Καταλήψεις 2010

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Re: Καταλήψεις 2010

Post by chriskin » Fri Oct 15, 2010 1:55 am

στο τελευταιο μπορει κανεις ανετα να απαντησει οτι ουτε η χουντα ασχολιοταν ιδιαιτερα για το πολιτικο κοστος αλλα οι καταληψεις τοτε ειχαν αρκετα αξιοπροσεχτα αποτελεσματα νομιζω.

δεν ειναι ξυπνιος οποιος λεει οτι τιποτα δεν μπορει να αλλαξει και παμε κατα διαολου. Ευτυχως δεν ειναι αυτος ο ξυπνιος
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Fri Oct 15, 2010 1:56 am

Προβλεψη: να καταργηθει το ασυλο.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
nickpro
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by nickpro » Fri Oct 15, 2010 2:13 am

chriskin wrote:στο τελευταιο μπορει κανεις ανετα να απαντησει οτι ουτε η χουντα ασχολιοταν ιδιαιτερα για το πολιτικο κοστος αλλα οι καταληψεις τοτε ειχαν αρκετα αξιοπροσεχτα αποτελεσματα νομιζω.

δεν ειναι ξυπνιος οποιος λεει οτι τιποτα δεν μπορει να αλλαξει και παμε κατα διαολου. Ευτυχως δεν ειναι αυτος ο ξυπνιος
Καμία σχέση το τότε με το τώρα. Καταρχάς τότε η κατάληψη δεν ήταν λεηλατική όπως συνιθήζετε στις μέρες μας. Οι φοιτητές σεβάστηκαν απόλυτα το χώρο. 2ον, τότε είχες 95% του πληθυσμού να περιμένει ένα τέτοιο γεγονός για να εξεγερθεί, και βέβαια την ένοιαζε την χούντα που υπήρξε κατάληψη. Τώρα ακόμα και αυτοί που δεν υποστηρίζουν την κυβέρνηση, δεν είναι καν συσπειρωμένοι, πόσο μάλλον έχουν διάθεση για εξέγερση. Για αυτούς μια κατάληψη θα είναι ακόμα ένα εκνευριστικό κλείσιμο δρόμων και ένα μπάχαλο στην γύρω γειτονιά.

@Stoupeace: Δεν έχω καμία πρόθεση να θίξω το άσυλο. :???:
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Fri Oct 15, 2010 2:18 am

nickpro wrote:@Stoupeace: Δεν έχω καμία πρόθεση να θίξω το άσυλο. :???:
Περίμενε, εχουμε ακόμα. 4-5 σελίδες και θα έρθει.

Παντως ο λογος που σταματησα να ασχολουμαι με πολιτικες συζητήσεις εδω μέσα ειναι η επαναληψη των αποψεων. Μακάρι να διαβαζα κατι που δεν εχω ξαναδιαβασει. Δε το λεω για κραξιμο. Απλα βαρεθηκα να ακουω πραγματα προφανη ή αναμασημένα.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Fri Oct 15, 2010 2:21 am

σε αυτο το μερος εχεις δικιο, αλλα στο οτι " η κυβερνηση δεν ενδιαφερεται για την εικονα της αρα δεν αλλαζει κατι" στο οποιο απαντησα εγω, οχι

στο οτι δεν ειναι συσπειρωμενος ο κοσμος, μονο αδικο δεν μπορω να σου βρω - σε 2365243624 διαφορετικες ομαδες εχει διασπαστει για λογους που μου φαινονται υπερβολικα ασημαντοι.
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
(το ασυλο δεν χρειαζεται να το αναφερεις εσυ, σιγουρα θα εμφανιστει καποιος που θα το αναφερει. ειναι οπως ο νομος του ιντερνετ πως παντα θα αναφερθει ο χιτλερ αμα μεγαλωσει αρκετα το thread :-D )

Stoupeace wrote:
nickpro wrote:@Stoupeace: Δεν έχω καμία πρόθεση να θίξω το άσυλο. :???:
Περίμενε, εχουμε ακόμα. 4-5 σελίδες και θα έρθει.

