Ενωση Πληροφορικών Ελλάδος - Προσκληση Εγγραφής...

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a
Re: Ενωση Πληροφορικών Ελλάδος - Προσκληση Εγγραφής...

Post by PASCAL » Thu Sep 18, 2008 3:14 pm

rose wrote:
PASCAL wrote:
rose wrote:Μα πώς θα "χτυπήσεις" το ΤΕΕ, με την παρουσία μελών ΤΕΕ; Λέω τώρα...
...Και ένα σχόλιο αλλα δεν μπορώ θα το πώ τα ΤΕΙ πληροφορικής γιατί ειναι απέξω; Τεσπα εγώ τουλάχιστον τα σιχαίνομαι όλα αυτά τα συνδικαλιστικά.
Χωρίς όλα αυτά τα συνδικαλιστικά δεν είχες ούτε δικαίωμα να μιλάς. Πόσο μάλλον να προσπαθείς να εξασφαλίσεις τα δικαιώματά σου ως πληροφορικός.

Να εξασφαλίσω δικαιώματα σε βάρος ποιου; Συναδέλφου; Οχι δεν με ενδιαφέρει.
Σίγουρα όμως ξέρω οτι έχω μια τιμή($$$) όπως και εσύ, φρόντισε να διαπραγματευτείς σκληρά την τιμή σου.
Εξήγησε μου γιατί να μην μπορούμε κι εμείς οι πληροφορικοί να γραφόμαστε στο ΤΕΕ ή να μην έχουμε δικό μας επιμελητήριο; Γιατί να μην μπορούμε να επιβλέπουμε και να υπογράφουμε για την αξιοπιστία και την ποιότητα έργων πληροφοριακών συστημάτων; Σε τι βοηθάει το να είμαστε διασπασμένες μονάδες εργαζομένων; Πόσοι δύναμη έχουμε μόνοι μας και πόση όλοι μαζί;

Και τέλος όχι δεν ασποζόμαστε όλοι την αντίληψη σου πώς έχουμε μια χρηματική τιμή. Υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν την αξιοπρέπεια και την εργασία τους ανεκτίμητες αξίες και κάθε αμοιβή καθαρά συμβατική. Οι υπόλοιποι μπορούν αν θέλουν να πουλήσουν την εργασία, τα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια ακόμα και την ψυχή τους στο διάβολο για λίγα ψωρόευρώ. Διαφορετικά θα πρέπει να παλέψουν μαζί με τους πρώτους για δουλειά με δικαιώματα.
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Thu Sep 18, 2008 3:47 pm

PASCAL wrote: Και τέλος όχι δεν ασποζόμαστε όλοι την αντίληψη σου πώς έχουμε μια χρηματική τιμή. Υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν την αξιοπρέπεια και την εργασία τους ανεκτίμητες αξίες και κάθε αμοιβή καθαρά συμβατική. Οι υπόλοιποι μπορούν αν θέλουν να πουλήσουν την εργασία, τα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια ακόμα και την ψυχή τους στο διάβολο για λίγα ψωρόευρώ. Διαφορετικά θα πρέπει να παλέψουν μαζί με τους πρώτους για δουλειά με δικαιώματα.
Είσαι τεράστιος, Πασχάλη. Εάν θεωρείς κάθε αμοιβή καθαρά συμβατική και την αξιοπρέπειά σου ανεκτίμητη, που να τρέχεις τώρα να υπογράφεις έργα (περισσότερη δουλειά & μεγαλύτερη αμοιβή); Έτσι σκέφτονται και οι εργοδότες και σου δίνουν μια συμβατική αμοιβή 800 Ευρώ. Και καθαρά συμβατικά τσοντάρουν και οι γονείς σου. Τι τη χρειάζεσαι τη δουλειά με δικαιώματα; Κάτσε στα λίγα και καλά. Το δικαίωμα υπογραφής έργου δεν πρόκειται να σου αποφέρει άλλη αξιοπρέπεια από εκείνη της αμοιβής...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Thu Sep 18, 2008 3:52 pm

pascal wrote:Εξήγησε μου γιατί να μην μπορούμε κι εμείς οι πληροφορικοί να γραφόμαστε στο ΤΕΕ ή να μην έχουμε δικό μας επιμελητήριο; Γιατί να μην μπορούμε να επιβλέπουμε και να υπογράφουμε για την αξιοπιστία και την ποιότητα έργων πληροφοριακών συστημάτων; Σε τι βοηθάει το να είμαστε διασπασμένες μονάδες εργαζομένων; Πόσοι δύναμη έχουμε μόνοι μας και πόση όλοι μαζί;
rose wrote:Εγώ θα προτιμούσα κλαδικές Ενώσεις που απλα θα πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους σε όλο το κλάδο. Αλλιώς γίνεται μπάχαλο.
Συμφωνώ, αν με διάβασες εχω πει οτι πιστεύω σε επιμελητήρια αρκεί να αντιπροσωπευουν και να αγωνίζονται για ολο τον κλάδο, το να υπάρχουν περισσότερα, γνώμη μου αλλα δεν νομιζω οτι βοηθαει τον οποιοδηποτε, ουτε την οικονομία, αλλα ούτε και την εξέλιξη σου.Καταλαβαινόμαστε , φαντάζομαι.

Φαντάζομαι, για οικονομία χρόνου, οτι ξέρεις τι σημαίνει ΤΕΕ και ποια ειναι η ιστορία του....
που θα πάει θα το δουμε...
kwnccc
Mbyte level
Mbyte level

Post by kwnccc » Fri Sep 03, 2010 9:26 am

Ξέρεις κανένας αν έχει γίνει οποιαδήποτε προσπαθεια τα τελευταία χρόνια για να αποκτήσουμε και εμείς κατοχυρωμένα δικαιώματα? Καμμιά προσπάθεια για Επιμελητήριο Πληροφορικής? :smt017
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”