Καλωσόρισμα Πρωτοετών στο τμήμα Πληροφορικής ΑΣΟΕΕ

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Locked
Esteban
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Re: Καλωσόρισμα Πρωτοετών στο τμήμα Πληροφορικής ΑΣΟΕΕ

Post by Esteban » Wed Sep 23, 2009 3:45 pm

nikolas17 wrote:
Τις πραγματικές φιλίες δε θα τις φτιάξεις με τα παιδιά των παρατάξεων, αλλά με τους άλλους πρωτοετείς (ή και venusίτες!)
Δεν παίζει να πάνε και άλλοι πρωτοετείς που θέλουν απλά να γνωρίσουν ...άλλους πρωτοετείς? (έξω από τα στενά κομματικά όρια εννοώ)

Καλά ρε παιδιά. Νταβάδες και στις γνωριμίες σας θέλετε;

Θα γνωρίσεις κόσμο μέσα στο αμφιθέατρο. Σαν συνοικέσιο μου κάνει η όλη φάση. Άαααραξε. Θα γνωρίσεις άτομα που γουστάρεις μόνος σου
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Wed Sep 23, 2009 3:48 pm

para wrote:posts div 1000 = έτη που έχουν περάσει απ' την εγγραφή :lol:

πχ (όσοι έγραψαν στη σελίδα)
Zifnab: posts div 1000 = 4
para: posts div 1000 = 3
Stoupeace: posts div 1000 = 1
nikolas17: posts div 1000 = 0

Μόνο μη γράψει κανένας ultimate και το τινάξει :-p
ultimate_aektzis==alumni. :lol: :lol:
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Wed Sep 23, 2009 3:51 pm

ok enough - stay on topic plz :smt023

Ας περιμένουμε και τους υπόλοιπους πρωτοετείς...

Σας έδωσαν εκτυπωμένο τον νέο οδηγό σπουδών?
Σας έδωσαν στη γραμματεία το χαρτί με τη διεύθυνση του venus?
Τί ακριβώς έγινε μέσα στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου? Φαντάζομαι εκεί μέσα δεν ήταν κανένας από παρατάξεις...
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by sandra » Wed Sep 23, 2009 6:59 pm

Σιγή ιχθύος οι πρωτοετείς, δεν μοιράζονται μαζί μας τα μυστικά της τελετής μύησης τους :lol:
Ξέρει κανείς αν ενεργοποιήθηκαν οι λογαριασμοί τους για webmail και πρόσβαση στα labs? Είδα ότι ρωτάνε σε ένα άλλο forum γιατί δε μπορούν να μπουν παρότι πήραν τα credentials
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Wed Sep 23, 2009 7:03 pm

σε ποιο forum? φέρτους εδώ γρήγορα ! :lol:
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Wed Sep 23, 2009 7:08 pm

Στο ischool. Έχω να καρφώσω τον miv που δε μας προτιμά :-p Πάντως για να τους έδωσαν κωδικούς θα πρέπει και να είναι περασμένοι :smt017

---
άκυρο στον dias δεν είναι ακόμα περασμένοι
miv
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 2nd year

Post by miv » Wed Sep 23, 2009 8:51 pm

Είμαι εδώ sandra, και, όχι, συνεχίζω να μη μπορώ να συνδεθώ στο webmail. :???:

Λοιπόν, εμένα με πέτυχε μια κοπελιά αρκετά ευγενική και ομορφούλα (προφανώς, αφού ειμασταν δύο αγόρια, όταν μας πέτυχε) και μας πήγε στο κλασικό γραφειάκι. Εγώ βεβαια ημουν υποψιασμένος απο πριν και ηξερα και που πρεπει να πάω, και που ειναι το Αντωνιάδου, απλά ειπα να πάω μαζί της για το "εθιμοτυπικό". Δεν ημουν αγενής, αλλά ούτε και θερμός μαζί της, αφού μας γνώρισε σε έναν τύπο στο γραφειάκι που προφανώς ήταν ο "ανώτερος", το έπαιξα αρκετά αδιαφορία, ειχα τα χαρτιά ολα συμπληρωμένα (η ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής κάπως τους χάλασε φέτος το δόλωμα "συμπλήρωμα των χαρτιών σου") και στο τέλος σηκώθηκα κι έφυγα μονος μου για το αμφιθέατρο. Τηλέφωνα ανταλλάξαμε αλλά δε μπορώ να πω ότι θα την πάρω και κυρίως, δε μπορώ να πω ότι θα καταφέρει να με βρει σ'αυτό το νούμερο. :lol: Για τα διαδικαστικά έχω κάποιους γνωστούς σε μεγαλύτερα έτη, υπάρχει το venus κλπ., δε νομιζω να τους χρειαστώ ούτως ή άλλως. Εντάξει, αρκετά συμπαθητικά παιδιά, τη δουλειά τους κάνουν κι αυτοί (δεν αποφασίζουν οι ίδιοι στο κάτω-κάτω, κι αυτοί ψιλοθύματα είναι), αλλά δεν τρελαίνομαι και για παρτίδες μαζί τους, πέρα ίσως απ'το τυπικό. Οι "ενοχλητικοί" ανήκαν σχεδόν αποκλειστικά στα δύο κόμματα, τα άλλα μικρότερα δεν ενοχλούν περισσότερο απ'το να σου δώσουν ένα φυλλάδιο. Κι επειδή μια βλαμμένη γνωστή μου όσο με περίμενε, έκανε γνωριμίες, στο τέλος που βγήκα αναγκάστηκα να γνωριστώ με όλο το γραφειάκι της...πρώτης δύναμης...Αλλά οκ, τελικά ειναι γεγονός ότι σε ενοχλούν ανάλογα με το πόσο θάρρος τους δίνεις. Ούτε χρειάζεται να εισαι προκατειλημμένος ή εχθρικός, αλλά ούτε να τα δίνεις όλα στο πιάτο. Αξιοσημείωτο γεγονός, πρωτοετής που μπηκε, χωρις να γνωριζει, από την Κεντρική, έπεσε πανω στα τραπεζάκια και παίχτηκε και τσαμπουκάς για το ποιος θα τον πάρει. :lol: Αλλά νομίζω αυτά ειναι συνηθισμένα...
Στο αμφιθέατρο καταφέραμε να μιλησουμε και λιγο με κάποια άλλα "ψάρια" σαν κι εμάς, στα πλαίσια του "μηπως έχεις ένα στυλό;", αλλά εντάξει, νομιζω τις γνωριμιες θα τις κάνουμε στα αμφιθέατρα. :cool:
Γενικά, πολύ καλη εμπειρία και τελικά το να είσαι με άλλα 7 τμήματα στον ίδιο χώρο, είναι όντως πολύ ωραίο!

PS: Δεν ξέρω ποσο περιμένατε εσείς πέρσι, πάντως φέτος εγώ περίμενα μία ώρα στην ουρά. Δεν ξέρω αν βοήθησε και πολύ το γεγονός του νέου συστήματος εγγραφής σε αυτον τον τομέα. Πολύ οργανωμένα πράγματα, πάντως, αν εξαιρέσεις το ότι δεν πήραμε τρίπτυχα και κάρτες ΟΑΣΑ...Αυτά πότε και πως θα τα παραλάβουμε;

--------------------------------
Zifnab wrote:ok enough - stay on topic plz :smt023

Ας περιμένουμε και τους υπόλοιπους πρωτοετείς...

Σας έδωσαν εκτυπωμένο τον νέο οδηγό σπουδών?
Σας έδωσαν στη γραμματεία το χαρτί με τη διεύθυνση του venus?
Τί ακριβώς έγινε μέσα στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου? Φαντάζομαι εκεί μέσα δεν ήταν κανένας από παρατάξεις...
Από τις σκάλες και μετά, κανένας παραταξιακός στο κτήριο Αντωνιάδου. Ήταν μονο στον περίγυρο των γραφείων τους και στις εισόδους των κτηρίων.
Δεν εγινε κάτι συγκεκριμένο, περιμεναμε σε τρεις ουρές, αφού πέρασε μια τύπισσα να μας πει σε ποια σειρά να τακτοποιησουμε τα χαρτιά μας (!) κι αφού γράψαμε τις δηλώσεις. Αρκετή ησυχία γενικά, μπορουσες ακομη και να κοιμηθείς εκεί μέσα. :lol:
Χαρτί με το venus όχι, δεν δόθηκε κι ούτε αναφέρεται πουθενά στα χαρτιά που μας έδωσαν...Πρέπει να διορθωθεί αυτό...
Μας έδωσαν το νεο οδηγο σπουδών με μια φωτοτυπια με τις αλλαγές στα μαθήματα.
Last edited by cypher on Wed Sep 23, 2009 9:04 pm, edited 1 time in total.
Reason: Double post edited
Προτιμήστε ανοιχτές και δωρεάν λύσεις λογισμικού, σε όλα τα λειτουργικά, έναντι τις κλειστές και πειρατικές. Μπορεί να σώζουν προσωρινά την τσέπη σας, είναι εμπόδιο όμως στην ελευθερία της γνώσης.
Βρείτε εδώ με τί μπορείτε να αντικαταστήσετε το πανάκριβο πρόγραμμα το οποίο είστε έτοιμοι να κατεβάσετε παράνομα:
http://www.osalt.com
Εν τέλει θα ανακαλύψετε κάτι καλύτερο, πραγματικά δωρεάν και πραγματικά ελεύθερο
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Wed Sep 23, 2009 10:32 pm