Παντως ο λογος που σταματησα να ασχολουμαι με πολιτικες συζητήσεις εδω μέσα ειναι η επαναληψη των αποψεων. Μακάρι να διαβαζα κατι που δεν εχω ξαναδιαβασει. Δε το λεω για κραξιμο. Απλα βαρεθηκα να ακουω πραγματα προφανη ή αναμασημένα.
ελα ρε, ποσες φορες εχεις δει ομαδικη υποσχεση αυτοκτονιας απο την κοντουλα λεμονια;
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Fri Oct 15, 2010 2:24 am

chriskin wrote:ελα ρε, ποσες φορες εχεις δει ομαδικη υποσχεση αυτοκτονιας απο την κοντουλα λεμονια;
Quoted For Truth + Awarded Win

Η καταληψη ειναι μορφη αγωνα. Γεια σααααααας :-p
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
keeper21
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by keeper21 » Fri Oct 15, 2010 2:45 am

Stoupeace wrote: Παντως ο λογος που σταματησα να ασχολουμαι με πολιτικες συζητήσεις εδω μέσα ειναι η επαναληψη των αποψεων. Μακάρι να διαβαζα κατι που δεν εχω ξαναδιαβασει. Δε το λεω για κραξιμο. Απλα βαρεθηκα να ακουω πραγματα προφανη ή αναμασημένα.
[size=200]W NAI[/size]
Reaching out to embrace the random.
Reaching out to embrace whatever may come.
The Punisher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by The Punisher » Fri Oct 15, 2010 4:04 am

chriskin wrote:(το ασυλο δεν χρειαζεται να το αναφερεις εσυ, σιγουρα θα εμφανιστει καποιος που θα το αναφερει. ειναι οπως ο νομος του ιντερνετ πως παντα θα αναφερθει ο χιτλερ αμα μεγαλωσει αρκετα το thread )
dude, you just did it ! :shock:
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Fri Oct 15, 2010 4:11 am

The Punisher wrote:
chriskin wrote:(το ασυλο δεν χρειαζεται να το αναφερεις εσυ, σιγουρα θα εμφανιστει καποιος που θα το αναφερει. ειναι οπως ο νομος του ιντερνετ πως παντα θα αναφερθει ο χιτλερ αμα μεγαλωσει αρκετα το thread )
dude, you just did it ! :shock:

το σκεφτηκα να το σχολιασω σε κανα spoiler αλλα καποιοι δεν αγαπανε τα spoilers τελευταια :lol:
kwnccc
Mbyte level
Mbyte level

Post by kwnccc » Fri Oct 15, 2010 7:47 am

gasparosoft++

και να προσθέσω ότι αγώνα μπορείς να κάνεις χωρίς να στερείς τη γνώση από τους φοιτητές, ναι έστω για μία μέρα...
Αυτό που διάφορα κάμματα κλείνουν σχολές ακόμα και για την απελευθέρωση του συνάδελφου-αγωνιστή μπλα μπλα το θεωρώ τραγικό! Τέτοιες αντιδράσεις δείχνουν τι πραγματικά είναι... χούντα!
+το ότι αμφιβάλλω πολύ αν θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι του χρόνου τέτοια αποχή για να παραδεχτούμε σαν κράτος την πτώχεύση μας... ακούγονται πολλά σενάρια για προβλέψεις σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα!
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Fri Oct 15, 2010 11:05 am

Ο gaspar έχει δίκιο για εμένα.. Η κατάληψη είναι πλέον λάθος τρόπος να δείξουμε την αντίθεσή μας.. Εγώ λόγω κατάληψης έτρεχα και δεν έφτανα και δεν ήμουν ο μόνος..
Βρείτε κάτι άλλο..
Βγείτε στους δρόμους και αφήστε στην σχολή μόνο όσους θέλουν να κάνουν μάθημα...
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
hiro
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by hiro » Fri Oct 15, 2010 11:26 am

