Λειτουργία Πανεπιστημίου και Γενικά Θέματα

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
MoonShadow
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a
Re: Λειτουργία Πανεπιστημίου

Post by MoonShadow » Thu Nov 03, 2011 10:21 pm

MpoMp wrote:Τίθεται και το θέμα παρανομίας.
Και νόμος να μην ήταν είναι δείγμα πολιτισμού να σέβεσαι τους υπόλοιπους.Είναι μια κλειστή αίθουσα που υπάρχουν 200 + άτομα , φούμαρε όξω ρε αδερφέ :smt033 .Δεν είμαι ο τύπος ο περίεργος που θα τον ενοχλήσει ο καπνός , η γαιδουριά όμως είναι σπάσιμο.
Image
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Thu Nov 03, 2011 10:26 pm

MpoMp wrote:
chriskin wrote: οσο για το θεμα του καπνισματος: χωρις να καταλαβαινω γιατι θεωρειται τοσο ενοχλητικο (δεν ειμαι καπνιστης αλλα δεν με ενοχλει καθολου ο καπνος) , αφου η πλειοψηφια προτιμαει να μην καπνιζουμε σε κλειστους χωρους καλο ειναι να το σεβομαστε
Είναι γνωστές και επιστημονικά αποδεδειγμένες οι συνέπειες στην υγεία. Μην τρελαθούμε.
Όταν η χρήση μιας "ουσίας" απαγορεύεται από το νόμο σε συγκεκριμένο χώρο, είναι επιβλαβής και ενοχλεί πολλούς, δεν τίθεται μόνο το βασικότατο θέμα του σεβασμού. Τίθεται και το θέμα παρανομίας.

το ηξερα οτι θα κατεληγε στο θεμα της νομιμοτητας αλλα δεν περιμενα να γινει τοσο γρηγορα.
ειναι αρκετα περιεργο πως το τσιγαρο ενοχλουσε αρκετα λιγοτερους πριν βγει ο νομος και, αμεσως μετα απ'οταν βγηκε, αρχισαν ολοι να λενε οτι τους προκαλει προβληματα υγειας η/και αμεσα αναπνευστικα προβληματα (και απ'οτι φαινεται απο τα παραπανω μηνυματα, και ημικρανιες)
(εγω παντως που εχω προβλημα με τα ματια + φοραω φακους - 2 σε ενα :lol: - δεν εχω κανενα προβλημα :smt017 )

Για να μην παρεξηγηθω : το θεωρω λαθος να καπνιζει κανεις σε κλειστο χωρο αφου (και οπου) η πλειοψηφια (η ο ιδιοκτητης, αμα ειναι σπιτι) δεν το θελει. Αμα δεν προλαβαινει να παει καποιος να παει σε ανοιχτο χωρο μπορει τουλαχιστον να παει κοντα σε καποιο παραθυρο (εκτος αιθουσων εννοω) η σε καποιο μερος που δεν συχναζει κοσμος οποτε και δεν θα ενοχλησει

ειναι αυτο που λεει ο moonshadow παραπανω , λογω σεβασμου πρεπει να καπνιζουν μακρια απο αιθουσες, οχι λογω νομου
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Thu Nov 03, 2011 10:30 pm

Βασικά πριν ψηφιστεί ο νόμος ήταν θέμα σεβασμού να βγαίνουν σε ανοιχτό χώρο και να μην υποχρεώνουν τους άλλους να αναπνέουν τον καπνό (το παθητικό κάπνισμα έχει πιο βλαβερές συνέπειες από το ενεργητικό).
Μετά την ψήφιση, προτεραιότητα έχει η εφαρμογή του νόμου και έπεται ο σεβασμός απέναντι στο συνάνθρωπο.
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Thu Nov 03, 2011 10:31 pm

