Πτυχιακή εξεταστική

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
a_s
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by a_s » Tue Feb 08, 2005 10:03 pm

ttoppouzokypraios wrote:Καλά πότε είναι η τελευταία φορά που έδωσες 10 μαθήματα σε μια εξεταστική :shock: Δεν αντιλέγω στο να δικαιούμαστε πάνω από 10 μαθήματα απλά το θεωρώ απίθανο εώς αδύνατο να δώσεις τόσα μαθήματα σε μια εξεταστική
Ρώτα το Marauder, το Σεπτέμβριο πέρασε 11 μαθήματα :-D

Κι εγώ 10 δίνω σε αυτή την εξεταστική!
όλα στη ζωή είναι ένας κύκλος...
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Tue Feb 08, 2005 11:01 pm

Έρχομαι με νέες πληροφορίες και πιο ανοικτό μυαλό στο θέμα. Είχα μια συζήτηση το απόγευμα απ' όπου προέκυψε ότι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (τμήμα Πληροφορικής συγκεκριμένα) υπάρχει πτυχιακή εξεταστική. Σε αυτήν συμμετέχουν μόνο φοιτητές που χρωστάνε 2-3 μαθήματα (δεν είμαι σίγουρος για τον αριθμό, λίγα πάντως). Οπότε δεν είναι σωστό αυτό που (αντέ)γραψα από κάπου, περί αρνητικής πρωτοτυπίας.
Δεν είναι δυνατόν να δηλώνεις 15 μαθήματα και να παίρνεις Βιβλία στα μισά. Επίσης είναι απίθανο να περάσει κάποιος 10 μαθήματα σ' ένα εξάμηνο (πρέπει να είναι ντοπαρισμένος ή κάτι τέτοιο :smile: ). Αν ο κάθε φοιτητής δήλωνε 10 μαθήματα θα υπήρχε πρόβλημα χώρων και οργάνωσης. Ένα επιχείρημα υπέρ αυτού είναι ότι μπορεί να έχεις παλιοπρόγραμμα εξεταστικής και να σκέφτεσαι ότι θα μπορούσες να δώσεις κάποιο μάθημα πχ την τελευταία εβδομάδα της εξεταστικής, αν το είχες δηλώσει.
Άμα κάποιος θέλει να δώσει σοβαρό μάθημα (πχ Compilers), θα μπορούσε να κρατήσει τις Εργασίες και να κατέβει να το δώσει (παίρνουν και άδειες στον στρατό, αν ξέρετε...). Αν πάλι δεν έχει κάνει τις εργασίες, τότε η πτυχιακή εξεταστική σε τι θα τον βοηθήσει; Τέλος, θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχουν πολλοί που να μπήκαν το 97, 98 και που πρέπει να δηλώσουν 12 μαθήματα για να πάρουν πτυχίο.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Tue Feb 08, 2005 11:12 pm

rapadder wrote: Τέλος, θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχουν πολλοί που να μπήκαν το 97, 98 και που πρέπει να δηλώσουν 12 μαθήματα για να πάρουν πτυχίο.
κι όμως, εγώ ξέρω 3 παιδιά που μπήκαν το 2000 και έχουν αυτό το πρόβλημα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

merged

rapadder wrote: Δεν είναι δυνατόν να δηλώνεις 15 μαθήματα και να παίρνεις Βιβλία στα μισά. Επίσης είναι απίθανο να περάσει κάποιος 10 μαθήματα σ' ένα εξάμηνο (πρέπει να είναι ντοπαρισμένος ή κάτι τέτοιο :smile: ).
εσύ παίρνεις βιβλία και στα μαθήματα παλαιοτέρων ετών? Τα βιβλία είναι τα ίδια εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις.

Και εννοώ να δηλώσεις παραπάνω μαθήματα που δεν χρειάζεσαι να πάρεις ξανά τα βιβλία (πχ. οικονομία, Γραμμική Άλγεβρα, Διακριτά Μαθηματικά, Λυπιτάκης, Λειτουργικά, Οργάνωση, Αρχιτεκτονική, Αλγόριθμοι...)

