Πληροφορική Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Feedback

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.

Ποιούς κύκλους επιλέξατε για την απόκτηση του πτυχίου σας?

Δεν έχω αποφασίσει ακόμα είμαι μικρός :P
15
9%
Θα πάρω πτυχίο χωρίς κύκλους
9
5%
(Θεωρητική Πληροφορική) & (Υπολογιστικά Μαθηματικά και Επιστημονικοί Υπολογισμοί)
3
2%
(Συστήματα και Δίκτυα Υπολογιστών) & (Βάσεις Δεδομένων και Διαχείριση Γνώσης)
39
24%
(Πληροφοριακά Συστήματα και Ασφάλεια) & (Επιχειρησιακή Έρευνα και Οικονομικά Πληροφορικής)
40
24%
(Θεωρητική Πληροφορική) & (Συστήματα και Δίκτυα Υπολογιστών)
0
No votes
(Θεωρητική Πληροφορική) & (Πληροφοριακά Συστήματα και Ασφάλεια)
3
2%
(Θεωρητική Πληροφορική) & (Βάσεις Δεδομένων και Διαχείριση Γνώσης)
9
5%
(Θεωρητική Πληροφορική) & (Επιχειρησιακή Έρευνα και Οικονομικά Πληροφορικής)
5
3%
(Συστήματα και Δίκτυα Υπολογιστών) & (Πληροφοριακά Συστήματα και Ασφάλεια)
9
5%
(Συστήματα και Δίκτυα Υπολογιστών) & (Επιχειρησιακή Έρευνα και Οικονομικά Πληροφορικής)
4
2%
(Συστήματα και Δίκτυα Υπολογιστών) & (Υπολογιστικά Μαθηματικά και Επιστημονικοί Υπολογισμοί)
0
No votes
(Πληροφοριακά Συστήματα και Ασφάλεια) & (Βάσεις Δεδομένων και Διαχείριση Γνώσης)
20
12%
(Πληροφοριακά Συστήματα και Ασφάλεια) & (Υπολογιστικά Μαθηματικά και Επιστημονικοί Υπολογισμοί)
0
No votes
(Βάσεις Δεδομένων και Διαχείριση Γνώσης) & (Επιχειρησιακή Έρευνα και Οικονομικά Πληροφορική)
5
3%
(Βάσεις Δεδομένων και Διαχείριση Γνώσης) & (Υπολογιστικά Μαθηματικά και Επιστημονικοί Υπολογισμοί)
1
1%
(Επιχειρησιακή Έρευνα και Οικονομικά Πληροφορικής) & Υπολογιστικά Μαθηματικά και Επιστημονικοί Υπολογισμοί)
3
2%

Total votes: 165
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Πληροφορική Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Feedback

Post by shodanjr_gr » Mon Jun 15, 2009 6:20 pm

Προσωπικά μ'αρέσει το σύστημα που υπάρχει σε πολλά μαθήματα Αμερικάνικων Πανεπιστημίων.

Πολλά projectakia μέσα στο εξάμηνο (4-5) καθένα με βαρύτητα 10% πάνω στο βαθμό, ένα τελικό project με βαρύτητα 20% , ένα midterm quiz με βαρύτητα γύρω στο 15% και ένα τελικό quiz με άλλο 15% βαρύτητα. Αυτά αλλάζουν βέβαια (πχ έχω δει μαθήματα με περισσότερα projects και χωρίς final κλπ).

Ο φοιτητής έτσι ασχολείται με το μάθημα καθ'όλο το εξάμηνο και όχι μόνο τον τελευταίο μήνα. Οι εργασίες μετράνε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, και δίνουν ουσιαστική hands-on εμπειρία (σε όλο το εύρος του μαθήματος και όχι σε κομμάτι του μόνο).

