DETY-Reloaded (επίσημο περιοδικό από το ΔΕΤ)

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor
Post by redlabel » Sat Jun 02, 2007 7:41 pm

Είσαστε απολύτως σίγουροι ότι δεν απευθύνεται κάπου ...συγκεκριμένα; :lol:

Δ. Γκρ.
specton
bit level
bit level

Post by specton » Sun Jun 03, 2007 12:03 am

Τι εννοείς;;;
Image
ASOEE-Online.gr
my blog: akyro.net
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor
Post by redlabel » Sun Jun 03, 2007 12:35 am

Το γεγονός ότι δεν είναι σαφές σε όλους ούτε ποιο είναι το target group, ούτε ποια είναι η ακριβής στόχευση της έκδοσης δεν σημαίνει, κατ΄ανάγκην, ότι δεν αυτά δεν υπάρχουν.

Δ. Γκρ.
Swtos
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: MSc

Post by Swtos » Sun Jun 03, 2007 2:34 pm

tsilochr wrote:
sandra wrote:Ίσως αυτή η μόδα έχει σχέση με τον γενικότερο προσανατολισμό του τμήματος... :roll:
αυτό δεν είναι νέο, είναι παλιά είδηση. Εξ άλλου, μέσα από το τμήμα, γίνονται προσπάθειες να σταματήσει αυτή η ταύτιση με τα πληροφοριακά.
Ετσι οπως το λες ομως ειναι σα να το θεωρείς κακό.:-)
Δε θεωρώ οτι υπάρχει ταύτιση απο τη στιγμή που κανουμε πολλα μαθηματα του πυρηνα της Πληροφορικής αλλα σιγουρα υπάρχει αμεση σχέση και πιστεύω πως θα συνεχίσει να υπάρχει και προσωπικα ειμαι υπερ αυτού. Επίσης τα ΠΣ δεν είναι μοδα με την εννοια οτι δεν πιστευω οτι θα παρελθει ποτε διότι υπάρχει λόγος μου επιχειρείται αυτή η συνδεση Πληροφορικής με το Επιχειρην. Μιληστε και με καθηγητες όπως Γκριτζαλης, Κωνσταντόπουλος, Γιακουμακης κ.α να σας πουν το λογο. Ένα από τα θετικα της ΑΣΟΕΕ πιστευω ειναι οτι το καταφερνει σε μεγαλο βαθμο!
-My father made him an offer he couldnt refuse
-What was that?
-Luca Brasi held a gun to his head and my father assured him that either his brain or his signature would be on the contract

-The Godfather
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Sun Jun 03, 2007 3:11 pm

είμαστε offtopic swto!

Νομίζω ότι το τμήμα μας είναι μικρό σε σχέση με το αντίστοιχο του ΕΚΠΑ και κάνει κυρίως informatics. Κάνω τη σύγκριση με το ΕΚΠΑ γιατί όταν πρωτομπήκα στο τμήμα συνέχεια άκουγα καθηγητές να ευλογούν τα γένια μας συγκρίνοντας μας με το ΕΚΠΑ. Σίγουρα βγάζουμε καλούς και σύγχρονους developers αλλά εγώ δεν την βρίσκω έτσι. Τουλάχιστον στο di κάνουν επεξεργασία σήματος (εικόνα, ήχο, video) και μαθήματα πιο κοντά στο σύστημα του υπολογιστή. Δεν κάνουν java, αλλά άντε γράψε λογισμικό συστήματος σε java.

Επίσης είναι και η εικόνα που υπάρχει στο εξωτερικό για το εκάστοτε πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με μια συνέντευξη του Χρ. Παπαδημητρίου, το di.uoa είναι το πιο γνωστό από άποψη ποιότητας. Και φυσικά είναι η επαγγελματική αποκατάσταση. Εγώ δεν θέλω να κάνω database driven web information systems. Στις τηλεπικοινωνίες (που όλα πλέον είναι IP based) έχω την αίσθηση ότι προηγούνται στην αγορά απο μας.
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Sun Jun 03, 2007 6:12 pm

lumenintervalum wrote:χάλια στήσιμο...Δε σε τραβάει καθόλου να το διαβάσεις ήδη από το εξώφυλλο...Εγώ το βρήκα κρύο και βαρετό...Επίσης με ποιο κριτήριο επιλέγονται τα θέματά τους. Εδώ ολόκληρο συνέδριο εκαναν -οι φοιτητές βέβαια- και τσιμουδιά γι' αυτό...ΟΚ!!Πιο σημαντική η Σταρ Ελλάς δε λέω!!!Ίσως μια πιο προσεκτική ανάγνωση με κάνει ν' αλλάξω γνώμη, αλλά δεν το βλέπω. Προτιμώ τα πιο ζωντανά μέσα επικοινωνίας μάλλον (βλ. venus)..
Sorry αλλά θα συμφωνήσω με τη lumen. Ναι σαν ιδέα είναι πολύ καλή και μπράβο στα παιδιά αλλά μου φαίνεται πολύ ερασιτεχνικό και άδειο ενδιαφέροντων θεμάτων. Η Δούκισσα δεν έπρεπε να μπει αλλιώς καταντάτε εβδομαδιαίο trash περιοδικό. Οι συμβουλές μου: Ανεβάστε το επίπεδο των άρθρων αλιεύοντας καλούς "δημοσιογράφους" και αλλάξτε τελείως την εμφάνιση του περιοδικού, είμαι σίγουρος πως έχετε πολλά ταλαντούχα παιδιά αρκεί να τα αξιοποιήσετε.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”