Κατάληψη ΙΙ
- Silver
- Kilobyte level
- Academic status: Alumnus/a
Φίλε όχι. Κακό στον ευατό σου κάνεις. Υποτίθεται ότι η ΓΣ είναι για να εκφράζουν οι φοιτητές τη γνώμη τους. Μην κάνεις την χάρη σε μερικούς που πάνε να καταστρέψουν το θεσμό με τον πιο άθλιο τρόπο. Το μέλλον μας παίζεται. Αμαρτία είναι να αποφασίζουν άλλοι για σένα. Δεν λέω, δίκιο έχεις για όλα αυτά που γίνονται... αλλά που να το βρεις!!!malagaras wrote:περιμεναμε τοση ωρα να ψηφισουμε και ψηφισαμε και οταν ψηφιζαμε δεν υπηρχε κανενα προβλημα και οταν βγηκαν τα αποτελεσματα αρχισαν τα προβληματα.... ελεος --υπαρχουν τοσα ατομα για να ελεγχουν τη διαδικασια και στο τελος μας λενε νοθεια?#$%#&* --εχω ματια και βλεπω που λεει και το τραγουδει... μετα απο τα σημερινα δεν νομιζω να ξαναπαω σε συνελευση η φοιτητικες εκλογες
Τουλάχιστον μην τους κάνεις το χατίρι!!!!
Πραγματικά απογοητευμένος επειδή διαπίστωσα σήμερα πόσο αντιδημοκρατικοί είναι κάποιοι συμφοιτητές μας. Και μετά μας νοιάζει να πάρουμε πτυχίο αν προηγουμένως δεν έχουμε την τιμιότητα και το θάρρος να σεβαστούμε τη διαφορετική άποψη.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
- Ganther
- Wow! Terabyte level
- Academic status: 3rd year
Τα εχετε πει ολα, εγω απλα να πω αισχος και ντροπη οτι και να εγινε δεν με νοιαζει καθολου πραγματικα.
Απο την αλλη να πω ενα sorry για την παραπληροφορηση που ειπα οτι η καταληψη τελειωσε το απογευμα (ειχα μαθει αμεσα το +20 για ΔΑΠ και το postαρα, αλλα δεν ειχε γινει ακομα αυτη η φαρσοκομωδια οποτε το εκανα edit μετα απο λιγο που με πηραν και μου ειπαν οτι δεν εχουν τελειωσει την καταμετρηση (ηταν προφανως το "μαγειρεμα" και η ακυρωση των ψηφων του Β ) )
@ redlabel
Οι πιθανοτητες ειναι οι εξης αποτι φαινεται.
1. Το ΔΣ φοιτητων αναγνωριζει το αποτελεσμα (νικη ΔΑΠ και η σχολη ανοιγει)
2. Το ΔΣ φοιτητων δεν αναγνωριζει το αποτελεσμα και παμε για νεα ΓΣ την Παρασκευη
99% οπως καταλαβαινουμε ολοι, παμε για την επιλογη 2
Απο την αλλη να πω ενα sorry για την παραπληροφορηση που ειπα οτι η καταληψη τελειωσε το απογευμα (ειχα μαθει αμεσα το +20 για ΔΑΠ και το postαρα, αλλα δεν ειχε γινει ακομα αυτη η φαρσοκομωδια οποτε το εκανα edit μετα απο λιγο που με πηραν και μου ειπαν οτι δεν εχουν τελειωσει την καταμετρηση (ηταν προφανως το "μαγειρεμα" και η ακυρωση των ψηφων του Β ) )
@ redlabel
Οι πιθανοτητες ειναι οι εξης αποτι φαινεται.