Το πρόβλημα είναι ότι για να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο:

α) Δεν γίνεται ο κάθε φοιτητής να παίρνει 10 μαθήματα το εξάμηνο, ούτε να την βλέπει τη σχολή ως "part-time" δραστηριότητα.
β) Απαιτείται ΟΡΓΑΝΩΣΗ από πλευράς των καθηγητών, και συντονισμός ως προς τις προθεσμίες των εργασιών.
γ) Πρέπει να γίνεται ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ εξέταση στα projects, και όχι 2-3 λεπτάκια "ξεσκόνισμα" ανά ομάδα.
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Mon Jun 15, 2009 6:32 pm

...το έχω ζήσει το σύστημα αυτό (1983-84) και πιστεύω ότι είναι υπερβολικά εντατικοποιημένο. Μερικές φορές ίσως ακόμη και απάνθρωπο. Κάποιοι (μεταπτυχιακοί) συμφοιτητές μου έπαιρναν χάπια ("ups") για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στη διαρκή πνευματική εγρήγορση που απαιτείτο.

Δ. Γκρ.
eos_expert
bit level
bit level

Post by eos_expert » Mon Jun 15, 2009 6:35 pm

redlabel++
Όντως, θα καταλήξουμε να παίρνουμε αναβολικά στο τέλος :lol:
h4wk
Gbyte level
Gbyte level

Post by h4wk » Mon Jun 15, 2009 6:38 pm

ups?
http://en.wikipedia.org/wiki/Uninterrup ... wer_supply λογικό ακούγεται :-p
νομίζω πάντως οτι γενικά υπερβάλετε όλοι....υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι στραβά στη σχολή μας αλλα δε νομίζω οτι η αντιγραφή φταίει γι΄αυτό ή για το επίπεδο της σχολής μας ή για το επίπεδο των φοιτητών μας

το θέμα είναι γιατί δεν υπερτερούμε σα σχολή πληροφορικής απο του πειραιά,απο του καποδιστριακού,απο τους μηχανικούς πληροφορικής του πολυτεχνείου;
τι καλύτερο κάνουν αυτές οι σχολές;
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by barbarosa » Mon Jun 15, 2009 6:57 pm

h4wk wrote: το θέμα είναι γιατί δεν υπερτερούμε σα σχολή πληροφορικής απο του πειραιά,απο του καποδιστριακού,απο τους μηχανικούς πληροφορικής του πολυτεχνείου;
τι καλύτερο κάνουν αυτές οι σχολές;
Πως μπορεις να εισαι σιγουρος γι αυτο που λες?
The grass is always greener on the other side? Δεν νομιζω...
h4wk
Gbyte level
Gbyte level

Post by h4wk » Mon Jun 15, 2009 7:25 pm

δεν είμαι σίγουρος...υποθέτω οτι είμαι χειρότερος για να μπορέσω να γίνω καλύτερος

σίγουρα η κάθε σχολή θα έχει τα καλά της και τα κακά της.
επίσης είμαι αρκετά σίγουρος πως ακόμα και αν είμαστε καλύτερη σχολή απο τις παραπάνω δεν είμαστε με διαφορά
η σχολή μας δεν είναι στις 100-200-300-500 καλύτερες σχολές
κάποτε ήταν.γιατί;

οι του παπεί νομίζουν οτι είναι οι καλύτεροι,οι του έκπα νομίζουν οτι είναι οι καλύτεροι,οι του εμπ νομίζουν οτι είναι οι καλύτεροι.
Το ίδιο και οι της ασοεε.Το γεγονός πιστεύω είναι πως όλοι λίγο πολύ είμαστε ψώνια και θέλουμε να λέμε οτι ανήκουμε στη καλύτερη σχολή,στο καλύτερο τμήμα.

Γιατί;
γιατί είναι καλύτερη;
πείσε με (γενικά το λέω)
δώσε μου αποδείξεις (χωρίς τον ευαγγελάτο (με τα αδύναμα χέρια :) ))
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Mon Jun 15, 2009 7:28 pm

h4wk wrote:οι του παπεί νομίζουν οτι είναι οι καλύτεροι,οι του έκπα νομίζουν οτι είναι οι καλύτεροι,οι του εμπ νομίζουν οτι είναι οι καλύτεροι. Το ίδιο και οι της ασοεε.Το γεγονός πιστεύω είναι πως όλοι λίγο πολύ είμαστε ψώνια και θέλουμε να λέμε οτι ανήκουμε στη καλύτερη σχολή,στο καλύτερο τμήμα.
Συ είπας. :)

Δ. Γκρ.
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level

Post by barbarosa » Mon Jun 15, 2009 7:34 pm

Γενικα οι ανθρωποι το εχουν αυτο να θελουν να ειναι οι καλυτεροι η να ανηκουν σε καποιο group elite.
Σκοπος ειναι να αποκομισουμε οσο το δυνατον περισσοτερα απο τη σχολη μας η οποια μας δινει μεν μια κατευθυνση αλλα το τι θα κανει ο καθενας στη ζωη του και ποσο καλος θα ειναι λιγο εξαρταται απο την σχολη του(ΠΑΠΕΙ,ΑΣΟΕΕ,Πολυτεχνειο,ΤΕΙ).
Εξαρταται απο τον ιδιο.

