Λειτουργία Πανεπιστημίου και Γενικά Θέματα

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
photisd
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a
Re: Θα κλείσει?

Post by photisd » Fri Nov 12, 2010 4:28 pm

chriskin wrote:
MpoMp wrote:Μόλις είδα την αιτιολογία "λόγω εορτασμού" γέλαγα επί 5 λεπτά.

Αναρωτιέμαι, αν θεωρητικά έρθουν και οι 7-8 χιλιάδες φοιτητές που λέει ο photisd σε μια Γ.Σ., πού θα χωρέσουν?
ας ασχοληθουν να ερθουν και να συμμετεχουν επιτελους στα κοινα της σχολης τους κι ας κανουμε τη συνελευση και στο δρομο η την ταρατσα. το πολυ πολυ βαζει κανενας κανα ηχειο απ'εξω να ακουνε, οπως κανουν καθε φορα που βαζουν μουσικη οι διαφορες παραταξεις

photisd wrote:Μα να σου πω κάτι... Μια πραγματική Γ.Σ. θα είχε συμμετοχή όλων των φοιτητών της σχολής - αυτών των συνηθισμένων προσώπων από παρατάξεις. Με 400 άτομα συμμετοχή, τι Γ.Σ είναι? Αμφιβάλλω αν υπήρχαν πάνω από 100 άτομα που δεν ανήκαν σε παράταξη...
δηλαδη προτινεις να σταματησουν μονιμα οι γενικες συνελευσεις;
να δεις ποιος αλλος το ειχε προτινει αυτο...
hint : εστειλε καποιους ανθρωπους του με τανκς σε ενα κτηριο λιιιγο διπλα απο το δικο μας
νομίζω βάζεις λόγια στο στόμα μου... είπα εγώ να μη γίνονται Γ.Σ???? Απλά είπα και σε προηγούμενο post ότι θα έπρεπε να προβληματίζει κάποιους η ανύπαρκτη συμμετοχή φοιτητών (εξωπαραταξιακών)...
Και όπως είπε και ο Ultimate, αν γίνονταν όλα σε φυσιολογικά πλαίσια τότε οκ...
‎...Τα μεγαλύτερα όνειρα δεν βγαίνουν ποτέ έξω απ' το κουτί. Χρειάζεται μεγάλο θάρρος για να τα βγάλεις στο φως, να τα κρατήσεις ψηλά και να δεις τον πραγματικό σου εαυτό να αντικατοπτρίζεται μέσα τους...
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Fri Nov 12, 2010 4:31 pm

ultimate_aektzis wrote:Οι περισσοτεροι δεν γουσταρουν το κλιμα μεταξυ τραμπουκισμου και καμμενης χασισοφυτειας που επικρατει στις ΓΣ.Και γνωριζοντας οτι ειναι προσωρινοι εδω μεσα δεν σκανε.

ελα ρε συ, δεν ειναι προσωρινο τα 4 χρονια (και σιγα μην κατσουν μονο 4 οι περισσοτεροι)(εγω ακομα εχω ελπιδες αλλα και παλι για καμια δεκαετια με βλεπω)

δεν εχεις αδικο σε αυτο, και η ατμοσφαιρα ειναι συχνα πολυ κακη. ειναι κακη ομως επειδη φταινε οι γενικες συνελευσεις η επειδη πολυ μεγαλο ποσοστο οσων ειναι εκει ειναι μελη των παραταξεων; αμα ερθουν και αλλοι φοιτητες και συμμετεχουν, ολο και κατι θα αλλαξει (ακομα και κανας γραφικος οπως η κοπελα που ελεγε οτι το δντ ειναι οτι καλυτερο εχει γινει στη ζωη μας και πρεπει να του γλυφουμε τον...ε...το μερος κατω απο την πλατη)

photisd wrote:
chriskin wrote:
MpoMp wrote:Μόλις είδα την αιτιολογία "λόγω εορτασμού" γέλαγα επί 5 λεπτά.

Αναρωτιέμαι, αν θεωρητικά έρθουν και οι 7-8 χιλιάδες φοιτητές που λέει ο photisd σε μια Γ.Σ., πού θα χωρέσουν?
ας ασχοληθουν να ερθουν και να συμμετεχουν επιτελους στα κοινα της σχολης τους κι ας κανουμε τη συνελευση και στο δρομο η την ταρατσα. το πολυ πολυ βαζει κανενας κανα ηχειο απ'εξω να ακουνε, οπως κανουν καθε φορα που βαζουν μουσικη οι διαφορες παραταξεις

photisd wrote:Μα να σου πω κάτι... Μια πραγματική Γ.Σ. θα είχε συμμετοχή όλων των φοιτητών της σχολής - αυτών των συνηθισμένων προσώπων από παρατάξεις. Με 400 άτομα συμμετοχή, τι Γ.Σ είναι? Αμφιβάλλω αν υπήρχαν πάνω από 100 άτομα που δεν ανήκαν σε παράταξη...
δηλαδη προτινεις να σταματησουν μονιμα οι γενικες συνελευσεις;
να δεις ποιος αλλος το ειχε προτινει αυτο...
hint : εστειλε καποιους ανθρωπους του με τανκς σε ενα κτηριο λιιιγο διπλα απο το δικο μας
νομίζω βάζεις λόγια στο στόμα μου... είπα εγώ να μη γίνονται Γ.Σ???? Απλά είπα και σε προηγούμενο post ότι θα έπρεπε να προβληματίζει κάποιους η ανύπαρκτη συμμετοχή φοιτητών (εξωπαραταξιακών)...
Και όπως είπε και ο Ultimate, αν γίνονταν όλα σε φυσιολογικά πλαίσια τότε οκ...

θεωρεις λαθος που ειναι μικρος αριθμος
μεγαλυτερος δεν μαζευεται ποτε
αμα δεν θεωρεις τις μικρες συνελευσεις σωστες και μεγαλες δεν γινονται == καμια δεν ειναι σωστη.