1. Το ΔΣ φοιτητων αναγνωριζει το αποτελεσμα (νικη ΔΑΠ και η σχολη ανοιγει)
2. Το ΔΣ φοιτητων δεν αναγνωριζει το αποτελεσμα και παμε για νεα ΓΣ την Παρασκευη
99% οπως καταλαβαινουμε ολοι, παμε για την επιλογη 2
Πώς θα φαινόταν η ιδέα αν όσοι παρευρέθηκαν στη σχολή και φηφίσανε κατά της κατάληψης (και όχι μόνο) να παρευρεθούνε ξανά την Παρασκευή (εφόσον γίνει) και μετά τη προτροπή κάποιου εκπροσώπου να αποχωρήσουν οικοιοθελώς σε ένδειξη διαμαρτυρίας;
Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι όταν όλοι συμμετέχουμε σε μια ψηφοφορία αυτό υποδηλώνει το σεβασμό μας στο αποτέλεσμα της έστω και αν είναι αντίθετο σ' αυτό που θεωρούμε καλύτερο.
Πλέον από αυτά που φαίνεται ότι έγιναν δεν νιώθω κανένα σεβασμό και αν συμμετέχω θα νιώθω ότι είμαι συνένοχος σ'αυτήν την επίφαση δημοκρατικότητας. Πιστεύω ότι πρέπει να δωθεί ένα μήνυμα και πλέον να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τα πράματα στεκούμενοι στο ύψος των περιστάσεων.
Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι όταν όλοι συμμετέχουμε σε μια ψηφοφορία αυτό υποδηλώνει το σεβασμό μας στο αποτέλεσμα της έστω και αν είναι αντίθετο σ' αυτό που θεωρούμε καλύτερο.
Πλέον από αυτά που φαίνεται ότι έγιναν δεν νιώθω κανένα σεβασμό και αν συμμετέχω θα νιώθω ότι είμαι συνένοχος σ'αυτήν την επίφαση δημοκρατικότητας. Πιστεύω ότι πρέπει να δωθεί ένα μήνυμα και πλέον να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τα πράματα στεκούμενοι στο ύψος των περιστάσεων.
- tZoLe
- Venus Former Team Member
Παιδιά από ότι άκουσα δεν σφραγίστηκε κάποια απόφαση από τη σημερινή γενική συνεύλευση και το προεδρείο της. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως δεν υπάρχει ούτε απόφαση για άνοιγμα, αλλά ούτε και για συνέχιση της κατάληψης. Λίγο μπερδεμμένα;; Μάλλον...Πάντως σήμερα πέρασα κατά τις 1.30(τα ξημερώματα) από τη σχολή και είδα κόσμο που σημαίνει ότι η κατάληψη συνεχίζεται. Το μέχρι πότε δεν το ξέρω. Επίσης, σχετικά με τα σημερινά γεγονότα απλά επαναλαμβάνω και εγώ πως κάποιοι δεν ξέρουν να χάνουν. Έβλεπα παιδιά να ρωτάνε αν βγαίνει κατάληψη και να τους απαντάνε πως όχι όσο περιμέναμε αποτελέσματα από το Χ και ξαφνικά ακούω για απόπειρα νοθείας. Νομίζω όλοι καταλαβαίνουμε τι παίχτηκε.
Last edited by tZoLe on Thu Mar 08, 2007 4:07 am, edited 1 time in total.

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)
έτσι
Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
Στη συζήτηση έχουν ανήξει πολλά θέματα στα οποία δεν έχω δυστυχώς το χρόνο για να επεκταθώ.
Κρίνω σκόπιμο να παροτρίνω τους (δίκαια) αγανακτισμένους φοιτητές να ψάξουν τους ηθικούς αυτουργούς που οδήγησαν στα γεγονότα της τελευταίας γενικής συνέλευσης και από αυτούς να ζητήσουν τα ρέστα και να μην κατακρίνουν τα άτομα που κάνανε ότι κρίνανε σκόπιμο προκειμένου να διαφυλάξουν την διαδικασία.
Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι εάν θα πρέπει αυτή τη στιγμή να υπάρχει ένα δίπολο το οποίο να απασχολεί τους φοιτητές αυτό δεν θα έπρεπε να είναι στη βάση της κατάληψης ή της αντικατάληψης αλλά στη βάση υπέρ ή κατά της αναθεώρησης.