Το πόσα μαθήματα θέλει κάποιος να περάσει εξαρτάται από το διάβασμά του. Υπάρχουν παιδιά που στρώνονται από το 3ο έτος και μετά.. Δεν είναι κακό αυτό
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc

Post by sudtuwup » Tue Feb 08, 2005 11:52 pm

Αν και απεχω ακομα απο εκει νομιζω οτι σχετικα αρκετα ειναι γιατι πχ σε ενα χρονο ξεπετας καμμια 30. Σε αλλα παν. δεν ξερω ακριβως ποσα επιτρεπεται αλλα νομιζω ειναι λιγοτερα.
Image
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Wed Feb 09, 2005 12:01 am

Όλο το thread που έχουμε ανοίξει με μία προϋπόθεση θα μπορούσε να είχαν λυθεί όλα ...
Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει ένα minimum limit στα μαθήματα που περνάει ένας φοιτητής στο τρέχον έτος (όπως στα αντίστοιχα μεταπτυχιακά) και εξηγούμαι ...
πχ να μπει ένα όριο ότι κάθε φοιτητής θα πρέπει να περνά το 50% των βασικών μαθημάτων σε κάθε έτος αλλιώς να αποπέμπεται από το τμήμα είναι ακατάλληλος για αυτό ... (κάτι αντίστοιχο που γίνεται και στο επίδομα των 3000 ευρώ)
Πρέπει να παραδειγματιστούμε αφενός από τα ξένα πανεπιστήμια που εφαρμόζουν το μέτρο αυτό και αφετέρου να μπει ένα φραγμός στην υπέρμετρη ελευθερία των φοιτητών ...
Όταν η κάποιος μπαίνει σε μία σχολή δεν θα πρέπει αν είναι σαφώς ούτε ο σούπερ φοιτητής ούτε καν μέσος φοιτητής ... αλλά να υπάρχει και ένα όριο ... η λογική του κάθομαι 3 χρόνια και μετά θέλω να δηλώνω το εξάμηνο 20 μαθήματα και πτυχιακές εξεταστικές δε βοηθά κανέναν ...
υγ: προς αποφυγήν παρεξηγήσεων το post αναφέρεται γενικά και σε κανένα ειδικά από τους συγγραφείς του thread. ;)
"Make way for the bad guy.", Al Pacino, Playing Tony Montana in Scarface
"Elementary, my dear Watson.",The adventures of Sherlock Holmes
"A boy's best friend is his mother.", Antony Perkins, Psycho
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Wed Feb 09, 2005 12:46 am

εγώ δε συμφωνώ semi. Αν ήταν το σύστημα εντάξει σε όλα του, θα μπορούσε να το ζητήσει αυτό. Απ ότι έχω καταλάβει είσαι 4ο έτος τώρα, και η δική σας η εισαγωγή ήταν πολύ πιο ομαλή από τη δική μου που είμαι 5ο.
Βάλε κάτι με τις αλλαγές (πρώτη φορά) στο εκπαιδευτικό σύστημα, που έπεσαν επάνω μας, που είχαν σαν συνέπεια την κακή- ως μηδενική- πληροφόρηση των μαθητών για τις κατευθύνσεις και τις διεξόδους τους, τους συνεχείς πειραματισμούς-τώρα ισχύει αυτό τώρα δεν ισχύει, το γεγονός ότι οι συνθήκες στην ασοεε είναι τραγικές από θέμα χώρου-είμαστε κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο, το γεγονός ότι αποφασίστηκε ακριβώς την προηγούμενη χρονιά να κάνουμε java και όχι pascal χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλες προυποθέσεις για να γίνει ομαλά η αλλαγή, το γεγονός ότι απ όσο θυμάμαι τα βιβλία δεν τα παίρναμε από την πρώτη εβδομάδα για να μπούμε λίγο στο κλίμα και το γεγονός ότι εγώ δεν θυμάμαι εκδηλώσεις υποδοχής κτλ(εκτός αν έγιναν πριν γραφτώ γιατί άργησαν να βγουν τ αποτελέσματά μου και κατά συνέπεια άργησα κι εγώ)..νομίζω ούτε καν το cslab Ι δεν υπήρχε τότε..
Δε θυμάμαι πολύ κόσμο στο πρώτο έτος να πέρασε έστω και το 50% των μαθημάτων, προσωπικά πέρασα ένα επιλογής το σεπτέμβρη με 5...Ξέρεις ποιους διώχνουν από τις σχολές τους??του ίκαρους που έχουν πρόβλημα στον αέρα, γιατί έχει πολύ υψηλό κόστος η κάθε πτήση και γιατί αν κάποιος δεν μάθει σωστά το να πιλοτάρει αποτελεί κίνδυνο για τον εαυτό του και τους συναδέλφους του. Εδώ δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα.
Προσωπικά η ελευθερία του να επιλέγω εγώ πότε είμαι σε θέση να απορροφήσω τις γνώσεις που μου παρέχει η σχολή μου είναι κάτι που το εκτιμώ απεριόριστα. Όπως άλλωστε προείπα σε άλλο ποστ, μας συστήνουν το να ακολουθούμε την κατανομή όπως τη λέει ο οδηγός σπουδών αλλά δεν είμαστε και υποχρεωμένοι.Εαν θες να θέσεις ζητήματα "φραγμων" ας θέσουμε ταυτόχρονα και ζητήματα αναγκαίων συνθηκών που θα πρέπει να ισχύουν πριν αρχίσουν να τίθενται αυτοί οι φραγμοί.
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Wed Feb 09, 2005 1:02 am