παντως στο τμημα μηχανικων της πατρας ειχαν καταληψη απλα για μια μερα. εχο φιλο που σπουδαζει εκει...
Image
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by barbarosa » Fri Oct 15, 2010 12:09 pm

Βασικά συμφωνώ με αυτά που ειπώθηκαν παραπάνω στο εξής:
Η κατάληψη δεν έχει κανένα απολύτως όφελος για το φοιτητή!
Το αναλύω:
Στα παλιά τους τα παπούτσια των βουλευτών είτε κάνουμε είτε δεν κάνουμε κατάληψη. Μήπως είμαστε καμια υπηρεσία που παράγει έργο για το κράτος και θα τους θίξει το να μείνουμε κλειστοί? Απο την κατάληψη οφελούνται οι εξής ομάδες:
1)Διδακτικό και διοικητικό προσωπικό του πανεπιστημίου που πληρώνεται χωρίς να δουλεύει.
2)Πολιτικές παρατάξεις των οποίων τα κόμματα-πατέρας δεν είναι στην εξουσία καθώς δημιουργείται μπάχαλο στην κοινωνία. (πχ η ΠΑΣΠ ήταν πρώτη στους 'αγώνες' το 2006 αλλά τώρα ούτε αφίσα για παρόμοιους 'αγώνες'. Τώρα να δείτε που αν πέσει θέμα κατάληψη στις συνελεύσεις η ΔΑΠΑΡΑ θα βγει μπροστά ως 'αγωνιστής'.)
3)Μπάχαλοι και ασφαλίτες οι οποίοι απλώς ακόμα μια φορά βγάζουν το κομπλεξ τους σε δημόσια περιουσία χωρίς συνέπειες.
4)Όλους τους θεσμούς οι οποίοι περιμένουν τα επισόδεια που η παραπάνω κατηγορία θεωρεί ως αγώνα για να δείξουν πόσο λάθος λειτουργεί το πανεπιστημιακό άσυλο και να μιλήσουν για κατάργησή του.

Η σειρά με την οποία αναφέρω τις ομάδες είναι τυχαία και δεν υποδηλώνει κάτι.
Η ουσία είναι πως ενώ όλες αυτές οι ομάδες ευνοούνται ο φοιτητής ζημιώνεται. Με φάγαν οι καταλήψεις στο πρώτο έτος (2006-2007). Τι κατάφερα? Νόμιζα ότι έκανα και αγώνα παρασυρμένος απο μια λανθασμένη νοοτροπία και πλύση εγκεφάλου! Εχασα ένα ολόκληρο έτος γιατί ουσιαστικά ποτέ δεν προσαρμόστηκα στη σχολή στην αρχή ενώ απο την άλλη δεν κέρδισα τίποτα. Ούτε εγώ ουτε ο απλός φοιτητής.

Κάποιοι γνωστοί μου με το σύνδρομο του λυκείου ψήφιζαν υπέρ της κατάληψης για να χάσουν μάθημα! ΕΛΕΟΣ! Αν δεν σ αρέσει δεν έρχεσαι αγαπητέ πρωτοετή δεν έχει απουσίες να το μάθει ο γονιός σου.

Τα παραπάνω φυσικά δεν σημαίνουν οτι δεν πρέπει να διαμαρτυρηθούμε για όλα αυτα που συμβαίνουν. Αλλά χρειάζεται αποτελεσματικός τρόπος κι όχι καταστροφή της ίδιας μας της παιδείας. Αν θέλουν κάποιοι αγωνιστές να κάνουν κατάληψη να πάνε στην Εκάλη και στην Πολιτεία έξω απο τον κήπο των βουλευτών-υπουργών και να κάνουν εκεί κατάληψη!
Και το ακόμα σημαντικότερο. Μαυρίστε τους στις εκλογές γιατί αυτό είναι που μετραει! Εκεί αποφασίζεται το ποιος θα κάνει κουμάντο στη χώρα!

Τέλος καλό είναι αν γίνει συνέλευση να παρευρεθούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι για να μην κάνει κουμάντο κάποια μειοψηφία.

