Κατάληψη ΙΙ
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Από το Μάιο υπάρχει γενικά μία τάση ητοπάθειας και απαισιοδοξίας για το τι μπορεί να καταφέρει το φοιτητικό κίνημα. Πολλοί νομίζαν ότι οι κινητοποιήσεις του Μαϊου θα πνιγόντουσαν στα μπάνια του Καλοκαιριού και στο χειμερινό εξάμηνο. Διαψεύστικαν οικτρά. Οι συνελεύσεις και πορείες όχι απλώς διπλασίαστηκαν αλλά τριπλασιάστηκαν σε όγκο και γίνανε ακόμα ποιό δυναμικές. Επιπλέον με συναδέλφους συληφθέντες και τραυματίες και κυρίως με την ψήφιση του νόμου πλαίσιο οι διαδηλωτές όχι απλώς δεν έχουν καμφεί αλλά αντιθέτως έχουν εξοργιστεί. Η λήξη των καταλήψεων και γενικότερα των κινητοποιήσεων δεν θα είναι και τόσο εύκολη υπόθεση.
-
- Venus Former Team Member
alexo wrote:-αν αναφέρεσαι για τις καταλήψεις στην ΑΣΟΕΕ:
Το γνωρίζεις αυτό;
Σε παρακαλώ [...] πήγε στον οδοντίατρο"
-αν όχι
οκ.
Άρα δεν αναφέρεται συγκεκριμένα στη σχολή μας, απλά περιγράφει το γενικότερο κλίμα.PASCAL wrote:Από το Μάιο υπάρχει γενικά μία τάση ητοπάθειας και απαισιοδοξίας για το τι μπορεί να καταφέρει το φοιτητικό κίνημα. Πολλοί νομίζαν ότι οι κινητοποιήσεις του Μαϊου θα πνιγόντουσαν στα μπάνια του Καλοκαιριού και [...] γενικότερα των κινητοποιήσεων δεν θα είναι και τόσο εύκολη υπόθεση.
Παράκληση: Καλό θα ήταν να ήμαστε πιο λεπτομερείς και να ξεκαθαρίζουμε σε τι αναφερόμαστε όταν συζητάμε για τέτοια θέματα. Γενικότητες και φράσεις κλισέ δεν βοηθούν την κατάσταση
Last edited by The Punisher on Sun Mar 11, 2007 4:07 pm, edited 1 time in total.
- tZoLe
- Venus Former Team Member
Καλό είναι να μην κάνουμε υποθέσεις. Μπορεί ο αγώνας να συνεχιστεί με άλλες μορφές, αλλά PASCAL αν δεν ξέρεις κάτι συγκεκριμένο μην κάνεις ασαφείς αναφορές και μας μπερδεύεις.

