Πλήγμα στα εργασιακά μας δικαιώματα

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by mikem4600 » Sat Dec 15, 2007 3:26 pm

Erevodifwntas wrote:Να φανταστώ δηλαδή ότι οι πολυτεχνίτες είναι περισσότεροι από τους ΑΕΙτες? διαφορετικά δεν βλέπω το λόγο να κάνει κάτι τετοιο...
Όχι απαραίτητα, πάντως μπορούν να ασκήσουν περισσότερη πίεση (λέγε με ΤΕΕ).
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Sat Dec 15, 2007 5:19 pm

από περιέργεια, δείτε το τμήμα Πληροφορικής του Χαροκόπειου. Ενδιαφέρον οδηγός σπουδών (στα χαρτιά πάντα), αλλά δεν έχουν μέλη ΔΕΠ
Dog oF wAr
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by Dog oF wAr » Sun Dec 16, 2007 3:03 am

Είναι πάντως γεγονός ότι γίνεται ένα μπάχαλο με την ποιότητα σπουδών (τουλάχιστον στα τμήματα πληροφορικής, γιατί εκεί μπορώ να κρίνω με κάποια ασφάλεια). Ώρες ώρες αισθάνομαι πολύ υπερήφανος που σπουδάζω στο cs.aueb.gr !! Και η αλήθεια είναι ότι όποτε έχω συζητήσει με άλλους περί του θέματος, οι ενημερωμένοι εξ αυτών συμφωνούν πάνω κάτω μαζί μου...

Η μικρή μου εμπειρία στο θέμα μου λέει πως τελικά το πρόγραμμα σπουδών όπως διατυπώνεται στα χαρτιά δε λέει τίποτα στην πράξη. Το τι κάνει ο κάθε διδάσκων, τι εργασίες βάζει, πόσο ασχολείται με τη διόρθωσή τους, αν θα κάτσει να σε βοηθήσει όταν προσπαθείς να κάνεις το κάτι παραπάνω δε φαίνεται ποτέ στον οδηγό σπουδών που δίνει η γραμματεία.

Συμπέρασμα: Κάντε τις εργασίες σας με όρεξη. :-D
Insanity in individuals is something rare - but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.

Friedrich Nietzsche
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Sun Dec 16, 2007 12:37 pm

Σκόρπιες πρωινές σκέψεις, μαζί με μια κούπα καφέ.
Dog oF wAr wrote:Ώρες ώρες αισθάνομαι πολύ υπερήφανος που σπουδάζω στο cs.aueb.gr !! Και η αλήθεια είναι ότι όποτε έχω συζητήσει με άλλους περί του θέματος, οι ενημερωμένοι εξ αυτών συμφωνούν πάνω κάτω μαζί μου...
ναι σε πολλά είμαστε μια χαρά (ειδικά διοικητικά) αλλά αυτό έχει να κάνει και από ποια προοπτική κοιτάς τα πράγματα. Να έχετε υπόψην ότι το τμήμα στεγάζεται σε ένα οικονομικό πανεπιστήμιο και η αγορά θεωρεί ότι οι σπουδές του περιλαμβάνουν οικονομικά. Επίσης, στην εκδήλωση της Πέμπτης μας είπαν και επίσημα ότι μπορούμε να γραφτούμε στο Οικονομικό Επιμελητήριο αλλά φυσικά χωρίς κανένα ουσιαστικό αντίκρυσμα (νομίζει κανείς ότι μπορούμε να γίνουμε φοροτεχνικοί?) Επιπλέον, το τμήμα μέχρι πριν 3-4 χρόνια θεωρούνταν τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής αλλά πλέον είναι Πληροφορικής. Αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα σπουδών του καλύπτει και τους επιστημονικούς/ερευνητικούς τομείς και την βασική θεμελίωση της.

