τοτε θυμησε μου γιατι δεν γινεται απο καποια αλλη παραταξηastronomer wrote:Επαναλαμβάνω. Διαφωνώ με τον επιθετικό χαρακτηρισμό "δεξιοί", μπροστά απο τη λέξη εγκληματίες. Αυτό που γίνεται στην ασοεε είναι καθαρά οπαδικό.chriskin wrote:
δεν διαφωνεις μαζι μου, διαφωνεις με αυτο π θελεις να πιστευεις οτι ειπα (!)
καταλαβες γιατι χρησιμοποιησα τη φραση τουλαχιστον ; γιατι δεν απαντησες καν
συγχωρεσε με αλλα δεν μου φαινεται ως παρεξηγηση, αλλα ως υπερασπιση της δαπZifnab wrote:Έλα παιδιά ηρεμία!από το γραπτό λόγο γίνονται σχεδόν πάντα παρεξηγήσεις...
Κλασικό πρόβλημα...ειδικά μέσω msn ... χεχεχε :DZifnab wrote:Έλα παιδιά ηρεμία!από το γραπτό λόγο γίνονται σχεδόν πάντα παρεξηγήσεις...
Το αν γίνεται και απο άλλες παρατάξεις... Μπορούν να στο πουν και τα υπόλοιπα παιδιά του φόρουμ, για να μη λες ότι είμαι προκαταλημένος. Λες ότι "δεν θυμάσαι" να ήταν σε τέτοιο επίπεδο. Λογικό να μη θυμάσαι...αφού είσαι 1οετής. Άρα ό,τι ξέρεις το ξέρεις μέσα από αφηγήσεις τρίτων. Επίσης επειδή βλέπω προσπαθείς να μας πεις μέσες άκρες ότι οι "κακοί δεξιοί" φταίνε για όλα... θα σου πρότεινα ότι αν έχεις κάποια συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση να την εκφράσεις ελεύθερα και να μην προσπαθείς να περάσεις μυνήματα με "υπόγειους" τρόπους.chriskin wrote: τοτε θυμησε μου γιατι δεν γινεται απο καποια αλλη παραταξη
και πριν πεις οτι και αλλοι εχουν κανει παρομοια, δεν θυμαμαι να ηταν ποτε σε τετοιο επιπεδο, η να υπηρχαν τραυματιες, εκτος αμα μιλας για τα προηγουμενα χρονια οπου ακροδεξιοι ειχαν κανει παρομοια πραγματα...
Δεν μπορούσε η σύγκλητος να πει ότι φοιτητές της ΔΑΠ επιτέθηκαν σε φοιτητές της ΠΑΣΠ, γιατί πολύ απλά δεν ξέρεις αν είναι καν φοιτητές ή μέλη της ΔΑΠ. Το ότι φορούσαν αυτοκολητάκια της ΔΑΠ είναι σαν να πάω εγώ που είμαι Ολυμπιακός, να φορέσω ένα κασκόλ της ΑΕΚ και να πάω να δείρω έναν οπαδό του ΠΑΟ. Θα λένε μετά ''οπαδός της ΑΕΚ'' ενώ εγώ θα είμαι Ολυμπιακός.Vag_plir wrote:Για να λυθεί το θέμα της ανακοίνωσης της Συγκλήτου, οι "φοιτητές του ΟΠΑ" που επιτέθηκαν στην ΠΑΣΠ δεν προσδιορίζονται παραταξιακά γιατί πολύ απλά τόσο ο Πρύτανης όσο και πολλοί πρόεδροι τμημάτων έχουν "ανοιχτά γραμμάτια" με την συγκεκριμένη παράταξη. Μία ανακοίνωση Συγκλήτου Πανεπιστημίου έιναι ένα βαρύνων επίσημο έγγραφο που αν δημοσιευόταν στα ΜΜΕ θα έπλειττε ανεπανόρθωτα την εικόνα της συγκεκριμένης παράταξης προς τα έξω...
