Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
-
Ganther
- Wow! Terabyte level

- Academic status: 3rd year
sandra wrote:Μα αφού είπαν κατάληψη μέχρι Παρασκευή.Τώρα ποιο το νόημα του να ανοίξει η σχολή τη Δευτέρα και να μην γίνουν μαθήματα δεν το ξέρω...
Ποιος λεει μεχρι παρασκευη?
Απ οτι λενε καταληψη μεχρι δευτερα. Ετσι λεει και το site πασς ετσι λενε ολοι βασικα! Αν ηταν τη δευτερα να ηταν ανοιχτη, τοτε θα ελεγαν καταληψη μεχρι παρασκευη, η μεχρι κυριακη.
-
AnINffected
- Gbyte level

by AnINffected » Wed Feb 21, 2007 7:14 pm
Εμένα ο θυρωρός μου είπε οτί την Παρασκευή θα έχουμε Γ.Σ. και ένας συμφοιτητής μου είπε για Δευτέρα (του το είπε κάποιος που είναι στις παρατάξεις).
Το δε site της ΠΑΣΠ λέει Τετάρτη Γ.Σ.!
Πέρα από αυτά, όσα ξέρετε, ξέρω...
Πιάσε το αυγό και βαψ'το, δηλαδή!...
Αλήθεια, θα άρχιζαν τα μαθήματα τώρα;
Δεν λέει καθόλου να ξεκινήσουμε εξεταστική τώρα, και να γίνει χάλια και το επόμενο εξαμηνο...
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything.
It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω
και εγώ να παίξω
D&D λέμε!!!

-
Sergeant_Eikosaris
- Kilobyte level

- Academic status: MSc
by Sergeant_Eikosaris » Wed Feb 21, 2007 8:40 pm
Όποτε και να γίνει τώρα η εξεταστική δεν θα κάτσει καλά. Το θέμα είναι μην καταστραφεί και αυτό το εξάμηνο.
Άσχετο... "Πιάσε το αυγό και κούρεφτο" δεν λέμε κανονικά ή είναι η πασχαλινή version?
-
theo_
- Venus Project Founder

Ganther wrote:
Απ'οτι εχω καταλαβει το σκηνικό παει ως εξής:
Κατάληψη μεχρι και Δευτερα, τριτη ανοιγει για να γινει η συγκλητος, Τετάρτη ξανα συνέλευση φοιτητων.
αυτό ισχύει
EDIT
πιάσε το αυγό κ πέτα το! όπου κι αν πέσει...
People are never more insecure than when they become obsessed with their fears at the expense of their dreams
-
maria_
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
Ganther wrote:Κατάληψη μεχρι και Δευτερα, τριτη ανοιγει για να γινει η συγκλητος, Τετάρτη ξανα συνέλευση φοιτητων.
Κι εγώ αυτό κατάλαβα χθες...Επίσης ένας εκπρόσωπος της πασπ μου είπε οτι μάλλον η σχολή θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα(απο Τρίτη και μετά) και ίσως να γίνουν αναπληρώσεις μαθημάτων.Τώρα πως το έβγαλε το συμπέρασμα αυτό δεν το γνωρίζω...
Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει την ψυχή
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί!
-
AnINffected
- Gbyte level

by AnINffected » Wed Feb 21, 2007 9:59 pm
theo_ wrote:Ganther wrote:
Απ'οτι εχω καταλαβει το σκηνικό παει ως εξής:
Κατάληψη μεχρι και Δευτερα, τριτη ανοιγει για να γινει η συγκλητος, Τετάρτη ξανα συνέλευση φοιτητων.
αυτό ισχύει
ΟΚ, ρώτησα στο forum της ΠΑΣΠ και μου είπαν αυτό.
Συγγνώμη αν σας μπέρδεψα με τα της Παρασκευής.
πιάσε το αυγό κ πέτα το! όπου κι αν πέσει...
Μην ξύνεις παλιές πληγές, τώρα...
Sergeant_Eikosaris wrote:Όποτε και να γίνει τώρα η εξεταστική δεν θα κάτσει καλά. Το θέμα είναι μην καταστραφεί και αυτό το εξάμηνο.
Άσχετο... "Πιάσε το αυγό και κούρεφτο" δεν λέμε κανονικά ή είναι η πασχαλινή version?
Έπεσες μέσα, σε όλα!