Η αλήθεια είναι ότι μαθαίνουμε σύγχρονες και εφαρμοσμένες τεχνολογίες που τα άλλα τμήματα όχι μόνο δεν κάνουν αλλά αρνούνται κιόλας να εισάγουν στον πρόγραμμα σπουδών τους λόγω φιλοσοφίας (βέβαια δεν ρωτάνε τους φοιτητές τους). Από την άλλη οι γνώσεις σε οικονομικά δεν είναι και το φόρτε μας. Επιπλέον, ο οδηγός σπουδών μας κοιτάζει πολύ προς το αντικείμενο των ΠΣ με μαθήματα όπως Λογιστικά ΠΣ, Συστήματα Στήριξης Αποφάσεων, Διαχείριση Έργων τα οποία φαντάζομαι θα είναι πολύ χρήσιμα για την αγορά αλλά αναρωτιέμαι αν ένα πανεπιστημιακό μάθημα μπορεί να είναι η εκμάθηση του MS Project ή του αντίστοιχου software που έχει φτιάξει το ΛοΧρη.

Στην κατεύθυνση των υπολογιστικών συστημάτων γενικά δεν κάνουμε πολλά πράγματα και αυτά που κάνουμε είναι κάπως επιδερμικά. Οι απόφοιτοι μας χάνουν ένα μεγάλο μέρος της αγοράς που αφορά συστήματα υπολογιστών, δεν είναι όλα web dev και business software ξέρετε. Και στην συνέχεια είναι το κομμάτι της βασικής γνώσης (μαθηματικά, αρχιτεκτονικές κλπ). Κι εγώ βαριόμουν την Οργάνωση στο 2ο έτος αλλά ανακάλυψα ότι αν θες να τραβήξεις προς την κατεύθυνση των συστημάτων (system & networking) δεν γίνεται να μην ξέρεις αυτά τα πράγματα.

Πέρα από το πρόγραμμα σπουδών, είναι και το επίπεδο διαλέξεων. Παρότι έχουμε αρκετό προσωπικό για να κόψουμε όλα τα μαθήματα στα 2 και να είναι λιγότερος ο συνωστισμός, δυστυχώς δεν έχουμε χώρους. Αυτά.

:)
Dog oF wAr
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Dog oF wAr » Sun Dec 16, 2007 2:31 pm

tsilochr wrote:Από την άλλη οι γνώσεις σε οικονομικά δεν είναι και το φόρτε μας.
Προφανώς. Και αυτό είναι θετικό κατ' εμέ. Αν εστιάζαμε σε οικονομικά μαθήματα (όπως οι απ' έξω νομίζουν) τότε θα χάναμε το βάθος στην πληροφορική. Το ότι μπορούμε να εγγραφούμε στο Οικονομικό Επιμελητήριο είναι για μένα μια πτυχή από το γενικότερο μπάχαλο των επαγγελματικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα.
tsilochr wrote:Στην κατεύθυνση των υπολογιστικών συστημάτων γενικά δεν κάνουμε πολλά πράγματα και αυτά που κάνουμε είναι κάπως επιδερμικά. Οι απόφοιτοι μας χάνουν ένα μεγάλο μέρος της αγοράς που αφορά συστήματα υπολογιστών, δεν είναι όλα web dev και business software ξέρετε. Και στην συνέχεια είναι το κομμάτι της βασικής γνώσης (μαθηματικά, αρχιτεκτονικές κλπ). Κι εγώ βαριόμουν την Οργάνωση στο 2ο έτος αλλά ανακάλυψα ότι αν θες να τραβήξεις προς την κατεύθυνση των συστημάτων (system & networking) δεν γίνεται να μην ξέρεις αυτά τα πράγματα.
Ο κύκλος με τα δίκτυα και την αρχιτεκτονική ήρθε πάντως για να καλύψει αυτό το κενό (system & networking). Είναι γεγονός πως η εμβάθυνση είναι μικρή σε θέματα φυσικού επιπέδου, αλλά αυτό έχει να κάνει με τη φιλοσοφία του προγράμματος σπουδών. Έτσι κι αλλιώς ένας κύκλος δεν αρκεί για να πάρεις πτυχίο. Καλό βέβαια θα ήταν (ακολουθώντας τη λογική των κύκλων και τους κανονισμούς του τρέχοντος οδηγού σπουδών) να υπάρχει και κύκλος που να ασχολείται περισσότερο με το φυσικό επίπεδο.

