Α, ναι?? Τα ίδια και εκεί τότε. Αυτό ίσως πρέπει να απασχολήσει τους καθηγητές, γιατί έτσι ο πρύτανης/πρόεδρος σιγά σιγά παύει να είναι μια θέση που να εμπνέει σεβασμό. Το αντίθετο μάλιστα.sandra wrote:Το ίδιο συνέβη και με τις εκλογές του τμήματος αν θυμόσαστε. Δεν είναι καινούργιο
Πρυτανικές Εκλογές, 30/5/11
Re: Πρυτανικές Εκλογές, 30/5/11
- enum21
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
Μα δεν αξίζει να ασχολείσαι. Οι θέσεις είναι μιλημένες από πριν. Τσάμπα γίνεται τόση φασαρία. Και κρίμα το χαρτί που θα χαλάσουν για τα ψηφοδέλτια..nickpro wrote:Ε ωραία τότε γιατί ασχολούμαστε?? Ας μην γίνουν καν εκλογές. Να προληφθεί και η ταλαιπωρία. Ότι και να λέει ο κ.Τουμπής περί άχαρου και ψυχοφθόρου ρόλου, αν δεν ανακοινωθεί 2η υποψηφιότητα απαξιόνεται ο θεσμός των εκλογών και του Πρύτανη, και τίθενται αμφιβολίες για το πόσο καθαρά λειτουργούν τα πράγματα στα διοικητικά του πανεπιστημίου.
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Όχι εγώ δεν έχω καμία αμφιβολία. Είμαι απολύτως σίγουρη.
- mpatsis
- Gbyte level
- Academic status: MSc
Για τον παρών πρόεδρο?sandra wrote:Το ίδιο συνέβη και με τις εκλογές του τμήματος αν θυμόσαστε. Δεν είναι καινούργιο
I'm Starting With The Man In The Mirror. I'm Asking Him To Change His Ways...
Aueb's NLP Group!

May the foss be with you!!!
Aueb's NLP Group!

- enum21
http://venus.cs.aueb.gr/forum/viewtopic ... 5&start=80mpatsis wrote:Για τον παρών πρόεδρο?sandra wrote:Το ίδιο συνέβη και με τις εκλογές του τμήματος αν θυμόσαστε. Δεν είναι καινούργιο
- mxsar.opa
- Mbyte level
- Academic status: N>4
Έχουν βγει τόσες ανακοινώσεις και πουθενά δε λέει αν θα γίνουν τα μαθήματα... 