οσο για τη συμμετοχη των σκετων φοιτητων , δεν νομιζω οτι ειμαι ο μονος εκει μεσα που δεν ειμαι απο παραταξη . απο οσους μιλαω συχνα στις συνελευσεις μονο 2-3 ειναι απο παραταξεις .το ποσοστο δεν πρεπει να ειναι Τοσο τραγικο. ναι, ειναι ενοχλητικα μεγαλο, αλλα οχι Τοσο τραγικο οσο το κανουν να ακουγεται μερικοι.

ελατε ολοι στις συνελευσεις να τους κανουμε να ειναι ακομα λιγοτεροι αναλογικα, αυτη ειναι η μονη λυση.
nickpro
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by nickpro » Fri Nov 12, 2010 4:35 pm

Μα δεν είναι και σωστές οι Γ.Σ. . Ανεβαίνει ο οποιοσδήποτε να μιλήσει, και στο αμφιθέατρο επικρατεί ένα μπούρου μπούρου εκνευριστικό και για αυτόν που μιλάει και για αυτούς που θέλουν να ακούσουν. Αυτός που μιλάει δεν ακούγεται τις περισσότερες φορές, οπότε αυτός που παρακολουθεί συνειδητοποιεί ότι ψιλοχάνει τον χρόνο του. Μετά έχουμε άλλα όμορφα, όπως καφέδες, αυγά, ντομάτες, ξυλίκι και δεν συμαζεύεται. Ε, μετά απορείς γιατί ο νορμάλ φοιτητής δεν πατάει στις Γ.Σ. .Γιατί και να έχει ενδιαφέρον για την σχολή του, με αυτά που βλέπει του κόβεται και κοιτάει πως θα πάρει γρήγορα πτυχείο να την κάνει από αυτό το μαναβομπακάλικο που λέγεται ΑΣΟΕΕ (και όχι μόνο η ΑΣΟΕΕ).
S.a.kiss.007
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: 4th year

Post by S.a.kiss.007 » Fri Nov 12, 2010 4:41 pm

Πάμε άλλη μια φορά, σίγουρα θα ήρθε κάποιος από εδώ χθες στη συνέλευση :-)
S.a.kiss.007 wrote:Υπήρχαν δυσκολίες σε κάποιους να εκφράσουν το τι ήθελαν και είχαν δικαίωμα να πουν, άσχετα από ποια παράταξη ήταν?
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Fri Nov 12, 2010 4:44 pm

εγω συνεχιζω να πιστευω πως αυτα γινονται γιατι οι φοιτητες που ενδιαφερονται για τη σχολη απεχουν
αυτο φερνει αμεσα πως θα συμμετεχουν λιγοι απο αυτους που ενδιαφερονται και πολλοι που πανε λογω φανατισμου η/και συμφεροντων
αυτο κανει τους φοιτητες που ενδιαφερονται να απεχουν και συνεχιζεται ο κυκλος

κυκλος που θα σπασει με δυο τροπους
η οι φοιτητες που ενδιαφερονται θα αποφασισουν να κανουν κατι για τη σχολη τους
η μαγικα θα εξαφανιστει ο φανατισμος και τα συμφεροντα

εγω θεωρω πιθανοτερο το πρωτο απο τα δυο.
γκρινιαζουμε για την κατασταση αλλα δεν κανουμε τιποτα για να τη διορθωσουμε, δεν λυνει κανεις τιποτα ετσι.

και σοβαρα τωρα, τοσο πολυτιμος ειναι ο χρονος των περισσοτερων που δεν μπορουν να αφιερωσουν ΜΙΣΟ απογευμα καθε χρονο; δεν λεω να πανε σε καθε συνελευση που καλουν οι διαφορες παραταξεις - αν και αυτο θα ηταν το σωστο - αλλα διαολε σε μια συνελευση καθε χρονο σιγουρα εχουν αρκετο χρονο ωστε να πανε.
S.a.kiss.007 wrote:Πάμε άλλη μια φορά, σίγουρα θα ήρθε κάποιος από εδώ χθες στη συνέλευση :-)
S.a.kiss.007 wrote:Υπήρχαν δυσκολίες σε κάποιους να εκφράσουν το τι ήθελαν και είχαν δικαίωμα να πουν, άσχετα από ποια παράταξη ήταν?
ολοι μιλησαν, αν και οχι κατω απο τις καταλληλες συνθηκες :

υπηρχαν επιθεσεις εναντια σε παιδια της πκς , συγκεκριμενα ενα ιπταμενο κρανος (ψιλοεπιτηδες αστοχο) και τους πηραν το μικροφωνο για λιγο
και εναντια σε ενα παιδι (γκουχ γκουχ, αρκετα μεγαλος σε ηλικια) της πασπ κατι χαρτακια
διαφορα γιουχαρισματα ακουστηκαν και σε αλλες περιπτωσεις, αλλα ποτε υπερβολικα

μιλησε και μια κοπελα εκτος παραταξεων για το ποσο αγαπητο ειναι το δντ και πως σωζει τη χωρα μας, και παλι δεν την σταματησε πραγματικα κανεις, απλα φωναξαν μερικοι
μετα οταν μιλαγαν τα εαακ καποιοι ανοιξαν εναν πυροσβεστηρα και τη συνεχεια την ξερουμε φανταζομαι - η συνελευση κοπηκε για λιγο και μετα συνεχιστηκε στο Χ , χωρις την πασπ στην αρχη και την πκς γενικοτερα

στο χ επιτεθηκε ενας πασπιτης σε εναν αλλο με αποτελεσμα να διωχθουν οι πασπιτες απο την αιθουσα πριν τη δευτερη ανακοινωση τους
(αντι να ξαναρωτησεις μπορεις και να διαβασεις ομως τα προηγουμενα μηνυματα, υπαρχει ολη η "ιστορια" της συνελευσης)
Last edited by chriskin on Fri Nov 12, 2010 4:50 pm, edited 2 times in total.
photisd
Mbyte level
Mbyte level

