Κατάληψη

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Locked

Είστε ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της κατάληψης στο ΟΠΑ

ΥΠΕΡ
38
28%
ΚΑΤΑ
96
72%

Total votes: 134
Formax
bit level
bit level

Post by Formax » Fri Jun 02, 2006 11:35 am

προφανώς και δεν είναι όλοι οι καθηγητές υπεύθυνοι! Υπάρχουν μερικοί οι οποίοι είναι μια χαρά, κάνουν άψογα την δουλειά τους και μας εμπένουν για περισσότερα αλλα μερκοί είναι εμφανώς στο παιχνίδι... anyway...

Η ιδέα να στείλουμε προσωπικά mail είναι ίσως η καλύτερη εδώ που φτάσαμε...
The power of the Dark Side of the Force...
Domindora
byte level
byte level

Post by Domindora » Fri Jun 02, 2006 11:51 am

Καλή η ιδεα με τα mail(εδω που φτασαμε!)
Παιδια οσοι παίρνουν απαντήσεις απο προσωπικά mail σε καθηγητές ας μας πουν τις απαντησεις τους σχετικά με το εαν θα δωσουμε τα συγκεκριμενα μαθηματα , ποτε κλπ
Της φυλακής μου πόρτα εσύ και αντικλείδι
κι εγώ μικρό στολίδι στον άσπρο σου λαιμό
Θα πω ένα τραγούδι σήκω να το χορέψεις
Τα μάτια να μου κλέψεις για πάντα πριν χαθώ
Φωτια μου εσυ κι αερας......
Formax
bit level
bit level

Post by Formax » Fri Jun 02, 2006 12:01 pm

εννοείται!!! Καιγόμαστε και ας βοηθήσει ο καθένας!!!
The power of the Dark Side of the Force...
nocturna_gr
byte level
byte level

Post by nocturna_gr » Fri Jun 02, 2006 12:06 pm

Εαν πχ υπαρχουν 3 πλαισια/προτασεις για ψηφιση, τα 2 συγκεντρωνουν 30% και ειναι κατα της καταληψης και το τελευταιο 40% και ειναι υπερ, τι υπερισχυει;
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a
Post by rapadder » Fri Jun 02, 2006 12:16 pm

Το τελευταίο που είναι υπέρ της κατάληψης με 40%. Η μόνη λύση είναι όσοι είναι κατά της κατάληψης να ψηφίσουν και τα δύο πλαίσια (ή κάποιο τέταρτο πλαίσιο που να είναι κατά της κατάληψης και να μην είναι από παρατάξεις).
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Maverick
byte level
byte level

Post by Maverick » Fri Jun 02, 2006 12:16 pm

nocturna_gr wrote:Εαν πχ υπαρχουν 3 πλαισια/προτασεις για ψηφιση, τα 2 συγκεντρωνουν 30% και ειναι κατα της καταληψης και το τελευταιο 40% και ειναι υπερ, τι υπερισχυει;
Γινεται κατάληψη εκτός και αν γινει ψηφοφορία αποκλειστικα για κατάληψη (πολύ δύσκολο) ή να υποχωρήσει κάποια παράταξη και να στηρίξει την άλλη αποσύροντας το πλαίσιο της.

edit: με πρόλαβε ο rappader :-)
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Fri Jun 02, 2006 12:20 pm

Aν τα δύο πρώτα συγκεντώνουν 30% το καθένα τότε, συνψηφίζονται ως προς την κατάληψη και έτσι έχουμε 60% κατά, και 40% υπέρ, έχουμε περας της κατάληψης. Αν τώρα τα δύο πρώτα συγκεντρώνουν 30% μαζί (κατά), και το τρίτο 40% (υπέρ) τότε έχουμε συνέχιση της κατάληψης...
Άρα αν κατάλαβα καλά (δίχως να θέλω να δώσω κομματική χροιά), αν έχουμε 5 πλαίσια υπέρ της κατάληψης και ένα πλαίσιο κατά της κατάληψης και τα πρώτα 5 πάρουν όλα μαζί το 60% και το τρίτο 40%, τότε έχουμε συνέχιση της κατάληψης...Άρα, κατά τη γνώμη μου, συμπεραίνει κανείς, ότι το περίπου 600-υπέρ και 300-κατά που έγινε στην πρώτη Γ.Σ, δεν μπορεί παρά δυστυχώς να επαναληφθεί, και να έχουμε συνέχιση της κατάληψης. Διορθώστε με αν κάνω λάθος παρακαλώ... :roll:
Last edited by Zifnab on Fri Jun 02, 2006 12:24 pm, edited 2 times in total.
nocturna_gr
byte level
byte level