Laugh as much as you breathe and love as long as you live.
-
- Kilobyte level
- Academic status: Professor
Γεια σας,
καταρχήν επαναλαμβάνω ότι αυτό που συμβαίνει είναι πολύ δυσάρεστο, για λόγους που αναφέρθηκαν ήδη. Όμως θα ήθελα να διαφωνήσω σε δύο σημεία.
1) Όντως, αυτο είχε γίνει και με τον πρόεδρο του τμήματος (μοναδική υποψηφιότητα). Και στοιχηματίζω ότι θα ξαναγίνει, αυτό το καλοκαίρι. Στην περίπτωση του πρόεδρου όμως μιλάμε για διαφορετικά μεγέθη, και σίγουρα δεν νομίζω ότι είναι το ίδιο δυσάρεστο. Υπενθυμίζω ότι και για τις δύο θέσεις, πρέπει ο υποψήφιος να είναι καθηγητής ή αναπληρωτής (έξω οι μισοί του τμήματος), να μην είναι μερικής απασχόλησης (έξω ο Βενέρης), να μην κατέχει άλλη ανάλογη θέση (έξω ο Γιακουμάκης), να μην είναι ή να σκοπεύει να πάρει εκπαιδευτική άδεια (έξω ο Σταμούλης και 1-2 ακόμα), να μην έχει κάνει 2 θητείες στο παρελθόν (έξω ο Γιανακουδάκης, νομίζω, ίσως κια άλλοι), και να μην συνταξιοδοτηθεί στη διάρκεια της θητείας (έξω ο Λυπιτάκης). Επίσης, λίγοι θέλουν να βάλουν υποψηφιότητα όταν είναι σίγουροι πως δεν θα εκλεγούν. Και στις περισσότερες περιπτώσεις πολλαπλών υποψηφιοτήτων, ξέρουν όλοι ποιος θα εκλεγεί. Και, βέβαια, το προεδριλίκι είναι σκέτη αγκαρεία, και επίσης πολύ ψυχοφθόρο. Σας υπενθυμίζω ότι ο νυν πρόεδρος, με το καλημέρα, έπεσε θύμα καθαρής συκοφάντησης ανώνυμα, στο τροκτικό, λίγο αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του. Και ευτυχώς εκείνη η συκοφάντηση ήταν εμφανής για όσους ήταν στο τμήμα τότε. θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα.
2) Στο θέμα της εκλογής του πρύτανη: Τα πράγματα δεν νομίζω ότι είναι "μιλημένα". Οι καθηγητρές μεταξύ τους έχουν σοβαρές διαφωνίες. Όπως και φοιτητές δεν έχουν ενιαίο μέτωπο, έτσι και οι καθηγητές. Προφανώς ύπήρξαν κάποιοι, ίσως πολλοί, που είπαν ότι αφού θα βάλει ο Γάτσιος υποψηφιότητα, ας μην βάλουμε και εμέις, και ας τον βοηθήσουμε να εκλεγεί. Αλλά αυτή η ομάδα είναι η μειοψηφία. Δεν απαγόρευσε κανένας σε κανέναν να βάλει υποψηφιότητα. Τα αίτια αυτού του προβλήματος είναι βασικά το πολύ δυσάρεστο κλίμα, και η αδιαφορία πολλών δυνάμει υποψηφίων.
Σταύρος Τουμπής
καταρχήν επαναλαμβάνω ότι αυτό που συμβαίνει είναι πολύ δυσάρεστο, για λόγους που αναφέρθηκαν ήδη. Όμως θα ήθελα να διαφωνήσω σε δύο σημεία.
1) Όντως, αυτο είχε γίνει και με τον πρόεδρο του τμήματος (μοναδική υποψηφιότητα). Και στοιχηματίζω ότι θα ξαναγίνει, αυτό το καλοκαίρι. Στην περίπτωση του πρόεδρου όμως μιλάμε για διαφορετικά μεγέθη, και σίγουρα δεν νομίζω ότι είναι το ίδιο δυσάρεστο. Υπενθυμίζω ότι και για τις δύο θέσεις, πρέπει ο υποψήφιος να είναι καθηγητής ή αναπληρωτής (έξω οι μισοί του τμήματος), να μην είναι μερικής απασχόλησης (έξω ο Βενέρης), να μην κατέχει άλλη ανάλογη θέση (έξω ο Γιακουμάκης), να μην είναι ή να σκοπεύει να πάρει εκπαιδευτική άδεια (έξω ο Σταμούλης και 1-2 ακόμα), να μην έχει κάνει 2 θητείες στο παρελθόν (έξω ο Γιανακουδάκης, νομίζω, ίσως κια άλλοι), και να μην συνταξιοδοτηθεί στη διάρκεια της θητείας (έξω ο Λυπιτάκης). Επίσης, λίγοι θέλουν να βάλουν υποψηφιότητα όταν είναι σίγουροι πως δεν θα εκλεγούν. Και στις περισσότερες περιπτώσεις πολλαπλών υποψηφιοτήτων, ξέρουν όλοι ποιος θα εκλεγεί. Και, βέβαια, το προεδριλίκι είναι σκέτη αγκαρεία, και επίσης πολύ ψυχοφθόρο. Σας υπενθυμίζω ότι ο νυν πρόεδρος, με το καλημέρα, έπεσε θύμα καθαρής συκοφάντησης ανώνυμα, στο τροκτικό, λίγο αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του. Και ευτυχώς εκείνη η συκοφάντηση ήταν εμφανής για όσους ήταν στο τμήμα τότε. θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα.