Τώρα για το φίλο μου το Σταμάτη (ραπαντερ) που εξέφρασε την άποψη ότι το νομοσχέδιο εφόσον ψηφιστεί απο τη βουλή (νόμος πλέον) θα αποτελέσει και την ταφόπλακα του κινήματος θέλω να του πώ πως διαφωνώ. Η διαφωνία μου στηρίζεται στη βάση του ότι και νόμος του κράτους να γίνει μπορούμε να τον καταργήσουμε στην πράξη όπως έχουμε καταφέρει (φοιτητές) και στην πρόσφατη ιστορία μας με μαχητικούς και νικηφόρους αγώνες (ΠΣΕ, ανωτατοποιήση).
Κρίνω σκόπιμο να παροτρίνω τους (δίκαια) αγανακτισμένους φοιτητές να ψάξουν τους ηθικούς αυτουργούς που οδήγησαν στα γεγονότα της τελευταίας γενικής συνέλευσης και από αυτούς να ζητήσουν τα ρέστα και να μην κατακρίνουν τα άτομα που κάνανε ότι κρίνανε σκόπιμο προκειμένου να διαφυλάξουν την διαδικασία.
Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι εάν θα πρέπει αυτή τη στιγμή να υπάρχει ένα δίπολο το οποίο να απασχολεί τους φοιτητές αυτό δεν θα έπρεπε να είναι στη βάση της κατάληψης ή της αντικατάληψης αλλά στη βάση υπέρ ή κατά της αναθεώρησης.
Τώρα για το φίλο μου το Σταμάτη (ραπαντερ) που εξέφρασε την άποψη ότι το νομοσχέδιο εφόσον ψηφιστεί απο τη βουλή (νόμος πλέον) θα αποτελέσει και την ταφόπλακα του κινήματος θέλω να του πώ πως διαφωνώ. Η διαφωνία μου στηρίζεται στη βάση του ότι και νόμος του κράτους να γίνει μπορούμε να τον καταργήσουμε στην πράξη όπως έχουμε καταφέρει (φοιτητές) και στην πρόσφατη ιστορία μας με μαχητικούς και νικηφόρους αγώνες (ΠΣΕ, ανωτατοποιήση).
Το γεγονός οτι υπήρξε άτομο που ψήφησε με πάσο από μια σχολή της Πάτρας έγινε αντιληπτό μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας. Έγινε αντιληπτό από φίλο μου οπότε εγώ προσωπικά δεν αμφιβάλλω για την αλήθεια του περιστατικού. Προφανώς δεν μπορώ να πείσω τους υπόλοιπους από εσάς. Μετά από κατι τέτοιο, το τι είναι πιο σωστό να γίνει είναι αρκετά συζητήσημο.
Προσωπική άποψη: "Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο...".
Η ΓΣ δεν μπορεί να θεωρηθεί άκυρη και αύριο πρέπει να ανοίξει η σχολή. Αλλά εγώ προσωπικά αμφισβητώ, μετά το γεγονός αυτό, το κατα πόσο η απόφαση της ΓΣ εκφράζει την πλειοψηφία των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ που ψήφισαν στη συγκεκριμένη ΓΣ και λόγο του έκτακτου γεγονότος θα ήθελα το ΔΣ να αποφασίσει τη διεξαγωγή νέας ΓΣ με ανοιχτή σχολή.
Βέβαια θα προτιμούσα να συζητούσαμε περισσότερο για θέματα παιδείας που μας αφορούν, όπως το νομοσχέδιο το οποίο παρεπιπτόντως κατατίθεται σήμερα.
Όλες οι απόψεις σωστές είναι. Το πρακτικό του θέματος είναι το κατα πόσο, αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με κάτι, είναι διατεθιμένος να "θυσιάσει" κάποια "συμφέροντά" του για να διεκδικήσει κάποια άλλα. Να κάνει δηλαδή το ανάλογο trade off μέσα του. Πάντως ότι και να αποφασίσει ο καθένας πάλι σωστό είναι.