Με το να προσπαθουμε να γινουμε εμεις καλυτεροι θα καλυτερευσει η σχολη μας.
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Tue Jun 16, 2009 12:10 am

h4wk wrote:γιατί είναι καλύτερη;
Προφανώς και δεν είναι η καλύτερη. Οι χαρακτηρισμοί "καλύτερη" και "χειρότερη", από τη στιγμή που αφορούν ελληνικό Πανεπιστήμιο, είναι για λαϊκή κατανάλωση και μόνο...

Επί του θέματος συμφωνώ λίγο - πολύ με τον shodanjr_gr (περισσότερα project καθ' όλη τη διάρκεια του εξαμήνου με μεγαλύτερη βαρύτητα στον τελικό βαθμό). Όσο για την αντιγραφή, αν πραγματοποιείται αυστηρότερη επιτήρηση, έχουμε λύσει ένα πολύ μεγάλο μέρος του προβλήματος...
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Tue Jun 16, 2009 2:55 am

Ναι αυτο ειναι το σωστο πολλα projects σε καθε μαθημα ετσι ωστε καποιος φοιτητης να ειναι αναγκασμενος να θυσιασει την ιδια την εννοια της ζωης για να παρει το πτυχιο. Μετα λιγα χρονακια ακομα θυσιων για μεταπτυχιακα, λιγα ακομα για να παρει μια καλη θεση στη δουλεια και να ανεβει στην ιεραρχια ωστε να εχει λεφτα να ξοδευει...και μετα στα 80(αν ζει) να αναπολει τοτε που ηταν 3 χρονων και ζουσε την ιδια τη ζωη
καπως ετσι παει, απο το δημοτικο που ξεκινανε οι ξενες γλωσσες και χιλια 2 ακομα αυτο που σου ζητανε ειναι να κανεις λιγη υπομονη και ολα μετα θα ειναι ωραια. Μονο που μετα θα εχεις λουμπαγκο και θα ζεις με μια σακουλα χαπια στην πολυθρονα βλεποντας τηλεοραση στα 80 σου, οποτε δεν θα μπορεις να κανεις και πολλα
dexter
Venus Former Team Member

Post by dexter » Tue Jun 16, 2009 3:07 am

εγώ πιστεύω ότι το κύριο και πιο σημαντικό πρόβλημα της σχολής είναι οι απαιτήσεις από τους καθηγητές σε ποσότητα και ποιότητα είναι πολύ υψηλότερες από αυτά που αυτοί μας προσφέρουν ως δάσκαλοι και από τα εργαλεία που έχουμε στην διαθεσή μας(τα οποία είναι πρωτόγονα..)
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level

Post by ~~Wind~~ » Tue Jun 16, 2009 10:23 am

@WoLfeN Ilic

Νομίζω ότι έχεις δίκιο, κι αυτός εδώ στα club ήταν κάθε μέρα
εμένα μου είπε ότι μετά πήγαινε after στα μπουζούκια
αλλά να σου πω την αλήθεια το βρίσκω υπερβολικό το δεύτερο

Image

Πέρα από την πλάκα, σημασία έχει ο στόχος σου. Αν θες να γίνεις επιστήμονας, να ερευνήσεις στο πεδίο σου και να εμβαθύνεις στον τομέα σου
τότε θα κάνεις θυσίες. Αν πάλι έχεις καμιά έτοιμη δουλειά ή θες να ξεμπερδεύεις, οκ κάντο.
ImageImage
Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Tue Jun 16, 2009 11:01 am

Προς αυτούς που θέλουν να βελτιώσουν τη σχολή ανεβάζοντας το επίπεδό της :