2) Στο θέμα της εκλογής του πρύτανη: Τα πράγματα δεν νομίζω ότι είναι "μιλημένα". Οι καθηγητρές μεταξύ τους έχουν σοβαρές διαφωνίες. Όπως και φοιτητές δεν έχουν ενιαίο μέτωπο, έτσι και οι καθηγητές. Προφανώς ύπήρξαν κάποιοι, ίσως πολλοί, που είπαν ότι αφού θα βάλει ο Γάτσιος υποψηφιότητα, ας μην βάλουμε και εμέις, και ας τον βοηθήσουμε να εκλεγεί. Αλλά αυτή η ομάδα είναι η μειοψηφία. Δεν απαγόρευσε κανένας σε κανέναν να βάλει υποψηφιότητα. Τα αίτια αυτού του προβλήματος είναι βασικά το πολύ δυσάρεστο κλίμα, και η αδιαφορία πολλών δυνάμει υποψηφίων.
Σταύρος Τουμπής
mxsar.opa wrote:Έχουν βγει τόσες ανακοινώσεις και πουθενά δε λέει αν θα γίνουν τα μαθήματα...
- Loner
Ας τους δώσουμε κάτι να μετρήσουν,πάμε όλοι να ψηφίσουμε λευκό
Παρακαλούμε να προσέλθετε την 30η Μαΐου 2011, ημέρα Δευτέρα και από ώρα
10:00 μέχρι 18:00 στην εκλογή των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου,
σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 και του άρθρου 12 του Ν.1268/82, όπως
ισχύει, του άρθρου 3 του Ν.2083/92, όπως ισχύει, του άρθρου 3 του Ν. 3027/2002
και των άρθρων 15 έως 21 του Εσωτερικού Κανονισμού του Οικονομικού
Πανεπιστημίου Αθηνών (Υπουργική Απόφαση 13035/Β1, ΦΕΚ 671Β/30.5.2002)
......
5ο ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (Προπτυχιακοί Φοιτητές των Τμημάτων Λογιστικής &
Χρηματοοικονομικής και Πληροφορικής) – Αμφιθέατρο Χ
You either die a Spongebob or live long enough to see yourself become the Squidward.
- photisd
- Mbyte level
Εγώ γιατί νομίζω ότι όλοι αυτοί δεν είναι άχαροι σαν ρόλοι, αλλά αν υπάρχει θέληση μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο;;
Ο κ. Κάβουρας στον ίδιο ρόλο δεν ήταν? Ή κάνω λάθος?
Ο κ. Κάβουρας στον ίδιο ρόλο δεν ήταν? Ή κάνω λάθος?
...Τα μεγαλύτερα όνειρα δεν βγαίνουν ποτέ έξω απ' το κουτί. Χρειάζεται μεγάλο θάρρος για να τα βγάλεις στο φως, να τα κρατήσεις ψηλά και να δεις τον πραγματικό σου εαυτό να αντικατοπτρίζεται μέσα τους...
- DrNio
- Mbyte level
Στις προηγούμενες πρυτανικές εκλογές,πόσες ήταν οι υποψηφιότητες?Μιλάω για τότε που εκλέχθηκε ο κ.Πραστάκος με το σχήμα του.
Everything that has a beginning has an end
-
- Kilobyte level
- Academic status: Professor
Με κάποια επιφύλαξη, νομίζω ήτα ο Πραστάκος απο τη μια και ο Πανάς από την άλλη, με υποψήφιο αντιπρύτανη ένα δικό μας, τον κ. Λυπιτάκη. Ασ με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος.
DrNio wrote:Στις προηγούμενες πρυτανικές εκλογές,πόσες ήταν οι υποψηφιότητες?Μιλάω για τότε που εκλέχθηκε ο κ.Πραστάκος με το σχήμα του.
- DrNio
- Mbyte level
Δυστυχώς,στην Ελλάδα αλλά και στην ζωή γενικότερα,πρέπει να είσαι λίγο καχύποπτος.Χθες,διάβασα αρκετές δημοσιεύσεις στο forum + κάποιες σε ένα link που έδωσε η Enum.Μπορώ να πω πως αυτό που κράτησα είναι η δυσκολία του να βάλεις υποψηφιότητα για Πρύτανης κλπ. είναι μεγάλη.
Ωστόσο,σήμερα μου μπήκαν υπόνοιες όταν έμαθα οτι πριν 4 χρόνια υπήρχαν 2(!) υποψηφιότητες για τις τότε Πρυτανικές εκλογές.Μου γεννιούνται λοιπόν τα εξής ερωτήματα:
1.Οι υποψηφιότητες για την εκλογή Πρύτανη,μέχρι πόσες έχουν φτάσει στις εκάστοτε εκλογές?(Το ξέρω οτι είναι δύσκολο να ξεπεράσουν τις 3 ή έστω να τις φτάσουν,αλλά αναρωτιέμαι..)
2.Σε συνδιασμό με το 1.,μετά από όλο αυτόν τον πόλεμο φέτος,μεταξύ ΠΑΣΠ και σχήμα Πραστάκου,με απειλές,ανακοινώσεις κλπ. κλπ.( έχουν ακυρωθεί μέχρι και μαθήματα για τις επισκέψεις της ΠΑΣΠ στο γραφείο του Αντιπρύτανη-τουλάχιστον αυτό έλεγε η ανακοίνωση,αν θυμάμαι καλά) είναι τυχαίο το γεγονός οτι φέτος είναι ακριβώς ένα το σχήμα για την εκλογή?(Και πάλι το ξέρω οτι το εύρος τιμών δεν μπορεί να είναι μεγάλο,αλλά εγώ και πάλι αναρωτιέμαι..γιατί στην Ελλάδα γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει 1-2 σχήματα σε εκλογές)Άλλωστε,άλλη δυναμική είχε η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ όταν μπήκα στην σχολή( τον προηγούμενο χρόνο λογικά εκλέχθηκε ο κ.Πραστάκος) και άλλη τώρα..άλλος ο αριθμός των υποψηφιοτήτων τότε..άλλος τώρα..
---
Edit : Κάτι που ξέχασα να αναφέρω.Τώρα που ο κ.Γιακουμάκης θα γίνει αντιπρύτανης,τα μαθήματα που έχει αναλάβει π.χ. Τεχνολογία Λογισμικού ( 3ου έτους,δεν ξέρω αν έχει και άλλο ) τι θα απογίνουν? Γίνεται να διδάσκει ο Αντιπρύτανης?
Ωστόσο,σήμερα μου μπήκαν υπόνοιες όταν έμαθα οτι πριν 4 χρόνια υπήρχαν 2(!) υποψηφιότητες για τις τότε Πρυτανικές εκλογές.Μου γεννιούνται λοιπόν τα εξής ερωτήματα:
1.Οι υποψηφιότητες για την εκλογή Πρύτανη,μέχρι πόσες έχουν φτάσει στις εκάστοτε εκλογές?(Το ξέρω οτι είναι δύσκολο να ξεπεράσουν τις 3 ή έστω να τις φτάσουν,αλλά αναρωτιέμαι..)
2.Σε συνδιασμό με το 1.,μετά από όλο αυτόν τον πόλεμο φέτος,μεταξύ ΠΑΣΠ και σχήμα Πραστάκου,με απειλές,ανακοινώσεις κλπ. κλπ.( έχουν ακυρωθεί μέχρι και μαθήματα για τις επισκέψεις της ΠΑΣΠ στο γραφείο του Αντιπρύτανη-τουλάχιστον αυτό έλεγε η ανακοίνωση,αν θυμάμαι καλά) είναι τυχαίο το γεγονός οτι φέτος είναι ακριβώς ένα το σχήμα για την εκλογή?(Και πάλι το ξέρω οτι το εύρος τιμών δεν μπορεί να είναι μεγάλο,αλλά εγώ και πάλι αναρωτιέμαι..γιατί στην Ελλάδα γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει 1-2 σχήματα σε εκλογές)Άλλωστε,άλλη δυναμική είχε η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ όταν μπήκα στην σχολή( τον προηγούμενο χρόνο λογικά εκλέχθηκε ο κ.Πραστάκος) και άλλη τώρα..άλλος ο αριθμός των υποψηφιοτήτων τότε..άλλος τώρα..
---
Edit : Κάτι που ξέχασα να αναφέρω.Τώρα που ο κ.Γιακουμάκης θα γίνει αντιπρύτανης,τα μαθήματα που έχει αναλάβει π.χ. Τεχνολογία Λογισμικού ( 3ου έτους,δεν ξέρω αν έχει και άλλο ) τι θα απογίνουν? Γίνεται να διδάσκει ο Αντιπρύτανης?
Everything that has a beginning has an end
- enum21
Λογικά όχι γιατί θα έχει φόρτο εργασίας. Θα το πάρει κάποιος άλλος το μάθημα. Στον τομέα πιο κοντά είναι ο Μαλεύρης.DrNio wrote: Edit : Κάτι που ξέχασα να αναφέρω.Τώρα που ο κ.Γιακουμάκης θα γίνει αντιπρύτανης,τα μαθήματα που έχει αναλάβει π.χ. Τεχνολογία Λογισμικού ( 3ου έτους,δεν ξέρω αν έχει και άλλο ) τι θα απογίνουν? Γίνεται να διδάσκει ο Αντιπρύτανης?
Αυτο ειναι καλο ? Αμα ειναι να παω να ψηφισωenum21 wrote:Λογικά όχι γιατί θα έχει φόρτο εργασίας. Θα το πάρει κάποιος άλλος το μάθημα. Στον τομέα πιο κοντά είναι ο Μαλεύρης.DrNio wrote: Edit : Κάτι που ξέχασα να αναφέρω.Τώρα που ο κ.Γιακουμάκης θα γίνει αντιπρύτανης,τα μαθήματα που έχει αναλάβει π.χ. Τεχνολογία Λογισμικού ( 3ου έτους,δεν ξέρω αν έχει και άλλο ) τι θα απογίνουν? Γίνεται να διδάσκει ο Αντιπρύτανης?