Υ.Γ. 1 Απ' ότι ξέρω (99%) σήμερα πέμπτη θα είναι κλειστή η σχολή και θα ξαναγίνει ΓΣ την παρασκευή.
Υ.Γ. 2 Συγνώμη για την ορθογραφία...
Προσωπική άποψη: "Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο...".
Η ΓΣ δεν μπορεί να θεωρηθεί άκυρη και αύριο πρέπει να ανοίξει η σχολή. Αλλά εγώ προσωπικά αμφισβητώ, μετά το γεγονός αυτό, το κατα πόσο η απόφαση της ΓΣ εκφράζει την πλειοψηφία των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ που ψήφισαν στη συγκεκριμένη ΓΣ και λόγο του έκτακτου γεγονότος θα ήθελα το ΔΣ να αποφασίσει τη διεξαγωγή νέας ΓΣ με ανοιχτή σχολή.
Βέβαια θα προτιμούσα να συζητούσαμε περισσότερο για θέματα παιδείας που μας αφορούν, όπως το νομοσχέδιο το οποίο παρεπιπτόντως κατατίθεται σήμερα.
Όλες οι απόψεις σωστές είναι. Το πρακτικό του θέματος είναι το κατα πόσο, αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με κάτι, είναι διατεθιμένος να "θυσιάσει" κάποια "συμφέροντά" του για να διεκδικήσει κάποια άλλα. Να κάνει δηλαδή το ανάλογο trade off μέσα του. Πάντως ότι και να αποφασίσει ο καθένας πάλι σωστό είναι.
Υ.Γ. 1 Απ' ότι ξέρω (99%) σήμερα πέμπτη θα είναι κλειστή η σχολή και θα ξαναγίνει ΓΣ την παρασκευή.
Υ.Γ. 2 Συγνώμη για την ορθογραφία...
It is forbidden to kill. therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.
Voltaire
Voltaire
- maria_
- Venus Former Team Member
Δεν αμφισβήτησε κανείς την αλήθεια του περιστατικού,άλλωστε δεν είναι σπάνιο φαινόμενο η συμμετοχή εξωπανεπιστημιακών στις ψηφοφορίες.Το θέμα είναι οτι άλλες φορές ακυρώνονταν οι ψήφοι που προέρχονταν από αυτούς(ή έκαναν τα στραβά μάτια),ενώ τώρα ακυρώθηκαν οι ψήφοι ενός ολόκληρου αμφιθεάτρου.
Όσον αφορά τις θυσίες που αναφέρεις,προφανώς και χρειάζεται να γίνουν.Δεν μπορούμε να έχουμε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο!Μεγάλα παιδιά είμαστε και φέρουμε τις ευθύνες των πράξεών μας.Το θέμα είναι να αποφασίζουμε εμείς για αυτές και όχι άλλοι πριν απο εμάς για εμάς.
Όσον αφορά τις θυσίες που αναφέρεις,προφανώς και χρειάζεται να γίνουν.Δεν μπορούμε να έχουμε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο!Μεγάλα παιδιά είμαστε και φέρουμε τις ευθύνες των πράξεών μας.Το θέμα είναι να αποφασίζουμε εμείς για αυτές και όχι άλλοι πριν απο εμάς για εμάς.
Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει την ψυχή
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί!
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί!
- AnINffected
- Gbyte level
Εγώ πάλι δεν το κρίνω σκόπιμο.kostas wrote:Στη συζήτηση έχουν ανήξει πολλά θέματα στα οποία δεν έχω δυστυχώς το χρόνο για να επεκταθώ.

Και να ψάξουμε τους "ηθικούς αυτουργούς";
Και να τους ζητήσουμε τα ρέστα;Τί θα συμβεί;
Σε λάθος μέρος κοιτάς.