Post by photisd » Fri Nov 12, 2010 4:47 pm

chriskin wrote:εγω συνεχιζω να πιστευω πως αυτα γινονται γιατι οι φοιτητες που ενδιαφερονται για τη σχολη απεχουν
αυτο φερνει αμεσα πως θα συμμετεχουν λιγοι απο αυτους που ενδιαφερονται και πολλοι που πανε λογω φανατισμου η/και συμφεροντων
αυτο κανει τους φοιτητες που ενδιαφερονται να απεχουν και συνεχιζεται ο κυκλος

κυκλος που θα σπασει με δυο τροπους
η οι φοιτητες που ενδιαφερονται θα αποφασισουν να κανουν κατι για τη σχολη τους
η μαγικα θα εξαφανιστει ο φανατισμος και τα συμφεροντα

εγω θεωρω πιθανοτερο το πρωτο απο τα δυο.
γκρινιαζουμε για την κατασταση αλλα δεν κανουμε τιποτα για να τη διορθωσουμε, δεν λυνει κανεις τιποτα ετσι.

και σοβαρα τωρα, τοσο πολυτιμος ειναι ο χρονος των περισσοτερων που δεν μπορουν να αφιερωσουν ΜΙΣΟ απογευμα καθε χρονο; δεν λεω να πανε σε καθε συνελευση που καλουν οι διαφορες παραταξεις - αν και αυτο θα ηταν το σωστο - αλλα διαολε σε μια συνελευση καθε χρονο σιγουρα εχουν αρκετο χρονο ωστε να πανε.
+++
‎...Τα μεγαλύτερα όνειρα δεν βγαίνουν ποτέ έξω απ' το κουτί. Χρειάζεται μεγάλο θάρρος για να τα βγάλεις στο φως, να τα κρατήσεις ψηλά και να δεις τον πραγματικό σου εαυτό να αντικατοπτρίζεται μέσα τους...
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Fri Nov 12, 2010 4:54 pm

chriskin wrote: και σοβαρα τωρα, τοσο πολυτιμος ειναι ο χρονος των περισσοτερων που δεν μπορουν να αφιερωσουν ΜΙΣΟ απογευμα καθε χρονο; δεν λεω να πανε σε καθε συνελευση που καλουν οι διαφορες παραταξεις - αν και αυτο θα ηταν το σωστο - αλλα διαολε σε μια συνελευση καθε χρονο σιγουρα εχουν αρκετο χρονο ωστε να πανε.
Πιστεύεις ότι ο λόγος που δεν πατάμε οι περισσότεροι είναι αυτός; Ότι δεν έχουμε χρόνο;

Ο βασικός λόγος, τουλάχιστον για μένα, είναι ότι θα πρέπει να πάω και να συμβιβαστώ με πράγματα που αισθάνομαι να με μειώνουν σαν άνθρωπο. Και δεν έχω κανένα σκοπό να πάω να το παίξω θηριοδαμαστής(γιατί οι πιθανότητες είναι ότι θα φάω και ξύλο στο τέλος) ούτε να πάω να μείνω απαθής με πράγματα που δεν τα θεωρώ λογικά.
Προτιμώ να αξιοποιήσω διαφορετικά τον χρόνο μου.
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
S.a.kiss.007
Mbyte level
Mbyte level

Post by S.a.kiss.007 » Fri Nov 12, 2010 5:00 pm

chriskin wrote:(αντι να ξαναρωτησεις μπορεις και να διαβασεις ομως τα προηγουμενα μηνυματα, υπαρχει ολη η "ιστορια" της συνελευσης)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ή απλά να πω "οκέι τα λένε όλα όπως θέλουν να φαίνονται" κ εγώ εκεί ήμουν chriskin, και περίμενα να ακούσω το τι πραγματικά έγινε σε ΟΛΟ το περιστατικό!
Γιατί παραδέχομαι πως τα λες πάρα πολύ ωραία και αληθινά από την (δεύτερη) ομιλία των εαακ και μετά αλλά πριν κανένας δεν.... :smt018
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Fri Nov 12, 2010 5:01 pm

κατι παρεξηγησες, διαβασε και τα αλλα μηνυματα αμα θες

τους ιδιους λογους με σενα λεω, και λεω οτι αμα ασχοληθει να ερθει αρκετος κοσμος που ενδιαφερεται για τη σχολη θα σταματησουν να υπαρχουν αυτα τα προβληματα, η εστω θα μειωθουν αρκετα.

S.a.kiss.007 wrote:
chriskin wrote:(αντι να ξαναρωτησεις μπορεις και να διαβασεις ομως τα προηγουμενα μηνυματα, υπαρχει ολη η "ιστορια" της συνελευσης)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ή απλά να πω "οκέι τα λένε όλα όπως θέλουν να φαίνονται" κ εγώ εκεί ήμουν chriskin, και περίμενα να ακούσω το τι πραγματικά έγινε σε ΟΛΟ το περιστατικό!
Γιατί παραδέχομαι πως τα λες πάρα πολύ ωραία και αληθινά από την (δεύτερη) ομιλία των εαακ και μετά αλλά πριν κανένας δεν.... :smt018
σορρυ νομιζα οτι ειχε γραψεις καποιος αλλος ολη την ιστορια, δεν εννοουσα να δεις τα δικα μου
νομιζω πως το ειχε γραψει ο pascal με λιγα λογια αλλα δεν βρισκω το μηνυμα του τωρα (η δεν ηταν αυτος και ειναι λογικο που δεν το βρισκω; παιζει)
Last edited by chriskin on Fri Nov 12, 2010 5:03 pm, edited 1 time in total.
S.a.kiss.007
Mbyte level
Mbyte level

Post by S.a.kiss.007 » Fri Nov 12, 2010 5:03 pm

και πιστεύεις ακόμα πως μπορεί να ισχύσει υποψία δημοκρατίας εκεί μέσα?
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Fri Nov 12, 2010 5:05 pm

S.a.kiss.007 wrote:και πιστεύεις ακόμα πως μπορεί να ισχύσει υποψία δημοκρατίας εκεί μέσα?