[/quote]
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything.
It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω
και εγώ να παίξω
D&D λέμε!!!

-
Ganther
- Wow! Terabyte level

maria_ wrote:
Κι εγώ αυτό κατάλαβα χθες...Επίσης ένας εκπρόσωπος της πασπ μου είπε οτι μάλλον η σχολή θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα(απο Τρίτη και μετά) και ίσως να γίνουν αναπληρώσεις μαθημάτων.Τώρα πως το έβγαλε το συμπέρασμα αυτό δεν το γνωρίζω...
Χωρις να γνωριζω σιγουρα, εχω την εντυπωση οτι αυτο γινεται ως εξης. Σκεφτεται η πασπ(εν προκειμενω η πασπ, ισχυει για ολες τις φοιτ. Παραταξεις αυτο) τι θα ηθελε να γινει, και ελπιζει οτι κατω απο τις πιεσεις της θα γινει δεκτη η προταση στη Συγκλητο καθηγητων. Αν στο ειπε παντως πασπιτης αυτο σημαινει οτι δε θα ξανακατεβει ενωτικο καταληψης μαλλον

Last edited by
Ganther on Thu Feb 22, 2007 12:14 am, edited 1 time in total.
-
rapadder
- Gbyte level

Δηλαδή δεν θα εισβάλουν την Τρίτη στην Σύγκλητο για να απειλήσουν τα μέλη της όπως έκαναν την προηγούμενη φορά;
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
-
Ganther
- Wow! Terabyte level

Νομιζα οτι στη συγκλητο συμμετεχουν ετσι και αλλιως παιδια απο φοιτητικες παραταξεις! Ετσι δεν ειναι??? (μπορει να κανω λαθος δεν ειμαι σιγουρος 100% )
ΥΓ. rapadder αν δεν μπαινεις ποτε, κοιτα στο site πασπ, δαπ, οι φωτος σου εχουν κανει τον γυρο των πανεπιστιμιακων φορουμ :P
-
rapadder
- Gbyte level

Νομίζω ότι πράγματι συμμετέχουν.
ΥΓ1. Για στείλε κάνα link (με pm αν θές). Έριξα μια πρόχειρη ματιά και δεν είδα κάτι. Προ(σ)καλώ και άλλους φοιτητές να τραβήξουν φωτογραφίες και να τις δημοσιεύσουν.
ΥΓ2. Ευχαριστώ όσους έστειλαν link με τις φωτογραφίες από άλλα forum.
Last edited by
rapadder on Thu Feb 22, 2007 7:49 am, edited 2 times in total.
-
Vag_plir
- Kilobyte level

- Academic status: N>4
Συμμετέχουν εκπρόσωποι φοιτητών
Στην τελευταία σύγκλητο δεν είχε γίνει τίποτα
Στην σύγκλητο του καλοκαιριού που είχε γίνει παράσταση διαμαρτυρίας δεν είχαν υπάρξει προπυλακισμοί.
Τώρα αν εσύ πιστευείς ποιο πολύ στην βούληση των καθηγητών παρά των θεσμών του πανεπιστημίου και δεν ήθελες καν να γίνει παρέμβαση αυτό είναι άλλο θέμα αλλά σε καμία περίπτωση "επίθεση" όπως εσύ αναφέρεις
-
Ganther
- Wow! Terabyte level

Ξερει καποιος πια ειναι η πιο πιθανη αποφαση της συγκλητου??? Δεν βαζουμε μαχαιρι στο λαιμο σε καποιον, Μια εκτιμηση των προθεσεων αν ξερετε!!!
-
Vag_plir
- Kilobyte level

Αυτό που ξέρω το οποίο είναι και αυτονόητο είναι ότι οι εκπρόσωποι φοιητών (έκτος αν δεν κινηθούν από μικροκομματικα συμφέροντα ) θα είναι υπέρ του να μην χαθεί η εξεταστική...
-
rapadder
- Gbyte level