Και να είχε όμως την παραμικρή σημασία, καλά-καλά δεν γνωρίζουμε ποιοί ήταν οι "αθώοι" και ποιοί οι "ένοχοι" σε αυτή την "διαδικασία".
Αυτό θα ήταν θετικό, ναι...Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι εάν θα πρέπει αυτή τη στιγμή να υπάρχει ένα δίπολο το οποίο να απασχολεί τους φοιτητές αυτό δεν θα έπρεπε να είναι στη βάση της κατάληψης ή της αντικατάληψης αλλά στη βάση υπέρ ή κατά της αναθεώρησης.
Είναι όμως και υποχρεωτικό;
Αυτό το κομμάτι δε θα το σχολιάσω, απλά θα μοιραστώ μία σκέψη που έκανα διαβάζοντας το.Η σκέψη αυτή μου ήρθε τελείως αυθόρμητα και είναι σχεδόν αφιλτράριστη-δεν ξέρω αν είναι "σωστή" ή "λάθος".Τώρα για το φίλο μου το Σταμάτη (ραπαντερ) που εξέφρασε την άποψη ότι το νομοσχέδιο εφόσον ψηφιστεί απο τη βουλή (νόμος πλέον) θα αποτελέσει και την ταφόπλακα του κινήματος θέλω να του πώ πως διαφωνώ. Η διαφωνία μου στηρίζεται στη βάση του ότι και νόμος του κράτους να γίνει μπορούμε να τον καταργήσουμε στην πράξη όπως έχουμε καταφέρει (φοιτητές) και στην πρόσφατη ιστορία μας με μαχητικούς και νικηφόρους αγώνες (ΠΣΕ, ανωτατοποιήση).
Μπορεί να είμαι και επηρεασμένος από τα διάσπαρτα posts του redlabel.

Ανεξαρτήτως λοιπόν του τί πιστεύω για την κατάληψη, το νομοσχέδιο, το άσυλο κλπ. σκεφτόμουν πως το φοιτητικό κίνημα-ή, καλύτερα, να πώ το Πανεπιστημιακό κίνημα-είναι, κατά τη γνώμη μου, εντελώς διασπασμένο.Μπορείς να πείς οτί "πάσχει" από... ημι-πληγία (για να είμαι πιο ακριβής, δι-πληγία)

Όπως είπε ο M.I.T.as στο επόμενο post, ο καθένας μπορεί κάλλιστα να λάβει τις προσωπικές του αποφάσεις - να κάνει τις προσωπικές του επιλογές και... η ζωή συνεχίζεται για το άτομο του.
Όσο όμως δεν παίρνουμε κάποια κοινή απόφαση, ως ομάδα θα είμαστε πάντα χαμένοι-διότι, από την σκοπιά πάντα της ομάδας, θέλουμε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο-είμαστε κάτι σαν... διχασμένη προσωπικότητα.

The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace

- rapadder
- Gbyte level
Να προσθέσω στα όσα έχω γράψει ότι αν ψηφιστεί το άρθρο 16 και γίνει νόμος του κράτους, θα είναι (πλέον) νόμος του κράτους με ότι αυτό συνεπάγεται. Γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλοί νόμοι που δεν εφαρμόζονται στην πράξη αλλά δεν μπορώ να φανταστώ πώς μπορεί να γίνει αυτό με ένα Πανεπιστήμιο. Επίσης επειδή ζούμε σε μια δημοκρατική κοινωνία και επειδή για τα Πανεπιστήμια πληρώνουν τον λογαριασμό όλοι οι Έλληνες πολίτες, θεωρώ αντιδημοκρατικό το να ισχυριζόμαστε ότι θα καταργήσουμε τον νόμο στην πράξη. Θέλουμε να έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία; Αν ναι τότε πρέπει να σεβόμαστε όλους τους νόμους.