Τώρα για τα ΠΣ, μην ξεχνάς πως και στην περίπτωση αυτή πρόκειται απλώς και μόνον για έναν από τους κύκλους σπουδών.

Όσον αφορά το ότι ο κόσμος μας θεωρεί λίγο οικονομολόγους, αυτό είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε. Αν και πιστεύω πως ο επιχειρηματικός τομέας που δραστηριοποιείται στην πληροφορική μας ξέρει... κάνω λάθος;
Insanity in individuals is something rare - but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.

Friedrich Nietzsche
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sun Dec 16, 2007 5:08 pm

tsilochr wrote:από περιέργεια, δείτε το τμήμα Πληροφορικής του Χαροκόπειου. Ενδιαφέρον οδηγός σπουδών (στα χαρτιά πάντα), αλλά δεν έχουν μέλη ΔΕΠ
Κρίνοντας από τον οδηγό σπουδών τους, βλέπω ότι προσπαθούν να κάνουν ότι κάνουν όλοι οι υπόλοιποι (πανεπιστήμια και πληροφοριακή ροή των πολυτεχνείων)μαζί! Τουλάχιστον οι τίτλοι των μαθημάτων τους είναι υπερcool και overgeek!!! Η ουσία όμως φαντάζομαι ότι θα είναι κάτι λιγότερο του μέτριου ..
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor
Post by redlabel » Sun Dec 16, 2007 5:20 pm

Είναι αντικειμενικά δύσκολο το εγχείρημά τους, ας τους ευχηθούμε καλή επιτυχία!

Δ. Γκρ.
dane
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 3rd year

Post by dane » Sun Dec 16, 2007 5:37 pm

δεν ξέρω αν έχει γίνει προηγούμενο post,πάντως όσοι δεν το γνωρίζουν ας δηλώσουν ηλεκτρονικά την υποστήριξη τους για τη δημιουργία εθνικού επιμελητηρίου πληροφορικής...
http://www.epe.org.gr/
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Sun Dec 16, 2007 6:00 pm

Σχετικά με την συζήτηση για το πως μας αντιμετωπίζουν, πιστέψτε με, εμένα δεν με πήρε κανείς τηλέφωνο να πάω σε συνέντευξη ως Financial Expert. Πήγα για προγραμματιστής, για αναλυτής, για σύμβουλος, αλλά για οικονομολόγος πουθενά... μην τρελαίνεστε.

Το πτυχίο δεν είναι το βιογραφικό, είναι μόνο ένα κομμάτι του. Αν θέλετε να κάνετε κάτι συγκεκριμένο (οικονομικά, Δίκτυα, System Engineering) κάντε το, ασχοληθείτε και γεμίστε με αυτό το βιογραφικό σας. Το προπτυχιακό είναι για να σας δώσει ιδέες, δεν σας κάνει επαγγελματίες!

Σχετικά με την ΕΠΕ, είναι μια καλή προσπάθεια. Μακάρι να την στηριξει όλη η κοινότητα των πληροφορικών.

Για το Χαροκόπειο δεν έχω κάτι να πω. Δεν έχω πάει και δεν ξέρω τι γίνεται. Πάντως ως πανεπιστήμιο το οποίο έχει τμήμα Πληροφορικής, οφείλει να εκπροσωπηθεί στην εν λόγω επιτροπή.
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by redlabel » Sun Dec 16, 2007 6:02 pm

Θάθελα να καταθέσω τις επιφυλάξεις μου για τη μαζικότητα, την αντιπροσωπευτικότητα και την εν γένει λειτουργία της αυτο-αποκαλούμενης "Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδος".

