Κατάληψη

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Locked

Είστε ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της κατάληψης στο ΟΠΑ

ΥΠΕΡ
38
28%
ΚΑΤΑ
96
72%

Total votes: 134
incognito
bit level
bit level

Post by incognito » Thu Jun 01, 2006 5:14 pm

Ακουσα ότι η Συγκλητος αναβλήθηκε για Δευτέρα...
Αν μπορεί κάποιος ας επιβεβαιώσει..
Vag_plir
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4
Post by Vag_plir » Thu Jun 01, 2006 5:18 pm

Tην προγραμματισμένη Σύγκλητοπ για σήμερα την μετέφερε ο Βενιέρης για την Δευτέρα στις 11. Προφανώς για άλλη μία φορά ο πρύτανης εκβιάζει καταστάσεις και παίζει το παιχνίδι μιας συγκεκριμένης παράταξης αφού βάζει την Σύγκλητο 3 ώρες πριν από την ΓΣ που θα αποφασίσει την συνέχιση ή μη της κατάληψης
Maverick
byte level
byte level

Post by Maverick » Thu Jun 01, 2006 6:40 pm

Συγχαρητήρια στον πρύτανη για την απόφαση του. :evil: Δεν ξέρω τι δικαιολογία έχει αλλά δεν μας φτανουν τα υπόλοιπα, πρέπει να ζούμε και στην αβεβαιότητα. Τουλάχιστον πείτε ξεκάθαρα αν χαθηκε η πρώτη εβδομάδα να ξέρουμε. Τόσο δύσκολο είναι πια???
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Thu Jun 01, 2006 6:49 pm

Τελικα δηλαδη τεταρτη ας πουμε, μπορει και να δωσουμε...
Πολυ ωραια τα εχουμε καταφερει..... :evil:
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Thu Jun 01, 2006 7:13 pm

Ganther wrote: Τελικα δηλαδη τεταρτη ας πουμε, μπορει και να δωσουμε...
Πολυ ωραια τα εχουμε καταφερει.....
Ganther από που έβγαλες αυτό το συμπέρασμα?
nocturna_gr
byte level
byte level

Post by nocturna_gr » Thu Jun 01, 2006 7:21 pm

Θα ηθελα να παροτρυνω οποιον, για οποιοδηποτε λογο εχει αντιρρησεις στην καταληψη να κατεβει να ψηφισει. Δεν ειναι αρκετες οι ψηφοφοριες στο φορουμ. Το μονο προβλημα ειναι οτι πρεπει να ψηφισουμε το πλαισιο συγκεκριμενης παραταξης, που αντιδρα στην καταληψη... Διορθωστε με αν ειναι αλλιως.
Last edited by nocturna_gr on Thu Jun 01, 2006 7:55 pm, edited 1 time in total.
vasvas
Kilobyte level
Kilobyte level

Αποφάσεις ΔΕΠ και Σύγκλητος

Post by vasvas » Thu Jun 01, 2006 7:22 pm

1. Είμαι μέλος της Συγκλήτου, και σας λέω ότι ΔΕΝ είχε συγκληθεί συνεδρίαση Συγκλήτου για σήμερα. Δεν μπορώ καν να φανταστώ γιατί κάποιοι σας λένε ότι ήταν προγραμματισμένη, και "κάτι τρέχει" με την "αναβολή" της.

2. Ο Σύλλογος των μελών ΔΕΠ ΔΕΝ αποφάσισε απεργία διαρκείας, όπως προέτρεψε η ΠΟΣΔΕΠ. Αποφάσισε, με πλειοψηφία, απεργία 5 ημερών, ως την Τετάρτη. Ως προς το σκεπτικό, η απόφαση είναι η ίδια με τις προηγούμενες απεργίες, δείτε τη εδώ: http://www.syldep.aueb.gr/ANAKOINOSH_12.05.06.pdf.
Δεν ξέρω γιατί δεν έχει αναρτηθεί η τελευταία απόφαση.

