συμφωνώ στο να διεκδικήσουμε κάποια πράγματα.

Το μόνο που θέλω και δικαιολογημένα νομίζω, είναι μια επίσημη απόφαση και έγκυρη......Μπορώ να την έχω;
Διότι εντάξει έχω τη δουλειά μου εδώ....δεν κάνει να ξεκινήσω να έρθω στην Ελλάδα άδικα....ε? Δεν συμφωνείτε;
The Grand essentials of happiness are: something to do, something to love, and something to hope for.
Fabio

Post by Fabio » Tue May 30, 2006 12:31 pm

Έλενα Γεωργίου wrote:και να μην ξεχνούν....πριν από εμάς υπήρξαν άλλοι "ενδοξοι αγωνιστές" όπως θέλετε να τους ονομάζεται που είχαν κερδίσει κάποια πράγματα τα οποία απολαμβάνουμε εμείς.
Έλενα Γεωργίου"++
fotisaueb
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fotisaueb » Tue May 30, 2006 12:32 pm

Τέλος πάντων για να σοβαρευόμαστε λίγο γιατί το πράγμα για το αν πρέπει να γίνουν καταλήψεις η όχι είναι φαύλος κύκλος και καταλήγει να παίζουμε την κολοκιθιά με τις απεργίες τι γίνεται?
Ο σύλλογος αποφάσισε απεργία μέχρι τις 7 του μηνός.
Οι καθηγητές θα δώσουν θέματα?ποιοι θα απεργήσουν πότε θα ενημερωθούμε?
Μεταγλωτιστές πχ τι θα γίνει
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Tue May 30, 2006 12:33 pm

Επιτέλους όχι άλλες μοιρολατρίες.
fotisaueb
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fotisaueb » Tue May 30, 2006 12:37 pm

PASCAL wrote:Επιτέλους όχι άλλες μοιρολατρίες.
Αναφέρεσαι σε μένα?
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Tue May 30, 2006 12:42 pm

Όχι.
sheva
bit level
bit level

Post by sheva » Tue May 30, 2006 1:06 pm

Ο Καβουρας εστειλε mail παντως και ειπε οτι αναβαλλεται η εξεταση στα Λειτουργικα που ηταν για τις 6/6 ... Μαλλον ο καθε καθηγητης θα ανακοινωνει ξεχωριστα τι θα κανει ... Μαλλον λεω , απλα μια υποθεση κανω..
Γίνε κι εσύ βρυκόλακας και δάγκωνε όποιον βρεις!!! -> http://s1.bitefight.gr/c.php?uid=32862
marmar
bit level
bit level

Post by marmar » Tue May 30, 2006 1:06 pm

Παιδιά η βιβλιοδιανομή είναι κλειστή(θέλω να πάρω ένα βιβλίο); Νομίζω την προηγούμενη φορά που είχε γίνει κατάληψη ήταν.
Swtos
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: MSc