Καταρχάς το 50% είναι συμβολικό δεν είναι απόλυτο μέγεθος lumenintervalum.
Έχεις δίκιο σε αυτό που λες αλλά όπως πρόειπα δεν σου ζήτησα να σκίζεσαι να είσαι η 1η φοιτήτρια ούτε καν ζητώ να είσαι μέση φοιτήτρια ... (μιλάω γενικά αν και ειδικά!!!), η απαίτηση μου είναι να μην αυτο - διασύρεσαι σαν φοιτήτρια και να παιρνάς 0 ή 1 μάθημα το έτος (πάλι δεν εννοώ εσένα γενικά μιλώ ...) τότε είσαι μη αποδεκτή στο τμήμα για πολλούς λόγους ... (προς θεού είναι γενική η διατύπωση)
Το όριο αυτό δεν μπαίνει ούτε για να τιμωρήσει κανένα ούτε θέλει να διώξει εσένα εμένα κα αλλά δείχνει ποιοι ασχολούνται έστω και στο ελάχιστο με τη σχολή αλλά ασχολούνται ...
Από τη στιγμή που εφαρμόζεται στα καλύετρα πανεπιστήμια της γης αυτοί κάτι ξέρουν ...
Επίσης, σε περιπτώσεις σαν και τη δική σου που στο 1ο έτος της φουρνιάς σου που έγινε χαμός να λαμβάνονται υπόψη ευνοϊκές ρυθμίσεις.
Συμφωνώ απόλυτα στο ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να αλλάξει και το σύστημα εισαγωγής και να γίνει στο απλό (όχι απλοϊκό) μπαίνω όπου θέλω ...
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Wed Feb 09, 2005 1:17 am

Το ισχύον σύστημα είναι οκ αν εξαιρέσεις την απουσία πτυχιακής εξεταστικής που αναγκάζει φοιτητες να χάσουν 1 χρόνο περιμένοντας να δώσουν ένα μάθημα.Η αναβαθμολόγηση (σε αυτό το θέμα είναι; έχω μπερδευτεί) θα έπρεπε να ισχύει για 4 μαθήματα όποια θέλουμε ,μιας και 4/36 δεν αλλάζει και τρελά τον μ.ο ούτε αδικείται κανείς.Εγώ πάντως είμαι ευχαριστημένος από τον αριθμό των μαθημάτων που μπορούμε να δηλώνουμε.Και δεν το κάνω από χαιρεκακεία για να τιμωρηθούν αυτοί που όταν εγώ διάβαζα(λέμε τώρα χεχε) εκείνοι δεν ενδιαφερόντουσαν(πολύ ακραίο παράδειγμα και δεν με εκφράζει).Είναι καλό αυτό γιατι διασφαλίζει το επίπεδο σπουδών και τον ίδιο τον φοιτητή εξασφαλίζοντας του ένα μίνιμουμ επίπεδο σπουδών.Πιο το νόημα να περάσει κάποιος 15 μαθήματα το εξάμηνο και να πάρει πτυχίο σε ένα χρόνο όταν όλοι ξέρουμε ότι εκ των πραγμάτων το ταβάνι είναι σε 6-7 μαθήματα /εξάμηνο από την πλευρά απαιτήσεων.Οι σπουδές καλώς διαρκούν 4 χρόνια και τα μαθήματα είναι ορθώς κατανεμημένα σε 8 εξάμηνα.Από ότι καταλαβαίνω το Πανεπιστήμιο θέλει να αποτρέψει το φαινόμενο φοιτητών βέγγων που μπορεί να διαθέτουν περισσότερες δυνατότητες από τον μέσο φοιτητή(μιας και 10++ μαθήματα ανά εξάμηνο είναι ένα κατόρθωμα) αλλά η πρακτική τους δεν συνάδει με την έννοια της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης ,που απαιτεί επίπονη ενασχόληση και προσπάθεια σε βάθος χρόνου(μακροχρόνια προσπάθεια).