Παντως μπορει να ειναι καλο για το τμημα μας να βγει καποιος απο την πληροφορικη ! Oλο στην μπουκα μας εχουν , ουτε σοβαρο εργαστηριο δεν εχουμε.Να οργανωνουν συναυλιες ξερουν ομως ! (γραφετε στο βιογραφικο σου οτι συμμετχες στην διοργανωση συναυλιας?

- Loner
You either die a Spongebob or live long enough to see yourself become the Squidward.
- enum21
Τι έγινε? Έχουμε κανά νέο από τα exit polls ποιος προηγείται? 

- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Πιστευω θα βγει ο Γιακουμακης...ποσο δινει η bet365?
- mpatsis
- Gbyte level
Δηλαδή αύριο αν πάω στο μάθημα πρέπει να τον φωνάζω πλέον κύριο αντιπρύτανη?
Last edited by Loner on Mon May 30, 2011 7:30 pm, edited 1 time in total.
Reason: greeklish!!
Reason: greeklish!!
Aueb's NLP Group!

Aueb's NLP Group!

- Ισοβίτης
Άραγε οι πολιτικές προτιμήσεις των "υποψηφίων" είναι συμπτωματικές;
(noob question: ποιες ειναι αυτες;
)

Μπααααα...ποτε δεν είναι. Αλλά όλοι υποκρινόμαστε ότι είναι...Πάντα..Ισοβίτης wrote:Άραγε οι πολιτικές προτιμήσεις των "υποψηφίων" είναι συμπτωματικές;
- Loner
- mpatsis
- Gbyte level
Να προσθέσω το ότι περίμεναν να γίνουν οι φοιτητικές εκλογές για να ανακοινωθούν οι υποψηφιότητεςΙσοβίτης wrote:Άραγε οι πολιτικές προτιμήσεις των "υποψηφίων" είναι συμπτωματικές;

Aueb's NLP Group!

Aueb's NLP Group!