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)
έτσι
Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
Εγώ απλά θέλω να σημειώσω ότι όλοι έχουμε συμφωνήσει να μην πιάσουμε κομματική κουβέντα αλλά δυστυχώς η κατάσταση είναι τέτοια που ένας πλήρης σχολιασμός χρειάζεται να ασχοληθεί και με την στάση των κοματικών μηχανισμών.
Κάτι τέτοιο στο venus είναι αδύνατο και δεν θα γίνει για προστασία του ίδιου του venus. Από την αλλη θα ήταν καλό να μπορούμε κάπου (και όχι εδώ) να κάνουμε και μια κουβέντα εφ όλης της ύλης γιατί αντιλαμβάνομαι ότι πολλά παιδιά στο forum νομίζουν ότι η πραγματικότητα είναι όπως παρουσιάζεται εδώ. Και δυστύχως καθόλου έτσι δεν έιναι, η πραγματικότητα ακόμα και στην παιδεία είναι γεμάτη χρώματα και μηχανισμούς.
Για να σας προλάβω, προφανώς και πρέπει να αλλάξουμε την κατάσταση. Απλα αυτό που εννολω είναι ότι η κατάληψη και η γενική συνέλευση δεν είναι κάτι αφηρημένο, είναι συγκεκριμένοι άνθρωποι σε συγκεκριμένα γραφεία.
Κάτι τέτοιο στο venus είναι αδύνατο και δεν θα γίνει για προστασία του ίδιου του venus. Από την αλλη θα ήταν καλό να μπορούμε κάπου (και όχι εδώ) να κάνουμε και μια κουβέντα εφ όλης της ύλης γιατί αντιλαμβάνομαι ότι πολλά παιδιά στο forum νομίζουν ότι η πραγματικότητα είναι όπως παρουσιάζεται εδώ. Και δυστύχως καθόλου έτσι δεν έιναι, η πραγματικότητα ακόμα και στην παιδεία είναι γεμάτη χρώματα και μηχανισμούς.
Για να σας προλάβω, προφανώς και πρέπει να αλλάξουμε την κατάσταση. Απλα αυτό που εννολω είναι ότι η κατάληψη και η γενική συνέλευση δεν είναι κάτι αφηρημένο, είναι συγκεκριμένοι άνθρωποι σε συγκεκριμένα γραφεία.
- Fairy
- Gbyte level
Μάλλον επαναλαμβανόμαστε αλλά ας κάνω μια περίληψη:
* Η σχολή άνοιξε;
* Υποθέτουμε πως η σχολή άνοιξε γιατί δεν βγήκε αποτέλεσμα στη ΓΣ;
* Ύπήρχε πρόθεση από τα κόμματα να την ανοίξουν έτσι κι αλλιώς;
Δεν καταλαβαίνωωωωω τίποταααα...
Από ό,τι κατάλαβα προγραμματίστηκαν αναπληρώσεις... Αυτό έγινε γιατί βρέθηκε απλά κάποιο κενό στις καταλήψεις ή γιατί οι υπεύθυνοι έχουν βάσιμες πληροφορίες ότ τελείωσαν οι ΓΣ και η κατάληψη;
Δεν με πειράζει ποια είναι η απάντηση στα παραπάνω αρκεί να είναι διασταυρωμένη
ΥΓ. Την Πέμπτη έχει κι άλλο συλλαλητήριο.
* Η σχολή άνοιξε;
* Υποθέτουμε πως η σχολή άνοιξε γιατί δεν βγήκε αποτέλεσμα στη ΓΣ;
* Ύπήρχε πρόθεση από τα κόμματα να την ανοίξουν έτσι κι αλλιώς;
Δεν καταλαβαίνωωωωω τίποταααα...
Από ό,τι κατάλαβα προγραμματίστηκαν αναπληρώσεις... Αυτό έγινε γιατί βρέθηκε απλά κάποιο κενό στις καταλήψεις ή γιατί οι υπεύθυνοι έχουν βάσιμες πληροφορίες ότ τελείωσαν οι ΓΣ και η κατάληψη;
Δεν με πειράζει ποια είναι η απάντηση στα παραπάνω αρκεί να είναι διασταυρωμένη

ΥΓ. Την Πέμπτη έχει κι άλλο συλλαλητήριο.
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
@Fairy
Eλπίζω να σε καλύψει η απάντησή μου...
Λοιπόν..
*Η σχολή είναι ανοικτή κανονικά (από την Παρασκευή νομίζω)
*Ακριβώς...το γεγονός οτι στην προηγούμενη γεν.συν.δεν βγήκε κάποιο αποτέλεσμα δεν σημαίνει οτι έχουμε πάλι κατάληψη αλλά οτι η σχολή είναι ανοικτή και
ανάλογα με την απόφαση της επόμενης γεν.συν.(που δεν είναι γνωστό ακόμα πότε ακριβώς θα γίνει)ή θα κλείσει ή θα παραμείνει ανοικτή...
*Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω προσωπικά...
(όποιος ξέρει κάτι πάνω σε αυτό ας απαντήσει γιατί είναι όντως μία ερώτηση που απασχολεί πολλούς φοιτητές εδώ και καιρό...)
προσωπικά πιστεύω οτι θα "φανεί" από την επόμενη γεν.συν...
Η τελευταία-τελευταία ερώτηση είναι πολύ κρίσιμη...δεν έχω κάποια απάντηση απλά θυμίζω οτι το γεγονός οτι θα άρχιζαν αναπληρώσεις ήταν γνωστό (σε μένα τουλάχιστον...)μία ημέρα πριν τη γεν.συν....πολύ πριν βγει το αποτέλεσμα δλδ....
παραθέτω και το post μου τότε...:
Υ.Γ.Το γεγονός οτι την Πέμπτη έχει κι άλλο συλλαλητήριο σημαίνει οτι μάλλον δεν θα γίνουν οι αναπληρώσεις???
Αν γίνουν κανονικά πως θα πάμε στην ΑΣΟΕΕ??
Η κυκλοφορία δεν θα έχει διακοπεί???
Αν κάποιος ξέρει κάτι πιο συγκεκριμένο ας με διορθώσει...
Eλπίζω να σε καλύψει η απάντησή μου...