Αυτό που προτείνεις σωτήρη το βρίσκω λίγο δύσκολο και ακραίο να εφαρμοστεί με αυτά τα δεδομένο.Καλύτερο είναι να εφαρμόζονται κάποιες δικλίδες ασφαλείας μέσα στο τμήμα(όπως μάξιμουμ αριθμός μαθημάτων /εξάμηνο) ώστε να ξέρει ο φοιτητής ότι θέλει δεν θέλει 3-4 χρόνια θα κάνει να τελειώσει και να ξέρει και το πανεπιστήμιο ότι οι απόφοιτοι του έχουν παρακολουθήσει για 3-4 χρόνια.Έτσι ο φοιτητής που αρχίζει το πρώτο έτος στο τέταρτο και παίρνει πτυχίο στο 7ο δεν πειράζει κανέναν (χώρο δεν πιάνει μιας και δεν θα έρχεται κλπ κλπ)
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Wed Feb 09, 2005 1:35 am

δεν θεώρησα το 50% απόλυτο μέγεθος, συμβολικά το χρησιμοποίησα κ εγώ..ήθελα απλά να σου δείξω ότι δεν είμαι μόνο εγώ σε αυτή τη φάση, είναι κι άλλοι..
ποιος σου είπε ότι τα παιδιά που δεν μπόρεσαν να περάσουν τα μαθήματα στο α' έτος δεν ασχολήθηκαν με τη σχολή??δεν μπορεί απλά να είχαν κάποια ατυχία ή απλά να μην κατάφεραν να μπουν στο κλίμα όσο θα έπρεπε??μας είπαν ότι θα γράψουμε πρόοδο επιστήμη-java και είπαμε "τι είναι πρόοδος"??εγώ θυμάμαι διάβαζα, και νόμιζα ότι καταλάβαινα, αλλα φυσικά άλλα πράγματα ήταν τα σημαντικά..

Σου επαναλαμβάνω πως για να εφαρμόζεται στα καλυτερα πανεπιστήμια της γης, πάει να πει ότι το ζητούν/απαιτούν ίσως γιατί προσφέρουν και κάτι/ως πολλά παραπάνω απο τη δική μας τη σχολή/εκπαιδευτικό σύστημα γενικότερα.

merged

ailoure συμφωνώ...ούτε χώρο πιάνει κάποιος, ούτε έξοδα ιδιαίτερα δημιουργεί, αφού μετά το 6ο έτος δεν δικαιούται βιβλία κι ας αλλάξουν αυτά!!
A blink of an eye
A dream for the blind
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Wed Feb 09, 2005 4:06 am

Tο γνωρίζω Κώστα ότι είναι ακράιο για να εφαρμοσθεί στην Ελλάδα με την νοοτροπία που έχουμε ...
Το να περνάει κάποιος 10++ μαθήματα το εξάμηνο αφενός είναι άξιος συγχαρητηρίων αφετέρου όμως ταπεινώνει το σύστημα του οδηγού σπουδών που σου λέει πάρε μέχρι 5 μαθήματα γιατί ο φόρτος είναι μεγάλος ... :-D :-D
Δεν βλέπετε ότι κάτι δεν παέι καλά ... αν έμπαινε σε εφαρμογή το προηγούμενο μέτρο ο συγκεκριμένος φοιτητής δεν θα είχε φτάσει στο σημείο αυτό γιατί θα είχε προπολού χαιρετήσει τη σχολή ...
Είναι σκληρό το γνωρίζω αλλά έτσι θα είχαν λυθεί πολλά προβλήματα ...
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Wed Feb 09, 2005 9:32 am

Νομίζω ότι κάποιο όριο στον αριθμό των μαθημάτων που πρέπει να περνάει κάποιος άνα έτος είναι μια καλή ιδέα, αλλά για να υλοποιηθεί θα πρέπει να αλλάξουν πρώτα πάρα πολλά πράγματα, πράγμα που κάνει αυτήν την συζήτηση άκαιρη. Είναι σημαντική και η παρακίνηση, δηλαδή να αγαπήσει ο φοιτητής την σχολή του. Επίσης ήθελα να πώ ότι ούτε εγώ, ούτε κανένας σε αυτό το forum πιστεύω, θέλει να παραστήσει τον παντογνώστη. Έχουμε μια άποψη, μπορεί να είναι σωστή, μπορεί να είναι &^%, μπορεί να αλλάξει σε μια ημέρα. Άμα τα ήξερα όλα και είχα βρεί την τέλεια λύση για να πάντα, ίσως να προετοιμαζόμουν και για πρύτανης :smile:. Θα αποχωρήσω από το postάρω για μερικές μέρες, λόγω φόρτου εργασίας (Ασύρματα).
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Wed Feb 09, 2005 12:12 pm