Έχω τη γνώμη ότι δεν πρέπει να σπεύσουμε - καλοπροαίρετα - να υποστηρίξουμε τέτοιες πρωτοβουλίες, πριν ενημερωθούμε καλύτερα για τα "πώς" και τα "γιατί".

Δ. Γκρ.
dane
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 3rd year

Post by dane » Sun Dec 16, 2007 6:05 pm

redlabel μπορείς να μας πεις τις επιφυλάξεις σου για την ΕΠΕ;
In a world without Walls and Fences,why do we need Windows and Gates?
ένας ταπεινός χρήστης Windows είμαι και εγώ,αλλά ήταν ωραίο και το έγραψα...
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Sun Dec 16, 2007 6:54 pm

silegav wrote:Το πτυχίο δεν είναι το βιογραφικό, είναι μόνο ένα κομμάτι του. Αν θέλετε να κάνετε κάτι συγκεκριμένο (οικονομικά, Δίκτυα, System Engineering) κάντε το, ασχοληθείτε και γεμίστε με αυτό το βιογραφικό σας. Το προπτυχιακό είναι για να σας δώσει ιδέες, δεν σας κάνει επαγγελματίες!
Σώπα, θα σηκωθούν πάλι οι "πολιτικά ευαίσθητοι" συμφοίτητές μας και θα τα ακούσουμε πάλι για την υποβάθμιση των πτυχίων και τα Master εξ άνωθεν...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Sun Dec 16, 2007 7:39 pm

Proxenos wrote:
silegav wrote:Το πτυχίο δεν είναι το βιογραφικό, είναι μόνο ένα κομμάτι του. Αν θέλετε να κάνετε κάτι συγκεκριμένο (οικονομικά, Δίκτυα, System Engineering) κάντε το, ασχοληθείτε και γεμίστε με αυτό το βιογραφικό σας. Το προπτυχιακό είναι για να σας δώσει ιδέες, δεν σας κάνει επαγγελματίες!
Σώπα, θα σηκωθούν πάλι οι "πολιτικά ευαίσθητοι" συμφοίτητές μας και θα τα ακούσουμε πάλι για την υποβάθμιση των πτυχίων και τα Master εξ άνωθεν...
Πες το ψέματα... :-D
dane wrote:redlabel μπορείς να μας πεις τις επιφυλάξεις σου για την ΕΠΕ;
Κι εγώ είμαι περίεργος να τις ακούσω, redlabel.

Απ' ότι ξέρω, για εμάς είναι 2 οι οργανώσεις: ΕΠΥ και ΕΠΕ. Η πρώτη ασχολείται περισσότερο με τα "επιστημονικά" θέματα, η δεύτερη με τα "επαγγελματικά". Και οι 2 τους έχουν αρκετά προβλήματα... Πάντως για την ώρα αν γίνω μέλος κάποιας, αυτή μάλλον θα είναι η δεύτερη.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
StormRider
Gbyte level
Gbyte level
Post by StormRider » Sun Dec 16, 2007 8:14 pm

-> "Το προπτυχιακό είναι για να σας δώσει ιδέες, δεν σας κάνει επαγγελματίες!"
-> "Υποβάθμιση των πτυχίων."

Και οι δύο προτάσεις είναι αληθείς. Το ερώτημα είναι, οι συμφοιτητές μας έχουν επιλέξει το:

"Το μεταπτυχιακό δεν είναι για να σας δώσει ιδέες, σας κάνει επαγγελματίες!"

'Η όχι? Ιδού η Ρόδος, ιδού και ο επαγγελματισμός...
Image
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by redlabel » Sun Dec 16, 2007 9:13 pm

Η εκτίμησή μου είναι ότι η ΕΠΕ είναι σχετικά λίγο καιρό στο χώρο, έχει αρκετά περιορισμένη δραστηριότητα και εμβέλεια, έχει πρακτικά ανύπαρκτη παρουσία στα μείζονα fora της Πληροφορικής, θεσμικά δεν εκπροσωπείται σχεδόν πουθενά και δεν φαίνεται να έχει επαρκές πλήθος έμπειρων και καταξιωμένων ανθρώπων του χώρου.