παντα γινεται αμα ενδιαφερθουν τα δημοκρατικα μερη της αναλογης ομαδας.

υπαρχει τοσος κοσμος που ενδιαφερεται για τη σχολη, τοση αγανακτηση για οσα συμβαινουν τωρα , αλλα τιποτα απο αυτα δεν μπαινει στην πραξη
αμα μπουν, αμα ο κοσμος ασχοληθει να αλλαξει τη σχολη του, προφανως και θα υπαρξει κανονικη δημοκρατια εκει μεσα - οχι απλα μια υποψια της.

ΥΓ : offtopic αλλα η εικονα στην υπογραφη σου δεν μου εμφανιζεται
Stayrakas
Mbyte level
Mbyte level

Post by Stayrakas » Fri Nov 12, 2010 5:32 pm

Εμενα γιατι μου φαινεται πως αν οπου σχολη βαλω Ελλαδα, και οπου φοιτητες πολιτες , θα χω μια ΑΚΡΙΒΩΣ ιδια αναλογια ...?
Three Rings for the Elven-kings under the sky,Seven for the Dwarf-lords in their halls of stone,Nine for Mortal Men doomed to die,
One for the Dark Lord on his dark throne,In the Land of Mordor where the Shadows lie.
One Ring to rule them all, One Ring to find them,One Ring to bring them all and in the darkness bind them
In the Land of Mordor where the Shadows lie.
iDriL..*
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by iDriL..* » Fri Nov 12, 2010 6:21 pm

Συμφωνώ κι εγώ με όσα ειπώθηκαν για το κλίμα των συνελεύσεων,είναι όντως άθλιο και υπάρχουν φορές που έχω φωνάξει και εγώ (για αυγά,κράνη η άλλα αντικείμενα που εκσφενδονίζονται) γιατί το θεωρώ απαράδεκτο..Όλες οι απόψεις πρέπει να ακούγονται και ο καθένας ξέρει πως να τις αξιολογήσει και να ψηφίσει στην πορεία..Αλλά με το να λέμε ότι το κλίμα είναι όπως είναι δεν κάνουμε τίποτα..αν όλοι οι ανεξάρτητοι(μη παραταξιακοί) πηγαίνουμε μπορούμε να διαμορφώσουμε και το σωστό κλίμα σιγά σιγά αλλά και την ίδια τη διαδικασία..
" now for wrath,now for ruin and a red nightfall.. " J.R.R.T.
zaveti
Mbyte level
Mbyte level

Post by zaveti » Fri Nov 12, 2010 6:50 pm

StormRider wrote:
zaveti wrote:ο εκφυλισμος του φοιτητικου κινηματος στον υπερτατο βαθμο του..αυτο προκυπτει απο το σημερινη γ.σ...σε τετοιες διαδικασιες το μετωπο αγωνα σπουδαστων δεν προκειται να μενει μεσα ουτε δευτερολεπτο.καθαρα πραγματα.και για αντεπειχηρημα πειτε τωρα οτι σας κατεβει
Ω, τί έκπληξη! Σιγά μη συμμετείχατε οπουδήποτε, τώρα που η γραφειοκρατία σας ενισχύει τα ποσοστά της... Άντε κάντε απολύσεις στην τυποεκδοτική και αφήστε που θα μιλήσετε και για εκφυλισμούς...

κοιτα ρε ενα κλαμα ολοι-αριστεροχαρουμενοι,ακροδεξιοι,κεντρωοι,δεξιοι,αναρχικοι κλπ- τωρα που το κκε στην αθηνα βρισκεται στο 15% και πανελλαδικα στο 11%..ποσο φανηκε αυτο το τσουξιμο χθες στην συνελευση-παρωδια..αυτα ειναι..οσο για την πασοκικη προπαγανδα περι τυποεκδοτικης που την αναπαραγετε ολοι χωρις να σκεφτειτε καν,η πρωτη απαντηση που θα δωσω ειναι το πασοκ ας κοιταξει τους κοντα 1,5 εκατομμυριο ανεργους που εχει δημιουργησει σε μια χωρα που το εργατικο δυναμικο της δεν ειναι μεγαλυτερο απο 7εκατομμυρια,και ας αφησει το κκε και την τυποεκδοτικη..εχω και πολλα αλλα να σας πω επι του ζητηματος αλλα πρωτα θα μου πειτε απο ποια εγκυρη πηγη ακουσατε οτι το "κακο και σταλινικο κκε κανει απολυσεις στην τυποεκδοτικη" περαν του πασοκου συναδελφου σας.
Chuang
bit level
bit level

Post by Chuang » Fri Nov 12, 2010 7:24 pm

zaveti wrote: κοιτα ρε ενα κλαμα ολοι-αριστεροχαρουμενοι,ακροδεξιοι,κεντρωοι,δεξιοι,αναρχικοι κλπ- τωρα που το κκε στην αθηνα βρισκεται στο 15% και πανελλαδικα στο 11%..ποσο φανηκε αυτο το τσουξιμο χθες στην συνελευση-παρωδια..αυτα ειναι..οσο για την πασοκικη προπαγανδα περι τυποεκδοτικης που την αναπαραγετε ολοι χωρις να σκεφτειτε καν,η πρωτη απαντηση που θα δωσω ειναι το πασοκ ας κοιταξει τους κοντα 1,5 εκατομμυριο ανεργους που εχει δημιουργησει σε μια χωρα που το εργατικο δυναμικο της δεν ειναι μεγαλυτερο απο 7εκατομμυρια,και ας αφησει το κκε και την τυποεκδοτικη..εχω και πολλα αλλα να σας πω επι του ζητηματος αλλα πρωτα θα μου πειτε απο ποια εγκυρη πηγη ακουσατε οτι το "κακο και σταλινικο κκε κανει απολυσεις στην τυποεκδοτικη" περαν του πασοκου συναδελφου σας.
το 11% του 50% είναι 5,5%
Δεν είναι το γιατί, είναι το πώς και πού το κάνεις ,
Δεν είναι από που είσαι, είναι που είσαι και τι κάνεις
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Fri Nov 12, 2010 8:00 pm

Συνφορουμίτη zavetti και λοιπά πολύχρωμα στρουμφάκια, μην βγάζεται τα κομματικά σας κόμπλεξ στο φόρουμ μας. :-p

Οκ τσούζει το καθε ΠΑΣΟΚ που το καθε ΚΚΕ ανέβασε ποσοστά, και έτσουζε το κάθε κομπλεξικό ΚΚΕ που είχε χαμηλά ποσοστά και τώρα χαίρεται, αλλά μπορείτε να τα πείτε αλλού αυτά.