3. Σε ότι μας αφορά ως μέλη ΔΕΠ, με βάση ό,τι ισχύει σήμερα, η εξεταστική αρχίζει κανονικά τη Δευτέρα, όπου κάποιοι μπορεί να απεργούν και κάποιοι όχι. Αν δηλαδή το πανεπιστήμιο είναι ανοιχτό, πολλοί συνάδελφοι θα κάνουν κανονικά εξετάσεις. Το τι θα κάνει ο καθένας, πρέπει να το ανακοινώσει μόνος του, στους φοιτητές του.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Re: Αποφάσεις ΔΕΠ και Σύγκλητος

Post by Ganther » Thu Jun 01, 2006 7:33 pm

vasvas wrote:1. Είμαι μέλος της Συγκλήτου, και σας λέω ότι ΔΕΝ είχε συγκληθεί συνεδρίαση Συγκλήτου για σήμερα. Δεν μπορώ καν να φανταστώ γιατί κάποιοι σας λένε ότι ήταν προγραμματισμένη, και "κάτι τρέχει" με την "αναβολή" της.

2. Ο Σύλλογος των μελών ΔΕΠ ΔΕΝ αποφάσισε απεργία διαρκείας, όπως προέτρεψε η ΠΟΣΔΕΠ. Αποφάσισε, με πλειοψηφία, απεργία 5 ημερών, ως την Τετάρτη. Ως προς το σκεπτικό, η απόφαση είναι η ίδια με τις προηγούμενες απεργίες, δείτε τη εδώ: http://www.syldep.aueb.gr/ANAKOINOSH_12.05.06.pdf.
Δεν ξέρω γιατί δεν έχει αναρτηθεί η τελευταία απόφαση.

3. Σε ότι μας αφορά ως μέλη ΔΕΠ, με βάση ό,τι ισχύει σήμερα, η εξεταστική αρχίζει κανονικά τη Δευτέρα, όπου κάποιοι μπορεί να απεργούν και κάποιοι όχι. Αν δηλαδή το πανεπιστήμιο είναι ανοιχτό, πολλοί συνάδελφοι θα κάνουν κανονικά εξετάσεις. Το τι θα κάνει ο καθένας, πρέπει να το ανακοινώσει μόνος του, στους φοιτητές του.
Αυτο παντως, ειναι οτι χειροτερο υπαρχει, δηλαδη να ειμαστε κορώνα γραμματα στο αν θα δώσουμε ενα μαθημα η οχι, και πως να προγραμματισουμε το διαβασμα μας...
Το θέμα δεν είναι αν θα κανετε η οχι απεργια, το θεμα ειναι οτι μαλλον ηταν σωστο να μεταφερθει μια εβδομαδα πισω η εξεταστικη, προκειμενου να γινει πιο ομαλα...

Zifnab νομιζω οτι με καλυψε ο κ. Βασσάλος στο γιατι πιστευω οτι τεταρτη θα δωσουμε κανονικα... Δευτερα πιστευω δε θα δωθουν μαθηματα, τριτη καποιοι στειλανε επειδη πιθανον να απεργουν, οποτε το σεναριο που λεει οτι την Δευτερα δεν ψηφιζεται καταληψη, και τριτη τελειωνει η απεργια των καθηγητων οποτε απο τεταρτη η εξεταστικη πλεον κυλα κανονικα, ειναι κατι παραπανω απο ορατο...

Επισης Σχεδιαση Ψηφιακων που δινω Βενερη, δεν εχει στειλει κατι περι αναβολης, και ειναι για Τεταρτη το μαθημα...
Last edited by Ganther on Thu Jun 01, 2006 7:36 pm, edited 1 time in total.
vasvas
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by vasvas » Thu Jun 01, 2006 7:36 pm

Στο συνάδελφο που προβληματίζεται για την ανάγκη να ψηφίσει το πλαίσιο συγκεκριμένης παράταξης (η οποία, όποια κι αν είναι, μπορεί να το εκμεταλλευτεί κομματικά -- λογικός ο προβληματισμός):