Post by nocturna_gr » Fri Jun 02, 2006 12:23 pm

Αρα ατοπο αυτο που ειπε ο vasvas. Δεν μπορουμε να κανουμε και πολλα κατα της καταληψης -οποιοι θελουν, ακομα και αν πανε καποιοι με ανεξαρτητη προταση. Τα πραγματα ειναι παγιωμενα...
Maverick
byte level
byte level

Post by Maverick » Fri Jun 02, 2006 12:25 pm

Zifnab δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει αυτό που λες. Αυτο που ξέρω είναι ότι ψηφίζεις το πλαίσιο και όχι κατάληψη. Για να συμψηφιστούν 2 πλαίσια πρέπει είτε να είναι απόφαση των 2 παρατάξεων είτε με κάποιον τρόπο να αποφασιστεί στο ΔΣ. Άλλος τρόπος είναι να γίνει ψηφισμα για καταληψη ή όχι ανεξαρτήτως των πλαισίων αλλά αυτό ειναι πολύ δύσκολο. Βεβαια μπορεί να ξερεις κάτι που μου διαφεύγει οπότε πάω πασο.
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Fri Jun 02, 2006 12:28 pm

Αυτο που ξέρω είναι ότι ψηφίζεις το πλαίσιο και όχι κατάληψη
Ναι αυτό το γνωρίζω...
:-)

Την προηγούμενη φορά, άκουσα (με επιφύλαξη), ότι υπήρχαν 300 ψήφοι υπερ του πλαισίου, που δεν υποστήριζε την κατάληψη, και 600 ψήφοι υπερ αρκετού αριθμού πλαισίων που υποστήριζαν την κατάληψη....Δεν ξέρω τι να πω... :roll:
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Fri Jun 02, 2006 12:31 pm

Έχθες το μεσημέρι στη ΝΕΤ μίλησε ο Benieris και είπε ότι για η εξέταση κάθε μαθήματος είναι στην ευθύνη κάθε καθηγητή ξεχωριστά.
Με άλλα λόγια αν κάποιος καθηγητής απεργεί την ημέρα εξέτασης του μαθήματός του η εξέταση δε θα γίνει. Από την άλλη αν δεν απεργεί η εξέταση θα γίνει κανονικά την ημέρα και ώρα που έχει οριστεί.
Maverick
byte level
byte level

Post by Maverick » Fri Jun 02, 2006 12:32 pm

Zifnab wrote:600 ψήφοι υπερ αρκετού αριθμού πλαισίων που υποστήριζαν την κατάληψη....Δεν ξέρω τι να πω... :roll:
Ήταν κοινό πλαίσιο 3 παρατάξεων (ΠΚΣ είχε ανεξάρτητο και ΔΑΠ επίσης). ;)
The Godfather
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 3rd year

Post by The Godfather » Fri Jun 02, 2006 12:33 pm

offtopic.......

Μιας που μιλάμε για Αγγλικά 4, μήπως θα μπορούσε κάποιος με σιγουριά να μου απαντήσει αν ο βαθμός αυτού του μαθήματος μετράει κανονικά?
Ή επειδή είναι ξένη γλώσσα, δεν μετράει?

Όσον αφορά τη γενική κατάσταση στο Πανεπιστήμιο............λίγη υπευθυνότητα από την πλευρά του όσον αφορά τις ανακοινώσεις και τις αποφάσεις που παίρνει για σοβαρά ζητήματα.......δεν βλάπτει :!:

Εν αναμονή λοιπόν....
Image

Don Vito Corleone
nantia_86
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by nantia_86 » Fri Jun 02, 2006 12:59 pm