Πιστεύω ότι οι απαιτήσεις του Επιμελητηρίου Πληροφορικής είναι πολύ μεγάλες για τις δυνατότητές τους. Φυσικά, δεν αμφισβητώ ούτε τις καλές τους προθέσεις, ούτε το ενδεχόμενο ενδιαφέρον τους. Προσωπικά, δεν τους βλέπω ως το κύριο "μέσο" προώθησης του Επιμελητηρίου.

Δ. Γκρ.
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Re: Πλήγμα στα εργασιακά μας δικαιώματα

Post by silegav » Fri Dec 21, 2007 9:16 pm

Έχετε κάποια απάντηση στο προφανές...
γιατί είναι 2 οι οργανώσεις κι όχι 1??? Δεν θα ήταν λογικότερο να είμαστε ΟΛΟΙ μαζί κι όχι χώρια;
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Sun Feb 24, 2008 2:48 pm

Τί γίνεται με αυτό το ζήτημα;
Ούτε στο site της ΕΠΕ ούτε σε αυτό της ΕΠΥ έχει κάτι νεότερο.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Mon Mar 31, 2008 7:29 pm

Επιπλοκή στο ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων

Κάνω copy από το forums.gr
forums.gr wrote:Και ενώ το θέμα είχε πάρει αίσια τροπή, ανακαλύφθηκε σήμερα μια επαίσχυντη επιπλοκή στο θέμα.

Και εξηγώ:

Το κείμενο αποτελείται από 3 άρθρα. Στο πρώτο άρθρο περιγράφονται οι επιστημονικοί τομείς με τους οποίους μπορούν να ασχοληθούν οι Μηχανικοί σύμφωνα με τις σπουδές τους, στο δεύτερο άρθρο γίνεται το ίδιο πράγμα για τους πτυχιούχους τετραετούς φοίτησης, στο τρίτο άρθρο περιγράφονται οι κοινές επαγγελματικές δραστηριότητες που είναι ικανοί να ασκήσουν όσοι περιγράφονται στα 2 πρώτα άρθρα καθώς και σε τι τύπου φορείς μπορούν να απασχοληθούν. Τα 2 πρώτα άρθρα προσέχτηκε να είναι ισορροπημένα και συντάχθηκαν με βάση όσα είχαν συμφωνήσει ξεχωριστά οι Μηχανικοί και εμείς (στην πρότασή μας προς τον Υπουργό) πριν το καλοκαίρι.

Με έκπληξη παρατήρησε ο κ. Σφηκόπουλος [σσ. πρόεδρος της Πληροφορικής ΕΚΠΑ] ότι το κείμενο που κατατέθηκε στο ΣΑΠΕ διαφέρει από εκείνο της Επιτροπής κατά μια φράση που προστέθηκε στο άρθρο 1 (και είναι πρακτικά αντιγραφή του εδαφίου γ του άρθρου 3). Η φράση αυτή έχει ως εξής: "έχουν (οι Μηχανικοί) την ικανότητα να ασχοληθούν με δραστηριότητες που καλύπτουν ενδεικτικά τους κάτωθι τομείς: Τη Μελέτη, τη Σχεδίαση, την Ανάλυση, την Κατασκευή, την Επίβλεψη Κατασκευής και Λειτουργίας, την Αξιολόγηση, τη Συντήρηση, τη Διενέργεια Πραγματογνωμοσύνης και την Πιστοποίηση Τήρησης Προτύπων στις Εγκαταστάσεις τους και στις πάσης Φύσεως Εφαρμογές τους"

1. Είναι προφανές ότι η φράση αυτή προστέθηκε εκ των υστέρων διότι είναι ασύντακτη και δεν βγάζει νόημα.
2. Είναι απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό το κείμενο μιας Επιτροπής να αλλάζει μετά το τέλος των εργασιών της, πιθανώς σε συνεργασία του Προέδρου της με μέρος των μελών της ή και άλλους εξωτερικούς παράγοντες.

