Κατάληψη

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Locked

Είστε ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της κατάληψης στο ΟΠΑ

ΥΠΕΡ
38
28%
ΚΑΤΑ
96
72%

Total votes: 134
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by crash_override » Mon Feb 12, 2007 5:54 pm

Από το site της ΠΑΣΠ:

Η Γενικη Συνελευση του Σ.Φ. ΑΣΟΕΕ που πραγματοποιηθηκε σημερα Δευτερα 12 Φεβρουαριου αποφασισε συνεχιση της ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ μεχρι και τη Τριτη 20 Φεβρουαριου όταν και θα πραγματοποιηθει νεα Γενικη Συνελευση και συμμετοχη στο Πανεκπαιδευτικο συλλαλητηριο την Τεταρτη14 Φεβρουαριου.

Τα αποτελεσματα ηταν:

Πλαισιο Συντονιστικης Επιτροπης Καταληψης: 552
Λευκο: 11

Οπότε....καλό Πάσχα!!!!!!
What to say man...what to say....
Kandy_Kandy
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by Kandy_Kandy » Mon Feb 12, 2007 6:03 pm

Δεν μου λέτε με αυτή την τρόπη των πραγμάτων τώρα αρχίζει να κινδυνεύει και το εαρινό εξάμηνο; Τι λέχθηκε στην Συνέλευση;
The Grand essentials of happiness are: something to do, something to love, and something to hope for.
debbie
Gbyte level
Gbyte level

Post by debbie » Mon Feb 12, 2007 6:51 pm

Όσον αφορά την πρώτη ερώτηση έχω ακούσει οτι το αν χάσουμε ή οχι το εαρινό θα εξαρτηθεί από την απόφαση που θα πάρει το πρυτανικό συμβούλιο...δεν ξέρω βέβαια κατά ποσο αληθεύει απλά το γράφω για κάθε ενδεχόμενο...αν είμαι λάθος ας με διορθώσει όποιος ξέρει κάτι πιο σίγουρα... :roll:

Όσο για την δεύτερη ερώτηση δυστυχώς δεν ξέρω ούτε κι εγώ... :???:
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by sandra » Mon Feb 12, 2007 7:17 pm

Το εαρινό εξάμηνο δεν ξεκινά στις 26?Από τώρα το καταδικάζουμε? :-( :cry: :cry: Πού θα πάει αυτή η κατάσταση?
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Mon Feb 12, 2007 7:28 pm

προφανώς θα προσπαθήσουν να σώσουν το χειμερινό πρώτα. και στο di ήδη σκέφονται να το κόψουν το εαρινό κι ότι σώσουν από το χειμερινό
debbie
Gbyte level
Gbyte level

Post by debbie » Mon Feb 12, 2007 7:32 pm

Δυστυχώς το εαρινό εξάμηνο δεν είναι σίγουρο οτι θα ξεκινήσει στις 26 Φεβρουαρίου...καθώς όπως έμαθα η ΠΑΣΠ είναι πιθανό (και όχι σίγουρο ακόμα)στην επόμενη γενική συνέλευση να μην πάρει θέση υπέρ κατάληψης που σημαίνει οτι ενδέχεται να γράψουμε εξεταστική :roll: (αυτό το λέω σύμφωνα με μία απόφαση αν θυμάμαι καλά του πρύτανη να παρατείνει ένα μήνα το εξάμηνο αν σταματήσουν οι καταλήψεις για να γίνουν κάποιες αναπληρώσεις και να μη χαθεί η εξεταστική) ,ανάλογα πάντα με τις αποφάσεις του πρυτανικού συμβουλίου.Άρα αυτό σημαίνει οτι δεν είναι τπτ σίγουρο για το άλλο εξάμηνο... :-(
Αν λέω κάτι λάθος ή έχω παρερμηνεύσει κάτι όλες οι διορθώσεις καλοδεχούμενες... :)
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Mon Feb 12, 2007 8:44 pm

ΠΟΤΕ πρόκειται να συνεδριάσει το πρυτανικό συμβούλιο;

Να κάνουμε και μεις ένα πρόγραμμα για τις ζωές μας...
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
debbie
Gbyte level
Gbyte level

Post by debbie » Mon Feb 12, 2007 8:48 pm

shodanjr_gr wrote:ΠΟΤΕ πρόκειται να συνεδριάσει το πρυτανικό συμβούλιο;

Να κάνουμε και μεις ένα πρόγραμμα για τις ζωές μας...
Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό...
Το πιθανότερο είναι πάντως να συνεδριάσει όταν τελειώσουν οι κινητοποιήσεις και η κατάληψη στη σχολή,έτσι θα μάθουμε κι εμείς επιτέλους τι θα γίνει...
nantia_86
Venus Former Team Member