+++++++++++++++++++++++++ultimate_aektzis wrote:Astronomer, τιποτα επι του δια ταυτα εχεις να προσθεσεις ή απλα μπηκες να υπερασπιστεις την παραταξη σου?Δεν ειμαι του...παγκαλου(για να σε προλαβω) , απλα σκεφτομαι οτι ο επομενος μαχαιρωμενος ή "γκλοπιασμενος" μπορει να ειμαι εγω ή κανας φιλος μου.Ειτε απο γαλαζιο ειτε απο πρασινο ειτε απο ασπρομαυρο....
tzole++.tZoLe wrote:Μετά από 4 χρόνια στη σχολή μπορώ να θυμηθώ πολλά παρόμοια σκηνικά. Άλλα ξεκίνησαν από τους και καλά δεξιούς, άλλα από τους και καλά αριστερούς και άλλα από τους και καλά αναρχοαυτόνομους. Σε κάθε περίπτωση είναι καταδικαστέα και είναι λυπηρό να βλέπεις άτομα 20 ετών να καταλήγουν στα νοσοκομεία, είτε συμφωνώ μαζί τους είτε όχι πολιτικά. Σε κάθε περίπτωση βλέπω νέους γεμάτους μίσος για τους συνομήλικους τους, με τους οποίους απλά έχουν διαφορετική άποψη. Σε κάθε ανάλογο περιστατικό βλέπω ζωές να κινδυνεύουν( από τύχη κάποιος δεν έχει πάθει κάτι σοβαρότερο), την πρυτανεία να καταδικάζει τα γεγονότα, τον φοιτητικό σύλλογο να τα αποδοκιμάζει ... και μετά πάλι από την αρχή.
Κάποια είπαν ότι οι παρατάξεις πρέπει να φύγουν από το πανεπιστήμιο. Κάποιοι απάντησαν πως προσφέρουν έργο, είτε συμβάλλοντας στην καλλιέργεια της πολιτικής μας σκέψης ως νέοι πολίτες, είτε με τους αγώνες διασφαλίζουν τα συμφέροντα του φοιτητικού κινήματος.
Η εμπειρία λοιπόν μου λέει πως δεν τα ξεκινάνε μόνο οι μπλε ή μόνο οι πράσινοι ή μόνο οι κόκκινοι. Έχουμε μάλλον να κάνουμε με ένα φαινόμενο γενικευμένο, ή μάλλον καλύτερα με μία νοοτροπία υποκριτική από όλες τις πλευρές. Μία επίφαση δημοκρατίας από όλους. Όλοι καταδικάζουν, αλλά όλοι έχουν δείρει. Για να μην είμαι απόλυτος δεν εννοώ πως όλα τα παιδιά που ανήκουν σε παρατάξεις γουστάρουν το ξύλο, αλλά οι μηχανισμοί των παρατάξεων έχουν κατά κάποιο τρόπο αποδεχτεί ως μέσο της δημοκρατικής διαδικασίας το ξύλο. Μάλλον ο κομματικός φανατισμός είναι τέτοιος που κάποιοι νομίζουν ότι δημοκρατία είναι μία αρένα που ο νικητής επιβάλλεται. Εγώ νομίζω πως είναι σύνθεση. Δεν περιμένω μόνο τέτοια περιστατικά για να διαπιστώσω την επίφαση δημοκρατίας που έχουμε, υπάρχουν και οι γενικές συνελεύσεις.
Δεν ζούμε στις δεκαετίες του 50 ή του 60 ή του 70. Ο πολιτικός φανατισμός δεν δικαιολογείται από όπου και εάν προέρχεται. Το πανεπιστήμιο είναι χώρος μόρφωσης και έρευνας πρωτίστως. Όχι μόνο έρευνας και μόρφωσης, χωράει και η πολιτική. Έχουμε φτάσει όμως στο σημείο αυτά τα 2 να είναι στην καλύτερη εξίσου σημαντικά. Κατά την αποψή μου και ο πολύς συνδικαλισμός δεν κάνει καλό στην υγεία.
tZoLe wrote: Κατά την αποψή μου και ο πολύς συνδικαλισμός δεν κάνει καλό στην υγεία.
zaveti++zaveti wrote:Η επιθεση της ΔΑΠ την Παρασκευη δεν προηλθε χωρις λογο. Αφορμη υπηρξε το πεταγμα ενος καφε κ ο τσαμπουκας που επεδειξαν στελεχη...