Και σταματήστε να βγάζετε κομματικά συμπεράσματα από τις δημοτικές περιφεριακές εκλογές. Ποσοστό > 40% αυτών που ψηφίζουν, δεν ψηφίζουν κομματικά. :-p
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Fri Nov 12, 2010 8:04 pm

Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[quote="zaveti"][quote="StormRider"][quote="zaveti"]ο εκφυλισμος του φοιτητικου κινηματος στον υπερτατο βαθμο του..αυτο προκυπτει απο το σημερινη γ.σ...σε τετοιες διαδικασιες το μετωπο αγωνα σπουδαστων δεν προκειται να μενει μεσα ουτε δευτερολεπτο.καθαρα πραγματα.και για αντεπειχηρημα πειτε τωρα οτι σας κατεβει[/quote] Ω, τί έκπληξη! Σιγά μη συμμετείχατε οπουδήποτε, τώρα που η γραφειοκρατία σας ενισχύει τα ποσοστά της... Άντε κάντε απολύσεις στην τυποεκδοτική και αφήστε που θα μιλήσετε και για εκφυλισμούς... [/quote] κοιτα ρε ενα κλαμα ολοι-αριστεροχαρουμενοι,ακροδεξιοι,κεντρωοι,δεξιοι,αναρχικοι κλπ- τωρα που το κκε στην αθηνα βρισκεται στο 15% και πανελλαδικα στο 11%..ποσο φανηκε αυτο το τσουξιμο χθες στην συνελευση-παρωδια..αυτα ειναι..οσο για την πασοκικη προπαγανδα περι τυποεκδοτικης που την αναπαραγετε ολοι χωρις να σκεφτειτε καν,η πρωτη απαντηση που θα δωσω ειναι το πασοκ ας κοιταξει τους κοντα 1,5 εκατομμυριο ανεργους που εχει δημιουργησει σε μια χωρα που το εργατικο δυναμικο της δεν ειναι μεγαλυτερο απο 7εκατομμυρια,και ας αφησει το κκε και την τυποεκδοτικη..εχω και πολλα αλλα να σας πω επι του ζητηματος αλλα πρωτα θα μου πειτε απο ποια εγκυρη πηγη ακουσατε οτι το "κακο και σταλινικο κκε κανει απολυσεις στην τυποεκδοτικη" περαν του πασοκου συναδελφου σας.[/quote] [quote="Σολομώς"] Η Διχόνοια που βαστάει Ενα σκήπτρο η δολερή Καθενός χαμογελάει, Πάρ’ το, λέγοντας, και συ. Κειο το σκήπτρο που σας δείχνει Έχει αλήθεια ωραία θωριά Μην το πιάστε, γιατί ρίχνει Εισέ δάκρυα θλιβερά. Από στόμα οπού φθονάει, Παλληκάρια, ας μην‘πωθή, Πως το χέρι σας κτυπάει Του αδελφού την κεφαλή.[/quote] Να δω πότε θα χαράξουμε εκείνη την έρμη την κόκκινη γραμμή που έλεγε ο Λένιν...
angela
bit level
bit level
Academic status: 3rd year

Post by angela » Fri Nov 12, 2010 8:56 pm

stoupeace wrote:
angela wrote:Μήπως ξέρεις πόσα ήταν τα άτομα που ψήφισαν συνολικά?
Απο αρένα http://www.arena-asoee.gr/
Ενωτικό πλαίσιο αγώνα (ΡΑΣ-ΕΑΑΚ – ΑΡΕΝΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ) 191
Πλαίσιο ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 139

300 άτομα δηλαδή αποφάσισαν για τους 8000 ενεργούς φοιτητές(μόλις το 4%)...Ας προσέχουμε λοιπόν τι χαρακτηρίζουμε ως "πλήρη απαρτία"
και όσοι πιστεύουν σ αυτό τον χαρακτηρισμό και λαμβάνουν μέρος στην διεξαγωγή των συνελεύσεων του φοιτητικού συλλόγου, ας μη τις ξεφτιλίζουν τουλάχιστον με τις απαράδεκτες "γηπεδικές" συμπεριφορές τους!
-----------------
Gewitter wrote:κρίμα π τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν καταντήσει αρένες ηλίθιων κοκορομαχιών..χαρη σε πολλους υποβαθμίζεται η ελληνικη παιδεια...αλλα τι να περιμένει κανεις απο άτομα π δεν σέβονται καν την δημόσια περιουσια και την καθαριοτητα του χώρου...τελος πάντων..ότι και να λέμε πάντα τα ίδια θα γίνονται.... :-|
το κρίμα είναι που είναι τόσο λίγοι και όμως μπορούν και τα κάνουν!:(
Last edited by enum21 on Sat Nov 13, 2010 12:00 am, edited 2 times in total.
Reason: Double Post.
StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Fri Nov 12, 2010 9:02 pm

@κνίτη Βλέπεις, αυτά έχει ο Λενινισμός, μετά από 200 χρόνια εργατικών αγώνων κάποιοι δε μπορούν να ξεχωρίσουν τον εργάτη από τον εργοδότη... Μετά αναρωτιούνται οι αριστεροί γιατί δεν τους ψηφίζουν. Δεν ξέρω τι λένε οι πασόκοι, εγώ από εδώ το είδα. Πες τώρα ότι έψαχνες αφορμή για να καλέσεις με το ΜΑΣ (όπως κάνατε και στις άλλες σχολές)
Image
zaveti
Mbyte level
Mbyte level