Είναι αναμενόμενο ότι η συζήτηση θα ξεφύγει και θα καταλήξει κλασικά σε loop απο άσυλο, χούντα, φασίστες, αναρχοκομούνια μπλα μπλα κτλ κτλ οποτε ίσως θα έπρεπε να κλειδωθεί γύρω στην 4-5 σελιδα :smt019
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Fri Oct 15, 2010 12:29 pm

barbarosa++
Στο χέρι όλων των χρηστών είναι να μην κλειδωθεί τόσο σύντομα...

Υπενθυμίζω ότι στις τελευταίες βδομάδες κατάληψης το 2006 αν και βγήκε απόφαση για ανοικτή σχολή κάποια αριστερά σχήματα ξαναέκλεισαν την σχολή χωρίς ΓΣ για 4-5 μέρες. Το ίδιο ισχύει και πριν 2 χρόνια που έκλεισε η σχολή για τον Γρηγορόπουλο από άτομα που μας έλεγαν πως δεν είναι φοιτητές και δεν μας άφηναν να κάνουμε Γ.Σ.. Αυτά για να αναλογιστούμε την δημοκρατικότητα των πραγμάτων - και πως αν πιέζουν οι καιροί Καταλήψεις γίνονται δίχως επισήμες Γ.Σ
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Fri Oct 15, 2010 1:14 pm

Η ουσία είναι πως ενώ όλες αυτές οι ομάδες ευνοούνται ο φοιτητής ζημιώνεται. Με φάγαν οι καταλήψεις στο πρώτο έτος (2006-2007). Τι κατάφερα? Νόμιζα ότι έκανα και αγώνα παρασυρμένος απο μια λανθασμένη νοοτροπία και πλύση εγκεφάλου! Εχασα ένα ολόκληρο έτος γιατί ουσιαστικά ποτέ δεν προσαρμόστηκα στη σχολή στην αρχή ενώ απο την άλλη δεν κέρδισα τίποτα. Ούτε εγώ ουτε ο απλός φοιτητής.
Ποιον μου θυμίζει...; Ποιον μου θυμίζει...;
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
alexpsomi
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by alexpsomi » Fri Oct 15, 2010 1:18 pm

Απο παλαιότερο post του Α.Ι. :
http://www.flickr.com/photos/opa28dec08 ... 777922510/
cyberpython
Mbyte level
Mbyte level

Post by cyberpython » Fri Oct 15, 2010 1:27 pm

proskopos wrote:
Ποιον μου θυμίζει...; Ποιον μου θυμίζει...;
Φανταστείτε λοιπόν πόσο δυσκολότερα γίνονται τα πράγματα για κάποιον που είναι στο 3ο έτος και χάνει το εξάμηνο (+ 1-2 εξάμηνα για να επανέρθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς μετά τις αναγκαστικές "διακοπές") που δεν έχει περιθώριο να μοιράσει μαθήματα σε επόμενα έτη... Και μη ξεχνάμε οτι παλαιότερα είχαμε και το περιθώριο να κάνουμε 3-4 εξάμηνα παραπάνω από ότι είχαμε προγραμματίσει χωρίς το άγχος της διαγραφής...
Συμπέρασμα: όπως είπαν και οι παραπάνω η κατάληψη κάνει κακό μόνο σε εμάς.
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Fri Oct 15, 2010 2:34 pm

Zifnab wrote:barbarosa++
Στο χέρι όλων των χρηστών είναι να μην κλειδωθεί τόσο σύντομα...

Υπενθυμίζω ότι στις τελευταίες βδομάδες κατάληψης το 2006 αν και βγήκε απόφαση για ανοικτή σχολή κάποια αριστερά σχήματα ξαναέκλεισαν την σχολή χωρίς ΓΣ για 4-5 μέρες. Το ίδιο ισχύει και πριν 2 χρόνια που έκλεισε η σχολή για τον Γρηγορόπουλο από άτομα που μας έλεγαν πως δεν είναι φοιτητές και δεν μας άφηναν να κάνουμε Γ.Σ.. Αυτά για να αναλογιστούμε την δημοκρατικότητα των πραγμάτων - και πως αν πιέζουν οι καιροί Καταλήψεις γίνονται δίχως επισήμες Γ.Σ
Πριν 2 χρόνια, η κατάσταση στην ΑΣΟΕΕ ήταν ο ορισμός της "άρσης ασύλου" (τι κερδίζω που το ανέφερα πρώτος; :-p ).