Ορίστε ένα παράδειγμα ανθρώπου που θα συναντήσετε απέναντί σας. Οπότε ...
WoLfeN Ilic wrote:αι αυτο ειναι το σωστο πολλα projects σε καθε μαθημα ετσι ωστε καποιος φοιτητης να ειναι αναγκασμενος να θυσιασει την ιδια την εννοια της ζωης για να παρει το πτυχιο. Μετα λιγα χρονακια ακομα θυσιων για μεταπτυχιακα, λιγα ακομα για να παρει μια καλη θεση στη δουλεια και να ανεβει στην ιεραρχια ωστε να εχει λεφτα να ξοδευει...και μετα στα 80(αν ζει) να αναπολει τοτε που ηταν 3 χρονων και ζουσε την ιδια τη ζωη
-------------

Γιατί έχει περάσει η νοοτροπία ότι στο Πανεπιστήμιο μπήκαμε για να χαλαρώσουμε ? Είναι σοβαρό λάθος του σχολείου, που αντί να σου λένε τα πράγματα όπως θα έπρεπε, σου λένε ότι "δούλευε τώρα και μετά που θα μπεις θα περνάς """φοιτητική ζωή"""" και κότα ". Και έτσι διαιωνίζεται μια κάστα ανθρώπων που νομίζουν ότι το Πανεπιστήμιο θα έπρεπε να είναι καφενείο : "Πάμε, λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του, το συζητάμε, τελειώνουμε και τον καφέ, και φεύγουμε (μπορεί να παίξουμε και κανα χαρτάκι)"

Κύριοι, εδώ είσατε για να δουλέψετε. "Ανώτερη Εκπαίδευση" λέει ffs !!! :smt013 Αν θέλατε χαλαρή ζωή, μάλλον θα έπρεπε να είχατε κάνει κάτι άλλο, όχι να μπείτε στο Πανεπιστήμιο επειδή ήθελε η μαμά κι ο μπαμπάς να δουν το καμάρι τους φοιτητή. Ξυπνήστε, πριν να είναι αργά. Αν σας είχε φανεί απαιτητικό το σχολείο, το Πανεπιστήμιο πρέπει να το νιώθετε να σας ξεζουμίζει (κι αν σας αρέσει, ξαναλέω). Εξ ορισμού είναι ένα κλικ δυσκολίας πιο πάνω !

---------------

Τις προάλλες είχε αναφερθεί από κάποιον ότι το 20% που μπαίνει στη σχολή δεν ενδιαφέρεται για το πτυχίο. Και τότε σας φάνηκε περίεργο. Εγώ θα πω κάτι άλλο: Είστε σίγουροι ότι δεν είναι υπερδιπλάσιο αυτού? Γιατί αν δε με γελούν τα μάτια μου, εγώ αυτό βλέπω. Ελάχιστοι είναι αυτοί που είναι συνειδητοποιημένοι για το τι ζητάει το Πανεπιστήμιο (ακόμη κι ας μην έχουμε καταφέρει να βρουν τον τρόπο δουλειάς που τους ταιριάζει) Προσωπικά θεωρώ πως το ποσοστό των "by the way" φοιτητών είναι >>50%

-----------

Καλά λένε ότι το Πανεπιστήμιο είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας. Όταν έρχονται κάποιοι και σου λένε
"να αλλάξουν τα πράγματα, να γίνουν πιο καλά, πιο σωστα, να ανεβάσουμε το επίπεδο"
η απάντησή τους θα είναι
"άστο εκεί που είναι ρε φίλε μπας και πάρουμε κανα πτυχίο ποτέ!"

Least-Effort dudes, υποκλίνομαι :smt012
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Tue Jun 16, 2009 11:21 am

Εστι ακριβως.Μεγαλη ευθυνη εχει το σχολειο σε αυτο. :smt023
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Tue Jun 16, 2009 11:43 am

