shodanjr_gr wrote:
Τα 10 bullet points είναι θέματα τα οποία καλύπτει το εκάστοτε μάθημα. Για τα Δίκτυα μπορεί να είναι network layer, transport layer, routing algorithms. Για την java 2 μπορεί να είναι Swing, Sockets, File streams κλπ. Αν σου δώσουν αυτά, δεν μπορείς να διαβάσεις μόνος σου, ανεξάρτητα ποιο βιβλίο έχεις;
Είναι παράλογο να ζητάμε αυστηρώς ορισμένη και αριθμημένη την ύλη. Οι καθηγητές μας γενικά ΔΕΝ ζητάνε υπερβολικά πράγματα στις εξετάσεις, και ένα καλό διάβασμα (που θα σε βάλει στη ΛΟΓΙΚΗ του μαθήματος) αρκεί για να περάσεις.
Αρχικά δεν εχω στόχο απλά να περάσω... Ούτε έχω στόχο να μείνω σε αυτά που με διδάσκουν όμως! Οπότε συμφωνούμε ότι δεν έχει νόημα να διαβάζεις μόνο το βιβλίο ή μόνο στην ύλη που σου δίνει ο καθηγητής, αλλά έλα που ο καθηγητής βάζει καθαρα με βάση αυτή την ύλη θέματα! Και καλώς ή κακώς αφού με ενδιαφέρει να περάσω το μάθημα με καλό βαθμό, όταν κάποιοι έχουν συγκεκριμένη ύλη, θέλω να την έχω και εγώ... Οπότε μάλλον με την αντίστροφη λογική απ'ότι νόμιζες την ζητάω(όχι για να διαβάσω λιγότερο και ίσα ίσα να περάσω, αλλά γιατί πέρα από τις γνώσεις που έχω θέλω ΚΑΙ βαθμό

)
Btw το παράδειγμα με την paint έπεσε πέρσυ στην Java2 και δεν νομιζω ότι είναι κάτι που σε βάζει στην λογική να προγραμματίσεις με Java...
Και στην από πάνω παράγραφο, όπου μιλάω με το Α ενικό είναι για τον X φοιτητή που σκέφτεται όπως εγώ
shodanjr_gr wrote:ΠΟΣΟΙ καθηγητές το έχουν κάνει αυτό το πράγμα; Πόσοι έχουν ζητήσει αποστήθιση για να πας να γράψεις στις εξετάσεις; 5οετής είμαι, Φλεβάρη-Μάρτη τελειώνω. Πραγματικά από τα 36 μαθήματα ζήτημα είναι αν σε ένα ή δύο είχε τεθεί θέμα βιβλίου-ευαγγέλιου, και πάλι μπορούσες να το παρακάμψεις αν ήθελες. Αυτή είναι η κλασσική καραμέλα που άκουγα και ακόμα ακούω για τα ελληνικά πανεπιστήμια, και πλέον την έχω αποδώσει σε urban legend.
Στις 11 φορές που έχω δώσει(10 μαθήματα Φεβρουάριο και Ιουνιο και 1 τον Σεπτέμβριο) αρκέτες φορές! Πρόσεξε όμως: δεν μιλάω για παπαγαλία, προφανώς και αν ζητούσαν παπαγαλία θα είχα αλλάξει σχολή ή χώρα

Μιλάω για θέματα τα οποία ήταν λεπτομέρειες που υπήρχαν στα βιβλία/διαφάνειες/σημειώσεις αλλά δεν είχαν και πολύ ουσία ή που αν διάβαζες μέσα από το βιβλίο/διαφάνειες/σημειώσεις θα είχες πολύ μεγαλύτερο πλεονέκτημα από αυτόν που μπορεί να ήξερε περισσότερα αλλά θα ήταν γενικότερες οι γνώσεις του(νομίζω πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από τις ερωτήσεις "Τι κάνει η εντολή ταδε στην Fortran" ενώ μπορούσες να είχες επιλέξει Matlab αντί για Fortran(υπολογιστικά πέρσυ) δεν υπάρχει)
@redlabel: Παρακαλω
Πάντως, ήταν σχετικά γνωστό και από πριν, αφού ο κ. Ξυλωμένος στην πρώτη του διάλεξη μας είπε ότι πρότιναν Αγγλικό βιβλίο για να πάρουμε όλοι αναγκαστικά το Ελληνικό(δεν νομίζω να εννοουσε ότι θα το διαλέγαμε όλοι το Ελληνικό επειδή δεν θα θέλαμε το Αγγλικο)...

Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N