Δεν έγραψα ότι αν ψηφιστεί ο νόμος θα αποτελεί ταφόπλακα του φοιτητικού κινήματος, πάντα θα υπάρχουν πράγματα για να διαμαρτυρηθεί το φοιτητικό κίνημα. Θεωρώ ότι με τις καταλήψεις και ιδιαίτερα ύστερα από τα χτεσινά γεγονότα έπεσαν οι μάσκες και δώθηκε η ευκαιρία σε πολλούς (πρωτοετείς και μη) να απομυθοποιήσουν ορισμένα πράγματα μια ώρα νωρίτερα...
Το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται να υπερψηφιστεί επί της αρχής ο νόμος-πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση.
Δεν έγραψα ότι αν ψηφιστεί ο νόμος θα αποτελεί ταφόπλακα του φοιτητικού κινήματος, πάντα θα υπάρχουν πράγματα για να διαμαρτυρηθεί το φοιτητικό κίνημα. Θεωρώ ότι με τις καταλήψεις και ιδιαίτερα ύστερα από τα χτεσινά γεγονότα έπεσαν οι μάσκες και δώθηκε η ευκαιρία σε πολλούς (πρωτοετείς και μη) να απομυθοποιήσουν ορισμένα πράγματα μια ώρα νωρίτερα...
Το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται να υπερψηφιστεί επί της αρχής ο νόμος-πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
- Kandy_Kandy
- Kilobyte level
- Academic status: N>4
Έχω τρελλαθεί με όλα αυτά που διαβάζω από χτες......τι είναι αυτή η κατάσταση;;;; Και μετά βγαίνουν κάποιοι και μιλούν για αγώνες και για καλοπερασάκηδες.........έτσι είναι οι σωστοί αγώνες;;;;;
Και κρινόμαστε αρνητικά εμείς επειδή θέλουμε να τελειώσουν όλα αυτά να πάρουμε το ρημάδι το πτυχίο..................
Δεν πειράζει.............συνεχίζουμε την αναμονή στο ακουστικό μέχρι νεωτέρας ειδοποιήσεως.................

Και κρινόμαστε αρνητικά εμείς επειδή θέλουμε να τελειώσουν όλα αυτά να πάρουμε το ρημάδι το πτυχίο..................
Δεν πειράζει.............συνεχίζουμε την αναμονή στο ακουστικό μέχρι νεωτέρας ειδοποιήσεως.................

The Grand essentials of happiness are: something to do, something to love, and something to hope for.
- Το μόνο που παρέλειψε να περιλαμβάνει αυτός ο νόμος είναι η κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων με την υφιστάμενη μορφή τους.Όσο κατευθύνονται από τα κόμματα , το ελληνικό πανεπιστήμιο θα έχει τα χάλια που έχει σήμερα και θα εξυπηρετεί πολιτικά συμφέροντα.
- Η γη δεν είναι επίπεδη.Αν πηγαίνεις συνέχεια αριστερά κάποια στιγμή θα φτάσεις τέρμα δεξιά/ακροδεξιά...Και αυτό φάνηκε για μια ακόμα φορά σήμερα...
- Η γη δεν είναι επίπεδη.Αν πηγαίνεις συνέχεια αριστερά κάποια στιγμή θα φτάσεις τέρμα δεξιά/ακροδεξιά...Και αυτό φάνηκε για μια ακόμα φορά σήμερα...