semis19 wrote:Tο γνωρίζω Κώστα ότι είναι ακράιο για να εφαρμοσθεί στην Ελλάδα με την νοοτροπία που έχουμε ...
Το να περνάει κάποιος 10++ μαθήματα το εξάμηνο αφενός είναι άξιος συγχαρητηρίων αφετέρου όμως ταπεινώνει το σύστημα του οδηγού σπουδών που σου λέει πάρε μέχρι 5 μαθήματα γιατί ο φόρτος είναι μεγάλος ... :-D :-D
Δεν βλέπετε ότι κάτι δεν παέι καλά ... αν έμπαινε σε εφαρμογή το προηγούμενο μέτρο ο συγκεκριμένος φοιτητής δεν θα είχε φτάσει στο σημείο αυτό γιατί θα είχε προπολού χαιρετήσει τη σχολή ...

Ναι, αλλά δεν μπορείς να ξέρεις τι είδους υποχρεώσεις έχει ο κάθε φοιτητής! :evil:

Θα μιλήσω για μένα:
Είμαι από την επαρχία και για 2 χρόνια αναγκάστηκα και εργαζόμουν για να μπορέσω να τα βγάλω πέρα. Σαν εμένα γνωρίζω πολλές άλλες τέτοιες περιπτώσεις.
Εσύ είσαι Αθηναίος, έχεις το ωραίο σπιτάκι σου στα Νότια Προάστεια και όλα μια χαρά τα βλέπεις από την πολυθρόνα σου...
Σκέψου όμως ότι υπάρχουν και άλλα παιδιά που έχουν πολλές ανάγκες και πρέπει κάποια στιγμή να αναπληρώσουν το χαμένο χρόνο

Και αν κάποιος είναι διατεθημένος να δώσει 10-20 μαθήματα μέσα σε μια εξεταστική είναι δικό του πρόβλημα - αυτός θα κουραστεί να διαβάζει στο κάτω-κάτω! Δεν μπορείς να του στερείς αυτό το δικαίωμα όταν έχει τη θέληση να το κάνει και από πίσω τρέχουν τα ενοίκια, οι δόσεις των δανείων, κλπ..
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Wed Feb 09, 2005 12:54 pm

Τα παρακάτω λόγια που έγραψε ο a_s με ενόχλησαν πάρα πολύ.
a_s wrote: Εσύ είσαι Αθηναίος, έχεις το ωραίο σπιτάκι σου στα Νότια Προάστεια και όλα μια χαρά τα βλέπεις από την πολυθρόνα σου...
Με αυτά που γράφεις είσαι πολύ ερειστικός και παρότι αναφέρεσαι στον semis19 εγώ θίγομαι γιατί γενικεύεις κάποιες καταστάσεις.

1) Το δικό σου σπίτι, το πατρικό όχι αύτο που μένεις εδώ, δεν είναι ωραίο? Θα χωριστούμε τώρα σε Αθηναίους με ωραία σπίτια και επαρχίωτες χωρίς ωραία σπίτια?
2) Αν κάποιος είναι Αθηναίος δεν σημαίνει ότι κάθεται στην πολυθρόνα του. Εγώ είμαι Πειραιώτης αλλά χρειάστηκε για κάποιο διάστημα να δουλέψω και να πάω πίσω στις σπουδές. Επίσης υπάρχουν και φοιτητές από επαρχία που δεν δουλεύουν και είναι πολύ cool στο τρόπο ζωής τους. Βγάινει κάποιο γενικό συμπέρασμα? Μάλλον όχι.

Μην αφορίζεις άλλους ανθρώπους βασιζόμενος στη δική σου εμπειρία γιατί πολλοί (μεταξύ αυτών κι εγώ) θα πουν άλλα τόσα αντιπαραδείγματα στα δικά σου επιχειρήματα.

Πιστέυω θα μπορούσες να πεις το ίδιο πράγμα (ότι οι συνθήκες ζωής συχνά δεν ευνοούν τις σπουδές, και ειδικά μακριά από το σπίτι του καθενός) χωρίς να αναφερθείς προσωπικά ή γενικεύοντας.Και στην τελική συμφωνώ με την ουσία αυτών που λες αλλά όχι με τον τρόπο.
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Wed Feb 09, 2005 1:06 pm

tsilochr wrote:Και στην τελική συμφωνώ με την ουσία αυτών που λες αλλά όχι με τον τρόπο.
γιατί, δεν σε ενόχλησε αυτό εδώ ας πούμε??
semis19 wrote:
Tο γνωρίζω Κώστα ότι είναι ακράιο για να εφαρμοσθεί στην Ελλάδα με την νοοτροπία που έχουμε ...
Το να περνάει κάποιος 10++ ...ταπεινώνει το σύστημα του οδηγού σπουδών που σου λέει πάρε μέχρι 5 μαθήματα γιατί ο φόρτος είναι μεγάλος ...
Και χωρίς να θέλω να θίξω τον Σωτήρη, αλλά... Σωτήρη άλλη φορά να μην λες ότι πρέπει να μας αποβάλλουν και από τη σχολή επειδή βρεθήκαμε σε άσχημη οικονομική κατάσταση και πρέπει να δουλέψουμε!