chriskin wrote: το ηξερα οτι θα κατεληγε στο θεμα της νομιμοτητας αλλα δεν περιμενα να γινει τοσο γρηγορα.
ειναι αρκετα περιεργο πως το τσιγαρο ενοχλουσε αρκετα λιγοτερους πριν βγει ο νομος και, αμεσως μετα απ'οταν βγηκε, αρχισαν ολοι να λενε οτι τους προκαλει προβληματα υγειας η/και αμεσα αναπνευστικα προβληματα (και απ'οτι φαινεται απο τα παραπανω μηνυματα, και ημικρανιες)
(εγω παντως που εχω προβλημα με τα ματια + φοραω φακους - 2 σε ενα :lol: - δεν εχω κανενα προβλημα :smt017 )
Δε με αφορά η υποκρισία/σκοπιμότητα κάποιων.
Σταμάτα να επικαλείσαι το τι παθαίνεις εσύ μόνο. Δε χρησιμεύει σαν επιχείρημα, δεν έχει νόημα.
Εμένα με ενοχλεί ο καπνός. Και να μην με ενοχλούσε, θα με έκαιγε το ότι με βλάπτει.
chriskin wrote: Για να μην παρεξηγηθω : το θεωρω λαθος να καπνιζει κανεις σε κλειστο χωρο αφου (και οπου) η πλειοψηφια (η ο ιδιοκτητης, αμα ειναι σπιτι) δεν το θελει. Αμα δεν προλαβαινει να παει καποιος να παει σε ανοιχτο χωρο μπορει τουλαχιστον να παει κοντα σε καποιο παραθυρο (εκτος αιθουσων εννοω) η σε καποιο μερος που δεν συχναζει κοσμος οποτε και δεν θα ενοχλησει
Ακριβώς. Δεν είναι μακριά η πόρτα του αμφιθεάτρου.
chriskin wrote: ειναι αυτο που λεει ο moonshadow παραπανω , λογω σεβασμου πρεπει να καπνιζουν μακρια απο αιθουσες, οχι λογω νομου
Το ανέφερα και 'γω. Απλά αφού βλέπω πως τα ελληνάκια σεβασμό δεν έχουν για τίποτα, επικαλούμαι και το νόμο.
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Thu Nov 03, 2011 10:39 pm

αμα κρινω απο το οτι οταν βρισκονται καμια 200αρια ατομα στο αμφιθεατρο οι 190+ δεν φαινεται καν να ενδιαφερονται για το οτι υπαρχει καπνος τριγυρω, μπορω να πω οτι δεν συμβαινει μονο σε μενα - οποτε ναι, ειναι αρκετα καλο επιχειρημα. δεδομενου οτι το θεμα με τους φακους, επισης, ειναι κλασικη δικαιολογια να να γκρινιαξει κανεις για τον καπνο το επιχειρημα ειναι ακομα καλυτερο.
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
(επισης με ποια λογικη λες εσυ οτι "εμενα με ενοχλει ο καπνος" "εγω ζηταω τα διφραγκα απο το σουπερ μαρκετ" "εγω θελω να μπαινω αμα αργω στο μαθημα" κι εγω δεν μπορω να πω προσωπικες εμπειριες; :lol: )
οι περισσοτεροι δεν πολυενδιαφερονται γιατι εχουν συνηθισει απο τις παρεες τους να καπνιζουν κοντα τους
εσενα, που σε ενοχλει τοσο ο καπνος, οταν καπνιζουν κοντα σου σε καποια παρεα τι κανεις; τους ζητας να το σβησουν;

με την ευκαιρια : ο νομος που δεν μπορει να εφαρμοστει (σιγα μην ερθει αστυνομια οπουδηποτε για ενα τσιγαρο - εδω μαγαζι εκλεψαν στη γειτονια μας πριν απο καμια δυο μερες και τους πηραμε εκατο τηλεφωνα για να ερθουν) ειναι λιγοτερο πειστικος απο την αναφορα στο σεβασμο που αξιζουν οσοι ενοχλουνται απο το τσιγαρο.
mpatsis
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: MSc