Επειδή η φράση που προστέθηκε στο άρθρο 1 έχει άμεση σχέση με την υπευθυνότητα ή το δικαίωμα υπογραφής στα έργα Πληροφορικής, επί της ουσίας υπάρχουν δύο κίνδυνοι, με το δεύτερο πολύ μεγαλύτερο:

1. Το άρθρο 3 μπορεί σε κάποιο στάδιο επεξεργασίας του Π.Δ. να απαληφθεί π.χ ως πλεονάζον ή ως εκτός δικαιοδοτικών διατάξεων, οπότε οι πτυχιούχοι μας βρίσκονται τελείως έκθετοι
2. Μπορεί να θεωρηθεί ότι μόνο οι Μηχανικοί αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια των σπουδώς τους τα θέματα που αναφέρονται στην πρόσθετη φράση και για το λόγο αυτό έχουν δικαίωμα υπογραφής σε αντίθεση με τους πτυχιούχους μας. Ξαναγυρίζουμε έτσι, με έμμεσο τρόπο, στην κύρια αρχική μας διαφωνία.

Η προσθήκη αυτή πρέπει είτε να προστεθεί και στην παράγραφο που μας αφορά είτε να σβηστεί άμεσα.

Αυτή τη στιγμή συνεδριάζει και το Δ.Σ. των φοιτητών.

Πρέπει όλοι μας να ενημερώσουμε γνωστούς και φίλους στα πανεπιστημιακά τμήματα πληροφορικής της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας για να πιέσουν τους προέδρους τους ώστε να ενημερώσουν αυτοί τους αντιπρυτάνεις των πανεπιστημιών που θα ψηφίσουνε επ' αυτού την Τετάρτη 2 Απριλίου, στις 11 το πρωί, στο ΥΠΕΠΘ στο Μαρούσι.

Μου φαίνεται θα πρέπει να πάμε για διαμαρτυρία!
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Sat Apr 05, 2008 9:16 pm

Τελικά μάθαμε τι έγινε με το συγκεκριμένο θέμα;
Αν αληθεύει το παραπάνω κείμενο πάντως, μάλλον θα πρέπει να αρχίσω σοβαρά να σκέφτομαι το ενδεχόμενο μετανάστευσης μακριά από το banana republic!!!
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Sun Apr 06, 2008 11:34 am

Αν είναι δυνατόν... Παιδιά τα προβλήματά μας δεν είναι αυτά!
* Ξέρετε πόσες φορές πόσες φορές θέλει ο WIND και άλλος ένας της ίδιας συνομοσίας να φάνε και δεν πάνε στο κυλικίο γιατί δεν είναι εκεί ο DJ? Και έτσι αναγκάζονται τα παιδιά, να στέλνουν εμένα να τους πέρνω και να τρώμε δίπλα από τις τουαλέτες!
* Ξέρετε ότι είχα να βγω 2 Σαββατοκύριακα γτ δεν έκανε καμία παράταξη πάρτυ?
* Ξέρετε ότι οι περισσότεροι φοιτητές δεν πάνε Μύκονο γτ φοβούνται μην χάσουν το σκηλάδικο τις εβδομάδας?
* Ξέρετε ότι την προτάση με αριθμό "προ(κ)το-κόλου" 4655/478/648/8 την έχει κάνει η νεολαία της ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ/ΚΚΕ και όχι κάποιοι που ενδιαφέρονται για το μέλλον τους, και κατα συνέπεια για το δικό μας;