merged

tsilochr wrote:Αν κάποιος είναι Αθηναίος δεν σημαίνει ότι κάθεται στην πολυθρόνα του. Εγώ είμαι Πειραιώτης αλλά χρειάστηκε για κάποιο διάστημα να δουλέψω και να πάω πίσω στις σπουδές. Επίσης υπάρχουν και φοιτητές από επαρχία που δεν δουλεύουν και είναι πολύ cool στο τρόπο ζωής τους.
Δεν αναφέρθηκα σε όλους τους Αθηναίους φίλε tsilochr. Αναφέρθηκα στον τρόπο που μίλησε ο semis19, ο οποίος (προφανώς) δεν έχει βρεθεί στην άσχημη κατάσταση που έχω βρεθεί εγώ (να μην έχω να πληρώσω το ενοίκιο, κλπ... κλπ) και μιλάει τόσο προκλητικά λέγοντας ότι πρέπει να μας έχουν αποβάλλει από τη σχολή επειδή αφήσαμε κάποια μαθήματα πίσω....!

Διάβασε άλλη μια φορά αυτά που ειπώθηκαν και θα δεις ότι δεν ήταν σωστά τα λόγια του Σωτήρη

Και το λέω για άλλη μια φορά:
Αν κάποιος είναι διατεθημένος να δώσει 10-20 μαθήματα μέσα σε μια εξεταστική είναι δικό του πρόβλημα - αυτός θα κουραστεί να διαβάζει στο κάτω-κάτω! Δεν μπορείς να του στερείς αυτό το δικαίωμα όταν έχει τη θέληση να το κάνει και από πίσω τρέχουν τα ενοίκια, οι δόσεις των δανείων, κλπ..
Last edited by a_s on Wed Feb 09, 2005 1:16 pm, edited 3 times in total.
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Wed Feb 09, 2005 1:25 pm

Ρε παιδιά δεν είναι ανάγκη να τσακώνεστε ή να παρεξηγείστε.
Και οι 2 έχετε δίκιο, σίγουρα η γενίκευση δεν είναι καθόλου καλή σε μια συζήτηση, αλλά και ότι λέει ο a_s είναι σχετικά σωστό και σχετικά με τους εκτός έδρας φοιτητές όχι μόνο εδώ, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Wed Feb 09, 2005 1:28 pm

Όταν έχουμε 36 μαθήματα στο πτυχίο και κάποιος περναέι πάνω από το 50% σε μια εξεταστική τότε το σύστημα έχει πρόβλημα και το Πανεπιστήμιο το ίδιο(σκεφτείται δηλαδή να έμπαιναν κάποιοι φοιτητές με όρεξη και να δίναν 12 μαθήματα/εξεταστική-σε 3 εξεταστικές θα είχαν τελειώσει!).Μια πτυχή του προβλήματος είναι η ανικανότητα του κράτους να παρέχει σε όλους τους φοιτητές ίσες συνθήκες σπουδών,με διάφορα φοιτητικά επιδόματα (μιας και το κράτος θεωρεί ότι ο φοιτητης δεν είναι διαθέσιμος στην αγορά εργασίας,τουλάχιστον για αυτούς που δεν μένουν στο σπίτι του επιβάλλεται ενα επίδομα ενοικίου).
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Wed Feb 09, 2005 1:32 pm

θα ξεφύγουμε σίγουρα από το θέμα όπως πάμε...μην πάμε στα οικονομικά των φοιτητών και την πρόνοια του κράτους η οποία απλά δεν υπάρχει.
Καλύτερα να μείνουμε στην χρησιμότητα της πτυχιακής εξεταστικής.
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Wed Feb 09, 2005 1:45 pm

ailouros wrote:Όταν έχουμε 36 μαθήματα στο πτυχίο και κάποιος περναέι πάνω από το 50% σε μια εξεταστική τότε το σύστημα έχει πρόβλημα και το Πανεπιστήμιο το ίδιο(σκεφτείται δηλαδή να έμπαιναν κάποιοι φοιτητές με όρεξη και να δίναν 12 μαθήματα/εξεταστική-σε 3 εξεταστικές θα είχαν τελειώσει!).
Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν μαθήματα-αλυσίδες (προαπαιτούμενα), έχεις το δικαίωμα να κατανείμεις όπως θέλεις το χρόνο σου.