Post by mpatsis » Thu Nov 03, 2011 10:41 pm

Mpomp έχεις απόλυτο δίκιο. Το σημαντικότερο είναι ότι είναι ασέβια προς τους υπόλοιπους που βρίσκονται στον ίδιο χώρο.
Κάποιοι πχ εγώ έχουν και άσθμα ( πχ εγώ ) και μπορεί να τους προκαλέσει δύσπνοια ή και κάτι πιο σοβαρό. Δεν νομίζω ότι είσαι περίεργος επειδή σε ενοχλεί ο καπνός. :roll: Και μην το πάρεις ότι είμαι ο τύπος που θα κάνει όλη την ώρα παρατηρήσεις στους άλλους να μην καπνίσουν, το έχω κάνει απειροελάχιστες φορές που είχα σοβαρό θέμα και με πολύ ευγενικό τρόπο. Το αντίθετο ακριβώς από αυτό που κάνει ο άλλος που καπνίζει μέσα στα μούτρα σου! Συνήθως αν με ενοχλήσει απλώς φεύγω για λίγο ή εντελώς από εκεί γύρω. Αλά όταν έχεις πάει να κάνεις το μαθημά σου στο αμφιθέατρο δεν είναι και ότι πιο ωραίο να σε αναγκάζουν να φύγεις...
Σκεφτείτε το και αλλιώς... Είμαστε σε έναν χώρο που ονομάζεται πανεπιστήμιο. Στον οποιό υποτίθεται πως ερχόμαστε για να αποκτήσουμε μια Α μόρφωση, τονίζω ότι μόρφωση δεν είναι να γράφεις ξέρω 'γω φοβερό κώδικα και να έχεις τρελές γνώσεις, αλλά να έχεις σωστές αρχές, να είσαι χρήσιμος για την κοινωνία και κυρίως να σέβεσαι τους γύρω σου και τον εαυτό σου... Για αύτο πολλοί άνθρωποι που έχουν περάσει μόνο απ' έξω από πανεπιστήμια είναι πολύ πιο μορφωμένοι από πολλούς που βρίσκονται μέσα σε αυτά...
Αυτά και no offense!

edit: @ Chriskin το ότι δεν το λένε δεν σημαίνει ότι δεν τους ενοχλεί. Εμένα πολύ φίλοι μου το ξέρουν ότι με ενοχλεί και αν τύχει να με ενοχλήσει ή θα φύγω για αρκετή ώρα μέχρι να μου περάσει ή καλύτερα ΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΒΗΣΟΥΝ...
Last edited by mpatsis on Thu Nov 03, 2011 10:48 pm, edited 1 time in total.
I'm Starting With The Man In The Mirror. I'm Asking Him To Change His Ways...
Aueb's NLP Group!
Image
Image May the foss be with you!!!
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Thu Nov 03, 2011 10:44 pm

*για παιδεια μιλας, οχι για μορφωση :shock:
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Thu Nov 03, 2011 10:47 pm

chriskin wrote:αμα κρινω απο το οτι οταν βρισκονται καμια 200αρια ατομα στο αμφιθεατρο οι 190+ δεν φαινεται καν να ενδιαφερονται για το οτι υπαρχει καπνος τριγυρω, μπορω να πω οτι δεν συμβαινει μονο σε μενα - οποτε ναι, ειναι αρκετα καλο επιχειρημα. δεδομενου οτι το θεμα με τους φακους, επισης, ειναι κλασικη δικαιολογια να να γκρινιαξει κανεις για τον καπνο το επιχειρημα ειναι ακομα καλυτερο.
Τουλάχιστον οι μισοί (επιβεβαιωμένο σε άλλα δείγματα πλήθους, για το ίδιο θέμα)(και μόλις από mpatsis) ντρέπονται/φοβούνται/βαριούνται να μιλήσουν.
Δεν γκρίνιαξα, δεν αναφέρθηκα καν σε αυτό. Ούτε καν θέματα υγείας δεν επικαλέστηκα. Φαντάσου να επικαλεστούμε κι αυτά.
chriskin wrote:(επισης με ποια λογικη λες εσυ οτι "εμενα με ενοχλει ο καπνος" "εγω ζηταω τα διφραγκα απο το σουπερ μαρκετ" "εγω θελω να μπαινω αμα αργω στο μαθημα" κι εγω δεν μπορω να πω προσωπικες εμπειριες; :lol: )
Με τη λογική του ότι όλα αυτά είναι απαντήσεις μου στις προσωπικές σου εμπειρίες στα ανάλογα threads, για να δεις ότι πρέπει να κοιτάζεις πρώτα το σύνολο και μετά εσένα, για να βγάλεις συμπεράσματα.
οι περισσοτεροι δεν πολυενδιαφερονται γιατι εχουν συνηθισει απο τις παρεες τους να καπνιζουν κοντα τους
εσενα, που σε ενοχλει τοσο ο καπνος, οταν καπνιζουν κοντα σου σε καποια παρεα τι κανεις; τους ζητας να το σβησουν;
Edit: Άλλο (και άλλο μεγάλο θέμα) η παρέα και η καφετέρια, άλλο το αμφιθέατρο και η σχολή. Νομίζω είναι ανούσιο να συζητάμε τέτοιο point.