Σαν καλός ο νέος... ;)

Δ. Γκρ.
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Wed Sep 23, 2009 10:35 pm

Παρακαλώ διασταυρώστε και οι υπόλοιποι πρωτοετείς για την έλλειψη του ενημερωτικού του Venus...Για να απευθυνθούμε για παράπονα... στη γραμματεία :smt021
8odwris
byte level
byte level
Academic status: 1st year

Post by 8odwris » Wed Sep 23, 2009 10:36 pm

Παιδιά εμένα μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι αφού κατέβηκα απο τον ηλεκτρικό ενώ ξεκίνησαν να με συνοδεύουν 2 κοπέλες τελικά κατέληξα στη σχολή με 15 άτομα γύρω μου...δε ξέρω αλλά μου φάνηκε αρκετά αστείο... :cool:
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Wed Sep 23, 2009 10:37 pm

Όλοι καλοί φαίνονται απλά είναι λίγοι. Γιατί δεν πήραν χαρτάκια με venus σήμερα :smt012
miv τρίπτυχο δε θα πάρετε, μια κάρτα απλή είναι. Το πάσο μάλλον θα το πάρετε με όλους μας. Αλήθεια πώς έλεγξαν αν είχατε κάνει σωστά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής εγγραφής και αν ήσαστε όντως νέοι φοιτητές? Είχε πορτιέρη η γραμματεία? :-p
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Wed Sep 23, 2009 10:39 pm

Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε...

Δ. Γκρ.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Wed Sep 23, 2009 10:45 pm

Προσέξτε κ.Γκρίτζαλη γιατί όλοι μας είμαστε μέρος των Βαλκανίων :-D Και μιας και μιλάμε για Βαλκάνια θα μάθουμε ποτέ για το αν θα διδαχθούμε φέτος τα νέα μαθήματα?
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Wed Sep 23, 2009 10:48 pm

Ό,τι είπα για τα μαθήματα θα ισχύσει, καλή μου Sandra.

Ένας ανυπότακτος Βαλκάνιος
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Wed Sep 23, 2009 10:48 pm

Βάσει των λεγομένων του 1ετή miv δόθηκε διορθωτικό μαζί με τον νέο?? οδηγό σπουδών... Ίσως εκεί αναφέρει τί θα γίνει τελικά...miv πήρες ενημερωτικό για το Venus ή δεν δόθηκε και σε σένα? :smt010
miv
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by miv » Wed Sep 23, 2009 10:56 pm

Τίποτα δεν αναφέρει. Μονο ότι οι αλλαγες θα ισχύσουν από φέτος, αλλά δεν διευκρινίζει σε ποιους.

Κατ'αρχην εκτος από τη μετονομασία της Γραμμικής και του Λογισμού, όλα τα υπόλοιπα αφορούν μεγαλυτερα έτη, από τις 14 αλλαγές που γίνονται. Οπότε μπορει και να ισχύουν για σας...Κανονικά δεν θα έπρεπε οι φοιτητές να τελειώνουν με τον Οδηγό Σπουδών που ίσχυε όταν εισήχθησαν στο τμήμα; Επίσης λέει οτι υπάρχει δυνατοτητα απαλλαγης απ'τα Αγγλικα IV προσκομίζοντας πιστοποιητικό που το ΟΠΑ θεωρει ισότιμο (δεν αναφέρει ποιο), γιατι τελευταια ειχα ακούσει οτι εχουν καταργηθει οι απαλλαγές...
Συνολικα τα χαρτιά που δόθηκαν ηταν ο οδηγος, οι διορθώσεις του, κάποια φυλλαδια για τη Βιβλιοθήκη, οδηγιες για την ηλεκτρονικη γραμματεία, ενα χαρτι με συμβουλές για τους πρωτοετείς, ένα ενημερωτικο έντυπο για το ΟΠΑ και οι οδηγίες εγγραφης. Δε νομιζω οτι σε ολα αυτα αναφερεται καπου το Venus, εκτός κι αν κάνω λάθος.

