Erasmus/Έρασμος

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Re: Erasmus/Έρασμος

Post by PaP » Thu May 05, 2005 2:37 pm

Πολλά ακούγουνται οπότε ας μπει μια τάξη :)

Καταρχήν το Erasmus δε σου βρίσκει σπίτι, αυτό γίνεται μόνο για τους εισερχόμενους φοιτητές για το δικό μας πανεπιστήμιο. Θα πρέπει να επικοινωνήσεις μόνη σου με το εκεί πανεπιστήμιο και θα σου πουν αυτοί αν έχουν εστίες ή κατι σχετικό. Γενικά στο Παρίσι υπάρχουν γραφεία εύρεσης φοιτητικής στέγης, ιδιωτικές εστίες και πολλές πολλές αγγελιες. Επίσης υπάρχει και το ελληνικό σπίτι (maison grecque) όπουν μένουν πολλοί έλληνες φοιτητές. Δε το συνειστώ ;-)

Κατά πάσα πιθανότητα το πανεπιστημίο σου κάτι θα έχεις.

Μην έχεις μέγαλες προσοδοκίες ότι θα μένεις με γαμάτα άτομα στα σίγουρα και όλοι θα είναι παρτυ ανιμαλς. Απλά καλύτερα να μειώσεις στο ελάχιστο τις προσδοκίες και να είσαι ανοικτή σε ότι βρεις εκεί. Σου το λέω για να μην απογοητευτείς και σίγουρα στην αρχή θα είναι δύσκολα.

Ενα είναι 100% σιγουρο. Ολοι όσοι πήγαν (πήγαμε :) ) Erasmus περάσαν (-αμε) τέλεια εκτός από τα μίζερα και στενόμυαλα άτομα.
Επίσης καλύτερα να πας μόνη σου και όχι μαζί με άλλα άτομα. Ακουσε με ;-)
lewton
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by lewton » Thu May 05, 2005 4:05 pm

Eγώ πάω Νίκαια του χρόνου.
Stop playing games... feel them.
Image
angelina
byte level
byte level

Post by angelina » Thu May 05, 2005 8:38 pm

Η αλήθεια είναι ότι έχω ψιλομπλοκάρει κ αγχωθεί :???: στο internet αυτό που βρήκα ήταν για το ελληνικό σπίτι και για τις ιδιωτικές εστίες. Το πανεπιστήμιο δεν έχει δική του εστία. Θα είμαι με άλλη μία κοπέλα μόνο, οπότε ok. Και πάλι thanks γιατί με ηρεμήσατε λίγο και ξαναβρήκα τον ενθουσιασμό που είχα όταν έκανα τη δήλωση! :smt081 Ελπίζω όλα να πάνε καλά!
lewton
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by lewton » Thu May 05, 2005 11:52 pm

Εγώ ήθελα να πάω όλο το χρόνο, αλλά με πήραν μόνο στο χειμερινό. :(
Και είχα βρει και μαθήματα αντίστοιχα των αλγορίθων και των Υπολογιστικών Μαθηματικών στη Νίκαια στο εαρινό εξάμηνο... :(
Πρέπει να δώσω Λυπιτάκη τελικά...
Image
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Fri May 06, 2005 12:06 am

lewton wrote:Εγώ ήθελα να πάω όλο το χρόνο, αλλά με πήραν μόνο στο χειμερινό. :(
Και είχα βρει και μαθήματα αντίστοιχα των αλγορίθων και των Υπολογιστικών Μαθηματικών στη Νίκαια στο εαρινό εξάμηνο... :(
Δεν πειράζει... όπως και να έχει... εύχομαι να περάσεις καλά φίλε Δημήτρη :-D
όλα στη ζωή είναι ένας κύκλος...
lewton
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by lewton » Fri May 06, 2005 12:08 am

a_s wrote:
lewton wrote:Εγώ ήθελα να πάω όλο το χρόνο, αλλά με πήραν μόνο στο χειμερινό. :(
Δεν πειράζει... όπως και να έχει... εύχομαι να περάσεις καλά φίλε Δημήτρη :-D
Ευχαριστώ.
Θα ζητήσω από τη Γαλανάκη αν μπορεί να μου δωθεί παράταση. Είχε πει στη συνάντηση ότι σε μαρικά πανεπιστήμια μπορούμε να πάρουμε και έξτρα θέσεις αν το θέλουμε πολύ. Αλλιώς λέω να ζητήσω να πάω στο εαρινό Λιθουανία που είναι τώρα μια φίλη μου και περνάει τέλεια.
Image
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Sun Nov 13, 2005 3:44 pm

Χαιρετώ σας :)