με την ευκαιρια : ο νομος που δεν μπορει να εφαρμοστει (σιγα μην ερθει αστυνομια οπουδηποτε για ενα τσιγαρο - εδω μαγαζι εκλεψαν στη γειτονια μας πριν απο καμια δυο μερες και τους πηραμε εκατο τηλεφωνα για να ερθουν) ειναι λιγοτερο πειστικος απο την αναφορα στο σεβασμο που αξιζουν οσοι ενοχλουνται απο το τσιγαρο.
Και τα δύο δε πιάνουν μπάζα μπροστά στην αναισθησία των περισσότερων, τελικά.
MpoMp @ Discord
mpatsis
Gbyte level
Gbyte level

Post by mpatsis » Thu Nov 03, 2011 10:52 pm

chriskin wrote:
*για παιδεια μιλας, οχι για μορφωση :shock:
Both! Αμόρφωτος δεν είναι μόνο αυτός που δεν έχει γνώσεις.
Μην αρχίζουμε να παίζουμε με τις λέξεις, Αφού πιάνεις το νόημα δεν χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση...
Μετά από 2 ώρες εγχείρηση στην κιθάρα δεν έχω όρεξη για παιχνιδάκια με τις λέξεις.
Aueb's NLP Group!
Image
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Thu Nov 03, 2011 10:57 pm

και γιατι να φοβαται/ντρεπεται ρε παιδια κανεις να ζητησει κατι τετοιο; δεν ειναι οτι ζηταει απο τον αλλον να κανει κατι φοβερο, να παει λιγο πιο διπλα γιατι του προκαλει προβλημα ζηταει μονο :shock:
μεγαλα παιδακια ειμαστε πια, δεν μπορουμε να μιλησουμε σε καποιον της ηλικιας μας για κατι τοσο απλο;

@mpomp : οι ανθρωποι δινουν παραδειγματα συνεχεια απο την καθημερινη τους ζωη για να υποστηριξουν κατι, δεν ειναι κατι που κανω μονο εγω.
το παραδειγμα με το τι κανεις με την παρεα σου το ειπα για να σκεφτεις μηπως αντιδρας υπερβολικα στη σχολη χωρις να σε ενοχλει τοσο - γιατι αμα δεν αντιδρας στους φιλους σου που θα σε καταλαβουν και θα το σβησουν αμεσως και αντιδρας στους αγνωστους κατι παει στραβα. σαν ερωτηση το εκανα, οχι σαν εμμεσο σχολιο - για να μην πεις οτι εφτασα μονος μου σε συμπερασμα.

@mpatsis : ναι ρε συ, καταλαβα τι ειπες - απλα αμορφωτος ειναι αυτος που δεν εχει μορφωση, σκετες γνωσεις δηλαδη. το ξερω οτι ηταν ασημαντο σχολιο, γι αυτο το πεταξα σε spoiler
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by barbarosa » Thu Nov 03, 2011 11:01 pm

MpoΜp ++ και συμφωνώ ότι οι καπνιστές ακολουθούν φασιστική συμπεριφορά. Να σημειώσω οτι εκτός του ότι μας αναγκάζουν να αναπνεύσουμε τον καρκίνο τους, μολύνουν συνεχώς τον τόπο με αποτσίγαρα.

Δεν έχει σημασία αν ενοχλούνται 10, 100 ή 1000. Έστω και ένας να είναι, εφόσον έχει δίκιο οι άλλοι οφείλουν να τον σεβαστούν. Επειδή όμως ο άνθρωπος δεν είναι ον το οποίο σεβεται γενικά, εκεί λαμβάνουν δράση οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της κοινωνίας. Εφόσον στην Ελλάδα δεν λειτουργούν είναι αδύνατον να ξεφύγουμε απ τα ντουμάνια. Ο μόνος τρόπος να απαγορέψεις σε κάποιον να καπνίσει είναι να ασκήσεις βία εφόσον δεν παίρνει από λόγια (γιατί δεν παίρνει), αλλά τότε εκτός του ότι μπορεί να δεχτείς αντίποινα, θα κατηγορηθείς από τον νόμο για πολύ σοβαρότερο αδίκημα από το παράνομο κάπνισμα.
MpoMp
Venus Former Team Member