Τα άκρα ποτέ δεν είναι καλά. Δεν είναι λογικό να είσαι σε ένα πανεπιστήμιο στο οποίο το πτυχίο μπορείς να το πάρεις με 1 ώρα διάβασμα το εξάμηνο, αλλά δεν είναι λογικό να είσαι και σε ένα πανεπιστήμιο το οποίο να απαιτεί 18 ώρες διάβασμα την μέρα. Το ένα ουσιαστικά είναι χάσιμο χρόνου, το άλλο καταλήγει να παράγει μηχανές. Πρέπει να σε πιέζει, αλλά σε βαθμό που στα 18-22 σου θα έχεις χρόνο για προσωπική ζωή/άλλα ενδιαφέροντα.
Μην ξεχνάμε ότι(απ'όσα ξέρω από τον αδερφό μου ή άλλους που έχουν κάνει αίτηση/έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό), τα μεγάλα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται, εκτός από το να ξέρεις 10000000 πράγματα στο αντικείμενό σου(φοιτητής), και για το να έχεις και άλλα χόμπυ ή ενδιαφέροντα(άνθρωπος).

Από κει και πέρα, θεωρώ ότι το τμήμα μας, δεν ανήκει σε καποιο από τα άκρα, αλλά είναι πιο κοντά στο να είναι "χαλαρό"(πιστεύω ότι θα μπορούσε να αυξηθεί η ύλη σε αρκετά μαθήματα ή να γίνονται πιο σωστά πράγματα σε κάποια άλλα). Οπότε μάλλον θα ψηφίζα σε ελαφριά αύξηση του volume.
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Tue Jun 16, 2009 11:53 am

Punisher++

@Wolfen Ilic, όταν σπουδάζεις, πρώτη σου προτεραιότητα πρέπει να είναι το πανεπιστήμιο. Στην τελική, όταν γουστάρεις αυτό που σπουδάζεις, οι εργασίες και τα projects δεν είναι αγγαρεία.

Αν εσύ θεωρείς ότι αυτή τη στιγμή, στην κατάσταση την οποία είναι η σχολή και το πρόγραμμά της, πιέζεσαι ιδιαίτερα για να τα βγάλεις πέρα (οπότε και τα έξτρα project θα σου "καταργήσουν" την έννοια της προσωπικής ζωής), τότε μήπως δεν έπρεπε να είχες μπει εδώ εξαρχής;

Και ξανά, Punisher++.
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Tue Jun 16, 2009 11:57 am

~~Wind~~ wrote:@WoLfeN Ilic

Νομίζω ότι έχεις δίκιο, κι αυτός εδώ στα club ήταν κάθε μέρα
εμένα μου είπε ότι μετά πήγαινε after στα μπουζούκια
αλλά να σου πω την αλήθεια το βρίσκω υπερβολικό το δεύτερο

Image

Πέρα από την πλάκα, σημασία έχει ο στόχος σου. Αν θες να γίνεις επιστήμονας, να ερευνήσεις στο πεδίο σου και να εμβαθύνεις στον τομέα σου
τότε θα κάνεις θυσίες. Αν πάλι έχεις καμιά έτοιμη δουλειά ή θες να ξεμπερδεύεις, οκ κάντο.
και ανακαλυψε και την ατομικη βομβα
αλλα ξεχασα ηταν επιστημονας και οι επιστημονες ειναι απλα επιστημονες δεν ευθυνονται αν αυτο που ανακαλυπτουν προκαλει κατι κακο. Ενας επιστημονας πρεπει απλα να ανακαλυπτει πραγματα και να μην εχει καμια πολιτικη σκεψη

Punisher αν εσυ μπηκες στο πανεπιστημιο για να γινεις επιστημονας ,με γεια σου με χαρα σου, εγω μπηκα γιατι ειδα δουλευοντας πριν καν παω πανεπιστημιο οτι χωρις ενα πτυχιο της προκοπης, μια ζωη θα σε ταιζει η μαμα σου και ο μπαμπας σου. Αν θες να ζησεις μονος σου και να στηριχτεις στα ποδια σου, τοτε ή θα παρεις ενα πτυχιο ή θα δουλευεις 2 δουλειες 8ωρες για να βγαλεις τα προς το ζην.
Και οσο για αυτο που ειπες οτι ειμαστε στο πανεπιστημιο για να δουλεψουμε, πρεπει πρωτα να ρωτησεις τον εαυτο σου "για ποιον να δουλεψουμε" και μετα να βαλεις την προστακτικη.