Πέρα από την πλάκα όμως ( αν και εμένα δεν με κάνουν να γελάω τα παραπάνω), θα σας μεταφέρω κάτι όπως το άκουσα από 2 φίλους από τη ΣΛΟΒΑΚΙΑ που τους ήξερα πριν έρθουν Ελλάδα, για εράσμους!
-Ωραίο πανεπιστήμιο, έχουμε ακούσει ότι εδώ τα μαθήματα έχουν κύρος! Για αυτό ήρθαμε... (φυσικά αυτά πρίν πατήσουν στο Ο.Π.Α.)
Ενώ μετά.....
-Γιατί όλοι οι τοίχοι είναι έτσι? Έχει πολύ φασαρία... Και δεν χωράμε κιόλας.... Πως το ανέχεστε?
φυσικά έμαθαν όλα τα καλά μέρη της ελλάδας! Είχαν άπειρο χρόνο, μιας και αποφασίσαν στο ΟΠΑ να έρχονται μόνο για τα απαραίτητα πλέον....
Όσον αφορά τα παραπάνω που αναφέρατε εσείς, δεν έχω γνώμη γιατί δεν έχω ασχοληθεί... Αν και πρέπει πλέον!
Απλά για εμένα το πανεπιστημίο πρέπει να κατεδαφιστεί και σαν κτήριο και σαν οργάνωση! Τα προβήματά του είναι βασικά!

Και τέλος αν και κούρασα, θέλω να το πω και αυτό....
ΜΗΝ ζητάμε μόνο από πρυτάνεις, καθηγητές βοηθούς κτλ! Εμείς όλοι δεν έχουμε κάνει τίποτα για το πανεπιστήμιο που ιδρώσαμε για να μπούμε! 1 επιλογή είχα το τμήμα μας και και έχω ξενερώσει σε βασικά πράγματα.. Πάλι καλά που υπάρχουν καθηγητές και μας θυμίζουν που είμαστε!
Δεν θα είχε πλάκα όταν κάνουν πορεία οι παρατάξεις εναντίων ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ κυβέρνησης, να κάνουν δίπλα τους πορεία, φοιτητές εναντίων των παρατάξεων? Άμα το κανονίσουμε κρατάω και πανό!

Συγνώμη που είμαι off topic αλλά ξύπνησα με νεύρα :lol: και κάτι έπρεπε να κάνω... :) :)
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Sun Apr 06, 2008 1:57 pm

τελικά αποσύρανε την επίμαχη παράγραφο
understracker
Buffer underflow exception
Buffer underflow exception

Προκλητική στάση του ΤΕΕ για τα επαγγελματικά μας δικαιώματα

Post by understracker » Wed Apr 09, 2008 5:07 pm

forums.gr wrote:Μπορείτε να δείτε την κατάπτυστη ανακοίνωση του ΤΕΕ εδώ.

Σας γράφω τα πιο τρανταχτά σημεία:

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ζητά αμέσως συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας κ. Ε. Στυλιανίδη, με αίτημα να αποσυρθεί η απαράδεκτη πρόταση Προεδρικού Διατάγματος για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των τμημάτων Πληροφορικής και Επικοινωνιών, την οποία ενέκρινε το Συμβούλιο Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΣΑΠΕ), στη συνεδρίαση της 2ης Απριλίου 2008, επισημαίνοντας ότι είναι:
  • Ισοπεδωτική ως προς το περιεχόμενο της, αφού καταργεί τη διάκριση του επιστημονικού αντικειμένου.
  • Διαβλητή, ως προς τον τρόπο διαμόρφωσης της αφού ήταν αποτέλεσμα μεθοδευμένων και προσυνεννοημένων διαδικασιών.
  • Αντιπαραγωγική ως προς τις συνέπειες, που θα έχει σε εκπαιδευτικό και επιστημονικό επίπεδο.
[.....]