Μιας και πήρα φόρα με τις εικόνες, δείτε και αυτή η οποία (σε αντίθεση με τις άλλες) έχει και καλλιτεχνική αξία και θα μπορούσε να μείνει.
Vag_plir wrote:
Στην σύγκλητο του καλοκαιριού που είχε γίνει παράσταση διαμαρτυρίας δεν είχαν υπάρξει προπυλακισμοί.
Αναφέρομαι στα γεγονότα που περιγράφει ο πρύτανης σε e-mail που στάλθηκε στης 30 Ιουνίου 2006. Μπορείτε να διαβάσετε όλο το
κείμενο. Υποθέτω ότι και την Τρίτη θα γίνει "παράσταση διαμαρτυρίας" κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Συγκλήτου και εύχομαι να μην είναι σαν αυτή που περιγράφει ο πρύτανης στην ανακοίνωση:
[Prytanis]
Στη συνέχεια τα μέλη κρατήθηκαν όμηροι αφού οι φοιτητές που εισέβαλαν δήλωσαν ότι δεν θα αποχωρήσει κανείς προτού η Σύγκλητος πάρει την απόφαση για τη διπλή εξεταστική του Σεπτεμβρίου, εμποδίζοντας την έξοδο σε όλους. Δήλωσαν επίσης, σε σχετική ερώτησή μου, ότι δεν θα δεχθούν οποιαδήποτε άλλη απόφαση.
[/Prytanis]
-
vasvas
- Kilobyte level

Λέει ο Vag_plir
"Στην τελευταία σύγκλητο δεν είχε γίνει τίποτα."
---
Δεν ξέρω πότε έγινε η τελευταία Σύγκλητος. Για τη Σύγκλητο στις 14/11 εστάλη η εξής ενημέρωση στους καθηγητές από τον καθηγητή του Οικονομικού κ. Μπήτρο, η οποία δεν διαψεύστηκε.
"Στην τελευταία συνεδρίαση της Συγκλήτου (7/11/2006), ομάδα φοιτητών εισέβαλε στην αίθουσα και απαίτησε την άμεση τοποθέτηση της Συγκλήτου πάνω στις προτάσεις του ΥΠΕΠΘ για πανεπιστημιακή μεταρρύθμιση. Μετά από διαπραγματεύσεις, ο Πρύτανης δέχθηκε να ορισθεί συνεδρίαση της Συγκλήτου μετά μία εβδομάδα (14/11/2006) με μοναδικό θέμα τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις.
Είναι η δεύτερη φορά που η Σύγκλητος υποκύπτει σε εκβιασμό. Είναι πλέον σαφές, ότι δεν υπάρχει καμία εξασφάλιση πως παρόμοια ομάδα δεν θα εισβάλλει και πάλι σε οποιαδήποτε συνεδρίαση εκβιάζοντας την Σύγκλητο να λάβει την θέση της αρεσκείας της, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση να καταδικάσει απερίφραστα τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις.
Παρ’ όλους τους ενδοιασμούς που πολλοί από εμάς είχαμε για το εάν έπρεπε να συμμετάσχουμε σ’ αυτή την συνεδρίαση, λάβαμε μέρος γιατί θεωρούμε ότι η συζήτηση για την πανεπιστημιακή μεταρρύθμιση είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Επιπλέον, δεν θέλαμε να παρερμηνευθεί η στάση μας ως άρνηση συμμετοχής σε μια τέτοια συζήτηση.
Δυστυχώς, οι χειρότεροι φόβοι μας επαληθεύτηκαν. Μέσα στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης έγινε εισβολή από πολυάριθμη ομάδα με το αίτημα να μην προχωρήσει προγραμματιζόμενο έργο στο κτίριο Βανκούβερ (η στατικότητα του οποίου έχει κριθεί επικίνδυνη), ώστε να διασφαλισθεί η από τουλάχιστον 1,5 έτους συνεχιζόμενη κατάληψη μέρους του κτιρίου. Το αίτημα συνοδευόταν από φωνές και οχλαγωγία, προσωπικές προσβολές προς τον Πρύτανη, ανάγωγη συμπεριφορά και απειλές.
Είναι φανερό ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν είναι δυνατή μία σοβαρή συζήτηση για οποιοδήποτε θέμα, πολύ περισσότερο δε για την πανεπιστημιακή μεταρρύθμιση. Ο Πρύτανης είχε ήδη δεσμευθεί ότι σε περίπτωση εισβολής θα λυθεί η συνεδρίαση, οπότε ορισμένα μέλη της Συγκλήτου αποτολμήσαμε την αποχώρησή μας από την αίθουσα."
---
Λέει ξανά ο Vag_plir
"Στην σύγκλητο του καλοκαιριού που είχε γίνει παράσταση διαμαρτυρίας δεν είχαν υπάρξει προπυλακισμοί. "
Αυτό είναι ψέμα.
Ελπίζω να μη χρειαστεί να επανέλθω στο συγκεκριμένο.
-
sandra
- Wow! Terabyte level