Οσο για το τελευταιο οτι το πανεπιστημιο ειναι μικρογραφια της κοινωνιας στο οποιο συμφωνω κιολας, ενα θα πω: Η Αμερικη εχει τα καλυτερα πανεπιστημια, αλλα δεν ακουσα κανεναν να εκθειαζει την κοινωνια και το κρατος της

Προτιμω να εχω 10 "τεμπεληδες" που να εχουν καποια στοιχειωδη πολιτικη σκεψη και να μην αφηνουν να τους καβαλαει κανεις, παρα 1 επιστημονα που δε θα γνωριζει καν τι σημαινει πολιτικη σκεψη και απλα θα παραγει εργο και εφευρεσεις χωρις να ρωταει καν το γιατι.
Το διπολο δεν το βαζω εγω, μονο του εχει μπει εδω και αρκετο καιρο
shodanjr_gr wrote: @Wolfen Ilic, όταν σπουδάζεις, πρώτη σου προτεραιότητα πρέπει να είναι το πανεπιστήμιο. Στην τελική, όταν γουστάρεις αυτό που σπουδάζεις, οι εργασίες και τα projects δεν είναι αγγαρεία.
Επειδη εμενα μου αρεσει για παραδειγμα ο προγραμματισμος, δεν σημαινει οτι ειμαι ρομποτακι και χαιρομαι απλα να γραφω οτι προγραμμα μου ζηταει καποιος.
h4wk
Gbyte level
Gbyte level

Post by h4wk » Tue Jun 16, 2009 12:01 pm

Εγώ συμφωνώ με τον μάριο πάντως.

δέν είναι δυνατό να έχουν όλα τα μαθήματα project.

ας αυξηθούν λίγο τα μαθήματα με τα project απο άποψη ποιότητας,ποσότητας
και το ποιότητα το εννοώ με πολλές έννοιες και δυστυχώς δε προλαβαίνω να το αναλύσω τώρα γιατί δε θα προλάβω να φτάσω στη σχολή για να γράψω

στη τελική αν είναι να είναι 36 μαθήματα εκ των οποίων τα 30 με βαρβάτα project κόψτε το κ*** σας (δε αναφέρομαι συγκεκριμένα) να βγαίνουμε κι εμείς με master ;)
Last edited by Bloody Mary on Tue Jun 16, 2009 12:40 pm, edited 1 time in total.
Reason: bad language
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Tue Jun 16, 2009 12:08 pm

WoLfeN Ilic wrote:
~~Wind~~ wrote: Πέρα από την πλάκα, σημασία έχει ο στόχος σου. Αν θες να γίνεις επιστήμονας, να ερευνήσεις στο πεδίο σου και να εμβαθύνεις στον τομέα σου
και ανακαλυψε και την ατομικη βομβα
αλλα ξεχασα ηταν επιστημονας και οι επιστημονες ειναι απλα επιστημονες δεν ευθυνονται αν αυτο που ανακαλυπτουν προκαλει κατι κακο. Ενας επιστημονας πρεπει απλα να ανακαλυπτει πραγματα και να μην εχει καμια πολιτικη σκεψη
Το καθισιό, το ξήσιμο, το "χαλαραααααααά" και οι πασιέτζες στο υπόγειο σου βελτιώνουν την πολιτική σκέψη; Τότε η σχολή μας είναι γεμάτη από μελλοντικούς ηγέτες!
Punisher αν εσυ μπηκες στο πανεπιστημιο για να γινεις επιστημονας ,με γεια σου με χαρα σου, εγω μπηκα γιατι ειδα δουλευοντας πριν καν παω πανεπιστημιο οτι χωρις ενα πτυχιο της προκοπης, μια ζωη θα σε ταιζει η μαμα σου και ο μπαμπας σου. Αν θες να ζησεις μονος σου και να στηριχτεις στα ποδια σου, τοτε ή θα παρεις ενα πτυχιο ή θα δουλευεις 2 δουλειες 8ωρες για να βγαλεις τα προς το ζην.
Και οσο για αυτο που ειπες οτι ειμαστε στο πανεπιστημιο για να δουλεψουμε, πρεπει πρωτα να ρωτησεις τον εαυτο σου "για ποιον να δουλεψουμε" και μετα να βαλεις την προστακτικη.
Το πτυχίο πρέπει να έχει αξία. Να πιστοποιεί τη γνώση. Ένα πτυχίο που βγαίνει στο "χαλαρό" δεν έχει μεγάλη αξία.
Οσο για το τελευταιο οτι το πανεπιστημιο ει
ναι μικρογραφια της κοινωνιας στο οποιο συμφωνω κιολας, ενα θα πω: Η Αμερικη εχει τα καλυτερα πανεπιστημια, αλλα δεν ακουσα κανεναν να εκθειαζει την κοινωνια και το κρατος της
Εγώ το εκθειάζω. Πιο οργανωμένο κράτος από το δικό μας, περισσότερο σκεπτόμενη κοινωνία από τη δικιά μας (Ω ναι!), ρεαλιστικό πολιτικό σκηνικό που δεν στρέφεται μόνο γύρω από το ποιος θα δώσει περισσότερα στο λαό. Αλλά αυτά είναι για άλλο θέμα.