Λοιπόν..
*Η σχολή είναι ανοικτή κανονικά (από την Παρασκευή νομίζω)
*Ακριβώς...το γεγονός οτι στην προηγούμενη γεν.συν.δεν βγήκε κάποιο αποτέλεσμα δεν σημαίνει οτι έχουμε πάλι κατάληψη αλλά οτι η σχολή είναι ανοικτή και
ανάλογα με την απόφαση της επόμενης γεν.συν.(που δεν είναι γνωστό ακόμα πότε ακριβώς θα γίνει)ή θα κλείσει ή θα παραμείνει ανοικτή...
*Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω προσωπικά...
(όποιος ξέρει κάτι πάνω σε αυτό ας απαντήσει γιατί είναι όντως μία ερώτηση που απασχολεί πολλούς φοιτητές εδώ και καιρό...)
προσωπικά πιστεύω οτι θα "φανεί" από την επόμενη γεν.συν...
Η τελευταία-τελευταία ερώτηση είναι πολύ κρίσιμη...δεν έχω κάποια απάντηση απλά θυμίζω οτι το γεγονός οτι θα άρχιζαν αναπληρώσεις ήταν γνωστό (σε μένα τουλάχιστον...)μία ημέρα πριν τη γεν.συν....πολύ πριν βγει το αποτέλεσμα δλδ....
παραθέτω και το post μου τότε...:
τα συμπεράσματα δικά σας....Έμαθα κάτι και το γράφω...αν ξέρει και κάποιος άλλος κάτι παρόμοιο ή έχει ακούσει κάτι ας με επιβεβεαιώσει...
Από Δευτέρα 12.3.2007 αρχίζουν οι αναπληρώσεις του χειμερινού εξαμήνου που θα διαρκέσουν μία εβδομάδα.
και
από Δευτέρα 18.3.2007 αρχίζει το επόμενο εξαμηνο.
edit:(Δεν είναι σίγουρο ακόμα γι'αυτό όποιος ξέρει κάτι ας ποστάρει...)
Υ.Γ.Το γεγονός οτι την Πέμπτη έχει κι άλλο συλλαλητήριο σημαίνει οτι μάλλον δεν θα γίνουν οι αναπληρώσεις???
Αν κάποιος ξέρει κάτι πιο συγκεκριμένο ας με διορθώσει...

- sandra
- Wow! Terabyte level
To peugeot 2 δεν το ξέρεις???debbie wrote: Υ.Γ.Το γεγονός οτι την Πέμπτη έχει κι άλλο συλλαλητήριο σημαίνει οτι μάλλον δεν θα γίνουν οι αναπληρώσεις???

Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
- Ganther
- Wow! Terabyte level
- Academic status: 3rd year
Η πασπ κατα 99% δεν θα ξαναστηριξει καταληψη. Το λεω με επιφυλαξη αλλα αυτο ακουγεται τις τελευταιες μερες. Απο την αρχη λεγανε τα "πηγαδακια"* οτι θα στηριζαν μεχρι την ψηφιση του νομου (η την αποσυρση του) αν δειτε και στο φορουμ τους, εγω αυτο καταλαβαινω απο τις απαντησεις τους στο τι θα κανουν.
*Γραφω σαν πολιτικος ρεπορτερ :-P Τρεμε Βλάχο.

*Γραφω σαν πολιτικος ρεπορτερ :-P Τρεμε Βλάχο.

- sandra
- Wow! Terabyte level
Και εγώ αυτό έχω ακούσει Ganther αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα ισχύει στην επόμενη ΓΣ.Πάντως και από τα σαιτ των 2 παρατάξεων δεν βγάζεις άκρη.Ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν τι θα κάνουν
Το άλλαξα είδες?
Το άλλαξα είδες?
Ρε παιδιά το τι θα κάνει η ΠΑΣΠ το διαμορφώνουν οι ΠΑΣΠίτες και προς στιγμή δεν υπάρχει κάτι, κάντε υπομονή και στη ΓΣ θα δείτε.
Τώρα όσο για το αν έχουμε πετύχει νίκες ,το ότι το άρθρο 16 δεν θα αναθεωρηθεί τουλάχιστον μέχρι το 2012 εγώ τουλάχιστον το βλέπω σαν νίκη δεν ξέρω για εσάς.Επίσης τόσο καιρό αν η γκρίνια σχετικά με τις καταλήψεις αντί για τους καταληψίες στρεφόταν στην κυβέρνηση τώρα ούτε ο νόμος-πλαίσιο θα είχε περάσει.
Τώρα όσο για το αν έχουμε πετύχει νίκες ,το ότι το άρθρο 16 δεν θα αναθεωρηθεί τουλάχιστον μέχρι το 2012 εγώ τουλάχιστον το βλέπω σαν νίκη δεν ξέρω για εσάς.Επίσης τόσο καιρό αν η γκρίνια σχετικά με τις καταλήψεις αντί για τους καταληψίες στρεφόταν στην κυβέρνηση τώρα ούτε ο νόμος-πλαίσιο θα είχε περάσει.
- Einherjar
- Venus Project Founder
Αν έχω παρακολουθήσει σωστά την πολιτική επικαιρότητα εκείνης της περιόδου, οι καταλήψεις δεν έπαιξαν κανένα ρόλο στο αποτέλεσμα.Vag_plir wrote:Τώρα όσο για το αν έχουμε πετύχει νίκες ,το ότι το άρθρο 16 δεν θα αναθεωρηθεί τουλάχιστον μέχρι το 2012 εγώ τουλάχιστον το βλέπω σαν νίκη δεν ξέρω για εσάς.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
- sandra
- Wow! Terabyte level
Το θέμα μας δηλαδή είναι το όποτε?Να γίνει μάθημα ούτε να το σκεφτούμε?Sorry αν φαίνομαι επιθετική αλλά όλη αυτή η αναβολή σε σημαντικά ζητήματα δε μου αρέσει καθόλου.Γιατί απλά δείχνει ότι οι ίδιες οι παρατάξεις δεν ξέρουν τι θέλουν.Κι αυτό δεν μου εμπνέει σταθερότητα
- lewton
- Kilobyte level
Σοβαρά ειπώθηκε κάτι τέτοιο;Vag_plir wrote:Τώρα όσο για το αν έχουμε πετύχει νίκες ,το ότι το άρθρο 16 δεν θα αναθεωρηθεί τουλάχιστον μέχρι το 2012 εγώ τουλάχιστον το βλέπω σαν νίκη δεν ξέρω για εσάς.
Τα ΕΑΑΚ γιατί;Vag_plir wrote:όποτε γίνει...Για να γίνει τόσο η ΔΑΠ όσο και τα ΕΑΑΚ θα πρέπει να παραδεχθούν ότι η προηγούμενη ΓΣ δεν είχε βγάλει αποτέλεσμα
Μη μου πεις ότι θεωρούν ότι το αποτέλεσμα ήταν η νίκη του ενωτικού πλαισίου...
Stop playing games... feel them.