Τα προβλήματα της παιδείας είναι πολύπλοκα. Δεν πρόκειται σε ένα κείμενο μιας σελίδας να υπάρχουν όλα τα αιτήματα και όλες οι λύσεις. Μπορείτε όμως να συντάξετε ένα σχέδιο απόφασης (κι ας μην είναι πλαίσιο, κορνίζα δηλαδή :-) , ας είναι σκέτο κείμενο...) και να το κατεβάσετε (ως ομάδα, ως παρέα, ως σύλλογος σκακιστών ΑΣΟΕΕ) στη ΓΣ. Διαβάστε και τον κανονισμό (αν υπάρχει...) του Συλλόγου και της ΓΣ για να δείτε ποιός/με ποιό τρόπο έχει δικαίωμα να εγγραφεί στον κατάλογο ομιλητών ή/και να καταθέσει πρόταση. Αυτο θα πει φοιτητική συμμετοχή!
mariosCSX
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: Alumnus/a
Post by mariosCSX » Thu Jun 01, 2006 7:38 pm

αν η σχολή είναι υπό κατάληψη, θα γίνει κανονικά η εξεταστική δηλαδή;

εμένα κάτι μου λέει ότι κάτι θα πάει στραβά σε όλη αυτή την υπόθεση....
Last edited by mariosCSX on Thu Jun 01, 2006 7:40 pm, edited 1 time in total.
nantia_86
Venus Former Team Member

Post by nantia_86 » Thu Jun 01, 2006 7:39 pm

Θα ηθελα να παροτρυνω οποιον, για οποιοδηποτε λογο εχει αντιρρησεις στην καταληψη να κατεβει να ψηφισει. Δεν ειναι αρκετες οι ψηφοφοριες στο φορουμ. Το μονο προβλημα ειναι οτι ειμαστε να ψηφισουμε το πλαισιο συγκεκριμενης παραταξης, που αντιδρα στην καταληψη... Διορθωστε με αν ειναι αλλιως.
Συμφωνώ κι επαυξάνω!
Γι' αυτό καλό θα ήταν να υπάρχουν και πλαίσια ανεξάρτητα από τις παρατάξεις...Απ'οτι κατάλαβα πρέπει να είναι αρκετοί αυτοί που αντιτίθενται στην κατάληψη ή στο περιέχομενο των πλαισίων των παρατάξεων κι έτσι η ψήφος μας και η γνώμη μας δεν έχει αξία.(π.χ. πήγα στην τελευταία ΓΣ αλλά δεν ψήφισα κανένα πλαίσιο)
Καλύτερα να κάνεις κάτι που τελικά μπορεί ν'αποδειχτεί ότι ήταν και λάθος, παρά να μετανιώσεις που δεν το έκανες...
Image
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Thu Jun 01, 2006 7:44 pm

επομένως, προφανώς και οι ανακοινώσεις από κάποιους καθηγητές έχουν γίνει στα πλαίσια αυτού του σκεπτικού, δηλ. το να ενημερώσουν αν θα απεργήσουν ή όχι.
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Kilobyte level

Post by vasvas » Thu Jun 01, 2006 7:45 pm

Offtopic, επειδή αναφέρεται στο thread πολύ η εξεταστική. Να σας πω ένα "παράλογο"; Σε όλα τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ η εξεταστική έχει διάρκεια 5-6 μέρες. Οι εξετάσεις είναι κάθε μέρα, και το πρόγραμμα ανακοινώνεται μαζί με το πρόγραμμα μαθημάτων: Τα μαθήματα που είναι Δε-Τε 9-11 έχουν όλα εξέταση τη Δευτέρα 5 Ιουνίου στις 9πμ, τα Δε-Τε 11-1 έχουν Δε 5/6 στις 12, τα Δε-Πα 9-11 έχουν Δε 5/6 3-6 κλπ κλπ. Τα υποχρεωτικά του ίδιου έτους (ή/και οι δημοφιλείς επιλογές) δεν μπαίνουν την ίδια ώρα, ούτε στο πρόγραμμα σπουδών και άρα ούτε και στις εξετάσεις. Σε μια βδομάδα είναι όλοι έτοιμοι να πάνε στα σπίτια τους (τα οποία είναι βέβαια συχνά χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.)

Δεν έχει διανοηθεί κανένα από τα εκατομύρια φοιτητών, ούτε του Harvard, ούτε του Kalamazoo Community College, να ρωτήσει "πότε θα διαβάσω;", ή "πως θα οργανώσω το διαβασμά μου;"....