Post by nantia_86 » Mon Feb 12, 2007 8:54 pm

Βλέποντας πάντως και τη συμμετοχή στη ΓΣ μπορεί να καταλάβει κανείς πόσο μαζική είναι η αντίδραση των φοιτητών. Την προπροηγούμενη φορά ψήφισαν περίπου 1000 υπέρ της κατάληψης, την προηγούμενη 700 και τώρα 500 ... Ωραία κλιμάκωση των κινητοποιήσεων...
Κι επειδή ήμουνα για λίγο στη ΓΣ απλά να πω ότι ήταν ελεεινό να προσπαθούν κάποιοι από τους παράγοντες των φοιτητικών παρατάξεων να ρητορεύσουν σε ένα απαθές κοινό που σε πολλές περιπτώσεις είχε γυρίσει και την πλάτη. Πραγματικά εγώ θα ξενέρωνα αν έβλεπα τέτοιο ακρωατήριο.
By the way, στην προσπάθεια να μαζευτεί και ο κόσμος, η ΓΣ ξεκίνησε 3 παρα 10.
Καλύτερα να κάνεις κάτι που τελικά μπορεί ν'αποδειχτεί ότι ήταν και λάθος, παρά να μετανιώσεις που δεν το έκανες...
Image
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Mon Feb 12, 2007 9:15 pm

Καλά, αφού αποφασίστηκε και πάλι κατάληψη μέχρι της 20 Φεβρουαρίου δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για το μέλλον του εξαμήνου. Όσο για τον πρύτανη θεωρώ ότι λειτουργεί με τρόπο κατώτερο των περιστάσεων. Τι πάει να πεί να γίνει 1 εβδομάδα μάθημα και 3 εβδομάδες εξεταστική; Έλεος.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: PhD

Post by TaRaNTuLa » Mon Feb 12, 2007 9:50 pm

560 άτομα στη ΓΣ, 3 παρά να ξεκινάει η ΓΣ, ενώ ήταν προγραμματισμένη για να ξεκινήσει στη 1... Σοβαρευτείτε πια!
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Mon Feb 12, 2007 10:32 pm

Εγω αυτο που εχω καταλαβει τελικα μετα απο τοσο καιρο να και το ελεγα απο την αρχη των καταληψεων, ειναι τα εξης.

1. Η εξεταστικη δε χανεται, μετεφερεται (αχα καλο εεε)

2. Το εξαμηνο δε χανεται μονο συρρικνωνεται (αχα καλο εεε)

3. Η διασφαλιση του εξαμηνου ειναι δεδομενη (του χειμερινου ομως μονο)

4. Το εαρινο δε χανεται, αφου θα δωσουμε σιγουρα το σεπτεβρη εστω 1 φορα.

Με τις υγειες μας! :)

ΥΓ. Εγω παντως σε κατι φιλους μου που ψηφιζανε υπερ χαβαλεδιαρικα στην αρχη, ενω τους ελεγα οτι δε θα εχει καλο τελος ετσι και ξεκινησει αυτη η ιστορια με τις καταληψεις, τωρα θα τους κανω ενα remix του Λεβεντη με το "καποια ζωα δεν με πιστευανε, καποια ζωα δεν με πιστευανε, τωρα θα με πιστεψουν, ευτυχως και τα ζωα..." και θα τους το παιζω στο repeat.
Manousos
byte level
byte level

Post by Manousos » Mon Feb 12, 2007 10:46 pm

TaRaNTuLa wrote:560 άτομα στη ΓΣ, 3 παρά να ξεκινάει η ΓΣ, ενώ ήταν προγραμματισμένη για να ξεκινήσει στη 1... Σοβαρευτείτε πια!
Το οτι ειναι λίγα άτομα οφείλεται από ότι άκουσα στο ότι κάθε φορά η ΔΑΠ αποχωρεί οπότε έχουν σίγουρο το αποτέλεσμα και πολλοί δεν κάθονται να ψηφίσουν. Το ότι άργησε να ξεκινήσει πάλι οφείλεται στο ότι αρκετοί έρχονται στο τέλος απλώς για να ψηφίσουν, οπότε ξεκίνησε η ΓΣ πιο αργά για να παρακολουθήσουν και αυτοί την ΓΣ
debbie
Gbyte level
Gbyte level

Post by debbie » Mon Feb 12, 2007 11:25 pm

Μετά απο τα σημερινά αποτελέσματα τι λέτε οτι θα γίνει τελικά??Αν γίνει εξεταστική πότε θα γίνει και πως θα γίνουν τα μαθήματα που δεν έχουμε κάνει??Γιατί αν τελικά γίνουν τα μαθήματα το επόμενο εξάμηνο θα πάει πίσω...Υπάρχει καμία πιθανότητα να γίνουν μόνο αναπληρώσεις και να συνεχιστεί κανονικά το επόμενο εξάμηνο και να γράψουμε αυτήν την εξεταστική τον Σεπτέμβριο??? :roll: :?:
nantia_86
Venus Former Team Member