Μήπως μπορεί να μας πληροφορήσει κάποιος για το τι έγινε τελικά?Αν όσα γράφτηκαν παραπάνω είναι αληθινά η κατάσταση όντως έχει ξεφύγει και αυτό είναι ιδιαίτερα λυπηρό...

Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
-
www.examino.gr
- byte level

by www.examino.gr » Tue Feb 27, 2007 6:10 pm
πριν 10 λεπτα στο δελτιο του ΣΚΑΙ ειπαν οτι κλειδωθηκαν για 5 ωρες ο πρυτανης και τα 5μελη της συγκλητου
-
vasvas
- Kilobyte level

Από καθηγητή μέλος της Συγκλήτου:
Για άλλη μία φορά σήμερα η Σύγκλητος ετέθη σε πολύωρη ομηρία από ομάδα φοιτητών. Με εξαίρεση την πρώτη συνεδρίαση του φετινού ακαδημαϊκού έτους, αυτό γίνεται συστηματικά από τον περασμένο Ιούνιο (4 φορές δηλαδή, στις τελευταίες 5 συνεδριάσεις).
-
Serendipity
- Gbyte level

-
by Serendipity » Tue Feb 27, 2007 9:00 pm
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

My new blog
Serendipity's thoughts!
-
rapadder
- Gbyte level

Μίλησα πριν λίγες ώρες με άτομο που ήταν παρών στην σημερινή συνεδρίαση της Συγκλήτου και μου επιβεβαιώσε όλα τα παραπάνω. Ειλικρινά κάποιοι θα έπρεπε να ντρέπονται. Χαίρομαι που αυτήν την φορά οι καθηγητές αποχώρησαν και δεν υπέκυψαν στον εκβιασμό. Καλό θα ήταν να καταγγείλουν δημόσια τα παραπάνω, να μάθει ο κόσμος πως λαμβάνονται οι αποφάσεις.
Επίσης είμαι της άποψης να χαθεί το εξάμηνο. Δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί το εξάμηνο ολοκληρωμένο και δεν υπάρχουν περιθώρια για αναπληρώσεις μαθημάτων. Ας είμαστε ρεαλιστές, πρέπει να σωθεί το 2ο εξάμηνο.
-
Proxenos
- Gbyte level

-
Ξαφνικά δεν υπάρχουν για κάποιο περίεργο λόγο αντίθετες απόψεις. Πάλι πέρασε απέναντι το νεοελληνικό εκκρεμές...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
-
tsilochr
- Wow! Terabyte level

- Academic status: PhD
-
rapadder wrote:
Επίσης είμαι της άποψης να χαθεί το εξάμηνο. Δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί το εξάμηνο ολοκληρωμένο και δεν υπάρχουν περιθώρια για αναπληρώσεις μαθημάτων. Ας είμαστε ρεαλιστές, πρέπει να σωθεί το 2ο εξάμηνο.
Sory dude, μιλάς εκ του ασφαλούς και αυτές οι απόψεις καίνε πολύ. Από τη στιγμή που υπάρχουν καθηγητές που θεωρούν ότι έχουν διδάξει το μάθημα τους, έχουν υποχρέωση να εξετάσουν τους φοιτητές. Το πότε είναι άλλο θέμα. Ας το κάνουν το καλοκαίρι ή το Σεπτέμβρη.