Και νόμος να μην ήταν είναι δείγμα πολιτισμού να σέβεσαι τους υπόλοιπους.Είναι μια κλειστή αίθουσα που υπάρχουν 200 + άτομα , φούμαρε όξω ρε αδερφέMpoMp wrote:Τίθεται και το θέμα παρανομίας.

Και νόμος να μην ήταν είναι δείγμα πολιτισμού να σέβεσαι τους υπόλοιπους.Είναι μια κλειστή αίθουσα που υπάρχουν 200 + άτομα , φούμαρε όξω ρε αδερφέMpoMp wrote:Τίθεται και το θέμα παρανομίας.
MpoMp wrote:Είναι γνωστές και επιστημονικά αποδεδειγμένες οι συνέπειες στην υγεία. Μην τρελαθούμε.chriskin wrote: οσο για το θεμα του καπνισματος: χωρις να καταλαβαινω γιατι θεωρειται τοσο ενοχλητικο (δεν ειμαι καπνιστης αλλα δεν με ενοχλει καθολου ο καπνος) , αφου η πλειοψηφια προτιμαει να μην καπνιζουμε σε κλειστους χωρους καλο ειναι να το σεβομαστε
Όταν η χρήση μιας "ουσίας" απαγορεύεται από το νόμο σε συγκεκριμένο χώρο, είναι επιβλαβής και ενοχλεί πολλούς, δεν τίθεται μόνο το βασικότατο θέμα του σεβασμού. Τίθεται και το θέμα παρανομίας.
Δε με αφορά η υποκρισία/σκοπιμότητα κάποιων.chriskin wrote: το ηξερα οτι θα κατεληγε στο θεμα της νομιμοτητας αλλα δεν περιμενα να γινει τοσο γρηγορα.
ειναι αρκετα περιεργο πως το τσιγαρο ενοχλουσε αρκετα λιγοτερους πριν βγει ο νομος και, αμεσως μετα απ'οταν βγηκε, αρχισαν ολοι να λενε οτι τους προκαλει προβληματα υγειας η/και αμεσα αναπνευστικα προβληματα (και απ'οτι φαινεται απο τα παραπανω μηνυματα, και ημικρανιες)
(εγω παντως που εχω προβλημα με τα ματια + φοραω φακους - 2 σε ενα- δεν εχω κανενα προβλημα
)
Ακριβώς. Δεν είναι μακριά η πόρτα του αμφιθεάτρου.chriskin wrote: Για να μην παρεξηγηθω : το θεωρω λαθος να καπνιζει κανεις σε κλειστο χωρο αφου (και οπου) η πλειοψηφια (η ο ιδιοκτητης, αμα ειναι σπιτι) δεν το θελει. Αμα δεν προλαβαινει να παει καποιος να παει σε ανοιχτο χωρο μπορει τουλαχιστον να παει κοντα σε καποιο παραθυρο (εκτος αιθουσων εννοω) η σε καποιο μερος που δεν συχναζει κοσμος οποτε και δεν θα ενοχλησει
Το ανέφερα και 'γω. Απλά αφού βλέπω πως τα ελληνάκια σεβασμό δεν έχουν για τίποτα, επικαλούμαι και το νόμο.chriskin wrote: ειναι αυτο που λεει ο moonshadow παραπανω , λογω σεβασμου πρεπει να καπνιζουν μακρια απο αιθουσες, οχι λογω νομου
Τουλάχιστον οι μισοί (επιβεβαιωμένο σε άλλα δείγματα πλήθους, για το ίδιο θέμα)(και μόλις από mpatsis) ντρέπονται/φοβούνται/βαριούνται να μιλήσουν.chriskin wrote:αμα κρινω απο το οτι οταν βρισκονται καμια 200αρια ατομα στο αμφιθεατρο οι 190+ δεν φαινεται καν να ενδιαφερονται για το οτι υπαρχει καπνος τριγυρω, μπορω να πω οτι δεν συμβαινει μονο σε μενα - οποτε ναι, ειναι αρκετα καλο επιχειρημα. δεδομενου οτι το θεμα με τους φακους, επισης, ειναι κλασικη δικαιολογια να να γκρινιαξει κανεις για τον καπνο το επιχειρημα ειναι ακομα καλυτερο.