Το ΟΠΑ κάνει 22-25 βδομάδες μαθήματα και 13-14 βδομάδες εξετάσεις. Σας φαίνεται normal αυτό;
Last edited by vasvas on Thu Jun 01, 2006 7:51 pm, edited 1 time in total.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Thu Jun 01, 2006 7:51 pm

Δεν θα ελεγα οχι, σε κατι τετοιο, αρκει να το ηξερα απο την αρχη
εμενα με τσαντιζει, να μην ξερω ποτε θα δωσω, οχι οτι τα δινω κολλητα, η κατι αλλο... Αλλες σχολες, εντος ελλαδας, βγαζουν προγραμμα εξεταστικης Ιουνιου απο το Σεπτεβρη, το ΟΠΑ αποφασιζει μετα το πασχα...

Γενικοτερα η συγκριση Οπα- Ηπα, μπορει να διαφερει κατα ενα γραμμα, αλλα πρεπει να εχει χαωδης διαφορες σε πολλα πραγματα, οποτε τη θεωρω λιγο αδοκιμη...
vasvas
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by vasvas » Thu Jun 01, 2006 7:54 pm

Θα μου επιτρέψεις, μετά από 9 χρόνια εκεί και 8 (φοιτητής/καθηγητής) εδώ να σου πω ότι δεν είναι καθόλου αδόκιμη όσον αφορά θέματα λειτουργίας των ιδρυμάτων.

Οι ΗΠΑ πχ είναι πολύ πιο συγγενείς με τη σημερινή Ελλάδα από τη Δανία. Η Ελλάδα δεν είναι (πλέον) ομογενής χώρα, έχει το μεγαλύτερο ποσοστό μεταναστών στην Ευρώπη και τις μεγαλύτερες εισοδηματικές ανισότητες. Αυτό είναι πιο κοντά στην αμερικανική πραγματικότητα από την κατάσταση στη Δανία ή τη Σουηδία.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Thu Jun 01, 2006 8:01 pm

Το θεμα ειναι οτι δεν βλεπω το link που κανει το γεγονος της εισοδηματικης ανισοτητας, με την λειτουργια των πανεπιστημιων...
Εγω αυτο που δεν καταλαβαινω (για την ιστορια ειμαι 4ο ετος) ειναι γιατι απο οσο θυμαμαι την ΟΠΑ, ειναι καθε περσυ και καλυτερα... Καθε χρονια παιρνουμε βιβλια και προγραμμα ολο και πιο αργα... Προσωπικα, ποτε δεν κυνηγησα μαγισσες, η τον Βασσαλο που δεν περασα τα μαθηματα στην ωρα τους και τωρα τρεχω και δεν φτανω... Το θεμα ειναι οτι και οταν αποφασισεις να σοβαρευτεις λιγο (στο 4ο ετος δυστηχως) Βλεπεις μια απιστευτη ανοργανωσια, που εμενα πως να το κανουμε, με αποθαρυνει... Παλι δεν λεω οτι πχ φταιει κανεις που την αλλη εβδομαδα δινω 3 μαθηματα (εγω τα χρωσταω) αλλα δεν μπορουσε να υπαρχει μια καποια καλυτερη ενημερωση και να μην πρεπει να μαθω τριτη βραδυ αν θα δωσω την τεταρτη??? (δουλευω κιολας... = Χαμενες αδειες... :( )
vasvas
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by vasvas » Thu Jun 01, 2006 8:10 pm

"Εγω αυτο που δεν καταλαβαινω (για την ιστορια ειμαι 4ο ετος) ειναι γιατι απο οσο θυμαμαι την ΟΠΑ, ειναι καθε περσυ και καλυτερα... Καθε χρονια παιρνουμε βιβλια και προγραμμα ολο και πιο αργα..."