shodanjr_gr wrote: @Wolfen Ilic, όταν σπουδάζεις, πρώτη σου προτεραιότητα πρέπει να είναι το πανεπιστήμιο. Στην τελική, όταν γουστάρεις αυτό που σπουδάζεις, οι εργασίες και τα projects δεν είναι αγγαρεία.
Επειδη εμενα μου αρεσει για παραδειγμα ο προγραμματισμος, δεν σημαινει οτι ειμαι ρομποτακι και χαιρομαι απλα να γραφω οτι προγραμμα μου ζηταει καποιος.[/quote]

Αν σου αρέσει ο "προγραμματισμός" πήγαινε σε ένα ΤΕΙ και μάθε "προγραμματισμό" (ή όποια άλλη τέχνη θέλεις). Η σχολή είναι ΑΕΙ, είναι Πληροφορική, έχει μεγάλο εύρος, και κάθε μάθημα έχει πολλές πτυχές. Και το να προκύπτει ο βαθμός από μία περιορισμένου scope εργασία, και μία τελική εξέταση είναι λάθος.
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Tue Jun 16, 2009 12:23 pm

shodanjr_gr wrote: Το καθισιό, το ξήσιμο, το "χαλαραααααααά" και οι πασιέτζες στο υπόγειο σου βελτιώνουν την πολιτική σκέψη; Τότε η σχολή μας είναι γεμάτη από μελλοντικούς ηγέτες!
Οχι
shodanjr_gr wrote: Εγώ το εκθειάζω. Πιο οργανωμένο κράτος από το δικό μας, περισσότερο σκεπτόμενη κοινωνία από τη δικιά μας (Ω ναι!), ρεαλιστικό πολιτικό σκηνικό που δεν στρέφεται μόνο γύρω από το ποιος θα δώσει περισσότερα στο λαό. Αλλά αυτά είναι για άλλο θέμα.
Image
Μια εικονα χιλιες λεξεις. Προτιμισα να βαλω αυτη απο το να βαλω καποια φωτογραφια απο το Ιρακ, το Αφγανισταν,τη Βοσνια, στατιστικα νουμερα αστεγων ή ανθρωπων που ζουν κατω απο το οριο της φτωχιας για παραδειγμα.
shodanjr_gr wrote: Αν σου αρέσει ο "προγραμματισμός" πήγαινε σε ένα ΤΕΙ και μάθε "προγραμματισμό" (ή όποια άλλη τέχνη θέλεις). Η σχολή είναι ΑΕΙ, είναι Πληροφορική, έχει μεγάλο εύρος, και κάθε μάθημα έχει πολλές πτυχές. Και το να προκύπτει ο βαθμός από μία περιορισμένου scope εργασία, και μία τελική εξέταση είναι λάθος.
Αλλο σου ειπα αλλο καταλαβες απο οτι φαινεται.
Εσυ λοιπον αν σου αρεσει ο προγραμματισμος πας στο πανεπιστημιο επειδη θες να λιωνεις γραφοντας προγραμματα τα οποια σε εσενα δεν προσφερουν τπτ παραπανω παρα βαρεμαρα?Τουλαχιστον εμενα αυτο μου προσφερουν πολλα απο αυτα. Και αν μου πεις οτι π.χ σε ωθουν να μαθεις περισσοτερα πραγματα, σε πληροφορω οτι περισσοτερα πραγματα εμαθα φτιαχνοντας προγραμματα που ηθελα εγω ο ιδιος να φτιαξω για την παρτη μου
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Tue Jun 16, 2009 12:33 pm