Με τη λογική του ότι όλα αυτά είναι απαντήσεις μου στις προσωπικές σου εμπειρίες στα ανάλογα threads, για να δεις ότι πρέπει να κοιτάζεις πρώτα το σύνολο και μετά εσένα, για να βγάλεις συμπεράσματα.chriskin wrote:(επισης με ποια λογικη λες εσυ οτι "εμενα με ενοχλει ο καπνος" "εγω ζηταω τα διφραγκα απο το σουπερ μαρκετ" "εγω θελω να μπαινω αμα αργω στο μαθημα" κι εγω δεν μπορω να πω προσωπικες εμπειριες;)
Edit: Άλλο (και άλλο μεγάλο θέμα) η παρέα και η καφετέρια, άλλο το αμφιθέατρο και η σχολή. Νομίζω είναι ανούσιο να συζητάμε τέτοιο point.οι περισσοτεροι δεν πολυενδιαφερονται γιατι εχουν συνηθισει απο τις παρεες τους να καπνιζουν κοντα τους
εσενα, που σε ενοχλει τοσο ο καπνος, οταν καπνιζουν κοντα σου σε καποια παρεα τι κανεις; τους ζητας να το σβησουν;
Και τα δύο δε πιάνουν μπάζα μπροστά στην αναισθησία των περισσότερων, τελικά.με την ευκαιρια : ο νομος που δεν μπορει να εφαρμοστει (σιγα μην ερθει αστυνομια οπουδηποτε για ενα τσιγαρο - εδω μαγαζι εκλεψαν στη γειτονια μας πριν απο καμια δυο μερες και τους πηραμε εκατο τηλεφωνα για να ερθουν) ειναι λιγοτερο πειστικος απο την αναφορα στο σεβασμο που αξιζουν οσοι ενοχλουνται απο το τσιγαρο.
Both! Αμόρφωτος δεν είναι μόνο αυτός που δεν έχει γνώσεις.chriskin wrote:
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Δεν είναι όλοι ώριμοι, σοβαροί και κοινωνικοί.chriskin wrote:και γιατι να φοβαται/ντρεπεται ρε παιδια κανεις να ζητησει κατι τετοιο; δεν ειναι οτι ζηταει απο τον αλλον να κανει κατι φοβερο, να παει λιγο πιο διπλα γιατι του προκαλει προβλημα ζηταει μονο![]()
μεγαλα παιδακια ειμαστε πια, δεν μπορουμε να μιλησουμε σε καποιον της ηλικιας μας για κατι τοσο απλο;
Να δώσεις παράδειγμα, αλλά όχι να βασίσεις σε αυτό τα επιχειρήματά σου. Ειδικά όταν οι άλλοι σου μιλάνε για την πλειοψηφία.@mpomp : οι ανθρωποι δινουν παραδειγματα συνεχεια απο την καθημερινη τους ζωη για να υποστηριξουν κατι, δεν ειναι κατι που κανω μονο εγω.
το παραδειγμα με το τι κανεις με την παρεα σου το ειπα για να σκεφτεις μηπως αντιδρας υπερβολικα στη σχολη χωρις να σε ενοχλει τοσο - γιατι αμα δεν αντιδρας στους φιλους σου που θα σε καταλαβουν και θα το σβησουν αμεσως και αντιδρας στους αγνωστους κατι παει στραβα. σαν ερωτηση το εκανα, οχι σαν εμμεσο σχολιο - για να μην πεις οτι εφτασα μονος μου σε συμπερασμα.
Το κοινωνικοί πού κολλάει? Δεν θα πιάσω και φιλίες μαζί τους. Απλά τους λες σβήστο ή πήγαινε έξω να καπνίσεις.MpoMp wrote:Δεν είναι όλοι ώριμοι, σοβαροί και κοινωνικοί.chriskin wrote:και γιατι να φοβαται/ντρεπεται ρε παιδια κανεις να ζητησει κατι τετοιο; δεν ειναι οτι ζηταει απο τον αλλον να κανει κατι φοβερο, να παει λιγο πιο διπλα γιατι του προκαλει προβλημα ζηταει μονο![]()
μεγαλα παιδακια ειμαστε πια, δεν μπορουμε να μιλησουμε σε καποιον της ηλικιας μας για κατι τοσο απλο;
Όπως δεν είναι αυτοί που καπνίζουν, δεν είναι και πολλοί που δεν καπνίζουν.