- Proxenos
- Gbyte level
Όσοι φοβούνται πάντα τους ίδιους και τους ίδιους (κράτος, κυβέρνηση, αστυνομία...) και σε ό,τι και να προταθεί ή πάει να γίνει βλέπουν ίντριγκες, συνομωσίες και κακές προθέσεις, να έρθουν τώρα να μας πουν ποιος θα μας σώσει απ τους "σωτήρες". Ποιος θα μας πει για άλλη μια φορά γιατί έγινε και γίνεται όλο αυτό, γιατί η κοινή γνώμη αλλάζει άποψη απ τη μια στιγμή στην άλλη και γιατί θα έπρεπε να ακούμε άτομα που μπορεί να έχουν το ίδιο κακές προθέσεις με οποιονδήποτε άλλο. Ας έρθουν να μας πουν τι κερδίζεται με ψηφοφορίες που βγάζουν παράνομες αποφάσεις και που για άλλη μια φορά βγαίνει στη φόρα πόσο "δημοκρατικά" και ανόθευτα διεξάγονται. Όταν χάνουμε, φωνάζουμε. Όταν κερδίζουμε, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Δεν αγιάζει τα μέσα ο σκοπός, κυρίες και κύριοι. Και δεν τα αγιάζει γιατί ο σκοπός σας δεν είναι κανένας άλλος απ τη δημαγωγία. Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί αμνοί...
Που είναι όμως τώρα να μας πουν τη γνώμη τους; Αλλά μάλλον αυτή είναι η άποψή τους για τη "δημοκρατία". Ένα μάτσο παιδάκια που βγαίνουν να παίξουν κρυφτό...
Που είναι όμως τώρα να μας πουν τη γνώμη τους; Αλλά μάλλον αυτή είναι η άποψή τους για τη "δημοκρατία". Ένα μάτσο παιδάκια που βγαίνουν να παίξουν κρυφτό...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
για τους νέους της παρέας, που δηλώνουν απογοητευμένοι από τα γεγονότα και την όλη κατάσταση που μοιάζει περισσότερο μπάχαλο παρά ιδεατός αγώνας θα πρότεινα να διαβάσουν λίγο ιστορία και να δούν επίσης καμια ταινία σχετική με ιστορία, πολιτική και διπλωματία. Θα διαπιστώσετε ότι κανένας αγώνας δεν είναι αγνός, ότι το παιχνίδι είναι από την αρχή βρώμικο, τα μαχαιρώματα πολλά και η αλλαγή στάσης αναμενόμενη. Επισης δείτε το V for Vendeta μόνο κ μόνο για μία σκηνή (όταν πυροβολούν το κοριτσάκι) και δείχνει με πού όμορφο (κατ εμέ) τρόπο πως όταν τα πράματα είναι τεντωμένα αρκεί μια μόνο σπίθα για να πιάσει φωτιά.
Τα παιδιά που υποστηρίζουν κατάληψη θα κάνουν ότι μπορούν για να την κρατήσουν, όπως επίσης και τα παιδία που υποστηρίζουν το άνοιγμα των σχολών θα κάνουν ότι μπορούν επίσης. Κανένας δεν θα αφήσει κανέναν να του τον πάρει το αγώνα έτσι απλά διότι όλοι μεταξύ τους γνωρίζουν το βρώμικο του όλου.
Τα παιδιά που υποστηρίζουν κατάληψη θα κάνουν ότι μπορούν για να την κρατήσουν, όπως επίσης και τα παιδία που υποστηρίζουν το άνοιγμα των σχολών θα κάνουν ότι μπορούν επίσης. Κανένας δεν θα αφήσει κανέναν να του τον πάρει το αγώνα έτσι απλά διότι όλοι μεταξύ τους γνωρίζουν το βρώμικο του όλου.
- Silver
- Kilobyte level
Πάντως και τώρα που κοίταξα τα site των 2 μεγάλων παρατάξεων δεν έχουν βγάλει καμία ανακοίνωση...
Οπότε όσοι λέτε για την Παρασκευή ΓΣ από του συμπεραίνεται;
Οπότε όσοι λέτε για την Παρασκευή ΓΣ από του συμπεραίνεται;
Να σου πω... Κρίνοντας από χθες θα βρουν ευκαιρεία να πουν ότι η ΑΣΟΕΕ(ΟΠΑ) ψηφίζει πανψηφεί κατά του νομοσχεδίου!!!!Πώς θα φαινόταν η ιδέα αν όσοι παρευρέθηκαν στη σχολή και φηφίσανε κατά της κατάληψης (και όχι μόνο) να παρευρεθούνε ξανά την Παρασκευή (εφόσον γίνει) και μετά τη προτροπή κάποιου εκπροσώπου να αποχωρήσουν οικοιοθελώς σε ένδειξη διαμαρτυρίας;
Τελείωσα!!!!