Μιας που μιλάμε για Αγγλικά 4, μήπως θα μπορούσε κάποιος με σιγουριά να μου απαντήσει αν ο βαθμός αυτού του μαθήματος μετράει κανονικά?
Ή επειδή είναι ξένη γλώσσα, δεν μετράει?
Απ'όσο ξέρω πρέπει να το περάσουμε με βαθμό μεγαλύτερο του 6, αλλά δε μετράει στο μέσο όρο του πτυχίου. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος...
Καλύτερα να κάνεις κάτι που τελικά μπορεί ν'αποδειχτεί ότι ήταν και λάθος, παρά να μετανιώσεις που δεν το έκανες...
Image
giannis_cs
byte level
byte level

Post by giannis_cs » Fri Jun 02, 2006 1:10 pm

Δεν νομιζω μεγαλύτερο του 6. Μάλλον απλά να το περάσουμε. Δεν εδωσα σημασία, το πέρασα με 5 αλλά ευελπιστώ να πάρω το πτυχιο...
anaida
bit level
bit level

Post by anaida » Fri Jun 02, 2006 1:12 pm

Απ' όσο θυμάμαι εγώ, όταν έδινα έπρεπε να έχεις 7. Τώρα, άν άλλαξε από τοτε, επειδή άλλαξε το πρόγραμμα σπουδών... δεν ξέρω.. Ήταν και πριν 5 χρόνια
Maverick
byte level
byte level

Post by Maverick » Fri Jun 02, 2006 1:13 pm

Και εγώ θυμάμαι ότι τα αγγλικά 4 απαιτούσαν 6 για να τα περάσεις.

Κατα τα άλλα έλαβα απάντηση από τον Βασιλάκη για τα Ειδ. Θεμ. Επιχ. Έρευνας. Δεν βοηθάει και πολύ καθώς λέει να διαβάσουμε σαν να δίνουμε το μάθημα γιατί περιμένει απόφαση της πρυτανείας.

Αν έχω κάποιο νεο θα σας ενημερώσω.
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Fri Jun 02, 2006 1:18 pm

Godfather? Ρε offtopicόπουλε, τι σχέση έχουν τα Αγγλικά στην μέση του πουθενά? Σε λίγο θα κάνετε post για την υπερειδική του Rally Acropolis!!! :twisted: :-p

Για να επαναφέρω την κατάσταση θα κάνω την ερώτηση, που έκανε και ο Ganther:
Ganther wrote:
jamrock wrote:οι γραμματείες την δευτέρα θα είναι ανοιχτές για να εξυπηρετηθούν οι φοιτητές που έχουν ανάγκη...η εξεταστική δεν πρόκειτε να χαθεί απλά θα παραταθεί και αν είμαστε τυχεροί θα γίνει διπλή τον σεπτέμβρη....μεσα στην εβδομάδα αποκλείετε να δοθουν μαθήματα όποια και αν είναι η απόφαση τησ συνέλευσης....ξεκολείστε από διαβασμα και καφέδες και σκεφτειτε λίγο παραπέρα από αυτά τα θέματα... :!:
θα ηθελα να ηξερα που το βασιζεις αυτο... γιατι εγω δεν εχω δει καμμια τετοια ανακοινωση...
Last edited by Zifnab on Fri Jun 02, 2006 1:20 pm, edited 1 time in total.
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Fri Jun 02, 2006 1:18 pm

PASCAL wrote:Έχθες το μεσημέρι στη ΝΕΤ μίλησε ο Benieris και είπε ότι για η εξέταση κάθε μαθήματος είναι στην ευθύνη κάθε καθηγητή ξεχωριστά.
Με άλλα λόγια αν κάποιος καθηγητής απεργεί την ημέρα εξέτασης του μαθήματός του η εξέταση δε θα γίνει. Από την άλλη αν δεν απεργεί η εξέταση θα γίνει κανονικά την ημέρα και ώρα που έχει οριστεί.
Το είδα κι εγώ αλλά δεν μου φάνηκε τελεσίδικος ο τόνος του, άλλωστε δεν έχει γίνει η Σύγκλητος. Ίσως να σκοπεύει να το προτείνει ή να είναι η επικρατούσα άποψη για την ώρα. Ο δημοσιογράφος που έκανε το ρεπορτάζ υποστήριξε κάτι άσχετο, πως θα μεταφερθούν οι εξετάσεις για Σεπτέμβρη με ειδικές ρυθμίσεις για τους φοιτητές επί πτυχίω. Πάντως προτείνω να μην βγάζουμε συμπεράσματα χωρίς την επίσημη ανακοίνωση της Δευτέρας.
nantia_86 wrote:Απ'όσο ξέρω πρέπει να το περάσουμε με βαθμό μεγαλύτερο του 6, αλλά δε μετράει στο μέσο όρο του πτυχίου. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος...
Για το μεγαλύτερο του 6 δεν ξέρω σίγουρα. Ήταν απλά στο φυλλάδιο κάποιου κόμματος, κι όχι στο βιβλιαράκι οδηγό - σπουδών που μας δίνουν. Ελέγξτε το από έγκυρες πηγές, δηλαδή την καθηγήτρια... Στο μέσο όρο δεν μετράει σίγουρα. Είμαι γραμμένη στην Ηλεκτρονική Γραμματεία και στην αναλυτική βαθμολογία μου έχει δίπλα ένα αστεράκι που σημαίνει πως δε μετράει στον υπολογισμό του μέσου όρου (κρίμα, είχα πολύ καλό βαθμό :-D !)
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
The Godfather
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 3rd year