Re: Λειτουργία Πανεπιστημίου και Γενικά Θέματα

Post by MpoMp » Thu Nov 03, 2011 11:04 pm

chriskin wrote:και γιατι να φοβαται/ντρεπεται ρε παιδια κανεις να ζητησει κατι τετοιο; δεν ειναι οτι ζηταει απο τον αλλον να κανει κατι φοβερο, να παει λιγο πιο διπλα γιατι του προκαλει προβλημα ζηταει μονο :shock:
μεγαλα παιδακια ειμαστε πια, δεν μπορουμε να μιλησουμε σε καποιον της ηλικιας μας για κατι τοσο απλο;
Δεν είναι όλοι ώριμοι, σοβαροί και κοινωνικοί.
Όπως δεν είναι αυτοί που καπνίζουν, δεν είναι και πολλοί που δεν καπνίζουν.

@mpomp : οι ανθρωποι δινουν παραδειγματα συνεχεια απο την καθημερινη τους ζωη για να υποστηριξουν κατι, δεν ειναι κατι που κανω μονο εγω.
το παραδειγμα με το τι κανεις με την παρεα σου το ειπα για να σκεφτεις μηπως αντιδρας υπερβολικα στη σχολη χωρις να σε ενοχλει τοσο - γιατι αμα δεν αντιδρας στους φιλους σου που θα σε καταλαβουν και θα το σβησουν αμεσως και αντιδρας στους αγνωστους κατι παει στραβα. σαν ερωτηση το εκανα, οχι σαν εμμεσο σχολιο - για να μην πεις οτι εφτασα μονος μου σε συμπερασμα.
Να δώσεις παράδειγμα, αλλά όχι να βασίσεις σε αυτό τα επιχειρήματά σου. Ειδικά όταν οι άλλοι σου μιλάνε για την πλειοψηφία.

Επιμένεις για τους φίλους. Είναι εντελώς διαφορετικό. Άλλο το τι κάνω και τι δέχομαι από τους φίλους μου, σε άλλους κατάλληλους για ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ χώρους, ή σε σπίτια και άλλο το τι είναι σωστό σε μία αίθουσα με 100-200-300 άτομα όπου γίνεται απαραίτητο σε πολλούς ΜΑΘΗΜΑ.
Το ότι είναι άγνωστοι θα έπρεπε να λέει κάτι: ότι ο τυπικός σεβασμός και η ευγένεια είναι απαραίτητα.

barbarosa ++
Η ευγένεια κάνει δουλειά μερικές φορές. Βέβαια τα άτομα που παρακάλεσα να βγουν έξω και βγήκαν (με τη μούρη ξινισμένη) την επόμενη μέρα ήταν πάλι κάπου κοντά με το τσιγάρο αναμμένο, στο αμφιθέατρο.
MpoMp @ Discord
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Thu Nov 03, 2011 11:06 pm

MpoMp wrote:
chriskin wrote:και γιατι να φοβαται/ντρεπεται ρε παιδια κανεις να ζητησει κατι τετοιο; δεν ειναι οτι ζηταει απο τον αλλον να κανει κατι φοβερο, να παει λιγο πιο διπλα γιατι του προκαλει προβλημα ζηταει μονο :shock:
Το κοινωνικοί πού κολλάει? Δεν θα πιάσω και φιλίες μαζί τους. Απλά τους λες σβήστο ή πήγαινε έξω να καπνίσεις.
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Thu Nov 03, 2011 11:08 pm

enum21 wrote:
MpoMp wrote:
Το κοινωνικοί πού κολλάει? Δεν θα πιάσω και φιλίες μαζί τους. Απλά τους λες σβήστο ή πήγαινε έξω να καπνίσεις.
Κυκλοφορούν freaks. Έβαλα το "κοινωνικοί" ως αντίθετο του "εσωστρεφείς". Δε μου 'ρχόταν πιο ακριβής λέξη. :smt002
MpoMp @ Discord
mpatsis
Gbyte level
Gbyte level