Και γι αυτό το λόγο έχει πει και ο κ. Κάβουρας ότι θέλουν να αλλάξουν το πρόγραμμα σπουδών και κάποιος που συμπληρώσει τα μαθήματα από το 3ο έτος να μπορεί να πάρει πτυχίο

Να σου δώσω και ένα 2ο παράδειγμα:

Κάποιοι περνάνε με κατατακτήριες στο 2ο έτος κάποιας σχολής. Το ότι περάσανε στο 2ο έτος δεν σημαίνει ότι απαλλάσονται από τα μαθήματα του 1ου έτους! Τα χρωστάνε και τα μαθήματα του 1ου και του 2ου και τους δίνουν το δικαίωμα και δίνουν μαθήματα 2 ετών μέσα σε ένα έτος...
Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι ΄δεν σε δεσμεύει κανένας...
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Wed Feb 09, 2005 2:56 pm

Καταρχάς μου αρέσει να μιλάμε με ειλικρινεία ...
Αποστόλη αυτά που έγραψα στπ ποστ μου δεν αφορούσαν εσένα τα έλεγα γενικά και αόριστα ...
Προσωπικά, (μιας και μιλάμε με private case studies) επέλεξα να είμαι στο σπιτάκι στα Ν.Π., στην πολυθρόνα μου και να δουλεύω τον κόσμο με κόστος το οποίο δεν φαίνεται ... εγώ στερήθηκα καλύτερες σχολές από την δική μας για να έχω αυτήν τη άνεση ... και εσύ a_s αν επέλεγες να μείνεις στην Πάτρα έτσι θα ήσουν ... αλλά επέλεξες τον άλλον δρόμο τον δύσκολο ... (το λέω γιατί ήσουν σε μεγαλούπολη με καλά πανεπιστήμια δεν ήσουν σε κανένα κατσικοχώρι ...)
Επίτρεψέ μου να σου πω ότι το αν δουλεύεις δεν σου είναι άλλοθι γιατί γνωρίζω φοιτητή πολύ καλά στη σχολή μας στο έτος που δουλεύει (από ανάγκη όπως λες) και είναι φοιτητής πολύ καλός θα πάρουμε πτυχίο μαζί στο 4ο έτος και με ίδιο γμο! Είναι παράδειγμα αξιοπρέπειας και συνέπειας από όλους μας!
Και πολλές άλλες περιπτώσεις παρόμοιες καθώς και στον αντίποδα δηλ. να έχουν τα πάντα και να είναι φοιττητές που περνούν έτος και μάθημα και αυτό με αντιγραφή!
Αν εφορμοζόταν αυτό το μέτρο θα είχαμε πολύ καλύετρα πανεπιστήμια και φοιτητές ...
Εσύ αν ήσουν σε αυτό το μέτρο και ό κάθε εσύ θα ζητούσες ποτέ πτυχιακή εξεταστική, θα απαιτούσες να δηλώνουμε 12 μαθήματα το εξάμηνο θα είχες φτάσει σε σημείο να χρειάζεται να περάσεις 10 μαθήματα την εξεταστική ... (που εγώ στην καλύετρη φόρμα που βρέθηκα ποτέ στη σχολή αυτή πέρασα 13 μαθήματα το έτος = 3 εξεταστικές ...)
Είδες πόσα προβλήματα λύνονται αυτομάτως ...
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Wed Feb 09, 2005 3:11 pm

semis19 wrote:Αν εφορμοζόταν αυτό το μέτρο θα είχαμε πολύ καλύετρα πανεπιστήμια και φοιτητές ...
Εσύ αν ήσουν σε αυτό το μέτρο και ό κάθε εσύ θα ζητούσες ποτέ πτυχιακή εξεταστική, θα απαιτούσες να δηλώνουμε 12 μαθήματα το εξάμηνο θα είχες φτάσει σε σημείο να χρειάζεται να περάσεις 10 μαθήματα την εξεταστική ... (που εγώ στην καλύετρη φόρμα που βρέθηκα ποτέ στη σχολή αυτή πέρασα 13 μαθήματα το έτος = 3 εξεταστικές ...)
Και πάλι είσαι απόλυτος σε αυτό που λες και μην είσαι τόσο ειρωνικός, διότι η ζωή έχει γυρίσματα ;) Χαλάρωσε και μην αντιμετωπίζεις τους συναδέλφους σου σαν σκουπίδια.

Γούστο του και καπέλο του του κάθε ένα να περνάει τα μαθήματα όποτε θέλει.