Επί τη ευκαιρία: Το ότι κάτι αποφασίζεται από μια ΓΣ δεν το καθιστά ούτε νόμιμο ούτε καν επικροτούμενο... Είναι σαν να αποφασίζει η ΓΣ να σκοτώσει έναν άνθρωπο και εμείς να λέμε "ας το κάνουμε, αφού είναι απόφαση της ΓΣ".
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Fri Oct 15, 2010 2:46 pm

Link

Link

Link

Link

Reminder :
Οι συνάδελφοι επιστήμονες που μας εκπροσωπούν..
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
The Heart Collector
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by The Heart Collector » Fri Oct 15, 2010 6:40 pm

Ισοβίτης wrote: Πριν 2 χρόνια, η κατάσταση στην ΑΣΟΕΕ ήταν ο ορισμός της "άρσης ασύλου" (τι κερδίζω που το ανέφερα πρώτος; :-p ).
Θεωρώ πως κάνεις λάθος για το συγκεκριμένο. Βλέπεις το δέντρο ξεχνώντας το δάσος που υπάρχει πίσω του. Άμα συνέβεναν τώρα όσα διαδραματίστηκαν έξω απτην Ασοεε εκείνες τις μέρες θα είχαμε άρση ασύλου. Τότε όμως υπήρχε αναβρασμός σε όλη την ελλαδική επικράτεια και από όλες τις συγκρούσεις που διαδραματίστηκαν,αυτές έξω από τα ιδρύματα ήταν οι λιγότερο επώδυνες για το καθεστώς σε αντίθεση με καταστροφές εμπορικών κέντρων(ερμού κλπ κλπ).

Τώρα όσον αφορά τις καταλήψεις, έχω να τονίσω κάποια πράγματα. Καθόμαστε και συζητάμε γιατί να γίνει ή να μη γίνει κατάληψη λες και έχουμε συζητήσει όλα τα υπόλοιπα. Ας βρεθούμε, ας συζητήσουμε , ας επικοινωνήσουμε τα προβλήματα που έχουμε εμείς σα φοιτητές αλλά και η κοινωνία, ας προτείνουμε λύσεις, ας προτείνουμε τρόπους αντίδρασης και ας πράξουμε συλλογικά. Αλλά εδώ ερχόμαστε και συζητάμε για κατάληψη χωρίς να έχουμε εξαντλήσει τους τρόπους αντίδρασης και ενημέρωσης που διαθέτουμε. Επίσης όταν επιλέγεις να αγωνιστείς για κάτι ή αν το έχεις αυτό σαν στάση ζωής, πρέπει να ξέρεις τι θες να πετύχεις για να επιλεξεις και τα μέσα. Υπάρχουν πράγματα που μπορεούν να πετύχουν πολύ περισσότερα στην τοπική κοινωνία της ασοεε από μια κατάληψη.

Εγώ από την όση εμπειρία μου που έχω από τέτοια κινήματα και καταλήψεις έχω να πω ότι οι καταλήψεις αυτές καθεαυτές δεν ίδρωσαν και πολύ τα αυτιά της εξουσίας. Αλλά ένα ολόκληρο κομμάτι κόσμου που βρισκόταν σε διαρκή κίνηση απαιτώντας κάποια πράγματα πέρα από τις κλασσικές αρνήσεις(ΟΧΙ στο νόμο 213177, κατάργηση μπλαμπλα). Πάντως μη βλέετε μια κατάληψη σαν μια σχολή με λουκέτο απέξω. Αυτό επιδιώκουν όσοι χρησιμοποιούν τις καταλήψεις για να αντλήσουν πολιτική υπεραξία. Είναι αυτό που λέω πιο πάνω σχετικά με τους τρόπους αντίδρασης. Άμα οτιδήποτε και να συμβαίνει δεν έχεις φαντασία και το μόνο που προτείνεις είναι η κατάληψη καταντάς γραφικός. Αυτός ο τρόπος σκέψης είναι που προκαλεί δυσπιστία στον κόσμο σχετικά με το κέρδος που μπορεί να αποφέρει μια κατάληψη.