Post by mpatsis » Thu Nov 03, 2011 11:09 pm

Δεν είπε κανείς ότι φοβαται/ντρεπεται, άνθρωποι προσπαθούμε να είμαστε, το αντίθετο ακριβώς από αυτό που κάνει "ο καπνίζω όπου θέλω γιατί μπορω :-D ". Το είπα και πιο πάνω αν το διάβασες όλο.
Last edited by Zifnab on Fri Nov 04, 2011 12:58 am, edited 2 times in total.
Reason: corrupt quote tag fixed.
Aueb's NLP Group!
Image
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Thu Nov 03, 2011 11:17 pm

ναι και δεν διαφωνισα με αυτο που λες εσυ - ο mpomp ειπε οτι υπαρχει κοσμος που φοβαται/ντρεπεται

βασικα οπως ειπε και η enum : απλα τους λες να πανε εξω. ευγενικα, κατα προτιμηση, αλλα απλα το λες
δεν ειναι οτι θα σε φαει κιολας, σιγα.

οσο για αυτο που ειπε ο barbarosa : ολοι καταλαβαινουν απο λογια. trolling mpomp mode : 3 χρονια στη σχολη, δεν εχει τυχει να δω καποιον να λεει οτι δεν θα το σβησει. προφανως επειδη ειμαι εγω και ολα οσα συμβαινουν σε μενα δεν ισχουν αλλου, αυτο δεν θα ισχυει. απλα το αναφερω.
Funk
Venus Former Team Member

Post by Funk » Thu Nov 03, 2011 11:26 pm

Συγκεκριμένα, ναι, ο καπνός από το τσιγάρο μου προκαλεί ημικρανίες και ζαλάδες, και γνωρίζω και άλλα άτομα που έχουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα...
Γενικότερα, θεωρώ πως το κάπνισμα είναι μία παντελώς ανούσια συνήθεια και δεν υπάρχουν "υπέρ". Αντιθέτως, θα μπορούσαμε να περάσουμε όλο το βράδυ αναλύοντας τα "κατά". Δε θα με ενοχλούσε τόσο αν το παθητικό κάπνισμα δεν υφίστατο, αλλά δηλώνω μη καπνιστής και καθημερινά στη σχολή κάνω -δε-ξέρω-και-γω-πόσα- πακέτα...
'
Educate yourself. In time· share what you have learned.
shrinked imageshrinked image
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Thu Nov 03, 2011 11:30 pm

Funk wrote:Συγκεκριμένα, ναι, ο καπνός από το τσιγάρο μου προκαλεί ημικρανίες και ζαλάδες, και γνωρίζω και άλλα άτομα που έχουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα...
Γενικότερα, θεωρώ πως το κάπνισμα είναι μία παντελώς ανούσια συνήθεια και δεν υπάρχουν "υπέρ". Αντιθέτως, θα μπορούσαμε να περάσουμε όλο το βράδυ αναλύοντας τα "κατά". Δε θα με ενοχλούσε τόσο αν το παθητικό κάπνισμα δεν υφίστατο, αλλά δηλώνω μη καπνιστής και καθημερινά στη σχολή κάνω -δε-ξέρω-και-γω-πόσα- πακέτα...
'
++ Δεν έχει δικαίωμα κανείς να σου βιάζει τα πνευμόνια. Και μην ακούσω ότι το τσιγάρο είναι ανάγκη για τους καπνιστές.Και για εμένα είναι ανάγκητο κατούρημα, αλλα πηγαίνω τουαλέτα όταν μου έρχεται δεν τα κάνω μέσα στην αίθουσα.
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Thu Nov 03, 2011 11:32 pm

Βλέπω κατανόησες πλήρως τι σου εξήγησα για τα επιχειρήματα.
chriskin wrote: 3 χρονια στη σχολη, δεν εχει τυχει να δω καποιον να λεει οτι δεν θα το σβησει. προφανως επειδη ειμαι εγω και ολα οσα συμβαινουν σε μενα δεν ισχουν αλλου, αυτο δεν θα ισχυει. απλα το αναφερω.
Δε το είπες αυτό παραπάνω και δε διαφωνώ.
Όταν το λες, πάνε έξω/το σβήνουν. Το θέμα είναι ότι δεν είμαι εγώ αναγκασμένος να κάνω παρατηρήσεις σαν δασκαλίτσα/επιτηρητής.
MpoMp @ Discord
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Thu Nov 03, 2011 11:33 pm

Funk wrote:Γενικότερα, θεωρώ πως το κάπνισμα είναι μία παντελώς ανούσια συνήθεια και δεν υπάρχουν "υπέρ".