Post by nantia_86 » Mon Feb 12, 2007 11:55 pm

Manousos wrote:
TaRaNTuLa wrote:560 άτομα στη ΓΣ, 3 παρά να ξεκινάει η ΓΣ, ενώ ήταν προγραμματισμένη για να ξεκινήσει στη 1... Σοβαρευτείτε πια!
Το οτι ειναι λίγα άτομα οφείλεται από ότι άκουσα στο ότι κάθε φορά η ΔΑΠ αποχωρεί οπότε έχουν σίγουρο το αποτέλεσμα και πολλοί δεν κάθονται να ψηφίσουν. Το ότι άργησε να ξεκινήσει πάλι οφείλεται στο ότι αρκετοί έρχονται στο τέλος απλώς για να ψηφίσουν, οπότε ξεκίνησε η ΓΣ πιο αργά για να παρακολουθήσουν και αυτοί την ΓΣ
απλά να τονίσω ότι και στις τρεις τελευταίες ΓΣ που αναφέρθηκα η δαπ αποχωρεί άρα αυτοί που φαίνεται να μειώνεται είναι αυτοί που είναι υπέρ της κατάληψης!
Καλύτερα να κάνεις κάτι που τελικά μπορεί ν'αποδειχτεί ότι ήταν και λάθος, παρά να μετανιώσεις που δεν το έκανες...
Image
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Mon Feb 12, 2007 11:57 pm

Θα προσθέσω περισσότερη απαισιόδοξία:
Καταρχάς, ακόμα και αν η ΠΑΣΠ φέρει πλαίσιο στην Γ.Σ. κατά της συνέχισης της κατάληψης (προφανώς για να αποφύγει να κατηγορηθεί αν χαθεί η εξεταστική, πράγμα διόλου απίθανο) αυτό θα διαφέρει από το αντίστοιχο πλαίσιο της ΔΑΠ. Επομένως θα υπάρχουν 3 πλαίσια. Ένα της ΔΑΠ, ένα της ΠΑΣΠ και ένα (ενωμένο) των αριστερών παρατάξεων. Στην περίπτωση αυτή το πιο πιθανό είναι να επικρατήσει το ενωμένο των αριστερών παρατάξεων, δηλαδή η συνέχεια της κατάληψης.
Ποιός σας είπε ότι στο επόμενο εξάμηνο δεν θα γίνουν καταλήψεις; Ο νόμος πλαίσιο θα κατατεθεί την άνοιξη (άκουσα την Γιαννάκου στη ΝΕΤ). Αυτό σημαίνει ότι σίγουρα θα (ξανα)γίνουν καταλήψεις, διάρκειας αρκετών εβδομάδων.
Αυτά που λέει ο πρύτανης (να ξεκινήσει το εαρινό εξάμηνο ένα μήνα μετά) είναι εκτός πραγματικότητας. Αν το εαρινό εξάμηνο ξεκινήσει ένα μήνα μετά και γίνουν και 3 εβδομάδες καταλήψεις (ο νόμος πλαίσιο σίγουρα θα κατατεθεί στη Βουλή την άνοιξη), τότε είναι σαν να λέμε ότι δεν θα υπάρχει εαρινό εξάμηνο. Οπότε καλύτερα να θυσιαστεί το χειμερινό, παρά να χαντακωθεί το εαρινό.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
smoky
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by smoky » Tue Feb 13, 2007 12:31 am

Δηλαδη ας πουμε οτι την αλλη εβδομαδα ληγει η καταληψη... Θα συνεδριασει το πρυτανικο συμβουλιο, θα γινει η εβδομαδα αναπληρωσης, θα βγει νεο προγραμμα και θα δωσουμε εξετασεις ενω σε 1,5 μηνα ειναι και το πασχα;

Απο το καλοκαιρι και μετα καπου χανω την "εικονα" του πανεπιστημιου που ειχα στο μυαλο μου καποτε... :-( :roll:
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc

Post by sudtuwup » Tue Feb 13, 2007 12:36 am

Ποιο πανεπιστημιο, ποια ευρωπη και ποια γραμματα; Ωραιο τραγουδι.
Image
debbie
Gbyte level
Gbyte level

Post by debbie » Tue Feb 13, 2007 12:42 am

smoky wrote:Απο το καλοκαιρι και μετα καπου χανω την "εικονα" του πανεπιστημιου που ειχα στο μυαλο μου καποτε... :-( :roll:
Αυτό συμβαίνει και με μένα αλλά όχι από το καλοκαίρι...από τώρα!!! :cry: :cry: :cry:
smoky
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by smoky » Tue Feb 13, 2007 12:47 am

debbie wrote:
smoky wrote:Απο το καλοκαιρι και μετα καπου χανω την "εικονα" του πανεπιστημιου που ειχα στο μυαλο μου καποτε... :-( :roll:
Αυτό συμβαίνει και με μένα αλλά όχι από το καλοκαίρι...από τώρα!!! :cry: :cry: :cry:
Πρωτοετής;
debbie
Gbyte level
Gbyte level

Post by debbie » Tue Feb 13, 2007 12:49 am

Ναι πρωτοετής...δυστυχώς ή ευτυχώς... :-( :cry:
smoky
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by smoky » Tue Feb 13, 2007 12:51 am

Πραγματικα στεναχωριέμαι περισσότερο για σας που είναι αυτη η πρώτη σας εντύπωση απο Πανεμιστήμιο...
Locked

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”