Εγώ λεω ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική ζύμωση μέσα στη σχολή. Όταν τα πράγματα είναι άσχημα και τείνουν προς το χειρότερο χρειάζεται επικοινωνία για αυτόνομη(εξωκομματική) πολιτική δράση. Γιατί με όλα αυτά που συμβαίνουν δε βλέπω τριγύρω μου ούτε αντιδράσεις ούτε όρεξη για αγώνα, ούτε επικοινωνία. Η κοινωνία σαν κοινωνία φανταζει νεκρή. Ο καθένας εξατομικευμένα σκέφτεται ακόμα πως να τη βολέψει.Που είναι οι γειτονιές?Πού είναι η συλλογική ζωή? Βλέπω τον κόσμο να γκρινιάζει αντί να συζητά και να οργίζεται. Περπατήστε ένα πρωί στην πατησίων και παρατηρήστε τον κόσμο που περπατάει ολοένα και περισσότερο με σκυφτό το κεφάλι.
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Fri Oct 15, 2010 7:24 pm

Μίλησε ο Heart Collector.

Διάβασα τα παραπάνω posts, είδα τα βίντεο, και νιώθω πολύ άσχημα. Σαν πρωτοετής φοιτητής και σαν άνθρωπος. Αλλά την ξέρουμε την κατάσταση, εδώ και καιρό. Και πού είναι η βελτίωση?

Εγώ στη γενική συνέλευση θα πάω, και θα μιλήσω ανοιχτά αν παρουσιαστεί η κατάλληλη ευκαιρία. Αν πάλι αρχίσουν να ρίχνονται στην προπαγάνδα τους, πάλι θα δω αν μπορώ να πάρω το λόγο να μιλήσω. Στα ίσια, να πω ό,τι είπε ο Heart Collector, μήπως ακούσει κανείς...
Πρέπει να λήξουν ΟΡΙΣΤΙΚΑ ο φανατισμός, η κομματικοποίηση, οι εχθρότητες, η άρρωστη νοοτροπία. Από κάπου πρέπει να αρχίσουμε. Μπορεί να βρει ο καθένας την αρχή του νήματος που πρέπει να τραβήξει?
Έχω γράψει και δύο σχετικά κείμενα (το ένα ποίημα) παλιότερα, επί του θέματος "ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ: Ο βίος και ο βιασμός". Ξέρω ότι πολλοί θα διαβάζετε για πολλοστή φορά τέτοια κείμενα. Όποιος θέλει ας ρίξει ένα βλέφαρο: [url=http://mpomp.blogspot.com/2010/01/blog-post.html]Άρρωστη Νοοτροπία[/url], [url=http://mpomp.blogspot.com/2010/02/blog-post.html]Έλλειψη ενοχής (Φραπέ έχει)[/url]
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Fri Oct 15, 2010 11:31 pm

Δυστυχώς, οι Γενικές Συνελεύσεις δεν είναι συνελεύσεις. Είναι περίπου όπως στο γήπεδο, αλλά με περισσότερο φανατισμό (διότι οι κάφροι των ΓΣ - παρατάξεις - έχουν συμφέροντα, ενώ οι κάφροι των γηπέδων σπάνια).

Αυτό σημαίνει ότι δεν γίνεται διάλογος. Όταν μιλάει κάποιος, μπορεί άλλος να φωνάζει, να βρίζει, κλπ. Δεν τηρούνται στοιχειώδεις κανόνες ευπρεπείας. Είναι τελείως αντιδημοκρατικό, παρότι πλασάρεται ως ενδοπανεπιστημιακή ελευθερία λόγου (ελευθερία ποιου;;;).
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”