για το ατομο υπαρχουν - αν και δεν νομιζω οτι αξιζουν. γενικοτερα και μονο το αρνητικο της αποδυναμωσης του σωματος ειναι αρκετο για μενα για να ξεπερασει ολα τα θετικα που μπορει να εχει (χαλαρωση, ""στυλ"", κτλ κτλ). βαλε μετα τα προβληματα υγειας και εμφανισης και δεν βλεπω κανενα λογο να καπνισει κανεις (μονιμα, τουλαχιστον)
------

κανονικη απορια : σε ενοχλει ο καπνος οταν καπνιζεται εκεινη τη στιγμη η γενικοτερα αμα υπαρχει στο χωρο; :shock: γιατι αμα σε ενοχλει ακομα και αυτος που απλα υπαρχει στο χωρο προφανως ειναι πιο σοβαρο το ολο θεμα απ'οσο το εχω υπολογισει.

MpoMp wrote: Όταν το λες, πάνε έξω/το σβήνουν. Το θέμα είναι ότι δεν είμαι εγώ αναγκασμένος να κάνω παρατηρήσεις σαν δασκαλίτσα/επιτηρητής.
δεν αμφιβαλω και ποτε δεν ειπα οτι θα επρεπε να ησουν αναγκασμενος να κανεις κατι τετοιο

necrofear_13 wrote: ++ Δεν έχει δικαίωμα κανείς να σου βιάζει τα πνευμόνια. Και μην ακούσω ότι το τσιγάρο είναι ανάγκη για τους καπνιστές.Και για εμένα είναι ανάγκητο κατούρημα, αλλα πηγαίνω τουαλέτα όταν μου έρχεται δεν τα κάνω μέσα στην αίθουσα.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mpatsis
Gbyte level
Gbyte level

Post by mpatsis » Thu Nov 03, 2011 11:45 pm

necrofear_13 wrote:++ Δεν έχει δικαίωμα κανείς να σου βιάζει τα πνευμόνια. Και μην ακούσω ότι το τσιγάρο είναι ανάγκη για τους καπνιστές.Και για εμένα είναι ανάγκητο κατούρημα, αλλα πηγαίνω τουαλέτα όταν μου έρχεται δεν τα κάνω μέσα στην αίθουσα.
Σωστός ο παίκτης!
Και άμα το έχουν και τόσο πολύ ανάγκη πια. Έχει βγει και ωραιότατο ηλεκτρονικό τσιγάρο που το φορτίζεις και έχει μόνο νικοτίνη και όχι άλλες 500 καρκινογόνες ουσίες. Έτσι και καπνίζουν όπου και όσο γουστάρουν ακόμα και εκεί που απαγορεύεται και δεν ενοχλούν κανέναν... :-D
Aueb's NLP Group!
Image
Funk
Venus Former Team Member

Post by Funk » Fri Nov 04, 2011 12:11 am

@chriskin
Ίσως σκληρό, αλλά όποιος αρχίζει το τσιγάρο από επιλογή μόνο και μόνο για το στυλ που προσφέρει (το οποίο έχει καθιερωθεί από διαφημιστικές κτλ) πρέπει να δεί ψυχολόγο...
Ο καπνός που βγαίνει εκείνη τη στιγμή και είναι κοντά σου είναι θάνατος πραγματικά. Και αναφέρομαι και στα αναπνευστικά προβλήματα και μακροχρόνια. Όχι, οτι αυτός που έχει διαλυθεί στον αέρα είναι καλύτερος, αλλά ο της στιγμής.... :smt096

Μιας που το συζητάμε το θέμα, θα επαναλάβω οτι δεν υπάρχει ούτε 1 λογικό επιχείρημα υπέρ του τσιγάρου. Είναι σαν να έχεις συγκεντρώσει 500 άκρως επικίνδυνες (quote from : mpatsis) για τον άνθρωπο ουσίες σε ένα κυλινδρικό χαρτάκι και το πουλάς ως μέσο κοινωνικής ανέλιξης.
Educate yourself. In time· share what you have learned.
shrinked imageshrinked image
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”