Θέλω να ρωτήσω..., υπάρχει κάπου online η διαδικασία για την συμμετοχή στο πρόγραμμα του συλλόγου erasmus; Επίσης, ποιες είναι οι προυποθέσεις για την συμμετοχή;

Διάβασα το thread εδώ στο forum αλλά δεν βρήκα κάτι :(

Συγχωρήστε με, μέγιστοι moderators αν εν τέλη υπάρχει κάπου η απάντηση :)
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
rigo
Gbyte level
Gbyte level

Post by rigo » Fri Jun 23, 2006 12:49 pm

Καλησπέρα! Υπάρχει κάποιος από εδώ που να πήγε στο Erasmus? Ενδιαφέρομαι και εγώ να κάνω κατι τέτοιο αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα βοηθήσει τις σπουδές μου. Ποιά η γνώμη σας;

Ενδιαφέρομαι για Αγγλία και Γερμανια. Από οτι είδα στο site της πληροφορικής η ΑΣΟΕΕ από Αγγλία στέλνει στο University of Liverpool που έχω ακούσει καλά λόγια και από Γερμανία στο FU Berlin (που δεν έχω ακούσει τίποτα). Ξέρετε κάτι για αυτά τα πανεπιστήμια;

Επίσης άλλο ένα θέμα που σκέφτομαι είναι η γλώσσα. Από αγγλικά πτυχία έχω FCE και CAE (Lower και Advanced) του Cambidge και γερμανικά ξέρω λίγα πράγματα. Θα έχω πρόβλημα να πάω Γερμανία; (αν έχει πάει κάποιος, τα μαθήματα διδάσκονται στα γερμανικά ή στα αγγλικά; ). Τέλος θέλω σχόλια σχετικά με τις εστίες που μένουν οι φοιτητές από το Erasmus.

Ευχαριστω προκαταβολικά! :smt049
(Αν έχει σημασία είμαι πρωτοετής!)
"Αλλού κοιμάται το κορμί, και αλλού η ψυχή ξυπνάει"
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Fri Jun 23, 2006 2:47 pm

Είνσι αργά τώρα... Οι αιτήσεις είναι γύρω στον Απρίλη οπότε σκεψου το για του χρόνου ή μάλλον μη το σκεφτείς απλά να πας και προτείνω Βερολίνο
rigo
Gbyte level
Gbyte level

Post by rigo » Fri Jun 23, 2006 2:58 pm

Δεν το σκέφτομαι για το επόμενο εξάμηνο. Γεικά θα ήθελα να το δοκιμάσω! Το Βερολίνο είναι η αγαπημένη μου πόλη αλλά δεν ξέρω γερμανικά, πως θα παρακολουθήσω τα μαθήματα; Έχω ακούσει πάντως από πολλούς οτι το Erasmus πάει πίσω τις σπουδές και μετά τρέχεις και δεν φτάνεις..
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Fri Jun 23, 2006 3:17 pm

Μην ανησυχείς...θα έρθω μαζί σου και θα αναλάβω το κομμάτι "επικοινωνία με τα περιφερειακά" :-D
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Fri Jun 23, 2006 3:32 pm

Εγώ πάντως που δεν πήγα το μετάνιωσα. Πιστεύω πως δεν θα πάνε πίσω οι σπουδές σου αλλά στην χειρότερη και ένα εξάμηνο να χάσεις σε 20 χρόνια δεν θα το σκέφτεσαι σε αντίθεση με ένα εξάμηνο πολλών εμπειριών στο εξωτερικό.
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Fri Jun 23, 2006 4:56 pm

Επιτέλους, ενα topic στο οποίο οι πρώτες απαντήσεις με καλύπτουν πλήρως ;)

Κι εγώ προτείνω Βερολίνο (και έχω κάνει εκεί ERASMUS). Το ΟΠΑ στην αίτηση δε μου ζήτησε δίπλωμα ξένης γλώσσας (αν και είχα). Στο Πανεπιστήμιο θα σου ζητήσουν γενικά να κάνεις ό,τι και οι υπόλοιποι (και συχνά στα Γερμανικά). Αν ανοίξεις όμως τους ορίζοντές σου και σε άλλα τμήματα (tip: Οικονομικό), τότε έχεις ευκαιρίες. Για οποιαδήποτε πληροφορία και βοήθεια, μη διστάσεις.
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
rigo
Gbyte level
Gbyte level

Post by rigo » Fri Jun 23, 2006 4:57 pm

Που πήγες εσύ Sreak;