Post by The Godfather » Fri Jun 02, 2006 1:57 pm

Thanks guys :)

Όσον αφορά το καρφί του Zifnab.........Αν θες πόσταρε κι εσύ για τα Red Arrows :-p :-p
Image

Don Vito Corleone
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Fri Jun 02, 2006 3:24 pm

The Godfather wrote: Όσον αφορά το καρφί του Zifnab.........Αν θες πόσταρε κι εσύ για τα Red Arrows :-p :-p
Έχει δίκιο ο Zifnab.Αν θέλουμε κάτι διαφορετικό ή το επισυνάπτουμε σε παλαιότερο σχετικό θέμα ή ανοίγουμε καινούριο αλλιώς καταλήγουμε όπως στις ειδήσεις των 8.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
Vag_plir
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4
Post by Vag_plir » Fri Jun 02, 2006 4:54 pm

sprmn wrote:Παιδιά καθόμαστε και αγχωνόμαστε εμείς γιατί θέλουν να φανούν μερικοί από κάποιες παρατάξεις όπου βρίσκονται συνέχεια στην αφάνεια και έχουν βρει ευκαίρια μέσω της κατάληψης να αναδειχθούν,γιατί πρέπει και αυτοί κάπως να δικαιολογήσουν την παρουσία τους.Και καλά το παίζουμε αγωνιστές!Δηλαδή κύριοι πότε είμαστε αγωνιστές,όταν είναι για κατάληψη ή όταν είναι για μπάχαλα;Τι είμαστε αγωνιστές ή μπαχαλάκηδες;Δεν υπάρχουν άλλες μορφές αγώνα να κάνουμε πιο υγιής και ίσως πιο αποτελεσματικές;Δηλαδή αν είμαστε κάθε μέρα 10.000 έξω από το υπουργείο και τη βουλή δεν περνάμε το μήνυμα;Δεν πιέζουμε;Το κακό είναι ότι υποστηρίζει και η ΠΑΣΠ γιατί και αυτά τα παιδιά έχουν πάρει το μήνυμα από το κόμμα να κάνουν αντιπολίτευση άσχετα με το τι πιστεύουν.Λες και δεν ήταν ο Γιωργάκης ή George αυτός που μίλαγε για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Είναι αστείο το πως ο οποιοσδήποτε μέσα από το pc του μπορεί να λέει την πιο γελοία άποψη και να σπιλώνει το όνομα της μεγαλύτερης παράταξης στην ΑΣΟΕΕ. Η λογική σου είναι δηλαδή ότι ο Γιωργάκης είπε στην ΠΑΣΠ "παιδιά κάντε μου αντιπολίτευση" από την στιγμή που η άποψη της ΠΑΣΠ είναι αντίθετη από την άποψη του Παπανδρέου.Σε λίγο θα πεις και ότι τα παιδιά στην ΠΑΣΠ "τα παίρνουν" από το ΠΑΣΟΚ...Αν θέλεις να μάθεις γιατί η
ΠΑΣΠ είναι κατά της κατάληψης πέρνα από το γραφειάκι της να μάθεις.

Τώρα όσο αναφορά την προηγούμενη ΓΣ το πλαίσιο το οποίο πείρε 683 ψήφους και ήταν υπέρ της κατάληψης ήταν 1 και όχι περισσότερα όπως ακούστηκε...
Locked

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”