Νομίζω ότι είσαι άδικος όσον αφορά τα βιβλία: στις Βάσεις απ'οσο ξέρω μοιράστηκε φέτος εντός του πρώτου μηνός (πριν την 25/3 νομίζω). Για το πρόγραμμα δεν ξέρω.
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Thu Jun 01, 2006 8:17 pm

Ganther wrote:Βλεπεις μια απιστευτη ανοργανωσια, που εμενα πως να το κανουμε, με αποθαρυνει...
Και πάλι καλά, από τα λεγόμενα φίλων που σπουδάζουν σε άλλα πανεπιστήμια, φαίνεται πως είμαστε (γενικότερα, όχι αυτές τις μέρες) από τους πιο οργανωμένους. Φίλη μου που σπουδάζει σε άλλο "πρωτοκλασσάτο", αν μου επιτρέπεται η έκφραση, ΑΕΙ πήγε το Γενάρη να γράψει μάθημα και τους ανακοινώθηκε επιτόπου πως η εξέταση δεν θα γινόταν γιατί το προσωπικό έκοβε την πρωτοχρονιάτικη πίττα! Εν τέλει, η εξέταση πραγματοποιήθηκε κάτι ώρες μετά αφού είχαν φύγει αρκετοί φοιτητές! Αυτό ούτε καθιστά τη σχολή της λιγότερο καλή, ούτε δίνει άλλοθι σε δικά μας μειονεκτήματα, βέβαια. Απλά αναφέρω το τραγελαφικό της κατάστασης.

Ούτε εγώ θα διαφωνούσα με τη διεξαγωγή εξετάσεων (ή και τη διδασκαλία μαθημάτων) κατά το Αμερικανικό πρότυπο. Αρκεί αυτές οι αλλαγές να γίνουν με νυστέρι κι όχι τσαπατσούλικα όπως περνάνε τα πρότυπα του εξωτερικού στα Λύκεια και αχρηστεύονται την ίδια χρονιά, γιατί κανείς δεν τα παίρνει σοβαρά.
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Thu Jun 01, 2006 8:19 pm

Mια ερώτηση που είναι και δική μου και χρήζει κάποια απάντηση:

mariosCSX wrote:αν η σχολή είναι υπό κατάληψη, θα γίνει κανονικά η εξεταστική δηλαδή;

Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Thu Jun 01, 2006 8:22 pm

Zifnab wrote:Mια ερώτηση που είναι και δική μου και χρήζει κάποια απάντηση:

mariosCSX wrote:αν η σχολή είναι υπό κατάληψη, θα γίνει κανονικά η εξεταστική δηλαδή;

Φανταζομαι οτι οχι... Δεν θα γινουν εξετασεις αν εχουμε καταληψη....

Παιδια ενα πραγματακι να εχετε λιγο στο μυαλο σας... και εμεις εδω, απλα φοιτητουδια ειμαστε, δεν ξερουμεκατι παραπανω... Η καλυτερη τακτικη, ειναι η αμυντικη... Οτι δηλαδη θα δωσουμε κανονικα τις εξετασεις... παμε ετσι, και βλεποντας και κανοντας... :???:
Vag_plir
Kilobyte level
Kilobyte level
Post by Vag_plir » Thu Jun 01, 2006 8:26 pm

κύριε vasva-μέλος της Συγκλήτου μάλλον δεν είστε καλά ενημερωμένος αφού την Δευτέρα η σχολή θα βρίσκετε υπό κατάληψη και η νέα ΓΣ θα αποφασίσει για το αν θα συνεχιστεί. Όσο για την Σύγκλητο επειδή ήμουν παρόν στην συννενόηση των αντιπροσώπων του φοιτητικού συλλόγου στην πρυτανεία μετά την τελευταία ΓΣ ο κ Βενιέρης είχε δεσμευτεί να γίνει την Πέμπτη ενώ τώρα προφασίζετε θέμα ασφάλειας των καθηγητών και έλλειψης parking(!!!!).Καλά θα κάνετε να προβείτε σε συννενόηση με τον κ. Κακούρο ...
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Thu Jun 01, 2006 8:31 pm

Στα Αγγλικα 4 τα δινουμε παρασκευη και δεν εχει βγει ακομα το βιβλιο..
Πηγα την περασμενη Πεμπτη και μου ειπε για Παρακευη..Απο τοτε ομως η σχολη ειναι κλιστη και βιβλιο γιοκ..

Για το θεμα της οργανωσης ποθ λεγαμε.. :!:
Locked

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”