Proxene δεν ξέρω καθόλου γερμανικά! Πως θα δώσω εξετάσεις χωρίς να καταλαβαίνω τίποτα; Για τους φοιτητές από το erasmus τα δίνουν στα αγγλικά;
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Fri Jun 23, 2006 5:36 pm

Να κάνω μια παρενθεσούλα: Φέτος είχα πάει στην εκδήλωση - ενημέρωση που είχαν κάνει για το Erasmus και η υπεύθυνη είχε προτείνει σαν ιδανικότερο έτος για συμμετοχή το τρίτο (χωρίς αυτό να είναι υποχρεωτικό!)
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Fri Jun 23, 2006 5:43 pm

rigo wrote:Που πήγες εσύ Sreak;

Proxene δεν ξέρω καθόλου γερμανικά! Πως θα δώσω εξετάσεις χωρίς να καταλαβαίνω τίποτα; Για τους φοιτητές από το erasmus τα δίνουν στα αγγλικά;
Αν διαβάσεις λίγο πιο προσεκτικά πιο πάνω δεν πήγα :( και το έχω σχετικά μετανιώσει.... (γι'αυτό νέε μου μην το σκέφτεσαι :) )
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Fri Jun 23, 2006 5:48 pm

Fairy wrote:Να κάνω μια παρενθεσούλα: Φέτος είχα πάει στην εκδήλωση - ενημέρωση που είχαν κάνει για το Erasmus και η υπεύθυνη είχε προτείνει σαν ιδανικότερο έτος για συμμετοχή το τρίτο (χωρίς αυτό να είναι υποχρεωτικό!)
Το επιβεβαιώνω :-D
Αρκετά χρήσιμες εκείνες οι εκδηλώσεις :)
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Fri Jun 23, 2006 6:50 pm

γι'αυτό νέε μου μην το σκέφτεσαι
νεαρή παρακαλώ !

:-D
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Sat Jun 24, 2006 2:07 am

Όπως προείπα, συνήθως δε γίνονται εξαιρέσεις, αλλά αν ψάξεις, βρίσκεις. Επίσης, βγάλε απ το μυαλό σου την ιδέα της εξεταστικής. Σε αντίθεση με τη "σοσιαλιστική" ΑΣΟΕΕ και τις μουντές της εξεταστικές που σου κάνουν τη ζωή δύσκολη γιατί κανείς δε θέλει να σκεφτεί και να φέρει νέο υπάρχουν στα "αντιδραστικά" Πανεπιστήμια της Γερμανίας με το (ακόμη) κοινωνικό κράτος πολλοί τρόποι να περάσεις ένα μάθημα...

Πάντως αν πας, κανόνισε να κάνεις και μάθημα Γερμανικών εκεί. Δε θα χάσεις...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
rigo
Gbyte level
Gbyte level

Post by rigo » Sat Jun 24, 2006 2:17 am

Εσύ σε ποιό πανεπιστήμιο πήγες Proxene? Στο FU Berlin που έχει και στο site της ΑΣΟΕΕ; Πως ήταν τα μαθήματα; Κέρδισες κάτι;
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Sat Jun 24, 2006 12:30 pm

Μόνο FU Berlin έχομε για Γερμανία. Εγώ πήγα Μαδρίτη και πέρα από ότι πέρασα τέλεια πέρασα 3 μαθήματα με πολύ καλό βαθμό αλλά με κανονικό κόπο καθότι είματαν λίγοι Εrasmus εκτός από Μεταγλωτιστές που ήταν της πλάκας... Από την άλλη στην Ασφάλεια είχαμε και πολλές πρακτικές πτυχές που εδώ δεν έχουμε Αρα δεν πήγαν πίσω οι σπουδές μου κάθε όλο γιατι εμπλουτίζονται με διαφορετικό τρόπο... Και πέρα από τις σπουδές το πιο σημαντικό είναι η ζωή και αυτή θα εμπλουτιστεί πολύ περισσότερο με τα βιώματα που θα αποκτήσεις και από τον κόσμο που θα γνωρίσεις άσε που στο Erasmus ίσως κάνεις κάποιος από τις πιο δυνατές φιλίες...
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Sat Jun 24, 2006 1:57 pm

rigo wrote:Εσύ σε ποιό πανεπιστήμιο πήγες Proxene? Στο FU Berlin που έχει και στο site της ΑΣΟΕΕ; Πως ήταν τα μαθήματα; Κέρδισες κάτι;
Ναι, στο Ελεύθερο (Freie Universität Berlin), το Πανεπιστήμιο του πάλαι ποτέ Δυτικού Βερολίνου. Το τι κερδίζει ο καθένας έχει να κάνει μόνο με το πόσο ανοιχτό μυαλό κρατάει...
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”