Post by zaveti » Fri Nov 12, 2010 9:02 pm

Chuang wrote:
zaveti wrote: κοιτα ρε ενα κλαμα ολοι-αριστεροχαρουμενοι,ακροδεξιοι,κεντρωοι,δεξιοι,αναρχικοι κλπ- τωρα που το κκε στην αθηνα βρισκεται στο 15% και πανελλαδικα στο 11%..ποσο φανηκε αυτο το τσουξιμο χθες στην συνελευση-παρωδια..αυτα ειναι..οσο για την πασοκικη προπαγανδα περι τυποεκδοτικης που την αναπαραγετε ολοι χωρις να σκεφτειτε καν,η πρωτη απαντηση που θα δωσω ειναι το πασοκ ας κοιταξει τους κοντα 1,5 εκατομμυριο ανεργους που εχει δημιουργησει σε μια χωρα που το εργατικο δυναμικο της δεν ειναι μεγαλυτερο απο 7εκατομμυρια,και ας αφησει το κκε και την τυποεκδοτικη..εχω και πολλα αλλα να σας πω επι του ζητηματος αλλα πρωτα θα μου πειτε απο ποια εγκυρη πηγη ακουσατε οτι το "κακο και σταλινικο κκε κανει απολυσεις στην τυποεκδοτικη" περαν του πασοκου συναδελφου σας.
το 11% του 50% είναι 5,5%

το 11% του 100% είναι 11%........απο οτι καταλαβα μιλας για αποχη.ας πηγαιναν και οι υπολοιποι να ψηφισουν.η αποχη δεν αλλαξε ποτε και τιποτα.τωρα βεβαιως στους δημους-περιφερειες για δευτερο γυρο και γω ακυρο θα ψηφισω εννοειται..εκτος αν εμενα πετρουπολη ή ικαρια που θα ψηφιζα για το δημο λαικη συσπειρωση

====
StormRider wrote:@κνίτη Βλέπεις, αυτά έχει ο Λενινισμός, μετά από 200 χρόνια εργατικών αγώνων κάποιοι δε μπορούν να ξεχωρίσουν τον εργάτη από τον εργοδότη... Μετά αναρωτιούνται οι αριστεροί γιατί δεν τους ψηφίζουν. Δεν ξέρω τι λένε οι πασόκοι, εγώ από εδώ το είδα. Πες τώρα ότι έψαχνες αφορμή για να καλέσεις με το ΜΑΣ (όπως κάνατε και στις άλλες σχολές)