της ΠΑΣΠ την 29/10 σε ΔΑΠιτες που ηταν προφανως πολυ λιγοι αριθμητικα σε σχεση με εκεινους της ΠΑΣΠ. Η ΔΑΠ θελοντας να απαντησει στις προκλησεις της ΠΑΣΠ επιτεθηκε την Παρασκευη με αποτελεσμα ολα τα γνωστα γεγονοτα.
Παραλληλα εκτος απο την σημερινη επιθεση της ΠΑΣΠ υπηρξε και διαρρηξη του γραφειου της ΔΑΠ με αποτελεσμα να κλαπουν ακομη και προσωπικα αντικειμενα ατομων-φοιτητων που δεν προσκεινται σε καμια παραταξη απλα αφηνουν τα πραγματα τους εκει για την εξυπηρετηση τους μεσα στην σχολη(ισως το μοναδικο καλο των παραταξεων).
Τα περι ΟΝΝΕΔιτων,ΠΑΣΠιτων ΤΕΙ και τραμπουκων,χουλιγκανων,μπραβων ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙς ΤΟΥΣ..."
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
απο σχολιο αναγνωστη σε γνωστο blog.πιθανολογω οτι ειναι φοιτητης και λεει την ολη αληθεια.τα παιδια πλακωνονται για την εξουσια και το μεροκαματο τους και τιποτε αλλο
Καλά, πλάκα κάνει? Ποιος ανένταχτος θα άφηνε τα πράγματά του σε γραφείο παράταξης?zaveti wrote:Παραλληλα εκτος απο την σημερινη επιθεση της ΠΑΣΠ υπηρξε και διαρρηξη του γραφειου της ΔΑΠ με αποτελεσμα να κλαπουν ακομη και προσωπικα αντικειμενα ατομων-φοιτητων που δεν προσκεινται σε καμια παραταξη απλα αφηνουν τα πραγματα τους εκει για την εξυπηρετηση τους μεσα στην σχολη(ισως το μοναδικο καλο των παραταξεων).
Για το μεροκάματο που λες μας εξηγεί τον λόγο για τον οποίο το κάνουν αλλά δεν δικαιολογεί τη πράξη αυτή.zaveti wrote: Τα περι ΟΝΝΕΔιτων,ΠΑΣΠιτων ΤΕΙ και τραμπουκων,χουλιγκανων,μπραβων ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙς ΤΟΥΣ..."
αχ αυτός ο Ρέλος...Αφορμη υπηρξε το πεταγμα ενος καφε
Σημαίνει οτι δεν γίνονται μαθήματα σήμερα απο κει και πέρα τα άλλα περιττεύουν. Τα άτομα που λες οτι μπορούν να μπουν σήμερα στη σχολή, μπορούν και αύριο και μεθαύριο, κανείς δεν μπορεί να τους το απαγορεύεσει. Δεν υπάρχει πόρτα στο πανεπιστήμιο. Είναι δεδομένο ότι θα έρθουν στη σχολή να ξέρεις πάντως γιατί πολλοί από αυτούς που ήταν στα επεισόδια και απο τις 2 μεριές ήταν παιδία από τη σχολή.campbell's wrote:τι σημαίνει το "το ΟΠΑ θα παραμείνει κλειστό την Τρίτη bla bla bla "?έχει μπει λουκέτο σε όλες τις πόρτες ή απλά δεν γινόνται μαθήματα?
είναι ατομα και άτομα στους χώρους του πανεπιστημίου αυτή τη στιγμή?ποια απόφαση-ένδειξη διαμαρτυρίας διασφαλίζει ότι δεν θα κάνουν καμία βόλτα και σήμερα αυτά τα "στοιχεία"?η ότι δεν θα έρθουν αύριο?η ότι δεν θα έρθουν την παρασκευή πάλι το απόγευμα?αν έρθουν σε μία εβδομάδα?αν έρθουν στην επόμενη ΓΣ?αν έρθουν πάλι και κλείσουν την σχολή όπως πέρσι?αν...αν...αν...
δεν βγάζει πουθενά.ή θα αλλάξουν/αλλάξουμε μυαλά ή θα τα μαζεύουμε με το κουταλάκι.
τι γίνεται τώρα στη σχολή,ξέρει κανείς?