- Serendipity
- Gbyte level
εχω την εντυπωση πως εξαρχης ειχε ειπωθει οτι το αρθρο θα αναθεωρηθει το 2012 ανεξαρτητα απο ολα τα γεγονοτα που γινονται ολους αυτους τουσ μηνες.
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

My new blog Serendipity's thoughts!
--Albert Einstein--

My new blog Serendipity's thoughts!
- sandra
- Wow! Terabyte level
Βρε θα σου το πω...Έτσι ακούγεται τουλάχιστονlewton wrote:Τα ΕΑΑΚ γιατί;Vag_plir wrote:όποτε γίνει...Για να γίνει τόσο η ΔΑΠ όσο και τα ΕΑΑΚ θα πρέπει να παραδεχθούν ότι η προηγούμενη ΓΣ δεν είχε βγάλει αποτέλεσμα
Μη μου πεις ότι θεωρούν ότι το αποτέλεσμα ήταν η νίκη του ενωτικού πλαισίου...

- Einherjar
- Venus Project Founder
Η συγκεκριμένη βουλή θα το όριζε ως αναθεωρητέο και η επόμενη θα το αναθεωρούσε. Έτσι πάει. Το δίκαιο έχει φύγει ως μάθημα λυκείου;Serendipity wrote:εχω την εντυπωση πως εξαρχης ειχε ειπωθει οτι το αρθρο θα αναθεωρηθει το 2012 ανεξαρτητα απο ολα τα γεγονοτα που γινονται ολους αυτους τουσ μηνες.

[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
@einherjar
Καλά εντάξει ή θα μιλάμε ανοιχτά ή θα κοροιδευόμαστε.Πιστεύεις ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε πίσω λόγω των δασών ή λόγω της πίεσης από τους φοιτητές και ειδικά από την ΠΑΣΠ.Πάντως επειδή είναι λίγο off topic καλύτερα να το λήξουμε εδώ.
@sandra
Προφανώς να γίνετε μάθημα.Άυριο θα γίνει μάθημα και γενικά μέχρι να γίνει ΓΣ ίσως και μετά θα γίνονται κανονικά τα μαθήματα.
@lewton
1 Ναι ισχύει αυτό αφού το ΠΑΣΟΚ αποχώρησε από την αναθεωρητική διαδικασία
2 Ναι στο λέω
Καλά εντάξει ή θα μιλάμε ανοιχτά ή θα κοροιδευόμαστε.Πιστεύεις ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε πίσω λόγω των δασών ή λόγω της πίεσης από τους φοιτητές και ειδικά από την ΠΑΣΠ.Πάντως επειδή είναι λίγο off topic καλύτερα να το λήξουμε εδώ.
@sandra
Προφανώς να γίνετε μάθημα.Άυριο θα γίνει μάθημα και γενικά μέχρι να γίνει ΓΣ ίσως και μετά θα γίνονται κανονικά τα μαθήματα.
@lewton
1 Ναι ισχύει αυτό αφού το ΠΑΣΟΚ αποχώρησε από την αναθεωρητική διαδικασία
2 Ναι στο λέω
Last edited by Vag_plir on Sun Mar 11, 2007 10:52 pm, edited 1 time in total.