φιλαρακο βρηκες την εγκυροτερη πηγη..το σαιτ της ασφαλειας.δεν χρειαζεται να σχολιασω περαιτερω
παρε την απαντηση σου...
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
"Απάντηση - καταπέλτη στα δημοσιεύματα που με την κουκούλα της ανωνυμίας προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι στην «Τυποεκδοτική» δεν εφαρμόζονται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ότι δεν αναγνωρίζονται τα εργατικά δικαιώματα, δίνει με δελτίο Τύπου που εξέδωσε χτες η «Τυποεκδοτική ΑΕ». Τα ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσα από ορισμένες ιστοσελίδες που τα φιλοξενούν ή τα αναπαράγουν. Δεν είναι η πρώτη φορά που με ψέματα συκοφαντούν και ρίχνουν λάσπη στην «Τυποεκδοτική», στο ΚΚΕ, χτυπώντας τη σταθερή, συνεπή κι αταλάντευτη υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων από τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Αυτήν τη γραμμή παλεύουμε κόντρα στο μεγάλο κεφάλαιο, τα πολιτικά του κόμματα και τους κάθε λογής ψεύτες, συκοφάντες του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος. Σ' αυτή την άτιμη επίθεση συντάσσονται διάφορα επιτελεία αστικών κομμάτων, μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα, δημοσιογράφοι που τα υπηρετούν, ταγμένοι όλοι ομόθυμα στην αντικομμουνιστική επίθεση με κάθε πρόστυχο μέσο. Στο δελτίο Τύπου, η «Τυποεκδοτική ΑΕ» αναφέρει: «Απαντούμε κατηγορηματικά ότι η "Τυποεκδοτική Α.Ε." εφαρμόζει πλήρως όχι κάποια εργοστασιακή σύμβαση αμφιβόλου αξίας για τους εργαζόμενους, αλλά τη ΣΣΕ της Ομοσπονδίας των Λιθογράφων, όπως αυτή ισχύει σύμφωνα με την ΔΑ 33/2009 σε ό,τι αφορά τα ημερομίσθια και τους μισθούς, την αποζημίωση των νυχτερινών, των αργιών και των υπερωριών. Επίσης, εφαρμόζεται η ΣΣΕ των λιθογράφων ακόμη και σε ό,τι αφορά την επάνδρωση - σύνθεση των μηχανών, τα επιδόματα και τις πρόσθετες παροχές (χορήγηση γάλακτος, φόρμες εργασίας κλπ.). Ολοι οι εργαζόμενοι γνωρίζουν καλά το τι συμβαίνει στα άλλα εργοστάσια του κλάδου και τις διαρκείς παραβιάσεις κάθε έννοιας εργασιακού δικαιώματος. Ο κάθε καλοπροαίρετος καταλαβαίνει ότι, αν αυτά τα δημοσιεύματα είχαν στόχο τη διεκδίκηση των εργατικών δικαιωμάτων, δεν θα έπρεπε να αναφέρονται καν στην "Τυποεκδοτική". Ομως οι στόχοι είναι διαφορετικοί και σχετίζονται με την κατασυκοφάντηση της "Τυποεκδοτικής" και τον ανοιχτό οικονομικό πόλεμο που έχουν εξαπολύσει μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και αστικοί πολιτικοί κύκλοι, ακριβώς για το λόγο ότι εφαρμόζει τις ΣΣΕ και διαφυλάσσει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Επιδιώκουν ταυτόχρονα, διαμέσου του χτυπήματος της "Τυποεκδοτικής", και το χτύπημα του ΚΚΕ. Δηλώνουμε κατηγορηματικά προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια να παρακολουθούμε τους συκοφάντες να επιτελούν το έργο τους. Επιφυλασσόμαστε να απαντήσουμε στη συκοφαντία με όλους τους τρόπους και μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, για να αποκαλύψουμε όσους κρύβονται πίσω από αυτά τα δημοσιεύματα και το ρόλο τους, να διαφυλάξουμε την αλήθεια και τα νόμιμα δικαιώματά μας, που θίγονται βάναυσα από τέτοιες ύπουλες επιθέσεις»" "Στον κλάδο του Τύπου ανήκει και η «Τυποεκδοτική», μια επιχείρηση με την ιδιαιτερότητα ότι ο ιδιοκτήτης της δεν είναι κάποιος ή μια ομάδα καπιταλιστών, αλλά το ΚΚΕ. Δηλαδή, η ύπαρξή της εξυπηρετεί την ανάγκη το ΚΚΕ να μην εξαρτάται τυπογραφικά από τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Η επέκταση της «Τυποεκδοτικής» και σε τυπογραφικές εργασίες, εκτός των αναγκών του ΚΚΕ, δε στόχευε στο καπιταλιστικό κέρδος, αλλά στην ανάγκη κάλυψης των μεγάλων εξόδων που συνεπάγονται τα σύγχρονα μέσα εκτύπωσης εφημερίδας, διαφωτιστικού, υλικού κ.λπ. Αυτό το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι εντός και εκτός «Τυποεκδοτικής», παρά τη μόνιμη εδώ και δεκαετίες επιχείρηση διαστρέβλωσης και συκοφαντίας. Οι επιθέσεις που δέχτηκε και δέχεται η «Τυποεκδοτική» δεν είναι μόνο οι συνήθεις επιθέσεις στο πλαίσιο του ανταγωνισμού της καπιταλιστικής αγοράς. Είναι «εμπορικές» επιθέσεις, με σκοπό την οικονομική και ιδεολογικοπολιτική αποδυνάμωση του ΚΚΕ, τη χειραγώγησή του. Το ΚΚΕ είναι κόμμα της εργατικής τάξης, εχθρός της τάξης των καπιταλιστών, δέχεται καθημερινά τα πυρά όχι μόνο της ιδεολογικοπολιτικής πολεμικής των αστικών επιτελείων, αλλά και τις πιο βρώμικες αντικομμουνιστικές επιθέσεις με χαλκευμένες κατηγορίες και ανείπωτες ψευτιές. Η αστική τάξη θα ήθελε το ΚΚΕ να μην μπορεί να εκδίδει καθημερινά τη δική του εφημερίδα, τα άλλα διαφωτιστικά προπαγανδιστικά του υλικά, να μην μπορεί να εκδίδει βιβλία, θεωρητικά, πολιτικά, λογοτεχνικά, ή θεωρητικά περιοδικά, για τη διάδοση της πολιτικής του, της ιδεολογίας του, της μαρξιστικής λενινιστικής θεωρίας στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ολη αυτή η δραστηριότητα του Κόμματος, συστατικό και αναπόσπαστο στοιχείο της δράσης του, χωρίς δικά του μέσα, δεν μπορεί να πραγματοποιείται. Ακόμα χειρότερα, φιμώνεται αν εξαρτιέται από τους καπιταλιστές του κλάδου των εκδόσεων και των τυπογραφείων. Αυτήν την αδήριτη ανάγκη στην πολιτική δράση καλύπτει η «Τυποεκδοτική». Δε δημιουργήθηκε για το χρήμα, για το κεφάλαιο, ως αυτοσκοπό μέσω της εκμετάλλευσης. Αλλωστε, το ΚΚΕ παλεύει για την ανατροπή του καπιταλισμού. Αυτή είναι και η ποιοτική διαφορά, συγκριτικά με τις άλλες επιχειρήσεις. Βεβαίως, αυτό δε σημαίνει ότι πρόκειται για «σοσιαλιστική νησίδα». Αντικειμενικά, δρα σε συνθήκες καπιταλισμού. Υπόκειται στους νόμους του και δεν μπορεί να είναι διαφορετικά. Δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τον ανταγωνισμό των άλλων επιχειρήσεων, αλλά την πίεση σε σημείο στραγγαλισμού ολόκληρης της αστικής τάξης. Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τα εργαλεία που οι άλλες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν για να αυξάνουν κεφάλαιο και κέρδη, όπως συγχωνεύσεις, εξαγορές, χρηματιστήρια κ.λπ., αφού αυτά τα εργαλεία αυτομάτως οδηγούν σε άμεση εξάρτηση αυτής της δραστηριότητας από τους καπιταλιστές. Ταυτόχρονα, σε όλη την περίοδο ύπαρξής της δέχεται ανελέητη επίθεση, πολιτική, οικονομική, που είναι ευθεία επίθεση στο ΚΚΕ και όχι μόνο επίθεση ανταγωνιστών του κλάδου, που επίσης συνυπάρχει. Αλλωστε, οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές του κλάδου συμμετέχουν άμεσα στην πολιτική, προασπίζοντας την αστική εξουσία (μεγάλοι εκδοτικοί όμιλοι). Αυτή η πραγματικότητα σε συνθήκες μεγάλης οικονομικής κρίσης μάς φέρνει ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες. Με τη διαφορά ότι η ύπαρξη π.χ. του ΔΟΛ για πολιτικούς και οικονομικούς, στενά επιχειρηματικούς λόγους, είναι όπλο για τη σωτηρία του καπιταλισμού, ενώ η λειτουργία και ύπαρξη της «Τυποεκδοτικής», στις ίδιες συνθήκες, με ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες, αφού δρα στα πλαίσια του καπιταλισμού και με τους νόμους του, αλλά με σκοπό να μπορεί να δρα το ΚΚΕ, είναι σε όφελος των άμεσων και γενικών συμφερόντων της εργατικής τάξης, του λαού και όχι για την αύξηση του κεφαλαίου, με σκοπό την εκμετάλλευση και τη διαιώνιση του καπιταλισμού ως τρόπου παραγωγής. Επομένως, το άλλοθι των καπιταλιστών, ότι δηλαδή τα ίδια κάνει και η «Τυποεκδοτική», είναι κάλπικο. Είναι ένα ακόμη μέσο χειραγώγησης και υποταγής των εργαζομένων στο σύστημα. Κάλπικη είναι και κάθε προσπάθεια να δημιουργήσει σύγχυση στους εργαζόμενους για τις θέσεις του ΚΚΕ, σε σχέση με τις απολύσεις, την ανεργία, να το συκοφαντήσει για δήθεν διάσταση λόγων και πράξεων. Πρώτα απ' όλα, το ΚΚΕ υποστηρίζει και διεκδικεί (έχει καταθέσει και πρόταση νόμου στη Βουλή που την απέρριψαν τα αστικά κόμματα), την κάλυψη όλων των ανέργων, χωρίς καμιά άλλη προϋπόθεση, με μηνιαίο επίδομα 1.120 ευρώ για όλη την περίοδο της ανεργίας τους. Υποστηρίζει και διεκδικεί την πλήρη συνταξιοδοτική και ιατροφαρμακευτική κάλυψή τους για όλη την περίοδο της ανεργίας χωρίς καμιά άλλη προϋπόθεση. Υποστηρίζει την πλήρη καταβολή δεδουλευμένων και ολόκληρης της αποζημίωσης, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει τη μείωση της αποζημίωσης στο 50%. Επιπλέον, άλλη στάση κρατά απέναντι σε μια επιχείρηση μικρή που κλείνει, γιατί δεν αντέχει στον καπιταλιστικό ανταγωνισμό και άλλη απέναντι σε εκείνη που μειώνει εργατικό δυναμικό, επειδή μεταφέρονται παραγωγικές δραστηριότητες σε άλλες χώρες, σε άλλες αγορές, (π.χ. Λαναράς, «Φριγκογκλάς», ΦΑΓΕ κ.λπ.), ή επειδή αναδιοργανώνεται η παραγωγή, ή αλλάζει δραστηριότητα, ή προχωρά σε συγχώνευση με άλλες, (π.χ. ΣΕΛΜΑΝ), προκειμένου να μπορεί να υπερκερδοφορεί μια επιχείρηση αυξάνοντας την παραγωγικότητα, άρα και το βαθμό εκμετάλλευσης, λειτουργώντας με λιγότερη ζωντανή εργασία."
τωρα ξεκινα να μου λες για το γερμανο...
Last edited by enum21 on Sat Nov 13, 2010 11:58 am, edited 1 time in total.
Reason: double post
XaviannNJ
Gbyte level
Gbyte level