Επίσης εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΑΠΕ αξιοποίησε την είσοδο στο χώρο της συνεδρίασης μικρής ομάδας 15 φοιτητών ενός από τα 23 ενδιαφερόμενα τμήματα για να τους δώσει διαβεβαιώσεις επί θεμάτων, τα οποία έθεταν μεν οι επισκέπτες αλλά δεν είχε καν εξετάσει η επιτροπή. Εκ των υστέρων ο πρόεδρος επικαλέστηκε τις διαβεβαιώσεις που ο ίδιος είχε δώσει προς τους συγκεκριμένους φοιτητές ως δήθεν "ηθική δέσμευση" του για τη νομιμοποίηση αποφάσεων.

[....]

Αναφορικά με τη διάτρητη πρόταση του ΣΑΠΕ προς το υπουργείο Παιδείας, το ΤΕΕ επισημαίνει ως κινδύνους:
  • Την ισοπέδωση της διάκρισης του επιστημονικού αντικειμένου των αποφοίτων 23 τμημάτων σε τεχνολογίες αιχμής
  • Τη δυνατότητα διεκδίκησης επαγγελματικών δικαιωμάτων σε κρίσιμα θέματα που αφορούν ενδεικτικά την ασφάλεια και τις επικοινωνίες, αποφοίτων από τμήματα που ακόμα και εκ του τίτλου τους είναι φανερό ότι δεν έχουν καμία σχέση με αυτά.
  • Την απαξίωση του ρόλου των Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας και μάλιστα των πλέον περιζήτητων από τους υποψηφίους, με την εξάλειψη οποιασδήποτε διαφοράς σε επίπεδο επαγγελματικού δικαιώματος.
Το ΤΕΕ ζητάει:
  • Να μην υπογραφεί από τον υπουργό το εν λόγω ΠΔ
  • Να αντιμετωπιστεί το θέμα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από επιτροπή με συμμετοχή του ΤΕΕ στη βάση του πραγματικού αντικειμένου των τμημάτων (η τουλάχιστον ομοειδών τμημάτων), όπως συμβαίνει σε όλα τα άλλα τμήματα
  • Να κληθεί να δώσει εξηγήσεις ο πρόεδρος του ΣΑΠΕ, για την πρωτοφανή στάση.
Το ΤΕΕ εκφράζει την ανησυχία του:
  • Για τις μεθοδεύσεις και προσυνεννοήσεις σε ένα επιστημονικό όργανο όπως το ΣΑΠΕ
  • Το ενδεχόμενο η ισοπέδωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων μεταξύ τμημάτων 5ετούς και 4ετούς διάρκειας διαφορετικού αντικειμένου, να αποτελεί πρόκριμα για τα θέματα των αποφοίτων ΤΕΙ ή και ακόμη των αποφοίτων 3ετών σπουδών ή και ΚΕΣ
  • Για το πλήγμα που προκαλείται στην αξιοπιστία της λειτουργίας ενός θεσμού, όπως το ΣΑΠΕ
Το ΤΕΕ προχωράει στις ακόλουθες ενέργειες:
  • Ζητάει συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για το θέμα
  • Καλεί σε συνάντηση τους προέδρους των 9 τμημάτων ΤΠΕ των Πολυτεχνείων της χώρας και τους πρυτάνεις/κοσμήτορες των Πολυτεχνείων
  • Καλεί σε ενημέρωση τους φοιτητικούς συλλόγους των 9 τμημάτων ΤΠΕ των Πολυτεχνείων της χώρας
  • Ενημερώνει όλους τους μηχανικούς υπουργούς, βουλευτές, γενικούς γραμματείς επί του θέματος.
Το θέμα είναι εξαιρετικά σημαντικό και θα πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα!

Προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων μας!
Προκλητική στάση του ΤΕΕ για τα επαγγελματικά μας δικαιώματα
[*]Ευτυχισμένος δεν είναι αυτός που έχει ο,τι θέλει, αλλά αυτός που θέλει ο,τι έχει!
[*]The luckiest man who walks on this earth is the one who finds... true love!
[*] An Angel in my arms!
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”