Όχι, δεν πήρα κανένα ενημερωτικό για το Venus από τη γραμματεία. Πιθανόν να αναφέρεται σε καποια γωνία ή υποσημείωση, αλλά προσωπικά μέχρι τώρα δεν το έχω εντοπίσει...
Last edited by miv on Wed Sep 23, 2009 10:58 pm, edited 1 time in total.
Προτιμήστε ανοιχτές και δωρεάν λύσεις λογισμικού, σε όλα τα λειτουργικά, έναντι τις κλειστές και πειρατικές. Μπορεί να σώζουν προσωρινά την τσέπη σας, είναι εμπόδιο όμως στην ελευθερία της γνώσης.
Βρείτε εδώ με τί μπορείτε να αντικαταστήσετε το πανάκριβο πρόγραμμα το οποίο είστε έτοιμοι να κατεβάσετε παράνομα:
Εν τέλει θα ανακαλύψετε κάτι καλύτερο, πραγματικά δωρεάν και πραγματικά ελεύθερο
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Wed Sep 23, 2009 10:58 pm

:-D :-D :-D Τι λέει για τα μεγαλύτερα έτη [-o<
miv
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by miv » Wed Sep 23, 2009 10:59 pm

Όχι, εννοώ οτι από τις 14 διορθώσεις, οι 12 δεν αφορούν μαθήματα που, σύμφωνα με τον Οδηγό Σπουδών, είναι του πρώτου έτους.
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Wed Sep 23, 2009 11:04 pm

@miv όχι θα ήταν ξεχωριστό χαρτί Α4 αλλά κάτι παίχτηκε και θα διασαφηνιστεί για το ποιού είναι η ευθύνη...
miv@ischool.gr wrote:Άντε, γιατι θελω να μπω και στο facebook network των ασοετζήδων και μου ζητάει επιβεβαίωση.
Δεν χρειάζεται πιστοποιητικό για τα facebook groups της ΑΣΟΕΕ απ' όσο ξέρω...Εμένα δεν μου ζήτησε κάτι...

ASOEE: http://www.facebook.com/home.php#/group ... 2212798398
AUEB: http://www.facebook.com/home.php#/group ... 2212825536
Athens University of Economics and Business: http://www.facebook.com/home.php#/group ... 6112594210 (μικρή ανεπίσημη ομάδα ~550 μέλη)
AUEB Informatics: http://www.facebook.com/group.php?gid=6202273214 (επίσημο - από καθηγητές μας)
Πληροφορική ΑΣΟΕΕ: http://www.facebook.com/group.php?gid=16107816294
Venus Project: http://www.facebook.com/home.php#/group ... 2495501368
miv
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by miv » Wed Sep 23, 2009 11:16 pm

Εγώ δεν έλαβα, πάντως, τέτοιο χαρτί ούτε στο φάκελο με τα έγγραφα, που μας έδιναν στην είσοδο, ούτε στο γραφειάκι του γραμματέα. Διατηρώ μια επιφύλαξη 1% ότι δεν δώθηκε σε μένα ή ότι μου δώθηκε και κάπου το ξέχασα...Αν και αμφιβάλλω γιατι με τα χαρτιά ειμαι αρκετά τακτικός και δεν ειδα τέτοιο Α4 ούτε σε φάκελο αλλου συναδέλφου στο αμφιθέατρο. Τι να πω...

PS: Όχι, εννοώ το δίκτυο της ΑΣΟΕΕ στο facebook, οχι τα groups. Αν και αυτο το λεω για πλάκα πιο πολύ, απλώς θελω να τακτοποιησω το θεμα του webmail γιατι θα πρεπει να το χρησιμοποιησω στο e-class κλπ.
Loner
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by Loner » Wed Sep 23, 2009 11:22 pm

Ούτε στο eclass χρειάζεται ;) Να δεις users με nickname giwrgos13 για παράδειγμα...Κανένα πρόβλημα :lol:
You either die a Spongebob or live long enough to see yourself become the Squidward.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Wed Sep 23, 2009 11:27 pm

Όχι ρε Loner αυτό πρέπει να το αλλάζεις μετά την πρώτη σου σύνδεση αν θες. Με τι άλλα credentials να συνδεθεί άλλωστε? :shock:
Locked

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”