Post by XaviannNJ » Sat Nov 13, 2010 1:56 am

Όλα αυτά τι σχέση έχουν με το θέμα ? :???: Έλεος! :???:
Cause we all live under the same sun......

http://www.youtube.com/watch?v=MwyXnft6ZVk
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sat Nov 13, 2010 2:45 am

marios wrote:
chriskin wrote: και σοβαρα τωρα, τοσο πολυτιμος ειναι ο χρονος των περισσοτερων που δεν μπορουν να αφιερωσουν ΜΙΣΟ απογευμα καθε χρονο; δεν λεω να πανε σε καθε συνελευση που καλουν οι διαφορες παραταξεις - αν και αυτο θα ηταν το σωστο - αλλα διαολε σε μια συνελευση καθε χρονο σιγουρα εχουν αρκετο χρονο ωστε να πανε.
Πιστεύεις ότι ο λόγος που δεν πατάμε οι περισσότεροι είναι αυτός; Ότι δεν έχουμε χρόνο;

Ο βασικός λόγος, τουλάχιστον για μένα, είναι ότι θα πρέπει να πάω και να συμβιβαστώ με πράγματα που αισθάνομαι να με μειώνουν σαν άνθρωπο. Και δεν έχω κανένα σκοπό να πάω να το παίξω θηριοδαμαστής(γιατί οι πιθανότητες είναι ότι θα φάω και ξύλο στο τέλος) ούτε να πάω να μείνω απαθής με πράγματα που δεν τα θεωρώ λογικά.
Προτιμώ να αξιοποιήσω διαφορετικά τον χρόνο μου.
Αν σκεφτόμαστε όλοι έτσι, όλα όπως είναι θα μείνουν.

Πρέπει να συμβιβαστείς και με αυτά τα πράγματα που σε μειώνουν για να πας προς το καλύτερο, μερικές φορές. Αν δεν συμβιβαστείς εσύ, δεν συμβιβαστεί και η απέναντι πλευρά, τότε εις τους αιώνας των αιώνων θα κλαιγόμαστε σαν κλασσικά ελληνάκια σε όποιον φέρει στην κουβέντα το θέμα "καληνύχτα Ελλάδα", ότι "έτσι είναι, και τι να κάνουμε".
"Να φοβάσαι την οργή των υπομονετικών" λέει ένα ρητό. Αν οργανωθούμε να υπερκεράσουμε τους κομματικοποιημένους, ίσως μια μέρα θα μπαίνεις στη Γ.Σ. και θα βλέπεις αναλογία 10-1 υπέρ των ανεξάρτητων φοιτητών.
Αλήθεια, θα ήταν εφικτή μια παράταξη πραγματικά ανεξάρτητων φοιτητών, νομίζετε?

zaveti, Stormrider και λοιποί, τι ακριβώς παριστάνετε στο παρόν thread? Εμείς θάβουμε τις παρατάξεις και εσείς κάθεστε και υπερασπίζεστε ο καθένας το κόμμα του? Θράσος να το πω, αναισθησία να το πω, πρόκληση να το πω?
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”