-
- Venus Project Founder
το παράδοξο είναι ότι αυτοί που θέλουν ανοιχτή τη σχολή κ υποστηρίζουν την κανονικότητα-δεν μιλάω για παραταξιακούς αλλά για ανεξάρτητους φοιτητές- αυτοί δεν έχουν κανένα βρώμικο συμφέρον, κ να μην γελιόμαστε αυτοί οι φοιτητές "πήραν" τη ΓΣ χθες...
από την άλλη ένας αγώνας που από τη φύση του είναι αγνός,εκφράζεται από 1002 βρώμικα...
Πώς να τους εμπιστευτείς?
μετά το χθεσινό δε, σου διέλυσαν κάθε αμφιβολία περί αγνότητας κ ιδεολογίας
από την άλλη ένας αγώνας που από τη φύση του είναι αγνός,εκφράζεται από 1002 βρώμικα...
Πώς να τους εμπιστευτείς?
μετά το χθεσινό δε, σου διέλυσαν κάθε αμφιβολία περί αγνότητας κ ιδεολογίας
People are never more insecure than when they become obsessed with their fears at the expense of their dreams
- AnINffected
- Gbyte level
Για τους νεότερους της παρέας, να πω και εγώ οτί αναγνωρίζω πως έχετε απόλυτο δίκιο που έχετε τρελαθεί με την όλη κατάσταση.
Ήρθατε εδώ για να μάθετε κάτι και όχι για να κάνετε φοιτητικούς αγώνες.
Χωρίς να θεωρώ οτί το να αγωνίζεσαι για ένα διαφορετικό σκοπό είναι αυτό καθ'εαυτό κακό,αυτή δεν είναι η αλήθεια, μεταξύ μας;
Για να σπουδάσουμε δεν ήρθαμε στο Πανεπιστήμιο;
Αντ'αυτού, έχετε κατακριθεί για την επιθυμία σας αυτή και έχετε μπεί σε κάτι που μοιάζει περισσότερο με Βουλή ή δικαστήριο (λες και πρέπει να δώσετε λογαριασμό σε κανέναν, ή κάνατε κάτι κακό σε τελική ανάλυση).
Γι'αυτό το λόγο σας παροτρύνω να ακούσετε την συμβουλή του tsilochr στο προηγούμενο post... και εγώ, τί να πώ;
Απλά, υπομονή... ευελπιστώ (ή, θέλω να πιστεύω) πως η όποια υπομονή σας θα ανταμειφθεί τελικά.
Ήρθατε εδώ για να μάθετε κάτι και όχι για να κάνετε φοιτητικούς αγώνες.
Χωρίς να θεωρώ οτί το να αγωνίζεσαι για ένα διαφορετικό σκοπό είναι αυτό καθ'εαυτό κακό,αυτή δεν είναι η αλήθεια, μεταξύ μας;
Για να σπουδάσουμε δεν ήρθαμε στο Πανεπιστήμιο;
Αντ'αυτού, έχετε κατακριθεί για την επιθυμία σας αυτή και έχετε μπεί σε κάτι που μοιάζει περισσότερο με Βουλή ή δικαστήριο (λες και πρέπει να δώσετε λογαριασμό σε κανέναν, ή κάνατε κάτι κακό σε τελική ανάλυση).
Γι'αυτό το λόγο σας παροτρύνω να ακούσετε την συμβουλή του tsilochr στο προηγούμενο post... και εγώ, τί να πώ;
Απλά, υπομονή... ευελπιστώ (ή, θέλω να πιστεύω) πως η όποια υπομονή σας θα ανταμειφθεί τελικά.
Last edited by AnINffected on Thu Mar 08, 2007 1:08 pm, edited 1 time in total.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Ada Lovelace