Κυκλοφορούν freaks. Έβαλα το "κοινωνικοί" ως αντίθετο του "εσωστρεφείς". Δε μου 'ρχόταν πιο ακριβής λέξη.enum21 wrote:Το κοινωνικοί πού κολλάει? Δεν θα πιάσω και φιλίες μαζί τους. Απλά τους λες σβήστο ή πήγαινε έξω να καπνίσεις.MpoMp wrote:Δεν είναι όλοι ώριμοι, σοβαροί και κοινωνικοί.chriskin wrote:και γιατι να φοβαται/ντρεπεται ρε παιδια κανεις να ζητησει κατι τετοιο; δεν ειναι οτι ζηταει απο τον αλλον να κανει κατι φοβερο, να παει λιγο πιο διπλα γιατι του προκαλει προβλημα ζηταει μονο![]()
Όπως δεν είναι αυτοί που καπνίζουν, δεν είναι και πολλοί που δεν καπνίζουν.
Δεν είπε κανείς ότι φοβαται/ντρεπεται, άνθρωποι προσπαθούμε να είμαστε, το αντίθετο ακριβώς από αυτό που κάνει "ο καπνίζω όπου θέλω γιατί μπορωchriskin wrote:και γιατι να φοβαται/ντρεπεται ρε παιδια κανεις να ζητησει κατι τετοιο; δεν ειναι οτι ζηταει απο τον αλλον να κανει κατι φοβερο, να παει λιγο πιο διπλα γιατι του προκαλει προβλημα ζηταει μονο![]()
++ Δεν έχει δικαίωμα κανείς να σου βιάζει τα πνευμόνια. Και μην ακούσω ότι το τσιγάρο είναι ανάγκη για τους καπνιστές.Και για εμένα είναι ανάγκητο κατούρημα, αλλα πηγαίνω τουαλέτα όταν μου έρχεται δεν τα κάνω μέσα στην αίθουσα.Funk wrote:Συγκεκριμένα, ναι, ο καπνός από το τσιγάρο μου προκαλεί ημικρανίες και ζαλάδες, και γνωρίζω και άλλα άτομα που έχουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα...
Γενικότερα, θεωρώ πως το κάπνισμα είναι μία παντελώς ανούσια συνήθεια και δεν υπάρχουν "υπέρ". Αντιθέτως, θα μπορούσαμε να περάσουμε όλο το βράδυ αναλύοντας τα "κατά". Δε θα με ενοχλούσε τόσο αν το παθητικό κάπνισμα δεν υφίστατο, αλλά δηλώνω μη καπνιστής και καθημερινά στη σχολή κάνω -δε-ξέρω-και-γω-πόσα- πακέτα...
'
Δε το είπες αυτό παραπάνω και δε διαφωνώ.chriskin wrote: 3 χρονια στη σχολη, δεν εχει τυχει να δω καποιον να λεει οτι δεν θα το σβησει. προφανως επειδη ειμαι εγω και ολα οσα συμβαινουν σε μενα δεν ισχουν αλλου, αυτο δεν θα ισχυει. απλα το αναφερω.
Funk wrote:Γενικότερα, θεωρώ πως το κάπνισμα είναι μία παντελώς ανούσια συνήθεια και δεν υπάρχουν "υπέρ".
δεν αμφιβαλω και ποτε δεν ειπα οτι θα επρεπε να ησουν αναγκασμενος να κανεις κατι τετοιοMpoMp wrote: Όταν το λες, πάνε έξω/το σβήνουν. Το θέμα είναι ότι δεν είμαι εγώ αναγκασμένος να κάνω παρατηρήσεις σαν δασκαλίτσα/επιτηρητής.
necrofear_13 wrote: ++ Δεν έχει δικαίωμα κανείς να σου βιάζει τα πνευμόνια. Και μην ακούσω ότι το τσιγάρο είναι ανάγκη για τους καπνιστές.Και για εμένα είναι ανάγκητο κατούρημα, αλλα πηγαίνω τουαλέτα όταν μου έρχεται δεν τα κάνω μέσα στην αίθουσα.
Σωστός ο παίκτης!necrofear_13 wrote:++ Δεν έχει δικαίωμα κανείς να σου βιάζει τα πνευμόνια. Και μην ακούσω ότι το τσιγάρο είναι ανάγκη για τους καπνιστές.Και για εμένα είναι ανάγκητο κατούρημα, αλλα πηγαίνω τουαλέτα όταν μου έρχεται δεν τα κάνω μέσα στην αίθουσα.