WoLfeN Ilic wrote:Αλλο σου ειπα αλλο καταλαβες απο οτι φαινεται.
Εσυ λοιπον αν σου αρεσει ο προγραμματισμος πας στο πανεπιστημιο επειδη θες να λιωνεις γραφοντας προγραμματα τα οποια σε εσενα δεν προσφερουν τπτ παραπανω παρα βαρεμαρα?Τουλαχιστον εμενα αυτο μου προσφερουν πολλα απο αυτα. Και αν μου πεις οτι π.χ σε ωθουν να μαθεις περισσοτερα πραγματα, σε πληροφορω οτι περισσοτερα πραγματα εμαθα φτιαχνοντας προγραμματα που ηθελα εγω ο ιδιος να φτιαξω για την παρτη μου
Είναι ελάχιστα τα άτομα τα οποία ήξεραν τοοοοόσο καλό προγραμματισμό πριν την σχολή, ώστε να τους προκαλούν βαρεμάρα τα projects της σχολής(από το έτος μου παντως, μονο ένας μου έρχεται στο μυαλό που να είναι σε αυτό το επίπεδο).
Αλλά ακόμα και έτσι να είναι(και να ανήκεις σε αυτούς, κάτι που εγώ προφανώς δεν μπορώ να το ξέρω), εσύ έπρεπε να ήσουν ο πρώτος που θα ζήταγε να ανέβει το επίπεδο της σχολής, ώστε να σου βάζουν εργασίες και projects πιο υψηλού επιπέδου και να μην βαριέσαι να τα κάνεις...
Και καλώς ή κακώς, για να ανέβει το επίπεδο θέλει περισσότερη δουλειά ;)

Υ.Γ.: Δεν υπάρχει μόνο άσπρο ή μαύρο. Ναι, η Αμερικάνικη κοινωνία έχει μεγάλα προβλήματα, αλλά έχει και μεγάλα προτερήματα. Δεν είναι "inside good, outside baaad" η κατάσταση :-p
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Tue Jun 16, 2009 2:27 pm

shodanjr_gr wrote: Αν σου αρέσει ο "προγραμματισμός" πήγαινε σε ένα ΤΕΙ και μάθε "προγραμματισμό" (ή όποια άλλη τέχνη θέλεις). Η σχολή είναι ΑΕΙ, είναι Πληροφορική, έχει μεγάλο εύρος, και κάθε μάθημα έχει πολλές πτυχές. Και το να προκύπτει ο βαθμός από μία περιορισμένου scope εργασία, και μία τελική εξέταση είναι λάθος.
Γιατι εδώ ποια "τέχνη" μαθαίνεις την θεωρία υπολογισμού ας πούμε? :lol: Ενώ στο ΤΕΙ 4 χρόνια μαθαίνεις εντολές ετσι στο πρώτο χρόνο ο φοιτητής ειδικεύεται στη java io στο δεύτερο σε swing κτλ κτλ, τι να πω δείτε και κανένα προγραμμα απο ΤΕΙ - http://www.epp.teiher.gr/ και τα μαθήματα της ειδίκευσης http://www.epp.teiher.gr/index.php?opti ... itstart=10 - δεν ειναι και τοσο μαύρα. Μην κολλάτε, γουστάρουμε αυτό που κάνουμε και ο καθένας βρίσκει το δρόμο του.

Οσο για την σχολή, το ζήτημα ειναι ποσο ενδιαφέρον ειναι το μάθημα κατα πόσο ακολουθεί σύγχρονες και ακαδημαικες πρακτικές, η ανάδειξη σύγχρονων πρακτικών, οι πρωτοβουλίες σε επίπεδο έρευνας η αξιοποίηση φοιτητών κτλ κτλ αυτές ειναι ανάγκες.

EDIT: 10 σελίδες για το θέμα της αντιγραφής. :smt014 Πληροφορικάριοι κολλημένοι, δεν θα πάτε ποτε μπροστα.
που θα πάει θα το δουμε...
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”