Εσένα τι σε πειράζει να δώσει ο κάθε φοιτητής όσα μαθήματα θέλει?
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Wed Feb 09, 2005 3:18 pm

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί "Το να περνάει κάποιος 10++ μαθήματα το εξάμηνο αφενός είναι άξιος συγχαρητηρίων αφετέρου όμως ταπεινώνει το σύστημα του οδηγού σπουδών που σου λέει πάρε μέχρι 5 μαθήματα γιατί ο φόρτος είναι μεγάλος"

Δηλαδή εγω που θέλω να δώσω τον ιούνιο 8 μαθήματα και ευελπιστώ να τα περάσω, γιατί δεν είναι ότι δεν έχω ασχοληθει με αυτά είναι ότι δεν τα έχω δώσει ή δεν τα έχω περάσει και παράλληλα θα δουλεύω κι όλα, ταπεινώνω το σύστημα του οδηγού σπουδών??Με ποιο τρόπο??
ίσα ίσα που το ξέρω ότι θα τραβήξω ζόρι, όπως τραβάω τα τελευταία 3 χρόνια που δουλεύω και ότι πάλι δε θα μου βγαίνουν οι ώρες και πάλι θα τρέχω και δε θα φτάνω, αλλά είναι η επιλογή μου.Στην τελική όταν τα βάλαμε κάτω να τα σκεφτούμε πριν κάνουμε τις επιλογές μας, πήραμε την απόφασή μας έχοντας υπόψη ότι ισχύουν οι χψ συνθήκες, δεν αποφασίσαμε ελπίζοντας στο άγνωστο..
Δενμπορώ να το καταλάβω που είναι το πρόβλημα,όμως!!
ο να δώσει κάποιος 10 και μαθήματα σε μια εξεταστική γίνεται, το να τα περάσει είναι το δύσκολο. από τη στιγμη που ο οδηγός σπουδών λεει ότι μπορεί ο φοιτητής να δηλώσει και άρα να δώσει στο Α&Β 7, στο Γ&Δ 8, στο Δ&Ε 9 και στο Ζ&Η 10, σύνολο 68(!)(!) δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ταπεινώνει το σύστημα, αφού το ίδιο το σύστημα του το επιτρέπει.

EDIT
a_s συμφωνώ, δεν μπορεί να επεμβαίνουμε σε θέματα προσωπικών επιλογών, γιατί είναι προσωπική επιλογή το να επιλέγουμε πότε θα δώσουμε ένα μάθημα!!Αποφασίζω να δώσω πχ δίκτυα τώρα και όχι στο 3ο έτος και δε νομίζω ότι πέφτει λόγος σε κάποιον για την επιλογή μου αυτή!!
Last edited by lumenintervalum on Wed Feb 09, 2005 3:24 pm, edited 1 time in total.
A blink of an eye
A dream for the blind
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Wed Feb 09, 2005 3:23 pm

a_s wrote:
semis19 wrote:Αν εφορμοζόταν αυτό το μέτρο θα είχαμε πολύ καλύετρα πανεπιστήμια και φοιτητές ...
Και πάλι είσαι απόλυτος σε αυτό που λες και μην είσαι τόσο ειρωνικός, διότι η ζωή έχει γυρίσματα ;) Χαλάρωσε και μην αντιμετωπίζεις τους συναδέλφους σου σαν σκουπίδια.

Γούστο του και καπέλο του του κάθε ένα να περνάει τα μαθήματα όποτε θέλει.

Εσένα τι σε πειράζει να δώσει ο κάθε φοιτητής όσα μαθήματα θέλει?
Καταρχήν δεν είμαι απόλυτος ούτε ειρωνικός (ίσως φταίει ο γραπτός λόγος) και δεν σε αντιμετωπίζω σαν σκουπίδι ... ;)
Απλά θέλω να σου πω ότι αυτό το μέτρο με λίγα λόγια θα έκανε καλό πέρα από προσωπικές αντεγκλίσεις και συγκρίσεις ...
Η προσωπική μου γνώμη είναι και την ξαναλέω φοιτητής που δεν ασχολείται με το minimum προσπάθειας σε μια σχολή πρέπει να διαγράφεται ... όπως σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου όπως και σε όλα τα μεταπτυχιακά (+Ελλάδας) ... για κάποιον με ιδιαιτερότητες να υπάρχουν πιο ελαστικές ρυθμίσεις αλλά να υπάρχει ένα όριο ...
Πες το ακραίο, πες το προσβλητικό/ειρωνικό/απόλυτο ή ότι άλλο θέλεις αλλά αυτό πιστεύω και το λέω ... και ισχύει σχεδόν παντού ...
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”