Post by Swtos » Tue May 30, 2006 1:37 pm

Φίλε Fabio,
Σου έχω δώσει κάποιο δικαίωμα για να με ειρωνεύεσαι???Νομίζω πως όχι μιας και δεν σε ξέρω καν...Οπότε χαρακτηρισμούς σαν 'ενδοξοι αγωνιστές'
καλύτερα να μην τους χρησιμοποιείς.
Αν με αυτο που εγραψα σε θίγω τοτε ζητώ συγγνώμη. Εκφράζω απλά την αγανάκτηση μου και την αντίθεση με αυτα τα ατομα για το συγκεκριμένο παντα θέμα.
Και πως είσαι σίγουρος πως δεν θα αλλάξει η στάση της κυβέρνησης
Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν αλλάζει. Κοιτα και αυτα που εγραψε ο nap, το γεγονός οτι η ερευνα όπου παιζονται λεφτα δεν σταματα παρα μονο τα μαθηματα και οι εξεταστικές τα οποια όλοι τα έχουν γραμμένα. Θυμίσου και πριν καποια χρόνια που γινόντουσαν καταλήψεις στα σχολεία γιατι οι μαθητές δεν θέλαν πανελλήνιες στη Β Λυκειού. Ποιος υποχώρησε τελικά? Ειλικρινα τι πιστεύεις οτι εχει να χάσει η κυβερνηση από όλη αυτή την ιστορία και εισαι σίγουρος οτι θα κάνει πισω? Περιμένω απάντηση
Αλλά ας δεχθούμε πως δεν αλλάζει.Σε αυτήν την περίπτωση η πρόταση σου ποια είναι?Μία παθητική στάση που θα τα δέχεται όλα αβίαστα?
Δεν ειναι η κατάλληλη ωρα να σου πω τις αποψεις μου για αυτα που προτείνει η κυβέρνηση, σε καποια συμφωνώ σε άλλα οχι. Προσωπικά δεν νιώθω οτι απειλειται το μέλλον μου και η σταδιοδρομία μου απο αυτές τις αλλαγές. Αλλά θέλω εγώ να σε ρωτήσω τι θα κανεις εσύ που εισαι υπέρ των καταλήψεων εάν δεν αλλάξει η σταση της κυβέρνησης? Θα συνεχίσεις την κατάληψη? Έσύ δεν μου ειπες τι προτείνεις...
Αλήθεια τι ηλικία έχεις???Αν αναρωτιέσαι γιατί ρωτάω , είναι επειδή δεν μπορώ να φανταστώ πως ένας άνθρωπος τόσο νέος έχει τόσο παθητικές αντιλήψεις
Είμαι 22, τελειόφοιτος. Δεν ειναι θέμα παθητικών αντιλήψεων, είναι θέμα του κατα ποσο πιστευεις οτι κατι τετοιο, η κατάληψη, θα έχει αποτέλεσμα. Εσύ πιστεύεις οτι θα έχει, εγώ πιστεύω οτι δε θα εχει και δεν τη στηρίζω. Το αποτέλεσμα θα το ξερουμε σε μερικούς μήνες και εδώ ειμαστε, τα ξαναλεμε.
Αν όμως αλλάξει κάτι πως θα νοίωσεις άμα κερδίσεις κάτι από τις προσπάθειες αυτών που τώρα τους ειρωνεύεσαι?
Αν όντως αλλάξει κατι τότε σου υπόσχομαι οτι θα ειμαι ο πρώτος που θα παραδεχτώ το λάθος μου.
Είσαι τουλάχιστον προσβλητικός και καλύτερο θα ήταν να ανακαλέσεις αυτήν την πρόταση.Συνάδελφε το νόημα της ζωής μου το έχω βρει και εδώ και πολύ καιρό.Δεν περιμένω τις κινητοποιήσεις για να λυσω τα υπαρξιακά μου.

Μην κατηγοριοποιείς με βάση τα 'πιστεύω' (πολιτικά ή όχι) μία ολόκληρη ομάδα.
Τέλος ότι δεν μπορείς να καταλάβεις μην το ειρωνεύεσαι....
Μην τα παίρνεις όλα προσωπικά. Δεν απευθύνομαι σε σενα. Χαίρομαι για τον ηπιο τονο που εκφράζεσαι. Όμως τα παραπάνω τα εγραψα γιατι ατομα που στηρίζουν την κατάληψη ειρωνευτηκαν εμας που ειμαστε κατα. Μαλιστα ενας ουτε λίγο ούτε πολύ μας εβριζε, δες προηγουμενα ποστ.
Last edited by Swtos on Tue May 30, 2006 1:39 pm, edited 1 time in total.
-My father made him an offer he couldnt refuse
-What was that?
-Luca Brasi held a gun to his head and my father assured him that either his brain or his signature would be on the contract

-The Godfather
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Tue May 30, 2006 1:39 pm

Τελικά δεν έχω καταλάβει.. μέχρια πότε είναι η κατάληψη?
Περιμένουμε και την ανακοίνωση από τον Σύλλογο των μαλών ΔΕΠ?
Locked

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”